Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1207 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 14:38   #36181
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Od zmiany pielęgnacji minęło dokładnie: miesiąc i 11 dni
To... krótko. Główka do góry, jeszcze troszkę i już będzie z górki
Cytat:
Ok, wstawiam zdjęcia:
1- listopad 2010 - przed pielęgnacją
2,3- jakieś sprzed tygodnia
4,5- sprzed chwili
Mocniej skręcone przy mocnym skręcie? Ech... to ja się nie dziwię, że nikt nie powie, że skręciły się mocniej. Musiałoby wyjść afro albo musiałabyś je skutecznie wyprostować.
nie mam absolutnie NIC do zarzucenia takiemu skrętowi. No może to, że sama takiego nie mam
Inną sprawą jest dopieszczenie włosów - tutaj wyglądają troszkę sucho. Ale jesteśmy tu po to, by zrobic z nich ideał, prawda?

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
piszac to mialam na mysli moja suszarke z dyfuzorem, po zdjeciu dyfuzora to juz inna para kaloszy czy tez innych lackow
Swoją suszarka, tez umiem sobie zrobić kuku. Basenowa i fryzjerska to takie, na które nie mam zwykle wpływu, więc ich unikam, ale własną obsłużyć mogę pozytywnie i negatywnie
siła właścicielki

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 14:57   #36182
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Dziękuję ! Ty masz śliczne swoje naturalne loki !!! Też bym chciała takie mieć, mam nadzieję, że przy dalszej kontynuacji pielęgnacji zrobią się takie
Ale mi czasami marzą się właśnie takie jak Ty masz teraz, nie no, chyba będę musiała kiedyś spróbować sobie takie zrobić i zobaczymy co wyjdzie tylko ciekawe czy znajdę osobę chętną, która poświęci mi tyle czasu żeby mi włoski nakręcić ale w sumie skoro znalazłam chętne do prostowania trwającego ze 2 godziny...

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
Takie też bym chciała mieć, jak u shakiry jeszcze ten blond cudaczki
Blond niestety nienaturalny Odrosty widać

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
To... krótko. Główka do góry, jeszcze troszkę i już będzie z górki
Mocniej skręcone przy mocnym skręcie? Ech... to ja się nie dziwię, że nikt nie powie, że skręciły się mocniej. Musiałoby wyjść afro albo musiałabyś je skutecznie wyprostować.
nie mam absolutnie NIC do zarzucenia takiemu skrętowi. No może to, że sama takiego nie mam
Inną sprawą jest dopieszczenie włosów - tutaj wyglądają troszkę sucho. Ale jesteśmy tu po to, by zrobic z nich ideał, prawda?
Miło usłyszeć coś takiego

Właśnie włosy są cały czas suche, nie wiem co mam z nimi zrobić... Zazwyczaj w tygodniu (1-2 razy) używam vax'a, a w weekend w sobotę na noc nakładam troszkę oleju ryżowego albo oliwy z oliwek (mama mi każe ją zużyć, bo mamy dużo ), a potem rano to zmywam i nakładam maseczkę z żółtka, miodu, odrobiny rycyny i odżywki, albo jakąś w tym stylu właśnie (trzymam 1-2 godziny), potem OMO i żel lniany. Włosy mimo wszystko są cały czas suche

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 15:34   #36183
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaję zdjęcia. Jeszcze nie do końca porozdzielane i ułożone, ale wyszły takie
a kurde ale fajne prawdziwe afro
Stary 2011-06-13, 15:45   #36184
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Piszecie i piszecie o nim, chyba sama sobie kupię.
Mnie uczulił, nawet na same końce i to dawno dawno temu ;P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:16   #36185
zielona87
Zadomowienie

Wymyśliłam maskę którą chciałabym nałożyć przed myciem...

-żel lniany
-żółtko albo dwa
-troszkę kallosa al latte
-miód

co wy na to?
CP od 26.01.2013
Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC

Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013
Start 70kg
Jest 66 kg
Cel 63 kg
zielona87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:23   #36186
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:

Boskie i że chciało ci się tak dokładnie je nakręcać. Wspaniały efekt.

Cytat:
Z moim zapałem to pewnie mi się nie uda, ale ciekawe czy mi by się takie udało zrobić Chiałabym mieć takie bez robienia niczego PO prostu się w nich zakochałam
Narzekam na nadmiar wolnego czasu :P Gdyby któraś z Was mieszkała w moim miasteczku, chętnie bym pomogła takie włosy zrobić Ponadto uwielbiam robić cornrowsy i warkoczyki Chyba minęłam się z powołaniem

Cytat:
Ale mi czasami marzą się właśnie takie jak Ty masz teraz, nie no, chyba będę musiała kiedyś spróbować sobie takie zrobić i zobaczymy co wyjdzie tylko ciekawe czy znajdę osobę chętną, która poświęci mi tyle czasu żeby mi włoski nakręcić ale w sumie skoro znalazłam chętne do prostowania trwającego ze 2 godziny...
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
a kurde ale fajne prawdziwe afro

Naprawdę polecam, ja do teraz nie mogę się napatrzeć Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie, zlinczujcie mnie za to, ale ile bym dała, żeby takie naturalne mieć

Dziękuję wszystkim raz jeszcze za przemiłe komentarze i za prywatne wiadomości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg awwwtt.jpg (82,7 KB, 95 załadowań)

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:39   #36187
agacie92
Raczkowanie

Cytat:
Narzekam na nadmiar wolnego czasu :P Gdyby któraś z Was mieszkała w moim miasteczku, chętnie bym pomogła takie włosy zrobić Ponadto uwielbiam robić cornrowsy i warkoczyki Chyba minęłam się z powołaniem
To ja się zgłaszam do Ciebie! Już lecę!

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 16:48   #36188
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
A gdzie ta Utopia?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:11   #36189
Eloe77

Cytat:
Miło usłyszeć coś takiego
Widzę ładne, to mówię
Cytat:
Właśnie włosy są cały czas suche, nie wiem co mam z nimi zrobić... Zazwyczaj w tygodniu (1-2 razy) używam vax'a, a w weekend w sobotę na noc nakładam troszkę oleju ryżowego albo oliwy z oliwek (mama mi każe ją zużyć, bo mamy dużo ), a potem rano to zmywam i nakładam maseczkę z żółtka, miodu, odrobiny rycyny i odżywki, albo jakąś w tym stylu właśnie (trzymam 1-2 godziny), potem OMO i żel lniany. Włosy mimo wszystko są cały czas suche
Taka już nasza uroda, że włosy są z natury suche. Dlatego dbać trzeba stale i zabezpieczać przed ucieczką wody. Nie martw się, z czasem i po Twoich włosach będzie widać, że lśnią (choć farbowanie na blond może skutecznie przedłuzyć ten czas).
Jakiego używasz waxa? Moim zdaniem oliwa lepsza od ryżowego (na ryzowym genialnie się smaży placki i schabowe, polecam).
Dodaj na pewno proteiny (keratynę hydrolizowaną), przyda się też jakaś pomada, olej na co dzień. Ta pomada jest ekstra, ale niestety nie ma jej w Polszy Możesz za to spróbować samej zmieszać składniki podobne do niej i nakładać na włosy w ciągu dnia. To sprawi, że zatrzymasz wodę.
Może być też Pantene silikon podziała podonie, nawet lepiej zabezpieczy, ale nie da w gratisie odżywienia. Czasem jednak warto.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Mnie uczulił, nawet na same końce i to dawno dawno temu ;P
ojć

Cytat:
Napisane przez zielona87 Pokaż wiadomość
Wymyśliłam maskę którą chciałabym nałożyć przed myciem...

