Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-13, 22:20   #4081
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

ja już torba spakowana to mam z głowy
brunetka trzymam kciuki
nerola nie daj się bo to złodzieje
moniczka o co chodzi z tym typem?? bo nie wiem czy pisałaś czy nie doczytałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:20   #4082
Kolina
Zadomowienie

wyszlam na balkon bo jakies dziwne dzwieki slyszalam, nie wiedzialam czy ktos placze, dziecko, zwierze? popatrzylam czy ktos nie wypadl i nie lezy gdzies na trawniku
a tu chyba ktos ma ostry seks, kobieta tak jeczy, steka, krzyczy... szok
chyba pol osiedla wylazlo na balkony
Stary 2011-06-13, 22:23   #4083
agadus
Wtajemniczenie

83monia jak się czuje Arturek??

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wyszlam na balkon bo jakies dziwne dzwieki slyszalam, nie wiedzialam czy ktos placze, dziecko, zwierze? popatrzylam czy ktos nie wypadl i nie lezy gdzies na trawniku
heheheh to nieżle a widać coś??czy tylko słychac??

Stary 2011-06-13, 22:23   #4084
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

A ja jestem wk******a jak pies(stado psów).
Dostałam rachunek za tel.za czasu pobytu w szpitalu.
T. mi uruchomił na tel. internet abym mogła Was czytać a pisać i tak nie mogłam.
I dostaliśmy 760 zł. do zapłaty.
Nie mam na nic ochoty,będę głodować,sprzedam wszystko co mam bo w ten sposób się pogrążyliśmy.
Idę sobie w ✂✂✂✂u
Do dupy ich internet:napisać nie można,na stronę banku wejsć nie mogłam,na allegro dostać sie nie mogłam,zalogować gdziekolwiek też a do zapłaty tyle.

Idę sprzedać swoją komórkę jajową
ja pierdziu. To jakiś kosmos, odwołujcie się, próbuj wszystkich możliwych sposobów, youyou pewnie chętna pomóc jak mieli taki przypadek. Nie wierzę..760

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Pomyślałam o Was, ale już właśnie w Ikei jak zauważyłam te narzutki na przewiajk A ostatnio pisała Kolina, że jedzie i nie wiedziałam czy wkońcu kupiła czy nie
Wcześniej jakoś o nich nie pomyślałam, bo tak bym napewno Was zapytała. Wybaczycie?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

wybaczone

Oliweczka zawizytę.

Zmalowana myślę że do czwartku wyjaśni się sytuacja z Brunetką? moze nawet będzie już w domu, jak myślicie?

Ja chyba jakaś inna jestem, bo żwirku z kuwety nie jadłam ( wiejskie koty nie mają kuwet) a toxo miałam. Nie wiem jakie były jej objawy, bo dopiero w ciązy się dowiedziałam ze przechodziłam.

Brumku piękna ta koszula, zresztą ta poprzednia również. Szkoda że takie drogie jak na moje możliwości. Jak będe wyglądała jak zombie na początku to mi wszystko jedno już w jakiej koszuli

Nie śpię jeszcze coś mi się poprzestawiało. Muszę jeszcze utrwalić wiedzę którą dzisiaj próbowałam przyswoić.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:26   #4085
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
83monia jak się czuje Arturek??

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

heheheh to nieżle a widać coś??czy tylko słychac??
slychac, ciagle i ciagle
az glupio sie przysluchiwac
ja ich przez wlaczony tv slysze
dlugo tu mieszkamy i nie bylo takich atrakcji
Stary 2011-06-13, 22:28   #4086
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jakże! Trzy nocne zmory

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Kolejną dziś sobie kupiłam koszulkę do karmienia W normalnym, stacjonarnym, sklepie, więc już ją mam. Na zdjęciu jest brzydsza niż w rzeczywistości
http://www.moda.pl/p399302,koszulka-margerita.html
o tak zmory to do mnie pasuje a koszulka sexi rexi

Cytat:
Aaniu dziękuję za link.Jutro do nich napiszę,zadzwonię,pojadę i nie wiem co jeszcze.
W kazdym razie nie popuszcze.
Debilizm!!!

Krystian zasnął na podłodze w salonie a w południe spał na podłodze w holu
to przez tego mopa masz tak czysto że chłopak woli podłogę od wyrka

tak okazało się że jutro moja teściowa zabiera mnie męża i brata z żoną męża na obiad pizza w planach spóźniony dzień dziecka nie trzeba myśleć nad potrawami hihih super!!
Stary 2011-06-13, 22:34   #4087
agadus
Wtajemniczenie

mi się zdaje że brunetkę potrzymają a jest w szpitalu w lublinie czy w świdniku?? pisała że ma chyba zapalenie pęcherza czy cos takiego już nie pamiętam i może mieć kamicę nerkową

a co do infekcji w ciąży to w 6 miesiący miałam początki upławów ale jak zmieniłam płyn do higieny na lactacyd to do tej pory nie wiem co to upławy a używałam ziaja i wydawało mi się ze dobry a tu masz

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

ogladałam u moniczki na nk ostatnio dodane osoby to poznałam tylko marine brunetke i chba zmalowana a reszty nie kojaże bo niby skąd po brzuszkach??

Stary 2011-06-13, 22:35   #4088
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Natka ta lampa, co kupiłaś, to jak jest pakowana w sklepie? Ile ma wysokości i jaka jest jej cena? Bardzo bym Ci była wdzięczna za te informacje( oczywiście te dane wysokości i wagi, to tak tylko w przybliżeniu) bo może szwagra bym poprosiła o kupno.

A ja po wizycie, jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za kciuki!!!!!!! Z najważniejszych rzeczy, to Julcia jest zdrowa i waży 2240g a ja przytyłam w 3 tyg. 1,5 kg ciśnienie w normie. Poza tym wszystko ok-dostałam jedynie na moje spuchnięte stopy( nie tak strasznie) jakiś tam lek i mam go brac do końca ciąży. Przy okazji kupiłam sobie w aptece fajny preparat przeciw rozstępom
A! Jak lekarz oglądał buziaka, to Julcia pokazywała jęzor a jak chciał ją podpatrzec- chyba to było 4d, bo takie pomarańczowe, to pokazywała tylko czubek nosa-mała figlara

Natka, to taka?http://magiczny-zakatek.pl/lampa-sto...kea-p-725.html
Po pierwsze gratuluję udanej wizyty

Ta lampa, którą wstawiłaś t jest w Ikei za 39,99, ale jest strasznie wykonana. Taka niestabilna. Lepiej dolożyć te 20 zł i kupić tę za 59,99, którą wziełam ja. Jest stabilna i 100 razy lepiej wykonana niż ta pierwsza
Lapma jest w pudełku, rozłożona na części do złożenia. Pudełko jest małe. Po rozłożeniu lampa ma 120 cm.
Do lampy trzeba osobno dokupić dwie żarówki, które kosztują 29,90 (2 szt).

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80099667

Ania Ty też masz malutki brzuszek, świetnie wyglądasz I widzę, że byłaś u nas na radiostacji gliwickiej

Cytat:
pisalam w sobote ze moze podjedziemy ale po wizycie wrocilam z mega bolem glowy i nogdzie nie bylismy
ale.... jutro mam jechac na krakowska to moze podskocze do janek
pamietam o was)
Ja własnie nie pamiętałam na czym wkońcu stanęło, więc nie kupiłam. U nas nie bylo pormocji-były po 19,99.

Brumek kolejna świetna koszulka. Dowód na to, że w ciąży tez można wyglądać sexy

Cytat:
Ja mam takich sąsiadów na dole. Też baaardzo głośno wyznają sobie miłość
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 22:41   #4089
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
slychac, ciagle i ciagle
az glupio sie przysluchiwac
ja ich przez wlaczony tv slysze
dlugo tu mieszkamy i nie bylo takich atrakcji

hehehehe to masz wesoło ale dziewczyna wytrzymała a i chłopak też tyle jechać i jeszcze daje radę a dziewczyna to chyba ochrypnie

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

a dziewczyny miałam Was pytać jakiego płynu czy żelu będziecie urzywały dla maluszków do kapieli bo chciałam dzisiaj kupić nivea ale na opakowaniu jest żeby stosować po pierwszym miesiący zastanawiałam się nad hippem mam oliwkę hipp i jestem zadowolona a nie wiem jak płyn do kąpieli

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Natka lampka bardzo fajna i rzeczywiście lepiej dołożyć te 20 zł a mieć pewność że sie nie przewróci

Stary 2011-06-13, 22:46   #4090
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To macie kino na żywo

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumku piękna ta koszula, zresztą ta poprzednia również. Szkoda że takie drogie jak na moje możliwości. Jak będe wyglądała jak zombie na początku to mi wszystko jedno już w jakiej koszuli
Ja wychodzę z założenia, że jak wyglądać jak zombi, to chociaż w ładnych ciuszkach

Cytat:
Brumek kolejna świetna koszulka. Dowód na to, że w ciąży tez można wyglądać sexy
I w ciąży i podczas karmienia Bo to jest koszulka do karmienia. Ma takie fajne odpinane miseczki
Stary 2011-06-13, 22:58   #4091
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natka lampka bardzo fajna i rzeczywiście lepiej dołożyć te 20 zł a mieć pewność że sie nie przewróci
naprawde bez porównania.

Cytat:
I w ciąży i podczas karmienia Bo to jest koszulka do karmienia. Ma takie fajne odpinane miseczki
Jest super, muszę jeszcze pochodzić po sklepach i poszukać takich do karmienia. Dzisiaj w Triumph-ie była bardzo ładna, ale została ostatnia L i na mnie zbyt duża niestety.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-06-13 o 23:14
Stary 2011-06-13, 23:16   #4092
agadus
Wtajemniczenie

chyba skusze się i zrobie chlebek tylko muszę beatke złapać żeby przepis mi dała bo ona tak dzisiaj pisała że chleb piecze a swoja drogą ciekawe czy mi wyjdzie

Stary 2011-06-13, 23:20   #4093
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba skusze się i zrobie chlebek tylko muszę beatke złapać żeby przepis mi dała bo ona tak dzisiaj pisała że chleb piecze a swoja drogą ciekawe czy mi wyjdzie
Zobacz na blogu Zanetki bo ona piekła z przepisu Shiry i chyba Beata piekła ten sam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 23:33   #4094
agadus
Wtajemniczenie

dzieki to jutro juz zobacze teraz czytam na forum jakiego płynu dziewczyny urzywaja do kapieli noworodkow bo chcialam dzisiaj kupic nivea 2w1 kapałam w tym córke kiedys był od pierwszego dnia zycia dzisiaj jest od 1 miesiaca a produkt ten sam nie wiem czy zabezpieczyli sie tak bo płyn uczulal?? a z johnsona nie chce kupować bo miałam oliwke i dostalam wysypki a alergikiem nie jestem zastanawiam sie nad hippem i linomagiel mam masc linomag i jestem zadowolona ale jeszcze nie wiem taka pierdoła a zastanawiam sie jakbym kupowała jakis ciuch

Stary 2011-06-13, 23:33   #4095
jacieeeee
Wtajemniczenie

No to jestem.
Dziękuję za kciuki...choć wizyta średnia można by rzec.

Lekarz stwierdził, że dzieć jest troszkę mniejszy niż powinien. Nóżki w normie, brzuszek ze dwa tygodnie mniejszy, główka jakieś 1,5 tygodnia. Waga - 2400kg. Nie wiem sama co myśleć. Stwierdził, że zobaczymy za dwa tygodnie czy coś się ruszyło, no i niby żeby się nie martwić, bo to dolna granica ale jednak normy
Tłumaczę to sobie tak, że ja chyba później zaszłam (tak wynika z moich obliczeń) no ale i tak się martwię
Poza tym mam już na plusie jakieś 16kg. Lekarz nie komentował, ale chyba trzeba na jakąś dietę przejść. Łudzę się, że to woda bo bardzo puchnę, ale znając moje szczęście - sam tłuszcz .

Nerolka jak coś to pisz mi na pryw jak to z tym rachunkiem będę myśleć. Pracowałam u konkurencji orange, więc może coś doradzę .

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 23:40   #4096
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ja skończyłam prasowanie pościeli do łóżeczka, czyli wszystko juz raczej poprane i poprasowane.
Ten żółty kocyk z 5-10-15 stał sie moim ulubionym, jednak co bawełna to bawelna

Jeszcze dokupie podkład na materac i fasolke do karmienia z Motherhood wezme z allegro razem z monitorem odechu, bo ma jeden sprzedawca wszystko. Dzis w Smyku oglądałam fasolke i nawet TZ sprawdzał czy na niego bedzie dobra

Jutro jestem umówiona z Pania ktora ma na sprzedaz karuzelke fishera ta z miśkami, podobno nieużywana, za 60zł, jesli tak faktycznie bedzie to kupie.

Nooo i tak chcialam przypomnie ze jutro mamy kontrolne USG nereczek i bardzo prosze o kcuki...
jak pomysle o tym badaniu to juz mam stresa i brzuch mnie z nerwów boli

dobranoc

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-13, 23:47   #4097
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No to jestem.

Lekarz stwierdził, że dzieć jest troszkę mniejszy niż powinien. Nóżki w normie, brzuszek ze dwa tygodnie mniejszy, główka jakieś 1,5 tygodnia. Waga - 2400kg. Nie wiem sama co myśleć. Stwierdził, że zobaczymy za dwa tygodnie czy coś się ruszyło, no i niby żeby się nie martwić, bo to dolna granica ale jednak normy
Tłumaczę to sobie tak, że ja chyba później zaszłam (tak wynika z moich obliczeń) no ale i tak się martwię
Poza tym mam już na plusie jakieś 16kg. Lekarz nie komentował, ale chyba trzeba na jakąś dietę przejść. Łudzę się, że to woda bo bardzo puchnę, ale znając moje szczęście - sam tłuszcz .

Nerolka jak coś to pisz mi na pryw jak to z tym rachunkiem będę myśleć. Pracowałam u konkurencji orange, więc może coś doradzę .
Hmm dziwne... Jak dla mnie waga jest ok. Mieści sie w normie więc nie ma się czym przejmować. Jedne dzieci są mniejsze inne większe. Moja koleżanka urodziła w 38tc i mały ważył 2800, więc też duży nie był, a wszystko jest wporządku, dzisiaj ma prawie rok i nie jest wcale taki malutki Wydaje mi sie, że lekarz narobil rabanu niepotrzebnie

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja skończyłam prasowanie pościeli do łóżeczka, czyli wszystko juz raczej poprane i poprasowane.
Ten żółty kocyk z 5-10-15 stał sie moim ulubionym, jednak co bawełna to bawelna

Jeszcze dokupie podkład na materac i fasolke do karmienia z Motherhood wezme z allegro razem z monitorem odechu, bo ma jeden sprzedawca wszystko. Dzis w Smyku oglądałam fasolke i nawet TZ sprawdzał czy na niego bedzie dobra

Jutro jestem umówiona z Pania ktora ma na sprzedaz karuzelke fishera ta z miśkami, podobno nieużywana, za 60zł, jesli tak faktycznie bedzie to kupie.

Nooo i tak chcialam przypomnie ze jutro mamy kontrolne USG nereczek i bardzo prosze o kcuki...

dobranoc
Co do tych kocyków, to dzisiaj byłam w 5-10-15 w innym CH i byly inne kolory Ale i tak żółty najladniejszy. Byly jeszcze w jakieś ciemne paski, w autka i w takieś wzorki

A za USG trzymam mocne
Stary 2011-06-13, 23:53   #4098
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Twoje niby za małe, moje było za duże i też lekarz dziwnie patrzył. Nie wydawał się zadowolony a nawet wyglądał na zmartwionego, ale nic nie mówił. Nie wierz do końca usg, bardzo często się myli. Może po prostu maleństwo będzie drobne? Nie wszystkie dzieci rodzą się po 3,5 kg. Mój w 41 skończonym tygodniu ważył 3430. Pewnie jakbym go wcześniej urodziła (np. w 37-38tc) też byłby dużo mniejszy .

Cytat:
Śpij spokojnie a tabun ciężarówek będzie trzymał kciuki za nerki maluszka
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 00:05   #4099
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tych kocyków, to dzisiaj byłam w 5-10-15 w innym CH i byly inne kolory Ale i tak żółty najladniejszy. Byly jeszcze w jakieś ciemne paski, w autka i w takieś wzorki

A za USG trzymam mocne
A u mnie były tylko żółte, a szkoda bo chętnie kupiłabym jeszcze jakiś inny, a tak to straciłam na niebieski, bawełniany w Smyku 40zł

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-14, 00:08   #4100
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
I się nie stresuj, bo będzie dobrze

Cytat:
Ja już do trzech 5*10*15 zaglądałam, czy są te kocyki i nigdzie ani śladu

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie wszystkie dzieci rodzą się po 3,5 kg. Mój w 41 skończonym tygodniu ważył 3430. Pewnie jakbym go wcześniej urodziła (np. w 37-38tc) też byłby dużo mniejszy .
Dokładnie! Mój mąż urodził się w 40 tygodniu, 1 dzień przed terminem z tego co teściowa mówi, i ważył 2600. I był (i do tej pory jest) zdrowy jak ryba! I wyrósł też normalnie

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Te kocyki, o których wszystkie piszecie, to takie: http://sklep51015kids.eu/?asort=3189&kolor=4211 ?
I ile one kosztują na przecenie?
Stary 2011-06-14, 00:12   #4101
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Te kocyki, o których wszystkie piszecie, to takie: http://sklep51015kids.eu/?asort=3189&kolor=4211 ?
I ile one kosztują na przecenie?
Takie 9,90zł

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-06-14, 00:14   #4102
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Takie 9,90zł
O kurcze, ale cena
Stary 2011-06-14, 07:04   #4103
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
znalezc kota z tokso jest bardzo trudno
ja mam kilka kotow i zajmuje sie kotami od wielu lat
nie choruje, czesto sie kotami straszy a prawda jest taka ze nosicielem moze byc kot, pies nawet czlowiek, to bytuje w ziemi dlatego bardziej niebezpieczne sa warzywa czy owoce z ziemi (czy to spady czy np truskawki) - jedzone zle umyte
Straszy się, bo kot jest źródłem zakażenia, a te owoce czy warzywa są zanieczyszczone też od kota a nie same z siebie, bo toxo to pasożyt, a tylko kot jest zywicielem ostatecznym i wydala pasożyta. Ja wiem, że wiele osób twierdzi, że mają koty i nic im nie jest i to jest prawda, bo to jest rzadka choroba, całe szczęście. Żeby całkiem wyelimnować zagrożenie trzeba by było nie tylko owoce myć, ale też kota po wyjsciu z kuwety dezynfekować, żeby mu te pierwotniaki wybić, co mogą zostać na futerku i latać z kurzem, ja bym się bała po prostu, zwłaszcza po tym, co tu widziałam. A Wy możecie sobie chrupać ten żwirek jak się nie boicie :p Ja mam zaszczyt mieć powikłania dotyczące mniej niż 1% ciąż i nawet jak toksoplazmoza jest równie 'częsta', to się zdarza.

Edytowane przez ela_84
Czas edycji: 2011-06-14 o 07:09
ela_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 07:13   #4104
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z tym toxo - przyznać sie kto w dziecinstwie nie jadl opadłych owoców, truskawek z piachem, żwiru, nie wkładał patyków i kamieni do buzi? jakim cudem wszyscy nie mieli toxo to ja nie wiem. raczej ja mialam (niebadana jestem, moze kiedys sobie zrobie zeby miec spokój...)
ja żwirku nie jadłam, ale ściany lizałam, z dywanów wybierałam okruszki, co spadło na ziemię to podmuchałam i jadłam dalej, spady w sadach to norma, truskawki z piaskiem z pola lubię po dzień dzisiejszy i marchewki prosto z grządki również. mnie to nie rusza.

Cytat:

dobranoc
Powodzenia
Cytat:
No to jestem.

.
u mnie w 31 tyg mały miał 1600 gr a pani powiedziała, że jest trochę za duży o jakieś 200gr. a w książkach czytałam że jest ok, więc sprzęty i lekarze moga się mylic. nie smutaj się

Cytat:
no to teraz raz, dwa - zjadamy koci żwirek! za mamusie, za tatusia... tylko tego samobrylujacego sie lepiej nie jesc...
a tak serio - podobno tonami przeżuwaalm za młodu żwir i rodzice mnie az do pediatry zawiezli. stary dobry lekarz powiedzial "macie mało żwiru? to jej dowieźcie! zdrowa jest!"
mój brat mawiał zawsze jak jego dziecko również tynk obgryzało i inne śmieciuszki jadło, że dzienna dawka bakteri jest wskazana

Cytat:
a co was tak do łóżek goni - moje dzieck jeszcze nie spi a wy juz tak?!
A ja chodzę spac z kurami. Zawsze tak było. 9, no max 10, ale wstaję o 4 albo 5, bo lubię.W ciązy się trochę poprzestawiało, ale Emilek budzi mnie po 5 teraz i zaczynam z nim rozmawiac. zupełnie jakby chciał sprawdzic, czy ktoś tam jest z drugiej strony brzucha. popukam i mówię do niego że wstajemy i wtedy się dziecko uspokaja. bystrzak
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 07:15   #4105
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Lekarz stwierdził, że dzieć jest troszkę mniejszy niż powinien. Nóżki w normie, brzuszek ze dwa tygodnie mniejszy, główka jakieś 1,5 tygodnia. Waga - 2400kg. Nie wiem sama co myśleć.
Na razie nic się nie martw. Tutaj nie chodzi chyba o samą wagę dziecka, bo to różnie może być, tylko o proporcje. Mi w pewnym momencie stwierdzili IUGR, bo brzuszek był chudszy niż reszta, ale co tydzień mam usg i co tydzień proporcjonalnie wszystko rośnie. Więc uznałam, że nie wszystkie dzieci mają wymiary jak standaryzowane kurczaki w UE, a mój syn jest zupełnie zdrowy. Po to chcą Ci powtórzyć badanie za 2 tygodnie, żeby sprawdzić przyrosty, zresztą różnice do 2 tygodni to jest zupełna norma. W dodatku badanie usg jest jednak cholernie niedokładne - mam robione na podobno super sprzęcie 4d i czasem się okazuje, że np. z tygodnia na tydzień główka schudła A to jest kwestia ułożenia dziecka, dokładności lekarza, rzadko ściągają każdy wymiar kilka razy żeby wyliczyć średnią, różnice milimetrowe robią potem sztuczny problem. Z maluszkiem jest na pewno wszystko w porządku.
Ja dzisiaj też najprawdopodobniej mam usg
Stary 2011-06-14, 07:28   #4106
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
No to jestem.

Niektórzy lekarze chyba lubią straszyć... A kilogramami się nie przejmuj- w końcu w ciąży jesteś!

Cytat:
J

Za inne dzisiejsze wizyty także!

Cytat:
Ja kilka ładnych lat pracowałam w hotelu - oj, tam to się czasem działo!!!

A tak w ogóle, to dzień dobry!
Rodzi dzisiaj któraś?
Mi się śniło w nocy, że zaczęłam krwawić tak jak przy okresie, ale żeby jechać do szpitala, to najpierw torbę pakowałam. I dojechać nie mogliśmy... Koszmar jakiś... Brr... Aż miło było się obudzić...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 07:37   #4107
mamad1
Zadomowienie

To może i ja się pochwalę kotami To zdjęcia z zeszłego roku, gdy jeszcze mieszkałam u rodziców. Szara w tym roku już jest mamuśką 4 kociąt (choć nie wiem, jak to w tej chwili wygląda), a ruda niestety zaginęła...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0002.jpg (45,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0019.jpg (55,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2011-06-14, 07:40   #4108
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry

Najpierw was nadrobię, żeby przez noc tyle naprodukować....
Cytat:
A co do tego jedzenia o którym piszesz - to pewnia, że jadałam i opadłe i zapiaszczone i z ziemi. Ba, ja to nadal robię! No, z przerwą na ciążę, bo teraz myję
I toxo ani śladu.
Bo takie najlepsze teraz już mniej, ale "w młodości" to najbardziej smakowały owoce prosto z drzewa czy z krzaczka, w lesie borówki, jeżyny, a jeszcze inny przysmak- mleko prosto od krowy, jeszcze ciepłe...(teraz bym się nie tknęła)
Umyte nie smakowały

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ania, ładnie wyglądasz z bzuniem
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Aaniu ślicznie!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dla wielbicieli kotów wrzucam mojego z dzisiejszej przejażdżki (zimny łokieć )
rewelacja

Cytat:
Aaniu dziękuję za link.Jutro do nich napiszę,zadzwonię,pojadę i nie wiem co jeszcze.
W kazdym razie nie popuszcze.
Debilizm!!!
Koniecznie! I nie odpuszczaj, na pewno coś pomogą! Trochę cierpliwości pewnie będzie trzeba ale mam nadzieję że się uda!

Cytat:
No to niezłe atrakcje mieliście

Cytat:
Ania Ty też masz malutki brzuszek, świetnie wyglądasz I widzę, że byłaś u nas na radiostacji gliwickiej
Dziękuję Byliśmy wczoraj, mąż się śmieje że 6 lat w Gliwicach pracuje i jeszcze nie był, więc wreszcie miał okazję

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Spróbuj go zaatakować jak zaśnie, na śpiocha. U mnie w pierwszej ciąży działało bo też nie dawał się namówić. A tak zanim się rozbudził i zorientował co się dzieje to zapominał, że w ciąży jestem .
Podejrzewam że niespecjalnie protestował

jacieee, na pewno jest wszystko w porządku, wystarczy maleńki błąd pomiaru. Ważne że dzidzia rośnie, na kolejnym usg z pewnością się wyrówna

Cytat:
Trzymam mocno!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
porządki luzik, masaż sutków- aaaałłłłaaaaa, a do seksu nie wiem jak męża przekonać
Podstępem
Ja swojego wczoraj przekonałam, i sam niech się cieszy że się nie opierał bo ostatni moment, od dziś chyba abstynencja...

wstałam rano do łazienki, i...cały czop mi pięknie wypadł raczej nie ma możliwości z czymś innym go pomylić?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 07:44   #4109
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

wstałam rano do łazienki, i...cały czop mi pięknie wypadł raczej nie ma możliwości z czymś innym go pomylić?
Stary 2011-06-14, 07:45   #4110
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cześć dziewczyny, część z was pewnie mnie jeszcze pamięta zginęłam bo za wami nie nadążałam, zwłaszcza jak wróciłam do pracy...
wpadłam pokazać wam moje kruszynki
Na pierwszym zdjęciu jest Mikołaj - ur.10.06.11 godz.4.55 2090g/47cm 9 pkt.
na drugim Liliana godz.4.57 2380g/49cm 9 pkt.

Urodzili się przez cc w 35t.c. po tym jak w nocy odeszły mi wody, niestety nie zdążyłam do mojego lekarza i rodziłam bliżej domu, na szczęście nie tam gdzie tak bardzo nie chciałam, ale tam nie mają inkubatorów dla wcześniaków. Cały czas jestem w szpitalu, pomału dochodzę do siebie po cc, nie jest lekko, rana wciąż boli, ale możliwość pójścia na oddział neonatologiczny do moich kruszynek dodaje mi sił. Dla nich wszystko Ogólnie stan maluszków jest dobry, ładnie jedzą zarówno z butelki jak i z piersi, w pierwszej dobie Liliana miała problemy z oddychaniem i była podłączona pod cpap,ale szybko sobie poradziła sama i teraz już jest odłączona, choć wciąż oboje przebywają w inkubatorach. Dobrze że w 31 t.c. mój gin zdecydował o podaniu mi sterydów żeby maluszkom szybciej wykształciły się płuca, to bardzo dużo dało teraz muszą ładnie przybierać i za jakieś 10 dni powinniśmy być juz w domku, czego nie mogę się już doczekać, zwłaszcza że moja starsza córka Julka bardzo przeżywa że mnie nie ma, wieczorami płacze mi w słuchawkę że tak bardzo mnie kocha i tęskni bidulka, tatuś musi jej póki co
zastąpić i mamę...

uwierzycie że przez te całe 35 tyg przytyłam 12kg? z dwójką dzieci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00015MIKOŁAJ.jpg (76,3 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00016 LILIANA.jpg (71,1 KB, 66 załadowań)

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png

Edytowane przez asiago
Czas edycji: 2011-06-14 o 07:48
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości