Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 13:40   #4411
meflina
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

.

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:49   #4412
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
maseczkami?
używam teraz jednej, tej do końcówek i włosów żeby nawilżyć - Surbina.

kurde no stoją w miejscu uparte
Ja na przykład mam maseczkę Wax do ciemnych włosów (produkt polski) i ostatnio zakupiłam Stapiz, Sleek Line, Repair Co do włosów to nie zamartwiaj się tak... na wszystko potrzeba czasu Ja zmierzę swoje włosy dopiero 1 lipca, mam nadzieję, że ruszyły już trochę Jedni widzą efekty wcześniej, a drudzy później. Trzeba być dobrej myśli

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 13:52   #4413
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
maseczkami?
używam teraz jednej, tej do końcówek i włosów żeby nawilżyć - Surbina.

kurde no stoją w miejscu uparte
smutnej_dziewczynie chyba chodzilo o urozmaicenie, cialo ludzkie tez lubi urozmaicenie i otrzymywanie skladnikow odzywczych z roznych zrodel (no. bialko - mieso, fasola, soja, produkty mleczne), moje wlosy lubia jak stosuje kilka odzywek i masek jednoczesnie (oczywiscie nie na raz, stosuje co mycie inna)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 14:11   #4414
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
smutnej_dziewczynie chyba chodzilo o urozmaicenie, cialo ludzkie tez lubi urozmaicenie i otrzymywanie skladnikow odzywczych z roznych zrodel (no. bialko - mieso, fasola, soja, produkty mleczne), moje wlosy lubia jak stosuje kilka odzywek i masek jednoczesnie (oczywiscie nie na raz, stosuje co mycie inna)
Dokładnie o to mi chodziło

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 14:21   #4415
coldold
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2752733 1]Miałam na myśli, że zdrabnianie to zjawisko powszechne w języku potocznym. Nie słyszałaś ani razu, jak ktoś mówi "mleczko kokosowe" czy "zupa z pokrzywki"?
Pokrzywka, jak wiadomo, nieodłącznie się kojarzy z wykwitami skórnymi, ale mimo wszystko wypowiedź nie traci sensu. Podobnie odbieram sensacje na punkcie oleju-olejku.
Jednak nie zapewniam, że to poprawne zjawisko, lecz powszechne. Chcąc być poprawnym nikt nie sięga namiętnie po język potoczny, bo ciężko pogodzić to z taką namiętnością.[/QUOTE]

Jakieś te Twoje przykłady nie trafione, bo akurat mleczko kokosowe to prawidłowa nazwa produktu np. firmy Tao Tao, a o zupie z pokrzywy nie słyszałam. A nawet gdybym słyszała, to nijak się ma do "sporu".
Przecież jasne jest, że zupa nie może być z wykwitu, DLATEGO wypowiedź nie traci sensu, za to twarz zmywać można i mlekiem i mleczkiem. Kiedy powiesz, że robisz demakijaż mleczkiem, chyba nikt nie spyta czy chodzi o UHT, kiedy napiszesz że przemywasz twarz mlekiem, nie będzie wątpliwości, że chodzi o krowie mleko.

Jeśli napiszę, że na noc lubię nakładać na twarz olejek herbaciany, to na pewno wiesz o co chodzi?
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 16:16   #4416
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coldold Pokaż wiadomość
Jakieś te Twoje przykłady nie trafione, bo akurat mleczko kokosowe to prawidłowa nazwa produktu np. firmy Tao Tao, a o zupie z pokrzywy nie słyszałam. A nawet gdybym słyszała, to nijak się ma do "sporu".
Przecież jasne jest, że zupa nie może być z wykwitu, DLATEGO wypowiedź nie traci sensu, za to twarz zmywać można i mlekiem i mleczkiem. Kiedy powiesz, że robisz demakijaż mleczkiem, chyba nikt nie spyta czy chodzi o UHT, kiedy napiszesz że przemywasz twarz mlekiem, nie będzie wątpliwości, że chodzi o krowie mleko.

Jeśli napiszę, że na noc lubię nakładać na twarz olejek herbaciany, to na pewno wiesz o co chodzi?
Przykłady pierwsze lepsze, nie rozmyślałam nad nimi dłużej.
Ograniczę się do olejku - nie mam wątpliwości w związku z "olejkiem herbacianym", bo to często używana potoczna nazwa nie tylko tutaj, przeniknęła także do sklepów, aptek, etc. Wolę jednak, żeby nadal pozostała potoczna.

Mniejsza o to.
Stosowała któraś z Was dłużej olej łopianowy? Zauważyłyście wpływ na porost?
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 16:23   #4417
viki1988
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2753123 2]Przykłady pierwsze lepsze, nie rozmyślałam nad nimi dłużej.
Ograniczę się do olejku - nie mam wątpliwości w związku z "olejkiem herbacianym", bo to często używana potoczna nazwa nie tylko tutaj, przeniknęła także do sklepów, aptek, etc. Wolę jednak, żeby nadal pozostała potoczna.
[/QUOTE]
Koleżance wyżej chodziło o to że można kupić zarówno olej herbaciany (taki zwykły olej np. na mazidłach jest) jak i olejek eteryczny herbaciany...

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Osobiście jestem przeciwna zamiennemu używaniu słowa olej i olejek, bo wprowadza to niestety czasami w błąd, pamiętam że kiedyś jedna z wizażanek kupiła zamiast oleju kokosowego - olejek kokosowy (eteryczny)
Stary 2011-06-15, 16:33   #4418
Konto usunięte

O tym oleju wiem. Jak ktoś zamiennie szafuje nazwami albo skraca (olejek herbaciany zamiast olejek z drzewa herbacianego), to faktycznie może to wprowadzić w błąd.
Stary 2011-06-15, 17:21   #4419
angelinmyheart
Zakorzenienie

Friese powiem Ci tak, że mi wcześniej w ogóle nie rosły włosy tzn. rosły, ale się kruszyły końcówki i dopiero po 10 miesiącach zauważyłam, że zaczęły porządnie rosnąć i końcówki też mam ładne, więc musisz być cierpliwa.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 17:22   #4420
coldold
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2753123 2]
[/QUOTE]

A ja właśnie nakładam olej, to staram się udowodnić, że jednak nazwa ma znaczenie. Bo pisząc olejek, wszyscy w tym ja, pomyśleliby o olejku z drzewa herbacianego, ale mogłam mieć na myśli olej herbaciany tylko sobie zdrobniłam.

Whatever.
Używam aktualnie płynu rozmarynowego z BU i nie zapeszając... bardzo mi odpowiada. Niedługo zrobię zdjęcia to zobaczymy czy coś ruszyły, ale nawet jeśli nie to włosy są mocniejsze i po prostu ładniej wyglądają.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
Stary 2011-06-15, 17:31   #4421
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, możecie rzucić okiem i napisać mi czy powinny moje włosy dostać trochę chociaż kopa? bo stosuję 2,5 tyg i nic nie ruszyło.. jakby stoją w miejscu włosy. A widziałam że u niektórych z Was w ciągu tygodnia rosły 1 cm. A u mnie urosły jakieś 2-3 mm - czyli wolniej niż normalnie. Bo rosły około 1 cm miesięcznie

_________________________ _________________________ _________
Zewnętrznie:
1. przed umyciem nakładam na włosy oliwę z oliwek [extra virgin] na 30 - 45 minut
2. mycie:
  • szampon ENERGY SHAMPOO SUBRINA
    - wyciąg z chmielu zmniejsza wypadanie włosów, jednocześnie stymuluje ukrwienie głowy, przyspiesza wzrost włosów i pozostawia je zdrowie i piękne
    - prowitamina B5 - zamyka łuski włosowe i tym samym utrudnia szkodliwym substancjom dostęp do wnętrza włosów. Poprawia strukturę włosów oraz przywraca im wilgotność, elastyczność i połysk. Włosy stają się gładkie i wypielęgnowane oraz mają zdrowy wygląd.
  • ENERGY TONIC SUBRINA
    - tonik przeciwko wypadaniu włosów z wyciągiem z chmielu i prowitaminą B5 zmniejsza wypadanie włosów i jednocześnie przyspiesza ich wzrost
  • REPAIR MASK SUBRINA
    - maska do zniszczonych włosów przznaczona do intensywnej pielęgnacji włosów zniszczonych oraz ich końcówek. Odżywia je i chroni przed wysuszeniem.
3. na noc wcierka: Lotion Seboradin(czarna rzodkiew) + olejek eteryczny rozmarynowy + olejek eteryczny lawendowy
4. rano wcierka z JANTARa
5. Na całą noc 3 razy w tygodniu zostawiam olej na włosach (Vatika kokosowav lub olej kokosowy nierafinowany - wcześniej była amla ale odstawiłam)
6. Codziennie przed snem masuję głowę takim masażerem z czułkami 5-10minut

Wewnętrznie codziennie:
1. BIOTYNA 1 kapsułka - 5000 mcg (Puritan's Pride)
2. HUMAVIT Z - skrzyp i pokrzywa (2 x dziennie po 3 tabletki)
3. Kubek pokrzywy piję
_________________________ _________________________ _________
Czytałam w tym wątku wypowiedź z grudnia 2010 dziewczyny, której np zahamowały wzrost jakieś specyfiki a wystarczyło że odłożyła coś i przyspieszyły do 2 cm miesięcznie. Też powinnam coś odłożyc? Czy jeszcze poczekać? Bo odnoszę wrażenie że nie tylko nie działa ale też jakby pohamowało to trochę ich wzrost

Czytałam wypowiedzi tatty która mówiła też zeby psychicznie nie skupiać się na tym bo włosy mogą to źle przyjąć no wiecie w sensie ze niech sobie rosną a nie myśleć ciągle rośnijcie bo to też może ma wpływ - a ja naprawdę nie skupiałam się nad tym, tylko teraz myślę zobaczę odrost, bo to 2,5 tyg, i nic.. 2-3 mm...

Może mi coś doradzicie/ wymienicie / dodacie?
Bo kurcze, stoją w miejscu wręcz. Nie wiem czy czekać na spokojnie czy to oznaka że coś nie działa i mam wymienić/zaprzestać.. hmm

Moim zdaniem używasz za dużo wcierek. Po myciu tonik (myjesz codziennie?), rano Jantar, wieczorem Seboradin z olejkami... Co za dużo to nie zdrowo i może przynieść to zupełnie odwrotny efekt. Osobiście wolałabym zużywać wszystko po kolei.

Z kolei dorzuciłabym do Twojej pielęgnacji jeszcze jakąś odżywkę i maseczkę, żeby stosować zamiennie z tą Subriną, ale widziałam, że dziewczyny już o tym wspomniały (moja ulubiona maska to Biovax do ciemnych, mimo iż mam blond na głowie, ale jest rewelacyjna ) albo może jakaś maseczka domowej roboty?

No i ja nie brałabym np Humavitu Z pijąc pokrzywę / nie piła pokrzywy biorąc Humavit Z, no ale to już wedle uznania, bo widziałam, że dziewczyny pisały, że możesz to łączyć. Ja wolę nie przesadzać
Stary 2011-06-15, 17:56   #4422
mivol
Rozeznanie

Cytat:
Używam aktualnie płynu rozmarynowego z BU i nie zapeszając... bardzo mi odpowiada. Niedługo zrobię zdjęcia to zobaczymy czy coś ruszyły, ale nawet jeśli nie to włosy są mocniejsze i po prostu ładniej wyglądają.
No nie mogę sobie wybaczyć tego iż mój stoi w lodówce i się marnuje - nie doczytałam instrukcji i zamiast spirytusu 95% dodałam zwykłej wódki (pisałam już o tym na biochemii). Chyba zamówię go jeszcze raz bo jesteś nie pierwszą osobą, która wyraża się o nim pochlebnie.
mivol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 18:15   #4423
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mivol Pokaż wiadomość
No nie mogę sobie wybaczyć tego iż mój stoi w lodówce i się marnuje - nie doczytałam instrukcji i zamiast spirytusu 95% dodałam zwykłej wódki (pisałam już o tym na biochemii). Chyba zamówię go jeszcze raz bo jesteś nie pierwszą osobą, która wyraża się o nim pochlebnie.
A czemu stoi i sie marnuje? dużo tam tego spirytusu trzeba dodać?
Stary 2011-06-15, 18:37   #4424
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Używaj go pomimo tego, najwyżej nie będzie działał tak dobrze jak powinien, ale na pewno nie zaszkodzi i się nie zmarnuje.
Stary 2011-06-15, 19:15   #4425
sylvi300
Zakorzenienie

Friese wg mnie też za dużo tych wcierek tam masz ja bym je troszkę ograniczyła
i dorzuciłabym kilka masek tak jak dziewczyny pisały, obecnie nie stosuję żadnej wcierki, niedawno miałam seboradin lotion z czarną rzodkwią, jeszcze trochę go mam i chyba do niego wrócę ze swojej strony polecam też maskę biovaxa do włosów ciemnych, prócz tego mam jeszcze maskę Gloria, Kallos, Bioetika

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 19:26   #4426
mivol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
A czemu stoi i sie marnuje? dużo tam tego spirytusu trzeba dodać?
hm, z tego co pamiętam to 40 ml, marnuje się bo stwierdziłam że skoro dodałam złego alko to wszystkie składniki się rypnęły

Cytat:
Używaj go pomimo tego, najwyżej nie będzie działał tak dobrze jak powinien, ale na pewno nie zaszkodzi i się nie zmarnuje.
no to może spróbuję..... a jak ten twój roztwór pachnie/śmierdzi?
Stary 2011-06-15, 19:32   #4427
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
hm, z tego co pamiętam to 40 ml, marnuje się bo stwierdziłam że skoro dodałam złego alko to wszystkie składniki się rypnęły

Gdzie tam , nie rypnęły się, przecież to nie jest jakaś inna substancja tylko taka sama tylko w mniejszym stężeniu ja na Twoim miejscu i tak bym używała
Stary 2011-06-15, 19:51   #4428
Konto usunięte

Cytat:
A ja właśnie nakładam olej, to staram się udowodnić, że jednak nazwa ma znaczenie. Bo pisząc olejek, wszyscy w tym ja, pomyśleliby o olejku z drzewa herbacianego, ale mogłam mieć na myśli olej herbaciany tylko sobie zdrobniłam.
Tak jak pisałaś - inaczej ze zrozumieniem sprawa wygląda, gdy zdrobnienie lub jego brak decyduje o całkiem odmiennych rzeczach.
Jednak zauważyłam, że niektóre osoby po prostu mają tendencję do zdrabniania niewygodnych rzeczy. I tak jakiś tam zwykły olej spożywczy stanie się czymś godniejszym nakładania na skórę czy włosy - olejkiem, mleko kokosowe dla odróżnienia od byle mleka będzie mleczkiem, a kura będzie kurczaczkiem.
Cytat:
To ten z ecliptą? Byłabym wdzięczna za wrzucenie zdjęć, bo chodzi za mną coś podobnego.
Stary 2011-06-15, 20:02   #4429
coldold
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2753582 9]To ten z ecliptą? Byłabym wdzięczna za wrzucenie zdjęć, bo chodzi za mną coś podobnego. [/QUOTE]

Tak ten, dokładnie ten<--
Jutro po umyciu postaram się zrobić zdjęcia, sama jestem ciekawa czy coś urosły

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
No pachnidło to to nie jest i prosto z butelki trochę capi, ale na włosach już tego nie czuć.
Stary 2011-06-15, 22:14   #4430
mivol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Gdzie tam , nie rypnęły się, przecież to nie jest jakaś inna substancja tylko taka sama tylko w mniejszym stężeniu ja na Twoim miejscu i tak bym używała
a no skoro tak piszecie, to spróbuję
Stary 2011-06-15, 23:58   #4431
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Smutna_dziewczyna, Rybiorek, angelinmyheart, xyolax, sylvi300 - baaaaardzo Wam dziękuję za odpowiedzi, to było i jest dla mnie takie ważne

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Friese powiem Ci tak, że mi wcześniej w ogóle nie rosły włosy tzn. rosły, ale się kruszyły końcówki i dopiero po 10 miesiącach zauważyłam, że zaczęły porządnie rosnąć i końcówki też mam ładne, więc musisz być cierpliwa.
.. czekam czekam, końcówki mam ok, są dobrze nawilżone, świetnie zrobiłą im regeneracja biocoral. Ale Twoja historia mnie pocieszyła pod względem tego że było na początku z małymi efektami a potem ruszyły oby u mnie też niebawem ruszyły

Cytat:
Napisane przez xyolax Pokaż wiadomość
Moim zdaniem używasz za dużo wcierek. Po myciu tonik (myjesz codziennie?), rano Jantar, wieczorem Seboradin z olejkami... Co za dużo to nie zdrowo i może przynieść to zupełnie odwrotny efekt. Osobiście wolałabym zużywać wszystko po kolei.

Z kolei dorzuciłabym do Twojej pielęgnacji jeszcze jakąś odżywkę i maseczkę, żeby stosować zamiennie z tą Subriną, ale widziałam, że dziewczyny już o tym wspomniały (moja ulubiona maska to Biovax do ciemnych, mimo iż mam blond na głowie, ale jest rewelacyjna ) albo może jakaś maseczka domowej roboty?

No i ja nie brałabym np Humavitu Z pijąc pokrzywę / nie piła pokrzywy biorąc Humavit Z, no ale to już wedle uznania, bo widziałam, że dziewczyny pisały, że możesz to łączyć. Ja wolę nie przesadzać
to zdecyduję się na jedną wcierkę.. może faktycznie przyszalałam

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
Friese wg mnie też za dużo tych wcierek tam masz ja bym je troszkę ograniczyła
i dorzuciłabym kilka masek tak jak dziewczyny pisały, obecnie nie stosuję żadnej wcierki, niedawno miałam seboradin lotion z czarną rzodkwią, jeszcze trochę go mam i chyba do niego wrócę ze swojej strony polecam też maskę biovaxa do włosów ciemnych, prócz tego mam jeszcze maskę Gloria, Kallos, Bioetika
Czytałam właśnie dużo dobrego, ale zdecyduję się na kallosa

Ogólnie to jeśli chodzi o maski - to na włos działają, a ja zastanwaiam się czemu od cebulek nie chcą rosnąć, co w głowę wcieram złego, albo co łykam (chociaż na efekty tabletek za wcześnie) że jest tak słabo z ich wzrostem..

Dziękuję za doradzenie! bardzo się cieszę że odpisałyście

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2011-06-16 o 00:00
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 08:39   #4432
ston3d
Zadomowienie

Też odradzam używanie tylu wcierek, łatwo można przesuszyć skórę głowy. Mi się to kiedyś zdarzyło i z włosów leciały wióry naskórka Poza tym należy robić przerwy, np. 3 tygodnie wcierania i tydzień odpoczynku.

Aaa a ja właśnie robię sobie wcierkę ze świeżego skrzypu i liści brzozy Tylko chcę dodać do niej olejki i nie wiem jakie Rozmaryn, lawenda, tymianek i chciałam jeszcze jeden, rozważam miętę, szałwię albo drzewo herbaciane, jak któraś używa to niech mi doradzi, no
Cel II: żeby ukochany mógł wejść po nich na 3 piętro

Fakty nie przestają istnieć z powodu ich ignorowania.

ston3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:14   #4433
coldold
Zakorzenienie

Postęp bardzo niewielki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Włoski.jpg (50,5 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Włosy.jpg (27,5 KB, 113 załadowań)
Stary 2011-06-16, 09:24   #4434
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ston3d Pokaż wiadomość
Też odradzam używanie tylu wcierek, łatwo można przesuszyć skórę głowy. Mi się to kiedyś zdarzyło i z włosów leciały wióry naskórka Poza tym należy robić przerwy, np. 3 tygodnie wcierania i tydzień odpoczynku.

Aaa a ja właśnie robię sobie wcierkę ze świeżego skrzypu i liści brzozy Tylko chcę dodać do niej olejki i nie wiem jakie Rozmaryn, lawenda, tymianek i chciałam jeszcze jeden, rozważam miętę, szałwię albo drzewo herbaciane, jak któraś używa to niech mi doradzi, no
Też kiedyś przesadziłam z wcierkami(stosowałam dwie na raz) i nie musiałam długo czekać na przesuszenie skóry głowy(którego wcale nie jest tak łatwo się pozbyć), a włosy wcale nie rosły szybciej. Sądzę, że skóra głowy także potrzebuje czasem przerwy od wcierek. Przykładowo: stosowałam Joanne Rzepę Kurację wzmacniającą i przez pierwszy miesiąc widziałam świetne efekty. Później skóra głowy tak jakby przestała reagować. Po zakończeniu tej wcierki, od razu zaczęłam wcierać mgiełkę radical, nie wiem czy były jakieś efekty, a to chyba źle, bo powinnam coś zauważyć . Zrobiłam sobie trzy tygodnie bez wcierek. Skóra głowy odpoczęła, a ja po tym czasie wróciłam do Nerila i już mogę powiedzieć, że jestem zadowolona(ale nic więcej nie mówię, dopóki nie skończę buteleczki : >). Umiar to podstawa.

A co do mieszanki... Olejek z drzewa herbacianego i miętowy są mymi dwoma "skarbami"(Pomijając fakt, że każdy z moich olejków nazywam skarbem i zdarza mi się do nich tak mówić..."chodź, skarbie, użyję Cie razem z tym skarbem" xD). Przyznam, że szałwiowego nie miałam(dzięki Tobie ląduje na mojej liście zakupowej ), więc ja mogę polecić te dwa. Jeżeli miałabym wybierać, to do takiej mieszanki dodałabym olejku z drzewa herbacianego. Mięta na dłuższą metę może męczyć(zapach), a oba olejki mają podobne działanie.

coldold jejku! jak Ci pięknie włosy urosły *_*.

Edytowane przez gimli666
Czas edycji: 2011-06-16 o 09:33
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:29   #4435
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Postęp bardzo niewielki
Co Ty, jak na 3 miesiące to super porost chociaż ja bym podcięła końcówki bo trochę cienkie są
Stary 2011-06-16, 09:40   #4436
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Postęp bardzo niewielki
wow Ile ja bym dała za taki 'bardzo niewielki' postęp
Bardzo ładne włosy i sporo urosły od września
Stary 2011-06-16, 10:22   #4437
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gimli666 Pokaż wiadomość
Też kiedyś przesadziłam z wcierkami(stosowałam dwie na raz) i nie musiałam długo czekać na przesuszenie skóry głowy(którego wcale nie jest tak łatwo się pozbyć), a włosy wcale nie rosły szybciej. Sądzę, że skóra głowy także potrzebuje czasem przerwy od wcierek. Przykładowo: stosowałam Joanne Rzepę Kurację wzmacniającą i przez pierwszy miesiąc widziałam świetne efekty. Później skóra głowy tak jakby przestała reagować. Po zakończeniu tej wcierki, od razu zaczęłam wcierać mgiełkę radical, nie wiem czy były jakieś efekty, a to chyba źle, bo powinnam coś zauważyć . Zrobiłam sobie trzy tygodnie bez wcierek. Skóra głowy odpoczęła, a ja po tym czasie wróciłam do Nerila i już mogę powiedzieć, że jestem zadowolona(ale nic więcej nie mówię, dopóki nie skończę buteleczki : >). Umiar to podstawa.

A co do mieszanki... Olejek z drzewa herbacianego i miętowy są mymi dwoma "skarbami"(Pomijając fakt, że każdy z moich olejków nazywam skarbem i zdarza mi się do nich tak mówić..."chodź, skarbie, użyję Cie razem z tym skarbem" xD). Przyznam, że szałwiowego nie miałam(dzięki Tobie ląduje na mojej liście zakupowej ), więc ja mogę polecić te dwa. Jeżeli miałabym wybierać, to do takiej mieszanki dodałabym olejku z drzewa herbacianego. Mięta na dłuższą metę może męczyć(zapach), a oba olejki mają podobne działanie.

coldold jejku! jak Ci pięknie włosy urosły *_*.

No cóż, ja zużyłam buteleczkę olejku z szałwii muszkatołowej i niestety nie jestem zadowolona. I teraz nie wiem jakie olejki dodać do mojej wcierki- mam resztki lawendy, rozmarynu i tymianek, jeszcze nieotwarty. Zgodnie z zasadami olejków nie powinno być więcej jak 5.

Poza tym z aptecznej wcierce mam olejek rycynowy- i jest on nierozpuszczony Tzn. część na pewno, ale na dole pływają takie małe bąble I nie wiem czy to ma jakikolwiek sens? Czy chociaż jakaś część tego dostaje się na skórę głowy?

Stary 2011-06-16, 10:24   #4438
siiesta
Rozeznanie

coldcold
masz sliczne wloski i ten kolor
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:24   #4439
ston3d
Zadomowienie

Cytat:
Postęp bardzo niewielki
Ciesz się że w ogóle rosną A różnica jest widoczna, też bym chciała by mi tak włosy urosły Tymczasem moje już niestety nie chcą rosnąć.

Stary 2011-06-16, 10:29   #4440
asiaczi
Raczkowanie

a moje włosy mnie już denerwują. sięgają gdzieś do biustu. nie prostuję,nie suszę,nie maluję bo szkoda mi ich. podcinałam ze 3 miesiące temu i znów mi się siano na końcach robi :P i takim oto sposobem nigdy nie mogę ich zapuścić tak jak chcę wrr ;/

asiaczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości