|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Boszeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeee jak SLODZIUTKO!!!!!!!!!! kla ski:---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
#2612 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja suknia jeszcze wisi w szafie i nie mogę się przemóc, żeby sprzedać...szkoda mi...Cytat:
![]() Krzyś mnie dziś zaskoczył, bo pobudka była o 24, o 4 i potem dopiero o 7.30, a z reguły od 4 budził się co godzinę albo nie spał do 6! Szok. Ale się wyspałam! |
||
|
|
|
#2613 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i niestety nie zauwazyłam wiekszego przypływu mleka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jadę zaraz do hm
|
||||||
|
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
witam. my juz po wizycie. i trafilam na ta glupia nieobeznana lekarke w zastepstwie za malego pediatre. widziala ze wyniki sa lepsze a i tak sie malpa zastanawiala czy szczepic czy nie
co kupilyscie na zbicie goraczki w razie co??????
|
|
|
|
#2615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moja niunia w koncu spalanormalnie, bo te 2 nocki mnie wykoncyzly;p.
Spala od 21 do 5 i o 5.15 do 8 ![]() Bawilysmy sie w wakacje na Bachamach(kapiel) a teraz mala zasnela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj TZ dalej chory ale poszedl do pracy. Ja w nocy sie obudzilam, myslalam ze bd wymiotowac, ale napilam sie wody i mi przeszlo. Co do ciuszkow z H&M to mam ich mase, lepiej juz nic nie kupuje bo tylko kasa w bloto pojdzie;p bo mala nie ubierze, bo i tak cale lato w pampersie bedzie i moze body bo za goraco;p
|
|
#2616 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też dużo je a jaką herbatkę dajesz na uspokojenie? bo mój po kapieli ostatnio nerowy ciężko mu zasnąć kręci się wierci... może herbatka by pomogła trochę... Cytat:
patrzę właśnie na ten portal fajna sprawa ![]() Cytat:
jak tam cycki? ![]() he he taaa on taki niezdecydowany po mamusi - wadze ![]() ja piję tylko kawowe ![]() Cytat:
![]() ale ci fajnie mój śpi max do 3 w nocy...raz wstał o 4 Cytat:
dzieki za info to zakupimy to mniejsze a mamy fajnie bo odbiór osobisty to może do chrzcin zdążymy odebrać do niedzieli przydałoby się na chrzciny bo w restauracji to w foteliku samochodowym to nie pośpi raczej a tak to go na rękach będę miała mam tylko nadzieję że za gorąco nie będzie ![]() Cytat:
![]() co do gorączki nie wiem bo mały nie miał no mi się podoba to brązowe choć szczerze wolałabym też jaśniejsze... Cytat:
ja jakoś też... Cytat:
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene zdjęcie boskie
![]() Co do rozwoju dziecka, to może takie coś się przyda https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...year=&cac_no=3 |
|
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
ewelqa ja wyslalam mojego Tż wczoraj po te pampki do tesco i juz nie było. ale on dlugo nie myslac kupil normalna paczke midi za 60zl
aja1, czy możliwe ze juz wykupione sa promocyjne pampki w tesco??? kurde po 2 dniach, niezly spust. Harodds, daj znać jakbys wiedziala cos o tym kiedy ruszają wyprzedaże w manufakrurze, bede wdzieczna kasiapruszkow ja korzystam z https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...year=&cac_no=2, jest tu bardzo szczegolowo kazdy tyddzien zeycia opisany. takze polecam. ja mam tez ksiazke Pierwszy rok życia dziecka, ale srednio jestem jak narazie zadowolona. wiecej z tego portalu sie dowiaduje. Tymo wczoraj jak zansla o 17.30 na spacerze to obudzil sie dopiero na chwile na jedzenie o 23 i spal do 3.20 i znow mlesio, przerwa od 5 rano do 8 na karuzele i spal dalej do 10 a ja razem z nim![]() brzusio boli , oj boli wzielam nospe i panadol. okres sie zbliza.
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jest opcja: nie dowieźli, bądź są na magazynie i nikt ich nie wyniósł. A które chciałaś?? |
|
|
|
|
#2621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna stronka nie widziałam jej nigdy ![]() Cytat:
mój narazie śpi od 11 to też sukces zaraz jak wstanie dam amciu i na spacerek ![]() zakupiłam mojemu brzdącowi: http://allegro.pl /tiny-love-owoc-ozzie-andy-anna-4-wzory-i1648683881. html truskawę oraz http://allegro.pl /tiny-love-palak-luk-tropical-promocja-i1648683904. html ![]() spacje przed html i po allegro.pl no i tżtowi na dzień ojca od małego kubek z napisem super tata
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
aja1, no u was. i sie zdziwilam, tż powiedzial ze nie bylo juz. ale znajac jego mozliwosci, to moze wcale dokladnie nie szukal
i dlatego pomyslalam ze Ciebie zapytam,bo moze bywasz mnie 3 midi interesowaly, jest trzypak pampkow za 99 zł. my co prawda tylko na noc i na spacery uzywamy pampkow, a na dzien dada. ale juz tż kupil w normalnej cenie-a nawet wyzszejEirene dopiero co zapomniałam o tym łuku i co przypomniałaś mi i znowu bede miala dylemat. narobilyscie ochoty na ten HM i robie tż dziure w brzuchu zeby w tygodniu skoczyc do Łodzi musimy tylko Tymka teściowej podrzucić
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
o kochana 3 to idą jak mięso za komuny
![]() jak będziesz chciała daj znać, to ci kupię i sobie u mnie odbierzecie. ja zaraz za tesco mieszkam wymyśliłam coś takiego na chrzciny : http://www.youtube.com/watch?v=z9HMg...eature=related kotlety zrobić wcześniej, pieczarki też, ser rzucić przed podaniem i do mikrofali. co wy na to?? Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-06-14 o 13:51 |
|
|
|
#2624 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Kurka nie mam czasu żeby z wami tutaj pisac ale za to regularnie czytam ![]() Dziś kończymy 6 tydzień a jutro mamy szczepienie. Aż się boję jak to będzie. Nadal męczymy się z brzuszkiem. Daję kropelki ale mimo to podczas karmienia Majeczka bardzo się szarpie. Oby do tego 3 miesiąca. A to moja mała rozrabiara
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj od rana wybrałam się z malutką na targowisko po truskawki ![]() Także miała ponad 2 godzinny spacer, spała cały czas, a teraz szaleje pod panelem, ona go uwielbia ![]() Teraz musze zrobić małe zakupy na allegro
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-14 o 14:14 |
|
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
aja switna stronka ,dzieki
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja się skusiłam w koncu a polowałam polowałam chyba z miesiąc ![]() jeszcze te slodziaki ae to w przyszłym miesiącu ![]() Cytat:
truskawki mniam mój mały śpi od 11 dałam mu teraz butlę wytrąbił 160ml i dalej śpi... kurde co to będzie w nocy... ale chciałam go obudzić to się nie da
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ostatnio mi zasypia koło 18, i za nic w świecie nie idzie jej obudzić, wczoraj ją nosiłam trochę na rękach o tej godzinie żeby mi nie zasnęła, ale nawet na rekach usnęła ![]() o dziwno jak ją o 20 położyłam do łóżeczka to zasnęła w ciągu 30 minut więc spoko i teraz też śpi ![]() ale takie drzemki do godziny 17 to myślę, że są nie groźne
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
moja basia dzis wychodzi z zalozenia, ze egzystencja jest
tym bardziej ze chce spać a rozdziawa (czyt. Kaska ) jej nie daje, bo co chwila po coś przychodzi
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
trzyrazyi napisz do nich może ci sprowadzą
dla Oliwi za odwagę, dzielna dziewczynka z niej Olusia Zosia super wygląda w walentynkowym pajacu prunelle o 8 ją nakarmiłam bo mi mleko samo zaczęło wypływać z piersi po czym zasnęła i spała równo do 10 ![]() potem od 11 do 12 spała i teraz od 14 znowu śpi Cytat:
![]() nie zapomnij się potem pochwalić co kupiłaś :P gosiawolna widzę że nie tylko u nas są niekompetentni lekarze Cytat:
diatoma widzę że nie tylko Nadia taki śpioch, mnie też brzuch od trzech dni pobolewa i mam nadzieje że to jednak nie okres eirene pałąk i truskawka super a ten banan ![]() aja jak już zrobisz te kotlety to nas zaproś wypróbujemy i powiemy ci czy są ok na chrzciny ![]() Izunia Majeczka piękności
|
|
#2631 |
|
BAN stały
|
dziewczyny jak to jest ze szczepieniami bo ja juz nie pamietam jak to bylo przy pierwszej corce
ROBI SIE PIERWSZE W 6 CZY 8 TYG?? MOJ MALY URODZIL SIE 22.04 TO DO LICHA KIEDY MAMY SIE ZGLOSIC NA SZCZEPIENIE? |
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
Moja Maja jutro ma 6 tygodni i jeden dzień i właśnie idziemy na szczepienie.
|
#2633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my mieliśmy w dzień w którym mała kończyła 7 tygodni ![]() a nie wyznaczyli ci daty podczas pierwszej wizyty u pediatry ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
my tez jutro ![]() ale drugie
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
kurdele no zawsze się zapominam was zapytać czy wasze dzieciaki też mają takie poobdzierane skórki na paluszkach (kciuk i palec wskazujący) Nadia pcha rączki do buzi a potem chyba się zadrapuje paznokciami i jej palce wyglądają jak oskalpowane
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny, mam prośbę o radę Urządzamy pokój dla dzieci w nowym mieszkaniu i mam dylemat w sprawie łóżek. Dzieci na razie będą mieszkać wspólnie, planujemy że rozdzielimy ich za 10 lat (Aleks będzie miał wtedy 12, Anika 10). W pierwszej opcji mieliśmy kupić piętrowe łóżko bo pokój jest niewielki (ledwo 9m2) ale wczoraj po rozmowie ze znajomą zmieniłam zdanie. Jeśli kupimy dwa osobne łóżka, zastawimy niemal cały pokój, zaczęłam więc myśleć o innej opcji. Jak myślicie, czy dzieci dwojga płci mogą spać na takim łóżku jak w modelu Hugo http://dignet.eu/oferta_mlodziezowe.html czyli jednym wysuwanym spod drugiego. Takie rozwiązanie byłoby w naszej sytuacji najwygodniejsze, łóżko rozsuwałoby się na noc a w ciągu dnia byłoby standardowe jedno. Tylko czy tak wypada? Gdyby to byli dwaj chłopcy lub dwie dziewczynki nie byłoby problemu, ale w tej sytuacji?Kasiapruszkow, super że wszystko poszło ok Olusia, faktycznie trafione ![]() Izunia, ślicznotka Krusiak, szczepienia są co 6 tygodni
|
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie.
śzczepienie pierwsze w 6 tyg.Ja byłam dziś rano w w 7 tyg .Mały ma 37 i 8 i jak nie spi to ciagle płacze pierwszymi łzami az serce sie kraja.Prawie nic nie je Wstawiam fotki z ostatniego tyg mojego Aniołka.Nie smiejcie sie z różowej maty ale taka dostałam od siostry po siostrzenicy wiec nie było sensu kupowac nowej
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie wypada przecież to dzieci tylko czy i tak się nie skończy tak że zawsze to łózko będzie rozłożone, bo jedno z dzieci będzie się buntować że akurat jego łóżko jest chowane ![]() oczywiście taki problem to się pojawi dopiero jak będą miały 4-5lat no a jak są małe to do jednego może być utrudniony dostęp tu sa fajne pomysły na piętrowe łózka http://www.domowladni.pl/pomysl/52-p...je-i-dekoracje
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-06-14 o 15:27 |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mysle ze to rozwiazanie jest Swietne
|
|
#2639 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
Gosikk moim zdaniem to jest fajne rozwiązanie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

już niedługo
kla ski:

co kupilyscie na zbicie goraczki w razie co??????

mnie 3 midi interesowaly, jest trzypak pampkow za 99 zł. my co prawda tylko na noc i na spacery uzywamy pampkow, a na dzien dada. ale juz tż kupil w normalnej cenie-a nawet wyzszej
dopiero co zapomniałam o tym łuku i co
dla Oliwi za odwagę, dzielna dziewczynka z niej