|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
chyba jestem za stara bo nie załapałam hahahaha
![]() Maggie zazdrosze weekendu ![]() ![]()
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
![]()
Maggie1983 lepiej, że poleciałaś do lekarza niepotrzebnie, niż jakby małej miało coś być. Fajnie, że weekend udany
![]() Z tym bigosem to też totalnie nie załapałam i miałam pytać co to takiego ![]() kasienka1701 masz rację, że bez sensu twój tż robi biorąc małą do łóżka skoro chcecie ją nauczyć spać samą. Chociaż my ostatnio jak Natka wstaje nam ok. 4-5 rano na jedzenie to potem już śpi z nami, też nam się nie chce jej odkładać do łóżeczka, ale chyba zacznę, bo się boję, że mi się odzwyczai... a w sumie ładnie sama spała, to mogła by to dalej kontynuować... ![]() Robie sobie zupkę pomidorową, ciekawe, czy się moje dziecko skusi... ![]()
#3483 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Cytat:
no to ja też stara jestem bo też nie załapałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że obejdziecie się bez okularków ![]() aaneczka słodki, a jak pięknie stoi ![]() Cudowny chłopczyk, rzeczywiscie wygląda bardzo dorośle, mały mężczyzna ![]() Cytat:
![]() Że też takie s✂✂✂✂y..yny chodzą po tym pieprzonym świecie ![]() Przyjdzie taki jeden z drugim i bez żadnych skrupułów zapierdo..la to czego człowiek przez częsc życia sie dorabia ![]() Mam nadzieje, że jakos sie z tego dzwigniecie i wszystko bedzie ok. A propo, jak tam Twój tato?? Cytat:
![]() ![]() nie dobijaj mnie, prosze ![]() ![]() Wiktoria zasnela około 21 i do 2 w nocy wstawała co godzine ![]() ![]() Jak zasnela po 2 to do 7 spala, a co wczesniej jej odbilo to nie mam pojecia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i zazdraszczam tak wspaniałego weekendu ![]() W skrócie napisałam wyzej jak u nas fantastycznie minęła kolejna noc ![]() Wczoraj Wiktoria była pierwszy raz na basenie i nawet jej sie podobało. Troche w szoku byla ale jakos to zniosła ![]() Hagar super prezent ![]() Ja tez nie tak dawno dostałam, ale seacika. Tylko, że ja bardziej z musu ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym beegeesem ![]() ![]() A mój mąż był w domu na chwilkę, zabrać mi pieniądze z portfela, bo musi kupić jakieś narzędzia. Wygląda taki dobity. Mam nadzieję, że mi się chłop nie rozchoruje od tych stresów. Kurcze miałam właśnie myć podłogę, a ja znowu na kompie! Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-06-15 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Raczkowanie
|
Wiecie chyba rzeczywiscie pojde do lekarza, aczkolwiek mialam juz konsultacje przez telefon z pediatra. Powiedziala, zeby sie niepokoic, ewentualnie sprawdzic poziom bilirubiny
![]() U mnie sie zaczelo powazne gryzienie, to dopiero pierwszy wychodzacy zabek a pilot juz porysowany jakby go zezarl pies ![]() A poza tym corunia wywalila z rozkladu poranna drzemke i spi ok. 12.Nietety okolo pol godziny tylko. Wczoraj usnela mi na rekach jak ja ubieralam na spacer ![]() A reraz tak z innej beczki. Bylam dzis w parku i podbiegla do nas wiewiorka. Generalnie nie jestem zwolennikiem takich zwierzatek, bo roznosza chorobska.No wiec rzucilam jej skorke od arbuza, ktorego wlasnie zjadlam a ona go zlapala pobiegla na pobliskie drzewo zawisla na tylnych lapach glowa do dolu, z wyciagnietym do gory ogonem i zaczela jesc. Dosc niespotykany sposob.Czy polskie wiewiorki tez tak robia? ![]() Weronisia strasznie mi przykro z powodu kradziezy, ale jakos z czasem sie podniesiecie ![]() hagar1 moj tz ma identycznie ![]() onevittoria super, ze obedzie sie bez binokli ![]() martucha zamorduje Cie za ten przepis, salatka wyszla super, problem w tym ze sama ja zezarlam ![]()
#3487 |
Rozeznanie
|
hej!
u nas niema nic ![]() pozdrawiam ![]() miłej nocki ![]() pa ![]()
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aha zapomnialam dodac, ze moje malenstwo jadlo dzis truskaweczke pierwszy raz.mam nadzieje,ze nie bedzie alergii ![]()
![]() |
#3490 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
w imieniu Kubusia dziękuję za wszystkie komplementy
![]() Moje dziecko dziś miało dzień marudy, idą mu górne jedyneczki, są tuż pod skórą i dał mi dzisiaj nieźle do wiwatu, więc padam na twarz powoli, tym bardziej że dziś troszkę polatałam po sklepach w poszukiwaniu ubranka na chrzciny, brakuje nam jeszcze spodenek, więc jutro kolejny dzień polowania po sklepach. onevittoria, tak, tak kocyk był w komplecie z misiem, to ulubiony kocyk na spacery, nie zajmuje dużo miejsca i w razie drzemki jest pod ręką. Fajnie że twoje maleństwo przesypia całą nockę, oby tak dalej ![]() weronisia przykra sprawa z tą kradzieżą, w takich sytuacjach ręce opadają. hagar1 super prezent, C3 zawsze mi się podobały, takie kobiece autko. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Zakorzenienie
|
Dzidzia_aim pytałaś o mojego tatę, zapomniałam ci odpisać.
No więc tata miał tomografię i ona potwierdziła, że są dwa guzy wielkości 4 cm, umiejscowione w węzłach chłonnych w miednicy. Znalazło też coś koło odbytu, ale nie wiadomo co to. W poniedziałek będzie operacja. Znaczy wytną mu kawałek tego guza i zbadają co to takiego i co z tym zrobić. czy leczyć chemią, czy wyciąć, czy złośliwe czy nie, czy szykować trumnę. Ojciec potwornie się boi. Nie rozmawia o tym z nikim, bo nie chce o tym myśleć. Po operacji będzie musiał czekać 2 tygodnie na wyniki. Koszmar. |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Rozeznanie
|
hej!
ale jestem zła noc srednio przespana i wstałysmy 6.30 niewiem czy to zeby czy co jak ja tam nic nie widze ![]() wczoraj dostałam paczke z usa i mam 5 par butów ![]() ![]() ![]() a ta dalej buczy normalnie głowa mi peka KW84 mały słodziak, coraz wicej przystojniaków na watku ![]() ycnan a ty gdzie tak balujesz?? ![]()
#3494 | |||
Zakorzenienie
|
to dobrze bo już myślałam że tylko ze mną jest coś nie tak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za tatę... Cytat:
a sałatka ma to w sobie że się ją pochłania tak szybko że niewiadomo kiedy ![]() czego nie ma?? zazdroszcze butów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | ||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny kciuki jednak będą potrzebne dzisiaj, ponieważ wczoraj wyszły zawirowania z moim l4 (odwołali mi wizytę) i musiałam to na szybko załatwiać, żeby mieć ciągłość bo pojutrze z samego rańca wyjazd ![]() A co najlepsze to jadę w ciemno bo za cholerę nie wiem gdzie jest ta szkoła. Będę szukała na miejscu ![]() Co do akcji zębowych to mi już ręce opadają. Na dobre zaprzyjaźniłyśmy się z paracetamolem na noc, a wczoraj była juz taka masakra, że musiałam jej podać w ciągu dnia bo nic nie pomagało, ryczała i w żaden sposób nie mogłam jej uspokoić. Za to jak na noc smarowałam jej dziąsła Dentinoxem to jak dotknęłam na górze po lewej stronie to aż się biedna wzdrygnęła ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | |
Zakorzenienie
|
ale żes napisała
![]() Cytat:
![]() ![]() Hagar zapomniałam pogratulować cudnego prezentu ![]() ![]() ![]() A ja się dzisiaj wyspałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |||
Rozeznanie
|
hej,
u nas noc średnia ale nie najgorsza. oczywiście mała wybudziła się przed 5 nie chciała zasnąć więc dała jej 120ml mm i zasnęła i spała prawie do 8. muszę jutro też tak zrobić może dzięki temu pośpi dłużej. Cytat:
![]() a co do prezentu to my już od jakiegoś czasu chcieliśmy mi kupić jakieś autko ale mężuś się postarał żeby wszystko na ur załatwić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a u nas właśnie zaczęli kosić trawę po oknami ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Hej kobitki!
He,he nie zdziwilabym sie wcale, Anglia to kraj absurdow ![]() ![]() Ale zes sie rozpisala babo! ![]() U nas nocka w miare, do 1.30 mloda spala w swoim lozeczku a potem juz ze mna. Cycek o 5.00, a o 7.00 pobudka. Teraz znow spi, bo u mnie dzis pogoda mocno deszczowa, chyba nigdzie nie pojdziemy.... hagar ja rowniez zapomnialam pogratulowac prezentu, pomarzyc o takim- zwlaszcza,ze nie mam prawka heh.... ![]() Co do basenu, ja czekam na swoja kolej, bedziemy chodzic od wrzesnia na kurs. Moglabym wczesniej, ale czekm na jedno szczegolne miejsce w super fajnym hotelu no i tam przyjezdza fotograf i robia zdjecia pod woda ![]() ![]() Weronisiu miejmy nadzieje,ze u taty nic groznego nie wyjdzie.Trzymaj sie ![]() Klarissa dzis dam malej truskaweczke raz jeszcze, ale do tej pory wysypki nie ma, wiec moze bedzie ok zobaczymy martucha84 nie masz moze jeszcze jakiegos szalonego przepisu na cus pysznego- poki jeszcze nie jestem na diecie ![]()
Children are the keys of paradise. Edytowane przez ArmadaV Czas edycji: 2011-06-16 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie!
Chwilę mnie nie było, mam nadzieję że tęskniłyście ![]() Niunia zaczęła się tylko raz w nocy budzić a przedwczoraj to nawet całą noc przespała ![]() Miejmy nadzieję że za niedługo tak zostanie na stałe... Byłyśmy u ortopedy ostatnio bo kazał nam przyjść na 3-cią wizytę i wszystko jest wporządku z bioderkami nie musimy już więcej chodzić do niego ![]() Niunia dalej nie raczkuje ani nie próbuje, za to cały czas rwie się do stania i jest prze szczęśliwa jak chwilkę postoi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() coś miałam napisać, ale już nie pamiętam co ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas noc średnia, juz nie pamiętam czy wstawala 4 czy 3 razy. Za to spała do 8.20, tyle dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wylądowałam w szpitalu z silnym zapaleniem stawów. WSZYSTKICH! Dostawałam okropne zastrzyki kilka razy dziennie przez 2 tygodnie, żeby zmniejszyć ból i zapalenie. Dodatkowo jakieś maści rozgrzewające. Nic to nie dało i na 3 miesiące wywieźli mnie do Sopotu do sanatorium leczącego reumatyzm u dzieci. Mieliśmy codziennie o 6 rano specjalną gimnastykę i rehabilitację, jakieś nagrzewania lampami i maściami, tony leków. Ból potworny. Zapalenie miałam we wszystkich stawach, nawet tych szczękowych, dosłownie każdy staw bolał. Po 3 m-cach udało się opanowac zapalenie i ból. Leki brałam jeszcze wiele miesięcy. Teraz na szczęście już nic nie biorę, ale ból wraca przy zmianie pogody. Mam nadzieję, że moje dzieci nie będą tak intensywnie rosnąć. Cytat:
![]() Gibasun gratuluję przespanej nocki bez pobudek. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Rozeznanie
|
zeby nie było że sie nie udzielam
![]() ArmadaV to na co czekasz?? rób i to szybko ![]() niuniuniau kciuki zacisniete, good look!! eff8 to suuuuuper ze z bioderkami ok ![]() Teskniłysmy...???? bardzo tęskniłysmy ![]() ja dzis sie juz tak ostro dietuje...,,. i taka jestem głodnana rzeczy niedozwolone ze mnie szla... araz trafi ![]() moje dziecko od rana buczy szaaaaału dostaje.... gabisun hahahahahah
62-----------------------------------47 ![]() Edytowane przez monya4 Czas edycji: 2011-06-16 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zakorzenienie
|
Monya skoro jesteś głodna, to coś nie tak robisz w tej diecie, bo na dukanie nigdy się nie jest głodnym, a właściwie nie wolno być głodnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Rozeznanie
|
Weronisia
w senisie "głodna" na czekolade albo cos dobrego ![]()
#3507 |
Zadomowienie
|
czyli mas zna coś ochotę choc brzuch pełen
![]() a tak wogóle to witam ![]() tak tu duzo piszecie ze nie nadązam ![]() Ja jestem wykonczona fizycznie i psychicznie ..przez mije starsze dziecię..szału już przy nim dostaję ![]() On to chyba ADHD ma..non stop w ruchu, non stop coś robi..niekonieczne coś dobrego ![]() We wszystkim chce mi "pomagać' włącznie z pieczeniem placka..tzn..rozbiciu 10 jaj do miski z miksera i "ubijaniu" ich wraz z łupkami.. ![]() ![]() A jak braciszka młodszego chce pilnować to hoho ![]() Tak go pilnował, zeby przypadniem nie stawał przy jakichś przedmiotach..ze aż Patryk przyrąbał głową o podłoge i znów warge rozwalił ![]() ![]() Przepraszam że nie poodpisuje ale nie jestem na bieżąco. ![]() ![]()
#3508 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do zachowania twojej malej u mnie jest identycznie, mloda probuje wstawac, ciagnie mnie za bluzke, ale jej niezbyt wychodzi bo material jest elastyczny, no to ostatnio znalazla lancuszek na szyi do tego celu ![]() Oj tak, tak a tymbardziej, ze wkrotce jade do tesciowej, a pozniej jeszcze do Polski takze nie zaczynam dietki, jeszcze sobie podegustuje to i owo ![]() Cytat:
Cytat:
Eh chcialabym ale po pierwsze sie panicznie boje, a po drugie tu w Anglii robiac prawko a potem jezdzac osiwialabym kompletnie i nabawila sie nerwicy. Tu jezdza takie matoly, ze moge spokojnie powiedziec, ze w Polsce wszyscy sa potomkami Kubicy ![]() Nie powinnas byc glodna na zadnej diecie. Ja sie ochudzalam przed ciaza na takiej diecie z gazety i bylo ok. A wkrotce jak przestane karmic zaczynam program odchudzajacy. Dieta hmm no coz dla niektorych kontrowersyjna dosc ale jakie efekty.Napisze o tym jak znajde wiecej czasu
![]() |
#3509 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A moj dziec znowu szaleje, wczoraj tak szarpal zaslone ze wyrwal karnisz ze sciany..... ![]() ![]()
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Na tej diecie też można sobie dogadzać.
![]() Organizm potrzebuje 2 tygodni, żeby przestać domagać się słodkiego. A jeśli ci tak bardzo brakuje słodyczy, to upiecz sobie sernik. Ja go robiłam codziennie z 1 kg twarogu 0% i słodzika i jajek. Bez sernika bym oszalała. A tak miałam chociaż coś słodkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.