|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
|
|
|
|
#4382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zamówiłam sobie pizzę, zjadłam 3 kawałki i moje dziecko szaleje-całą noc szalała, w dzień tez nie odpuszczała-juz sie zaczęłam zastanawiac czy w koncu pójdzie spac?? Poszła, ale na chwilę mała figlarka---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- A co robi? Wrzucisz fotkę? |
|
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Monia Kalinka za wizyty
![]() : oklaski: ciekawe jak [B]Dakaro[BAania normalnie oaza spokoju ![]() Zmalowana mnie sie wydaje że raczej dziewczynki są przenoszone Dziewczyny ja prosze o kciuki ![]() ![]() jutro rano wizyta
|
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje Marinko
![]() Zazdroszcze Ci ze juz mozesz tulic swojego Igorka Wiecie co to jest niesamowite jak obce sobie osoby ciesza sie na wiesc ze dzidzius jednej z nich jest juz na swiecie. Nie obrazcie sie za te "obce" wiecie co ma na mysli . |
|
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE MARINKO I DLA DUŻEGO IGORKA!!!!!!!!!! Dobrze że nie męczyłaś się zbyt długo bo waga i długość Igorka na prawdę powalajaca ![]() A jak czytałam w takim napięciu te wieści to Dominik szalał jak nigdy, chyba czuł, że mamusia taka podekscytowana jest ![]() No to teraz będziemy codziennie przeżywać taki emocje, chyba jakąś meliskę na uspokojenie sobie sprawie bo potem nie będę mogła spać ![]() U nas na razie bez poważniejszych "objawów porodowych", co prawda brzuszek już ciągnie, nie mogę chodzić na dłuższe spacery, ale jeszcze cały czas wszelkie czopy, skórcze czy bóle @ są dla mnie nieznane. Ania 3mam za Ciebie kciuki, bo sama pewnie bym miała problem czy to już jechać, czy może jeszcze zaczekać.
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Vaniliova11 zaciskam kciukasy
|
#4390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
Cytat:
GRATULACJE MARINKO !!! WIELKIE BUZIAKI DLA WAS!! DZIELNA BYŁAŚ BARDZO!! JEEEEEJJUUU JAKI ON ŚLICZNY Bylismy na szybkich zakupach i wiecie co mam? 2 ostatnie kocyki z 5.10.15 !! |
||||
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Igorek śliczności
![]() Cytat:
za wizytę ![]() zaciśnięte
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka ona się nie nudzi, ona jest po prostu nadopiekuńcza. Chce jak najlepiej.Tylko, że Ja nie jestem nauczona, ze ktoś koło mnie robi,głaszczę i opiekuje się aż tak bardzo...zawsze jak coś chciałam dochodziłam sama do tego, kiedy potrzebowałam jakiejkolwiek pomocy prosiłam rodziców i mi pomagali, ale nigdy nie było tak że wiesz byli tak nadopiekuńczy... ona chce po prostu dobrze.
Tylko, że mnie to cholernie zaczyna drażnić,uwielbiam niezależność.Jakbym mój maż i kiedy ona mówiła że mam jeść - podtekstami to maż zawsze mówił " jak będzie chciała to zje i nie dojdzie do tego, że będzie głodna chodzić" to nic nie mówiła, a teraz mam wrażenie,że męża nie ma to może poszaleć z mówieniem co mam robić itd. Tylko, że moja cierpliwość się kończy... Ach. ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Czekam, czekam na DeKaro ale chyba się jej dzisiaj nie doczekam ![]() okropnie jestem ciekawa kogo będzie miała
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
MARINKA!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! JAKI ON DUŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ALE DZIELNA Z CIEBIE MAMA ![]() DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS |
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czaję...to niefajnie... |
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Agni dobrze sformułowane
ale niestety dla nie których męczące " Żanetko chcesz jeść" "Żanetko co dzisiaj jadłaś" "Żanetko zawieźć Cie gdzieś" "Żanetko jak coś potrzebujesz to mów" " Żanetko tyle się nachodziłaś, dzisiaj pewnie zmęczona jesteś, mojaaaa" "Żanetko jedziesz z Nami, jedziemy tam i tam" " Żanetko jak chcesz to zejdź na dół do Nas" Ja naprawdę rozumiem, że ona chce dobrze, ale chyba czuję się bardziej niepełnosprawna jak tak się opiekują mną... |
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Jejku ja jem jem jem i nie moge sie najesc
Nie wiem co jest mi w stanie pomoc zebym sie najadła?? ![]() A tak ogolnie to jakos tak mysle o tym wszystkim.... o mezusiu o dziecku i ogolnie
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie zerkam na pierwszą stronę i widzę, że teraz czeka nas wysyp chłopaków, wg kolejności to jeszcze sześciu. Kiedy/od ilu dzieciaczków zakładamy nasz wątek w odchowalni? Tylko proszę mi tu nie pisać, że kogoś wyganiam! Tak z ciekawości pytam.
|
|
|
|
#4399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja takiego czegos nienawidze porzygac sie mozna z takiego wlazenia w dupke no sory ale to tak sie nazywa i ja podobnie jak agni82 mam taka ciotke Porazka
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
Aania- no chociaż tyle,że masz dosc niedaleko do szpitala.
Powiem Ci tak,jak rodziła moja sąsiadka to mówiłam jej tak: "Beatka-powiedz,że Cię boli,tzn że się zaczyna" .jeśli poczujesz,że skurcze nie mijają i boli... to zbierajcie się powoli i jedźcie,lepiej wyjsc na panikarę niż urodzic w samochodzie te skurcze są na prawdę dosc przykre, powinnaś poczuc,że to to trzymam oczywiście!!!!a może Cię męczą skurcze,bo dziś trochę przemęczyłaś....gorąco było i jazda autkiem. no cóż....czekamy na wieści
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
DeKaro przegląda wątek
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- nooo nooo DeKaroo pisz !! |
|
|
|
#4402 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jestem już!
Wiadomośc z pierwszej ręki: będziemy mieć... Dziewczynkę Strzał w dziesiątkę! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale się dzieje, Marinka się rozpakowała, teraz to już pójdzie z górki! |
||||||
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też często myślę o tym jak to będzie , czy dam radę , a ostatnio nie jestem optymistycznie nastawiona do wielu rzeczy, ludzie mnie irytują, stałam sie bardzo rozważna, oszczędna, często odmawiam różnych rzeczy-np. teraz brat mi pisze, żebym mu wzięła telewizję n i co miesiąc opłacała rachunki-a wiem, że on jest taki szałaput, że bym się musiala dopominac o kasę, z reszta opłacałam już tak telewizje rodzicom i ich koledze i ciągle były jakieś problemy....-oni wszyscy są za granicą i dlatego chcą żebym ja to wszystko brała na siebie. Wogóle, to zawsze wszystkim usługiwałam, kupowałam, załatwiałam mnóstwo spraw, o nic nigdy się nie prosiłam a i tak wiem, że wyjdę na najgorszą......oj ciezko mi, dobrze, że mój mąż mnie rozumie i sam też to wszystko widzi jak ja. Ja wszystko bardzo przeżywam, nie chcę, żeby ktoś sie obraził i wogóle, ale chyba dojrzałam i wchodzę w etap egoisty, bo mimo tego, że ja wszystkim pomogę, to mi nikt, a jak raz nie pomogę, to już mnie skreślą... Oj przepraszam za rozpisanie i żale, ale czasem trzeba![]() No i dupa, nie ma dzisiaj MM.... Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-06-14 o 20:48 |
|
|
|
|
#4404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
STRASZNIE SIĘ CIESZĘ JEST CUDNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Cytat:
za wizytę Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() ja już też w domku, i do razu takie super wiadomości która następna ??
|
|||
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
DeKaroo moja intuicja się nie sprawdziła
dziewczynki są fajne !! ))
|
|
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Igorek słodziutki
aania podziwam za spokój i opanowanie ciekawe co z DaKaro no właśnie doczytałam - gratuluję córeczki i ja też poproszę o kciuki - jutro wizyta ....
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2011-06-14 o 20:49 |
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję i witam wśród mamuś dziewczynek
![]() dużo pozytywnych wieści dziś na wątku |
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje kochana!!
Z tych emocji to żadna nie zauważyła, że u mnie kocyki po 6,90 |
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
DaKaro witaj w gronie mam dziewczynek, jakie są dalsze wieści? Jak tam wasze zdrówko, waga?
Pieleszka - trzymamy kciuki, z pewnością przyniesiesz jutro dobre wieści. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

moje dziecko szaleje-całą noc szalała, w dzień tez nie odpuszczała-juz sie zaczęłam zastanawiac czy w koncu pójdzie spac?? Poszła, ale na chwilę
mała figlarka

Zakończone: 2

, a ostatnio nie jestem optymistycznie nastawiona do wielu rzeczy, ludzie mnie irytują, stałam sie bardzo rozważna, oszczędna, często odmawiam różnych rzeczy-np. teraz brat mi pisze, żebym mu wzięła telewizję n i co miesiąc opłacała rachunki-a wiem, że on jest taki szałaput, że bym się musiala dopominac o kasę, z reszta opłacałam już tak telewizje rodzicom i ich koledze i ciągle były jakieś problemy....-oni wszyscy są za granicą i dlatego chcą żebym ja to wszystko brała na siebie. Wogóle, to zawsze wszystkim usługiwałam, kupowałam, załatwiałam mnóstwo spraw, o nic nigdy się nie prosiłam a i tak wiem, że wyjdę na najgorszą......oj ciezko mi, dobrze, że mój mąż mnie rozumie i sam też to wszystko widzi jak ja. Ja wszystko bardzo przeżywam, nie chcę, żeby ktoś sie obraził i wogóle, ale chyba dojrzałam i wchodzę w etap egoisty, bo mimo tego, że ja wszystkim pomogę, to mi nikt, a jak raz nie pomogę, to już mnie skreślą... Oj przepraszam za rozpisanie i żale, ale czasem trzeba
klask i: