![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
DZIEWCZYNY spotkanie z czwartku jest odwołane, czekamy na początek tygodnia, wtedy Brunetka z nami będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Ze szkoły rodzenia nikt dalej nie dzwonił ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- A jak sięwq to siezapiszę do luxmedu, mają taniej i przynajmniej są później zniżki na badania ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-14 o 20:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
enchantres gratulacje
![]() Cieszę się, że spotkanie odwołane z czwartku - nie dałabym rady, ale na początku tygodnia to co innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też mam pytanie, co za znieczulenie dają, no i jak przebiegł sam poród - czy było bardzo ciężko. A ja dalej siedzę i kwitnę, podwozie raz boli, raz nie boli, brzuch mam taki napięty i twardy momentami - ale to przechodzi jak się położę. Mam ochotę uszkodzić pół rodziny i sąsiadkę - za te pytania, czy już urodziłam, no i czemu jeszcze nie. Nosz ku**wa a skąd ja mam wiedzieć?? A sąsiadka od tygodnia łazi mi pod domem niemalże 24/dobę a już nie daj Boże, żeby ktoś od nas jechał gdzieś samochodem - w trymiga jest na drodze i się gapi. Niedługo asfalt przed moim domem wytrze, tak tam drepcze. Moja mama i mąż czują się przez nią napastowani wręcz. Ja to nawet nie wychodzę przed dom - zaraz milion pytań, i stwierdzeń, ze ja na poród powinnam w szpitalu czekać, tylko dlatego, że ona czekała. I zeby to jeszcze było jakieś wredne, stare babsko - nie, dziewczyna ma 31lat i sama ma dwójkę małych dzieci ![]() ![]() ![]() Do niedzieli to ja się wykończę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadzwoniłam do Luxmedu, zapisałam się na tą szkołę rodzenia. Nie będę dłużej czekała aż ktoś łaskawie do mnie zadzwoni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mieszkam w bloku i w opinii moich sąsiadek też już powinnam w szpitalu siedzieć (bo brzuch duży i nisko, bo spuchnięta i jeszcze 100 innych powodów) a ja - o zgrozo - dopiero wczoraj prałam ubranka ![]()
![]() |
![]() |
#2139 |
Rozeznanie
|
ja dostałam Dolargan- nie pamietam dokladnie nazwy ale chyba to wlasnie to, i szczerze mówiąc to nie czułam żadnej ulgi... moze na chwile mi pomogło,... Tak czy siak ból jest do zniesienia, naprawde! Ja tez sie bałam czy zniose ten ból bo za kazdym razem jak miałam okres to umierałam a tu trzeba bylo urodzic dziecko...ale dałam radę... 8 godz skurczy i dzidzia na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2140 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A sąsiadów Wam współczuję. Całe szczęście nie mam takiego problemu. Rodzinka też się nie naprzykrza z pytaniami, no ale jeszcze trochę mam do terminu. Poprzednio jednak też był spokój, więc nie ma stresu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
Ja bym chętnie zapolowała na pieluszki wielorazowe, ale znając życie żadne producent się do nas nie pofatyguje
![]()
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Jestem po wizycie u swojej gin, ostatniej zresztą, bo powiedziała że teraz jak będzie się coś działo to mam już jechać na IP. Pobadała mnie i stwierdziła, że dzidziuś ma już główkę bardzo nisko- spytałam co to znaczy, powiedziała że szykuje się już do porodu i że pewnie urodzę w terminie albo nawet wcześniej ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam do Was pytanie, bo myślałam że od 38tc lekarze zalecają jeździć na KTG nawet profilaktycznie jak nic się nie dzieje i zapytałam o to lekarkę, ale ona powiedziała że jeśli nie dzieje się nic co by mnie niepokoiło to nie ma potrzeby żeby robić to badanie profilaktycznie. Więc w sumie już nie wiem, Wy jeździcie/jeździłyście tylko wtedy jak czujecie/czułyście że coś jest nie tak ? czerwcowa1985 z tego co dobrze kojarzę to Ty chyba chodzisz od jakiegoś czasu raz w tygodniu ? I czym to jest u Ciebie podyktowane ? A i jeszcze o jedno chciałam zapytać, bo teraz dostałam już zwolnienie tylko do dnia porodu i tak się zastanawiam co będzie jeśli nie urodzę w terminie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No więc tak: odnośnie KTG to moja gin. stwierdziła pod koniec ciąży, że bez sensu, zebym przychodziła do Luxmedu i płaciła grubą kasę za wizytę. Więc skierowała mnie do przyszpitalnej poradni właśnie na KTG, żeby oceniać jak dziecko itd. Chodzę co tydzień (tak mi każe lekarz stamtąd, bo moja dr w poradni nie przyjmuje). Sądzę, że jakby chciała to by mi kazała robić KTG w Luxmedzie - tak więc jestem zadowolona, bo nie muszę płacić. Drugą sprawą jest to, że moja dr. na początku czerwca gdzieś wyjeżdżała i jej obecnie nie ma (wraca chyba jakoś na dniach i mam nadzieję, że do mojego porodu wróci - jakoś tak lepiej mieć lekarza w szpitalu). I to chyba też zaważyło, że skierowała mnie do tej poradni - do konkretnego lekarza. No i ja w sumie w ciąży mam problemy z ciśnieniem, cukrem (chodzę do diabetologa), próbami wątrobowymi - zawsze to jestem pod jej nieobecność pod czyjąś opieką. Tak to wygląda u mnie. Co do zwolnienia - ja się właśnie o to pytałam mojej dr. powiedziała mi, że zwolnienie może być tylko do wyznaczonego dnia porodu. A, że poród może nastąpić i 2 tyg później no to .... hmmm do tego czasu albo wracamy do pracy (niech zgadnę - jakiś facet wymyslił te przepisy, która ciężarna tuż przed porodem pójdzie ledwo żywa, opuchnięta, zmęczona, ze skurczami przepowiadającymi do pracy????), innym wyjściem jest pójść do lekarza rodzinnego i poprosić go o normalne zwolnienie - takie 80% płatne. Ale zawsze to chyba lepiej niż marnowanie (moim zdaniem) urlopu macierzyńskiego. W każdym bądź razie - ja chyba pójdę po zwolnienie do lek. rodzinnego, zastanawiam się jeszcze - bo mam zaległy urlop z tamtego roku, cały urlop z tego roku i czy nie pójść na urlop... Ale urlop wypoczynkowy mogę sobie wykorzystać i po macierzyńskim - zawsze to więcej czasu z dzieckiem. To na tyle mojej litanii - mam nadzieję, że się przyda ![]() Aha - z tego co wiem, niektórzy lekarze już po ostatniej wizycie każą jeździć na KTG na IP. Moja znajoma tak miała na Lubartowskiej. Ze dopóki nie urodziła - jeździła, gdy np. czuła mniej ruchów itd. Nie chodziła do żadnej przychodni/poradni itp.
waga 3730 wzrost 56cm Edytowane przez czerwcowa1985 Czas edycji: 2011-06-15 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
Dziękuję czerwcowa1985
![]() ![]() ![]() A z tym KTG to już sama nie wiem, pewnie moja lekarka widząc że ciąża przebiega prawidłowo, wszystkie wyniki mam ok itd. nie widzi potrzeby żeby go wykonywać tak tylko profilaktycznie. Zresztą jak coś mnie będzie niepokoić to pewnie wypruję na IP tak szybko jak tylko dam radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- A poczytałam jeszcze o nisko ułożonej główce dziecka i okazuje się, że faktycznie to nie musi nic oznaczać tzn. że poród jakoś szybciej nastąpi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi to tylko masowanie pozostaje - na większość ziół jestem uczulona, więc wolę nie eksperymentować, niż rodzić dziecko z wysypką czy biegunką ![]() A co do KTG to masz rację - zawsze można podjechać na IP w razie czego. A na kiedy Ty dokładnie masz termin??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 |
Raczkowanie
|
Z OM na 02 lipca więc jeszcze dwa tygodnie z kawałkiem z USG wychodziło trochę wcześniej 28, 29 czerwiec ... a dzidziuś i tak zrobi co zechce
![]()
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak to jest z ktg w Luxmedzie? My tam idziemy do Szkoły rodzenia i mam mieć bezpłatne, tylko czy trzeba mieć jakieś skierowanie, czy tak z buta mi zrobią ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Ciekawe co taki lekarz rodzinny pisze na zwolnieniu, z powodu złego samopoczucia? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2151 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() U mnie kłopoty z piersiami opanowane, ale za to niunio ma kolkę ![]()
<a href="http://suwaczki.waszslub.pl/waszslub...07070700400430" rel="nofollow" target="_blank"> mój ślub </a> Edytowane przez mila25 Czas edycji: 2011-06-15 o 18:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2152 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a koszulę mimo ze mi się nie podobała to kupiłam wiec fajnie że się sprawdza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
OOOOOO - dobrze wiedzieć ![]() Chociaż moja dr mówiła mi właśnie co innego. Ale skoro tak - to bardzo dobrze, trzeba się będzie w razie czego upominać o swoje. Ja złapałam MEGA - DOŁA Okazuje się, że córeczka znajomej (sąsiadki), która 3dni temu urodziła, nazywa się ... Maja. Niby przypadek, bo u nas nawet rodzina nie wie jak chcemy dać dziecku na imię, ale kurcze, dziwnie tak.
waga 3730 wzrost 56cm Edytowane przez czerwcowa1985 Czas edycji: 2011-06-15 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ze zwolnieniem ja też miałam niestey ten sam problem, że dostałam je tylko do terminu porodu a urodziłam tydzień później, więc na ten tydzień latałam i kombinowałam zwolnienie u rodzinnej, która tak ochoczo wcale nie chciała mi tego zwolnienia dac ![]() i zgadzam się z mila25 ja na początku tez korzystałam tylko z kaftaników i śpiochów ![]() ![]() i tak sobie pomyślałam, że może was przyszłe mamusie zainteresuje spis mniej więcej jakie produkty u nas się sprawdziły tak z naszego trzymiesięcznego doświadczenia ![]() 1. pieluchy z biedronki DADA - dobre i połowę tańsze niż firmowe. 2. koniecznie trzeba mieć wodę morską w spreju do czyszczenia noska. przydaje się bardzo ![]() 3. jak dla mnie odpada sudokrem i krem na odparzenia nivea - za tłusty i napycha się do wszystkich zakamarków. my stosujemy alantan maść lub krem lub maść nagietkową i nie ma odparzeń. odparzenia natomiast u nas wystąpiły po chusteczkach pampers i od tej pory pupę przemywam wacikiem i przegotowaną wodą. 4. trzeba mieć preparat na kolki i wzdęcia - my stosowaliśmy bobotic i espumisan. bobotik nie smakował dziecku za to espumisan ładnie łyka. 5. jeśli ktoś myśli o jakiejś zabawce pozytywce to polecam konika morskiego z fisher price - mała przy nim zasypiała w mig ![]() 6. jesli chodzi o laktator polecam ręczny z tomee tippee - używam codziennie jak dla mnie super. zresztą butelki tej firmy i smoczki tez mogę polecić. na razie tyle mi się przypomniało. mam nadzieję, że może a nóż widelec pomogę tym komuś podjąć jakąś decyzję ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie próbowałaś jakichś naturalnych sposobów na kolkę? np turlanie na piłeczce, rozgrzany woreczek z pestkami? Nie chciałabym o razu podawać leków ![]() ![]() Chyba zrobie malowanie w domu ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Raczkowanie
|
miamore świetny pomysł! dzięki za rady
![]() ![]()
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Dostałam dzisiaj śliczną spódniczkę Levisa
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
najpopularniejsze imiona żeńskie i męskie nadane od 1 stycznia do 30 grudnia 2010 roku (na podstawie danych z Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji): Imiona żeńskie 1. Julia 14 347 2. Maja 11 588 3. Zuzanna 9 721 4. Lena 8 128 5. Wiktoria 7 499 6. Amelia 7 028 7. Oliwia 6 863 8. Aleksandra 6 841 9. Natalia 6 601 10. Zofia 4 981 11. Nikola 4 564 12. Martyna 4 535 13. Emilia 4 115 14. Hanna 4 064 15. Alicja 3 989 16. Anna 3 946 17. Gabriela 3 926 18. Weronika 3 601 19. Maria 3 525 20. Magdalena 3 443
![]() |
![]() |
#2159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co juz się przyzwyczaiłam do imion które wybraliśmy i jak rozmawiam z mamą to mówię ze Julcia albo Xavuś. (bo to moje zdrobnienie od Xaviera) ![]() Byłam u babci na działce zerwałam liście malin i teraz suszę , zobaczymy co z tego będzie. ![]() Jeśli chodzi o pampersy DADA te nowe słyszałam ze rewelacja, mają lepsze zapięcia niż pampers no i połowę tańsze, na pewno wypróbujemy ![]() chusteczki mam dzidziuś-ia jedne z bawełną drugie naturalne , zobaczymy jak się sprawdzi. Żel kupiłam HIPP i zastanawiam się nad kremem do buzi też tej firmy. Sudokrem otworzyłam wtedy na te krostki po depilacji i póki co mi służy rewelacyjnie ale jest strasznie tlusty i nie wiem czy będę go aplikować dziecku , chyba jednak wybiorę coś delikatniejszego. Aha a jeśli chodzi o puder sypki to jakie macie doświadczenia?? bo moja mama mówi ze na wszystkie zgięcia to dobrze byłoby pudrować bo to lato. ![]() Mój suwaczek pokazuje 24 dni ![]() a mnie czeka jeszcze remont pokoju, a po remoncie dopiero wszystko popiorę złożymy łóżeczko, i zamówimy wózek. Idę polować na laktator ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla młodszego synka na początek kupię Pampersy, ale jak będzie wszystko ok, to przerzucamy się szybciej na tańsze pieluszki ![]() Akcesoria TT też polecam ![]() Cytat:
Bez dziecka się nie da przetestować ![]() Też dotychczas mówiłam "tylko Pampers", ale od 5 m-cy zmieniłam zdanie ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.