|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Monya to ty juz na tym etapie i jeszcze kuchni nie majstrowalas?
![]() ![]() Martucha ja idę od 1sierpnia ![]() ![]() Gabi ale super ma włosy ![]() ![]() ![]() Kasienka no gratuluję pani mgr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Własnie Marzena,bo twoja Kinia m na razie blond włoasy,a wy z Tżtem oboje ciemni,no nie?? Ciekawe kiedy jej ściemnieją,bo raczej ściemnieją na bank ![]() Kurde,Moda przed chwilą dostała ataku histerii... ![]() ![]()
![]() |
#3454 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Domeczek fajny, a skoro juz tyle macie zrobione to i reszte zrobicie bez problemu, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() Co do dukana to myśle, ze chyba stosowanie jej przez naprawde długi okres czasu moze spowodowac jakies problemy zdrowotne. A tak tylko, aby zrzucic pare kilo to nie wydaje mi sie żeby jakos specjalnie miało to zaważyc na czyims zdrowiu. Cytat:
![]() W takich sytuacjach nie pozostaje nic innego jak tylko byc twardym i baaaardzo cierpliwym ![]() Cytat:
![]() Kurcze wiesz, ze ja tez coraz czesciej zastanawiam sie czy całkowicie nie pożegnac Wikuni z cycusiem... Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaka urocza kudłata ślicznotka ![]() Gabisun Kinia ma blond włosy?? Głowe bym dała że ma ciemne albo tylko tak na zdjęciach wygladaja ![]() Edytowane przez dzidzia_aim Czas edycji: 2011-06-14 o 12:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzidzia o kurde, to chyba dawno zdjęcia nie wstawiałam, więc daję mojego trolla ![]() ![]() Armada taka sina skóra to na pewno nie jest normalny kolor, lepiej to sprawdź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jezuuuu, ale słodziutka ![]() ![]() ![]() U nas taka sama historia z włosami. Moj mąż jak był mały to dosłownie "białe" miał włoski. Mam nadzieje, że Wiktorii nie ściemnieja tak jak jemu teraz bo terażniejszy kolor tz ma paskudny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gibasun drobniutki ten twój troll ![]() Pascal też nie ma włosów. Znaczy ma mało i blond. Rude zostały tylko z tyłu, tam gdzie jeszcze się nie wytarły do łysa ![]() Dzisiaj go ważyłam i wg mojej wagi Pascalcio przytył 500g i tym sposobem osiągnął wagę 8300g ![]() Klarissa nie tylko twoje dziecko robi takie numery z jedzeniem. Pascal nadal nie je obiadków. Nieraz przemycę 2-3 łyżeczki i na tym koniec, muszę lecieć po kaszkę. Ilościowo zjada ok. 600ml na dobę. No ale przybrał na wadze, to nie jest źle. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-06-14 o 15:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedz szczerze, nie masz czasem tego dość? ![]() Bo ja nieraz sobie myślę, że jak ✂✂✂✂nę tymi miskami to wylecą w kosmos...
![]() |
#3460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam już dość tego zabawiania przy jedzeniu, tak żeby nie zauważył, że mu wkładam łyżeczkę do buzi i mam dość błagania, żeby nie wypluł tego co udało mu się wepchnąć. Dziś dla spróbowania kupiłam słoiczek HIppa od 8 m-cy ze spagetti w nadziei, że nowy smak go zainteresuje. Niestety wyczuł od razu małe makaroniki. Co prawda rozgotowane na maxa, ale on i tak je wypluwał. Przelałam to do miksera, zmiksowałam na krem i też nie chciał. Teraz gotuję mu rosołek. Zobaczymy co on na to. Ale i tak wiem jak to się skończy. Najgorsze jest to, że on nie przełknie nic co nie ma konsystencji kremu. Wyczuje każdą grudkę, nawet ta najmiększą jak dzisiejszy makaronik. Grudka w mleku czy kaszce też ją od razu dyskwalifikuje ![]() Za to chętnie otwiera buzie gdy mu daję spróbować coś co sama jem i trzymam to w palcach np. truskawkę, poziomkę, malinę, czereśnie. Otwiera pysiaczka i az się trzęsie, żeby dać mu więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Raczkowanie
|
U nas zabek nr 8 wlasnie sie pojawil, ale w zwiazku z tym ostatnie noce byly ciezkie bo maly wybudzal sie z placzem. Mam nadzieje ze skoro sie wreszcie przebil to moze sie wyśpię w koncu
![]() Byliśmy dzis u okulisty, bo pediatra podejrzewala zeza, ale generalnie jest dobrze, oczka powinny sie jeszcze "wyregulowac" same, do kontroli mamy podejsc pod koniec roku. Lekarka i jej astystenka bardzo byly mile, maly troszke plakal jak mial zakraplane oczy i podczas badania tez, ale to dlatego ze byl mocno trzymany przez nas zeby sie nie krecil chociaz przez chwile. Ulzylo mi, bo troche sie obawialam tych okularow, znajac moje dziecko to wiem ze bylyby pożarte w pierwszy dzien i juz by ich nie bylo ![]() A moja kolezanka urodzila wczoraj coreczke ![]()
#3462 |
Rozeznanie
|
hej
ja własnie wykąpałam babla i mam chwilke ![]() siedze sobie własnie z reklamówka czaresni ![]() ![]() onevittoria to fajnie ze omineły was okularki ![]() 8 zabek ![]() ![]() gabisun narazie niema opcji, babki chodza do pracy niemiałam bym z kim zostawic Wiki chyba na wiosne trzeba bedzie pomyslec o braciszku dla niej ![]() W głowie cos mam tam juz umyslone ![]() ![]()
#3463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A skoro piszesz,że Natalka chętnie je chleb,to może daj jej do rączki kawałek ugotowanego indyka,podaj jej kawałek przypominający chlebek i zobaczymy,może sie tym pobawi,a za jakiś czas załapie,albo u nas jeszcze poszły takie marcheweczki mimi,kupiłam z hortexu, ugotowałam i dałam cała do łapki Młodej,one są słodkie i takie w sam raz do małej rączki.Reszte możesz sama zjeśc na obiad-ja tak robiłam.Młoda oczywiście połowę rozbabrała bawiąc się we wcieranie marchewki w koc,ale coś tam też podjadła i załapała.To moze być też cos innego,plasterek ziemniaka,kalafior,brokuł ,fasolka.Trzeba próbować wszystkiego. Mam nadzieje,że wkrótce Natalka podłapie smaka na obiadki ![]()
![]() |
#3464 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() monya..co do tej sasiadki ![]() ![]() ![]() co do kredytu..to ja tez nie pchalabym sie w wiekszy..ale my to nawet tv na raty nie wzielibysmy ![]() ![]() onevittoria..gratuluje kolejnego ząbka ![]() Weronisia..Patryk tez kazdą grodke wyplował, ale nie trzeba sie poddawać, zacząć od malutkich..jak kasza jaglana/jęczmienna..i coraz gróbsze..skoro je całe owoce to Pascalek nie ma problemów z polknieciem..tylko leniuszek z niego ![]() dzidzia..moj starszy synek długo nie miał włoskow a jak mu sie pojawiły to takie twarde i biała ![]() ![]() ![]() ![]()
#3465 |
Raczkowanie
|
onevittoria ósmy ząbek- niezły wynik, gratulacje dla małego zębacza
![]() Klarissa i Weronsia naprawdę macie cierpliwość nieziemską, u nas też były przejściowe problemy z jedzeniem i mało nie oszalałam, więc podziwiam zaciągłą walkę, może niedługo to się zmieni, trzymam kciuki. Spróbuję dodać zdjęcie mojego smyczka, mama nadzieję że się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Rozeznanie
|
hej!
aneczka jej maz wyjechał za granice bo oni tez sie buduja i cały czas cos potrzebuje....kazdemu sie trafi nieznosny sasiad ![]() gabisun slicznotka z tej Kini oczka ma chyba po mamie?? aneczka Patryk wymiata ![]() niewiem jak wy funkcjonujecie jak wstajecie o 6 bije pokłony...
#3467 |
Zakorzenienie
|
Aneczka P{ascalek nie zjada całych owoców. Muszę mu rozpaćkać na miazgę a i tak wypluwa połowę i się krztusi i miny robi jakbym nie wiem co mu dawała. Tylko, że mimo tego wszystkiego on chce to zjeść. Wyciąga rączki i buźkę otwiera i się domaga.
KW84 fajna foteczka ![]() A moj Pascal dziś spał, a mąż do mnie zadzwonił i miałam koniec spania o 6.30 Jak on dzwoni, to wiem, że się coś stało. Przeważnie powiadamia mnie, że miał wypadek. Dziś natomiast okradli mu auto w nocy. Znaczy wszystkie narzędzia i sprzęty na parę tysięcy euro, które były dorobkiem jego firmy z 6-7 lat. Masakra. Nie wiem jak on teraz będzie pracował. Nawet wczoraj odebrał nowy komplet narzędzi dla pracownika, który ma dziś przyjechać. Załamka totalna. Auto stało jak zawsze pod oknem. Ale alarmu nie ma. A od kilku dni kręcili się po osiedlu cyganie, to pewnie oni. A w aucie same drogie sprzęty z najwyższej pólki najlepszych firm. Masakra. Normalnie można by zamknąć firmę i ogłosić plajtę. Nie wiem ile czasu potrwa kupienie wszystkich nowych narzędzi. Dobrze, że tego busa mu nie ukradli, bo go ma dopiero jakiś miesiąc. By se chłop chyba w łeb strzelił. A tak ma rozwiercony zamek... A z dobrych wieści: szwagier się wczoraj wyprowadził ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-06-15 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3469 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Weronisia ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja mogę dzisiaj powiedzieć, że się nawet wyspałam. W nocy tylko dwie pobudki co jest bardzo dużym sukcesem bo do tej pory Oliwka budziła się po 6-8 razy. Nie wiem czy to dzięki mm ale i tak się cieszę, że zrezygnowałam z cyckowania. Od dzisiaj dieta ![]() Mąż w domu w tym tygodniu i możliwe, że dostanie pracę na miejscu więc byłby cały czas a mnie jasny szlag trafia. Pierwsze miesiące będą ciężkie, każde z nas ma swoje przyzwyczajenia wyrobione przez lata rozłąki i o wszystko warczymy na siebie. Wierzę, że jakoś to przetrwamy. Weronisiu współczuję kradzieży i wspieraj męża, żeby się nie załamał. Z każdej sytuacji jest jakieś wyjście ale na pewno będzie Wam ciężko. Przytulam ![]() KW przystojniak z Twojego synka ![]() onevittoria super, że udało się uniknąć okularków ![]() Dziewczyny współczuję Wam problemów z jedzeniem. Ja nie wiem co to znaczy bo Oliwka wcina wszystko co jej podam i krzyczy o więcej ![]() Mam takie pytanko: miały Wasze dzieci pleśniawki? Jak przecierałyście je Aftinem albo czymś innym to wyglądało na to, że je to boli? Małej zrobił się biały nalot ale na usteczkach i jak wczoraj przecierałam Aftinem to biedna aż krzyczała. I prośba o trzymanie kciuków ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodka ta twoja córcia, ale z oczu diabełek, to twoje oczy więc ty pewnie też ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aaaa kradzieży współczuje... szczerze współczuje... boski jest Patryk ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() boskiii ![]() ![]() Cytat:
co do pleśniawki to jak boli to raczej to to... ale musisz je ściągnąć.. więc niestety.... Trzymam kciuki za pracę... !! ![]() wyspałam się!!!!! Pat się nie budził nie piszczał, acz ząbka nadal nie ma... więc będzie powtórka z rozrywki pewnie.. no ale... bosko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aaaa zapomnialam sie pochwalic, cala nocka przespana ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez onevittoria Czas edycji: 2011-06-15 o 07:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
Ale po kim? My oboje wysocy. Mąż 180cm, ja 173cm. No moja mama jest mała, ma 164cm.
A ja jestem jakaś walnięta. Miałam sprzątać, a tu zaglądam. Zdąrzyłam tylko kuchnię ogarnąć i spuścić powietrze z materaca, na którym spał szwagier. No i jeszcze Pascalcia nakarmiłam. Lecę dalej sprzątać. A pogoda się popsuła. Zrobiło się ciemno, pewnie lunie zaraz deszcz. To i spacer mam z głowy. Więcej czasu na sprzątanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |||
Rozeznanie
|
hej,
ja dziś padam. noc mieliśmy masakryczną. mała ciągle się budziła. nie wiem ile razy ok 1 wzięliśmy ją do naszego łóżka bo zaczęła co 10 minut się budzić i siły już nie mieliśmy do niej biegać. do tego obudziła się o 5 ale była marudząca więc stwierdziłam że jeszcze powinna zasnąć no i przetrzymałam ją, powierciła się, poszczypała mnie i po 30 minutach zasnęła. tak ma ostatnio od kilku dni. nie wiem dlaczego budzi się o tej 5 i jest taka ni to do spania ni to do zabawy ![]() co do tych pobódek to nie wiem do końca co jej nie pasowała, mogą być żeby ale do tego ma też katar więc zatkany nos mógł ją męczyć no i do tego bąki straszne puszczała więc może i brzuch. wczoraj na obiad jadła zupę z żółtkiem, może to od tego?? żółtko wprowadziłam w zeszłym tyg. i w zeszłym tygodniu zaczęły się takie cyrki ze spaniem ale już nie pamiętam czy to było w te dni co to jajko jadła ![]() skoro pytasz to się chwalę ![]() ![]() w ciąży zrobiłam jeszcze prawko no i tak już od jakiegoś czasu myśleliśmy aby mi coś małego używanego kupić żebym jak męża nie ma mogła z małą śmigać i teraz mam ślicznego bordowego citroena c3 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() KW84 fajne zdjęcie, twój synek to już jak roczny bąbel wygląda. Cytat:
onevittoria gratuluję przespanej nocki i zazdroszczę jednocześnie Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-06-15 o 09:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozostaje mi tylko powiedzieć, że jak nikt rozumiem cię doskonale. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Tż mnie w nocy wkurzył...Młoda koło 23 zaczełam cos jeczęć,bo chciała sie przekręcić a zaplątała sie w pieluchę,no więc ją przekręciłam ,dałąm smoka i dalej spała.Po jakiejś godzinie znowu,więc tym razem szarpie Tżta,żeby wstał i ją przekręcił,a ten co?Wyjął ja w łóżeczka i przyniósł do nas,bo nie chciało mu sie poczekać chwili jak zaśnie,bo wie,że u nas od razu uśnie...Co za leń. To ja tu kurde całe dnie wymyślam rózne sposoby,żeby Młoda pokochała swoje łóżeczko,a on jednym ruchem wszystko mi psuje ![]() Dzis chyba pójdę pieszo w wózkiem do mamy na wieś.Muszę troche odreagować,bo mi psycha w domu siada,a przy okazji dłuższy spacer sie przyda.... Fajnie Martucha,że sie wyspałaś,ja też nie spałam najgorzej.Szkoda tylko,że przycieśnięta do ściany,bo większość wyra Młoda opanowała.... Ugotowałam z rańca bee-gees i tak se wargę sparzyłam próbując czy dość doprawiony,że teraz cała mnie piecze...ech
![]() |
#3477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co to bee-gees bo nie słyszałam..
![]() ![]() |
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
czesc Mamuski!
wszystkie dzieciaczki slodkie: Kubus, Gabrysia, Patrys i Natalka - cudaczki male ![]() Weronisia - wspoloczuje kradziezy- jakbym dorwala tych zlodziejaszkow to chyba bym im nogi z wiadomej czesci ciala powyrywala ![]() Klarissa - trzym sie dzielnie z karmieniem i brawa za samodzielne kucharzenie ![]() ![]() a ja wczoraj z rana polecialam z Nadusia do lekarza, bo jak Wam pisalam, wysypalo ja na raczkach, buzi i szyjce.... i wczoraj o 7 rano pisze do mnie kolezanka, ze jej synus ma chyba rozyczke i ze przeprasza, jesli Nadce tez cos wyskoczy, wiec niewiele myslac jak Mloda wstala spakowalam ja w auto, by sprawdzic, czy ta wysypka to aby nie rozyczka ![]() ![]() ![]() wogole musze sie pochwalic, ze super bawilismy sie w ten weekend i naladowalam akumulatorki ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zadomowienie
|
Bigos
![]() ![]() Maggie1983 super weekend! My odpoczywaliśmy nad jeziorkiem i też jestem zadowolona ![]()
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2011-06-15 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Rozeznanie
|
ja tez chce na jakis urlopek
![]() gabisun ja do pazdzirnika na kuroniówce ![]() u nas niedaleko jest w planach Złobek to moze kiedys wybuduja ![]() do przeczkola to opcja jak dziecko nie sika juz w pamki i je samodzielnie ![]() Maggie1983 ![]() ![]() hagar1 wow!!! tylko pozazdroscic samochodu i pomysłowosci meza ![]() Weronisia co za pech... współczuje ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.