-żel lniany
-żółtko albo dwa
-troszkę kallosa al latte
-miód

co wy na to?
Pasuje

Cytat:
Ja też lecę
Bossssskie to afro ile z nas dałoby wiele, by takie mieć

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-13, 17:25   #36190
agacie92
Raczkowanie

Cytat:
Ja też lecę
Bossssskie to afro ile z nas dałoby wiele, by takie mieć
Kurczę, ja gdybym nawet zawinęła na te papiloty czy tą aluminium to bym takich nie miała

Dziś zrobiłam sobie płukankę z szałwii. Jestem zadowolona

Stary 2011-06-13, 17:33   #36191
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Jako że ja też akurat narzekam na nadmiar czasu to chyba przy najbliższym myciu skuszę się i sobie takie afro zafunduję, bo jest przepiękne i nie mogę się napatrzec

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
A to wstrętne babsko - jeszcze dodatkowo zarobiła na Tobie . Tym razem koniecznie siadaj przodem do lustra i kontroluj każdy ruch fryzjerski. No i nie daj sobie wmówić, że trzeba ciąć tyle ile fryzjer uzna za stosowne. Ja ostatnio też nie byłam zbyt czujna i poszło dużo więcej niż bym chciała . Powodzenia
Nie no, to było 6 lat temu, od tamtej pory powiedzmy że nauczyłam się korzystac z usług fryzjerów, ale nadal jestem maksymalnie nieufna. (co chyba nie jest takie bardzo dziwne ) Stąd też odkąd postanowiłam zapuścic znów włosy do pasa to do fryzjera nie chadzam. Byc może wybiorę się po lecie usunąc posłoneczne zniszczenia.

Kupiłam dzisiaj amlę, już nie mogę się doczekac testowania (ciekawa jestem jak zareagują moje włosy na parafinę)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:33   #36192
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Po kilku pięknych lokowanych głowach, które dzisiaj obejrzałam - mam arytmię
ojp - cudeńka Ci wyszły!!!
DMkAnia - DM rulezz
nusia 114 , zielona87, caskada - aniołki
rude loki - ładniutkie
marika161 - ahh te sprĘŻyny!
Benek23 - królowa koloru :love"

Trudno, pokażę moje , może się zarażą i zaczną lepiej wyglądać

1 - początek, czyli drugie podejście do kręconych, po prawie roku prostowania - 11 maja 2011
2, 3, 4, 5 - z dzisiaj. Najpierw oliwka Hipp na górną, najbardziej przesuszoną warstwę, potem szampon Alterra z granatem i aloesem, Joanna b/s z makiem i bawełną, na koniec TBS Cottonseed Curl Boost. Suszone z dyfuzorem. Plunking mnie nie lubi, więc nie robię - chyba za krótkie włosy mam. Zdj. 4 przyklap przed odgnieceniem i lekkim roztrzepaniem. Puszak widoczny I nie wiem czy to ma sens przy takiej nieilości włosów jaką posiadam....

Proszę szczególnie zwrócić uwagę na mój wysmakowany makijaż na zdjęciach 4 i 5 Zdjęcia robione komórką, więc przepraszam za brak jakości, ale coś aparatu dorobić się nie mogę - to zapewne przez te włosy, szampony, oleje, odżywki, maski, żele....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11052011404.jpg (232,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13062011433.jpg (154,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13062011429.jpg (125,8 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13062011435.jpg (229,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13062011437.jpg (213,7 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez MaybeTomorrow
Czas edycji: 2011-06-13 o 17:59
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:38   #36193
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Widzę ładne, to mówię
Taka już nasza uroda, że włosy są z natury suche. Dlatego dbać trzeba stale i zabezpieczać przed ucieczką wody. Nie martw się, z czasem i po Twoich włosach będzie widać, że lśnią (choć farbowanie na blond może skutecznie przedłuzyć ten czas).
Jakiego używasz waxa? Moim zdaniem oliwa lepsza od ryżowego (na ryzowym genialnie się smaży placki i schabowe, polecam).
Dodaj na pewno proteiny (keratynę hydrolizowaną), przyda się też jakaś pomada, olej na co dzień. Ta pomada jest ekstra, ale niestety nie ma jej w Polszy Możesz za to spróbować samej zmieszać składniki podobne do niej i nakładać na włosy w ciągu dnia. To sprawi, że zatrzymasz wodę.
Może być też Pantene silikon podziała podonie, nawet lepiej zabezpieczy, ale nie da w gratisie odżywienia. Czasem jednak warto.
ojć
Wolałabym jednak pokombinować z produktami dostępnymi w sklepach takich jak rossman czy natura I to najlepiej jak najtaniej, bo niestety moje fundusze są bardzo ograniczone

Dlatego właśnie ponawiam pytanie o produkty z natury, zastanawiam się nad tą odżywką i czekam aż może ktoś poleci mi coś jeszcze

Co do Pantene to nie wiem, narazie staram się trwać w nieużywaniu silikonów chociaż w sumie to sama mam już mętlik w głowie.
Ja to w ogóle mam problem z określeniem co służy moim włosom, a co nie, po wszystkim wydają mi się takie same i nigdy nie potrafię stwierdzić czy jest gorzej czy lepiej. Jedyne czego jestem pewna to żelu lnianego, bo tu różnica była diametralna.

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 17:43   #36194
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nie no, to było 6 lat temu, od tamtej pory powiedzmy że nauczyłam się korzystac z usług fryzjerów, ale nadal jestem maksymalnie nieufna. (co chyba nie jest takie bardzo dziwne ) Stąd też odkąd postanowiłam zapuścic znów włosy do pasa to do fryzjera nie chadzam. Byc może wybiorę się po lecie usunąc posłoneczne zniszczenia.
Oj jak ja znam ten ból w zeszłym roku fryzjerka opitoliła mnie praktycznie na czeskiego hokeistę... W domu poprawiałam, dopiero jak ścięłam ten tragiczny ogon, to jako tako po wyprostowaniu (wtedy jeszcze to robiłam ) mogłam się pokazać ludziom na oczy. Od tamtej pory fryzjera omijam szerokim łukiem, a włosy tnę sama. I jak babcie w kapcie, takiej krzywdy jak tamta fryzjerka to sobie nie zrobiłam.
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:29   #36195
shopoholic
Rozeznanie

Hej. Jestem dzisiaj w dobrym włosowym humorze bo dziś po szamponie z proteinami włosy zwineły mi sie w rurki ;D Daje zdj. Moze dla was to nic specjalnego, ale ja sie ciesze. Druga sprawa, znowu kupiłam krem do rąk na włosy ;D Tym razem ukraiński z targu;D Skład spoko jak na moje oko, ale przed przetestowaniem chce Was sie spytać czy jest na tyle ciężki ze lepiej używać go na noc z maską i rano zmyć, czy powinien dać rade jako d\s? Wiem, że powinnam przetestować a nie pytać, ale nie mam teraz zabardzo czasu na 2 mycie głowy po niewypale.

Skład:Aqua,Cucumis sativus Extract,Vegetable Oil,Stearic Acid,Paraffinum liquidum,Glyceryl stearate,Glycerin,Parfum.

Napewno jest mniej bogaty od biedronowskiego ale skusił mnie ekstrakt.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20110613_005 modified.jpg (6,2 KB, 81 załadowań)
shopoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:34   #36196
winyl
Zakorzenienie

Dziewczyny, które używają pantene do fal i loków - dajecie przed/po jakąś odżywkę ds i/lub żel?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:35   #36197
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:

Naprawdę polecam, ja do teraz nie mogę się napatrzeć Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie, zlinczujcie mnie za to, ale ile bym dała, żeby takie naturalne mieć
Normalnie pozazdrosciłam. Jutro mam wolne zabieram się do rolowania Ciekawe co z tego wyjdzie, a może już takie zostaną

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 18:57   #36198
agacie92
Raczkowanie

Nie wiem czy widzicie jakąś różnicę, ja widzę, są błyszczące wreszcie
Oczywiście strona gdzie jest grzywka-gorsza wrrr, już nie wiem co mam robić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00029.jpg (41,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00030.jpg (42,9 KB, 72 załadowań)

Stary 2011-06-13, 19:18   #36199
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Hej. Jestem dzisiaj w dobrym włosowym humorze bo dziś po szamponie z proteinami włosy zwineły mi sie w rurki ;D Daje zdj.
To naprawdę Twoje włosy na zdjęciu? takiego skrętu to ja nie widziałam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:28   #36200
Eloe77

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Trudno, pokażę moje , może się zarażą i zaczną lepiej wyglądać
myśliśz, że to działa? to ja sobie wydrukuję zdjęcia z afro
Jak moglaś je prostować? Toż tutaj korkociąg na korkociągu! Pielęgnacja Ci służy!
Piszesz, że masz nieilość, a mnie się wydaje, ze wystarczy je lekko przyciąć i zrobić nieco więcej warstw - tył troszkę leży, a poza tym

Cytat:
Wolałabym jednak pokombinować z produktami dostępnymi w sklepach takich jak rossman czy natura I to najlepiej jak najtaniej, bo niestety moje fundusze są bardzo ograniczone
No to ja polecam mieszanie (pisałam o tych olejach) i pórodukty. To - jak dla mnie - daje więcej niż najdroższe produkty.
Cytat:
Dlatego właśnie ponawiam pytanie o produkty z natury, zastanawiam się nad tą odżywką i czekam aż może ktoś poleci mi coś jeszcze
Ta odżywka jest klasa, ale o produktach z proteinami pisała na tej albo poprzedniej stronie Ajrisz Marta.. W rossmanie są jeszcze Isany z jedwabiem, właśnie Ajrisz podała ich dokładne nazwy.
Cytat:
Co do Pantene to nie wiem, narazie staram się trwać w nieużywaniu silikonów chociaż w sumie to sama mam już mętlik w głowie.
Jeśli włosy bez nich świetnie wyglądają, to nie musisz ich używać. Jednak w porach roku, gdy trzeba chronić włosy przed ucieczką wody, używanie silikonów jest wskazane. Byle zmywać je odpowiednim szamponem.
Cytat:
Ja to w ogóle mam problem z określeniem co służy moim włosom, a co nie, po wszystkim wydają mi się takie same i nigdy nie potrafię stwierdzić czy jest gorzej czy lepiej
To przyjdzie z czasem, gdy lepiej sie z włosami poznacie. Potrzeba czasu, chęci i wielu prób.

Cytat:
Napisane przez shopoholic Pokaż wiadomość
Hej. Jestem dzisiaj w dobrym włosowym humorze bo dziś po szamponie z proteinami włosy zwineły mi sie w rurki ;D Daje zdj.
Super
Cytat:
Druga sprawa, znowu kupiłam krem do rąk na włosy ;D Tym razem ukraiński z targu;D
W skłądzie jest parafina i jakiś olej roślinny. Sęk w tym, ze nie wiemy jaki.
Może wklej tez zapytanie do analizoweego, dobrze? Napiszemy coś więcej.
Cytat:
czy jest na tyle ciężki ze lepiej używać go na noc z maską i rano zmyć, czy powinien dać rade jako d\s?
a to dlatego, że nie wiem, co to za olej. Jeśli nie masz czasu na kolejne mycie włosów, to lepiej nałóż przed myciem. I nie zapomnij od czasu do czasu zmyć szamponem z sls.

Cytat:
Nie wiem czy widzicie jakąś różnicę, ja widzę, są błyszczące wreszcie
O jaka z Ciebie ładna kobietka
Trochę blasku widać Czego użyłaś?
Cytat:
Oczywiście strona gdzie jest grzywka-gorsza wrrr, już nie wiem co mam robić...
Nie wygląda na specjalnie gorszą. Możesz nawijać kosmyki z tej strony na palec i przypinać klamerką, by wyschły skręcone, jeśli tak bardzo ci to przeszkadza.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-13, 19:34   #36201
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Jak ładnie napisane
heh, nie żebym wazelinę uskuteczniała, ale w głównej mierze uczę się od Ciebie
Cytat:
nie będę oryginalna chyba w zachwytach
Cytat:
Rude loki naprawdę fajne włoski. I przypominają mi moje ]. największa różnica w ułożeniu przy buzi, ale cięcie to raczej mamy identyczne
dziękować. zdecydowanie mamy podobny typ skrętu, chociaż tu widać różnice w pielęgnacji. moja CG trwa niecałe 4 miesiące, Twoja 21 ale przynajmniej wiem, co mogę osiągnąć przód mam za krótki, bo to jeszcze resztki z zapuszczania grzywki [poglądowe foto z czasów grzywkowych na dole]
Cytat:
to początek dopiero ale za to widać już zmiany
Cytat:
Ja to w ogóle mam problem z określeniem co służy moim włosom, a co nie, po wszystkim wydają mi się takie same i nigdy nie potrafię stwierdzić czy jest gorzej czy lepiej. Jedyne czego jestem pewna to żelu lnianego, bo tu różnica była diametralna.
też na początku się nie ogarniałam co mi służy, a co nie, ale warto próbować. ja radzę wstrzymać się z silikonami, bo przy ich użyciu bardzo ciężko będzie ocenić inne składniki. próbuj dalej
Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które używają pantene do fal i loków - dajecie przed/po jakąś odżywkę ds i/lub żel?
ten pantene to jest odżywka b/s, więc tak samo jak przy każdej innej najpierw odżywka d/s żeby odżywić, nawilżyć włosy, a żel jako stylizator też, jeśli loki wymagają utrwalenia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grzywka.jpg (57,3 KB, 49 załadowań)
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 19:45   #36202
agacie92
Raczkowanie

Cytat:
O jaka z Ciebie ładna kobietka
Trochę blasku widać Czego użyłaś?
Nie wygląda na specjalnie gorszą. Możesz nawijać kosmyki z tej strony na palec i przypinać klamerką, by wyschły skręcone, jeśli tak bardzo ci to przeszkadza.
Dziękuję, dziękuję od niedawna używam joanny z apteczki babuni, a dziś zrobiłam płukankę z szałwii, są mięciutkie i bardziej 'żywe'
na żywo są ładniejsze, bo zdjęcia robione tel, więc jakość sama przez się jest kiepska
tak myślałam, mam parę żabek ,więc pewnie jutro wypróbuję wsuwki też mogą być?

Stary 2011-06-13, 19:57   #36203
Eloe77

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
heh, nie żebym wazelinę uskuteczniała, ale w głównej mierze uczę się od Ciebie
To też chyba ode mnie w myśl idei, że dzień bez podlizu to dzień stracony
Cytat:
ale przynajmniej wiem, co mogę osiągnąć
na pewno!
Cytat:
przód mam za krótki, bo to jeszcze resztki z zapuszczania grzywki [poglądowe foto z czasów grzywkowych na dole]
Rzeczywiście. Ale jakie fajne loczki na tym zdjęciu

Cytat:
na żywo są ładniejsze
Podejrzewam
Cytat:
tak myślałam, mam parę żabek ,więc pewnie jutro wypróbuję wsuwki też mogą być?
W sumie tak, ale uważaj podczas wypinania, by sobie nie powyciągac niepotrzebnie włosów.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-13, 20:08   #36204
miyata
Przyczajenie

Cytat:

Ale to coś zupełnie innego - prostowanie włosów przez balsam Potters z aloesem a prostowanie przez aloes.
Jeśli Potters Ci nie pasuje, to zmień go na inną odżywkę.
Poza tym... co oprócz Pottersa i w jaki sposób zastosowałaś? ile razy użyłaś już Pottersa? czy zawsze w ten sam sposób?
pottersa zuzylam juz calego. Kupilam go do OMO, uzywalam w polaczeniu z isana z babassu. ale to nie zdawalo egzaminu, wiec od czasu do czasu uzywalam jako odzywke ds.

Widocznie moim wlosom potters nie smakuje
miyata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:12   #36205
Eloe77

Cytat:
Napisane przez miyata Pokaż wiadomość
pottersa zuzylam juz calego. Kupilam go do OMO, uzywalam w polaczeniu z isana z babassu. ale to nie zdawalo egzaminu, wiec od czasu do czasu uzywalam jako odzywke ds.

Widocznie moim wlosom potters nie smakuje
Może nie smakować, a może nie cierpieć się z Isaną z babasu. istnieją reakcje miezy kosmetykami i o tym też warto pamiętać.

Dobrze, ze to Potters, a nie aloes

Ja idę myć włoski i spać. Dobranoc, Lokaski

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-06-13, 20:15   #36206
shopoholic
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
To naprawdę Twoje włosy na zdjęciu? takiego skrętu to ja nie widziałam
Moje najmojsze. Dziwny, prawda? ;D
Stary 2011-06-13, 20:54   #36207
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
ojp jak ty zawijasz w te sreberka?????????????????
prosze o dokladna instrukcje
jak to sie w ogole trzyma ??????
Stary 2011-06-13, 21:12   #36208
shopoholic
Rozeznanie

http://www.britishcurlies.co.uk/stor...d-Curly-Gifts/
Eloe77- zakochałam sie w tym sklepie <3 Można tu zamówić coś mieszkając w Polsce??
Stary 2011-06-13, 21:16   #36209
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Narzekam na nadmiar wolnego czasu :P Gdyby któraś z Was mieszkała w moim miasteczku, chętnie bym pomogła takie włosy zrobić
zamieszkaj koło mnie
Cytat:
wrzucaj, pycha są
Też bym wiele dała, oj wiele

Wszystkie głowy, które mi tu dzisiaj śmignęły - bardzo ładnie jest
Biorę i zazdroszczę no!

Pozdrawiam gorąco znad michy sałatki z tuńczykiem Dla mnie raj, nic mi więcej nie trza na chwilę obecną

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:47   #36210
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Ostatnio kupiłam joannę babuni ten balsam no i muszę przyznać, że włosy są błyszczące i bardziej skręcone i staram się nie używać suszarki w ogóle sama sobie gratuluję, bo chyba byłam od niej uzależniona
za suszarkowy odwyk

Cytat:
Ok, wstawiam zdjęcia:
1- listopad 2010 - przed pielęgnacją
2,3- jakieś sprzed tygodnia
4,5- sprzed chwili
Dla mnie BOMBA

Cytat:
Trafiłam na skład, złego tam nie widzę, ale:
- nie wiemy, jak zachowa się Twoja skóra w kontakcie z ziółkami hinduskimi,
- nie wiemy, czy olej kokosowy nie podziała na Ciebie jak zapychacz.
Zrób test w niewidocznym miejscu i sprawdź. Bez tego się nie da.
Jesli nei będzie pasowac, a nie chcesz nakładać na włosy, to na pięty powinien się nadać
Szczerze mówiąc własnie głównie o piętach myślałam (może jeszcze ciut o szyi, bo niby w lepszym stanie, ale ciągle szału nie ma). Zrobiłam sobie wreszcie pedicure - sama, więc teraz zaszaleję z kokosem.

Cytat:
Sprawdziłam. U mnie działają wszystkie linki, a są 4. Tylko na odpalenie się tego linku trzeba poczekać nieco dłużej. Tak to wszystko hula.
No u mnie filmiki się otwierają, nie działają linki do spinek. Te pierwsze 2 czy 3 (już nie pamiętam).

Cytat:

Wyszło cudnie, ale czasochłonne to strasznie

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2011-06-13 o 21:49
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości