Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 20:32   #3151
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80
Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

a noi jeszcze ogrod za domem, z kawalkiem lasu w ktorym podobno grzyby rosna, maliny i mala szklarenka

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:35   #3152
stygmatek
Zakorzenienie

Dot.: Słonko świeci, ptaszek kwili- może byśmy się zaręczyli? zazdrośnic część 37

Naj ja akurat z ortografią nigdy nie miałam problemów (no dobra- gżegżółka nadal sprawia mi problemy ), w gimnazjum wygrałam konkurs szkolny, poszłam na powiatowy a tam w DYKTANDZIE pt. "Mistrz ortografii" było zdanie:
"Kupił butelkę bożole (piszę tak, bo do tej pory nie mam pojęcia, jak jest to pisane), wsiadł do nowej Hondy Civic i wyruszył w stronę Massachusetts".
To było jedno zdanie a poza tym, w każdym było jakieś słówko zaczerpnięte z angielskiego, francuskiego czy włoskiego.
Odpadłam
Mam uraz do dziś.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:35   #3153
najfajniejsza
Zakorzenienie

Simply, ja bym chyba nie zwróciła uwagi na te mankamenty torebki znaczy ta "dziurka", takie wgłębienie, to jest widoczna, ale chyba by mi nie przeszkadzała, no a to te pozostałe bym pewnie olała. chyba że to stałe odkształcenia?
tylko że ja taka mało marudna jestem

Maja, jak się nauczysz, to będziesz mądrzejsza, a mądrzy ludzie lepiej sobie radzą w życiu
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:35   #3154
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
a noi jeszcze ogrod za domem, z kawalkiem lasu w ktorym podobno grzyby rosna, maliny i mala szklarenka
Przeczytałam "mała sarenka" i się zastanawiam, jak to sarenka w lesie rośnie

Stary 2011-06-13, 20:37   #3155
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
a po moim lubym to jeździsz
a bo ten Twój P. to Cię ciągle nęci i kręci i nie pada na kolana

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:39   #3156
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Naj ja akurat z ortografią nigdy nie miałam problemów (no dobra- gżegżółka nadal sprawia mi problemy ), w gimnazjum wygrałam konkurs szkolny, poszłam na powiatowy a tam w DYKTANDZIE pt. "Mistrz ortografii" było zdanie:
"Kupił butelkę bożole (piszę tak, bo do tej pory nie mam pojęcia, jak jest to pisane), wsiadł do nowej Hondy Civic i wyruszył w stronę Massachusetts".
To było jedno zdanie a poza tym, w każdym było jakieś słówko zaczerpnięte z angielskiego, francuskiego czy włoskiego.
Odpadłam
Mam uraz do dziś.
bo konkursy ortograficzne nie są dla polonistów możesz być świetna z polskiego, ale żeby wygrać, musisz mieć ścisły umysł. zazwyczaj wygrywają ludzie, którzy mają fotograficzną pamieć, np. przewertują słowniki czy dyktanda z lat ubiegłych i zapamiętują, jak pisać jakieś kosmiczne wyrazy, o których istnieniu nie miałam pojęcia

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a bo ten Twój P. to Cię ciągle nęci i kręci i nie pada na kolana
czasem pada by poprawić skarpetkę
Stary 2011-06-13, 20:41   #3157
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Maja, jak się nauczysz, to będziesz mądrzejsza, a mądrzy ludzie lepiej sobie radzą w życiu
to ja chyba jutro zacznę
majasn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 20:44   #3158
Ilsa Lund
Zakorzenienie

wstawiłam fasolkę szparagową na gaz i ulatniał się pół godziny bo zgasł jak wyszłam z kuchni

Stary 2011-06-13, 20:48   #3159
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majasn Pokaż wiadomość
co do pogrubionego to chodzi mi o to, że piszesz " oni mają taki staż jak my, a są zaręczeni"..to złe podejście..a zresztą takim tokiem myślenia częstuje mnie część mojej rodziny sprawiając, że czuję się jak stara panna..
poza tym..niektórzy potrzebują dużo więcej czasu by się zdecydować na ten krok..nawet jeśli są już dorośli..
Ty piszesz, że nie chcesz z nim mieszkać i czekać kolejne lata by to zrobił..a ja wolę czekać razem, blisko, dzieląc każdą chwilę we wspólnym mieszkaniu..to liczy się dla mnie bardziej.. nie rozpatruję żadnego związku w kategorii stażu/wieku..to jest indywidualna decyzja każdej pary..nic mi do tego..

co do ostatniego akapitu to owszem to jest takie miejsce..nikt Cię nie wyśmiewa i nie ocenia..napisałyśmy to wszystko, bo takie jest nasze zdanie i nie chcemy żebyś brała do siebie jako porażkę zaręczyny innych..wiem, że ciężko jest nabrać do takich spraw dystansu, ale myślę, że to przyniosło by Ci przy zaręczynach dużo więcej radości..teraz się nastawiasz i jest Ci przykro..dlatego lepiej myśleć, że długo jeszcze będziesz z nami zazdrościć i się pozytywnie rozczarować
Ale ja się właśnie ostatnio przez to wszystko tak czuję Mimo to, dziękuję za te parę słów, większość z Was ma tu rację

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
no wow, a pracują ? Bo jak nie to albo sobie pochodzą zaręczeni przez 5 lat albo ślub im zafundują w całości rodzice to co to w ogóle za wkraczanie w dorosłe życie ? My mamy lepiej bo poczekamy ale potem będzie super, zobaczysz warto czekać
Pracują. Ślub w grudniu
Stary 2011-06-13, 20:48   #3160
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Simply, ja bym chyba nie zwróciła uwagi na te mankamenty torebki znaczy ta "dziurka", takie wgłębienie, to jest widoczna, ale chyba by mi nie przeszkadzała, no a to te pozostałe bym pewnie olała. chyba że to stałe odkształcenia?
tylko że ja taka mało marudna jestem
Ja jak place za cos to wymagam jednak odpowiedniego standardu. Za 100 zl to moglabym kupic o wiele porzadniejsza torebke albo np kolczyki srebrne. Szczegolnie, ze to czesc wymiany garderoby na bardziej profesjonalna, wiec jak moge taka przetarta i pognieciona nosic?
Stary 2011-06-13, 20:53   #3161
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Pracują. Ślub w grudniu
a niech ich gęś kopnie, niektórym to się wiedzie

Stary 2011-06-13, 20:53   #3162
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja jak place za cos to wymagam jednak odpowiedniego standardu. Za 100 zl to moglabym kupic o wiele porzadniejsza torebke albo np kolczyki srebrne. Szczegolnie, ze to czesc wymiany garderoby na bardziej profesjonalna, wiec jak moge taka przetarta i pognieciona nosic?
oczywiście że masz rację! ja po prostu z lenistwa bym pewnie nie reklamowała
a że przetarta to nie zauważyłam, skupiłam się na wgnieceniach. więc skoro jest przetarta to tym bardziej rozumiem

ja dziś widziałam całkiem fajną na pasażu w Tesco, ale...
czarna, choć ma dużo brązowego, ale ja chciałam całą brązową, poza tym ma prostokątny kształt. no i nie wiem... 85 zł kosztowała, fajny materiał, chyba nawet prawdziwa skóra albo bardzo dobrze imituje, bo materiał jest "gruby", wydaje się porządny. wielkościowo idealna.
Stary 2011-06-13, 20:58   #3163
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilsa lund Pokaż wiadomość
a niech ich gęś kopnie, niektórym to się wiedzie
:d
Stary 2011-06-13, 20:59   #3164
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście że masz rację! ja po prostu z lenistwa bym pewnie nie reklamowała
a że przetarta to nie zauważyłam, skupiłam się na wgnieceniach. więc skoro jest przetarta to tym bardziej rozumiem
Te wygniecenia to moze i by sie rozprostowaly, ale z przetarciami to nic sie nie zrobi niestety. To juz torebki z Primaniego czasami lepiej wygladaja. Mozliwe, ze trafil mi sie jakis felerny egzemplarz, ale teraz ta kase przeznacze na Lodz za 2 tygodnie

A jak torebka z pasazu w Tesco jest czarno - brazowa to nawet lepiej, bo bedzie pasowac do wiekszej ilosci rzeczy
Stary 2011-06-13, 21:02   #3165
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Te wygniecenia to moze i by sie rozprostowaly, ale z przetarciami to nic sie nie zrobi niestety. To juz torebki z Primaniego czasami lepiej wygladaja. Mozliwe, ze trafil mi sie jakis felerny egzemplarz, ale teraz ta kase przeznacze na Lodz za 2 tygodnie

A jak torebka z pasazu w Tesco jest czarno - brazowa to nawet lepiej, bo bedzie pasowac do wiekszej ilosci rzeczy
ooo, zasilisz piotrkowską lub manufakturę

hm... czarny jest w sumie głównie z tyłu... no nie wiem jeszcze raz muszę ją zobaczyć i pomacać
Stary 2011-06-13, 21:03   #3166
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:

no pewnie..najwyżej kopnę go w i sama się sobie oświadczę to będzie wypas

a Madziu jak tam sprawy ten teges?

i w ogóle czy myślicie, że powinnam się już zacząć uczyć na obronę czy jeszcze nie? Bo mnie stres dopada
no takie zaręczyny to coś

a ten teges to do przodu jest super i odliczam niecierpliwie dni do wakacji

ja myśle,ze powinnaś zacząć już się uczyć,bo im wcześniej zaczniesz tym lepiej dla Ciebie będziesz się mniej stresowac przed obroną a zostawiać wszystko na ostatnią chwile jest straszne bo czasu brakuje a tak do obrony wykujesz wsio na blache i wyśpiewasz elegancko

Cytat:
Nie nie uważam. To był ŻART,

Jesteśmy ze sobą 2 lata, może to krótko, dużo krócej niż większość tu na wątku, ale ja uważam (i większość ludzi wokół nas) że w pewnym wieku, jak jest się już dostatecznie "dorosłym" nie trzeba ze sobą "chodzić" 7-10 lat żeby podjąć taką decyzje...

Wybaczcie mi, jeśli ostatnio za dużo marudzę, ale myślałam że to jest jedyne miejsce gdzie mogę się wyżalić, pomarudzić o zaręczynach, bez obaw że ktoś będzie mnie oceniał/wyśmiewał itp itd...
ja tego nie odebrałam jako żartu bo napisalaś to w dość dosadnym znaczeniu, ale skoro to był żart to ok.

a jak sie ma wiek do decyzji o zaręczynach? Jak ludzie są ze sobą krótko to wypada się zaręczyć bo ma się np. 30 lat i sie jest doroslym? Ja uważam ,że nie. Takie decyzje są wtedy podejmowane pod presją (że to niby wypada) a nie dlatego,że dobrze poznalo się drugą połowe i jest się pewnym,ze chce się z nią być do końca.

Pewnie,że tu możesz się wyzalić, porozmawiać nikt Ci nie zabrania nie rozumiem czemu tak do tego podchodzisz. Napewno nie chciałam Cię urazić tylko wyrazilam swoje zdanie, ktore jak widać Ty masz odmienne.

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Ja już nic innego od dawna nie robię
a co do roku to już nie wierze w mieszkanie razem. W zeszłym roku mi Tż obiecywał, że w tym, teraz znów stchórzył

A co do mieszkania, jednak moja współlokatorka odwołała swoją wyprowadzkę i zostajemy bez zmian
a czemu stchórzyl?

to chyba lepiej?

Cytat:

Tak więc jestem księżniczką
moje gratulacje masz koronę?

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
Hej
już po egzaminie.
jak Ci poszlo?

Cytat:
Napisane przez gothka152 Pokaż wiadomość
Miałam iść z nim jutro na jego obronę i to już od dawna było ustalone. Tymczasem dziś stwierdził, że będę go stresować i żebym nie szła. Potem też nie poświętujemy bo idzie do kolegi na wódkę. Tak więc woli kolegów i picie niż mnie...
W takich sytuacjach też stwierdzam, że zaręczyny teraz byłyby bez sensu. Jeśli kiedyś mają być to będą. Ale wolę, żeby to była decyzja tżta sama z siebie a nie wymuszona przeze mnie.
ojjj też by mi bylo przykro..

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Zdałam jeden z weekendowych egzaminów na 4
gratuluję
Stary 2011-06-13, 21:07   #3167
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
n

ja tego nie odebrałam jako żartu bo napisalaś to w dość dosadnym znaczeniu, ale skoro to był żart to ok.

a jak sie ma wiek do decyzji o zaręczynach? Jak ludzie są ze sobą krótko to wypada się zaręczyć bo ma się np. 30 lat i sie jest doroslym? Ja uważam ,że nie. Takie decyzje są wtedy podejmowane pod presją (że to niby wypada) a nie dlatego,że dobrze poznalo się drugą połowe i jest się pewnym,ze chce się z nią być do końca.

Pewnie,że tu możesz się wyzalić, porozmawiać nikt Ci nie zabrania nie rozumiem czemu tak do tego podchodzisz. Napewno nie chciałam Cię urazić tylko wyrazilam swoje zdanie, ktore jak widać Ty masz odmienne.
Nie uważam, że jak ktoś ma 30 lat to od razu musi się zaręczać, chcę tylko nakreślić że im człowiek starszy tym szybciej podejmuje takie decyzje. Ale z drugiej strony, nie znam chyba nikogo (a mam trochę znajomych i w takim wieku) kto zaczął się spotykać z kimś po 30 i czekał z zaręczynami dłużej niż rok... tak po prostu jest.

Nie uraziłaś mnie Ja jestem otwarta na dyskusję i dziękuję Wam za wszystkie opinie
Stary 2011-06-13, 21:08   #3168
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
ooo, zasilisz piotrkowską lub manufakturę

hm... czarny jest w sumie głównie z tyłu... no nie wiem jeszcze raz muszę ją zobaczyć i pomacać
Mam nadzieje na maly shopping

Aleks gratuluje zdanego egzaminu
Stary 2011-06-13, 21:08   #3169
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się.
Nie lubię kupić czegoś, co jest w jakimś tak stopniu "zepsute". W końcu kupujesz nową torebkę, a nie używaną ze szmateksu.

Stary 2011-06-13, 21:10   #3170
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:

a czemu stchórzyl?

to chyba lepiej?
Nie wiem czemu stchórzył, nie powiedział mi. Teoretycznie mnie przekonywał, że lepiej odłożyć tę kasę niż wydawać teraz na wspólne mieszkanie, żeby potem coś kupić czy na ślub mieć. Ale tego nie planuje więc nie wiem co tak naprawdę jest powodem. Pewnie po prostu ja

Tak lepiej, przynajmniej nie mam teraz na głowie przeprowadzki Tylko szkoda, że narobiła o to rabanu i stresu nam przysporzyła. Ale dobrze jest
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:14   #3171
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ja już jestem od 1,5h w domu Zmieściłam się do auta

Capri Ja Cię trochę rozumiem. Czasem jest taki okres kilku dni, kiedy mam doła z tego powodu. Wierzę, że tobie również minie ten smutas

A Tż jakby nie dowierzał, że się wyprowadzam pytał zaskoczony - to serio chcesz próbować z Krakowem? I wystraszony taki... Nie wiem jak to odebrać.

Smerf, nie lubię tego, że twoja koleżanka zostaje

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-06-13 o 21:15
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:14   #3172
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Deszczówka, dasz radę. ja pamiętam, że jak się przeprowadzaliśmy z P., to bylam na początku sesji egzaminacyjnej na 3. roku. Mieszkanie trzeba było urządzić, jakoś się uczyć, pracować, czasem coś ugotować czy sprzątnąć. a i tam dałam radę co prawda z ogromną pomocą P., bo wziął na siebie prawie wszystkie obowiązki domowe, ja robiłam tylko to, co musiałam, czyli np. spędziłam dzień w Ikei ale dałam radę, Ty też dasz
Wiem, że jakoś to będzie
Dla mnie to trochę "szok" i nie mogę się chwilowo przestawić - zbyt długo siedziałam w domu
Ale fajnie jest w tej pracy - już sobie nieźle radzę z tym programem, którego teraz się uczymy
Cytat:

i co uczysz się już ?
...od tygodnia
Cytat:
Tak więc jestem księżniczką
Gratulacje
Cytat:

kto mi doradzi czy mam się już uczyć? może jakiś motywator?
Ja się uczę czy to Ciebie motywuje?
Cytat:
Nie uważam, że jak ktoś ma 30 lat to od razu musi się zaręczać, chcę tylko nakreślić że im człowiek starszy tym szybciej podejmuje takie decyzje. Ale z drugiej strony, nie znam chyba nikogo (a mam trochę znajomych i w takim wieku) kto zaczął się spotykać z kimś po 30 i czekał z zaręczynami dłużej niż rok... tak po prostu jest.
Mój chłop na przykład
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:15   #3173
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z drugiej strony, nie znam chyba nikogo (a mam trochę znajomych i w takim wieku) kto zaczął się spotykać z kimś po 30 i czekał z zaręczynami dłużej niż rok... tak po prostu jest.

Nie uraziłaś mnie Ja jestem otwarta na dyskusję i dziękuję Wam za wszystkie opinie
Tak bardzo często jest. Tylko mój Tż (w październiku 32) wyłamuje się No cóż, na razie czekam, ale jak mi się skończ cierpliwość to
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:17   #3174
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ja już jestem od 1,5h w domu Zmieściłam się do auta

A Tż jakby nie dowierzał, że się wyprowadzam pytał zaskoczony - to serio chcesz próbować z Krakowem? I wystraszony taki... Nie wiem jak to odebrać.
Zazdroszczę żałośnie

Tak, że zdał sobie sprawę, że masz większe (bez urazy) jaja niż on i potrafisz podjąć męską decyzję. I spanikował

Stary 2011-06-13, 21:18   #3175
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość

Mój chłop na przykład

HA! no właśnie miałam spytać, bo u Was to chyba szybko było?;>

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Tak bardzo często jest. Tylko mój Tż (w październiku 32) wyłamuje się No cóż, na razie czekam, ale jak mi się skończ cierpliwość to
ooo a czemu ja o tym nie wiedziałam? Jakoś mi się wkręciło że on w Twoim wieku jest
Stary 2011-06-13, 21:18   #3176
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Zazdroszczę żałośnie

Tak, że zdał sobie sprawę, że masz większe (bez urazy) jaja niż on i potrafisz podjąć męską decyzję. I spanikował
Przeszło mi to przez myśl Bo jakby się udało, to będzie bombardowany milionem pytań z każdej strony

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 21:19   #3177
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Przeszło mi to przez myśl Bo jakby się udało, to będzie bombardowany milionem pytań z każdej strony
A to na pewno

Stary 2011-06-13, 21:19   #3178
majasn
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja się właśnie ostatnio przez to wszystko tak czuję Mimo to, dziękuję za te parę słów, większość z Was ma tu rację

Pracują. Ślub w grudniu
no ja wiem..dlatego musisz się odciąć i zdystansować..tża wzięłabym w obroty i stanowczo wyraziłabym swoje zdanie na temat jego zachowania dotyczącego wybierania i pokazywania pierścieni i wszystkiego co z tym związane..niech wie, że jest Ci bardzo przykro jak tak robi i nic z tego nie wynika..
Cytat:
no takie zaręczyny to coś

a ten teges to do przodu jest super i odliczam niecierpliwie dni do wakacji

ja myśle,ze powinnaś zacząć już się uczyć,bo im wcześniej zaczniesz tym lepiej dla Ciebie będziesz się mniej stresowac przed obroną a zostawiać wszystko na ostatnią chwile jest straszne bo czasu brakuje a tak do obrony wykujesz wsio na blache i wyśpiewasz elegancko
ha! wiedziałam, że Ci się spodoba mój pomysł

super cieszę się niesamowicie i wcale się nie dziwię, że czekasz na wakacje też bym czekała

no jutro zacznę zakuwać..ten ostatni raz się poświęcę
Stary 2011-06-13, 21:21   #3179
majasn
Zakorzenienie

Rain, zmotywowało mnie dlatego idę zaraz się umyć i spać..wtedy jutro będzie szybciej i będę spokojnie mogła się uczyć
Stary 2011-06-13, 21:22   #3180
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
HA! no właśnie miałam spytać, bo u Was to chyba szybko było?;>
W sumie to szybko nawet - za dwa tygodnie mamy rocznicę "bycia razem" - trzecią
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości