|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
magdulec nie martw się, do ślubu jeszcze ponad 10 miesięcy a przez ten czas wiele może się zrobić
i wierzę że będzie z korzyścią dla Ciebie i Twoich najbliższych Mam nadzieję że za rok o tej porze będziemy Wszystkie razem dzieliły się wrażeniami ślubno-weselnymi. Pozdrawiam serdecznie.
|
#3122 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie siedzę na tym forum i czytam (od początku, od końca i na wyrywki
) i umieram ze szczęścia, że znalazłam ten wątek bo tu tyle praktycznych wskazówekalusia* właśnie odkryłam, że masz weselicho w Mełgwi - otóż ja też (9czerwca2007)
|
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
Też mam taką nadzieję że wszystko się jakoś ułoży, najwżej sama będę coś kombinować żeby to jakoś wyszło bo przyszli teściowie chcą przyjęcie weselne i babcia też bo mój TZ to pierwszy wnuk i syn który żeni się, więc nie bede miała wyjścia.
Dzieki za wsparcie
|
|
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkasz gdzies w pobliżu?Ja 15km od Mełgwi w Łecznej.Obejrzelismy mnóstwo sal w Lublinie i w okolicach Lublina a padło na Mełgiew...Namiary dała mi Frecia.Tak sie upierałam za robieniem wesela w lokalu w Lublinie ale nie żałuje,że wybrałam dom weselny Robertino.Mam nadzieje,ze sie nie zawiode.Moja koleżanka ma tam swoje wesele w tą sobote.Wiesz cos wiecej o tej sali?jaka obsługa i jedzonko?
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkam w Mełgwi, tam mam Kościół, dlatego długo nie zastanawiałam się nad wyborem sali. Dużo znajomych, którzy bawili się tam na weselu, bardzo tę salę chwalili i polecali. O żadnych skandalach i przekrętach nie słyszałam. Sala jest duża z klimatyzacja, jedzenie dobre i dużo (więc gościom nie powinno niczego zabraknąć
). Moja siostra śpiewała tam niedawno na poprawinach i mówiła, że było super - dobra akustyka i podest dla orkiestry - dla nich to ważne bo nikt im po sprzęcie nie skacze No i jest jakieś zaplecze czy coś takiego - jakiś pokoik dla Młodych.
|
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi sie podoba wystrój z tiulu i ,że nic nie musmy więcej przystrajać
|
|
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
ooo jak fajnie że Kasia dała nam komentarz do sali w Mełgwi
Bardzo sie ciesze że sala cieszy się dobrą opinią A tak w ogóle to pisze z pracy a przede mną kupa papierów Więz jednym okiem patrzę co napisałyście a drugim zerkam na papiery echhhh wracam do pisania bo strasznie dużo tego.Pozdrawiam was serdecznie.
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
Edytowane przez Frecia_28 Czas edycji: 2006-09-20 o 10:17 Powód: dopisek |
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
ja tez się cieszę, że przyjdziemy na gotowe. Przynajmniej to jedno z głowy. Muszę jeszcze tyle załatwić - zespół, fotografa, kamerzystę - przeraża mnie to normalnie
Chyba też zadzwonię do tego Zomera |
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
...ładnie wizażystki pracują widzę
...ja tez siedze w pracy właśnie.Zadzwoń to Zomera, zadzwoń
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
ja też klikam zazwyczaj z pracy
pozdrawiam!
|
#3132 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli to nie problem, to napiszcie jakich macie (miałyście) kamerzystów i ile kosztowali. Obejrzałam kilka ofert w necie ale jakoś narazie nic mnie nie zachwyciło
Ostatecznie z profesjonalnego fotografa chyba zrezygnuję. Muszę zastosować jakieś cięcia albo poszukam sponsora. Znajomy podobno dorabia robiąc fotki na róznych imprezach, to chyba Jego poproszę. W okolicy jest parę miejsc wymarzonych na zdjęcia plenerowe a na początku czerwca jest tak ładnie, że może uda się zrobić trochę fajnych fotek tanim kosztem. Co myślicie...
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda że pan Zomer nie kręci filmów
nie miałabyś pewnie problemu z wyborem kamerzysty ![]() żartuję oczywiście ![]() Mogę ci polecić p. Mikulskiego. Błogosławieństwo w domu, kościół i wesele+bardzo fajny montaż kosztuje 700zł. Robi też sesję zdjęciową za 300zł, kilka zdjęć z sesji+plus jakieś inne które mu dostarczycie wkleja na poczatek filmu. Jeśli masz znajomego fotgrafa to korzystaj z tego, myślę że będziecie lepiej się czuli w towarzystwie kogoś znajomego, zdjęcia wyjdą bardziej na luzie, chociaż pan Tomasz podczas sesji potrafi rozładować nerwową atmosferę i fajnie się z nim pracuje. No i napewno taniej
|
|
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Yoolia a masz może jakieś namiary na tego pana, bo wrzuciłam Go w google i mi tylko jakiś doktor i sędzia piłkarski wyskakuje
Ma jakąś stronkę, na której pokazuje jakieś kadry czy przykładowe zdjęcia Z góry dziekuję |
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
ma stronkę ale niestety nie ma na niej żadnych przykładowych zdjęć, są tylko dokładne opisy tego co robi. Ale jak się z nim spotkasz to pokaże ci swoje "dzieła".
http://www.filmik.lublin.info/ mogę ci przesłać mailem kilka fotek z mojej sesji
|
|
|
|
#3136 |
|
Zadomowienie
|
Baardzo chętnie!
kasiakkk1@wp.pl |
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
już poszło
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Super fotki! Najbardziej podobają mi się te czarno-białe i przy kwitkach (żółtych i czerwonych). Bardzo ładna z Was para
No to dzwonię do tego pana |
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
moje ulubione to zrobine jakby w rysunku, czarnobiałe z czerwonymi makami i taka jakby stara fotografia do powieszenia w ramkach na ścianie
![]() najlepiej zadzwoń umów się poogladaj u niego inne zdjęcia i filmy i wtedy zdecydujesz
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj spotkałyśmy z mamą znajomą.W ostatnią sobote jej syn miał wesele w Mełgwi,sa bardzo zadowoleni,goście również.Mówiła,ze jedzienie było smaczne,niczego nie brakowało,obsługa bardzo dobra.Kolejna dobra opinia
Zaskoczyła mnie jedynie tym,że właścicielka życzy sobie za dzieci całą kwote!Jak szukalismy sali to czesto spotykaliśmy się z tym,że za dzieci płaci się tylko50% a tu taki szok.Całkiem zapomnieliśmy spytac o to przy podpisywaniu umowy!A u Was dziewczyny jak było? |
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
ja płaciłam za dzieci do 12lat oraz za zespół i kamerzystę 50% ceny i z tego co wiem to w większości lokalów tak jest.
|
|
|
|
#3144 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jest to zalezne od tego czy chcę zamówić dla dziecka cała porcję czy połówkę. Generalnie dla dzieci do lat 10 jest połowa porcji, ale jak będę chciała to i dla straszego dziecka -jakiegoś niejadka- mogę zamówić połówkę. Jeśli chodzi o zespół czy kamerzystę to też według życzenia - jeśli będę brała dla nich połowę porcji z dań gorących - to też zapłacę 50% , a jeśli całą to zpłacę jak za pozostałych gości.
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny? Jeśli mam ślub w kwietniu to już powinnam się za suknią rozglądać? Dodam, że raczej wolałabym ją wypożyczyć niż kupować nową, bo po co mi ona później.
|
|
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
alusia* no to mnie zaskoczyłaś z tymi dziećmi
Ja też nie pytałam ale jak rozmawialiśmy o liczbie gości powiedziała, że minimum 120 dorosłych! dla mmnie więc oczywiste stało się, że dzieciaki traktowane są inaczej. Mam w rodzinie kilka szkrabów co pewnie przez cały wieczór nic nie zjedzą , a zapłacę za nich jak za dorosłego faceta - nieźle!
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Za to dodatki mają drogie, za welon zapłaciłam chyba 100 albo 150zł, wcisneli mi stroik do włosów za 40zł i krótkie rękawiczki za 20zł.Najważniejsze jest to że nie skupują używanych sukien tylko szyją, więc może ci sie trafić calkiem nowa. Możesz też uszyć u nich wg swojego wzoru a potem im oddać, tylko nie wiem ile taka opcja kosztuje. Moja koleżanka tak robiła w wypożyczalni na ul. Narutowicza. Cytat:
|
||
|
|
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Planuje tak w grudniu porozgladac sie po wypożyczalniach.jesli nie bede miała szczescia i nic nie znajde zostaje kupno albo szycie ale to dopiero w styczniu bo wtedy wchodza nowe kolekcje.
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Yoolia i alusia. Jeszcze jedno, z kim chodziłyście oglądać suknie? Z przyszłym mężem czy nie? Ja tam przesądna nie jestem, ale ciekawi mnie jak wy to załatwiałyście.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

i wierzę że będzie z korzyścią dla Ciebie i Twoich najbliższych
(9czerwca2007)

Więz jednym okiem patrzę co napisałyście a drugim zerkam na papiery echhhh wracam do pisania bo strasznie dużo tego.

...ja tez siedze w pracy właśnie.
Ja też nie pytałam ale jak rozmawialiśmy o liczbie gości powiedziała, że minimum 120 dorosłych! dla mmnie więc oczywiste stało się, że dzieciaki traktowane są inaczej. Mam w rodzinie kilka szkrabów co pewnie przez cały wieczór nic nie zjedzą