|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() klas ki:![]() dzięki za rade cos moje młode nie może usnąć, a już zmęczone jest mocno i skrzeczy ![]() okazało się, ze to nie ona skrzeczała, tylko jakieś dziecko sąsiadów
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-15 o 11:31 |
|
|
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
tak mowicie to i ja sie zalogowalam na hipp
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
w której zakładce się loguje?
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2795 |
|
Rozeznanie
|
diatoma moj tez mial ta przepuchline- dowiedzialam sie w szpitalu przy zapaleniu pluc wtedy a nie kazali mi nic robic. twojemu to jakos mocno wystawalo??
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- klub maluszka |
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
dzięki kobietki
aja1, ja tez mialam rok temu problem z kolanami, bez powodu utkałam,strasznie mnie bolały przy dotyku. bylam u 1 ortopedy, potem u 2 ktorry mi robil usg , i nic nie wyszlo. rece mi odapdly a kolana nadal bolały a ze pracuje w tej przychodni to zalatwilam sobie skierowanie na rtg i zrobilam, i co sie okazalo, ze mam kolana jak kobieta srednio w wieku 50 lat, ze powycieraly mi sie juz torebki itd. dostalam super lek, bralam ok 2 miesieecy i poszlam na kontrole, i powiedzialam lekarzowi ze chce sie starc o dziecko i ten kazal odczekac miesiac bo byl to lek teratogenny, i dopiero porbowac i tak zrrobilam.a le od tej pory kolana ani raz nie zabolaly![]() gosiawolna ja tez sie zalogowalam na Hipp, a co no powiem ci ze duza mial przepukline na brzuszku, i nawet sie teraz niezle zmniejszyla, no ale do tego mamy tez przepukline pachwinową
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-15 o 11:42 |
|
|
|
#2797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak wogole to od kiedy mozna dziecko przodem w foteliku wozic i jakie foteliki polecacie?? Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#2798 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, ale naskrobałyście, zaraz nadrobię bo mnie nie było wczoraj i w poniedziałek.
TZ w pn wrócił wcześniej z pracy zabrał nas na długi spacer z wielkimi lodami było super. a wczoraj wywiózł mnie do mojej siostry że niby sobie posiedzimy bo ona akurat ma wolne w pracy to sobie posiedzimy a na miejscu powiedział że ma wolne no i byczyliśmy się tam u nich cały dzień zrobilismy grillka, spacerowaliśmy, siostra się zajmowała moją małą a ja się bujałam na huśtawce , dobrze mi było![]() no ale dziś w domku już i szara rzeczywistość ![]() mamy od kilku dni zaburzenia snu moje Malwiniątko niepsokojnie śpi, budzi się co 1-2h i nie wiem co się dzieje. już ładny mieliśmy sen tak od 20 do 5 rano a od paru dni jest koszmar. ona się nie wysypia tak jak dziś na przykład i jeszcze śpi j uż nie mówiąc o mnie![]() i nie wiem co się dzieje. dlaczego tak w nocy nie może spać. co wstanie to albo zje pierś albo nie, ma problem z zaśnięciem, płacze , wierci sie i nie wiem o co chodzi ![]() doczytałam troszkę diatoma gratki z okazji 3 miesiączków ![]() iweczka u nas nadal kłopot z butelką więc nie pomogę niestety ![]() próbujemy codziennie ale Malwinka traktuje to jako zabawę i nie chce ciągnąc za nic w świecie nawet jakbym jej tam wlała złoty napój bogów ![]() aaa widzę że rozmawiacie o Hippie, też wypełniłam ankietę w szpitalu i dziś dostałam słoiczek -pierwsze jabłuszko i łyżeczkę do karmienia i różne broszurki super sprawa bo jest opisane co kiedy dziecku dawać, jak wprowadzać posiłki. super |
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
ale bedzie tam przez dłuższy czas, niż tydzień-dwa i znów powrót do Polski. Nawet dorośli czasem maja problemy po takich zmianach klimatu
Cytat:
aja- co do rtg podczas karmienia piersią, to ja już w szpitalu się spytałam położnej, jak to jest, bo musiałam mieć prześwietlany zab do kanałowego. Babka się poradziła kolegi, który jest konsultantem laktacyjnym i powiedziała, ze jeśli założy się taki fartuch na piersi, to można.
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
diatoma
gartulacje
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
My mamy dzisiaj o 13 szczepienie
![]() Cytat:
![]() to może już tak zostanie ![]() Cytat:
ale żeby zmienić fotelik na większy to pewnie trzeba spełnić jakieś wymagania, mi się wydaję, że na pewno dziecko w tym większym foteliku musi siedzieć i to dosyć sztywno
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
kasiapruszkow podobno do roku czasu dziecko ma slaby kark i w razie wypadku i jazdy przodem do kierunku mogloby skrecic kark jesli fotelik nie jest ustawiony tyłem nie wiem na ile to prawda
castia u nas tak było przez kilka dni ze spaniem Emilki ale na szczescie po kilku dniach sie poprawilo i wyobraz sobie ze to sie stalo w noc po szczepieniu szok
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dziś pobiłyśmy rekord wstałyśmy uwaga o 10 (dokładnie o 9.54 no ale kto by się rozdrabniał ;P) miałam dwie plamy na bluzce bo cycki pewnie już o 8 eksplodowały ale jakie obie jesteśmy szczęśliwe
![]() montii temat pracy świetny agus łał ponad 7 kg to chyba Igor rekord na forum pobił czarna trzymam kciuki żeby cholerstwo zeszło Cytat:
mam to samo niby nie chce schudnąć już więcej ale przez to że jem ogromne ilości słodyczy pojawił się znowu cellulit i aż wstyd wyjść w krótkich spodenkach ![]() Cytat:
eirene ja jak na karmie małą o 23 to mi śpi do 7 a ostatnio nawet dłużej ![]() aja a ile Basieńka już waży i mierzy ?? iza te bodziaki z cartersa boskie są sama bym wzięła ale ta cena ![]() czarna zdjęcie cud miód i orzeszki aga zdjęcie super montii mnie też coś z hippa przyszło dziś lece odebrać z poczty, może to samo dostałam laseczka boski piesek jak się wabi ?? megi prawdziwy przystojniak z Mateuszka diatoma gratki z okazji 3 miesiąca ![]() iza trzymam kciuki żeby Idalka nie zauważyła szczepienia ![]() kurdele mąż mnie zaraził, leje mi się z nosa jak z kranu Nadia spała do 10 i po karmieniu znowu zasnęła o 10.40 i śpi dalej , mam nadzieję że to nie objaw choroby
|
|
#2804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oby z tym kolanem się poprawiło szybko! Cytat:
![]() znikamy do lekarza, to nasza 3 wizyta dopiero, ciekawe, co nam powie i ile mały waży
|
||
|
|
|
#2805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja czekam na ten dzień z utesknieniem bo chce się wyspaććććććć!!!u nas to trwa od piątku czyli dziś już piąta noc okropna. poprzestawiało jej się coś w tej główce, ona nadal śpi nie wiem czy dzień z nocą jej się nie pomylił![]() muszę o tym poczytać.... |
|
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Eirene , nam Tymo wczoraj też padł, ale mówie do tż że nie ma możliwości że go nie wykąpiemy bo juz wczoraj nie byl. rozberalam go do naga a ten spi! ja mowie zaczne go gąbką mokra po pleckach jezdzic to sie obudzi i na chwile sie obudzil. w wanience mial oczy otwarte, i po ubraniu zasnal. natomiast tak jak pisze T.Hogg w ksiazce, i IZabella tez o tym mowila, to ja biore na spiocha małego o 23 codzinnei i on wyciaga całą butle 150ml i idze spac dlaej. no i nastepne jedzenie ok 3-4. i nawet oczu nie otwiera.. takze sprobuj Oliego na śpiocha.
castia, ale tż miał super pomysł!!!
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo możliwe, bo jednak dzieci mają dużą głowę w porównaniu do tułowia, i jej do końca nie kontrolują ponoć od 13 kg dobrze zmienić fotelik czyli pewnie to ok roku wyjdzie
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze iweczka
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
cena .. no wiem
![]() a ja mam postanowienie rozsądnie kupować ciuchy dla małej bo przecież ona jest tak śliczna że nawet w zwykłych bodach wygląda bosko ![]() w ciąży bezsensu pokupowałam ciuchów, których mała nawet raz nie założyła, bo jednak pierwsze 3 miesiące to dla mnie wygodna jest numerem jeden, i teraz jak patrze na te ciuchy to się wkurzam dobrze że większość używana
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj tak, naładowałam akumulatorki,odpoczełam. potrzebowałam tego!!!
a w niedzielę nasza pierwsza rocznica ślubu!!!!!! nie mam pomysłu jak ten dzień spędzić, ale może TZ cos wymyśli ale to zleciało czas pędzi jak szalony...![]() 12.15 - Malwinka otworzyła oczka... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-15 o 12:16 |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wiem ze sa te ołowiane fartuchy, ale ja im nie dowierzam
diatoma ja brałam tez przed ciaza leki ale na stawy biodrowe ja mam zanik mazi w stawach :/ teraz az się boje o to kolano ![]() wanilka jakieś 5,5 kg i 65 cm no zaczynam przestawiac mloda na tetrowki, zobaczymy jak pojdzie :P Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-06-15 o 12:19 |
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie możesz przed rtg odciągnąć na zapas mleka, a potem odciągnąć i wylać? Ze stawami nie ma żartów ![]() Ciekawe, jak ci pójdzie z ta tetra, ja bym się nie odważyła.
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kachne trzymałam na tetrze takze wiem co mnie czeka
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego, że tak wścibsko się zapytam, przechodzicie na tetrę?
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- za pół godziny szczepienie ... brrrr ale przyjemniej dowiem się ile kluska waży a teraz sobie smacznie śpi i nie wie co ją czeka, dzisiaj jej drzemka jest wyjątkowo długa
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
a do tetry zwyczajne ceratki czy jakieś otulacze?
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
castia mojej kuzynki coreczce przestawil sie wlasnie tak dzien z noca ale to bylo jakos po urodzeniu i trwalo chyba ze 2tyg.
![]() kasiapruszkow uwazam ze maxi-cosi sa najlepsze sama mam takii jestem mega zadowolona poczytaj opinie sa swietne i gdzies czytalam kiedys ze na 1 miejscu pod wzgledem bezpieczenstwacastia a to szczesciara z ciebie,maz sie postaral diatoma aja trzymam kciukasy za kolano ![]() tajka ja to sie martwie jak bede w Polsce jezdzic autem ktore ma wsio na odwrot,z wyprzedzania nici bo nic nie bedzie widac... a co do temperatur,to na pewno mala zareaguje na takie goraco
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka pierwszy raz zlapala sie za duzego palca u stopy
|
#2818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Mam takie majtasy na rzepy, a potem ceratki wiązane na boku.
Dlaczego?? Dziecko daje mi znak, że ma mokro, wzrasta w świadomości że jednak coś w tyłek szczypie i trzeba o tym poinformować. Łatwiej wtedy łapie o co chodzi z siadaniem na nocnik. Kasia miała 1,5 roku jak wołała w ciągu dnia, a 2 latka jak już nie sikała w pieluchę w nocy.
|
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też bym sie na tetrę nie odważyła za zadne skarby świata
![]() już widzę ten stos pieluch do prania i nie wyłączającą się pralkę, i nieustanne zaglądanie do pieluchy czy sucha czy mokra.... aja podziwiam cię kobieto że na własne życzenie to sobie fundujesz ![]() dbaj o kolanko!!!! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-06-15 o 12:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

musiasz wziać pod uwagę ze trzeba do tego koupic materac, bo tam dziecko nie ma na czym lezec, jest tylko dykta- co oni nazywaja materacem

klas ki:

a ze pracuje w tej przychodni to zalatwilam sobie skierowanie na rtg i zrobilam, i co sie okazalo, ze mam kolana jak kobieta srednio w wieku 50 lat, ze powycieraly mi sie juz torebki itd. dostalam super lek, bralam ok 2 miesieecy i poszlam na kontrole, i powiedzialam lekarzowi ze chce sie starc o dziecko i ten kazal odczekac miesiac bo byl to lek teratogenny, i dopiero porbowac i tak zrrobilam.a le od tej pory kolana ani raz nie zabolaly

było super. a wczoraj wywiózł mnie do mojej siostry że niby sobie posiedzimy bo ona akurat ma wolne w pracy to sobie posiedzimy a na miejscu powiedział że ma wolne no i byczyliśmy się tam u nich cały dzień
j uż nie mówiąc o mnie

nie wiem czy dzień z nocą jej się nie pomylił