|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Gorszy, niż był
Pomijając wszystko to, co było (wyliczać nie będę, bo szkoda Waszych oczu), to jeszcze wieczorem szykujemy się spać, a Herzysk postanowił zrobić sobie kuwetę w innym miejscu Mam nadzieję, że to nie powrót jej "zdolności". W każdym razie spaliśmy w dużym pokoju, sypialnia zamknięta. Dziś czyszczenie. Ciekawe, czy w ogóle to pokonam. Dobrze, że chociaż nowa kołdra nie dostała... Muszę napisać do hodowli... Smutno jest mi strasznie, bo nie wiem, co robić Cytat:
Ketonalu nie mogę, bo mam po nim biegunkę. A Nimesil teraz piłam na bark, ale jakoś nie zauważyłam, żeby pomagał. Z tymi bólami chodziłam już po kilku lekarzach. Generalnie wszyscy mówią (nawet przy ostatnim rtg kolejny lekarz to potwierdził), że winą jest zniesiona lordoza szyjna. W dodatku w 2005 r. miałam wypadek samochodowy i po nim mam zwężenie między dwoma kręgami (C5 i C6 bodajże) i podobno to może powodować ucisk. Miałam też kiedyś usg dopplerowskie i wykazało, że żyła główna gdzieś tam w karku załamuje się pod kątem prawie 90 stopni, a tak być nie powinno I stąd niby bóle i zawroty. Ale nigdy nie miałam żadnego prześwietlenia ani tomografii więc tak naprawdę nie wiem, co tam siedzi ![]() Co do aft to jest dużo lepiej! Także mogę Aphtin polecić ![]() Dzień dobry SPD irenka, udanego urlopu ![]() Haniula, szybkiego uporania się z remontem. Swoją drogą co Was wszystkie tak na remonty wzięło? U mnie, jak pisałam, humor kiepski. Wczoraj mieliśmy ostatnie spotkanie w poradni - mamo, jakie głupoty tam gadają! Dobrze, że mamy to już za sobą... Dziś czeka mnie duże sprzątanie, bo jutro wyprowadzam się do rodziców na tydzień, bo wyjeżdżają na wakacje i kot zostaje sam. I oczywiście Hera wiedziała, kiedy nabroić - teraz, jak się wyprowadzę, to w ogóle sfiksuje. Esz... ![]() Dziś idę też na dywanik - raportu nie mam, bo szczerze mówiąc nie wiedziałam, co w nim zawrzeć. Idę na żywioł. Ciekawe, czy zostanie poruszony temat mojej umowy. Jeśli nie, muszę szybko czegoś szukać, bo popracuję tu jeszcze dwa tygodnie... Z TŻ się wczoraj pokłóciliśmy. Już jest ok, ale wkurzają mnie takie sprzeczki o nic. Dobrego dnia!
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio na nic nie mam czasu. Chciałabym cały dzień leniuchować, pójść na miasto na kawe i na zakupy, a tutaj ciągle coś. Nie wiem czy za duże tempo w pracy narzuciałam sobie, albo moja organizacja już nie jest tak dobra. Szczerze to jestem też zmęczona, bo wcześnie miałam sesje, jednocześnie pisałam i o. Dziś chcę kończyć zlecenie i od jutra lecić z pytaniami do obrony. 21 dostaję kolejne zlecenie i znów muszę gonić. Do 8 lipca będzie wszystko robione w stresie, także chyba dopiero po 8, a raczej po 15 (kiedy mam deadline kolejnego zlecenia) trochę odsapnę. Tż szuka pracy i niestety, ale jeszcze nikt nie dzwoni. Widze, że narazie jest spokojny, ale jak tak dalej pójdzie to nasze plany legną. Bardzo trzymam za niego kciuki i mam nadzieje, że jak będzie zarabiał to razem jakoś damy radę i jakość naszego życia się poprawi i nie będzie ograniczała się tylko i wyłacznie do kanapy. Kliknęłam na all sandały i bransoletkę Dobrze, że niedługo wypłata. Opłaty na studia i recepty mnie w tym miesiącu wykonczyły
Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2011-06-14 o 08:04 |
|
|
|
|
#3453 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do Tż to jestem pewna, że znajdzie dobrą pracę i to szybciej niż Ci się zdaje wierzę, ze Twoje trudy zostaną w przyszłości wynagrodzone, zasługujesz na to |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze powtarzam sobie, że lekko nie jest, ale jaka satysfakcja, że wszyscy moi rówieśnicy mieszkają z rodzicami i ciągną od nich grubą kasę, a ja taka samodzielna. Wiem płytkie to, ale daje mi satysfakcję, bo wiem, że poradzę sobie w życiu. Co do tż pracy, to mam nadzieje, że coś się ruszy jak już odbierze dyplom i zacznie rozwozić dokumenty po okolicznych zakładach, szczególnie kopalniach. Wierze, że uda nam się w koncu pokonać ciężkie czasy i będzie wszystko super
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za Tżta 3mam kciuki
|
|
#3456 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no co Ty Kochana to w żadnym wypadku nie jest płytkie, masz powody do dumy, fakt, ze jesteś "samodzielna, samorządna i samofinansująca" jest naprawdę pochwały godny natomiast taka postawa jest wszechobecna "ze mi się należy", "że rodzice mnie muszą utrzymywać" itd. ale życie później to świetnie zweryfikuje, a u Was mam nadzieję zaczną się w końcu lata tłuste Dziewczyny wiecie może co pomaga na liszaje? bo zrobił mi się taki mały suchy czerwony placek na nodze i nie chce zejść
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żyję, czytam Was. Jednakże nie mam zdania na tematy które się tu ostatnio pojawiają więc się nie wypowiadam. Sama napisałaś, że tematyka też nie Twoja ![]() Miłego dnia.
|
|
#3458 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3459 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam szczerą nadzieję, ba! wierzę że to faktycznie sen proroczy - póki co wszystko idzie w dobrym kierunku Z tym poznanie mnie to kurcze, może faktycznie chodź trochę Cię zaskoczę. Nie dość, że szczuplejsza to jeszcze blondyna. ![]() Będzie dwa szczuplaki. ![]() Cytat:
Teraz może być już tylko lepiej.Co do dywanika dzisiaj, to jeśli Szef nie poruszy tematu, to sama zacznij na temat umowy. Jesteś na zleceniu (dobrze pamięta?), żeby później nie było.. że oni Cię informować nie musieli.. bla, bla, bla. ![]() Cytat:
![]() W rannego ptaszka się dzisiaj zabawiłam i już o 6:30 byłam poza domem. Wszystko przez sklerozę oczywiście Zapomniałam kupić wczoraj biletu miesięcznego, więc musiałam to nadrobić dzisiaj. Później pojechałam do biedronki, do Aleksandrowa (tu pracuję) i wstąpiłam na targ. ![]() Fajny, przyjemny poranek nie powiem. ![]() Rano było dość chłodno, ale miło. Teraz wychodzi słonko, więc zakładam że zrobi się ciepło. Dzisiaj w planach mam kilka rzeczy: na pewno pranie, zmiana pościeli, sprzątanie kuchni, poza tym chcę zrobić obiad na jutro i czwartek, bo nie będę mieć czasu - jutro kawa z koleżankami zaraz po pracy, wiec muszę obiad zjeść w biurze, żeby mnie głód na mieście w towarzystwie różnych smakołyków nie złapał. W czwartek wybieramy się do kina na Piratów - tzn. TŻ się wybiera i cięgnie mnie ze sobą. Nie pociąga mnie szczególnie ten film, no ale niech mu będzie - stwierdził, że w ramach urodzin mam mu przyjemność zrobić i pójść. Sytuacja więc ta sama, obiad muszę zjeść wcześniej. ![]() Apropo kina jeszcze, to byliśmy na Kac Vegas 2! Matkooooooo jak ja się uśmiałam. Wiadomo, amerykańska komedia, ale na prawdę genialna. Pokusiłabym się o stwierdzenie, że lepsza od pierwszej części. ![]() Dzisiaj 12 dzień diety ![]() TŻ jest niemalże 5kg lżejszy Ja się zważę po @
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-06-14 o 09:23 |
|||||
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcza smutno mi bo Wy się wszystkie będziecie znać na żywo a ja wciąż internetowo.
Wysłałam tą ankiete na farbę i tak się zatanawiam czy wytrzymam do 15ego nie farbować Ostatnio byłam u fryzjera na farbie 20 kwietnia więc to kawał czasu. Niech już będzie ten 30ty to się przynajmniej dowiem czy farbę dostane.Dziś na obiad gołąbki, młode ziemniaczki z koperkiem i sos pomidorowy. Mam nadzieję, że panowie się szybko uwiną i będziemy mogli zacząć sprzątać i spokojnie zjeść. Ijaa, gratuluję wytrwałości ![]()
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pakuj tyłek i przybywaj. Najbliższy przystanek - Łódź, a później zobaczymy co dalej.
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Teacherka kupiliście mieszkanie? bo chyba przegapiłam ![]() Kurka co chwila któraś wkleja jakieś konkusy, a do wszystkich trzeba mieć facebooka niestety. Jakoś nie mogę się przekonać do tego portalu. Dziś dostałam dwa wyniki. Jednak kolokwium super nie poszło, ale przez to ze wczesniejsze było bardzo dobrze napisane z tego uzyskałam minimalna potrzebna mi sume punktów i mam 4 bez pisania egzaminu Wczoraj z TZ pojechalismy po notatki do kolegi i mam nadzieje, że dziś w pracy napisze gotowce. Sztuk 26. To mnie najgorzej stresuje w tym egzaminie, te podkładanie Bo to takie bezsensu. Facet daje 4 pytania z teorii na każde trzeba odpowiedzieć na kartke obustronna a4 conajmniej plus zadanie, które jak dobrze umiesz to uda Ci sie napisać w godzinę jeśli piszeszz ciurkiem i ez zastanowinenia trzaskasz calki i inne. A na wszystko jest godzina i jak nie podkładasz to nie zdajesz. A ja prawie nigdy nie sciagam, bo nie umiem I strasznie się tym stresuje, gorzej niż zadaniem![]() Abby zdrówka zycze. To niesprawiedliwe, że przed takim ważnym dniem w Twoim życiu co chwila masz jakieś nieprzyjemne niespodzianki. Zeby szybko wróciło wszystko do normalności I trzymam kciuki za wszystkie studentki zmagające się z sesją ![]() Dodaja dla TZ za prace, wiem jakie szukanie jej jest stresujące. Ja poza jedną rozmową 21, nie mam narazie zadnych opcji Nikt nie dzwoni.![]() Nadia robisz gołąbki z młodej kapusty? Jak tak opiszesz mi jak :P
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
Edytowane przez marcia45 Czas edycji: 2011-06-14 o 09:54 |
|
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chlopak się rozkręca i bardzo dobrzeCytat:
![]() cieszę się strasznie, ze jesteś zwolniona z egzaminuco ściągania to czasem trzeba i ja się przekonuje niestety, że Ci co ściągają wychodzą na tym dużo lepiej ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- aaa i w sprawie pracy też się nikt nie odzywa a cv śle dalej.... |
||
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, nie wybawiłam się tak jak chciałam, chyba zbyt wiele oczekiwałam od tego weselicha ... więcej czasu spędziłam sam na sam z siostrą TŻ i sama , niż z samym TŻ, może nie wkurzyłoby mnie to tak, gdyby nie fakt, że np. TŻ mówi, że idzie do wc i że zaraz wróci ...i tak mija 10 min, 20 min 30 min.. i mówię sobie idę zobaczyć co się dzieje , bo TŻ pił i może źle się czuje ... ja patrzę a on zadowolony na dworze stoi z rodzinką ( a najlepsze jest to, że przed jego pójściem pytali czy idziemy na dwór to TŻ mówił, że nie )
i jeszcze najlepsze było, jak jedna kuzynka TŻ chciała zrobić sobie fotkę z kuzynami i z tekstem " to może koleżanka Kasi (kasia to siostra TŻ) zrobi fotkę " bo ona myślała, że my na wesele razem przyszłyśmy ... i jeszcze wujkowie TŻ mieli ze mnie ubaw , bo na poprawinach mi sukienkę zawiało , i oni zaczeli dość dwuznaczne komentarze na mój temat wypowiadać po tym ... a mi wcale nie było do śmiechu chciałam dobrze wypaść przed rodziną TŻ, a czułam się baaaardzo fatalnie ...
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
nie pracuje przy kompie, ale soczewki odpadają jakby co
![]() poza tym Tż ma astygmatyzm, dlatego tak drogo ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- kurcze, dzisiaj mała tak daje mi w kość, że nic nie mogę zrobić muszę posprzątać, ale chyba poczekam aż zrobi sobie drzemkę o ile to w ogóle nastąpi ![]() teraz oprócz tego, że wchodzi na parapet i ją ściągam co chwilę i mówię, że nie wolno to zaczęła wchodzić na stolik cieszę się, że jutro już wyjeżdżamy, to odpocznę ![]() mała u mojej babci będzie się w piasku bawiła, bo ma mieć dziś zwieziony biały piasek , także biorę wiadereczko, łopatki i będziemy w piaskownicy siedzieć
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2011-06-14 o 11:33 |
|
|
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do włosów blond i odrostów to podzielam zdanie ![]() Eksperymentowałam z ciemniejszym kolorem-brązem, ale jednak najkorzystniej wyglądam w blondzie ![]() Życzę żeby kolejne randki były jeszcze bardziej ekscytujące ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Zapomniałam powiedzieć Dzień dobry ![]() Dzisiaj jestem pierwszy dzień na stażu ![]() Muszę wytrzymać do 15:30
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Dzisiaj już mi lepiej, wyspałam się.
Wróciłam z pracy i odpoczywam. TŻ niedł€go wróci i będziemy leniuchować razem. ![]() Kash super, że M. się rozkręca. ![]() Aaby oby kot zmądrzał, bo inaczej SPD wpadną i nauczą go porządku ![]() Martita wytrzymaj, dasz rade.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2011-06-14 o 12:01 |
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby pracował przy kompie, pracodawca ma obowiązek zakupić mu korekcyjne okulary.
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Dziś mój humor trochę lepszy,na szczęście mam wolne bo wczoraj to miałam wszystkiego dosyć. Muszę wymyślić jakiś szybki obiad bo mam parę rzeczy do zrobienia. Do drogerii też chcę wstąpić po ten pękający lakier.
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Cytat:
W ogóle czekam na jakieś dłuższe wolne, bo brakuje mi czasu na wszystko ostatnio ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Poważnie ma taki obowiązek? Ja mam skierowanie własnie i zastanawiałam się czy nie poprosić szefa o częściowy zwrot kosztów.
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie pracuje przy kompie ![]() dobrze, że okularów nie kupuje się co miesiąc
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Pracodawca ma obowiązek dofinansować do okularów połowę kosztów jesli pracownik pracuje przed komputerem. Nigdy jeszcze nie spotkałam się z tym, że pracodawca ma zakupić okulary.
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pierwszy dzień bym cały dzień przesiedziała/ przeleżała, w drugi bym wszystko gruntownie sprzątnęła, a 3 dzień by była rozrywka- kino, pub warto pomarzyć
|
|
|
#3474 | ||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Cytat:
Rozpieprzyłam się
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
czyli rozchorowałaś, tak
![]() co to znaczy rozpieprzyłam wczoraj dowiedziałam się co to knysza, to dziś może się dowiem co znaczy rozpieprzyłam się ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
no ale nie sądzę, by to skłaniało kogoś do rodzenia ![]() zanim zaszłam w ciążę to nawet nie wiedziałam, że co rok się na dziecko dostaje 1100 ![]() nigdy mnie to nie interesowało
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodnie z przepisem § 8 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Socjalnej z dnia 1 grudnia 1998 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach wyposażonych w monitory ekranowe (Dz. U. Nr 148, poz. 973), każdy pracodawca jest obowiązany zapewnić każdej osobie zatrudnionej, w tym praktykantom i stażystom, na stanowiskach z monitorami ekranowymi profilaktyczną opiekę zdrowotną, w tym okulary korygujące wzrok, zgodne z zaleceniem lekarza. Zapewnić rozumiem jako kupić. Nie dołożyć.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-06-14 o 12:27 |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zarobki, żeby otrzymać cokolwiek od państwa, odpada rodzinne i wychowawcze. Musiałabym po macierzyńskim wrócić do pracy. Co do koleżanek to chyba jest indywidualna kwestia. Ja nie mam wielu koleżanek z dwójka dzieci, raczej z jednym jak już.O to nie wiedziałam o tych okularach. Ja pracuję 8 h prze kompem, więc spoko. Zdrówka życzę
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ja się jeszcze z małą nie rozstawałam, także nie wiem czy lubię ![]() sądzę, że nie będę miała okazji sprawdzić przez najbliższy rok
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

A diagnozowalas juz te bole glowy?
I stąd niby bóle i zawroty. Ale nigdy nie miałam żadnego prześwietlenia ani tomografii więc tak naprawdę nie wiem, co tam siedzi
Także mogę Aphtin polecić 

chciałabym w końcu poczytać o tym ile masz czasu wolnego dla siebie i jak się parasz słodkim nicnierobieniem
Ja ostatnio na nic nie mam czasu. Chciałabym cały dzień leniuchować, pójść na miasto na kawe i na zakupy, a tutaj ciągle coś. Nie wiem czy za duże tempo w pracy narzuciałam sobie, albo moja organizacja już nie jest tak dobra. Szczerze to jestem też zmęczona, bo wcześnie miałam sesje, jednocześnie pisałam i o. Dziś chcę kończyć zlecenie i od jutra lecić z pytaniami do obrony. 21 dostaję kolejne zlecenie i znów muszę gonić. Do 8 lipca będzie wszystko robione w stresie, także chyba dopiero po 8, a raczej po 15 (kiedy mam deadline kolejnego zlecenia) trochę odsapnę.
co do Tż to jestem pewna, że znajdzie dobrą pracę i to szybciej niż Ci się zdaje
Ciocia Kash się stęskniła, proszę o aktywność zatem 

+oprawki
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ja się zważę po @ 
także moja samoocena ma się chwilowo bardzo dobrze