Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 16:20   #4261
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Leżę w Świdniku

Przestańcie nie patrzcie na mnie !!!!!!!!!! Bo jeszcze Zmalowana urodzi i co zrobimy :P:
A jak jednaak zmieni się termin spotkania to Patik daj znać na Lubelskim forum bo dziewczyny też mają byc

Witam Nie miałam wczesniej laptopa, bo mąż zabrał, ale już jest.
Kamicy nie mam Jak dobrze pójdzie to pod koniec tygodnia wyjdę.
Miałam dzisiaj USG Ala jest nadal dziewczynką i ułożyła się już do porodu.
I najważniejsze, moje maleństwo już nie jest małe waży 2600
Czyli do najmniejszych nie należy.
Cudnie a kiedy wychodzisz?

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Tak sobie teraz myślę, że gdyby to było np. odklejające łożysko to na czwartkowym usg lekarz by to zauważył bo dokładnie badał łożysko i przepływy. Krwi nie było dużo- raz takie maleńkie niteczki (ze 3 czy 4) a raz kilka małych dosłownie plamek na papierze... Czuję ruchy dziecka więc staram się nie panikować (i tak nikogo nie ma w domu...)
Nie wiem już, znów mam skurcze, zacznę obserwować co ile.
A wiecie co..? Jutro jest pełnia a podobno podczas pełni rodzi się najwięcej dzieci
Chelsea a ty masz termin na 15.07 jak w suwaczku??
Jak tak to trochę wcześnie na taką akcję... a nie możesz chociż zadzwonić do gina?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

byłam na wizycie. waga 80,500 wiec nie przytylam zbytnio. mialam ktg - wzorowe! morfologia i siuśki wzorowe. dziecko jest glowa w dół, szyjka sie dalej nie rozwiera, nie skraca. mam dalej sie oszczedzac do nastepnej wizyty (5.07), ale powiedzial ze powinno byc ok. wtedy juz tez bedzie ciaza donoszona i zrobi mi wymaz na paciorkowca.
tylko się oszczędzaj
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:21   #4262
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Podobno ostre potrawy najlepiej gasić mlekiem lub kakao.

Wypilam trzy szklanki wody , teraz siedze I ruszac sie nie moge, jak wieloryb.napewno bede mila zgage, to wtedy sie poratuje mlekiem
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:22   #4263
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Pojechałam i nie żałuję Było to silniejsze ode mnie
Pogoda w miarę dopisała - nie było wielkiego upału.
I mina męża na lotnisku - bezcenna Prosto jak wyszedł z hali przylotów zobaczył mnie Dostałam wielkiego buziaka, a później zaczął tulić i całować brzuszek. Nie mógł się napatrzeć ile urósł w miesiąc
Ale musiało byc słodko

[QUOTE=nerola;27505440][B]Mam wieści od Marinki
Jest na porodówwe,ma silne skurcze ale rozwarcie na 2 palce.
Badają Ją i mają przyśpieszyć poród.Boli Ją.
I macie całuski!!!

KCIUKI MARINKO!!!!

Cytat:
Może i ja dołączę... no właśnie dziewczyny powiedzcie mi czy to już TO??
Od 3 dni mam bóle jak na @, dziś dosyć silne (aż mi w nogi idą!), straszne mam parcie na "wyjście" bo czuję jak Julek napiera no i zaczęłam troszkę plamić a to podobno występuje jak rozwiera się szyjka. Śluzu mało a zawsze było dużo i strasznie parcie na "kiszkę stolcową", apetyt jak u wilka... Chodzimy z TŻ wystraszeni. Pomóżcie
Skurcze muszą byc regularne, co 5 minut przez jakąś godzinę-po czym najlepiej jest wziąsc prysznic co najmniej 30 minutowy( woda na brzuch) i jeśli po prysznicu minęło nigdzie nie jechac. Oczywiście zawsze trzeba dobrze czuc ruchy płodu. Natomiast jeśli chodzi o małe plamienia, to zdarzają się z szyjki, ale ogólnie z krwią nie ma żartów, więc moze jak się będą utrzymywały, to zadzwoń do lekarza, albo pojedź na IP.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
O ile to może być piękne
Cytat:

Niektórym ten czop odchodzi w nie jednoznacznej postaci, tylko się np. ciągnie, mazi i w sumie niewiadomo czy on, to on, a u Ciebie pięknie wyszedł
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
To która następna ?
Aha i dzwonili od prawnika do mnie dzisiaj, że wizytę muszą przesunąć o tydzień. :/
TY

Ciekawe, czy dasz jeszcze radę pójśc na tę wizytę w dwupaku?

[QUOTE=CarmelaSoprano;2750 7674]badałaś krew i mocz? moze to da jakiś obraz?

nie jeszcze nie, narazie daję mu leki-zobaczymy jak to dalej będzie.

Cytat:
No widzisz- na weekend będziesz juz pewnie w domku Gratulacje wagi Ali

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:23   #4264
moniczka2123
Zadomowienie

Polozyłam sie o 13 i dopiero sie zbudzilam Bartus tylko troszke sie powiercil i dal mamuni spac
Cytat:
Zauważyłabyś, ja zauważyłam choć zależy jak masz kibelek zbudowany, jakby poszedł prosto w rury to przegapisz
A uczucie takie dziwne... teraz nawet nie czuję wielkiej różnicy ale zaraz przed tym jak wypadł, to miałam dziwne uczucie, jakby mi się "coś" tam przesuwało, no ale zaraz się zorientowałam skąd takie wrażenie....

Brzuch mnie boli tak miesiączkowo....
Zaczyna sie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć,

Nadrobiłam Was od piątku, ale tak mniej więcej

Asiago - gratulacje!

W sobotę byłam z rodzicami w Gdańsku po mężusia I powiem Wam, że 400 km podróży zniosłam wyjątkowo dobrze! Żadnych bólów brzucha itp. Całą niedzielę i poniedziałek cieszyliśmy się sobą, a dzisiaj poszedł do pracy i mam małą labę.

Idę troszkę ogarnę mieszkanko i pomyśle nad obiadkiem
Pytałam ktoregos dnia o ciebie slonce ale ci fajnie ze masz mezulka przy sobie ja jeszcze 11 dni musze czekac ale chyba jajo zniose

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mam wieści od Marinki
I macie całuski!!!

Ajajaj mam ciarki
Trzymamy kciukasy
O kurde polozylam sie na troche a tu takie super wiesci
Marinka trzymaj sie kochana
Cytat:
Marinka trzymam Bądź dzielna!
Od 3 dni mam bóle jak na @, dziś dosyć silne (aż mi w nogi idą!), straszne mam parcie na "wyjście" bo czuję jak Julek napiera no i zaczęłam troszkę plamić a to podobno występuje jak rozwiera się szyjka. Śluzu mało a zawsze było dużo i strasznie parcie na "kiszkę stolcową", apetyt jak u wilka... Chodzimy z TŻ wystraszeni. Pomóżcie
Zaczynacie sie sypac kochane

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:29   #4265
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Leżę w Świdniku
strasznie się cieszę że wsio ok i mała taka duża

Cytat:
byłam na wizycie. waga 80,500 wiec nie przytylam zbytnio. mialam ktg - wzorowe! morfologia i siuśki wzorowe. dziecko jest glowa w dół, szyjka sie dalej nie rozwiera, nie skraca. mam dalej sie oszczedzac do nastepnej wizyty (5.07), ale powiedzial ze powinno byc ok. wtedy juz tez bedzie ciaza donoszona i zrobi mi wymaz na paciorkowca.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja też nienawidzę firanek dla mnie to taki zbieracz kurzu
W oknach mamy rolety i takie grube zasłony.
a zasłony i to grube to nie zbieracz kurzu

Carmela nie za wcześnie dla Ciebie ???????

laski kurde jak Wy te czopy przekonujecie do wyjścia ?

i proszę ile się wpycha przede mnie ja odpuszczam macie wolną rękę w kolejności

zmykam do męża do pracy przy okazji obok w sklepie kupię sobie drugi stanik do karmienia a potem jadę do vision express po brylki

do później i nie rodzić mi tu już do mojego powrotu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:30   #4266
brunetka2000
Zakorzenienie

youyou przy dobrych wiatrach pewnie wyjdę pod koniec tygodnia

A i mam wiadomość od Scio. Nadal jest w szpitalu bo każdy lekarz mówi co innego, jeden ją wypuszcza i każe odstawić wszelkie leki. A inny każe jej zostać i daje leki.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:34   #4267
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
A i przypominam, że dzisiaj Zanka wraca po 21 i będzie chciała zrobic ankiete z tytułami !!! A ja mam tylko 3 tytuły
Patik włącz swoją wenę i czekam do 21 na tytuły!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
heheh coś może wymyślę co wieczora
Kiedy wychodzisz do domu? konkretnie wiesz który dzień?
Ala duża panna dobrze ze to nie kamica i już z górki

Cytat:

komus odszedl czop - no to moze jeszcze potrwac do porodu, uwazaj na infekcje tylko, bo czop chronil wlasnie malenstwo przed nimi!

no i git

Carmela czop? już? może cos się pomyliłaś? może to upławy?

jaciee piękne ciuszki.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
youyou przy dobrych wiatrach pewnie wyjdę pod koniec tygodnia

A i mam wiadomość od Scio. Nadal jest w szpitalu bo każdy lekarz mówi co innego, jeden ją wypuszcza i każe odstawić wszelkie leki. A inny każe jej zostać i daje leki.

✂✂✂✂✂✂✂ca można dostać. I komu ufać? komu wierzyć?

Ciekawe jak Lilkaa się miewa.Dawno nic nie pisała
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:37   #4268
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie popołudniowo!
Zanim nadrobię, chciałam się przywitać
Widziałam coś na temat wypadniętego czopa Zaczyna się
Dzisiaj spędziłam dzień z chrześniakiem - ma prawie 2 latka i jest słodziak, ale kręgosłup mi wysiada ale nogi mi nie spuchły i jestem w ogólnej dobrej kondycji
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:39   #4269
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, część z was pewnie mnie jeszcze pamięta zginęłam bo za wami nie nadążałam, zwłaszcza jak wróciłam do pracy...
wpadłam pokazać wam moje kruszynki
Na pierwszym zdjęciu jest Mikołaj - ur.10.06.11 godz.4.55 2090g/47cm 9 pkt.
na drugim Liliana godz.4.57 2380g/49cm 9 pkt.

Urodzili się przez cc w 35t.c. po tym jak w nocy odeszły mi wody, niestety nie zdążyłam do mojego lekarza i rodziłam bliżej domu, na szczęście nie tam gdzie tak bardzo nie chciałam, ale tam nie mają inkubatorów dla wcześniaków. Cały czas jestem w szpitalu, pomału dochodzę do siebie po cc, nie jest lekko, rana wciąż boli, ale możliwość pójścia na oddział neonatologiczny do moich kruszynek dodaje mi sił. Dla nich wszystko Ogólnie stan maluszków jest dobry, ładnie jedzą zarówno z butelki jak i z piersi, w pierwszej dobie Liliana miała problemy z oddychaniem i była podłączona pod cpap,ale szybko sobie poradziła sama i teraz już jest odłączona, choć wciąż oboje przebywają w inkubatorach. Dobrze że w 31 t.c. mój gin zdecydował o podaniu mi sterydów żeby maluszkom szybciej wykształciły się płuca, to bardzo dużo dało teraz muszą ładnie przybierać i za jakieś 10 dni powinniśmy być juz w domku, czego nie mogę się już doczekać, zwłaszcza że moja starsza córka Julka bardzo przeżywa że mnie nie ma, wieczorami płacze mi w słuchawkę że tak bardzo mnie kocha i tęskni bidulka, tatuś musi jej póki co
zastąpić i mamę...
Ja pamiętam! Gratuluję z całego serca! Śliczne dzieciaczki

Cytat:

Macie fote z 38 tc Może to już ostatnia ?
Ślicznie wyglądasz, w ubraniu brzuszek jakby mniejszy trochę

Cytat:
Dostałam SMSa od Brunetki że kamicy nie ma !! Ala jest Alą. Póki co nie ma internetu i pod koniec tyg wyjdzie Lubelskie Dziołchy to czekamy ze spotkaniem ?

Natka pyza na buzi się zrobiłam :P
No to super!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj wizytę o 17.00 więc bardzo proszę o kciuki!

Cytat:
Mam wieści od Marinki
I macie całuski!!!
Ło matko koledzy!!!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
za kolejny tydzien
a przy okazji mogłabyś mi o tych wadach jedo napisać bo mnie to wszyscy zachwalali ten wózek , tak pytam z ciekawości

Po pierwsze - przenoszenie gondoli z dzieckiem - sporo wózków ma uchwyt na daszku dzieki czemu niosąc gondolę trzyma ona poziom, a w jedo rączki są z materiału umieszczone w połowie długości gondoli i jak ją niesiesz za te rączki to na wysokości głowki dziecka gondola leci w dół. Sprawdziłam to na własne oczy, jak facet włożył mi 3 kg "Dzidziusia" (proszek) do gondoli i wzięłam ją za te rączki, to automatycznie gondola poleciała w dół, takich przejść z dzieckiem nie chciałabym mieć

Po drugie - podjeżdżanie na krawężniki tym wózkiem nie jest takie łatwe (przynajmniej dla mnie - też to sprawdziłam), musiałam się sporo nasiłować, żeby podnieść tylne koła tak, żeby przednie wjechały na krawężnik, porównałam to z tako - wszystko szło leciusieńko jedną ręką

Po trzecie - słaba spacerówka (trzeba ja zobaczyć i porównać z innymi, żeby zauważyć kolosalną różnicę), ma taki podnóżek plastikowy, który jest feralnie zrobiony tzn. na wysokości nóżek jest taki ogranicznik więc jak dziecko rośnie to on blokuje nóżki, tym samym dziecko musi je zginać, zamiast swobodnie wypuszczać, żeby sobie wisiały

Mam nadzieję, że coś z tego zrozumiesz, bo ciężko pewne rzeczy opisać, trzeba na żywo pomacać. Ja też słyszałam dużo dobrych opinii na temat jedo ale mnie po prostu ten koleś przekonał, tym bardziej, że sama to sprawdziłam. Ale nadal wychodzę z założenia, że dla jednych coś może byc problemem a u innych się sprawdza

Cytat:

Leżałam z 2,którym dziecko się zablokowało i ani w te ani w tamte czyli ani SN ani CC tylko kleszcze w ruch poszły.
Ja też słyszałam, że jak dziecko w kanal się zaklinuje to tylko kleszcze (trochę przedpotopowe i już się powinno od tego odchodzić) albo vaccum czyli próżnociąg bodajże.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

aaa mi własnie chyba odchodzi czop? taki śluzowart biały, lekko podkrwawione na brązowo :conf used:

Następna!?!?!?!

Cytat:

Cytat:
Za wizytę

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:43   #4270
Natka_
Zakorzenienie

Nerola, Dziubek dopiero teraz przeczytałam, że też chcecie kocyki. Na dniach napewno jeszcze będę więc kupię i Wam

DaKaro ten stres napewno bierze się z samego podekscytowania faktem, że prawdopodobnie poznasz płeć swojego drugiego serduszka Ja sama jestem podekscytwana, że ją poznamy!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny czy u Was sie placi za poród rodzinny? jeśli tak to ile?
U mnie się nic nie płaci...

Cytat:
Mam wieści od Marinki
I macie całuski!!!

Ajajaj mam ciarki
Trzymamy kciukasy
Aaaaale super! Marionko Kochana szybkiego porodu Czekamy na wieści i zdjęcie Igorka

Cytat:
Marinka trzymam Bądź dzielna!
Ojj następna, nie za wcześnie?

Cytat:
aaa mi własnie chyba odchodzi czop? taki śluzowart biały, lekko podkrwawione na brązowo :conf used:
Jeeeej i jeszcze jedna. Rozkręcamy się

Jacieee ale ciuszków dostałaś

Cytat:

Cytat:
No i fajnie, szyjka nie robi już cyrków

LadyInBlack
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:48   #4271
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Carmela to chyba czop.Pogadaj z lekarzem.Bo czop jest jakby takim korkiem i chroni
u mnie akurat po 2 dniach od czopu był poród ale na to nie ma reguły
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:49   #4272
editka2022
Rozeznanie

marinko super ze to juz zaraz Igus bedzie z toba,trzymamy kciuki za szybki porod:
brunetka wspaniale ze nic strasznego sie niedzieje
jaciee swietne ubranka
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:50   #4273
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam SMSa od Brunetki że kamicy nie ma !! Ala jest Alą. Póki co nie ma internetu i pod koniec tyg wyjdzie Lubelskie Dziołchy to czekamy ze spotkaniem ?

Natka pyza na buzi się zrobiłam :P
No to super!!!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
zaneta ja bralam dofinansownaie z unii na dzialalnosc gosp.3 lata temu ale nie bylo to na telefon tylko przez urzad pracy brane i nic nie trzeba bylo placic,w zaleznosci od dofinansowania trzeba bylo miec 10 lub 20%wkladu wlasnego jesli dobrze pamietam,trzeba bylo prczedstawic biznes plan i na wszystkie zakupione rzeczy do firmy faktury oraz utrzymac dzialalnosc chyba rok,dobrze niepamietam musialabys gdzies na stronie urzedu pracy poszukac albo w google

U mnie z Urzędu Pracy już się nie dostanie nie mają pieniędzy.
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj wizytę o 17.00 więc bardzo proszę o kciuki!
Powiem Wam, że na samą myśl brzuch mnie boli...Jakoś się denerwuję, nie wiem o co pytać, sama nie wiem dlaczego jestem w stresie. W sumie na takim prawdziwym badaniu byłam tylko w 8. tygodniu ciąży, może dlatego.
Siusiak będzie

Cytat:
Mam wieści od Marinki
I macie całuski!!!

Ajajaj mam ciarki
Trzymamy kciukasy

Ale jajka Marinka się już powoli rozpakowuję

Dziękuje za opinie odnośnie DOFINANSOWANIA,
zamówiłam już kuriera i on ma niby wziąć ode mnie 189zł,
ale nie muszę od niego odbierać żadnych papierków, nie?
Dzwonię do tej baby która do mnie dzwoniła i to jakiś prywatny nr bo ma muzykę taką na hallo czekanie chciałam zapytać jak się nazywa ten projekt z dofinansowaniem... niby 189zł nie jest dużo i oferta jest kusząca, ale dać znowu 189zł tak Ooo sobie to wolę dołożyć sobie do oszczędności...jestem w kropce

Ja dzisiaj się nachodziłam
zdecydowanie za dużo, ale musiałam załatwić parę spraw
związane z firmą chodząc od urzędu do urzędu, potem jeszcze wyrejestrowanie autka...
Kupiłam sobie japonki i żel pod prysznic,szampon, mydełko i majteczki ładne do szpitala

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:52   #4274
Zmalowana
Zakorzenienie

Oliweczka termin mam na 4go więc planuję do tego czasu zaciskać nogi

Ale się dzieje, czopy odpadają, jedna na porodówce to się dzieje naprawdę

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:54   #4275
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Dziękujemy

A tak w ogóle to Nerola gratuluję córeczki w końcu panna w domu

Dziewczyny mi odszedł czop 2 dni przed odejściem wód, powiem szczerze że nie byłam pewna, taka galaretka i nawet nie podbarwiona, taka mlecznobiała, trochę to zlekceważyłam bo nie byłam pewna czy to czop, zresztą słyszałam że moze odejść nawet 2 tyg przed porodem, gdybym od razu pojechała do mojego gina pewnie rodziłabym tam gdzie on pracuje mniej więcej w tym samym czasie pojawiły się bóle jak na okres, z tym że ja od 30t.c. byłam na silnych lekach rozkurczowych i mimo wszystko miałam dziennie kilka porządnych skurczy ale od jakiegoś czasu nie skracała mi się już szyjka, pozostała na trochę ponad 2 cm (trochę nas to zwiodło, lekarza zresztą chyba też).

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:54   #4276
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To już wcale nie maleństwo!
Ale to chyba idealnie, prawda? Patrzę na siatki centylowe i w połowei 35 tyg. 50 centyl to właśnie 2600

Cytat:
Wczoraj rozmawiałam z ginem apropos warszawskich szpitali i mówił że tylko na Inflanckiej zzo jest darmowe... (Brumek -szczęściaro..)
Nie szczęściaro, tylko cwaniaro Przecież wiedziałam co wybieram

Cytat:
zmykam do męża do pracy przy okazji obok w sklepie kupię sobie drugi stanik do karmienia a potem jadę do vision express po brylki
Dziubku, a mi okulistka powiedziała żeby w ciąży nie robić nowych okularów. Bo wzrok może szaleć. I lepiej dokładnie go zbadać itp, jak już się urodzi.
Stary 2011-06-14, 16:54   #4277
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

a zasłony i to grube to nie zbieracz kurzu
ale to są takie wąskie zasłony - coś jak w hotelach zasłonięte na bok i zapięte, tak że nie wiszą w oknie.
Bo mnie zawsze denerwowało że żeby coś zobaczyc przez okno to trzeba się z firankami szarpać
Ale ja jestem inna bo ja kwiatków nie lubię i u mnie nie ma prawie kwiatków na parapetach - jedyne dwa jakie są to TŻta i on o nie dba
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:56   #4278
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Mam wieści od Marinki
I macie całuski!!!

Ajajaj mam ciarki
Trzymamy kciukasy
Zaczęło się na dobre!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 16:56   #4279
brumek
Zakorzenienie

I najważniejsze:
Natko -
Stary 2011-06-14, 16:57   #4280
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Po pierwsze - przenoszenie gondoli z dzieckiem - sporo wózków ma uchwyt na daszku dzieki czemu niosąc gondolę trzyma ona poziom, a w jedo rączki są z materiału umieszczone w połowie długości gondoli i jak ją niesiesz za te rączki to na wysokości głowki dziecka gondola leci w dół. Sprawdziłam to na własne oczy, jak facet włożył mi 3 kg "Dzidziusia" (proszek) do gondoli i wzięłam ją za te rączki, to automatycznie gondola poleciała w dół, takich przejść z dzieckiem nie chciałabym mieć

Po drugie - podjeżdżanie na krawężniki tym wózkiem nie jest takie łatwe (przynajmniej dla mnie - też to sprawdziłam), musiałam się sporo nasiłować, żeby podnieść tylne koła tak, żeby przednie wjechały na krawężnik, porównałam to z tako - wszystko szło leciusieńko jedną ręką

Po trzecie - słaba spacerówka (trzeba ja zobaczyć i porównać z innymi, żeby zauważyć kolosalną różnicę), ma taki podnóżek plastikowy, który jest feralnie zrobiony tzn. na wysokości nóżek jest taki ogranicznik więc jak dziecko rośnie to on blokuje nóżki, tym samym dziecko musi je zginać, zamiast swobodnie wypuszczać, żeby sobie wisiały
oj kochana widzisz to wszystko zależy od sprzedawcy i jego podejścia

odnośnie noszenia gondoli, też zapytałam czy nie lepszy uchwyt w budzie i Pani(dodam że nie w tym sklepie w którym kupiłam wózek tylko w takim w któym po prostu weszłam popytać) powiedziała mi że jedo lepsze bo niby te uchwyty w budach nie mają określonej dopuszczalnej nośności-wagi i jest duże ryzyko że plastikowy uchwyt nie wytrzyma

co do wjeżdzania pod chodnik to trochę nie kumam jak dla mnie nie ma nic co by to utrudniało

a co do spacerówki i podnóżka no to faktycznie jest ogranicznik ale myślę że zanim zacznie przeszkadzać małemu to już zamnienimy spacerówkę na inną lżejszą i składaną

faktycznie co sprzedawca to inna opinia ale nie ma się co nakręcać bo pewnie do każdego wózka by się tyle opini znalazło

dziękuję za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nerola, Dziubek dopiero teraz przeczytałam, że też chcecie kocyki. Na dniach napewno jeszcze będę więc kupię i Wam
nie ma sprawy u mnie nigdzie już nie ma kocyków w promocji więc jak się uda będę wdzięczna
Stary 2011-06-14, 16:58   #4281
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja jestem inna bo ja kwiatków nie lubię i u mnie nie ma prawie kwiatków na parapetach - jedyne dwa jakie są to TŻta i on o nie dba
U mnie też nie ma
Ja rośliny lubię, ale jak już to na podłodze (choć tez mam tylko jedną) i na balkonie (tu się wyżywam ).
A roślinka na parapecie za firaneczką to dla mnie ... brrr
Stary 2011-06-14, 16:58   #4282
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
O jaaaa, kolejna

Cytat:
Wielkie brawa dla mamy i córeczki

Cytat:
no to super wieści z wizyty

Cytat:
Ot, taki nasz standardzik w służbie zdrowia ...

Ja dzisiaj rozmawiałam z ciocią przez telefon (a właściwie to jak kuzynka bo 10 lat starsza), która urodziła miesiąc temu. I jak rozmawiałyśmy to mały jej zaczął płakać. Ja teraz patrzę a na bluzce mam 2 plamy od mleka . Instynkt mi się chyba włączył . Ja już mogę karmić .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 17:02   #4283
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziubku, a mi okulistka powiedziała żeby w ciąży nie robić nowych okularów. Bo wzrok może szaleć. I lepiej dokładnie go zbadać itp, jak już się urodzi.
wiem wiem ale w zasadzie nie mam wyjścia no i nie mam do tej pory różnic w wadzie (robiłam badanie dna oka i przy okazji normalne i mam dalej takie same wartosci ) a okulary robię razem z mężem ze względu na promocje w VE no i dlatego że w moich się jeden "nosek" urwał. Ja na co dzień noszę szkła ale w szpitalu może być mi cięzko je zakładać i ściągać więc wolę mieć okularki

Cytat:
ale to są takie wąskie zasłony - coś jak w hotelach zasłonięte na bok i zapięte, tak że nie wiszą w oknie.
Bo mnie zawsze denerwowało że żeby coś zobaczyc przez okno to trzeba się z firankami szarpać
ja też nie lubię kwiatków doniczkowych i nie mam w domu ani jednego też jestem inna
Stary 2011-06-14, 17:08   #4284
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Ja tam lubię, ale nie mam "ręki" do roślin, potrafię każdą zamordować. Jedynie kaktusy ze mną dają radę.
Właśnie pada mi na oknie mój aktualnie jedyny nie-kaktus. Nie wiem, skoro z rośliną nie daję rady, to jak sobie z dzieckiem poradzę?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 17:12   #4285
zanetaa88
Zakorzenienie

Jeżeli zamówiłam kuriera z papierkami i mam mu zapłacić te 189zł
to mogę powiedzieć, że rezygnuję?!
mam takie prawo?
czy on będzie chciał ode mnie jakąś prowizję?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 17:13   #4286
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
O widzisz, mi albo tuż przed ciążą albo zaraz na początku (nie pamiętam) zaczęło coś się dziać ze wzrokiem, wytrzymałam trochę ale było coraz gorzej, zimą poszłam do okulisty i okazało się, że wada zmieniła mi się z minusów na plusy! Nie było rady musiałam zrobić nowe okulary, bo myślałam, że zwariuję.
Stary 2011-06-14, 17:13   #4287
marzena_S
Zadomowienie

Zaneta, masz prawo nie odebrać tej przesyłki bez żadnych konsekwencji.
Stary 2011-06-14, 17:14   #4288
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Ja tam lubię, ale nie mam "ręki" do roślin, potrafię każdą zamordować. Jedynie kaktusy ze mną dają radę.
Właśnie pada mi na oknie mój aktualnie jedyny nie-kaktus. Nie wiem, skoro z rośliną nie daję rady, to jak sobie z dzieckiem poradzę?
Mi tam kwiatki nie przeszkadzają, ale też nie mam do nich "ręki". Ja nawet kaktusa potrafię wykończyć
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 17:15   #4289
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Mi tam kwiatki nie przeszkadzają, ale też nie mam do nich "ręki". Ja nawet kaktusa potrafię wykończyć
Oooo to wyższy level
Stary 2011-06-14, 17:16   #4290
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też nie ma Ja rośliny lubię, ale jak już to na podłodze (choć tez mam tylko jedną) i na balkonie (tu się wyżywam ).
A roślinka na parapecie za firaneczką to dla mnie ... brrr
Cytat:

ja też nie lubię kwiatków doniczkowych i nie mam w domu ani jednego też jestem inna
Ja mam jednego kwiatka w domu Miałam jeszcze 3 ale dałam im radę O ten muszę dbać, bo to od mojego ukochanego teścia i nie chcę żeby pomyślał że serca nie mam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości