|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
W ogóle na tablicy znalazłam ciekawe łóżeczko
![]() Praktyczne i akurat do mojego małego pokoju, ale szkoda mi 450 i to za używane Poza tym i tak bym musiała przemalować a mi się nie chce
|
|
|
|
#3932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła jeśli gin nic nie mówi ![]() Cytat:
Za to dzisiaj zjadłam podwójny obiad, po którym nie powinnam mieć wysokiego wyniku![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
iii mialam z Wami gadać a tu K. poszedł spać, paznokcie prosza sie o zrobienie, obiad też... no i te truskawki (Asia wyslac je pocztą? kurierem? czy wpadniesz do mnie?)
gdzie się nie obejrzec tam zdecydowanie za dużo pracy
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dziesaj mam w lodówce arbuza a jutro popedze po truskawy
|
|
|
|
|
#3935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tu lipa ale przynajmniej mały dobrze sie bawił no i juz pierwsza dziewczyne poderwał![]() czekamy na zdjecia bo to napewno był słodki widok Cytat:
ja mam pytanie ile butelek potrzeba kupic na poczatek?? jedna 260 ml i jedna 150 ml wystarczy?? czy wiecej aaaaa i jeszcze jedno czy kupujecie smoczki do butelek jakies inne czy tylko te o wolnym przeplywie czy jakos tak bo ja to zielona jestem
|
|
|
#3936 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3937 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(na tablicy czasem fajne rzeczy są też tam zaglądam)Cytat:
uważam że leki można w ciąży stosować z umiarem, nie brałam żadnych oprócz tych od lekarza i też mama mi nagadała bo jak mnie głowa bardzo bolała to wzięłam tabletkę! jedną od początku ciąży i to dopuszczalną więc dzidziusiowi nie zaszkodzi a mi ulży. tak samo z syropem wiem ze jak szybko czegoś nie zastosuję to mi się to rozejdzie bardziej (zawsze byłam skłonna do chorób przez co musiałam się wcześniej starać o dzidziusia). Dlatego na początku ciąży obkupiłam się w podstawowe leki które mogę brać. Nie chcę też za bardzo kaszleć bo zaraz teściowa przyniesie mi ziołowe swoje specyfiki których bardziej się obawiam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dwie awentu najmniejsze te antykolkowe niby.
Przy okazji oczywiście naładowałam wszystkiego tak, że wyszło na 100 zł ( a to same duperelki) , ale przynajmniej będę miała już podkłady do szpitala, niedrapki, czapeczki ( szkoda było nie brać za 3 zł jak tylko do szpitala) i jakieś inne duperele. |
|
|
|
#3939 |
|
Raczkowanie
|
Jedna mała wystarczy chyba. O ile będziesz karmić piersią, to przyda się do podawania herbatek, ale jak na mleku modyfikowanym to 2szt x260ml i jedna 120-150.
Smoczki bym wzięła po jednym z każdego rodzaju bo nigdy nie wiadomo co dziecięciu podpasuje. |
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bób, ale bez parcia już kompletnie. Za dużo chyba tego zjadłam ponieważ nawet nie cieszy mnie widok świeżego
Ostatnio też znaleźliśmy arbuza całego, leżał sobie grzecznie i czekał na swoją kolej a po rozkrojeniu okazało się że już zdechnięty z lekka i trzeba wywalić ![]() Truskawki też powoli mi się już przejadają. Dajcie jakieś rewelacje na tapetę bo nie mam za czym szaleć
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka a no nie mam bobu he he
nie chce mi sie tyłka ruszac z domu![]() ide obrac ziemniaki , za godzine bedzie mąż to akurat sie wyrobie |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z cebuli jakbyś zrobiła teraz i wsadziła do ciepłej wody to do wieczora będzie gotowy
|
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
zobaczcie jaki WÓZEK znalazłam
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
81gosia cudny !
|
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
hmm ciekawe co można by wymyślić nowego, jakiś hit
, za bobem nie przepadam, arbuza zjadłam przed chwilą (bo leżał w lodówce od soboty i trzeba bylo go zjeść), truskawki od Cioci bede mieć popołudniu...Wczoraj jadłam budyń i smakował mi jak nigdy, więc dziś sie będę musiała zapatrzeć
|
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje ze odpowiedz narazie wezme jedna butelke wieksza i dwie takiej i takie mniejsze i te smoczki dokupie jeszcze bo mam zamiar karmic piersia ale nigdy nic nie wiadomo
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Pestuś zdecydować się nie może który mebelek i w jakim kolorze?
nr 1 http://www.meblodom.com.pl/meble-laz...alog-75,0.html nr 2 http://www.sklepmeblowy-online.pl/me...5sc6plk9e6aog0 Czekamy na głosy
|
|
#3951 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... Dla Mnie pierwszy zestaw =)
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
Mieliśmy w planach z narzeczonym zacząć się starać o drugie dziecko za jakieś 1,5 roku, ale chyba jednak poczekamy z parę lat (bym zaczęła zarabiać). Ale znając Nas to jednak będzie szybciej =))) he he
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie ciezki wybór pierwszy jest sliczny ale jest z takiego sliskiego materiału ze juz współczuje Pestce sprzątania, jak w łazience cos zacznie parować na bank bedzie to widac na tych meblach
Pestus a bierzemy pod uwage kolor czarny jak rozumiem? napisz b musze podjac decyzje hehe |
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chyba pierwszy
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Tak kolor czarny....
hihihi...zamęczę się albo bede miała w ciapki wodno parowe
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po przeanalizowaniu dokładnie obrazków i wybraniu tego na co ja bym sie zdecydowała to 1---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- a gdzie nasza matka załozycielka???????? zaraz sie watek skonczy a sonda nie zrobiona |
|
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
Nr 1
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do końca jeszcze 1000 postów więc spokojnie
|
|
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Poza tym i tak bym musiała przemalować a mi się nie chce

więc może taki nasz urok??? w ciąży z synkiem na tym etapie miałam +5kg, teraz miałam +1,700 no i teraz jeszcze -800gram
Każda ciąża niby inna... ale ja mam ogromniaste
skłonności do tycia, więc tego nie rozumiem... boję się że to źle na niunie wpłynie... 
na początku ciąży kupiłam sobie syrop prawoślazowy na wszelki wypadek bo czytałam że w ciąży można, dziś zaczął mnie kaszel męczyć i chciałam wziąć ten syrop a na nim pisze Syrop Prawoślaz i pisze w przeciwwskazaniach kobiety w ciąży i karmiące
Może to jest po prostu inny syrop prawoślazowy? Nie ma do niego ulotki pisze tyle co na butelce i nie wiem czy mogę czy nie ponoć to syrop ziołowy? W składzie jest cukier, wyciąg z korzenia prawoślazu, sorbinian potasu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości).
a moj lapek nie ma baterii i bez prądu dupcia - nie mam kontaktu z Wami
Ona nim kierowała (sterowała raczej