|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Dziękuję bardzo
Jutro chyba wybiorę się do natury po odżywkę ariste i to masło tylko musicie mi podpowiedzieć jak go używać? Umyję jutro włosy i następnego dnia pokażę wam je od spodu, kocham je, myślę że wam się spodobają
|
|
#36212 | ||
|
Raczkowanie
|
Fajne te Twoje lokasy
Cytat:
![]() Cytat:
No i ja dzisiaj się ozdjęciowałam, ale chyba już jutro wkleję bom coś nie w formie. |
||
|
|
|
#36213 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
na początek nawet można te kosmetyki między sobą porozlewać czy coś tak na "spróbowanie" ja bym przygarnęła kilka cudeniek, których Rybiorek używa...
|
|
|
|
|
#36214 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z sls. ma proteiny migdalow nawet wysoko to ta wielka butla poltora litra bebeauty---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#36215 | |
|
Raczkowanie
|
shopoholic o kurteczka
Cytat:
A bo ja głupia p...a jestem temu prostowałam. Na razie prostownica, brr co za słowo obrzydliwe, kurz zbiera. Na zdrowie Zdecydowanie w tym roku, nawet po tak długim okresie prostowania, bo od września gdzieś, lepiej reagują na pielęgnację. W zeszłym roku, przy podejściu numer 1 to fruwały mi tu i ówdzie kompletnie proste pasemka. Teraz jak mają dobry dzień wyglądają przyzwoicie. A i zauważyłam, że żele mi nie do końca dobrze robią ze stylizacją. Sprawdza się ten TBS i pianka Nivea FC. Cieniowanie to na razie mam przećwiczone dla prostowanych włosów - czas się podszkolić ![]() Jej, dziękuję
|
|
|
#36216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie.Cytat:
Ślicznie :brawo:Cytat:
I to tak TYLKO po szaponie z proteinami??dziwny? rewelacyjny! I tak masz na całej głowie?
|
|
#36217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no cóż za błędy trzeba płacić ale próbować będę w tym wątku można znaleźć tyle inspiracji że aż żal nie próbować ![]() ale słodzę
|
|
|
#36219 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Niedaleko Częstochowy
![]() To ja już czekam z herbatą i papilotkami ![]() Cytat:
Cytat:
)Dziękuję Cytat:
Tak czy inaczej, bardzo ładnie !Dziękuję Cytat:
![]() A kupisz mi jakiś mały domek z ogródkiem ? ![]() Ja już mam wprawę, tak mi się wydaje, bo mam bardzo zręczne palce od robienia cornrowsów i warkoczyków, więc dla mnie to tylko 2 godziny z przerwami i przyjemność na samą myśl o efektach
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||||
|
|
|
#36220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak tak popatrzyłam na swoje włosy to tych papilotów wyszłoby u mnie straaaaasznie dużo
|
|
|
#36221 | |||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Za to znalazłam sobie kawał starego bawełnianego prześcieradła i oficjalnie rezygnuję z paskud ręczników. Mam nadzieję, że nie odebrałaś tego jako niegrzeczności z mojej strony Stawiam, że albo masz z natury suchą skórę, albo zmywasz/sprzątasz bez rękawiczek. Chociaż mój facet jest suchelcem i mu BD pasuje, ale już moja mama dużo pracuje rękoma i nie może się myć tym, bo zaraz ma dłonie jak prababcia. Spróbuj Hippa, też fajny delikatny szampon, łatwiej się nim myje i robi taki fajny puszap.Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem, czy nie powinnam odnowić cieniowania i zrobić jak za dawnych czasów górną warstwę powyżej uszu - skoro i tak są proste, to niech chociaż odbiją od skóry. W ogóle zanim się obejrzałam to najkrótsze włosy mam za brodę a nie do uszu, łał ![]() Cytat:
Kallos mycie - wiadomo mniej go idzie i nie trzymam nawet 3 minuty, poza tym teraz mam Alterrę która mi ujażmia najgorsze puchy i pięknie wszystko wygładza. Ale i włosy mam zdrowsze. Za to dziś chciałam po myciu nie suszyć i znowu zobaczyłam efekt stracha na wróble, chociaż wtedy były jeszcze wilgotne To suszarka w ruch i na prosto, ładnie wyglądają i w ogóle, ale tylko z wierzchu są 100% gładkie, pod spodem mi została słoma. Na szczęście nie widać![]() Kurcze, ale każda odzywka - czy b/s, czy d/s, czy do mycia (poza Alterrą) i każdy szampon poza BD robi mi coś takiego, chociaż w daleko mniejszym stopniu. Tak jakby 95% włosów było gładkich/fale, a 5% chciało się skręcić w afro, tylko że każdy osobno. A na końcu każdego kosmyka pędzelek ![]() Mój boże ja to jestem problematyczną babą Cytat:
![]() Patrzyłam wczoraj co mam w domu z silikonowych odzywek coby ochronić sobie końcówki. Znalazłam jedną z bis-aminopropyl dimethicone po zapachu - internet mi mówi że ten silikon się nie nadbudowuje . Możliwe to? Brzmi super.
|
|
#36222 |
|
Zadomowienie
|
Umyłam włoski joanną naturią z cytryna i miodem (ma sls), potem isana z baabasem i garnier z karite. Na odcisniete nałożyłam babunię miodową i potem żel lniany. I co?
Koszmar!! Włosy ledwo pofalowane, napuszone ![]() ![]() Dlaczego tak się dzieje? Na początku pielęgnacji bylo lepiej;( Ogólnie dzisiaj mam koszmarny dzień... stłukłam jedną stopę, drugą poparzyłam i wbiłam sobie nóż w rękę;(
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
#36223 | ||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki Cytat:
Moje włosy na sucho nie zniosą żelu, ale na mokro owszem. Tymczasem na morko nie pasuje im TBS ani nic kremowego, a na sucho wariują z radości. Takie mają zachcianki - rozpieściłam je ![]() Cytat:
Cytat:
Zapuszczaj, tylko pamiętaj, że podcinać trzeba - albo by nadać kształt, albo celem odświeżenia. 2 czy 3 cm na kilka miesięcy nie robią ogromnej różnicy, a mogą tylko posłużyć.Cytat:
by się udało.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wypisz może wszystkie używane kosmetyki i metody. Nie pomijaj niczego. Cytat:
Cytat:
Czy wcześniej używałaś babuni miodowej? Cytat:
Cytat:
uważaj na siebie!A ja mam dziś nawet niezły dzień włosowy, choć psychofizycznie jestem wypluta. Umyłam wczoraj wodą i nałożyłam TBS bananową. Do tego emulsja humektantowa i znów emulsja humektantowa z żelem artiste jako stylizator. Cud miód i orzeszki, choć musiałam się wspomóc teraz pomadą, bo spuszyło się nieco (wiadomo - mało zabezpieczenia jak dla mnie).
|
|
#36224 |
|
Raczkowanie
|
MaybeTomorrow - czy to Ty pisałaś, że jesteś moją włosową siostrą? Bo jak patrzę na Twoje zdjęcia to właśnie to sobie myślę
A o takim efekcie marzę ![]() Naczytałam się Waszych traumatycznych fryzjerskich przeżyć (te sprzedane włosy to po prostu rzeź!) i podjęłam męską decyzję: podetnę sobie włosy sama. Jak pomyślałam tak zrobiłam. Znalazłam tu opis metody "kucykowej" którą to zastosowałam. Mam bardzo ostre fryzjerskie nożyczki także sprzęt jest Obcięłam może z 1,5 -2 cm a wydaje mi się, że mam mega krótsze bo podkręciły się i góra ładnie się uniosła. Kopernikus pożegnany Dlatego zaryzykowałam z tym cięciem ![]() nusia114 chyba pójdę w Twoje ślady i poszukam jakiejś Natury w okolicy, też brakuje mi protein a i masełkiem nie pogardzę
|
|
|
|
#36225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podsuszyłam troszkę suszarka z zimnym powietrzem i dyfuzorem z głową do dołu. Używałam babuni ![]() A początek byl z 2 miesiące temu a włosy były w stanie koszmarnym. Puszące się na całej długości, suche jak sianko, lekko pofalowane na samych końcach. Po miesiącu pielęgnacji były badziej... podniesione. Moze po prostu potrzebują podcięcia? Tylko... ja się tak boję fryzjerów
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
|
#36226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi np isana nie sluzy niewiem czemu ale robi mi szorstkie wlosy i wlasnie siano ale wielu osobom sluzy wiec niewiem od czego to zalezy...a masz wlosy naturalne czy moze rozjasniane ??
|
|
|
#36227 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
za odwagę! może jednak będą zdjęcia? W końcu jakieś wolne od gastronomii będziesz mieć Cytat:
Ale zawinić mogły też oleje zawarte w obu odżywkach (zmieszałaś je czy myłaś OMO? ) albo szampon, który jest dość silny. Mogły się spiórkować po szamponie - pielęgnujesz na tyle krótko, że włosy w środku mogą nie być odżywione czy zdrowe (jeśli zniszczenia jeszcze nie odrosły). Tym samym po zmyciu tego, co do tej pory domykało łuskę czy też "obciążało" włos mogłaś zobaczyć piórka. Może też chodzić o proteinę w babuni... Ech, póki czegoś się nie wykluczy, to się nie dowiemy. Proponowałabym zacząć od szamponu.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-06-14 o 14:04 |
||
|
|
|
#36228 | |
|
Raczkowanie
|
sama jestem z siebie dumna Dzięki![]() Cytat:
![]() A może jednak by wyszło...
|
|
#36229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do masła to nie znalazłam i zastanawiam się czy nie wziąć maski do włosów shea karite? Wiecie coś o niej? W ogóle to na pocieszenie poszłam do innej drogerii i znalazłam ciekawą odżywke
|
|
|
#36230 |
|
Raczkowanie
|
Przeszperałam fotki z dawnych czasów
Wstawiłam sobie do albumu małą włosową historię, ale nie wiem czy jest to czytelne Kiedyś miałam takie długie włosy, przy odpowiedniej pielęgnacji miałabym cudo, ech Kiedyś odrosną, a przy mojej obecnej świadomości będzie jeszcze lepiej niż kiedyś :-D
|
|
|
|
#36231 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#36232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Isanę użylam pierwszy raz bo naczytalam sie o niej dobrych rzeczy... moze to nie jej wina... Włosy mam rozjaśniane - od kilku lat farbuję na jasny blond. Cytat:
)Po umyciu szamponem nalozylam isanę na chwilkę na cale włosy i spłukałam. A potem Garnier na jakies 20 min. Isana i szampon sa nowe. Może mi nie podpasowaly. nałożyłam troszkę biosilku żeby nie wyglądac jak stóg siana i jest lepiej,ale... włosy kręcą się na koncach (10 cm, wyzej sa falowane, a na gorze proste:/ )
||
|
|
|
#36233 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#36234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, zastanowiłam sie i rzeczywiście, 1-2 dni wcześniej użyłam środka mocno wysuszającego więc to pewnie dlatego taki efekt po BD Cytat:
|
|
|
#36235 |
|
Zadomowienie
|
A to tak wspominkowo - włosy przed pielęgnacją i przed odkryciem że sie kręcą - czesanie na sucho, kosmetyki bez zastanowienia, tarcie ręcznikiem itp itd...
|
|
|
#36236 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski, wstawiam swoje zdjęcia z wczoraj.
Przed myciem KALLOS LATTE z RYCYNĄ mycie HIPPem maska BIOVAX suche/zniszczone płukanka octowa b/s NATURIA MIÓD/CYTRYNA koszulkowanie ŻEL LNIANY Zdjęcia w brązowej koszulce zrobiłam zaraz po odgnieceniu żelu, a w niebieskiej wieczorem. |
|
|
|
#36237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja z zapytaniem. Jaki jest wpływ niskiego (kwaśnego) pH na włosy i skalp? Bo że zasadowe be to wiadomo, zmęczenie łusek. Otóż oczywiście że mam chęć na eksperyment - umyć głowę żelem do higieny intymnej Piękny krótki skład, bez barwników i zapachu. Kwas mlekowy jest znany z działania łagodząco leczniczego. Tylko to pH 3,5 ![]() KWC Skład: Aqua, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Lactic Acid, Coco - Glucoside, Glyceryl Oleate, Glycol Distearate, Glycerin, Sodium Methylparaben Agatron
|
|
|
|
#36238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tu wcale nie koniecznie Podłączam się do zapytania Edit. Do oklasków dla Agatronki też się dołączam
Edytowane przez doti8 Czas edycji: 2011-06-14 o 16:11 |
|
|
|
|
#36239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na głowę kładłam chyba wszystko co jest w domu Olejek pod prysznic, żel do demakijażu, glinka
|
|
|
|
|
#36240 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
Ale ok, na razie wystarczy mi to, że moje włosy chłoną wszystko co na nie nakładam, dosłownie wszystko poprawia ich stan, nawet puch udało mi się lekko zredukować ![]() Tylko martwi mnie to, że lato i słońce zniszczą moje starania. Wczoraj w Rossmanie widziałam spray ochronny do włosów, Sun Ozon czy jakoś tak |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

, może się zarażą i zaczną lepiej wyglądać 
to ta wielka butla poltora litra bebeauty
Toż 

- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm

uważaj na siebie!
bo podkręciły się i góra ładnie się uniosła. Kopernikus pożegnany
Dlatego zaryzykowałam z tym cięciem