|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
NOWY WĄTEK
Udało mi się udało Kochane to zapraszam na nowy wątek, jak TYLKO ten się zakończy ![]() Prosiłabym tylko wszelkie zmiany pisać do mnie na PW, bo nie chciałabym potem czegoś przekręcać ![]() Jako że Zanka może mieć mało czasu na prowadzenie kolejnego wątka, przejęłam pałeczkę aby ją odciążyć Ufff... Idę nadrabiać ! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-06-16 o 09:09 |
|
|
|
#4832 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() dzis troszke dluzej spalam wczoraj zrobilismy sobie mily wieczor, moj imieninowy byly kwiaty, winko.. ktore uwielbiam, ale pozwolilam sobie tylko na 3 lyki - nadrobie za jakis czas Cytat:
generalnie caly czas delikatnie odradzaja znieczulenie, kobieta ma sluchac poloznej i wtedy na pewno bedzie jak nalezy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
mam wieści o Aani
![]() Maluszek śpi słodko,Ania troszkę obolała ale bardzo zadwowolona,że udało się bez nacięcia.Maluszek dostawał przez główkę kroplówkę z glukoza i stąd plasterki.Zaczynają powoli się karmic.Mąż był cały czas przy prodzie i bardzo Ani pomógł , Ania nie wie na razi ekiedy wychodzą,wszystko zalezy kiedy będą chcieli wypuścic Adasia,wczoraj był chwilkę w inkubatorze,żeby się dogrzał.Ale wszystko u niego w porządku Może uda mi się go szybko zobaczyc już nie moge się doczekac
|
|
|
|
#4835 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam morze, do jakiej miejscowości jedziecie?Cytat:
Malutkie zdjęcie ale już widać jaki kochany !Cytat:
albo czy mi siara leci, albo czy na pościeli coś jest![]() Cytat:
Kurde bele, jesteś w tym tyg co Ja i już chcesz rodzić ![]() zaczyna się dziać Ta pełnia mnie dobija ![]() świeci w całym pokoju, spociłam się dzisiaj w nocy jakbym miała gorączkę! |
||||
|
|
|
#4836 |
|
BAN stały
|
Zanetta88 a czemu asiago nie ma na liscie mamus wypakowanych ?? mozna by ją wrzucic
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to też tak można ?!Ja nawet nie wiedziałam ![]() Dobrze, że jest wszystko w porządku |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
Hmm może będzie mi dane przeżyć to osobiście, więc wypowiem się po własnych doświadczeniach.
|
|
|
|
#4839 |
|
BAN stały
|
Wybieram się z bartkiem na dluuugi spacer, pojezdzi sobie rowerkiem
o 10 idziemy na godzine chociaz.jutro wizyta u gina, bedziemy miec usg
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żaneta super robota, dziękuję asiago (Asia, 26 lat) ur.10.06.11 Mikołaj 2090 g 47cm Liliana 2380 g 49cm (35.t.c.)
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-06-16 o 09:31 |
|
|
|
|
#4843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=marzena_S;27541043] Dzisiaj z tż ustaliliśmy, że 1 lipca wyjeżdżamy na tydzień nad morze się zrelaksować. Strasznie się cieszę [/QUOTE] Gdzie dokładnie jedziecie? Cytat:
Cytat:
![]() Czop wyleciał bez mojej zgody ale z Sarcia juz pogadałam że jeszcze chwile ma posiedzieć w środku. Pani ordynator wczoraj powiedziała ze od odejscia czopa do porodu to jeszcze jest hohoh hohoho hohoh czasu i umówiła na wizyte w poniedziałek (oby miała racje!!)Póki nie mam skurczy, zadnych przepowiadajacych, ani niczego to chyba jeszcze chwile czasu...
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-06-16 o 09:31 |
|||
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ur.10.06.11 Mikołaj - godz.4.55 2090g/47cm 9 pkt. Liliana godz.4.57 2380g/49cm 9 pkt. |
|
|
|
|
#4845 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wakacji nad morzem zazdroszcze. Tez bym jeszcze chciala. Gdyby nie obcy w brzuchu, to wlasnie bylibysmy na Malcie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zaneta mozna przez glowke, tam ma wklotey wenflon, czyli mial podana glukoze dozylnie. U mnie kolejny dzien lenia... |
|||||||||
|
|
|
#4846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale pocieszam sie ze to juz tuz tuz i Cytat:
Ja was od dzis wieczora bede przez kom czytac i odpisywac wiec bede sie troszke mniej udzielac ale mysle ze nie usuniecie mni z listy udzielajacych sie
|
|
#4847 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i na zdjecia i kolejne wiesci czekamy a co u Mariny? bedziemy miec nowe wiesci? a u Scio? jak proba oct? Cytat:
nie wiemy jak zareagujemy, czy bedzie ZZO czy nie i jak na nas to wplynie
|
|
#4848 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa Stapelka kupilas moze w sobote ta Gazete Wyborcza? Czytalas? Jest tam cos fajnego? Ja dalej niezdecydowana co do szpitala...
|
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Och tak dawno nie pamietam zebym miala taki humor super ŻYCIE JEST PIĘKNE!!!!
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z samego rana wszystkie spakowane i rozpakowane
na wstępie gratuluję matinie i ani synków dobrze że wszystko juz ok i maja to za soba a widzę że rodza się jak na razie same siurdaczki ciekawe co ja bede miała iustynka ja 2 dni byłam wyłączona praktycznie z zycia internetowego miałam lekkie zatrucie a wczoraj to nawet nie miałam siły pisać tylko nadrabiałam 2 dni w sumie to 20 stron zapisałyście i to też na raty czytałam teraz czuje sie lepiej nawet bułeczkę z serem jem bo tak to tylko sucharki i gorzka herbataidę dzisiaj do ginekologa na kontrole zobaczymy co mi powie bo jak na razie czuje sie dobrze i nic mnie nie boli dobrze że rodzice wzieli córkę przedwczoraj bo bym sie nia nawet nie zajęła taka byłam osłabiona tylko bym spała ale to dobrze bo Oliwka bardzo chetnie chodzi do dziadków.......oki kończę sniadanie i czytam Wasze posty
|
|
|
|
#4851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aniu to życzę szybkiego powrotu do formy i czekamy na Wasze wyjście ze szpitalaZaneta - brawo Pani Moderator ![]() ![]() a Zance pięknie dziękujemy za dotychczasowe dzielne prowadzenie wątku
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
|
#4853 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lubię takie wstydziochy![]() Cytat:
![]() Do H&M to Natka pewnie poleci ![]() Cytat:
Ja tak całą noc w nieświadomości przespałam, a tu takie newsy! Ale można było się spodziewać ![]() Cytat:
Oby się wszystko udało, ale się nie przemęcz!Witam i nadrabiam dalej, może już następna rodzi ![]() A u nas była połozna, moje ciśnienie ok, małej serducho miarowe jak w zegarku, nawet grzeczna była i tylko raz położną kopnęła |
||||||
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ale miałam noc, co godzine byłam siusiu. Strasznie mnie suszyło i po każdej wizycie w toalecie wypijałam 2 szklanki wody-więc za godzine znowu pobudka... Dzisiaj mam sporo nauki- w sobote jeden egzamin i w niedziele jeszcze 2 i do tego idziemy na wesele. Ciekawe jak to wszystko pogodzę ![]() Ania niech wychodzi szybciutko i zda relacje z porodu A co z Marinką? Kiedy z Igoriem wychodzą? ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Też trafiłam na wyprzedaże |
|
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie do Was
czy któraś z Was robi własnoręcznie biżuterię?? głównie chodzi mi o bransoletki ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- dziękuje Natka za kciuki ale czuję jakos że mnie brzuch pobolewa w dole w sumie to nie bol tylko takie uczucie jakbym za 3-4 dni miala okresu dostać ale to chyba normalne |
|
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4857 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam się lasencje
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=CrazyMachine; A to gratulacje! Gotowa do porodu? Torba spakowana? Widzę, że tu jakiś wyścig trwa, byle tylko wyprzedzić dziubka i shirę. [/QUOTE]hihih Crazy widzisz jakie są te kobity [QUOTE=moniczka2123;275446 99] no dobrze skoro taki fajny ten dzień to ja też będę mieć dobry humor Cytat:
Cytat:
biedactwo!!! kuruj się i za wizytę trzymam
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
WIADOMOŚĆ OD MARINKI :
tak w skrócie Wam napiszę, bo trochę żeśmy sobie popisały, więc tak: 1.Najprawdopodobniej jutro wychodzą z Igorkiem 2.Jak tylko wyjdzie opisze akcja "poród" 3.Ogromnie się cieszy, że aania_20 urodziła takiego długiegoo Adasia - Tu gratulacje dla Ani od Marinki ![]() 4.Igorem spadł do 4 kg, ponieważ nie umie póki co jeść ani z cyca, ani z butelki - napisałam jej że normalne że dzieciątko spada z wagi i ma się nie martwić. 5. Całuję i pozdrawia każdą z Was z osobna ![]() 6.Napisałam jej króciutko co się u Nas działo, więc można powiedzieć że jest na "bieżąco" 7. Ma mi wysłać zdjęcia Igorka, czekam na MMS'a jak znajdę kabel to raz dwa Wam wrzucę, a jak nie to komu ewentualnie mogę puścić zdjęcie z prośbą o wstawienie zdjęcia? No i tyle. Napisałam jej że czekamy na nią z niecierpliwością i każda jest ciekawa opisu porodu Ufff się dzieję, co!? ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dostałam wiadomość od Marinki MMS ze zdjęciem Igorka, ale pisze mi coś takiego " ważność wiadomość MMS wygasła" nie mam zielonego pojęcia o co chodzi ? |
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4860 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
a u nas już kolejny dzień z rzędu zapowiadają deszcze a pogoda robi psikusa i po porannym zachmurzeniu wychodzi piękne słońce ja już chcę deszcz ![]() było u Was widać zaćmienie? Bo u nas nic a nic Cytat:
Cytat:
Carmelka Cię postraszyła, hm?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zanko- pięknie dziekujemy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale obiecujemy sobie, że za rok sobie odbijemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super, że takie dobre wieści od Marinki! .... ogórków małosolnych bym zjadła ![]() kto mi przypomni proporcje wody do soli?
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-06-16 o 10:35 |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

byly kwiaty, winko.. ktore uwielbiam, ale pozwolilam sobie tylko na 3 lyki - nadrobie za jakis czas 

, Ania nie wie na razi ekiedy wychodzą,wszystko zalezy kiedy będą chcieli wypuścic Adasia,wczoraj był chwilkę w inkubatorze,żeby się dogrzał.Ale wszystko u niego w porządku
ale już widać jaki kochany !

zębole