|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć: | |||
| My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 |
|
6 | 10,53% |
| Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 |
|
36 | 63,16% |
| Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 |
|
15 | 26,32% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Cytat:
![]() a na codzień mam włosy niesforne bo jak np dzisiaj wieczorem umyję włosy to na nastęony dzień rano mam każdy włos w inną stronę
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201
Uuu współczuję, moje włosy są tzw. podatne, ale przez to puszą mi się przy twarzy :/
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;(---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
#4175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Normalnie jestem w szoku niekompetencją tej drugiej kobiety :/. Zawsze myślałam, że panie z salonu jak już to potrafią usilnie zachęcać, ale jak widać potrafią też ...usilnie zniechęcać. Tylko dlaczego? Cytat:
![]() to udanej zabawy życzę ![]() ![]() Cytat:
no proszę, ale super Widać, że czerpiecie z tego ogromną radość.Cytat:
dancing? |
|||||
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
a moje pod wpływem wilgoci są już całkiem proste i oklapnięte wyglądam jak zmokła kura ;/ też nie lubię hełmu na głowie ale co zrobić jak mus to mus
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki!!
widzę, że i kicia też odmieniła swojego avatarka - szalejecie dziewczyny, normalnie aż nie mogę was poznać ![]() chatka - bardzo jestem ciekawa Waszego teledysku, musi być wypasiony co do kosztów wesela, naprawdę to w zasadzie na wszystkim można zaoszczędzić jak się chce. Teraz zależy tylko od nas, czy się na to decydujemy. Ślub i wesele to z jednej strony cała masa niepotrzebnych wydatków (najwięcej moim zdaniem pochłaniają dekoracje i nic nie znaczące pierdółki) a z drugiej tylko raz będzie nam dane przeżyć coś tak wyjątkowego. Nie ma co oszczędzać na sali, zespole, menu (na wszystkim innym uważam, że można). Takie jest moje zdanie. Ale wśród gąszczu ofert innych usługodawców można wybrać coś za rozsądną cenę przy satysfakcjonującym nas poziomie. Odnośnie naszego wesela, przewidujemy je na około 100 osób (choć zaproszeń będzie dla 140). Budżet?? Myślę że w 40 tys się zamkniemy. Finansujemy sobie wszystko sami, dlatego dwa razy oglądamy każdą złotówkę zanim ją wydamy. Tym bardziej, że po ślubie lub zaraz przed czeka nas remont i wyposażenie naszego mieszkania. Reasumując: - jak się chce, to można zrobić fajne wesele nie dużym relatywnie kosztem. Trzeba się tylko nieznacznie ograniczać i nie szaleć z naprawdę niepotrzebnymi rzeczami. Bo kto z gości będzie pamiętać o tym, czy wesele miało kolor przewodni, czy na stole były kryształki, czy winietki były zgodne z zaproszeniami, bukiet okazały a zespół miał dwóch wokalistów zamiast jednego. Tak naprawdę zdjęcia i kamery uchwycą głównie ludzi i to o nich powinniśmy zadbać tego dnia, żebyśmy my sami jak i oni mieli radosne miny... uff się rozpisałam...ale mam dziś luzy w pracy więc jestem usprawiedliwona miłego dnia Edytowane przez nena1984 Czas edycji: 2011-06-15 o 10:44 |
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4179 |
|
Rozeznanie
|
witam ![]() dziś ogólnie pracowity dzień się zapowiada :/ muszę zorganizować reklamę i kupić części do auta które mi się całkiem rozkraczyło:/ co do świadectwa to ja na ostanije katechezie dostałam taki druk z samą oceną z religii (poza normalnym świadectwem gdzie są oceny z polskiego mate, matematyki) ....pisze chyba na nim świadectwo zakończenia katechezy. osób które mają jakieś ok 20 lat chodziły też na takie nauki dodatkowe do kościoła w wieku 18 lat (u nas były obowiązkowe ale ja była już za stara) no i zaświadczenie o tym się przynosi dodatkowo ......... ale nie każdy ksiądz tego chce od moje siostry nic nie chciała (nawet świadectwa z nauk przedślubnych) tylko samą kartkę ze spowiedzi.....wiec warto pojawić sie w swojej parafi i o to zapytać ............... martuha24 piekna ta 2 suknia ....planuję ją przymierzyć bo podoba mi się od zawsze jest z firmy moncheri (model jolie) suknie tej firmy ma wiele salonów (nie koniecznie pod firmową nazwą) na http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...245-jolie.html tylko zastawna mnie to że widziałam już ją wiele razy na pannach młodych i na każdej wyglądał inaczej (nie zawsze ładnie:/) tak jakby salon salonowi nie był równy a każda z nich niby oryginalna :/
|
|
#4180 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hejcia
![]() Szrajbiecie jak zwykle namiętnie ![]() Cytat:
I jak słodko razem wyglądacie!Cytat:
Lipiec 2009, zaręczyny, nasz pierwszy... ach, cudowny był to czas... ![]() Cytat:
Tamta małpa faktycznie jakaś zazdrosna była albo coś (ostatnio jak spotykam jakąś wyjątkowo wredną babę to żartuję sobie, że jakaś nie.do.ru.cha.na jest W takim razie jesteś już całkowicie spełnioną PMką, mając już tą Jedyną Cytat:
Jeśli chodzi o weselny budżet to postępujemy tak jak Ty Neniu Chcemy oszczędnie, ale w niektórych sprawach po prostu się nie da... Wesele mamy na ok. 80-90 osób, limit dajemy sobie do 30tys. Nie mamy poprawin (naprawdę ich nie chcemy ), żadnego wypożyczania samochodu, dj zamiast zespołu, więc koszt to 2tys. a nie wyższa kwota jak zespół (tez szcześliwie się składa, że zawsze chcieliśmy mieć dj'a) no i ogólnie staramy się wybierać tańsze wersje... Ale z biegiem czasu trochę się przejeżdżamy na tym, bo okazuje się, że naprawdę wkręciliśmy się w nasz ślub - ustanowiliśmy sobie ślub i wesele jako priorytet Naprawdę wolimy przeżyć go jak w bajce a niżeli wyjechać gdzieś w jakąś super podróż Na podróż jeszcze sobie uzbieramy i zwiedzimy kawałek (chociaż malutki ;p) tego świata Naszym problemem jest fakt, że żadne z nas nie ma stałej pracy, więc polegamy na rodzicach i jedynie niewielką kwotę uzbieramy sami... wynika z tego, że PO weselu będziemy dalej odkładać pieniążki jak PRZED weselem Chociaż przez jakiś jeszcze czas, żeby spłacić rodziców Ale to nie szkodzi - oboje wiemy, że chcemy mieć niezapomniane, wyjątkowe wesele bez przesadnych hamulców ![]() A mnie się bardziej podoba jednak ta pierwsza Przepiękna jest Dziewczynki! dziś koło godziny 16:20-16:30 wskoczę w moją avatarkową ?Hehe i widzę, że sposród tych sukienek które wrzucałam (tych 4 z innego salonu w moim mieście) najbardziej podobają Wam się 2 i 3 z odcięciem pod biustem Jestem ciekawa jak będę w nich wyglądać ![]() WSZYSTKIE ZDJĘCIA POSTARAM SIĘ WRZUCIĆ JESZCZE DZIŚ WIECZORKIEM, także czekajcie cierpliwie ^^
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Co do rocznicy chyba pójdziemy na kręgle lody i romantyczną kolację. Ale to zależy od pogody Dziękuję za kciuki wszystko poszło super A tak zmieniłam avatarek Co do włosów ja mam zasadniczo proste ale wystarczy trochę wilgoci i już się wykręcają każdy w innym kierunku co wygląda strasznie. A i mam problem że są cienkie. I mało podatne na kręcenie. Dwa razy miałam zrobione loki. Raz takie malutkie a drugi takie bardziej fale. I nawet się trzymało. W związku z tym że muszę mieć welon na czubku będę miała raczej loki lub daje takie pół upiete ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Ja tak jak pisałam mierzyłam Jolie a nawet dwie i powiem ci że w necie jest tyle zdjęć jak ona pięknie się układa a te które mierzyłam wcale takie nie były. A zdjęcie katalogowe jest przekłamane bo w jednym miejscu widać spod i wygląda jakby ona nie miała halki mało warstw itp a ta co ja mierzyłam miała z 5 warstw i się plątała
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!
U nas od rana chaos...chłopaki ocieplaja nam dom już 2 dzien ...dzisiaj ocieplaja strych i narazie musimy siedziec w domu....mamy nadzieje ze to ocieplenie sprawdzi sie tej zimy....okna mam takie brudne ze jak patrze to wydaje mi sie ze jest mgła na dworze... Magdzia wstępnie mamy 70 osób ... 22tyś to na dzien dzisiejszy wiec nie wiemy tak do konca ile nas to wyniesie jak obliczalismy sobie to wszystko to tyle nam wyszlo...za sale z poprawinami wyniesie nas to ok 10tyś. Co do włosów to ja mam kręcone ...nie loczki ale takie ni w d...ni w oko.. tak to musze nazwać...prostownice mam dobrą ale i tak to nie pomoże włosy są proste zaledwie pół godziny...wiec na ślubie chciałabym jakieś loki nie wiem falowane moze jakoś tak nie wiem żebym później nie była zła że miałam proste a tu nagle rozczepany lok....
Edytowane przez martuha24 Czas edycji: 2011-06-15 o 11:33 |
|
|
|
#4184 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś niedługo chyba alko by trzeba kupować. No i pierdółki, typu zaproszenia, winietki itd. też będziemy niedługo robić, więc wszystko to się jakoś rozłoży też finanasowo....Cytat:
Teraz te komedie romantyczne są już bardziej nastawione na wątki poboczne, niż te główne romantyczne. No bo wiadomo, że główni bohaterowie i tak skończą razem, więc fajnie, że rozwija się postacie drugoplanowe, a wątki poboczne, humor itd. mają swój smaczek ![]() Cytat:
Także na pewno która z naszych PMek będzie chciała, to na pewno dostanie do obejrzenia jak już będzie gotowy ![]() Cytat:
![]() A świadectwo przynieś ostatnie jakie masz, chodzi o to, żeby pokazać, żeś katoliczka i godna jesteś ślubować w kościele ![]() Cytat:
Ale głowę myję zwykle wieczorem i na mokre włosy zaplatam 2 warkocze. Wtedy rano włosy mam na górze nieodstające, tylko ładnie przylegają do głowy, za to robią mi się fajne falki od warkoczyków i nawet czasem ładnie to wygląda, jak sobie upnę włosy do góry ![]() Oj taak Ja się jaram chyba nawet bardziej niż suknią i wszystkimi dodatkami razem wziętymi ![]() Cytat:
Na razie jeszcze nie mamy nic nakręcone, więc dopiero jak się spotkamy z filmowcem na nagrywanie, to praca ruszy pełną parą, ale z tego, co sobie wyszukaliśmy (odpowiednia muzyka, motto, elementy filmowe) złożyliśmy już piękny początek i nie możemy się doczekać dalszej części ![]() Też uważam, że na wielu rzeczach da się oszczędzić, trzeba tylko mądrze wybierać, no i najlepiej mieć na to dużo czasu, żeby można było wszystko dobrze przemyśleć, rozważyć i ewentualnie załapać się na jakieś okazje. Wszystko z głową i naprawdę można nie wydać fortuny Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, nena z tego co wiem też dłuugo się wpatrywała w swoją suknię w katalogu zanim w ogóle dowiedziała się, że może ją mieć... I Jej chyba ten czar nie prysł, a wręcz przeciwnie Więc czemu miałoby się Tobie odwidzieć, skoro oglądałaś już tyyyyyyyle sukni, a wciąż wracasz do tamtej? Poza tym myślę, że te księżniczki tiulowe naprawdę bardzo pasują do Ciebie, więc nie sądzę, żebyś się choć odrobinę rozczarowała ![]() Dziewczyny, nie wiem co jest, ale dziś praktycznie całą noc nie spałam... Do 5 się przewracałam, potem już przestałam patrzeć na zegarek. Dziś jestem totalnie sflaczała, bo w sumie zdrzemnęłam się może 2 godziny i to jakoś tak czujnie. TŻ się śmieje, że się tym naszym filmem tak przejmowałam, że z wrażenia nie mogłam zasnąć , ale mi się po prostu w ogóle spać nie chciało... Eh, mam nadzieję, że dzięki temu dziś padnę jak mucha, bo jutro z samiutkiego rana wsiadam w busa i jadę na ten pogrzeb i muszę być choć trochę przytomna, bo potem wieczorem czeka na mnie jeszcze spotkanie z moją ukochaną Świadkową, z którą już z 10 miechów się nie widziałyśmy... Więc szykuje się cała noc babskiego gadania, bo TŻ dojedzie do mnie dopiero w piątek.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-06-15 o 11:43 |
||||||||
|
|
|
#4185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja słyszałam jeszcze taki dość dosadny tekst: B(c)HWO = czyli, Brak cHu.ja W Organizmie Chamski, ale w sumie żarcik ;pCytat:
Moje są niby proste ale tak jak dziewczynki wyżej pisały, niestety wywijają się na różne strony, gniotą i oklapują Masakrę mam z nimi, I hate them ![]() A i ja też jestem bardzo ciekawa coście tam Chatko z TŻecikiem obczaili w związku z czołówką Mam nadzieję, że kiedyś to zobaczymy ?
|
|
#4186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc nie powinno być problemu
|
||
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), natomiast w maturalnej przyszła jakaś świecka baba i tak pieprzyła, że się nie dało tego słuchać. Wobec czego przestałam chodzić i na świadectwie maturalnym nie mam oceny z religii, chociaż na wszystkich poprzednich 5 i 6 od góry do dołu. Więc ja przyniosę z 2 klasy LO, jeśli będzie potrzebne.
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Chatka współczuję problemów ze snem, nie cierpię tego :/
My chcemy na stolikach ustawić winietki, ale takie nietypowe. Stoły mamy 8-10 osobowe i nie chcemy na siłę usadzac gości, więc wymyśliliśmy, że po prostu postawimy na każdym stole jedną listę gości, którzy będa tam siedzieć, bez rozdzielania ich na konkretne krzesełka. Tylko, że nigdzie nie spotkałam takiego rodzaju winietek i nie wiem skąd mogłabym to zamówić Z dodatkowych atrakcji chcemy lampiony, ale pod warunkiem, że nie będzie suszy, bo lokal jest w lesie nad Zalewem
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wcinam chipsy o smaku piekielnego wasabi i normalnie masakraaaaa
w nosi emi sie rozluźniło i aż mnie pod kopułą piecze od tej ostrości
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
smaczne nawet bardzo
jeszcze są o smaku papryczki piri piri ale są slabsze ale też dobre
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
mój tata jedzie 20 czerwca do pracy i pojedzie i znowu zapanuje harmonia w domu ;p
|
#4195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) że i Twoją wizję da się spełnić! Otóż jeśli będziecie mieli okrągłe stoliki to wystarczy je ponumerować (umieścić wyraźnie gdzieś w widocznym miejscu karteczkę z cyferką) a gdzieś przy wejściu do sali weselnej albo ustawić na sztaludze albo powiesić na ścianie taką planszę, na której będzie rozpiska z numerami stołów i pod konkretnym numerkiem zamieścić nazwiska osób, które chcecie usadzić przy konkretnym stoliku Jeśli chcesz, to można również narysować/wydrukować/nakreślić jakby rzut sali, co dodatkowo ułatwi poszukiwania tego właściwego stolika Widziałam kiedyś, jak pewna para miała wesele jabłuszkowe i na tablicy były poprzyczepiane takie większe jabłuszka z zielonego kartonu, tam był właśnie nr stolika i nazwiska a przy stolikach tenże nr też był "jabłuszkowy" - jeśli macie kolor przewodni (przepraszam, nie kojarzę ) i/lub motyw to można to fajnie zgrać ![]() Mam nadziejem, że dosyć jasno wytłumaczyłam co miałam na myśli
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobry pomysł z tymi winietkami, ale skoro to będą po prostu listy na kartce papieru, to może warto samemu zrobić? Kupcie ładny papier, wybierzcie ładną czcionkę i sami w domu wydrukujcie Uważam, że tak prostej rzeczy nie warto zamawiać, a zawsze jest satysfakcja, że sami zrobiliście ![]() A właśnie, nie chciałabyś carmelova spotkać się z nami na lubelskim spotkaniu 9.07? Zajrzyj sobie na Jeszcze przed, tam jest wątek o tym spotkaniu ![]() jagodzia, super i ja się cieszę razem z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-06-15 o 12:33 |
||
|
|
|
#4198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chatka - Ja będe chciala napewno zobaczyć waszą niesamowita czołowke ![]() Co do budzetu - chcemy zmieścić się do 30 tyś. |
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się nad takimi zastanawiam, choć nie wiem, czy u Nas jest w ogóle sens. Chciałabym, żeby przy stolikach obok Naszego siedzieli Nasi znajomi, rodzeństwo i kuzynostwo, ale robić winetki tylko na tych stołach a na reszcie nie, to chyba nie bardzo. Ale na to mamy jeszcze dużo czasu
|
|
|
|
|
#4200 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatka ja tez z checia bym kiedys chciala na priv
![]() Madzia2306 ja chipsow nie lubie wasabi bo sa wlasnie nieziemsko ostre ale za to orzeszki ziemne wasabi uwielbiam!! u mnie moj Tz sie smieje ze moglibysmy juz miec w tym wrzesniu wesele bo ja w ciagu 2 dni prawie wszystko pozalatwialam bo jestem tak podjarana tymi calymi przygotowaniami ze szok teraz bede myslec nad zaproszeniami hmm.. chcialam takie z nasza fotografia widzialam takie fajne na allegro ale to musze jeszcze pomyslec bo oczywiscie moze mi sie zmienic ;P za duzo tego wszystkiego jest!a teraz mykam do pracy milego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

więc nie wiem jaką fryzurę mogę mieć na ślub 

Mówię wam, że po południu wyglądałam jak lachon pierwsza klasa. Miałam super talię, pięknie układała się na biodrach. Brakuje tylko 4 cm z tyłu. Ale da się wszystko poluzować i to starczy. Dla spokojnego sumienia przymierzyłam jeszcze inne suknie ale w żadnej nie było wow

no proszę, ale super 
18.08.2010 - zaręczyny

(ostatnio jak spotykam jakąś wyjątkowo wredną babę to żartuję sobie, że jakaś nie.do.ru.cha.na jest 
?
chociaż pisze że ostatnie świadectwo katechezy a nie pisze że to ma byc świadectwo ze szkoły średniej