Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM2012czV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł części numer 6 powinien brzmieć:
My dalej w amoku, niekończącym się słowotoku - bo nasze śluby już w przyszłym roku - PM 2012 6 10,53%
Pierwsze suknie to jest znak, że za rok powiemy TAK! - PM 2012 36 63,16%
Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 15 26,32%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 11:39   #4201
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Dobry pomysł z tymi winietkami, ale skoro to będą po prostu listy na kartce papieru, to może warto samemu zrobić? Kupcie ładny papier, wybierzcie ładną czcionkę i sami w domu wydrukujcie Uważam, że tak prostej rzeczy nie warto zamawiać, a zawsze jest satysfakcja, że sami zrobiliście
Aha - sorry Carmelova, nie zauważyłam że chodzi Ci o to, że chcesz zamawiać Przepraszam, po prostu od czasu kiedy postanowiłam wszystkie papierowe rzeczy robić własnoręcznie jakoś tak ciężko było mi podejrzewać opcję kupna Za bardzo mi się marzy, aby wszystko było z jednej parafii a i satysfakcję będę miała nieziemską, jak ktoś spyta czy kupne czy sami robiliśmy (zresztą chyba będzie widać, że handmade) t0 fajnie odpowiedzieć: "tak, sama robiłam " - ja bym taką PMkę na pewno pochwaliła, że tak się przyłożyła I nawet jeśli większość gości będzie miała w nosie czy zaproszenia pasują do winietek, księgi gości, oprawek na zdjęcia itd. itp. to ja będę miała świadomość, że było wszystko idealnie dopracowane

Tak, tak - wiem, jestem zdrowo kopnięta
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:45   #4202
Basiek19
Zakorzenienie

GG do Basiek19 Send a message via Skype™ to Basiek19
Dot.: Prawda to wszystkim dobrze znana że nasze śluby pobiją ten Kate i WilliamaPM201

Cześć

Matko, dziewczyny, ale macie tempo z pisaniem

Co do kosztów wesela, to jak już będziemy mieć foto, kamerzystę i wszystko załatwione to się wypowiem konkretniej, na razie sala i jedzenie ok 15000/16000, zespół 3500
Stary 2011-06-15, 11:50   #4203
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Wiesz co Kochana? Teraz nie mam energii szukać zdjęcia (trochę zajęta jestem) ale widziałam takie inspiracje z zachodu () że i Twoją wizję da się spełnić! Otóż jeśli będziecie mieli okrągłe stoliki to wystarczy je ponumerować (umieścić wyraźnie gdzieś w widocznym miejscu karteczkę z cyferką) a gdzieś przy wejściu do sali weselnej albo ustawić na sztaludze albo powiesić na ścianie taką planszę, na której będzie rozpiska z numerami stołów i pod konkretnym numerkiem zamieścić nazwiska osób, które chcecie usadzić przy konkretnym stoliku Jeśli chcesz, to można również narysować/wydrukować/nakreślić jakby rzut sali, co dodatkowo ułatwi poszukiwania tego właściwego stolika Widziałam kiedyś, jak pewna para miała wesele jabłuszkowe i na tablicy były poprzyczepiane takie większe jabłuszka z zielonego kartonu, tam był właśnie nr stolika i nazwiska a przy stolikach tenże nr też był "jabłuszkowy" - jeśli macie kolor przewodni (przepraszam, nie kojarzę ) i/lub motyw to można to fajnie zgrać

Mam nadziejem, że dosyć jasno wytłumaczyłam co miałam na myśli
Dzięki Wiem o co Ci chodzi Fajny pomysł, ale sadzę, że będzie gorzej z realizacją. Planujemy po prostu ustawić na stolikach takie kartki z lista nazwisk, do tego jakiś motyw na tym/ornament w tym samym klimacie co zaproszenia i menu. Koloru przewodniego nie mamy, nawet nie wiem jaki by pasował do tej sali http://duojanow.pl/new/Wesela.html. Myślałam, zeby mieć koralowe buty i bukiet, ale sama nie wiem chciałabym ożywić trochę salę, bo jest bardzo elegancka, ale mało radosna.
Cytat:
Ja też, a codziennie wieczorem mam problem z zaśnięciem, ale nigdy aż tak

Dobry pomysł z tymi winietkami, ale skoro to będą po prostu listy na kartce papieru, to może warto samemu zrobić? Kupcie ładny papier, wybierzcie ładną czcionkę i sami w domu wydrukujcie Uważam, że tak prostej rzeczy nie warto zamawiać, a zawsze jest satysfakcja, że sami zrobiliście

A właśnie, nie chciałabyś carmelova spotkać się z nami na lubelskim spotkaniu 9.07? Zajrzyj sobie na Jeszcze przed, tam jest wątek o tym spotkaniu

jagodzia, super i ja się cieszę razem z Tobą

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cieszę się, mam nadzieję, że się nie zawiedziesz
Może faktycznie sami wydrukujemy Co do spotkania, to chyba nie dam rady urlop mam od 18 lipca i raczej wczesniej nie będziemy na lubelszczyźnie
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Też miałam pisać jak Chatka, że takie winetki możecie zrobić sami Też się nad takimi zastanawiam, choć nie wiem, czy u Nas jest w ogóle sens. Chciałabym, żeby przy stolikach obok Naszego siedzieli Nasi znajomi, rodzeństwo i kuzynostwo, ale robić winetki tylko na tych stołach a na reszcie nie, to chyba nie bardzo. Ale na to mamy jeszcze dużo czasu
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:51   #4204
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, jak tylko film zostanie ukończony Pewnie go wtedy TŻ wrzuci na swój serwer i będę Wam rozsyłać privami, jeśli oczywiście w dalszym ciągu będziecie chciały obejrzeć
Ja też oczywiście będe prosić privaa Podziwiam Wam za takie zacięcie do tego Ja nawet nie wiedziałabym jak się za to zabrać
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
dziewczyny mój tata jedzie 20 czerwca do pracy ostatnią rzucił i siedzi już półtorej miesiąca w domu i zaczynało mu odwalać :P a teraz ma zajęcie będzie się szykował na wyjazd i pojedzie i znowu zapanuje harmonia w domu ;p
No to superr, cieszę się razem z Tobą!!
Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
u mnie moj Tz sie smieje ze moglibysmy juz miec w tym wrzesniu wesele bo ja w ciagu 2 dni prawie wszystko pozalatwialam bo jestem tak podjarana tymi calymi przygotowaniami ze szok teraz bede myslec nad zaproszeniami hmm.. chcialam takie z nasza fotografia widzialam takie fajne na allegro ale to musze jeszcze pomyslec bo oczywiscie moze mi sie zmienic ;P za duzo tego wszystkiego jest!
a teraz mykam do pracy milego dnia
Skad ja to znam :P jak ustaliliśmy datę ślubu, to potrafiłam siedzieć cały dzień przed komputerem i oglądać, pisać maile i załatwiać! TŻ miał dość, bo nie było przez jakiś czas ze mną gadki o niczym innym jak tylko 'Co myslisz o tym?' 'a to jak Ci się podoba?''a moze zrobimy coś takiego?' W sumie w tydzień znalazłam większość z tego co potrzebowaliśmy i wstepnie porezerwowałam terminy
Stary 2011-06-15, 11:51   #4205
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Aha - sorry Carmelova, nie zauważyłam że chodzi Ci o to, że chcesz zamawiać Przepraszam, po prostu od czasu kiedy postanowiłam wszystkie papierowe rzeczy robić własnoręcznie jakoś tak ciężko było mi podejrzewać opcję kupna Za bardzo mi się marzy, aby wszystko było z jednej parafii a i satysfakcję będę miała nieziemską, jak ktoś spyta czy kupne czy sami robiliśmy (zresztą chyba będzie widać, że handmade) t0 fajnie odpowiedzieć: "tak, sama robiłam " - ja bym taką PMkę na pewno pochwaliła, że tak się przyłożyła I nawet jeśli większość gości będzie miała w nosie czy zaproszenia pasują do winietek, księgi gości, oprawek na zdjęcia itd. itp. to ja będę miała świadomość, że było wszystko idealnie dopracowane

Tak, tak - wiem, jestem zdrowo kopnięta
Wow, gratuluję zdolności Ja niestety nie mam takiego talentu ani cierpliwości. Strasznie zazdroszczę
Stary 2011-06-15, 11:53   #4206
(kicia)
Zakorzenienie

Ja was dziś podczytuję znad aparatury przemysłu spożywczego

Dziś zamawian buty te bez kryształka tylko zastanawiam się bo piszą że zalecane jest zamawianie o numer mniejszych niż się normalnie nosi. Ja noszę 36 i się zastanawiam czy na pewno to 35by nie były za małe.

O jeszcze 800 postow i nowa część. Mniej więcej miesiąc i tydzień mam zajmuje jedna tak zauważyłam
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:54   #4207
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
To nie teledysk, tylko początek czołówki
ups przepraszam, cos pokręciłam

Cytat:
Wiesz, nena z tego co wiem też dłuugo się wpatrywała w swoją suknię w katalogu zanim w ogóle dowiedziała się, że może ją mieć... I Jej chyba ten czar nie prysł, a wręcz przeciwnie
święte słowa

Sztuczka - ja też jestem mega ciekawa Twojej avatarkowej i coś mi mówi, że to może być właśnie TA. Ale rozumiem Twoje obawy...pamiętasz jak przeżywałam chyba dwa miesiące jak załatwiałam swoją suknię?? A moment kiedy już leciała??? Myślałam, że wściku d.upy dostanę Nawet ręce mi się telepały przy otwieraniu opakowania, albo jak ją wiozłam w tym wielgachnym pudle w samochodzie z bananem na twarzy...och to są piękne wspomnienia, szkoda że ich nie sfilmowałam Czekam z niecierpliwością na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
a mam takie pytanko ile płacisz za osobę w restauracji?? a i masz stronkę tej sali bo przyznam się bez bicia że nie widziałam
płacimy wstępnie 150 zł od osoby (ale nie mamy jeszcze ostatecznej umowy możliwe że na dniach ją podpiszemy), oczywiście cena ta nie obejmuje wielu rzeczy, pewnie u Was jest podobnie. Nasza sala ciągle jest w remoncie ale już na szczęscie w końcowym jego etapie (chyba będziemy jedną z pierwszych par organizujących tam ślub) oto link do kilku fotek z zeszłego roku
http://www.naszachata.com/wkrotce.html

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:58   #4208
carmelova
Zakorzenienie

nena jaki macie zespół/dja?
Stary 2011-06-15, 11:59   #4209
martusia15cc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Chatka współczuję problemów ze snem, nie cierpię tego :/

My chcemy na stolikach ustawić winietki, ale takie nietypowe. Stoły mamy 8-10 osobowe i nie chcemy na siłę usadzac gości, więc wymyśliliśmy, że po prostu postawimy na każdym stole jedną listę gości, którzy będa tam siedzieć, bez rozdzielania ich na konkretne krzesełka. Tylko, że nigdzie nie spotkałam takiego rodzaju winietek i nie wiem skąd mogłabym to zamówić
Z dodatkowych atrakcji chcemy lampiony, ale pod warunkiem, że nie będzie suszy, bo lokal jest w lesie nad Zalewem
Cytat:
Wiesz co Kochana? Teraz nie mam energii szukać zdjęcia (trochę zajęta jestem) ale widziałam takie inspiracje z zachodu () że i Twoją wizję da się spełnić! Otóż jeśli będziecie mieli okrągłe stoliki to wystarczy je ponumerować (umieścić wyraźnie gdzieś w widocznym miejscu karteczkę z cyferką) a gdzieś przy wejściu do sali weselnej albo ustawić na sztaludze albo powiesić na ścianie taką planszę, na której będzie rozpiska z numerami stołów i pod konkretnym numerkiem zamieścić nazwiska osób, które chcecie usadzić przy konkretnym stoliku Jeśli chcesz, to można również narysować/wydrukować/nakreślić jakby rzut sali, co dodatkowo ułatwi poszukiwania tego właściwego stolika Widziałam kiedyś, jak pewna para miała wesele jabłuszkowe i na tablicy były poprzyczepiane takie większe jabłuszka z zielonego kartonu, tam był właśnie nr stolika i nazwiska a przy stolikach tenże nr też był "jabłuszkowy" - jeśli macie kolor przewodni (przepraszam, nie kojarzę ) i/lub motyw to można to fajnie zgrać

Mam nadziejem, że dosyć jasno wytłumaczyłam co miałam na myśli
Właśnie o tym chciałam napisać co sztuczka_magiczka. My w tym roku byliśmy na balu połowinkowym i włanie były stoły okrągle. Na każdym stoliku byla taka większa kartka z nr stolika, a przed wejsciem na salę była taka plansza z rozrysowanymi tymi stolikami, gdzie ktory jest. Nr stolika mieliśmy na zaproszeniu i musieliśmy znaleść na tej planszy gdzie jest nasz stolik, ale to byl bal na ok 1000 os. W przypadku wesela można zrobic taka plansze na której napisane sa nr stolikow i lista gosci do kazdego stolika i pozniej na stolikach tylko nr i niech siadaja jak chcę

Co do kosztow to boję sie dokładnie liczyc. U nas będzie trochę dziwnie z dzieleniem tych kosztów, bo moich gości bedzie ok 70 os. a od TŻ 230 moi rodzice placa moja czesc, a TŻ jego. Ja liczyłam ile mnie bedzie to kosztowac i taka mniej wiecej sie to przedstawia, choc nie wiem jeszcze dokladnie jakie sa ceny

sala:70x140=9800
poprawiny:1000zl, ja polowe wiec 500
alkohol: 1500
drinka bar:1000, ja 500
wiejski stół:1000, ja 500
kamera: 1700, ja 850
zdjęcia: 1500, ja 750
dekoracja kościoła i samochodu: maks.500, 250
obrączki: 1200-1300, ja 600-650
kwaity na salę: maks 500, ja 250
zaproszenia: 80
moja suknia: maks 3000
buty, welon, bielizna: 500
wiązanki: TŻ mi kupi
biżuteria: myślę, żeby od TŻ na gwizdkę dostać
opłaty w urzedzie: nie wiem ile
samochód: pewnie poprosimy kogos z rodziny, wiec tylko paliwo
kościół: nie wiem ile, ale myśle 500-700 ( pewnie będzie tak, że TŻ to placi, a ja za dekorację)
dekoracja domu: 50
sukienka na poprawiny: 300
fryzjer:150
kosmtyczka: nie wiem mysle, że ok 100zl makijaż + 50 paznokcie
podziękowania i kwity dla rodzicow: pewnie ok 200zl, ja 100
orkiestra: 3000, ja 1500

pewnie jeszcze dojdą jakieś koszty o których nie pomyslam jescze,ale jak narazie wychodzi ok 22000 mysle ze 25 tys. nie przekroczę
Sama chcę zaplacić za suknię, buty, swoje dodatki, makijaż, fryzjer czyli ok 4000, myślę ze rodzice wydają mniej niz 20000. A rodzice TŻ to az boję sie myśleć, ale jak chcę zapraszać tyle ludzie to koszty czekają ich wielkie...

Edytowane przez martusia15cc
Czas edycji: 2011-06-15 o 12:01
martusia15cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:02   #4210
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Wiem o co Ci chodzi Fajny pomysł, ale sadzę, że będzie gorzej z realizacją. Planujemy po prostu ustawić na stolikach takie kartki z lista nazwisk, do tego jakiś motyw na tym/ornament w tym samym klimacie co zaproszenia i menu. Koloru przewodniego nie mamy, nawet nie wiem jaki by pasował do tej sali http://duojanow.pl/new/Wesela.html. Myślałam, zeby mieć koralowe buty i bukiet, ale sama nie wiem chciałabym ożywić trochę salę, bo jest bardzo elegancka, ale mało radosna.
Wow, piękna sala Rzeczywiście bardzo elegancka Będziecie mieć te wspaniałe pokrowce na krzesła? Bo nie wiem czy są stałym elementem dekoracji Nie widzę dokładnie jakiego koloru są zasłony, ale czy są zielone, granatowe czy brązowe (albo jeszcze inne) to sądzę, że nie narzucają żadnej tonacji tutaj, reszta jest dośc neutralna Jeśli lubisz koralowy i masz chrapkę na buciki i wiązankę w takim kolorze, to uważam że nie ma żadnych przeciwskazań do tego, by to był Wasz kolor przewodni )) No a opcja karteczek z naswiskami na stolikach jest równie fajowa co pomysł na który się natknęłam (tak uważam) więc sądzę, że wszystko mogłoby tworzyć jedną, spójną, koralową () całość
Stary 2011-06-15, 12:04   #4211
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
nena jaki macie zespół/dja?
zespół texas z zamościa

Stary 2011-06-15, 12:15   #4212
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja was dziś podczytuję znad aparatury przemysłu spożywczego

Dziś zamawian buty te bez kryształka tylko zastanawiam się bo piszą że zalecane jest zamawianie o numer mniejszych niż się normalnie nosi. Ja noszę 36 i się zastanawiam czy na pewno to 35by nie były za małe.
moja koleżanka nosi 36 ale jak szpilki to 35 i to czasami za duże także radzę zamówić tak jak piszą najwyżej odeślesz i przyślą ci nowe.
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
płacimy wstępnie 150 zł od osoby (ale nie mamy jeszcze ostatecznej umowy możliwe że na dniach ją podpiszemy), oczywiście cena ta nie obejmuje wielu rzeczy, pewnie u Was jest podobnie. Nasza sala ciągle jest w remoncie ale już na szczęscie w końcowym jego etapie (chyba będziemy jedną z pierwszych par organizujących tam ślub) oto link do kilku fotek z zeszłego roku
http://www.naszachata.com/wkrotce.html
wow robi wrażenie widze że jest tak samo bodato w środku jak i u mnie tapety zasłony lustra komody antyki więc już rozumiem że chcesz oszczędzić na dekoracjach bo w końcu to zbędny wydatek przy takich wnętrzach. Ja też jednak zrezygnuję wystarczą winietki krzesełka bukiety na stołach i trochę balonów. Piszę trochę bo byłam na weselach gdzie było tyle balonów że śmierdziało przez cały czas gumą
Cytat:
Napisane przez martusia15cc Pokaż wiadomość
Właśnie o tym chciałam napisać co sztuczka_magiczka. My w tym roku byliśmy na balu połowinkowym i włanie były stoły okrągle. Na każdym stoliku byla taka większa kartka z nr stolika, a przed wejsciem na salę była taka plansza z rozrysowanymi tymi stolikami, gdzie ktory jest. Nr stolika mieliśmy na zaproszeniu i musieliśmy znaleść na tej planszy gdzie jest nasz stolik, ale to byl bal na ok 1000 os. W przypadku wesela można zrobic taka plansze na której napisane sa nr stolikow i lista gosci do kazdego stolika i pozniej na stolikach tylko nr i niech siadaja jak chcę

Co do kosztow to boję sie dokładnie liczyc. U nas będzie trochę dziwnie z dzieleniem tych kosztów, bo moich gości bedzie ok 70 os. a od TŻ 230 moi rodzice placa moja czesc, a TŻ jego. Ja liczyłam ile mnie bedzie to kosztowac i taka mniej wiecej sie to przedstawia, choc nie wiem jeszcze dokladnie jakie sa ceny

sala:70x140=9800
poprawiny:1000zl, ja polowe wiec 500
alkohol: 1500
drinka bar:1000, ja 500
wiejski stół:1000, ja 500
kamera: 1700, ja 850
zdjęcia: 1500, ja 750
dekoracja kościoła i samochodu: maks.500, 250
obrączki: 1200-1300, ja 600-650
kwaity na salę: maks 500, ja 250
zaproszenia: 80
moja suknia: maks 3000
buty, welon, bielizna: 500
wiązanki: TŻ mi kupi
biżuteria: myślę, żeby od TŻ na gwizdkę dostać
opłaty w urzedzie: nie wiem ile
samochód: pewnie poprosimy kogos z rodziny, wiec tylko paliwo
kościół: nie wiem ile, ale myśle 500-700 ( pewnie będzie tak, że TŻ to placi, a ja za dekorację)
dekoracja domu: 50
sukienka na poprawiny: 300
fryzjer:150
kosmtyczka: nie wiem mysle, że ok 100zl makijaż + 50 paznokcie
podziękowania i kwity dla rodzicow: pewnie ok 200zl, ja 100
orkiestra: 3000, ja 1500

pewnie jeszcze dojdą jakieś koszty o których nie pomyslam jescze,ale jak narazie wychodzi ok 22000 mysle ze 25 tys. nie przekroczę
Sama chcę zaplacić za suknię, buty, swoje dodatki, makijaż, fryzjer czyli ok 4000, myślę ze rodzice wydają mniej niz 20000. A rodzice TŻ to az boję sie myśleć, ale jak chcę zapraszać tyle ludzie to koszty czekają ich wielkie...
ooooooooooooooo mamusiu 230 osób tylko z jednej strony to co oni wszystkich gości zapraszają nawet kolegów z podstawówki?? żebym chciała to bym tylu gości nie nazbierała no chyba że jakieś koleżanki co miałam z nimi kontakt wieku temu albo ludzi z którymi zamieniłam 2 słowa....
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:32   #4213
melod_y
Zakorzenienie

nie pomylislas sie z tymi 230 osobami?? Dla mnie to kosmos. Powaznie
Dziewczyny ja na razie tylko Was podczytuje po zakuwam z psychologii. Sesja czeka mnie do 3 lipca i nie wiem jak ja to przezyję.. Na dodatek złapałam jakąś alergie, nie wiem czy nie od słońca i faszeruje sie jakimis lekami. Oczy mnie bolą, buzia piecze i dziwne coś na niej się pojawiło. mam nadzieje że niebawem powrócę do stanu świetności i ze tak mi nie zostanie

tak więc wracam do notatek bo znów dostane opiernicz od Tż ze przez caly dzień nic się nie nauczyłam

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:32   #4214
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Sztuczka - ja też jestem mega ciekawa Twojej avatarkowej i coś mi mówi, że to może być właśnie TA. Ale rozumiem Twoje obawy...pamiętasz jak przeżywałam chyba dwa miesiące jak załatwiałam swoją suknię?? A moment kiedy już leciała??? Myślałam, że wściku d.upy dostanę Nawet ręce mi się telepały przy otwieraniu opakowania, albo jak ją wiozłam w tym wielgachnym pudle w samochodzie z bananem na twarzy...och to są piękne wspomnienia, szkoda że ich nie sfilmowałam Czekam z niecierpliwością na zdjęcia
Wow Nena - sala iście królewska Moja siostra zwariowałaby z zachwytu
Miło mi, że tak Cię to ekscytuje I przepraszam Cię bardzo, ale znów zapomniałam o tej kwetii i właśnie mi przypomniałaś... Chyba miałam jakąś zapaść i nie byłam wtedy zbyt aktywna na wątku, ale przegapiłam moment kiedy Twoja piękna suknia trafiła w Twoje ręce... Nie było mnie przy tym, jak zdawałaś relacje z przymiarki, może wrzucałaś tu foto? Nie wiem też, czy leży na Tobie idealnie czy konieczne będą poprawki krawieckie, nic nie wiem
Stary 2011-06-15, 12:48   #4215
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wow Nena - sala iście królewska Moja siostra zwariowałaby z zachwytu
Miło mi, że tak Cię to ekscytuje I przepraszam Cię bardzo, ale znów zapomniałam o tej kwetii i właśnie mi przypomniałaś... Chyba miałam jakąś zapaść i nie byłam wtedy zbyt aktywna na wątku, ale przegapiłam moment kiedy Twoja piękna suknia trafiła w Twoje ręce... Nie było mnie przy tym, jak zdawałaś relacje z przymiarki, może wrzucałaś tu foto? Nie wiem też, czy leży na Tobie idealnie czy konieczne będą poprawki krawieckie, nic nie wiem
no niestety sala jak sala, mi się średnio podoba - za dużo tam wszystkiego i te kolory takie ciemne, ale za to tereny jak i sam dworek są piękne no i namiot w ogrodzie do tańczenia.... na sali przewiduję dekorację tylko z żywych kwiatów oraz dekorację namiotu z kwiatów, materiału i światełek. Co do sukni, to niestety krawcowa się napracuje, bo sukna jest na mnie za duża. W lipcu pochodzę popytać co i jak. A to link do mojej relacji z któregoś ze starych wątków
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3950

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-15, 13:15   #4216
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Co do sukni, to niestety krawcowa się napracuje, bo sukna jest na mnie za duża. W lipcu pochodzę popytać co i jak. A to link do mojej relacji z któregoś ze starych wątków
Rany boskie! NENAAA Wyglądasz w niej po prostu PRZE-PIĘK-NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

Nie dość, że suknia robi niesamowite wrażenie (na żywo pewnie jeszcze większe! i szalenie mi sie podoba, choć jak wiecie lubuję się w tiulowych, baletniczkowych dołach :P) to jeszcze strasznie do Ciebie pasuje!!! Mówię to 100% szczerze I szarfa fajnie pasuje Pamiętam, że zamawiałaś jeszcze jedną szarfę - patrzyłaś jak ona prezentuje się z suknią ? I buciki też mi się podobają bardzo Tylko nie mów, że stałaś w nich kiedy robiono zdjęcia ? Super, że długość sukni jest odpowiednia (wysoka z Ciebie dziewoja + obcasy to mogło być "grrrubo"...)!!!

Zakochać się w Tobie można Zdjęcia konfiskuję żeby w każdej chwili móc się do nich uśmiechnąć ))

Brawa!
PS. Kiciun jest przepiękny

Edytowane przez sztuczka_magiczka
Czas edycji: 2011-06-15 o 13:23
Stary 2011-06-15, 13:15   #4217
jagata
Wtajemniczenie

hej, hej
Trochę mnie tu nie było, ale mam mega zapierdziel w pracy, więc nawet wieczorami nie mam siły na siedzenie przed komputerem...

Widzę, że Wasze wesela raczej będą tak w granicach 100-150 osób. U mnie po pierwszym wstępnym podliczeniu gości, to z mojej strony wychodzi około 150 osób, od TŻ też mniej więcej tyle samo. Chociaż liczę na to, że ode mnie przyjdzie max 100. 50 osób już teraz mogę stwierdzić, że są bardzo niepewne. Oczywiście powody niepewności są przeróżne, ale bardzo realistyczne. Przykładem jest moja rodzina, która mieszka we Francji. Jestem na 99% pewna, że w tym terminie nie będą mogli przyjechać - już pisałam do nich ze wstępnym zaproszeniem i dzwonili w pon do rodziców, że ciotka na 99% będzie miała problem z urlopem a na ich dzieci w ogóle nie liczę, że się pojawią, więc na wstępie odpada mi 6 osób. Podobną sytuację mam jeszcze z 5 osobami.
Inny przykład to moja ciotka i jej rodzina. Z wujkiem nie mieszka, z jej córką w ogóle nie mam kontaktu, więc zaproszę tylko ją i jej syna z rodziną, lecz wiem, że jak ona przyjdzie, to jej syn się nie pojawi a niestety jej nie zaprosić nie mogę, gdyż jest moją chrzestną Ale przez to już teraz mogę stwierdzić, że na 5 zaproszonych osób pojawi się tylko jedna.
A ile osób będzie takich, które po zaproszeniu odmówią, to nie wiemy.
Wiadomo, że za dużą liczbą gości idą większe wydatki, ale niestety u mnie w domu to będzie pierwsze wesele i czuję, że rodzice jako mało doświadczeni trochę za bardzo chcą szaleć. Najgorsze jest to, że jeszcze z nimi nie rozmawiałam na temat podziału wydatków i kto za co będzie płacił a od tego niestety sporo zależy. Nam niestety trochę brakuje środków, abyśmy sami urządzili całe wesele. Tym bardziej, że mnie jeszcze czeka spory wydatek związany z moimi zębiskami nieszczęsnymi.
Stary 2011-06-15, 13:28   #4218
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny ,
przyjmiecie mnie do swojego grona? Mamy ślub zaplanowany na 26.05.2012, ale... nie będzie to pierwszy mój ślub ( ani mojego TŻ) i jestem od was duuużo starsza. Nie zmienia to faktu, że jestem tym wydarzeniem podekscytowana. Zaglądam tu do Was przynajmniej od poprzedniego wątku, widzę,że jesteście fajną paczką zakręconych (pozytywnie oczywiście) PM. Mogę z wami czasem pogadać?
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:34   #4219
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ,
przyjmiecie mnie do swojego grona? Mamy ślub zaplanowany na 26.05.2012, ale... nie będzie to pierwszy mój ślub ( ani mojego TŻ) i jestem od was duuużo starsza. Nie zmienia to faktu, że jestem tym wydarzeniem podekscytowana. Zaglądam tu do Was przynajmniej od poprzedniego wątku, widzę,że jesteście fajną paczką zakręconych (pozytywnie oczywiście) PM. Mogę z wami czasem pogadać?
Witaj, witaj
Opowiedz coś więcej o Was oraz o Waszym wymarzonym dniu

nena - suknia boska a Ty w niej... po prostu marzenie. A i zauważyłam, że mamy ten sam zespół na wesele

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2011-06-15 o 13:36
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-15, 13:35   #4220
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny ,
witaj opowiedz cos o was

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:40   #4221
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny ,
Witaj Ojeeej... ale nie trza było się tak czaić - my nie gryziemy Od razu mogłaś się wkręcać
Jak dla mnie nie ma to znaczenia, że nie jest to Wasz pierwszy ślub My też nie wiemy czy przypadkiem los w jakiś sposób nie odwróci naszego życia do góry nogami - oczywiście mimo pewności i wiary w nasz miłosny sukces Także nie krępuj się ani trochę - za to pisz ile dasz radę
Opowiedz coś o Was, jak się poznaliście, takie tam różne rzeczy Ogółem - czuj się jak u siebie

PS. Nie chcę być zbyt ciekawska, ale teraz bierzecie ślub cywilny czy kościelny?

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
hej, hej
Trochę mnie tu nie było, ale mam mega zapierdziel w pracy, więc nawet wieczorami nie mam siły na siedzenie przed komputerem...

Widzę, że Wasze wesela raczej będą tak w granicach 100-150 osób. U mnie po pierwszym wstępnym podliczeniu gości, to z mojej strony wychodzi około 150 osób, od TŻ też mniej więcej tyle samo. Chociaż liczę na to, że ode mnie przyjdzie max 100. 50 osób już teraz mogę stwierdzić, że są bardzo niepewne. Oczywiście powody niepewności są przeróżne, ale bardzo realistyczne. Przykładem jest moja rodzina, która mieszka we Francji. Jestem na 99% pewna, że w tym terminie nie będą mogli przyjechać - już pisałam do nich ze wstępnym zaproszeniem i dzwonili w pon do rodziców, że ciotka na 99% będzie miała problem z urlopem a na ich dzieci w ogóle nie liczę, że się pojawią, więc na wstępie odpada mi 6 osób. Podobną sytuację mam jeszcze z 5 osobami.
Inny przykład to moja ciotka i jej rodzina. Z wujkiem nie mieszka, z jej córką w ogóle nie mam kontaktu, więc zaproszę tylko ją i jej syna z rodziną, lecz wiem, że jak ona przyjdzie, to jej syn się nie pojawi a niestety jej nie zaprosić nie mogę, gdyż jest moją chrzestną Ale przez to już teraz mogę stwierdzić, że na 5 zaproszonych osób pojawi się tylko jedna.
A ile osób będzie takich, które po zaproszeniu odmówią, to nie wiemy.
Wiadomo, że za dużą liczbą gości idą większe wydatki, ale niestety u mnie w domu to będzie pierwsze wesele i czuję, że rodzice jako mało doświadczeni trochę za bardzo chcą szaleć. Najgorsze jest to, że jeszcze z nimi nie rozmawiałam na temat podziału wydatków i kto za co będzie płacił a od tego niestety sporo zależy. Nam niestety trochę brakuje środków, abyśmy sami urządzili całe wesele. Tym bardziej, że mnie jeszcze czeka spory wydatek związany z moimi zębiskami nieszczęsnymi.
Ooo... no to szykuje Wam się KONKRETNE weselisko Nieźle... ale wiadomo - goście przeważnie się wykruszają choc trochę Ciekawa jestem ilu u mnie ostatecznie będzie
Stary 2011-06-15, 13:42   #4222
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj, witaj
Opowiedz coś więcej o Was oraz o Waszym wymarzonym dniu

nena - suknia boska a Ty w niej... po prostu marzenie. A i zauważyłam, że mamy ten sam zespół na wesele
jagata ślubujemy tego samego dnia o tej samej godzinie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-06-15, 13:43   #4223
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, piękna sala Rzeczywiście bardzo elegancka Będziecie mieć te wspaniałe pokrowce na krzesła? Bo nie wiem czy są stałym elementem dekoracji Nie widzę dokładnie jakiego koloru są zasłony, ale czy są zielone, granatowe czy brązowe (albo jeszcze inne) to sądzę, że nie narzucają żadnej tonacji tutaj, reszta jest dośc neutralna Jeśli lubisz koralowy i masz chrapkę na buciki i wiązankę w takim kolorze, to uważam że nie ma żadnych przeciwskazań do tego, by to był Wasz kolor przewodni )) No a opcja karteczek z naswiskami na stolikach jest równie fajowa co pomysł na który się natknęłam (tak uważam) więc sądzę, że wszystko mogłoby tworzyć jedną, spójną, koralową () całość
Dziękuję PEwnie mi się jeszcze 100 razy zmieni koncepcja, ale nie chcę w żaden sposób dostrajać sali, kupimy tylko kwiaty
Cytat:
zespół texas z zamościa
coś mi świtało, że mamy ten sam zespół
Stary 2011-06-15, 13:46   #4224
D0tk4
Zadomowienie

Oj dziewczyny, pedzicie jak szalone! Nie mam czasu wszystkiego teraz nadrobic!

Od wczoraj moj kochany TZcik ma juz wyksztalcenie wyzsze Uroczystosc byla swietna. Teraz juz nie mogese doczekac swojej, ktora juz (dopiero?) za rok Byly momenty wzruszajace (gdy TZ odbieral dyplom) czy zabawne (gdy wyczytywali jego nazwisko :P). Ponizej wrzucam zdjecie w szacie TZ Taki maly trening sobie zrobilam :P

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-06-15 o 19:30
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:47   #4225
Nika0208
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny ,
Witam Witam Napewno przydadzą nam sie rada bardziej doświadczonej od nas PM
Nika0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:49   #4226
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny ,
no witaj do nas wal jak w dym my tutaj prawie jak rodzina gadamy o wszystkim :P już za rok to będziemy się znały praktycznie od podszewki ;p no to opowiedz coś o was ile się znacie itd. :P a z tego co pamiętam to też jest tutaj dziewczyna która będzie brała drugi ślub ale zabij nie pamiętam ;p

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny, pedzicie jak szalone! Nie mam czasu wszystkiego teraz nadrobic!

Od wczoraj moj kochany TZcik ma juz wyksztalcenie wyzsze Uroczystosc byla swietna. Teraz juz nie mogese doczekac swojej, ktora juz (dopiero?) za rok Byly momenty wzruszajace (gdy TZ odbieral dyplom) czy zabawne (gdy wyczytywali jego nazwisko :P). Ponizej wrzucam zdjecie w szacie TZ Taki maly trening sobie zrobilam :P
ale ty śliczne wyszłaś taka delikatna dziewczyna tak jakoś mi się utożsamiałaś z avatarkiem taka bardziej wyrazista ;p a tu taki aniołek a szata Ci bardzo pasuje ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:50   #4227
jagata
Wtajemniczenie

sztuczka_magiczka Jak to się mówi - wesele na cztery fajery, ale niestety rodziny mamy bardzo duże i samych najbliższych (rodzeństwo rodziców oraz rodzina, z którą jesteśmy zżyci) od siebie wyliczyłam w wysokości 80 osób u TŻta jest gorzej bo to wychodzi około 100 osób. A do tego dochodzą nasi znajomi (prawie 30 osób) i osoby, które koniecznie muszą być bo nie wyobrażam sobie bez nich wesela. Podsumowując wychodzi nam ta ogromna liczba gości...

madzia2306 - no popatrz - co raz więcej nas z tą samą datą
carmelova -jest nas już 3 z tym samym zespołem no ja jestem pierwsza, więc sprzedam Wam relację "na żywo"

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2011-06-15 o 13:53
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-15, 13:51   #4228
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
sztuczka_magiczka Jak to się mówi - wesele na cztery fajery, ale niestety rodziny mamy bardzo duże i samych najbliższych (rodzeństwo rodziców oraz rodzina, z którą jesteśmy zżyci) od siebie wyliczyłam w wysokości 80 osób u TŻta jest gorzej bo to wychodzi około 100 osób. A do tego dochodzą nasi znajomi (prawie 30 osób) i osoby, które koniecznie muszą być bo nie wyobrażam sobie bez nich wesela. Podsumowując wychodzi nam ta ogromna liczba gości...
ja to się cieszę że mam malutką rodzinkę z moimi znajomymi wyjdzie 30osób

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-06-15, 13:51   #4229
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
no niestety sala jak sala, mi się średnio podoba - za dużo tam wszystkiego i te kolory takie ciemne, ale za to tereny jak i sam dworek są piękne no i namiot w ogrodzie do tańczenia.... na sali przewiduję dekorację tylko z żywych kwiatów oraz dekorację namiotu z kwiatów, materiału i światełek. Co do sukni, to niestety krawcowa się napracuje, bo sukna jest na mnie za duża. W lipcu pochodzę popytać co i jak. A to link do mojej relacji z któregoś ze starych wątków
Ja lekko niedoinformaowana jestem, bo później do Was dołączyłam i czasu na przekppywanie starych wątkow nie mam
Gdzie kupiłaś swoją suknię? Sprowadzałaś ją skądś?
BTW pięknie Ci w niej
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:56   #4230
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ja to się cieszę że mam malutką rodzinkę z moimi znajomymi wyjdzie 30osób
z chęcią się zamienię Mogę oddać swoją chrzestną za darmo chcesz??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości