Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 10:02   #4561
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mnie by pasowało ok 17 lipca
Ciekawe ktora urodzi jedenastego, taka ładna data urodzin będzie 11/07/11

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:03   #4562
LadyInBlack2
Rozeznanie

Witam z rana

Dziś kończę 36 tc
Mam nadzieję, że jeszcze tydzień-dwa i będzie finał, a co tam, nie będę czekać do kolejnej pełni

Wczoraj byłam na wizycie- młody w 2,5 tygodnia przybrał 600gr! A ja jem prawie tylko truskawki i czereśnie- jak on to zrobił??
No i waży już 2700 gr, a limit dałam mu do 3,5 kg Główkę ma bardzo nisko i uciska na szyjkę, która się przy okazji skróciła. Zwarta nadal ale już krótsza.

A najgorsza wiadomość, że mam tego cholernego paciorkowca Zaraziłam się nie wiem gdzie, nie wiem jak, ostatni wymaz miałam w kwietniu i było ok a teraz nagle paciorkowiec, przybłęda cholerna
I muszę brać antybiotyki, co dla mnie- antylekomana i przeciwnika antybiotyków jest straszne, ale to dla pożytku młodego, jak to lekarz wyjaśnił- dla dziecka gorsze jest zarażenie się tym paciorkowcem niż antybiotyki. I jakieś globulki dowcipne tez muszę aplikować (nie cierrrrpię wszelkich dowcipnych globulek ) Mam 10 dni stosowac kurację i potem ponownie na wymaz się zgłosić, mam nadzieję, że zwalczę to gówno. Chociaż poród prawdopodobnie będzie pod kroplówką z antybiotykiem, ech..

Wczoraj się nacytowałam postów i wizaz mi wywaliło, więc trochę z pamięci polecę:

Jeszcze raz wielkie gratki i podziw dla Marinki za urodzenie SN takiego wielkoluda Marinko, Igorek jest cudny a Ty dochodź prędko do siebie

DaKaro
- za wieści o dziewczynce

Zanka
- no witaj nareszcie i nie grzesz więcej na wizażu

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
szczerze jestem zaskoczona u mnie na SR w zasadzie wszystkie pary były zdecydowane na pobranie krwi pępowinowej i się czułam jak wyrodna matka, że mam takie zdanie na ten temat ale cieszę się że tyle z Was je podziela
ja też jestem z tych nastawionych na nie naciąganie na kasę i tyle, a nie wiadomo, czy to pomoże

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Jestem Dziękuję WSZYSTKIM za kciuki i przepraszam za zrobienie paniki
No i tak: lekarz mnie zbadał, ktg zrobili ale nie wykazało żebym miała rodzić..
lekarz mi dał wybór - mogę zostać na obserwacji, choć jeśli nie chcę to mnie siła nie zatrzyma i moge do domu wrócić, z zaznaczeniem że nie wie czy przyjadę do nich znów rano czy za kilka dni...
Nie chciałam zostać, bo zdecydowanie milej spać we własnym domu, z mężem...
w sumie może mogłam nie jechać, ale tak: wzięłam prysznic, skurcze zamiast ustać czy się złagodzić to silniejsze, liczyliśmy - co 3 minuty, do tego bolesne, więc średnio pasują do opisu przepowiadających...mąż stwierdził że jedziemy sprawdzić.
A teraz nawet mocniejsze są niż były, mam nadzieję że jakoś się wyśpię...
Aniu, ja widzę, że to już już, życzę Ci szybciutkiego porodu i żeby już wszystko się ładnie rozwarło bo zamęczą Cię te skurcze..
Trzymam kciuki

...

Ja dziś zamierzam spędzić czas na pracach domowych, ostatnio wciąż gdzieś coś załatwiam a w domu tyle do zrobienia
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:04   #4563
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić że dziś zaczynamy 36tc

GRatulacje z okazji nowego tygodnia

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:10   #4564
Kolina
Zadomowienie

witajcie

aania_20 dosc czesto te skurcze, pojechalabym na konsultacje
trzymam kciuki by w koncu cos ruszylo, bo t aniepewnosc Cie niepokoi
za szybki i gladki porod

youyou gratuluje nowego tygodnia

ja dzis mam chandre, zaczelo sie wczoraj, mialam cichy wieczor z tz, poszlo o bzdure
Stary 2011-06-15, 10:11   #4565
brunetka2000
Zakorzenienie

DaKaro witaj w gronie mam czekających na swoje córeczki

Carmela widzę, że nasze córeczki mają identyczną wagę

Aaania trzymaj się dzielnie już niedługo urodzisz

Zanka znowu z nami

Reszty nie pamiętam, za co przepraszam

A i pewnie nie wyjdę w piątek Bo przyszedł dzisiaj inny lekarz i powiedział, że wyniki moczu powtórzymy dopiero w piątek Wyniki zazwyczaj są po 13 A obchód o 9 więc dupa

A i dostałam jeszcze smsa od Scio, że idzie jutro na oct i że się boi, ale ja nie mam pojęcia co to jest
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:18   #4566
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

pieleszka
trzymam kciuki za wizytę. I za inne też jak są;>
Trzymam za Was obie
biedactwo, to nie bardzo się wyspałaś

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aaaa i sniło mi sie, że Lilka już na świecie była, była wielka, ciężka jak cholera i miała gigantyczne stopy! ubranka w rozmiarze 68 były na nią za małe
Fajne

Ja siedzę spokojnie w domu, dobrze że mąż jest.. jakoś mi raźniej
samopoczucie ogólnie super, z przerwami na skurcze... do lekarki się koło południa ruszę bo nie zanosi się że ustąpią...
a na razie - w momentach kiedy nie boli, to mnie nosi....przekładam ciuszki, łóżeczko ubrałam w te wszystkie materacyki, ochraniacze itp, no i szukam sobie dalej zajęcia....

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

LadyInBlack, Kolina, brunetka, dziękuję

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:22   #4567
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny dziwia mnie Wasze komentarze ze synek Mariny jest wielkoludem Dla mnie to normalna waga.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:24   #4568
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
DaKaro witaj w gronie mam czekających na swoje córeczki

Carmela widzę, że nasze córeczki mają identyczną wagę

Aaania trzymaj się dzielnie już niedługo urodzisz

Zanka znowu z nami

Reszty nie pamiętam, za co przepraszam

A i pewnie nie wyjdę w piątek Bo przyszedł dzisiaj inny lekarz i powiedział, że wyniki moczu powtórzymy dopiero w piątek Wyniki zazwyczaj są po 13 A obchód o 9 więc dupa

A i dostałam jeszcze smsa od Scio, że idzie jutro na oct i że się boi, ale ja nie mam pojęcia co to jest
Moze to oksydocyna na wywolanie czy jak to tam sie pisze

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny dziwia mnie Wasze komentarze ze synek Mariny jest wielkoludem Dla mnie to normalna waga.

Dla mnie tez waga normalna moze 10 cm dluzszy ale waga ok

Ja bym sie obrazila jakby ktos moje dziecko wielkoludem nazwal

Stary 2011-06-15, 10:24   #4569
zanetaa88
Zakorzenienie

Agulaabar a mojemu mężowi się śniło, że urodziłam 2 córeczki i 2 synków
chyba miałam bym "mała" jak wiadro, bo śniło mu się że urodziłam SN
To wracaj szybko !

You You
to to jeszcze tydzień

Carmela
nie Ja chyba nie. Ja już bym mogła sobie wybierać termin to mogłabym urodzić nawet dzisiaj, ale oczywiście żeby dzieciątko było zdrowe, zależało mi na początku jak się staraliśmy aby dzieciątko było z pod znaku bliźniąt po tatusiu w ogóle żeby cały był po tatusiu, ale termin jest na 29 lipca więc Lew

Lady gratuluje kolejnego tyg paciorkowca oj to nie ładnie skąd takie badziwie się bierze 3mam kciuki aby antybiotyki wytępiły paciorkowca!!

Tak się zastanawiam, jeżeli mi gin nie pobierze wymazu ( chodzę prywatnie) to mam się upomnieć ? bo jakoś sobie nie wyobrażam że miałam bym iść do laboratorium i żeby mi jakaś baba wymaz pobierała

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:24   #4570
Kolina
Zadomowienie

LadyInBlack2 kolejny tydzien rozpoczety, brawo

Cytat:
....

oj, nie dobrze, w domu milej, no ale niech zrobia to badanie i sie upewnia ze wszystko ok, trzeba szukac pozytywow

hmm, nie wiem co miala na mysli Scio
Stary 2011-06-15, 10:25   #4571
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Będą wywoływać poród okstycotyna. Chyba o to chodziło Scio
Stary 2011-06-15, 10:26   #4572
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

DaKaro sliczne imie wybraliscie dla coreczki!

Zanka welcome back! Dzieki za wpisanie plci dzieciatka na liscie. To jeszcze poprosze o imie: Antos

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
co do tego czopa pisałam własnie sms z Milenka, że ani nic mnie nie swedzi, nic nie piecze, nie ma zadnego zapachu czy cos, wiec nie sadze zeby to byl jakis stan zapalny. Upławów zadnych nie miałam, a tu nagle mokro w gaciach, patrze co to a to taka galareta glutowata, raczej biała na brązowo podbarwiona, tyle co duza czereśnia. Raz tak poleciało i dalej cisza. Nic mnie nie boli okresowo, nic dalej nie leci.

Postaram sie jutro dostac do gina, niech zerknie

Dziś miałam tylko usg w klinice, z nereczkami niestety bez zmian, nadal powiekszone, ale generalnie budowa ok, zadnych zmian poza powiekszeniem, a to niby dobrze. Mamy rodzic w szpitalu z dobra opieka dla noworodków i oddziałem nerkowym. Juz mamy namiary od mojej szefowej do pani ordynator i jutro zadzwonie do niej na konsultacje.

Sara waży ok.2600 w 4o tygodniu pani doktor szacowała 3600 mamy fotki pyzatej buzi z zadartym noskiem i ziewajaca córunie
Carmela Sarunia sliczna ma wage! Mam nadzieje, ze z nerkami wszystko okaze sie byc dobrze.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
dziwne to troche ze ja wypuszczaja

ja bym sie wygonic nie dała
Oj uwierz, ze bys sie dala, o wiele lepiej czekac na akcje porodowa w zaciszu domowym, a nie na wygodnym szpitalnym lozku.

Cytat:
lekarz mi dał wybór - mogę zostać na obserwacji, choć jeśli nie chcę to mnie siła nie zatrzyma i moge do domu wrócić, z zaznaczeniem że nie wie czy przyjadę do nich znów rano czy za kilka dni...
w sumie może mogłam nie jechać, ale tak: wzięłam prysznic, skurcze zamiast ustać czy się złagodzić to silniejsze, liczyliśmy - co 3 minuty, do tego bolesne, więc średnio pasują do opisu przepowiadających...mąż stwierdził że jedziemy sprawdzić.

Aniu sluszna podjelas decyzje!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Raz na jakiś czas to nic nie może szkodzić Ale ja swojego mam zamiar wychowywać ... na ziemi
Moje tez tak wychowywane

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
o widzę że ja pierwsza od rana

Dziewczyny mam pytanie zastanawiam się nad wózkiem Espiro GTX czy któraś z Was go ma słyszałyście jakieś opinie od znnanych Wam użytkowników? Na necie czytam poztywne opinie. Cena też w miarę ok 1300 zł za gondole plus spacerówkę. Proszę Was o zdanie http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...spiro,gtx.html
Niestety nie pomoge.

Cytat:
Dzień dobry Witam się z domu

Noc w miarę, choć skurcze cały czas były i są.... ale mimo wszystko udało mi się nawet trochę przespać.
Dziwne takie.... położna wczoraj powiedziała że jak się nasilą, będą dłuższe regularne, to się zgłosić. No to od 5 leżałam ze stoperem, wyszło że trwają po 35-40 sekund, boli jak cholera (mąż patrząc na mnie stwierdził że wczoraj musiało mniej boleć), tyle że odstępy 3,5-4 minuty to nie wiem czy pod regularne podchodzą...
Nie chcę na razie jechać i znowu zamieszania robić, ale jak do południa nie przejdzie to chyba pojadę do swojej lekarki, dziś akurat w szpitalu przyjmuje, może mi powie co i jak...
A podobno przepowiadające nie bolą..

Moj pierwszy porod wygladal niemal identycznie, z tym ze szop wypadl mi jakis czas wczesniej, a te pierwsze skurcze zaczely sie dopiero po poludniu, noc przespalam, albo spedzilam na leczeniu skurczy, potem w poludnie ktg, powrot do domu, i ponowny wyjazd do szpitala o 20. Tam tez mialam rozwarcie na 1 palec i w zasadzie chcieli odeslac, ale jednak sie rozkrecilo i juz o 4 tulilam corcie.

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
I zeby nie było kryzysu 7 cm
Ja mialam kryzys 9 cm jesli tak mozna powiedziec, bo wtedy znieczulenie mi juz puscilo i dosc dlugo trwalo, zanim doszlo do 10.

Cytat:
Metoda Vojty jest rehabilitacją dla dzieci z problemami bioderkowymi, z tego co wiem to straszne są te ich rehabilitacje. ja jakoś im nie ufam
Nie taki diabel straszny... Wiki miala, aczkolwiek nie do bioderek, bo ona jest polecana do wiekszych problemow neurologicznych...

Mam lenia, wstalam o 9 i sie nie moge zebrac za zadna robote, potrzebuje kopa...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:27   #4573
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Scio życzę szybkiego wywołania ciekawe po jakim czasie oxy zadziala
Stary 2011-06-15, 10:29   #4574
Zmalowana
Zakorzenienie

Wiecie co..stresuje się dzisiejszą wizytą. Chciałabym usłyszeć, że się szyjka chociaż skraca. A jak nic się nie dzieje to trochę dół :/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:29   #4575
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
DaKaro sliczne imie wybraliscie dla coreczki!

Zanka welcome back! Dzieki za wpisanie plci dzieciatka na liscie. To jeszcze poprosze o imie: Antos

Carmela Sarunia sliczna ma wage! Mam nadzieje, ze z nerkami wszystko okaze sie byc dobrze.

Oj uwierz, ze bys sie dala, o wiele lepiej czekac na akcje porodowa w zaciszu domowym, a nie na wygodnym szpitalnym lozku.

Aniu sluszna podjelas decyzje!

Moje tez tak wychowywane

Niestety nie pomoge.

Moj pierwszy porod wygladal niemal identycznie, z tym ze szop wypadl mi jakis czas wczesniej, a te pierwsze skurcze zaczely sie dopiero po poludniu, noc przespalam, albo spedzilam na leczeniu skurczy, potem w poludnie ktg, powrot do domu, i ponowny wyjazd do szpitala o 20. Tam tez mialam rozwarcie na 1 palec i w zasadzie chcieli odeslac, ale jednak sie rozkrecilo i juz o 4 tulilam corcie.

Ja mialam kryzys 9 cm jesli tak mozna powiedziec, bo wtedy znieczulenie mi juz puscilo i dosc dlugo trwalo, zanim doszlo do 10.

Nie taki diabel straszny... Wiki miala, aczkolwiek nie do bioderek, bo ona jest polecana do wiekszych problemow neurologicznych...

Mam lenia, wstalam o 9 i sie nie moge zebrac za zadna robote, potrzebuje kopa...

Przepraszam nie moglam sie powstrzymać

Stary 2011-06-15, 10:30   #4576
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Zmalowana dzięki brzuch mnie od rana jak na @ boli
denerwuje mnie to już

Zanka
, czyżby to już? Ładnie to tak, wbijać się w kolejkę?

Cytat:
no ja nie wiem, kilku moim znajomym porodziły się dzieci w przeciągu ostatnich miesięcy i żadne nie przekroczyło 3 kg. Wszystkie urodzone w terminach +/- tydzień. Z jednej strony to rzeczywiście 4300 i 64 cm to jeszcze norma- zdrowy, duży chłopak, ale z drugiej- przy tych wagach 2700-2900 i 50 cm to jednak duży, hm ?
Stary 2011-06-15, 10:30   #4577
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co..stresuje się dzisiejszą wizytą. Chciałabym usłyszeć, że się szyjka chociaż skraca. A jak nic się nie dzieje to trochę dół :/
bedzie ok

Stary 2011-06-15, 10:30   #4578
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Moze to oksydocyna na wywolanie czy jak to tam sie pisze
...
spojrzalam kiedy Scio ma tp i 7.07 juz blisko wiec faktycznie mogla miec oksytocyne na mysli

zaciskamy tu za nia i na wiesci czekamy

Zmalowana udanej wizyty
Stary 2011-06-15, 10:32   #4579
youyou
Zakorzenienie

LadyInBlack gratuluję udanej wizyty

Paciorkowcem się nie przejmuj i nie czytaj tych strasznych opowieści w necie
Mój gin mówi że przed porodem się już go nie zwalcza - bo nie ma pewności że się wytępi, więc lepiej od razu przy porodzie dać antybiotyk.
Ja też czuję że go znowu będę miała bo to ustrojstwo podobno lubi nawracać

Cytat:

w sensie oksytocyna chyba..?

Cytat:
Dla mnie jest "wielkoludem", bo "normalnie" dzieci powinny ważyć 3-3,5kg.

Nam kiedyś położna mówiła że powyżej 4kg to już duuuże dziecko i właśnie teraz częściej rodzą się takie dzieci, bo matki biorą dużo witamin, odżywek itd..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-15 o 10:36
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:33   #4580
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się zastanawiam, jeżeli mi gin nie pobierze wymazu ( chodzę prywatnie) to mam się upomnieć ? bo jakoś sobie nie wyobrażam że miałam bym iść do laboratorium i żeby mi jakaś baba wymaz pobierała
pewnie zapytaj sie, bo moze gin pobiera, a ty sama zawozisz do lab. tylko musisz sprawdzic gdzie masz to labolatorium i do ktorej przyjmuja materiał.
Ja wczoraj byłam w praywatnej klinice na USG i tam chcialam zrobic wymaz na paciorkowca, ale wymaz tam pobiera laborantka w zabiegowym nie chce tak.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:34   #4581
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

aaaa Was zostawić na dzień i taaakie sensacje! wchodze na pierwszą stronę a tu: Marina urodziła i to siłami natury! witam środowo tak w ogóle

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:35   #4582
moniczka2123
Zadomowienie

boli mnie brzuch na okres boje sie nie chce jeszcze rodzic chociaz niech wytrzymama te 10 dni do powrotu meza

Stary 2011-06-15, 10:37   #4583
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Witam z rana

Dziś kończę 36 tc
Mam nadzieję, że jeszcze tydzień-dwa i będzie finał, a co tam, nie będę czekać do kolejnej pełni

Wczoraj byłam na wizycie- młody w 2,5 tygodnia przybrał 600gr! A ja jem prawie tylko truskawki i czereśnie- jak on to zrobił??
No i waży już 2700 gr, a limit dałam mu do 3,5 kg Główkę ma bardzo nisko i uciska na szyjkę, która się przy okazji skróciła. Zwarta nadal ale już krótsza.

A najgorsza wiadomość, że mam tego cholernego paciorkowca Zaraziłam się nie wiem gdzie, nie wiem jak, ostatni wymaz miałam w kwietniu i było ok a teraz nagle paciorkowiec, przybłęda cholerna
I muszę brać antybiotyki, co dla mnie- antylekomana i przeciwnika antybiotyków jest straszne, ale to dla pożytku młodego, jak to lekarz wyjaśnił- dla dziecka gorsze jest zarażenie się tym paciorkowcem niż antybiotyki. I jakieś globulki dowcipne tez muszę aplikować (nie cierrrrpię wszelkich dowcipnych globulek ) Mam 10 dni stosowac kurację i potem ponownie na wymaz się zgłosić, mam nadzieję, że zwalczę to gówno. Chociaż poród prawdopodobnie będzie pod kroplówką z antybiotykiem, ech..
Za wizyte, paciorkowcem sie nie martw, wezmiesz antybiotyk, w razie czego przy porodzie tez dostaniesz i bedzie dobrze!

Cytat:

To moze chociaz w sobote? Nie martw sie!
A Scio bedzie miala probe oksytocynowa.

Cytat:
A dla mnie duza, jak Zuzia w 40t2d miala 2760 g, do tego Igor dlugi.

Cytat:
Scio życzę szybkiego wywołania ciekawe po jakim czasie oxy zadziala
Moze nie zadzialac od razu, jesli organizm nie gotowy, wtedy pewnie beda probowac ponownie...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:37   #4584
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Obiecuję że dam znać smskiem, żeby Was nie stresować
Teraz pewnie nie będzie mnie na necie, ale odezwę się jesli się coś zmieni
koniecznie daj znać
Cytat:
za nowy tydzień

Cytat:
Witam z rana

Dziś kończę 36 tc

żeby paciorkowiec poszedł w cholerę jak najszybciej i gratki za zakończony i nowy tydzień

przypomniałam sobie jeszcze
DaKaro dziewczynka

za wszystkie dzisiejsze wizyty
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:39   #4585
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:

no ja nie wiem, kilku moim znajomym porodziły się dzieci w przeciągu ostatnich miesięcy i żadne nie przekroczyło 3 kg. Wszystkie urodzone w terminach +/- tydzień. Z jednej strony to rzeczywiście 4300 i 64 cm to jeszcze norma- zdrowy, duży chłopak, ale z drugiej- przy tych wagach 2700-2900 i 50 cm to jednak duży, hm ?
ja nie znam nikogo kto urodzil dziecko 3kg w terminie.To bardzo malutkie.

Cytat:

Dla mnie jest "wielkoludem", bo "normalnie" dzieci powinny ważyć 3-3,5kg.

Nam kiedyś położna mówiła że powyżej 4kg to już duuuże dziecko i właśnie teraz częściej rodzą się takie dzieci, bo matki biorą dużo witamin, odżywek itd..
dla Ciebie pewnie dziecko 4700 to już by mutant był
Stary 2011-06-15, 10:39   #4586
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Lady gratuluje kolejnego tyg paciorkowca oj to nie ładnie skąd takie badziwie się bierze 3mam kciuki aby antybiotyki wytępiły paciorkowca!!

nie wiem skąd się to bierze, lekarz twierdził, że najczęściej od współżycia, to go zgasiłam, bo nie pamiętam kiedy u nas ostatnio przytulanki były pytałam czy można np w toalecie publicznej bo odkąd mały napiera mi główką na pęcherz to zwiedziłam chyba wszystkie WC-ki w mieście (oczywiście siku bez siadania, z maximum ostrożności i higieny) ale mówił, że musiałabym gołym tyłkiem usiąść na bardzo brudnej desce, więc ja nie wiem gdzie mi się to przyplątało bo akurat na punkcie higieny i mycia rąk to mam fioła

a wymaz zrób koniecznie! To jest wynik potrzebny do szpitala!

Cytat:
będzie dobrze kochana

Cytat:
LadyInBlack gratuluję udanej wizyty

Paciorkowcem się nie przejmuj i nie czytaj tych strasznych opowieści w necie
Mój gin mówi że przed porodem się już go nie zwalcza - bo nie ma pewności że się wytępi, więc lepiej od razu przy porodzie dać antybiotyk.
Ja też czuję że go znowu będę miała bo to ustrojstwo podobno lubi nawracać
dzięki kochana za słowa otuchy
wkurzam się tylko tymi antybiotykami no i generalnie cały czas się zastanawiam skąd mi się to przyplątało
Stary 2011-06-15, 10:42   #4587
zanetaa88
Zakorzenienie

Taaa teraz wszystkie zacznijcie mieć bóle, skurcze i w ogóle!
Jeszcze się okaże że żadna nie urodzi w terminie, tylko przed albo po !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:42   #4588
Zmalowana
Zakorzenienie

"Zaćmienie Księżyca W środowy wieczór, 15 czerwca dojdzie do całkowitego zaćmienia Księżyca, które w dużej części będzie widoczne z terenu naszego kraju - informuje dr hab. Arkadiusz Olech z Centrum Astronomicznego PAN w Warszawie.

Zaćmienie rozpocznie się o godzinie 19:25."

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:43   #4589
agulaaabar
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam powiedzieć!!!

Chodzę wczoraj po sklepach z butami, i lecą wiadomości w radiu :

"Złapano szajkę polsko-słowacką przemycającą leki z Czech..."

Zgadnijcie o kim pomyslałam

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 10:43   #4590
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Poślizg w wizytach około 1h, myślałam, że jajko zniosę. Lekarz zbadał mnie, szyjka trzyma ładnie, choć delikatnie rozpulchniona, leków żadnych nie przepisywał. Pobrał mi materiał do cytologii, zlecił kilka badań. Ogólnie bardzo rzeczowy i sympatyczny człowiek. Trochę był tylko w szoku, jak mu powiedziałam, że do tej pory badana byłam tylko raz w 8. tygodniu w Polsce. Później wyczekałam się znowu prawie godzinę, bo USG robił jego syn. Pomierzył małą, powiedział, że stópka ma 5,5cm (kurcze, chyba będzie mieć po mnie duży numer), wszystkie parametry w normie, przesunął datę z 18-tego na 17-ty, choć stwierdził, że nie będzie nigdzie zmieniać, bo nie ma sensu o jeden dzień. Mała waży 1850g, kawał babki.
Ogólnie jestem baaaardzoooo zadowolona i szczęśliwa, że wszystko ok!!

A pytacie o imię, na 90% Gabrysia.
Super, że jesteś zadowolona z wizyty najważniejsze, że wsio z córą w porządku. A imię b. ładne

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
ale dzis emocje..

powiedzcie czy Wasze dzieciaczki tez maja takie duze (szerokie) noski i usteczka na usg 3d-albo zwyklym?
po tej dzisiejszej wizycie az uwierzyc nie moge i jetsem ciekawa jak to usg 3d ma sie do rzeczywistosci

DaKaro

Odpowiem Ci dzisiaj może, o ile mała zechce się pokazać, bo mamy dziś usg oczywiście nieśmiało proszę o kciuki, żeby było wszystko z nią ok. A co do noska - to mamy jedna fotkę buźki, na której ten jej nosek faktycznie taki szeroki, jak kartofelek, ale śmiem twierdzić, że to po tatusiu - ma identyczny

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Kolejna wiadomośc od Anni20:
,, jadę do domu, skurcze co 3 min, ale jeszcze nic sie tam nie dzieje. W sumie lekarz chciał mnie zostawic na obserwację , jak to stwierdził-mogę tu wrócic nad ranem, a mogę za kilka dni. trudno powiedziec. Napisze na wizażu jak dojadę. Dzięki za kciuki.".
Kurcze, skurcze takie częste, a nic się nie dzieje...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Dziś miałam tylko usg w klinice, z nereczkami niestety bez zmian, nadal powiekszone, ale generalnie budowa ok, zadnych zmian poza powiekszeniem, a to niby dobrze. Mamy rodzic w szpitalu z dobra opieka dla noworodków i oddziałem nerkowym. Juz mamy namiary od mojej szefowej do pani ordynator i jutro zadzwonie do niej na konsultacje.

Sara waży ok.2600 w 4o tygodniu pani doktor szacowała 3600 mamy fotki pyzatej buzi z zadartym noskiem i ziewajaca córunie

Duża córeczka a za nereczki trzymam mocno kciuki - musi być dobrze

Cytat:
Podziwiam Twój spokój. Mam nadzieję, że ja, jak przyjdzie mój czas, też nie będę siać paniki tylko na spokojnie wszystko

Cytat:

Cytat:
I prosze o kciuki za moją

Cytat:
Witam z rana

Dziś kończę 36 tc

Wczoraj się nacytowałam postów i wizaz mi wywaliło, więc trochę z pamięci polecę:

Jeszcze raz wielkie gratki i podziw dla Marinki za urodzenie SN takiego wielkoluda Marinko, Igorek jest cudny a Ty dochodź prędko do siebie
Za zakończenie 36 tc
Za piękną wagę synka

Co do paciorkowca, to nie martw się - wytępisz go na pewno, najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy

Wklejam fotki mieszkanka Mai - z dnia na dzień co raz większego dziś dokładnie 33t2d ciąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33t2d..jpg (16,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33t2d.jpg (18,6 KB, 11 załadowań)

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości