![]() |
#4981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
to ja tak samo jak Ariena- jutro idę do mojej fryzjerki
![]() ![]() ![]()
#4982 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
![]() ![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Zakorzenienie
|
idę z taką nadzieją, że coś się opyli albo mniej policzy za ścięcie
![]()
#4984 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam teraz doła... Pojawiła się oferta pracy... Zadzwoniłam... Fakt, że jakieś 30 km od mojego miejsca zamieszkania ale rzut beretem od miejsca, w którym zaczynamy budowę... Facet kazał przywieść CV... Ale mi się chce ryczeć, bo i tak wiem, że nic z tego nie będzie... I nie mam ochoty tam jechać... Poza tym nie mam kasy na dojazd... Ja się chyba wykończę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Wtajemniczenie
|
Doradzcie mi proszę ..Znalazłam ogł. TK -- niby ok, ale tam pisze aby dodatkowo zarejestrowac sie na ich portalu ankieterskim- tylko tam nic nie ma ( albo ja juz jestem ślepa) .. Jakies to wszystko dziwne - może to podpucha o adresy mailowe ???? Sama nie wiem czy wysyłac czy tez nie
http://www.infopraca.pl/praca/tajemniczy-klient/rzeszow/3397973?vj4=1
#4986 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4988 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie nie bardzo... Dzwoniłam do męża, późno wróci z pracy... Cytat:
A nawiązując do przeszłych czasów... Kiedyś usłyszałam starszego faceta, który opowiadał o swojej rozmowie ze studentem... Student powiedział mu, że starsi ludzie mieli niewiarygodne szczęście w swojej młodości... Mieli nakazy pracy... Dziewczyny jeszcze jedno... wysłałam przez cv raport aplikację na pracownika ochrony ( ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja nie ! wymaga rok to wymaga, wymaga dwa lata dośw to wymaga ! widocznie albo ma taki kaprys albo takie są obowiązki że osoba bez kilkuletniego doświadczenia sobie nie poradzi.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4993 | |
Inkwizytor
|
Cytat:
Poza tym mało kiedy się spełnia WSZYSTKIE wymagania. W takim razie na co patrzycie? Na wykształcenie i doświadczenie czy jeżeli nie spełniacie wszystkich kryteriów to nie wysyłacie. Ja gdzieś czytałam, że często sie podaje wygórowane wymagania, żeby wyeliminować ludzi którzy nie wierzą , że sobie poradzą. Nie wiem ile w tym prawdy.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2011-06-15 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, juz jestem w domu wiec mialam mozliwosc zajrzenia na ten watek
![]() Pisalam wam o mojej ewentualnej pracy w Drogerii Natura- oczywiscie poszlam w miniony poniedzialek tam jak mi kazano. Jednak tylko jak mnie zobaczyla jedna z kierowniczek - ta z ktora odbywalam rozmowe w sprawie pracy --> to az jej glupio bylo, wziela mnie na bok i powiedziala, ze niestety nie zatrudnia mnie, bo jakas tam kierowniczka przyslala jakas osobe niby " z polecenia". Gdyby tamta dziewczyna zrezygnowala to moze i wtedy by mnie zatrudnili. Jak juz przyszlam w poniedzialek to protegowana kierowniczki miala wlasnie 1 dzien szkolenia. Czyli widzicie , nawet do pracy za 840 zl trzeba miec w dzisiejszych czasach znajomosci. Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2011-06-15 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Raczkowanie
|
Zmienna kobieta a byłaś na tej rozmowie w salonie (orange, plusa - nie pamiętam co to za sieć była
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 |
Zakorzenienie
|
a ja znow lapie dola;( mam wrazenie ze nigdy nie znajde pracy w zawodzie bez znajomosci i cale zycie bede pracowac w jakims markecie
![]() nawet nie przegladam ogloszen bo rzygac mi sie chce jak tylko wchodze na pracuj.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny chyba trzeba założyc nowy watek... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Zadomowienie
|
Ja bylam przed momentem na gumtree.pl. Nie wiem ale mam takie wrazenie, jakby niektore ogloszenia juz byly publikowane.
Ja teraz mam zamiar zapisac sie na prawo jazdy bo skzoda mi troche marnowac czasu na takie bezczynne siedzenie w domu. Bo jak w pazdzierniku wroce na studia to juz nie bede miala tyle czasu. U mnie z miescie poszukuja pracownikow do marketu ale jak wyczytalam to jest one skierowane do osob niepelnosprawnych. Zauwazylam, ze jak jest normalna praca czy to w sklepie odziezowym to wymagaja mega wielkiego doswiadczenia zawodowego a w innych miejscach jak nie zalezy im na doswiadczeniu to chca niepelnosprawnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4999 |
Raczkowanie
|
aaa to ten co spóznił się godzinę i chciał na tydzień próbny a potem będzie wybierał? to dobrze że zrezygnowałaś bo straciłabyś kasę na dojazdy a nie wiadomo czy coś by z tego wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My chcielibyśmy idealną pracę, blisko domu, zgodną z zainteresowaniami i wykształceniem i tak samo pracodawca chce mieć idealnego pracownika którego podaje w ogłoszeniu. Nieraz takiego znajduje w przeciwieństwie do nas. ![]()
![]() |
#5002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na poczcie to nawet pytali/prosili klientów czy ktoś nie chciałby w okienku pracować ![]() ![]() Co do doświadczenia - to ja zawsze wysyłam, nawet jak wymaganego dośw. nie posiadam. Nic nie trace, nawet jak wyrzucą podanie do kosza, co mi tam, mail nic nie kosztuje a moge tylko zyskać. Uwielbiam owoce przykro mi ze tak wyszło ![]() zimna kobieta to wyślij mailem jak nie dasz rady podrzucić osobiście. Chociaż szkoda bo mogłabyś od razu z kimś pogadać.. Może nawiąż w mailu do rozmowy telefonicznej. Koleś będzie wiedział, że to z tobą rozmawiał. Jutro mój ostatni dzień w pracy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I z tego co zrozumialam to praca od poniedzialku do piatku po 8 godzin i jedna sobota do przepracowania w miesiacu. Poza tym trzeba by bylo zostac jeszcze pol godziny aby zmienic gazetke i zrobic drobne porzadki to praca od 10 - 18:30. Stawka 5 zl za godzine - umowa zlecenia oczywiscie ![]() Ale widzicie nie bylo mi dane skorzystac z tej oferty bo juz byl ktos z polecenia kierownika. Dodam jeszcze, ze mnie tam te babeczki dobrze znaja, bo pracownice jak mnie widza na ulicy to dzien dobry mi mowia, poza tym bylam ich stala klientka robiaca duze zakupy. Wiec myslalam, ze bede miala choc cien nadzieji na przyjecie a tu rozczarowanie... Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2011-06-15 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zadomowienie
|
Wiesz malo kasy bo to jednak umowa zlecenia
![]() A na zleceniu jest niska stawka, w tym wypadku 5 zl na reke a pracujesz jak normalny pracownik zatrudniony na umowe o prace, czyli wykladanie towaru, dzwiganie dostaw, stanie przy kasie, pilnowanie sklepu, sprzatanie, wymiana gazetki. Podobno nie jest to wcale taka przyjemna praca jaka sie na 1 rzut oka wydaje ale gdybym ja dostala to bym jakos wytrzymala bo to jednak pewny grosz. Miec 800 zl a nie miec nic to tez jest roznica. Edytowane przez uwielbiam_owoce22 Czas edycji: 2011-06-15 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#5005 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zapraszam na nowy watek
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post27528509 |
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc nie oceniaj siebie negatywnie porównując się do pracujących studentów, bo dla nich praca to faktycznie nie jest taki wyczyn jaki byłby dla Ciebie ![]() Ale spróbować zawsze można ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5007 |
Zadomowienie
|
zaczełam cv wysyłać i juz się odezwali z Rossmana. Dzisiaj telefon że jutro rozmowa o 10 :/ nie zdąrzę się przygotowac a ponad to tam jest kilka etapów a w mieście w którym zaaplikowałam będe mieszkac dopiero za 3 tygodnie .Czyli w rossmanie już będę na czerwono że nie przyszłam na rozmowe . Szkoda troche ...
![]() |
#5008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zarejestrować się będę mogła ponownie kiedy chcę,bez żadnego czekania i normalnie będę mogła ubiegać się o staż (o ile dostaną pieniądze na staże...).
![]() |
#5009 |
Raczkowanie
|
uwazam, ze zle zrobilas. tym bardziej, ze planujesz isc na staz. wiadomo, ze im dluzej jest sie zarejestrowanym tym ma sie wieksze szanse tzn. predzej staz dostanie osoba po roku od zapisania sie w up niz po miesiacu. no ale to takie gdybanie bo pewnie za rok o 99% zmniejsza srodki dla up. zyc nie umierac!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mamy nowy wątek tutaj
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=537656
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.