|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
nie znalazlam ale skoro tam mowisz to ide szperac
![]() faktycznie, jest stary watek o nisimach, dziekuje
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-06-13 o 15:43 |
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Subrina
Cytat:
wiem co to DOZ ale BU ? ![]() taki olej kokosowy - np w sklepie ze zdrową żywnością to ten właśnie naturalny olej? taki biały który trzeba rozgrzać żeby był płynny? czy głupoty piszę? ![]() bo napisałyście że są droższe te naturalne, a u mnie on kosztuje jakieś 14 zł za słoiczek.
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po nocy z Sesą
Muszę przyznać, że bardzo dobrze działa na moje włosy jak na pierwszy raz
|
|
|
|
#4386 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak masz słoiczek (a nie jakieś podejrzane butelki) za 14zł to bym brała - jeśli to Efavit, to naprawdę niedrogo.
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Jaki olejek eteryczny będzie odpowiedni do włosów? To znaczy skóry głowy razem z wcierkami albo olejem bazowym:
eukaliptusowy goździkowy z drzewa herbacianego ? Na forum o olejkach eterycznych jest wzmianka, że mają działanie antyseptyczne, ale nie wiem jak działają. Może miałyście styczność. Byłam dziś w aptece, ale nie mieli ani rozmarynowego ani lawendowego Jeszcze jutro będę szukać.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#4389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Patrz od 17 postu w dół.
Edytowane przez 788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 Czas edycji: 2011-06-14 o 13:59 |
|
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Friese jesli to olej nierafinowany (ten kokosowy) powinna taka informacja być na opakowaniu to kupuj, 14 zł. za kokos to mało. I tak olejek kokosowy normalnie ma stała konsystencję, żeby go nałożyć to najlepiej włożyć słoiczek lub buteleczkę do naczynia z bardzo ciepłą wodą a następnie tą roztopioną część odlać do osobnej miseczki i nałożyć olejek na włosy.
Mi chodziło ogólnie o to że jak się porówna ceny olejów na parafinie i na naturalnych olejach to te drugie są zawsze droższe (wystarczy spojrzeć na helfy czy na allegro) wiadomo to co naturalne to zawsze kosztuje więcej
|
|
|
|
#4391 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklep ze zdrową żywnością. Olej kokosowy nierafinowany. Były dwa rodzaje kokosa - dwóch firm. ![]() Koło 14 zł.
|
|
#4393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2750482 0]https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...97#post7580897 Patrz od 17 postu w dół. [/QUOTE]Szukałam informacji w tym wątku, oczywiście najpierw to przeczytałam, ale tam informacje dotyczące tych trzech olejków praktycznie się pokrywają i nie potrafiłam zdecydować. Pomyślałam, że może któraś z was stosowała jakiś z tych i może coś poradzić.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#4394 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam dzisiaj olejek rycynowy bo się skończył. A wczoraj olej z pestek słonecznika. Bardzo smaczny
Przyszło dziś do mnie serum na zniszczone i suche końcówki z Avonu. Chciałam coś zamówić, aby chronić końce. Otwieram a w składzie widzę alcohol denat. Czy może on wysuszać włosy?
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4396 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zwracam się do Was z prośbą o radę.
Miałam się zapierać wszystkimi kończynami i nie ścinać włosów do puki nie zobaczę rozdwojonych końcówek, ale tak za mną ścięcie ostatnio chodzi... A jeszcze znajome polecają mi bardzo dobrą fryzjerkę, która podobno bardzo dobrze ścina (wszystkie były zadowolone) a bierze tylko 12 zł! Tzn nie chcę jakoś radykalnie ścinać włosów, z długości to 1 cm, maks 2, ale chciałabym pocieniować bardzo, bo nie mam już do tych włosów cierpliwości (nie trzeba było samej ścinać cieniowania, ale cóż, było minęło) Pocieniowane mi się praktycznie same układają, a tak to muszę je ugniatać po myciu... To jak byście radziły? Iść, czy nie? |
|
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mialas na mysli olej rycynowy, nie olejek. I tu uwaga do wszystkich osob ktore te pojecia myla- ja rowniez je mylilam dopoki doputy ktos nie zwrocil mi uprzejmie uwagi .
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
ależ się dzisiaj ucieszyłam , mierzyłam sobie włoski z tyłu głowy i wyszło mi 46 cm
szkoda tylko że te z przodu 10 cm krótsze
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was orientuje się czy sufrin wpływa na obniżenia działania tabletek anty?
skład Sufrin Skład zalecanej porcji dziennej (3 kapsułki): 300 mg oleju piniowego, 60 mg związków bioprzyswajalnej siarki, 15 mg oleju lnianego, otoczka kapsułki : żelatyna, glicerol. |
|
|
|
#4401 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam olejek, bo potocznie akurat na ten się tak mówi
![]() Miaam próbkę Biowaxu do suchych i zniszczonych. Pięknie pachnie właśnie trzymam ją na głowie pod czepkiem. Przyśpiesza Polski Wax porost? Jezeli tak, to chętnie zakupię większe opakowanie.
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2752245 9]A także na zasadzie zdrobnień - zdrobnienie od oleju.[/QUOTE]
Niekoniecznie zdrobnienia mają rację bytu, jeśli słowo automatycznie nabiera innego znaczenia. Mąka - mączka, mleko - mleczko, nie wyobrażam sobie powiedzieć podaj mi chustę higieniczną, albo zawiń mi rękę w chusteczkę trójkątną ![]() Nie zrozumiem również nazywania oleju rycynowego, rycynką - o losie! I nie ma znaczenia, że coś jest dla wszystkich jasne, nie stanie się dzięki temu poprawne. Nikt nikomu nie zabroni pisania jak zechce, ale w przypadku olejku herbacianego, pisownia ma już znaczenie, bo olej i olejek to dwa różne produkty. Moim zdaniem wątek nie służy jedynie wymianie doświadczeń "na bieżąco" ale ma także charakter informacyjny, warto by wiedza była rzetelna, wtedy bez obaw można pisać: "użyj wyszukiwarki, była już o tym mowa". To wszystko to moje prywatne zdanie, popierające zdanie Siiesty, nie chcę nim nikogo urazić <peace>
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
|
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, możecie rzucić okiem i napisać mi czy powinny moje włosy dostać trochę chociaż kopa?
bo stosuję 2,5 tyg i nic nie ruszyło.. jakby stoją w miejscu włosy. A widziałam że u niektórych z Was w ciągu tygodnia rosły 1 cm. A u mnie urosły jakieś 2-3 mm - czyli wolniej niż normalnie. Bo rosły około 1 cm miesięcznie _________________________ _________________________ _________ Zewnętrznie: 1. przed umyciem nakładam na włosy oliwę z oliwek [extra virgin] na 30 - 45 minut 2. mycie:
4. rano wcierka z JANTARa 5. Na całą noc 3 razy w tygodniu zostawiam olej na włosach (Vatika kokosowav lub olej kokosowy nierafinowany - wcześniej była amla ale odstawiłam) 6. Codziennie przed snem masuję głowę takim masażerem z czułkami 5-10minutWewnętrznie codziennie: 1. BIOTYNA 1 kapsułka - 5000 mcg (Puritan's Pride) 2. HUMAVIT Z - skrzyp i pokrzywa (2 x dziennie po 3 tabletki) 3. Kubek pokrzywy piję _________________________ _________________________ _________ Czytałam w tym wątku wypowiedź z grudnia 2010 dziewczyny, której np zahamowały wzrost jakieś specyfiki a wystarczyło że odłożyła coś i przyspieszyły do 2 cm miesięcznie. Też powinnam coś odłożyc? Czy jeszcze poczekać? Bo odnoszę wrażenie że nie tylko nie działa ale też jakby pohamowało to trochę ich wzrost Czytałam wypowiedzi tatty która mówiła też zeby psychicznie nie skupiać się na tym bo włosy mogą to źle przyjąć no wiecie w sensie ze niech sobie rosną a nie myśleć ciągle rośnijcie bo to też może ma wpływ - a ja naprawdę nie skupiałam się nad tym, tylko teraz myślę zobaczę odrost, bo to 2,5 tyg, i nic.. 2-3 mm... ![]() Może mi coś doradzicie/ wymienicie / dodacie? Bo kurcze, stoją w miejscu wręcz. Nie wiem czy czekać na spokojnie czy to oznaka że coś nie działa i mam wymienić/zaprzestać.. hmm
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2011-06-15 o 12:56 |
|
|
|
#4405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę się Wam pochwalić Po 3 miesiącach kuracji moje włosy ruszyły pełną parą! Z ciekawości je dzisiaj zmierzyłam i okazało się, że w ciągu 12 dni urosły 2cm! Friese: Moim zdaniem twoje włosy jak najbardziej powinny dostać kopa. Wszystko co używasz - zewnętrznie i wewnętrznie - wpływa na odżywienie cebulek włosów, więc jeśli jeszcze nie zadziałało to na pewno wkrótce zobaczysz efekty
Edytowane przez dilula Czas edycji: 2011-06-15 o 13:26 |
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi wręcz się pohamowały jak zaczęłam kurację..
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez smutna_dziewczyna Czas edycji: 2011-06-15 o 13:20 |
|
|
|
|
#4408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pokrzywka, jak wiadomo, nieodłącznie się kojarzy z wykwitami skórnymi, ale mimo wszystko wypowiedź nie traci sensu. Podobnie odbieram sensacje na punkcie oleju-olejku. Jednak nie zapewniam, że to poprawne zjawisko, lecz powszechne. Chcąc być poprawnym nikt nie sięga namiętnie po język potoczny, bo ciężko pogodzić to z taką namiętnością. |
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Dziś zaopatrzyłam się w tonik Garnier Neril, ale mam jeszcze 100 ml do wykorzystania Lotionu Seboradin Niger podrasowanego olejkiem rozmarynowym i lawendowym. I teraz mam pytania :
1. Czy do Garniera mogę również dodać kilka kropel olejków eterycznych? 2. Czy mogę wcierać rano np. Seboradin, a wieczorem Garnier? Nie podrażni mi to skóry głowy? Prosze o pomoc? Doradźcie wizażanki
|
|
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
maseczkami?
używam teraz jednej, tej do końcówek i włosów żeby nawilżyć - Surbina. kurde no stoją w miejscu uparte
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

21.06.2014r.

Jeszcze jutro będę szukać.

Czy może on wysuszać włosy?