|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
fakt.
#2702 |
Rozeznanie
|
no własnie dlatego nie wygląda to na planowany jadłospis...ale nie moja sprawa
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może dodam jeszcze dzisiejszy jadłospis (mam znów b. niski puls i ciśnienie, nie wiem, dlaczego, stąd sporo było dziś miodu i kawy...): I. kromka chleba orkiszowego z masłem i miodem, plaster twarogu ze śmietaną 18%, kawa II. kromka z masłem, plastrem sera topionego i ketchupem, szklanka kefiru, kawa III. 2 łyżki tłuczonych ziemniaków, 2 jajka na maśle, 2 łyżki śmietany z katchupem (a'la sos) szklanka wody z cytryną i miodem IV. kaszka mleczno-ryżowa z 4 łyżek na wodzie V. 2 kromki orkiszowca z masłem, 2 plastrami serka topionego, ketchupem i koperkiem, jajko na miękko, woda z cytryn i miodem VI. szklanka jogurtu pitnego żurawinowego, banan, 2 kromki drożdżówki z masłem herbata miętowa
![]() |
#2704 |
Raczkowanie
|
bo ten jadospis jest kopiowany i nie mój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
Po prostu nie mam apetytu, a rano szczególnie
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Przyczajenie
|
powiedzcie mi jak mam jesc, zeby się uwolnic od tego bagna?
mam przerażające kompulsy, niestety wymiotuję potem. ale wiem, że można to zwyciężyc. za tydzień będę pod stałą opieką więc będzie znacznie łatwiej (bo jednak kontrola to kontrola. ja jak tylko mam świadomośc że ktoś patrzy to nie ma opcji, żeby był kompuls. kompulsy są tylko w samotności) ale chodzi mi o to jak jesc? tzn. chciałabym, żeby nie przytyc za bardzo. bo lubię swoje ciało takie jak ono wygląda teraz (no i nie mam kasy na nowe ciuchy:P) ale wiem, że na pewno rozregulowałam trochę organizm, więc nie wiem jak zacząc znów normalnie jesc. proszę o pomoc. może jakieś przykładowe jadłospisy jak zacząc, i jak wracac do całkowitej normalności. |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
1. platki z mlekiem
2.jablko 3.jajko gotowane,warzywa 4.jablko 5. wiejski i litr coli zero. |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mogłaś sobie już tą colę darować. Katka, a jak się odżywiasz, co lubisz jeść? Na mój rozum żeby uniknąć kompulsów należałoby jeść produkty pełnowartościowe, z niskim indeksem glikemicznym, żeby dawać sobie uczucie sytości na dłużej, np. ciemne pieczywo, warzywa. Ale nie wiem jak powinna książkowa dieta przy bulimii wyglądać, więc nie chcę się wymądrzać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Jedna chora drugiej chorej...Za co te oklaski ? Za głupotę ? Zjadła niecałe 1000kalorii i to mówię - niecałe, bo nie wiadomo czy te płatki z mlekiem to nie było pół szklanki mleka 0% z łyżeczką płatków a jabłka czy nie były wielkości papierówek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
było ironią. Przynajmniej mam taką nadzieję.
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Oby. Ja w sieci mam problem z rozróżnieniem ironii od poważnego wpisu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doskonale sobie zdaje sprawe, ze zle sie ze mna ostatnio dzieje. Platkow bylo 60gram, a mleka szklanka,a jablka duze, tak dla zaspokojenia Twojej ciekawosci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Pewnie radzi innym to co sama nie potrafi wprowadzić we własne życie.
Nie sądziłabym tak, gdyby nie ta wyczuwalna agresja w większości postów. ![]()
![]() |
#2718 |
BAN stały
|
hej dziewczyny, zmienilam troche swoje jadlopisy, jem inaczej, ale dzisiaj stajac na wage, załamałam się, bo znow trochę mniej.
Mam juz dosc tego, mam teraz 3 tygodnie na 2 kg. chce to zrobic jak najszybiej i miec to za soba, wole trzymac wagę, nienawidzę tego procesu tycia. W szpitalu nieraz nawet 1,5 kg w tydzień raz przytylam! Ale 2 kg w 3 tygodnie chyba dam rade, nie? Musze. wszystko zwiekszam od dzis mega, bo juz to sie dołujące zaczyna robić. Nie chce w lipcu wrócić do szpitala na kilka kg. To byłby obciach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a tak najbardziej to w sumie lubię właśnie takie zdrowe rzeczy. lubię warzywa, owoce bardzo, lubię pełnoziarniste pieczywo (najlepiej z dużą ilością ziaren i pieczone przez moją mamę), bardzo lubię ryby, nabiał (kocham twarogi, jogurty naturalne, maślanki, kefiry). czyli w zasadzie kwintesencja zdrowia. lubię też ciasto (ale tylko domowe, najlepiej jakieś drożdżowe czy kruche z owocami lub twarogiem) nie lubię żadnych fast-foodów od dziecka, nie przepadam za czekoladą, nie jadam w ogóle takich rzeczy jak batony czy chipsy (nawet podczas napadów). z tym, że jakoś nie potrafię się zatrzymac jak już zacznę jesc. niby czuję, że wystarczy, ale wtedy w mojej głowie coś krzyczy JESZCZE! i wtedy dopycham ile wlezie, i w pewnym momencie juz obojętnie co... zjadam po 3 obiady, dociskam chlebem z dużą ilością masła, pije litry mleka, jogurtów, płatków, lodów, drożdżówek (choc kupne mi tak nie smakują, ale w tej chwili gdy mam kompulsa, jest mi to obojętne). aż robię się dosłownie kwadratowa. i nie mogę się ruszyc. proszę niech mi ktoś powie co mam jesc i w jakiej ilości. błagam o pomoc. nie chcę tak dalej życ, wiem, że mam siłę by pokonac chorobę. orzeszku wiesz, że nawet jakby te jabłka były kilogramowe to ta porcja jest o wieeele za mała. i wiesz, że nie można powiedziec "mam zaburzenia odżywiania" i nic z tym nie robic. trzeba walczyc. dziewczyny nie kłóccie się. złe emocje nic nie pomogą. skomplikowana - 3 kilo w 2 tygodnie? to naprawdę żaden problem. tylko trzeba się wziąc za siebie, a nie tylko mówic. ja wiem, bo sama potrafiłam, ale musiało to "wyjsc ze mnie", bo w momencie kiedy Ty naprawdę nie będziesz chciała (patrz - jak mama zapomni, że jest pora podwieczorku to Ty nie wykorzystasz sytuacji i go nie zjesz, tylko pójdziesz i sobie zrobisz sama) to nikt za Ciebie nie zawalczy o Twoje życie. chociaż dużo ludzi by chciało na pewno. ale niestety nie da się tak. nie chcę się wymądrzac też, ale dużo już przeszłam, więc komuś jakoś potrafię doradzac tylko u siebie się gubię...;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dalej nie rozumiem za co te oklaski ,bo według mnie jest dużo za mało i nie rozumiem czemu tu przyklaskiwać. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Tak, Nie wszystkich, Spytaj chociażby Alkę (ale w sumie ciekawie by wyglądało, jakby byli tu sami chorzy i jeden drugiego pytałby co robić..to kółko wzajemnego "nie wiem", a także smutku i nieszczęścia tworzy naprawdę przerażającą wizję..). A z zupełnie innej beczki to zaciekawiło mnie skąd ta złość w stosunku do mnie ? ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie radzę sobie jedynie ze zdaniem prawka ostatnimi czasy. A co do agresji to faktycznie w tym poście przesadziłam. Co do innych - nie, nie sądzę. Ale na Phynn też krzyczałam, to się nie dziwie, że mi podlała jadem ![]() Składam jednak samokrytykę, że wszelkie pro-anorektyczne poklaskiwania faktycznie wzbudzają we mnie strasznego agresora, równemu widokowi dilera sprzedającego dzialkę dzieciakowi. Wystopuje z określeniami typu "głupia". Edytowane przez Ilta Czas edycji: 2011-06-15 o 15:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
A ja szczerze mówiąc nie wyczułam w IItlii (nie wiem czy dobrze odmieniłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z Iltą O Ilcie Iltowe nie wiem jak jeszcze to odmienić, to w zasadzie slowo z innego języka ![]() ![]() Garden - ja sama widzę, że we mnie pojawia się masa złości, jak widzę coś w stylu "Zjadłam dzisiaj 800kcal" a ktoś na to " ![]() Tak więc zgadzam się, jeno połowicznie, bo to co pisze Phynn to już są złośliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam jakieś leki po których byłam jak po narkotykach to odstawiłam dostałam zwykłe na uspokojenie to nie działają xD
A jak pije melisę to mam jeszcze więcej energii xD I mam taką anomalię na USG ,że nerkę mam w miednicy małej w sumie zdarza się w różnych miejscach, lepsze to niż nie mieć 2 nerek. To takie podsumowanie ![]()
#2724 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny spójrzcie na mój dzisiejszy jadłospis:
Sniadanie: serek wiejski, kromka chleba z siemieniem lnianym, kawa z mlekiem 2% Potem jeszcze jedna kawa, kilka mlecznych cukierków Obiad: 200 g brokuła, cukinia na parze Kolacja: 250 g twarogu chudego , 3 pomidory, trochę kefiru, kilka rzodkiewek, 2 kiszone ogórki Jak to wygląda? |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
^Za mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U (przy dzisiejszej dawce ruchu to pewnie P - igła od pobierania krwi taka mała, ale powaliła mnie w mnieniu oka na podłogę
![]() I. drożdżówka z wiśnią i kruszonką, kawa z cukrem II. 3 łyżki ryżu z porcją zupy pomidorowej na rosole (2 chochelki) III. banan, 2 łyżeczki miodu, mała kawa rozpuszczalna IV. kromka pszennego chleba z masłem, 2 żółtka z perliczych jaj na miękko (było mi cały czas jakoś niedobrze), szklanka jogurtu pitnego V. big milk śmietankowy VI. duża kromka pszennego z masłem, serkiem topionym i ogórkiem małosolnym VII. kubek kaszy mannej (3 łyżeczki) z 5 łyżeczkmi płatków owsianych na mleku 3,2% z cynamonem i 2 łyżeczkami cukru w sumie sporo się tego uzbierało, może trochę za słodko, ale cukier się najszybciej przyswaja ![]() ujdzie w tłoku? Mam nadzieję, że kalorycznie ok?
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez Margolcia0703181 Czas edycji: 2011-06-15 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym razie to była moja mała złośliwość, nie ma potrzeby, żebyś się tak irytowała ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez intheend Czas edycji: 2011-06-15 o 21:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też nie do końca dobrze mnie zrozumiałaś. wcale Ci się nie dziwię, że się wkurzasz widząc głodówkowe posty, bo sama mam podobną reakcję. ale czasem za bardzo krytykujesz, zarzucasz.. podczas gdy niekoniecznie jest to uzasadnione. tak jak w wypadku intheend chociażby. może ja też źle Cię oceniłam, nie mówię, że nie. dzieli nas szklany ekran, co niestety nie sprzyja doskonałemu zrozumieniu czyiś intencji. ![]() co do 'polania jadem' z powodu Twojej krytyki w stosunku do mnie, to nie przypominam sobie takowej ;> swoją drogą - czy te słowa świadczą o wydostaniu się z choroby ? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3013
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-06-16 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.