|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
ja już torba spakowana to mam z głowy
brunetka trzymam kciuki nerola nie daj się bo to złodzieje moniczka o co chodzi z tym typem?? bo nie wiem czy pisałaś czy nie doczytałam |
|
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
wyszlam na balkon bo jakies dziwne dzwieki slyszalam, nie wiedzialam czy ktos placze, dziecko, zwierze? popatrzylam czy ktos nie wypadl i nie lezy gdzies na trawniku
a tu chyba ktos ma ostry seks, kobieta tak jeczy, steka, krzyczy... szok chyba pol osiedla wylazlo na balkony
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
83monia jak się czuje Arturek??
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oliweczka za wizytę.Zmalowana myślę że do czwartku wyjaśni się sytuacja z Brunetką? moze nawet będzie już w domu, jak myślicie? Ja chyba jakaś inna jestem, bo żwirku z kuwety nie jadłam Brumku piękna ta koszula, zresztą ta poprzednia również. Szkoda że takie drogie jak na moje możliwości. Jak będe wyglądała jak zombie na początku to mi wszystko jedno już w jakiej koszuli ![]() Nie śpię jeszcze coś mi się poprzestawiało. Muszę jeszcze utrwalić wiedzę którą dzisiaj próbowałam przyswoić.
|
||
|
|
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
az glupio sie przysluchiwac ja ich przez wlaczony tv slysze dlugo tu mieszkamy i nie bylo takich atrakcji
|
|
#4086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a koszulka sexi rexiCytat:
![]() tak okazało się że jutro moja teściowa zabiera mnie męża i brata z żoną męża na obiad pizza w planach spóźniony dzień dziecka
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
mi się zdaje że brunetkę potrzymają a jest w szpitalu w lublinie czy w świdniku?? pisała że ma chyba zapalenie pęcherza czy cos takiego już nie pamiętam i może mieć kamicę nerkową
a co do infekcji w ciąży to w 6 miesiący miałam początki upławów ale jak zmieniłam płyn do higieny na lactacyd to do tej pory nie wiem co to upławy a używałam ziaja i wydawało mi się ze dobry a tu masz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- ogladałam u moniczki na nk ostatnio dodane osoby to poznałam tylko marine brunetke i chba zmalowana a reszty nie kojaże bo niby skąd po brzuszkach??
|
|
|
|
#4088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta lampa, którą wstawiłaś t jest w Ikei za 39,99, ale jest strasznie wykonana. Taka niestabilna. Lepiej dolożyć te 20 zł i kupić tę za 59,99, którą wziełam ja. Jest stabilna i 100 razy lepiej wykonana niż ta pierwsza ![]() Lapma jest w pudełku, rozłożona na części do złożenia. Pudełko jest małe. Po rozłożeniu lampa ma 120 cm. Do lampy trzeba osobno dokupić dwie żarówki, które kosztują 29,90 (2 szt). http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80099667 Ania Ty też masz malutki brzuszek, świetnie wyglądasz I widzę, że byłaś u nas na radiostacji gliwickiej Cytat:
Brumek kolejna świetna koszulka. Dowód na to, że w ciąży tez można wyglądać sexy ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehehehe to masz wesoło ale dziewczyna wytrzymała a i chłopak też tyle jechać i jeszcze daje radę ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- a dziewczyny miałam Was pytać jakiego płynu czy żelu będziecie urzywały dla maluszków do kapieli bo chciałam dzisiaj kupić nivea ale na opakowaniu jest żeby stosować po pierwszym miesiący zastanawiałam się nad hippem mam oliwkę hipp i jestem zadowolona a nie wiem jak płyn do kąpieli ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Natka lampka bardzo fajna i rzeczywiście lepiej dołożyć te 20 zł a mieć pewność że sie nie przewróci |
|
|
|
|
#4090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo to jest koszulka do karmienia. Ma takie fajne odpinane miseczki
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest super, muszę jeszcze pochodzić po sklepach i poszukać takich do karmienia. Dzisiaj w Triumph-ie była bardzo ładna, ale została ostatnia L i na mnie zbyt duża niestety. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-13 o 23:14 |
|
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba skusze się i zrobie chlebek tylko muszę beatke złapać żeby przepis mi dała bo ona tak dzisiaj pisała że chleb piecze a swoja drogą ciekawe czy mi wyjdzie
|
|
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobacz na blogu Zanetki bo ona piekła z przepisu Shiry i chyba Beata piekła ten sam
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki to jutro juz zobacze teraz czytam na forum jakiego płynu dziewczyny urzywaja do kapieli noworodkow bo chcialam dzisiaj kupic nivea 2w1 kapałam w tym córke kiedys był od pierwszego dnia zycia dzisiaj jest od 1 miesiaca a produkt ten sam nie wiem czy zabezpieczyli sie tak bo płyn uczulal?? a z johnsona nie chce kupować bo miałam oliwke i dostalam wysypki a alergikiem nie jestem zastanawiam sie nad hippem i linomagiel mam masc linomag i jestem zadowolona ale jeszcze nie wiem taka pierdoła a zastanawiam sie jakbym kupowała jakis ciuch
|
|
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
No to jestem.
Dziękuję za kciuki...choć wizyta średnia można by rzec. Lekarz stwierdził, że dzieć jest troszkę mniejszy niż powinien. Nóżki w normie, brzuszek ze dwa tygodnie mniejszy, główka jakieś 1,5 tygodnia. Waga - 2400kg. Nie wiem sama co myśleć. Stwierdził, że zobaczymy za dwa tygodnie czy coś się ruszyło, no i niby żeby się nie martwić, bo to dolna granica ale jednak normy ![]() Tłumaczę to sobie tak, że ja chyba później zaszłam (tak wynika z moich obliczeń) no ale i tak się martwię ![]() Poza tym mam już na plusie jakieś 16kg. Lekarz nie komentował, ale chyba trzeba na jakąś dietę przejść. Łudzę się, że to woda bo bardzo puchnę, ale znając moje szczęście - sam tłuszcz . Nerolka jak coś to pisz mi na pryw jak to z tym rachunkiem będę myśleć. Pracowałam u konkurencji orange, więc może coś doradzę .
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skończyłam prasowanie pościeli do łóżeczka, czyli wszystko juz raczej poprane i poprasowane.
Ten żółty kocyk z 5-10-15 stał sie moim ulubionym, jednak co bawełna to bawelna ![]() Jeszcze dokupie podkład na materac i fasolke do karmienia z Motherhood wezme z allegro razem z monitorem odechu, bo ma jeden sprzedawca wszystko. Dzis w Smyku oglądałam fasolke i nawet TZ sprawdzał czy na niego bedzie dobra Jutro jestem umówiona z Pania ktora ma na sprzedaz karuzelke fishera ta z miśkami, podobno nieużywana, za 60zł, jesli tak faktycznie bedzie to kupie. Nooo i tak chcialam przypomnie ze jutro mamy kontrolne USG nereczek i bardzo prosze o kcuki... jak pomysle o tym badaniu to juz mam stresa i brzuch mnie z nerwów boli ![]() dobranoc |
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, że lekarz narobil rabanu niepotrzebnie---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Ale i tak żółty najladniejszy. Byly jeszcze w jakieś ciemne paski, w autka i w takieś wzorki ![]() A za USG trzymam mocne
|
||
|
|
|
#4098 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I się nie stresuj, bo będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Te kocyki, o których wszystkie piszecie, to takie: http://sklep51015kids.eu/?asort=3189&kolor=4211 ? I ile one kosztują na przecenie?
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez ela_84 Czas edycji: 2011-06-14 o 07:09 |
|
|
|
|
#4104 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ciązy się trochę poprzestawiało, ale Emilek budzi mnie po 5 teraz i zaczynam z nim rozmawiac. zupełnie jakby chciał sprawdzic, czy ktoś tam jest z drugiej strony brzucha. popukam i mówię do niego że wstajemy i wtedy się dziecko uspokaja. bystrzak
|
|||||
|
|
|
#4105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to jest kwestia ułożenia dziecka, dokładności lekarza, rzadko ściągają każdy wymiar kilka razy żeby wyliczyć średnią, różnice milimetrowe robią potem sztuczny problem. Z maluszkiem jest na pewno wszystko w porządku.Ja dzisiaj też najprawdopodobniej mam usg
|
|
|
#4106 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za inne dzisiejsze wizyty także! Cytat:
![]() A tak w ogóle, to dzień dobry! Rodzi dzisiaj któraś? Mi się śniło w nocy, że zaczęłam krwawić tak jak przy okresie, ale żeby jechać do szpitala, to najpierw torbę pakowałam. I dojechać nie mogliśmy... Koszmar jakiś... Brr... Aż miło było się obudzić... |
|||
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
To może i ja się pochwalę kotami
To zdjęcia z zeszłego roku, gdy jeszcze mieszkałam u rodziców. Szara w tym roku już jest mamuśką 4 kociąt (choć nie wiem, jak to w tej chwili wygląda), a ruda niestety zaginęła...
|
|
|
|
#4108 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Najpierw was nadrobię, żeby przez noc tyle naprodukować.... ![]() Cytat:
teraz już mniej, ale "w młodości" to najbardziej smakowały owoce prosto z drzewa czy z krzaczka, w lesie borówki, jeżyny, a jeszcze inny przysmak- mleko prosto od krowy, jeszcze ciepłe...(teraz bym się nie tknęłaUmyte nie smakowały ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy wczoraj, mąż się śmieje że 6 lat w Gliwicach pracuje i jeszcze nie był, więc wreszcie miał okazję ![]() Cytat:
![]() ![]() jacieee, na pewno jest wszystko w porządku, wystarczy maleńki błąd pomiaru. Ważne że dzidzia rośnie, na kolejnym usg z pewnością się wyrówna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja swojego wczoraj przekonałam, i sam niech się cieszy że się nie opierał bo ostatni moment, od dziś chyba abstynencja...wstałam rano do łazienki, i...cały czop mi pięknie wypadł raczej nie ma możliwości z czymś innym go pomylić?
|
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, część z was pewnie mnie jeszcze pamięta
zginęłam bo za wami nie nadążałam, zwłaszcza jak wróciłam do pracy...wpadłam pokazać wam moje kruszynki ![]() Na pierwszym zdjęciu jest Mikołaj - ur.10.06.11 godz.4.55 2090g/47cm 9 pkt. na drugim Liliana godz.4.57 2380g/49cm 9 pkt. Urodzili się przez cc w 35t.c. po tym jak w nocy odeszły mi wody, niestety nie zdążyłam do mojego lekarza i rodziłam bliżej domu, na szczęście nie tam gdzie tak bardzo nie chciałam, ale tam nie mają inkubatorów dla wcześniaków. Cały czas jestem w szpitalu, pomału dochodzę do siebie po cc, nie jest lekko, rana wciąż boli, ale możliwość pójścia na oddział neonatologiczny do moich kruszynek dodaje mi sił. Dla nich wszystko teraz muszą ładnie przybierać i za jakieś 10 dni powinniśmy być juz w domku, czego nie mogę się już doczekać, zwłaszcza że moja starsza córka Julka bardzo przeżywa że mnie nie ma, wieczorami płacze mi w słuchawkę że tak bardzo mnie kocha i tęskni bidulka, tatuś musi jej póki co zastąpić i mamę... uwierzycie że przez te całe 35 tyg przytyłam 12kg? z dwójką dzieci
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynkihttp://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2011-06-14 o 07:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

A ostatnio pisała Kolina, że jedzie i nie wiedziałam czy wkońcu kupiła czy nie 

wizytę.
coś mi się poprzestawiało. Muszę jeszcze utrwalić wiedzę którą dzisiaj próbowałam przyswoić.

zębole
Wydaje mi sie, że lekarz narobil rabanu niepotrzebnie

raczej nie ma możliwości z czymś innym go pomylić?