|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Jak tak to trochę wcześnie na taką akcję... a nie możesz chociż zadzwonić do gina? Cytat:
tylko się oszczędzaj
|
|
#4262 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4263 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=nerola;27505440][B]Mam wieści od Marinki ![]() Jest na porodówwe,ma silne skurcze ale rozwarcie na 2 palce. Badają Ją i mają przyśpieszyć poród.Boli Ją. I macie całuski!!! KCIUKI MARINKO!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe, czy dasz jeszcze radę pójśc na tę wizytę w dwupaku? [QUOTE=CarmelaSoprano;2750 7674]badałaś krew i mocz? moze to da jakiś obraz? nie jeszcze nie, narazie daję mu leki-zobaczymy jak to dalej będzie. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4264 | ||||
|
Zadomowienie
|
Polozyłam sie o 13 i dopiero sie zbudzilam Bartus tylko troszke sie powiercil i dal mamuni spac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
polozylam sie na troche a tu takie super wiesci Marinka trzymaj sie kochana ![]() Cytat:
|
|
#4265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Carmela nie za wcześnie dla Ciebie ???????laski kurde jak Wy te czopy przekonujecie do wyjścia ? i proszę ile się wpycha przede mnie ja odpuszczam macie wolną rękę w kolejności ![]() zmykam do męża do pracy przy okazji obok w sklepie kupię sobie drugi stanik do karmienia a potem jadę do vision express po brylki ![]() do później i nie rodzić mi tu już do mojego powrotu
|
|||
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
youyou
A i mam wiadomość od Scio. Nadal jest w szpitalu bo każdy lekarz mówi co innego, jeden ją wypuszcza i każe odstawić wszelkie leki. A inny każe jej zostać i daje leki. |
|
|
|
#4267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy wychodzisz do domu? konkretnie wiesz który dzień? Ala duża panna dobrze ze to nie kamica i już z górkiCytat:
![]() Carmela czop? już? może cos się pomyliłaś? może to upławy? jaciee piękne ciuszki. ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
✂✂✂✂✂✂✂ca można dostać. I komu ufać? komu wierzyć? Ciekawe jak Lilkaa się miewa.Dawno nic nie pisała |
|||
|
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie popołudniowo!
Zanim nadrobię, chciałam się przywitać ![]() Widziałam coś na temat wypadniętego czopa Zaczyna się ![]() Dzisiaj spędziłam dzień z chrześniakiem - ma prawie 2 latka i jest słodziak, ale kręgosłup mi wysiada ale nogi mi nie spuchły i jestem w ogólnej dobrej kondycji
|
|
|
|
#4269 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ślicznie wyglądasz, w ubraniu brzuszek jakby mniejszy trochę Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po pierwsze - przenoszenie gondoli z dzieckiem - sporo wózków ma uchwyt na daszku dzieki czemu niosąc gondolę trzyma ona poziom, a w jedo rączki są z materiału umieszczone w połowie długości gondoli i jak ją niesiesz za te rączki to na wysokości głowki dziecka gondola leci w dół. Sprawdziłam to na własne oczy, jak facet włożył mi 3 kg "Dzidziusia" (proszek ) do gondoli i wzięłam ją za te rączki, to automatycznie gondola poleciała w dół, takich przejść z dzieckiem nie chciałabym miećPo drugie - podjeżdżanie na krawężniki tym wózkiem nie jest takie łatwe (przynajmniej dla mnie - też to sprawdziłam), musiałam się sporo nasiłować, żeby podnieść tylne koła tak, żeby przednie wjechały na krawężnik, porównałam to z tako - wszystko szło leciusieńko jedną ręką Po trzecie - słaba spacerówka (trzeba ja zobaczyć i porównać z innymi, żeby zauważyć kolosalną różnicę), ma taki podnóżek plastikowy, który jest feralnie zrobiony tzn. na wysokości nóżek jest taki ogranicznik więc jak dziecko rośnie to on blokuje nóżki, tym samym dziecko musi je zginać, zamiast swobodnie wypuszczać, żeby sobie wisiały Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiesz, bo ciężko pewne rzeczy opisać, trzeba na żywo pomacać. Ja też słyszałam dużo dobrych opinii na temat jedo ale mnie po prostu ten koleś przekonał, tym bardziej, że sama to sprawdziłam. Ale nadal wychodzę z założenia, że dla jednych coś może byc problemem a u innych się sprawdza Cytat:
Cytat:
Następna!?!?!?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4270 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nerola, Dziubek dopiero teraz przeczytałam, że też chcecie kocyki. Na dniach napewno jeszcze będę więc kupię i Wam
![]() DaKaro ten stres napewno bierze się z samego podekscytowania faktem, że prawdopodobnie poznasz płeć swojego drugiego serduszka Ja sama jestem podekscytwana, że ją poznamy!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jacieee ale ciuszków dostałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
LadyInBlack
|
||||||
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela to chyba czop.Pogadaj z lekarzem.Bo czop jest jakby takim korkiem i chroni
![]() u mnie akurat po 2 dniach od czopu był poród ale na to nie ma reguły
|
|
|
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
marinko super ze to juz zaraz Igus bedzie z toba,trzymamy kciuki za szybki porod:
brunetka wspaniale ze nic strasznego sie niedzieje jaciee swietne ubranka
|
|
|
|
#4273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie z Urzędu Pracy już się nie dostanie nie mają pieniędzy.Cytat:
![]() Cytat:
Ale jajka Dziękuje za opinie odnośnie DOFINANSOWANIA, zamówiłam już kuriera i on ma niby wziąć ode mnie 189zł, ale nie muszę od niego odbierać żadnych papierków, nie? Dzwonię do tej baby która do mnie dzwoniła i to jakiś prywatny nr bo ma muzykę taką na hallo czekanie chciałam zapytać jak się nazywa ten projekt z dofinansowaniem... niby 189zł nie jest dużo i oferta jest kusząca, ale dać znowu 189zł tak Ooo sobie to wolę dołożyć sobie do oszczędności...jestem w kropce ![]() Ja dzisiaj się nachodziłam ![]() zdecydowanie za dużo, ale musiałam załatwić parę spraw związane z firmą chodząc od urzędu do urzędu, potem jeszcze wyrejestrowanie autka... Kupiłam sobie japonki i żel pod prysznic,szampon, mydełko i majteczki ładne do szpitala
|
||||
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka termin mam na 4go więc planuję do tego czasu zaciskać nogi
![]() Ale się dzieje, czopy odpadają, jedna na porodówce
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
A tak w ogóle to Nerola gratuluję córeczki ![]() Dziewczyny mi odszedł czop 2 dni przed odejściem wód, powiem szczerze że nie byłam pewna, taka galaretka i nawet nie podbarwiona, taka mlecznobiała, trochę to zlekceważyłam bo nie byłam pewna czy to czop, zresztą słyszałam że moze odejść nawet 2 tyg przed porodem, gdybym od razu pojechała do mojego gina pewnie rodziłabym tam gdzie on pracuje mniej więcej w tym samym czasie pojawiły się bóle jak na okres, z tym że ja od 30t.c. byłam na silnych lekach rozkurczowych i mimo wszystko miałam dziennie kilka porządnych skurczy ale od jakiegoś czasu nie skracała mi się już szyjka, pozostała na trochę ponad 2 cm (trochę nas to zwiodło, lekarza zresztą chyba też).
|
#4276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to chyba idealnie, prawda? Patrzę na siatki centylowe i w połowei 35 tyg. 50 centyl to właśnie 2600 ![]() Cytat:
Przecież wiedziałam co wybieram ![]() Dziubku, a mi okulistka powiedziała żeby w ciąży nie robić nowych okularów. Bo wzrok może szaleć. I lepiej dokładnie go zbadać itp, jak już się urodzi.
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
ale to są takie wąskie zasłony - coś jak w hotelach zasłonięte na bok i zapięte, tak że nie wiszą w oknie.
Bo mnie zawsze denerwowało że żeby coś zobaczyc przez okno to trzeba się z firankami szarpać ![]() Ale ja jestem inna bo ja kwiatków nie lubię i u mnie nie ma prawie kwiatków na parapetach - jedyne dwa jakie są to TŻta i on o nie dba
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
I najważniejsze:
Natko -
|
#4280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnośnie noszenia gondoli, też zapytałam czy nie lepszy uchwyt w budzie i Pani(dodam że nie w tym sklepie w którym kupiłam wózek tylko w takim w któym po prostu weszłam popytać) powiedziała mi że jedo lepsze bo niby te uchwyty w budach nie mają określonej dopuszczalnej nośności-wagi i jest duże ryzyko że plastikowy uchwyt nie wytrzyma co do wjeżdzania pod chodnik to trochę nie kumam jak dla mnie nie ma nic co by to utrudniało ![]() a co do spacerówki i podnóżka no to faktycznie jest ogranicznik ale myślę że zanim zacznie przeszkadzać małemu to już zamnienimy spacerówkę na inną lżejszą i składaną ![]() faktycznie co sprzedawca to inna opinia ale nie ma się co nakręcać bo pewnie do każdego wózka by się tyle opini znalazło ![]() dziękuję za odpowiedź Cytat:
u mnie nigdzie już nie ma kocyków w promocji więc jak się uda będę wdzięczna |
||
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja rośliny lubię, ale jak już to na podłodze (choć tez mam tylko jedną) i na balkonie (tu się wyżywam ).A roślinka na parapecie za firaneczką to dla mnie ... brrr
|
|
#4282 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj rozmawiałam z ciocią przez telefon (a właściwie to jak kuzynka bo 10 lat starsza), która urodziła miesiąc temu. I jak rozmawiałyśmy to mały jej zaczął płakać. Ja teraz patrzę a na bluzce mam 2 plamy od mleka . Instynkt mi się chyba włączył . Ja już mogę karmić .
|
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też jestem inna ![]()
|
||
|
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie pada mi na oknie mój aktualnie jedyny nie-kaktus. Nie wiem, skoro z rośliną nie daję rady, to jak sobie z dzieckiem poradzę?
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli zamówiłam kuriera z papierkami i mam mu zapłacić te 189zł
to mogę powiedzieć, że rezygnuję?! mam takie prawo? czy on będzie chciał ode mnie jakąś prowizję?! |
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
O widzisz, mi albo tuż przed ciążą albo zaraz na początku (nie pamiętam) zaczęło coś się dziać ze wzrokiem, wytrzymałam trochę ale było coraz gorzej, zimą poszłam do okulisty i okazało się, że wada zmieniła mi się z minusów na plusy! Nie było rady musiałam zrobić nowe okulary, bo myślałam, że zwariuję.
|
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta, masz prawo nie odebrać tej przesyłki bez żadnych konsekwencji.
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4290 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam jeszcze 3 ale dałam im radę O ten muszę dbać, bo to od mojego ukochanego teścia i nie chcę żeby pomyślał że serca nie mam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

waży 2600
tylko się oszczędzaj

, a u Ciebie pięknie wyszedł

nie za wcześnie dla Ciebie ???????

ale nogi mi nie spuchły i jestem w ogólnej dobrej kondycji