Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 12:26   #3931
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

W ogóle na tablicy znalazłam ciekawe łóżeczko
Praktyczne i akurat do mojego małego pokoju, ale szkoda mi 450 i to za używane Poza tym i tak bym musiała przemalować a mi się nie chce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2145949_1308069646_1_644x461.jpg (9,2 KB, 22 załadowań)

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:26   #3932
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
No właśnie, mi gin liczy wg. OM i ostatnio na USG wyszło mi, że ciąża jest młodsza 3dni.

Natalko ja na diecie nie jestem a chudnę więc może taki nasz urok??? w ciąży z synkiem na tym etapie miałam +5kg, teraz miałam +1,700 no i teraz jeszcze -800gram Każda ciąża niby inna... ale ja mam ogromniaste skłonności do tycia, więc tego nie rozumiem... boję się że to źle na niunie wpłynie...
Mi zazwyczaj wychodziło tak jak z @ ale ostatnio termin się przesunął na sierpień
Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła jeśli gin nic nie mówi Może córcia z Twoich "zapasów" bierze?

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Nie jestem specjalistka ale cos mi sie wydaje ze to od diety, w koncu cukier inaczej sie rozklada w organizmie a Ty niestety musisz go unikac
Ważne, żeby maluch miał odpowiednią wagę Za to dzisiaj zjadłam podwójny obiad, po którym nie powinnam mieć wysokiego wyniku

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
lausanne super że się wybawiłaś

dziewczyny mam teraz problem na początku ciąży kupiłam sobie syrop prawoślazowy na wszelki wypadek bo czytałam że w ciąży można, dziś zaczął mnie kaszel męczyć i chciałam wziąć ten syrop a na nim pisze Syrop Prawoślaz i pisze w przeciwwskazaniach kobiety w ciąży i karmiące Może to jest po prostu inny syrop prawoślazowy? Nie ma do niego ulotki pisze tyle co na butelce i nie wiem czy mogę czy nie ponoć to syrop ziołowy? W składzie jest cukier, wyciąg z korzenia prawoślazu, sorbinian potasu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości).

Jak myślicie mogę wziąć?
Ja bym nie brała Lepiej zrób sobie taki domowy z cebuli albo kup Prenalen - przy nich jest pewność że nie zaszkodzą

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ufff, 30 paczek wysłanych. Tż ledwo doniósł do poczty
Kupiłam w lumpie sukienkę długą zwiewną i jak tż powiedział że wyglądam jak cyganka to o razu mi się odechciało ją nosić
Pokaż

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:27   #3933
lausanne
Wtajemniczenie

iii mialam z Wami gadać a tu K. poszedł spać, paznokcie prosza sie o zrobienie, obiad też... no i te truskawki (Asia wyslac je pocztą? kurierem? czy wpadniesz do mnie?)
gdzie się nie obejrzec tam zdecydowanie za dużo pracy
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:28   #3934
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
iii mialam z Wami gadać a tu K. poszedł spać, paznokcie prosza sie o zrobienie, obiad też... no i te truskawki (Asia wyslac je pocztą? kurierem? czy wpadniesz do mnie?)
gdzie się nie obejrzec tam zdecydowanie za dużo pracy
kurier -tylko powiedz zeby nie zeżarł

na dziesaj mam w lodówce arbuza a jutro popedze po truskawy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:33   #3935
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
cześć laseczki

ja po weselu, poprawinach w niedzielę a w poniedziałek nie miałam cały dzien prądu a moj lapek nie ma baterii i bez prądu dupcia - nie mam kontaktu z Wami
na weselu nie było dobrego jedzenia Powiem więcej - było okropne a ja baaardzo rzadko narzekam na jedzonko na weselu za to troszkę potańczyłam i w sumie dobrze spędzilam czas. Najlepiej bawil sie Konrad. Poderwał jakąś trzylatkę Ona nim kierowała (sterowała raczej ) w tańcu a on łaskawie jej na to pozwalał Zrobiło się wokoł nich niezłe zbiegowisko, wszyscy robili zdjęcia, bo naprawde cudnie wyglądali wrzucę poźniej fotę

no i pochwale się że w końcu nadrobiłam Was
biedna napewno myslalas ze sobie dobrze pojesz jak to na weselach same smakołyki a tu lipa ale przynajmniej mały dobrze sie bawił no i juz pierwsza dziewczyne poderwał
czekamy na zdjecia bo to napewno był słodki widok

Cytat:
lausanne super że się wybawiłaś

dziewczyny mam teraz problem na początku ciąży kupiłam sobie syrop prawoślazowy na wszelki wypadek bo czytałam że w ciąży można, dziś zaczął mnie kaszel męczyć i chciałam wziąć ten syrop a na nim pisze Syrop Prawoślaz i pisze w przeciwwskazaniach kobiety w ciąży i karmiące Może to jest po prostu inny syrop prawoślazowy? Nie ma do niego ulotki pisze tyle co na butelce i nie wiem czy mogę czy nie ponoć to syrop ziołowy? W składzie jest cukier, wyciąg z korzenia prawoślazu, sorbinian potasu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości).

Jak myślicie mogę wziąć?
ja bym lepiej zadzwoniła do gina bedziesz miec pewnosc ze nie zaszkodzisz dzidziusiowi

ja mam pytanie ile butelek potrzeba kupic na poczatek?? jedna 260 ml i jedna 150 ml wystarczy?? czy wiecej
aaaaa i jeszcze jedno czy kupujecie smoczki do butelek jakies inne czy tylko te o wolnym przeplywie czy jakos tak bo ja to zielona jestem

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:41   #3936
gerda
Zadomowienie

Cytat:
straszne te hormony prawda? i czlowiek nawet sam do konca nie wie co mu jest i co zrobic zeby sie poczul lepiej..ciesze sie, ze Ty sie czujesz juz o wiele lepiej, naprawde
dzięki no dziwne to, to nie wiadomo o co dokładnie chodzi i skąd to sie wzięło, racjonalnie nie to wytłumaczenia mam nadzieje, że Tobie tez szybko zły humor odpuści

Cytat:
Wiesz co, faceci to tez maja porownania i potrafia doprowadzic do tego ze kobiecie juz sie nie chce zakladac rzeczy ktore im sie nie podobaja, przyklad: kiedys kupilam sobie tuniko-sweter w czarnobiale pasy, to TŻ powiedzial ze wygladam jak przejscie dla pieszych-oddalam mamie, kupilam sobie bluzke w H&M nietoperzowa w delikatna panterke to wygladalam jak himen, ubralam tunike z bufkami to uslyszalam ze wygladam jak sredniowieczny paź, a jak załozylam bluzke koszulowa tunike i do tego mialam taki fajny rzemykowy paseczek to powiedzial ze wygladam jak rodem ze skansen wiec wez to olej i pokaz kiecke
dobre ma te teksty ja się mojego małza komentarzami nie przejmuje, on się nie zna

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:41   #3937
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
W ogóle na tablicy znalazłam ciekawe łóżeczko
Praktyczne i akurat do mojego małego pokoju, ale szkoda mi 450 i to za używane Poza tym i tak bym musiała przemalować a mi się nie chce
fajne to łóżeczko, takie praktyczne ale fakt kosztuje (na tablicy czasem fajne rzeczy są też tam zaglądam)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mi zazwyczaj wychodziło tak jak z @ ale ostatnio termin się przesunął na sierpień
Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła jeśli gin nic nie mówi Może córcia z Twoich "zapasów" bierze?

Ważne, żeby maluch miał odpowiednią wagę Za to dzisiaj zjadłam podwójny obiad, po którym nie powinnam mieć wysokiego wyniku

Ja bym nie brała Lepiej zrób sobie taki domowy z cebuli albo kup Prenalen - przy nich jest pewność że nie zaszkodzą

Pokaż
zrobiłabym z cebuli ale jak się nie mylę to trochę on się robi, tż kazałam się spytać w aptece bo jest w mieście i powiedzieli że to to samo i że można stosować

uważam że leki można w ciąży stosować z umiarem, nie brałam żadnych oprócz tych od lekarza i też mama mi nagadała bo jak mnie głowa bardzo bolała to wzięłam tabletkę! jedną od początku ciąży i to dopuszczalną więc dzidziusiowi nie zaszkodzi a mi ulży. tak samo z syropem wiem ze jak szybko czegoś nie zastosuję to mi się to rozejdzie bardziej (zawsze byłam skłonna do chorób przez co musiałam się wcześniej starać o dzidziusia). Dlatego na początku ciąży obkupiłam się w podstawowe leki które mogę brać. Nie chcę też za bardzo kaszleć bo zaraz teściowa przyniesie mi ziołowe swoje specyfiki których bardziej się obawiam

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kurier -tylko powiedz zeby nie zeżarł

na dziesaj mam w lodówce arbuza a jutro popedze po truskawy
a nie masz bobu
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:42   #3938
cotynato
Zakorzenienie

Ja kupiłam dwie awentu najmniejsze te antykolkowe niby.
Przy okazji oczywiście naładowałam wszystkiego tak, że wyszło na 100 zł ( a to same duperelki) , ale przynajmniej będę miała już podkłady do szpitala, niedrapki, czapeczki ( szkoda było nie brać za 3 zł jak tylko do szpitala) i jakieś inne duperele.

Wymianka.
Stary 2011-06-15, 12:44   #3939
DorotaMaria
Raczkowanie

Jedna mała wystarczy chyba. O ile będziesz karmić piersią, to przyda się do podawania herbatek, ale jak na mleku modyfikowanym to 2szt x260ml i jedna 120-150.
Smoczki bym wzięła po jednym z każdego rodzaju bo nigdy nie wiadomo co dziecięciu podpasuje.
DorotaMaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:45   #3940
cotynato
Zakorzenienie

Ja mam bób, ale bez parcia już kompletnie. Za dużo chyba tego zjadłam ponieważ nawet nie cieszy mnie widok świeżego
Ostatnio też znaleźliśmy arbuza całego, leżał sobie grzecznie i czekał na swoją kolej a po rozkrojeniu okazało się że już zdechnięty z lekka i trzeba wywalić
Truskawki też powoli mi się już przejadają.

Dajcie jakieś rewelacje na tapetę bo nie mam za czym szaleć

Wymianka.
Stary 2011-06-15, 12:45   #3941
aa2
Zakorzenienie

Mucka a no nie mam bobu he he nie chce mi sie tyłka ruszac z domu
ide obrac ziemniaki , za godzine bedzie mąż to akurat sie wyrobie
Stary 2011-06-15, 12:47   #3942
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłabym z cebuli ale jak się nie mylę to trochę on się robi, tż kazałam się spytać w aptece bo jest w mieście i powiedzieli że to to samo i że można stosować

uważam że leki można w ciąży stosować z umiarem, nie brałam żadnych oprócz tych od lekarza i też mama mi nagadała bo jak mnie głowa bardzo bolała to wzięłam tabletkę! jedną od początku ciąży i to dopuszczalną więc dzidziusiowi nie zaszkodzi a mi ulży. tak samo z syropem wiem ze jak szybko czegoś nie zastosuję to mi się to rozejdzie bardziej (zawsze byłam skłonna do chorób przez co musiałam się wcześniej starać o dzidziusia). Dlatego na początku ciąży obkupiłam się w podstawowe leki które mogę brać. Nie chcę też za bardzo kaszleć bo zaraz teściowa przyniesie mi ziołowe swoje specyfiki których bardziej się obawiam
Nie mówię, że leków nie wolno wcale stosować Ale jeśli gdzieś są już jakieś przeciwwskazania to wolę być ostrożna - ale ja to ja

A z cebuli jakbyś zrobiła teraz i wsadziła do ciepłej wody to do wieczora będzie gotowy

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-15, 12:49   #3943
81gosia
Zadomowienie

zobaczcie jaki WÓZEK znalazłam
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:55   #3944
DorotaMaria
Raczkowanie

81gosia cudny !
Stary 2011-06-15, 12:57   #3945
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
zobaczcie jaki WÓZEK znalazłam
A jaka cena haha to chyba już obiekt do muzeum. Swoją drogą zdjęcia mnie rozwaliły

Wymianka.
Stary 2011-06-15, 12:57   #3946
gerda
Zadomowienie

hmm ciekawe co można by wymyślić nowego, jakiś hit, za bobem nie przepadam, arbuza zjadłam przed chwilą (bo leżał w lodówce od soboty i trzeba bylo go zjeść), truskawki od Cioci bede mieć popołudniu...
Wczoraj jadłam budyń i smakował mi jak nigdy, więc dziś sie będę musiała zapatrzeć

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:01   #3947
tusia872
Zadomowienie

dziekuje ze odpowiedz narazie wezme jedna butelke wieksza i dwie takiej i takie mniejsze i te smoczki dokupie jeszcze bo mam zamiar karmic piersia ale nigdy nic nie wiadomo

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:10   #3948
cotynato
Zakorzenienie

A ja obkupiłam się u TEGO sprzedawcy. Ceny ma fajne, szczególnie jak za czapeczki i majtki te te po porodowe ;-)

Idę chyba spać

Wymianka.
Stary 2011-06-15, 13:16   #3949
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:20   #3950
lullaby_ml
Zakorzenienie

Pestuś zdecydować się nie może który mebelek i w jakim kolorze?

nr 1 http://www.meblodom.com.pl/meble-laz...alog-75,0.html

nr 2 http://www.sklepmeblowy-online.pl/me...5sc6plk9e6aog0

Czekamy na głosy
Stary 2011-06-15, 13:23   #3951
DzastaW
Zadomowienie

Hmm... Dla Mnie pierwszy zestaw =)

Stary 2011-06-15, 13:33   #3952
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Pestuś zdecydować się nie może który mebelek i w jakim kolorze?

nr 1 http://www.meblodom.com.pl/meble-laz...alog-75,0.html

nr 2 http://www.sklepmeblowy-online.pl/me...5sc6plk9e6aog0

Czekamy na głosy
Jak dla mnie to też pierwszy

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-15, 13:37   #3953
DzastaW
Zadomowienie

Mieliśmy w planach z narzeczonym zacząć się starać o drugie dziecko za jakieś 1,5 roku, ale chyba jednak poczekamy z parę lat (bym zaczęła zarabiać). Ale znając Nas to jednak będzie szybciej =))) he he

Stary 2011-06-15, 13:38   #3954
aa2
Zakorzenienie

ogólnie ciezki wybór pierwszy jest sliczny ale jest z takiego sliskiego materiału ze juz współczuje Pestce sprzątania, jak w łazience cos zacznie parować na bank bedzie to widac na tych meblach
Pestus a bierzemy pod uwage kolor czarny jak rozumiem? napisz b musze podjac decyzje hehe
Stary 2011-06-15, 13:40   #3955
lullaby_ml
Zakorzenienie

Mi chyba pierwszy
Stary 2011-06-15, 13:44   #3956
pestka78
Rozeznanie

Tak kolor czarny.... hihihi...zamęczę się albo bede miała w ciapki wodno parowe
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:48   #3957
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Tak kolor czarny.... hihihi...zamęczę się albo bede miała w ciapki wodno parowe
po przeanalizowaniu dokładnie obrazków i wybraniu tego na co ja bym sie zdecydowała to 1 wiem wiem pisałam o sprzataniu ale ja juz tak mam, na meblach mych w pokoju mam taka czarna szybe właśnei z takeigo czegos i wiem jak sie kurzy a mimo to nie zamieniałabym mebli za nic w swiecie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

a gdzie nasza matka załozycielka????????
zaraz sie watek skonczy a sonda nie zrobiona
Stary 2011-06-15, 13:50   #3958
DorotaMaria
Raczkowanie

Nr 1
Stary 2011-06-15, 13:54   #3959
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

a gdzie nasza matka załozycielka????????
zaraz sie watek skonczy a sonda nie zrobiona
Agnyska pisała, że dzisiaj ankiety nie zdąży zrobić Ale do końca jeszcze 1000 postów więc spokojnie

Dominik

Martynka
Stary 2011-06-15, 13:57   #3960
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Agnyska pisała, że dzisiaj ankiety nie zdąży zrobić Ale do końca jeszcze 1000 postów więc spokojnie
jeja faktycznie 1000 he he mnie sie rypło i myślałam ze zostało nam niecałe 50 ślepa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości