|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Hej Słoneczka!
Jak miło, że jeszcze o mnie pamiętacie A ja tak tylko na sekundkę zaglądam do netu, bo zbyt długo to niestety nie dam rady wysiedzieć przy komputerze. Mój kochany mężuś miał cały tydzień urlopu i opiekował się mną, a ja tylko leżałam i kręgosłup naprawdę mi odpoczął. Po czwartym zastrzyku ból bardzo się zmniejszył, jednak jak powiedział lekarz, jak znowu zacznę dźwigać, forsować się itp, to zaraz wszystko wróci. U mnie dziś na wadze 54,70kg!!! A to dlatego, że od przedwczoraj jestem na b. restrykcyjnej diecie - muszę się przygotować do prześwietlenia kręgosłupa. Wczoraj byłam, ale nie wyszło, bo gazy i masy kałowe zasłoniły kręgosłup ![]() Więc znów się męczę... Dziś jadę po 18.00 i mam nadzieję, że nareszcie wyjdzie.A może macie jakieś rady, co jeszcze mogę zrobić, żeby jelita były czyste??? Nie chcę brać żadnych leków przeczyszczających, bo na moje drażliwe jelita takie środki działają zabójczo ![]() Postanowiłam, że dziś do chwili badania nic nie będę jadła, tylko piła wodę niegazowaną i mam nadzieję, już będzie ok. Ściskam Was mocniusio!
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
dominic_sz to nie zrobili Ci lewatywy przed badaniem ?
to chyba najbardziej skuteczny sposób ![]() A u mnie chyba jakiś pechowy tydzień się zapowiada... Nie dość,że w tej pracy zapieprz to waga nie jest dla mnie łaskawa Dzisiaj pokazała 55.4 kg. A 1 czerwca było już 54.9 kg Wzrost pewnie dlatego,że przez te ostatnie 4 noce w pracy źle się odżywiałam- jadłam tylko jeden posiłek w dzień + jeden ok. 3-5 w nocy... A liczyłam na taki ładny spadek. Za 11 dni na III fazę chce iść. |
|
|
|
#3213 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
instrukcja do ściągania - wyżej;>brawo kochana ![]() ja dziś bez ważenia, więc nie wiem co i jak:P zjadłąm już jajeczniczkę z wędliną, pomidorem i szczypiorem. chyba ostatni dzień PW dziś, ale muszę sprawdzić w moim kalendarzu który został we Wrocławiu:P
|
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze jak gdzieś jadę to pierwsze co,to pakuję kalendarzyk Bo potem się głowię jaki dzisiaj dzień A liczyć od początku diety nie ma sensu,chociaż czasem już takie myśli mi po głowie chodziły |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba bylo mu powiedziec, ze za takiepieniadze to ty tu nie jestes od myslenia
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Konto usunięte
|
może jak nie przeczyszczające to chociaż espumisan? zawsze polecali pacjentom przed różnymi tego typu badaniami - zawsze przynajmniej z gazami nie ma problemów...
|
|
|
|
#3217 |
|
Rozeznanie
|
no zawsze zalecaja przed usg espumisan, a najlepiej soe dowiedz jak sie przygotowac do badania.
|
|
|
|
#3218 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nie jestem na 100% pewna, ale chyba były to osoby mieszkające blisko wschodniej granicy. Okolice granicy z Białorusią?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A my szczęśliwie wróciliśmy z Budapesztu. Tym razem bez opóźnień (w tamtą stronę 5godzin ).Wczoraj odpoczywaliśmy po odpoczynku a dziś mnóstwo prania. Miałam rano zważyć się po kilkudniowej abstynencji od pomiarów, ale zaspałam i ledwo zdążyłam zaprowadzić córkę do przedszkola a potem pojechałam do Lidla na zakupy, bo z dukanowych rzeczy w lodówce miałam tylko światło. Zważyłam się po powrocie, czyli ok. 2h po pobudce, ale bez picia i jedzenia w tym czasie i waga wskazała 79,6 Dziewczyny, ale mam pewien problem i nie wiem, czy wina to diety, czy jakieś uczulenie, albo coś się przyplątało Otóż jeszcze w Budapeszcie wysypało mnie głównie na brzuchu. Takie drobne swędzące krostki. Później trochę na rękach i nogach oraz pod piersiami, gdzie uciska stanik. Teraz już brzuch mniej swędzi, ale ramiona i pod piersiami dość mocno. Myślałam, że może uczulenie na hotelowy żel pod prysznic (w jednorazówkach), albo może to jakiś świerzb (bo ten brzuch) a później przyszło mi do głowy uczulenie na białko. Tylko czy pojawiłoby się dopiero po 2,5 m-ca diety? Czytałam, że uczulenie u ludzi objawiało się głównie wysypką na karku i ramionach a u mnie zaczęło się od brzucha. Muszę wybrać się do lekarza, tylko czy do rodzinnego, czy do dermatologa (ciężko będzie się dostać), czy jeszcze do innego? A zanim pójdę do lekarza mogę coś sama zażyć? Wapno? Zyrtec? |
||||
|
|
|
#3219 |
|
Rozeznanie
|
wapno na poczatek sprobuj
|
|
|
|
#3220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem po egz z psychologii- chyba nie poszło tak źle ale na wyniki musze troszkę poczekać. Z tż znów się posprzeczaliśmy i mamy bardzo ciche dni aż mi smutno ale wiem że nie moge popuścić. Dziś przyszło @- pierwszy raz się tak cieszę z @ Dzis też zaczęłam III fazę- jak narazie tylko owoc z niej zjadłam bo szczerze to nie mam na nią pomysłów na razie ale na jutro planuję ucztę ![]() ![]() Aatena ja parę dni temu miałam podobny problem. Wyskoczyła mi jakas wysypka na nogach- głównie pod kolanami i na kostkach i stwierdziłam, że może to byc jakieś uczulenie na słońce- piłam wapno i przeszło
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Z tym słońcem to nie pomyślałam, chociaż brzucha na nie nie wystawiałam
Zaraz idę po córkę do przedszkola, to kupię sobie wapno i zobaczymy.A jutro może pójdę zrobić badania i w końcu sprawdzić tę kreatyninę, czy nadal podyższona. Miałam zrobić przed wyjazdem, ale jakoś nie było kiedy ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Aguś, tak się zajęłam sobą, że nawet nie zwróciłam uwagi na początek Twojego wpisu. Aż mi wstyd. Dobrze, że już egzamin za Tobą, a jak jeszcze czujesz, że nieźle Ci poszło, to tym bardziej dobrze ![]() No i rozumiem radość z @, zwłaszcza w połączeniu z kłótnią z TŻ. Skoro piszesz, że nie możesz mu popuścić, to nie popuszczaj. Trzymaj się swoich postanowień a jak jest mądry, to nie będzie chciał tracić takiej wspaniałej dziewczyny. ![]() Zmykam już do apteki i p-kola. |
|
|
|
#3222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() już mi troszkę lepiej mam nadzieję, że przejdzie Ci troszkę po tym wapnie, ja piłam 2 tabl dziennie a później jak już mi troszkę znikało 1 tabl a teraz już przestałam- tylko ostatnio słoneczka nie było więc jak znów przyjdzie to nie wiem jak będzie,ale póki co wysypka mnie nie straszy
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Espumisan łykam już 2 dni
![]() A co do przygotowania, to dostałam kartkę i pilnuję się wytycznych. Od wczoraj wieczora jestem na czczo, piję wodę i już mam nadzieję, że będzie ok. Trzymajcie swoje piękne, szczuplutkie kciuki PS. Jakie tam 10kilo, już prawie 11,5kg za mną Żabki!
|
#3224 |
|
Rozeznanie
|
ojej,gratuluje, idziecie jak burza z tym chudnieciem!
![]() ja dzisiaj mialam kolokwium, uczylam sie chyba sto lat a i tak mialam taka mine jak zobaczylam kartke: ![]() mam nadzieje ze bedzie dobrze ![]() ide sie chyba przespac az z tego wszystkiego mroziq wiem, tez nienawidze jak sie na mnie krzyczy, nic tylko Twojego szefa ![]() Agus140188 wszystko bedzie dobrze, i egz, i z TZ, poza tym jestes na IIIf ![]() dominic_sz kciuki oczywiscie trzymamy
|
|
|
|
#3225 |
|
Wtajemniczenie
|
kupiłam taka spodnce i bluzke moze byc???
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3227 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dziś smutny dzień... babcia od kilku dni kiepsko się czuję, mówiła że nie może chodzić, a do pracy chce wrócić bo już się szefowa denerwuje-swoją drogą moja babcia pracuje w kiosku ruchu po 11h dziennie za całe 500zł /mc - czy to nie jest wyzysk ?! ![]() Zdenerwowałam się tą sytuacją bo babcia przeciez to już starsza osoba wieęc dziś po pracy wzięłam auto i pojechałam do niej, blada jak ściana, zrobiłam jej zakupy troche posiedziałam no ale czas goni. Wzięłam ze sobą psiaka ale jej radoche zrobiliśmy ![]() Teraz pije kawkę i uciekam zaraz z Tż na zakupy bo w lodówce to u nas tylko światło ![]() Ahaa i dziś się ważyłam i 200g mniej wreszcie w 1 weekend nagrzeszyłam sporo, wróciły 3kg dałam kopa metabolizmowi ile weszło więc oby już teraz szło jak z górki ![]() ![]() Pandzia-wyglądasz rewelacyjnie!! Popolka informuję cię o kolejnej promocji u mnie w salonie tym razem depilacja nóg+bikini z 80zł na 29 zł będzie do wykupienia znów na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ jeśli cię zainteresowałam to jak już będę wiedziała kiedy umieszczą ogłoszenie to dam znać
Tattoomaniaczka Początkowa Włosomaniaczka Akcja : Zapuszczanie włosów trwa Edytowane przez Paati89 Czas edycji: 2011-06-13 o 18:02 |
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
to ja też dodam, dzisiejsze
|
#3231 |
|
Rozeznanie
|
Rewelka jak dla mnie. Kiecunia booooska
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Złotko Chudzinko Ty nasza, Twoja waga na bank oszukuje ile wlezie. Wyglądasz szczupło
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
paati - mnie interesuje ale w Krakowie jakby bylo
hihi, ale mam pytanko co polecasz żeby zmneijszyc pajaczki na nogach albo zapobiegac im? jakos mi wyszly przy kostkach strasznie mnie to drażni.
Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-06-13 o 19:20 |
|
|
|
#3233 |
|
BAN stały
|
![]() właśnie skończyłam robić pierwszy dzień BBL i nogi mi odpadają a lało się ze mnie tak jakbym pierwszy raz ćwiczenia robiła Pati
|
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz je nieco złagodzić stosując maści z apteki na pajączki, będą mniej widocznie ale niestety nie znikną, intensywnie wmasuj to w nogi, Jak zapobiegać ? unikaj szpilek, nadmiernego opalania, obcisłych spodni/rajstop , po dłuższym siedzeniu rozprostuj nogi zrób kilka przysiadów. Unikaj też zakładania nogi na nogę bo to blokuje swobodny przepływ krwi. Sauna tez nie dla Ciebie no i gorące kąpiele tez opadają. To wszystko zapobiegnie powstaniu nowych pajączków ale niestety nie cofnie tych które powstały
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
Ależ tu cichusieńko. Ja umieram bo bóle od @ nie dają mi żyć cały dzień. Właśnie wzięłam już chyba 6 tabletkę dziś przeciwbólową i dalej nic nie przechodzi, nie wiem jak ja dziś zasnę...
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki
cisza cisza ![]() naprawdę mamy tutaj same laski - szkoda że moja waga pokazuje prawdę ![]() a one (nasze laseczki ) to chyba naprawdę maja popsute wagi - bo to co pakazują na fotkach nie jest adekwatne do cyferek które pokazują im wagi ![]() dzisiaj rozwaliłam swój plan tygodniowy
|
|
|
|
#3237 |
|
Zadomowienie
|
Cichutko tu, a ja powinnam teraz dzieci kłaść spać, ale tak ładnie się bawią, że aż mi szkoda przerywać im zabawę. Usiadłam więc na chwilkę do kompa i myślałam, że będzie dużo czytania, a tu mało. Za to zdjęcia Extravagance i Pandzi trochę wynagradzają liczbę postów
Dziewczyny, pięknie. Paati, przykra sprawa z chorobą babci. Pewnie przyzwyczajona jest, że cały czas coś robi, więc dlatego chce wracać już do pracy. Dobrze, że chociaż na chwilę udało się ją odwiedzić. Przyjemna odmiana od siedzenia w czterech ścianach. A w kiosku mimo, że żenująco mało płacą, to miała kontakt z ludźmi i pewnie jej tego brakuje. Aguś, skoro tabletki nie pomagają, to może poszukaj w necie o jakiejś akupresurze? |
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyglądacie szałowo
Ale z Was lachony ![]() Co do 30 days shred, to ja znalazłam na chomiku Wczoraj nie cwiczyłam, bo się z czasem nie wyrobiłam ( wiem, trochę wymówka). Dukam grzecznie i waga znowu kapkę spadła Jutro moja mama ma operację, trzymajcie kciuki, żeby poszło dobrze . Idę poprasować, wpadnę później.
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Skoro dziewczyny wrzucają fotki to i ja na chwilę swoje wrzucę dla porównania przesyłając zarazem pozdrowienia z urlopu
Edytowane przez karmeelek Czas edycji: 2011-06-14 o 12:12 |
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak pozbyłaś się tej oponki na brzuchu? Ćwiczyłaś, czy tylko dieta tak podziałała?
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

66,1 kg 

to chyba najbardziej skuteczny sposób 

Otóż jeszcze w Budapeszcie wysypało mnie głównie na brzuchu. Takie drobne swędzące krostki. Później trochę na rękach i nogach oraz pod piersiami, gdzie uciska stanik. Teraz już brzuch mniej swędzi, ale ramiona i pod piersiami dość mocno. Myślałam, że może uczulenie na hotelowy żel pod prysznic (w jednorazówkach), albo może to jakiś świerzb (bo ten brzuch) a później przyszło mi do głowy uczulenie na białko.
Tylko czy pojawiłoby się dopiero po 2,5 m-ca diety? Czytałam, że uczulenie u ludzi objawiało się głównie wysypką na karku i ramionach a u mnie zaczęło się od brzucha. 

Twojego szefa