2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-15, 11:06   #3481
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
bigos Martucha bigos
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Bigos
)
chyba jestem za stara bo nie załapałam hahahaha

Maggie zazdrosze weekendu bosko
Stary 2011-06-15, 11:11   #3482
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Maggie1983 lepiej, że poleciałaś do lekarza niepotrzebnie, niż jakby małej miało coś być. Fajnie, że weekend udany

Z tym bigosem to też totalnie nie załapałam i miałam pytać co to takiego

kasienka1701 masz rację, że bez sensu twój tż robi biorąc małą do łóżka skoro chcecie ją nauczyć spać samą. Chociaż my ostatnio jak Natka wstaje nam ok. 4-5 rano na jedzenie to potem już śpi z nami, też nam się nie chce jej odkładać do łóżeczka, ale chyba zacznę, bo się boję, że mi się odzwyczai... a w sumie ładnie sama spała, to mogła by to dalej kontynuować...

Robie sobie zupkę pomidorową, ciekawe, czy się moje dziecko skusi...
Stary 2011-06-15, 11:23   #3483
hagar1
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
A Tż mnie w nocy wkurzył...Młoda koło 23 zaczełam cos jeczęć,bo chciała sie przekręcić a zaplątała sie w pieluchę,no więc ją przekręciłam ,dałąm smoka i dalej spała.Po jakiejś godzinie znowu,więc tym razem szarpie Tżta,żeby wstał i ją przekręcił,a ten co?Wyjął ja w łóżeczka i przyniósł do nas,bo nie chciało mu sie poczekać chwili jak zaśnie,bo wie,że u nas od razu uśnie...Co za leń. To ja tu kurde całe dnie wymyślam rózne sposoby,żeby Młoda pokochała swoje łóżeczko,a on jednym ruchem wszystko mi psuje Wrrrr...
ja też w nocy często się wkurzam na męża. najgorsze jest to że one może spać niezależnie od tego czy mała płacze czy się wierci czy robi inne cuda. jego to nie rusza. dziś np jak musiałam wziąć małą do nas bo co 10 min się budziła to ja jej co chwilę wtykałam smoczka bo on po sekundzie smacznie spał. z tego co wiem to większość facetów tak ma, zazdroszczę i ma tej umiejętności

Cytat:
a ja wczoraj z rana polecialam z Nadusia do lekarza, bo jak Wam pisalam, wysypalo ja na raczkach, buzi i szyjce.... i wczoraj o 7 rano pisze do mnie kolezanka, ze jej synus ma chyba rozyczke i ze przeprasza, jesli Nadce tez cos wyskoczy, wiec niewiele myslac jak Mloda wstala spakowalam ja w auto, by sprawdzic, czy ta wysypka to aby nie rozyczka no i sie okazalo, ze pojechalam do lekarza z ...... potowkami no ale chociaz mam spokojna glowa
no i dobrze zrobiłaś, lepiej pójść do lekarza darmo niż coś zlekcewarzyć a później pluć sobie w brodę.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
chyba jestem za stara bo nie załapałam hahahaha
no to ja też stara jestem bo też nie załapałam
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 11:48   #3484
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cytat:
Napisane przez onevittoria Pokaż wiadomość
Byliśmy dzis u okulisty, bo pediatra podejrzewala zeza, ale generalnie jest dobrze, oczka powinny sie jeszcze "wyregulowac" same, do kontroli mamy podejsc pod koniec roku. Lekarka i jej astystenka bardzo byly mile, maly troszke plakal jak mial zakraplane oczy i podczas badania tez, ale to dlatego ze byl mocno trzymany przez nas zeby sie nie krecil chociaz przez chwile. Ulzylo mi, bo troche sie obawialam tych okularow, znajac moje dziecko to wiem ze bylyby pożarte w pierwszy dzien i juz by ich nie bylo

A moja kolezanka urodzila wczoraj coreczke
Dogonił Twój synuś moją marude Witamy w klubie ośmioząbkowym
Super, że obejdziecie się bez okularków

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
aaneczka słodki, a jak pięknie stoi

Cytat:
Napisane przez KW84 Pokaż wiadomość
Spróbuję dodać zdjęcie mojego smyczka, mama nadzieję że się uda
Cudowny chłopczyk, rzeczywiscie wygląda bardzo dorośle, mały mężczyzna

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Normalnie można by zamknąć firmę i ogłosić plajtę.
Nie wiem ile czasu potrwa kupienie wszystkich nowych narzędzi.
Dobrze, że tego busa mu nie ukradli, bo go ma dopiero jakiś miesiąc. By se chłop chyba w łeb strzelił. A tak ma rozwiercony zamek...

A z dobrych wieści: szwagier się wczoraj wyprowadził
Weronisia
Że też takie s✂✂✂✂y..yny chodzą po tym pieprzonym świecie
Przyjdzie taki jeden z drugim i bez żadnych skrupułów zapierdo..la to czego człowiek przez częsc życia sie dorabia
Mam nadzieje, że jakos sie z tego dzwigniecie i wszystko bedzie ok.
A propo, jak tam Twój tato??

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość

Mam takie pytanko: miały Wasze dzieci pleśniawki? Jak przecierałyście je Aftinem albo czymś innym to wyglądało na to, że je to boli? Małej zrobił się biały nalot ale na usteczkach i jak wczoraj przecierałam Aftinem to biedna aż krzyczała.
.
Nigdy nie miałysmy pleśniawek więc nie pomoge a kciuki zaciśnięte.

Cytat:
aaaa zapomnialam sie pochwalic, cala nocka przespana

nie dobijaj mnie, prosze
Wiktoria zasnela około 21 i do 2 w nocy wstawała co godzine nie mam pomysłow po co i na co wymiękam powoli...
Jak zasnela po 2 to do 7 spala, a co wczesniej jej odbilo to nie mam pojecia

Cytat:
A pogoda się popsuła. Zrobiło się ciemno, zaraz deszcz. To i spacer mam z głowy. Więcej czasu na sprzątanie...
U mnie na odwórt, po dosc chłodnych dniach, burzach i deszczach zaczyna tak grzac, ze pot po dupie cieknie

Cytat:
wogole musze sie pochwalic, ze super bawilismy sie w ten weekend i naladowalam akumulatorki w sobote bylismy na grillu u znajomych i Nadia mimo, ze u nich za bardzo nie pospala to swietnie sie bawila, byla grzeczna i dlugo wytrzymala i kolejnego dnia wstala po 8 no i tyle co wstala w niedziele i zadzwonili znajomi z k-kowa czy robimy spontan i spotykamy sie z nimi w polowie drogi, czyli w czestochowie.... i niewiele myslac za 1,5 godziny bylismy juz w drodze Nadia byla troszke marudna, bo nie lubi jezdzic, ale ladnie zjadla zupke w parku i bylo super sie spotkac-wszyscy jestesmy dzieciaci i nasze pociechy to ten sam rocznik
Też jestem zdania, że lepiej 2 razy za dużo posc do lekarza niż o raz za mało
No i zazdraszczam tak wspaniałego weekendu

W skrócie napisałam wyzej jak u nas fantastycznie minęła kolejna noc
Wczoraj Wiktoria była pierwszy raz na basenie i nawet jej sie podobało. Troche w szoku byla ale jakos to zniosła Dzis jak maz z pracy wroci wczesniej to znowu pojdziemy i jakies foty cykne bo wczoraj aparatu nie wzielam.

Hagar super prezent
Ja tez nie tak dawno dostałam, ale seacika. Tylko, że ja bardziej z musu bo mieszkamy w takiej miejscowosci gdzie dookoła same osiedla zamkniete i nic pozatym wiec wszedzie trzeba dojechac A autobusami z Wiktoria i całym majdanem mi sie nie uśmiecha
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 12:10   #3485
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
z drugiej strony ja zawsze byłam najmniejsza z klasy tzn w podstawówce zawsze najniższa a potem już w LO tak wyskoczyłam że mam 172
Ja byłam najmniejsza w klasie do końca 6 klasy, potem już w 7 byłam najwyższa. Urosłam 20 cm w rok. I od tamtej pory nie urosłam ani mm, czyli od 7 klasy mam 173 cm.

A z tym beegeesem No jak mogłaś nie wiedzieć

A mój mąż był w domu na chwilkę, zabrać mi pieniądze z portfela, bo musi kupić jakieś narzędzia. Wygląda taki dobity. Mam nadzieję, że mi się chłop nie rozchoruje od tych stresów.

Kurcze miałam właśnie myć podłogę, a ja znowu na kompie!

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2011-06-15 o 12:11
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 18:05   #3486
ArmadaV
Raczkowanie

Wiecie chyba rzeczywiscie pojde do lekarza, aczkolwiek mialam juz konsultacje przez telefon z pediatra. Powiedziala, zeby sie niepokoic, ewentualnie sprawdzic poziom bilirubiny

U mnie sie zaczelo powazne gryzienie, to dopiero pierwszy wychodzacy zabek a pilot juz porysowany jakby go zezarl pies
A poza tym corunia wywalila z rozkladu poranna drzemke i spi ok. 12.Nietety okolo pol godziny tylko.
Wczoraj usnela mi na rekach jak ja ubieralam na spacer

A reraz tak z innej beczki. Bylam dzis w parku i podbiegla do nas wiewiorka. Generalnie nie jestem zwolennikiem takich zwierzatek, bo roznosza chorobska.No wiec rzucilam jej skorke od arbuza, ktorego wlasnie zjadlam a ona go zlapala pobiegla na pobliskie drzewo zawisla na tylnych lapach glowa do dolu, z wyciagnietym do gory ogonem i zaczela jesc.
Dosc niespotykany sposob.Czy polskie wiewiorki tez tak robia?

Weronisia strasznie mi przykro z powodu kradziezy, ale jakos z czasem sie podniesiecie

hagar1 moj tz ma identycznie potrafi zasnac w ciagu sekundy i bardzo czesto nie slyszy jak mala placze

onevittoria super, ze obedzie sie bez binokli

martucha zamorduje Cie za ten przepis, salatka wyszla super, problem w tym ze sama ja zezarlam
Stary 2011-06-15, 19:22   #3487
monya4
Rozeznanie

hej!
u nas niema nic
pozdrawiam
miłej nocki
pa
Stary 2011-06-15, 19:59   #3488
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez ArmadaV Pokaż wiadomość
U mnie sie zaczelo powazne gryzienie, to dopiero pierwszy wychodzacy zabek a pilot juz porysowany jakby go zezarl pies
Ha, spokojnie. Mój mały szkodnik ma na swoim koncie ogryzione nogi od komody, nogi od stołu, szczeble od łóżeczka, jedną drewnianą bransoletkę, korale z modeliny i ostatnio przyłapałam ją z moim klapkiem w rękach... no i ścianę w sypialni zapaskudziła kaszką... jak tak dalej pójdzie będę mieć mieszkanie do remontu...
Stary 2011-06-15, 20:31   #3489
ArmadaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ha, spokojnie. Mój mały szkodnik ma na swoim koncie ogryzione nogi od komody, nogi od stołu, szczeble od łóżeczka, jedną drewnianą bransoletkę, korale z modeliny i ostatnio przyłapałam ją z moim klapkiem w rękach... no i ścianę w sypialni zapaskudziła kaszką... jak tak dalej pójdzie będę mieć mieszkanie do remontu...
To chyba dobrze,ze narazie mieszkam w wynajetym mieszkaniu przynajmniej meble ,ktore planuje za jakis czas kupic nie ucierpia .

Aha zapomnialam dodac, ze moje malenstwo jadlo dzis truskaweczke pierwszy raz.mam nadzieje,ze nie bedzie alergii
Stary 2011-06-15, 20:59   #3490
onevittoria
Raczkowanie

Cytat:
A reraz tak z innej beczki. Bylam dzis w parku i podbiegla do nas wiewiorka. Generalnie nie jestem zwolennikiem takich zwierzatek, bo roznosza chorobska.No wiec rzucilam jej skorke od arbuza, ktorego wlasnie zjadlam a ona go zlapala pobiegla na pobliskie drzewo zawisla na tylnych lapach glowa do dolu, z wyciagnietym do gory ogonem i zaczela jesc.
Dosc niespotykany sposob.Czy polskie wiewiorki tez tak robia?
Moze to byl nietoperek

Cytat:
Moj tez pożera nasze klapki.... tzn probuje, zeby nie bylo ze mu pozwalamy

onevittoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 21:38   #3491
KW84
Raczkowanie

w imieniu Kubusia dziękuję za wszystkie komplementy
Moje dziecko dziś miało dzień marudy, idą mu górne jedyneczki, są tuż pod skórą i dał mi dzisiaj nieźle do wiwatu, więc padam na twarz powoli, tym bardziej że dziś troszkę polatałam po sklepach w poszukiwaniu ubranka na chrzciny, brakuje nam jeszcze spodenek, więc jutro kolejny dzień polowania po sklepach.

onevittoria, tak, tak kocyk był w komplecie z misiem, to ulubiony kocyk na spacery, nie zajmuje dużo miejsca i w razie drzemki jest pod ręką. Fajnie że twoje maleństwo przesypia całą nockę, oby tak dalej

weronisia przykra sprawa z tą kradzieżą, w takich sytuacjach ręce opadają.

hagar1 super prezent, C3 zawsze mi się podobały, takie kobiece autko.
KW84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-15, 22:03   #3492
Weronisia
Zakorzenienie

Dzidzia_aim pytałaś o mojego tatę, zapomniałam ci odpisać.
No więc tata miał tomografię i ona potwierdziła, że są dwa guzy wielkości 4 cm, umiejscowione w węzłach chłonnych w miednicy. Znalazło też coś koło odbytu, ale nie wiadomo co to.
W poniedziałek będzie operacja. Znaczy wytną mu kawałek tego guza i zbadają co to takiego i co z tym zrobić. czy leczyć chemią, czy wyciąć, czy złośliwe czy nie, czy szykować trumnę.
Ojciec potwornie się boi. Nie rozmawia o tym z nikim, bo nie chce o tym myśleć.
Po operacji będzie musiał czekać 2 tygodnie na wyniki. Koszmar.
Stary 2011-06-16, 06:13   #3493
monya4
Rozeznanie

hej!
ale jestem zła noc srednio przespana i wstałysmy 6.30 niewiem czy to zeby czy co jak ja tam nic nie widze buczy całymi dniami wodóle zrezygnowała z popłudniowej drezmki i wieczorem o 8 jest masakra.

wczoraj dostałam paczke z usa i mam 5 par butów dietowałam wczoraj ale potem musiałam spróbowac czekolady bo takiej jeszcze nie jadłam a dzis juz na 100 %dietuje

a ta dalej buczy normalnie głowa mi peka

KW84
mały słodziak, coraz wicej przystojniaków na watku

ycnan
a ty gdzie tak balujesz??
Stary 2011-06-16, 06:31   #3494
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
no to ja też stara jestem bo też nie załapałam
to dobrze bo już myślałam że tylko ze mną jest coś nie tak

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Wczoraj Wiktoria była pierwszy raz na basenie i nawet jej sie podobało. Troche w szoku byla ale jakos to zniosła Dzis jak maz z pracy wroci wczesniej to znowu pojdziemy i jakies foty cykne bo wczoraj aparatu nie wzielam.
super że basen się podobał oby tak częściej

Cytat:
Ja byłam najmniejsza w klasie do końca 6 klasy, potem już w 7 byłam najwyższa. Urosłam 20 cm w rok. I od tamtej pory nie urosłam ani mm, czyli od 7 klasy mam 173 cm.
to ja miałam podobnie, jedyne co z tego okresu pamiętam to wiecznie za krótkie spodnie bo rodzice nie nadążali z kupnem nowych i potworny ból kolan, który został mi do teraz niestety i jeszcze czasem wieczorem go odczuwam...
trzymam kciuki za tatę...

Cytat:
Wiecie chyba rzeczywiscie pojde do lekarza, aczkolwiek mialam juz konsultacje przez telefon z pediatra. Powiedziala, zeby sie niepokoic, ewentualnie sprawdzic poziom bilirubiny

martucha zamorduje Cie za ten przepis, salatka wyszla super, problem w tym ze sama ja zezarlam
idz idz będziesz spokojniejsza...
a sałatka ma to w sobie że się ją pochłania tak szybko że niewiadomo kiedy

Cytat:
Napisane przez monya4 Pokaż wiadomość
hej!
u nas niema nic
czego nie ma??
zazdroszcze butów
Stary 2011-06-16, 06:54   #3495
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Klarissa u mnie podobnie choć nogi od ławy są za grube a w meblach nie mamy nóżek, ale cała reszta ląduje w buzi, ostatnio miała ochotę poobgryzać koła od spacerówki Ja tam myślę, że jak mała skończy 4-5 lat to będziemy remontować mieszkanie. Wcześniej to się nie bardzo opłaca.

Cytat:
No więc tata miał tomografię i ona potwierdziła, że są dwa guzy wielkości 4 cm, umiejscowione w węzłach chłonnych w miednicy. Znalazło też coś koło odbytu, ale nie wiadomo co to.
W poniedziałek będzie operacja. Znaczy wytną mu kawałek tego guza i zbadają co to takiego i co z tym zrobić. czy leczyć chemią, czy wyciąć, czy złośliwe czy nie, czy szykować trumnę.
Weronisiu trzymam mocno kciuki za Twojego tatę, oby okazało się, że to nic groźnego. Mój teść jest już po wycięciu guza w płuc a teraz dostaje chemię bo coś znaleźli koło kręgosłupa. Z tego też powodu wybieramy się na tak długo do nich bo niestety z rakiem nigdy nic nie wiadomo.

Dziewczyny kciuki jednak będą potrzebne dzisiaj, ponieważ wczoraj wyszły zawirowania z moim l4 (odwołali mi wizytę) i musiałam to na szybko załatwiać, żeby mieć ciągłość bo pojutrze z samego rańca wyjazd . Cieszę się jak głupia bo od ponad roku nie ruszyłam dupska z domu.

A co najlepsze to jadę w ciemno bo za cholerę nie wiem gdzie jest ta szkoła. Będę szukała na miejscu

Co do akcji zębowych to mi już ręce opadają. Na dobre zaprzyjaźniłyśmy się z paracetamolem na noc, a wczoraj była juz taka masakra, że musiałam jej podać w ciągu dnia bo nic nie pomagało, ryczała i w żaden sposób nie mogłam jej uspokoić. Za to jak na noc smarowałam jej dziąsła Dentinoxem to jak dotknęłam na górze po lewej stronie to aż się biedna wzdrygnęła
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 08:26   #3496
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
hej!
u nas niema nic
pozdrawiam
miłej nocki
pa
ale żes napisała

Cytat:
jeeeeejjj...no to cięzkie tygodnie teraz przed nim ale paskudne choróbsko

Hagar zapomniałam pogratulować cudnego prezentu ale mężuś plusów nałapał, co?

A ja się dzisiaj wyspałam wstałyśmy o 8 a najlepsze jest to ,że młoda poszła spać bez kolacji, bo wcześniej dziadek dał jej bułkę ( 18) i o 20 zjadła tylko 40ml...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 08:39   #3497
hagar1
Rozeznanie

hej,

u nas noc średnia ale nie najgorsza. oczywiście mała wybudziła się przed 5 nie chciała zasnąć więc dała jej 120ml mm i zasnęła i spała prawie do 8. muszę jutro też tak zrobić może dzięki temu pośpi dłużej.

Cytat:

Hagar super prezent
a wy na taki zwykły basen jeździcie, czy na zajęcia dla dzieci??? ja coraz częściej o basenie myślę bo moje dziecko dosłownie kocha wodę. teraz już nie kąpiemy jej w wanience ale w wannie, nalewamy trochę wody i mała na brzuchu szaleje, nic jej nie rusza, polewamy ją prysznicem a ona próbuje złapać tą wodę, czasami łapiąc zabawkę opije się wody albo wleci jej przez noc czy do oczu a ta nic, szczęśliwa szaleje dalej

a co do prezentu to my już od jakiegoś czasu chcieliśmy mi kupić jakieś autko ale mężuś się postarał żeby wszystko na ur załatwić

Cytat:
najgorsze jest to czekanie. u nas w rodzinie też się okazało że jedna z ciotek ma na węzłach jakieś guzu. najlepsze jest to że ona już dawno była z tym u swojej rodzinnej lekarki ale ta ją niemal wyśmiała, powiedziała że to zwykłe przewianie i odesłała do domu. kobieta po znajomości załatwiła sobie skierowanie do szpitala i okazało się że to bardzo poważna sprawa. jeszcze nie wiadomo czy to nowotwór ale widamo że te guzki są chyba w każdym węźle. ciotka też czeka na ostateczne wyniki.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Hagar zapomniałam pogratulować cudnego prezentu ale mężuś plusów nałapał, co?
no, no, mężuś się spisał, dobry z niego facet, zresztą ja twierdze że najlepszy jaki mógł mi się trafić

a u nas właśnie zaczęli kosić trawę po oknami jest mega głośno a ja zaraz małą będę usypiać
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:06   #3498
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba dobrze,ze narazie mieszkam w wynajetym mieszkaniu przynajmniej meble ,ktore planuje za jakis czas kupic nie ucierpia .

Aha zapomnialam dodac, ze moje malenstwo jadlo dzis truskaweczke pierwszy raz.mam nadzieje,ze nie bedzie alergii
Ale wam dobrze, u nas po truskawkach wysypka. A co do mieszkania to chyba trzeba się pogodzić z tym, że dzieci będą nam robiły ruinę tak czy inaczej jak nie gryzieniem to pewnie czymś innym...

Cytat:
Moj tez pożera nasze klapki.... tzn probuje, zeby nie bylo ze mu pozwalamy
No wiadomo, ja też zabieram ale czasem nie upilnujesz, moja się oprócz turlania nauczyła czołgać i teraz to już wszędzie jest w stanie dotrzeć...

Cytat:
Trzymam kciuki za twojego tatę, wyobrażam sobie jak musi mu być ciężko. Jeśli jest w szpitalu to zdaje się, że na tych oddziałach "zagrożenia życia" można prosić o konsultację z psychologiem - mój tata miał po tym wylewie. Może to by mu pomogło?

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Klarissa u mnie podobnie choć nogi od ławy są za grube a w meblach nie mamy nóżek, ale cała reszta ląduje w buzi, ostatnio miała ochotę poobgryzać koła od spacerówki Ja tam myślę, że jak mała skończy 4-5 lat to będziemy remontować mieszkanie. Wcześniej to się nie bardzo opłaca.
U nas meble tez mają grube nogi - takie kanciaste kwadraty, ale ona skubie kanty... no niby nie zamierzałam tych mebli mieć na całe życie, ale jednak trochę mi szkoda, że już je zmasakrowała. A nie da się jej upilnować, bo bawi się zabawką, bawi i nagle noga od stołu ogryziona...
Stary 2011-06-16, 09:21   #3499
ArmadaV
Raczkowanie

Hej kobitki!

Cytat:
Moze to byl nietoperek
He,he nie zdziwilabym sie wcale, Anglia to kraj absurdow I nawet te wiewiorki sa szare a nie rude....

Cytat:
hej!
u nas niema nic
pozdrawiam
miłej nocki
pa
Ale zes sie rozpisala babo!

U nas nocka w miare, do 1.30 mloda spala w swoim lozeczku a potem juz ze mna. Cycek o 5.00, a o 7.00 pobudka. Teraz znow spi, bo u mnie dzis pogoda mocno deszczowa, chyba nigdzie nie pojdziemy....

hagar ja rowniez zapomnialam pogratulowac prezentu, pomarzyc o takim- zwlaszcza,ze nie mam prawka heh....

Co do basenu, ja czekam na swoja kolej, bedziemy chodzic od wrzesnia na kurs. Moglabym wczesniej, ale czekm na jedno szczegolne miejsce w super fajnym hotelu no i tam przyjezdza fotograf i robia zdjecia pod woda.Juz sie nie moge doczekac...Mam tylko nadzieje,ze nie uchwyci obiektywem rowniez mojego cielska

Weronisiu miejmy nadzieje,ze u taty nic groznego nie wyjdzie.Trzymaj sie

Klarissa dzis dam malej truskaweczke raz jeszcze, ale do tej pory wysypki nie ma, wiec moze bedzie ok zobaczymy

martucha84 nie masz moze jeszcze jakiegos szalonego przepisu na cus pysznego- poki jeszcze nie jestem na diecie

Edytowane przez ArmadaV
Czas edycji: 2011-06-16 o 09:22
ArmadaV jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 09:48   #3500
eff8
Zakorzenienie

Cześć mamusie!

Chwilę mnie nie było, mam nadzieję że tęskniłyście

Niunia zaczęła się tylko raz w nocy budzić a przedwczoraj to nawet całą noc przespała
Miejmy nadzieję że za niedługo tak zostanie na stałe...
Byłyśmy u ortopedy ostatnio bo kazał nam przyjść na 3-cią wizytę i wszystko jest wporządku z bioderkami nie musimy już więcej chodzić do niego
Niunia dalej nie raczkuje ani nie próbuje, za to cały czas rwie się do stania i jest prze szczęśliwa jak chwilkę postoi

Cytat:
Napisane przez niuniuniau
Dziewczyny kciuki jednak będą potrzebne dzisiaj, ponieważ wczoraj wyszły zawirowania z moim l4 (odwołali mi wizytę) i musiałam to na szybko załatwiać, żeby mieć ciągłość bo pojutrze z samego rańca wyjazd . Cieszę się jak głupia bo od ponad roku nie ruszyłam dupska z domu.

A co najlepsze to jadę w ciemno bo za cholerę nie wiem gdzie jest ta szkoła. Będę szukała na miejscu
No to trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Weronisia
Za Twojego tatę też trzymam kciuki i to BARDZO MOCNO !!

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:49   #3501
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

martucha84 nie masz moze jeszcze jakiegos szalonego przepisu na cus pysznego- poki jeszcze nie jestem na diecie
no racja, trzeba się najeść na zapas

coś miałam napisać, ale już nie pamiętam co może później mi sie przypomni

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 09:57   #3502
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Cytat:
hej!
u nas niema nic
pozdrawiam
miłej nocki
pa

Cytat:
Kurcze to niefajnie, trzymam kciuki kochana

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość

a wy na taki zwykły basen jeździcie, czy na zajęcia dla dzieci??? ja coraz częściej o basenie myślę bo moje dziecko dosłownie kocha wodę. teraz już nie kąpiemy jej w wanience ale w wannie, nalewamy trochę wody i mała na brzuchu szaleje, nic jej nie rusza, polewamy ją prysznicem a ona próbuje złapać tą wodę, czasami łapiąc zabawkę opije się wody albo wleci jej przez noc czy do oczu a ta nic, szczęśliwa szaleje dalej

a co do prezentu to my już od jakiegoś czasu chcieliśmy mi kupić jakieś autko ale mężuś się postarał żeby wszystko na ur załatwić
Hagar mieszkam na zamkniętym osiedlu i mamy do dyspozycji basen. Taki osiedlowy, zamknięty, tylko dla mieszkańców naszego osiedla, dokładnie dla czterech bloko-domków, wiec ok. Dwa razy w miesiacu przyjezdza pan który sie nim zajmuje, czysci, sprawdza wszystko także jest baaardzo czysciutki i zadbany, Pozatym mój maz siedzi w branży baseniarskiej i ma wszystko pod kontrola Z racji że ja pływam tylko jak czuje dno pod stopami a tż jak rybka wiec to on przejąl pałeczke i zajmuje sie Wikunia w wodzie

U nas noc średnia, juz nie pamiętam czy wstawala 4 czy 3 razy. Za to spała do 8.20, tyle dobrze
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:43   #3503
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
to ja miałam podobnie, jedyne co z tego okresu pamiętam to wiecznie za krótkie spodnie bo rodzice nie nadążali z kupnem nowych i potworny ból kolan, który został mi do teraz niestety i jeszcze czasem wieczorem go odczuwam...
Tylko kolan? To nie masz co narzekać
Ja wylądowałam w szpitalu z silnym zapaleniem stawów. WSZYSTKICH! Dostawałam okropne zastrzyki kilka razy dziennie przez 2 tygodnie, żeby zmniejszyć ból i zapalenie. Dodatkowo jakieś maści rozgrzewające. Nic to nie dało i na 3 miesiące wywieźli mnie do Sopotu do sanatorium leczącego reumatyzm u dzieci. Mieliśmy codziennie o 6 rano specjalną gimnastykę i rehabilitację, jakieś nagrzewania lampami i maściami, tony leków. Ból potworny.
Zapalenie miałam we wszystkich stawach, nawet tych szczękowych, dosłownie każdy staw bolał.
Po 3 m-cach udało się opanowac zapalenie i ból. Leki brałam jeszcze wiele miesięcy.
Teraz na szczęście już nic nie biorę, ale ból wraca przy zmianie pogody.
Mam nadzieję, że moje dzieci nie będą tak intensywnie rosnąć.

Cytat:
na tych oddziałach "zagrożenia życia" można prosić o konsultację z psychologiem - mój tata miał po tym wylewie. Może to by mu pomogło?
Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego Powiem mu o tym.

Gibasun gratuluję przespanej nocki bez pobudek.
Stary 2011-06-16, 10:50   #3504
monya4
Rozeznanie

zeby nie było że sie nie udzielam

ArmadaV
to na co czekasz?? rób i to szybko

niuniuniau
kciuki zacisniete, good look!!

eff8
to suuuuuper ze z bioderkami ok
Teskniłysmy...???? bardzo tęskniłysmy

ja dzis sie juz tak ostro dietuje...,,. i taka jestem głodnana rzeczy niedozwolone ze mnie szla... araz trafi
moje dziecko od rana buczy szaaaaału dostaje....

gabisun
hahahahahah

Edytowane przez monya4
Czas edycji: 2011-06-16 o 10:51
monya4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 10:57   #3505
Weronisia
Zakorzenienie

Monya skoro jesteś głodna, to coś nie tak robisz w tej diecie, bo na dukanie nigdy się nie jest głodnym, a właściwie nie wolno być głodnym.
Stary 2011-06-16, 11:05   #3506
monya4
Rozeznanie

Weronisia
w senisie "głodna" na czekolade albo cos dobrego
Stary 2011-06-16, 11:21   #3507
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Weronisia
czyli mas zna coś ochotę choc brzuch pełen

a tak wogóle to witam
tak tu duzo piszecie ze nie nadązam

Ja jestem wykonczona fizycznie i psychicznie ..przez mije starsze dziecię..szału już przy nim dostaję
On to chyba ADHD ma..non stop w ruchu, non stop coś robi..niekonieczne coś dobrego
We wszystkim chce mi "pomagać' włącznie z pieczeniem placka..tzn..rozbiciu 10 jaj do miski z miksera i "ubijaniu" ich wraz z łupkami.. Oczywićcie ten "placek" miał byc niespodzianką dla mamy..bo zrobił to pokryjomu

A jak braciszka młodszego chce pilnować to hoho
Tak go pilnował, zeby przypadniem nie stawał przy jakichś przedmiotach..ze aż Patryk przyrąbał głową o podłoge i znów warge rozwalił albo chce nakarmic braciszka wciskając mu do buzi swoją kanapkę

Przepraszam że nie poodpisuje ale nie jestem na bieżąco..nie ma szans z tymi moimi szaleńcami
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:18   #3508
ArmadaV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie!

Chwilę mnie nie było, mam nadzieję że tęskniłyście

Niunia zaczęła się tylko raz w nocy budzić a przedwczoraj to nawet całą noc przespała
Miejmy nadzieję że za niedługo tak zostanie na stałe...
Byłyśmy u ortopedy ostatnio bo kazał nam przyjść na 3-cią wizytę i wszystko jest wporządku z bioderkami nie musimy już więcej chodzić do niego
Niunia dalej nie raczkuje ani nie próbuje, za to cały czas rwie się do stania i jest prze szczęśliwa jak chwilkę postoi
No pewnie,ze wszyscy tesknia

Co do zachowania twojej malej u mnie jest identycznie, mloda probuje wstawac, ciagnie mnie za bluzke, ale jej niezbyt wychodzi bo material jest elastyczny, no to ostatnio znalazla lancuszek na szyi do tego celu

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no racja, trzeba się najeść na zapas
Oj tak, tak a tymbardziej, ze wkrotce jade do tesciowej, a pozniej jeszcze do Polski takze nie zaczynam dietki, jeszcze sobie podegustuje to i owo

Cytat:
Hagar mieszkam na zamkniętym osiedlu i mamy do dyspozycji basen. Taki osiedlowy, zamknięty, tylko dla mieszkańców naszego osiedla, dokładnie dla czterech bloko-domków, wiec ok. Dwa razy w miesiacu przyjezdza pan który sie nim zajmuje, czysci, sprawdza wszystko także jest baaardzo czysciutki i zadbany, Pozatym mój maz siedzi w branży baseniarskiej i ma wszystko pod kontrola Z racji że ja pływam tylko jak czuje dno pod stopami a tż jak rybka wiec to on przejąl pałeczke i zajmuje sie Wikunia w wodzie

U nas noc średnia, juz nie pamiętam czy wstawala 4 czy 3 razy. Za to spała do 8.20, tyle dobrze
Dzidzia czy ty jeszcze masz w zanadrzu cos czego moglabym ci pozaazdroscic? Nie dosc, ze w takim fajnym miejscu mieszkasz to jeszcze i basen masz.Ja tez chce!!!!

Cytat:

ArmadaV
to na co czekasz?? rób i to szybko

ja dzis sie juz tak ostro dietuje...,,. i taka jestem głodnana rzeczy niedozwolone ze mnie szla... araz trafi

Eh chcialabym ale po pierwsze sie panicznie boje, a po drugie tu w Anglii robiac prawko a potem jezdzac osiwialabym kompletnie i nabawila sie nerwicy. Tu jezdza takie matoly, ze moge spokojnie powiedziec, ze w Polsce wszyscy sa potomkami Kubicy

Nie powinnas byc glodna na zadnej diecie. Ja sie ochudzalam przed ciaza na takiej diecie z gazety i bylo ok. A wkrotce jak przestane karmic zaczynam program odchudzajacy. Dieta hmm no coz dla niektorych kontrowersyjna dosc ale jakie efekty.Napisze o tym jak znajde wiecej czasu
Stary 2011-06-16, 12:42   #3509
onevittoria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Super ze bioderka ok, nas tez czeka trzecia wizyta, lekarka kazala przyjsc jak maly zacznie chodzic

Cytat:
No Monya to powodzenia zycze!! Jak bedziesz miec wymierne efekty to moze i ja sie wreszcie zmobilizuje Trzymaj sie i chudnij

Cytat:
Nie powinnas byc glodna na zadnej diecie. Ja sie ochudzalam przed ciaza na takiej diecie z gazety i bylo ok. A wkrotce jak przestane karmic zaczynam program odchudzajacy. Dieta hmm no coz dla niektorych kontrowersyjna dosc ale jakie efekty.Napisze o tym jak znajde wiecej czasu
Ja chętnie poczytam o tej Twojej diecie

A moj dziec znowu szaleje, wczoraj tak szarpal zaslone ze wyrwal karnisz ze sciany..... no normalnie rece mi opadaja. Karnisz byl zamontowany calkiem solidnie, tylko ze zaslona nie byla na żabki a cala naciagana na karnisz wiec jedyne co moglo puscic to wlasnie kołki w scianie, no i puscily.....

onevittoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 12:49   #3510
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia
Na tej diecie też można sobie dogadzać.
Organizm potrzebuje 2 tygodni, żeby przestać domagać się słodkiego.

A jeśli ci tak bardzo brakuje słodyczy, to upiecz sobie sernik. Ja go robiłam codziennie z 1 kg twarogu 0% i słodzika i jajek. Bez sernika bym oszalała. A tak miałam chociaż coś słodkiego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości