|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Mnie dzisiaj poprawiła humor wiadomość ,że dostaniemy podwójne becikowe. Pierwsze normalne, to które przysługuje w całej Polsce, drugie dodatkowe gminne. Więc mamy 2000 zł na zakupy dla maluszka
Wczoraj byliśmy na ppierwszych zakupach ciuszkowych. Czyli jakby synek się urodził, to już goły chodzić nie będzie Ja się trochę martwie, co będzie z powrotem do pracy. 5 miesięczne dziecko oddać do żłobka? Opiekunkę zatrudniac? Dziadkowie nie za bardzo pomogą. No ale co, chcę i powinnam wrócić do pracy
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
i ze mozemy najpierw po sklepach poogladac to moze gdzies taniej znajdziemy niz na all a na moje pytanie kiedy pojedziemy sie poogladac za tym to stwierdzil ze jest jeszcze duzo czasuja sie juz cieszyłam ze jak mebelki poskreca to bede mogła kompletowac wyprawke a tu dupa i jakos tak mi humor sie zepsuł ![]() a łóżeczko i wózek to nie wiem kiedy ![]() super te buciki:P
|
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4145 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamusie
![]() I mogę się już pochwalić - wczoraj obroniłam pracę magisterską na 5 Jestem tak szczęśliwa, że mam to już za sobą i mogę w końcu odpocząć i myśleć tylko o moim synusiu P.S. Gratuluję wszystkim mamusiom, którym nie gratulowałam udanych wizyt
|
#4146 | |
|
Rozeznanie
|
Mi tez sie nie chce Cotka nic.... Kawe wypiłam i tak siedze bezczynnie az dziwnie.... :P A spiochy spią czy nie zagladają do nas po prostu?
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Ja wózek i łóżeczko chce kupic wczesniej aby finansowo rozłożyc to w czasie, bo w jednym miesiącu kupic wszystkiego nie zdołamy.... To główny powód.... tusia Ale wybrac mozecie model i kolor przeciez wczesniej...czy tez nie? |
|
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =) Ja po dwu godzinnym spacerze z psem i umieram poprostu =))) he he
|
|
|
|
#4148 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki!
Wpadłam się tylko przywitać, powiedzieć, że żyjemy, Leoś rośnie jak na drożdżach (wg gina waży już ponad 800g . Przybyło mi już 9 kg od początku ciąży i niestety gin wyraził swoje niezadowolenie z mojej wagi . Dostałam wreszcie skierowanie na glukozę i powtórną toxo.Nie wiem kiedy znajdę czas na posiedzenie z Wami. Koniec roku szkolnego za pasem, ciągle jakieś uroczyste zakończenia, kiermasze książek, występy, ostatnie wycieczki, zakupy upominkowe dla pań nauczycielek itp . A w wakacje to już w ogóle będzie totalne zamieszanie z moimi córciami w domu ...Dziś, już drugi dzień umieram z powodu bólu głowy. Kawa nie działa, apap też, marnie widzę dzień dzisiejszy Przymierzamy się do zmiany samochodu, taras w robocie, działka porasta chwastami ogólnie koniec świata. Miłego dnia |
|
|
|
#4149 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dlatego sama oglądam i przymierzam się do zakupów (jedyną rzeczą jaką uważa że musimy mieć to termometr - po obejrzeniu reklamy z termometrem z Lidla Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|||
|
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamuski
jak zwykle z czytaniem jestem na biezaco, gorzej z piasniem Az dziwie sie, ze taka rzeska jestem, a moze po prostu dobudzilam sie po prysznicu i herbacie, bo noc mialam straszna. Malz mial wrocic kolo 23 od kolegi, wrocil po 1 w nocy, ja sie wscieklam i spanie z glowy do 4 rano A od 7 praca i zeby jeszcze bylo cos do zrobienia to jak na zlosc z samego rana prawie nic, wiec tym bardziej zlosc bierze, ze trzeba bylo wstac Pochwale sie, ze po dlugich poszukiwaniach, glownie ze wzgledu na ceny i watpliwosciach wybralam wozek A propos jedzenia - ostatnio mam wyrzuty sumienia, ze chyba nie za dobrze sie odzywiam - w sumie to moglabym jesc tylko owoce non stop, obiadow za bardzo mi sie nie chce i jak juz cos robie to staram sie przemycic warzywka, ale mam wrazenie, ze za malo warzyw jem ![]() Ah i nie wytrzymalam dzisiaj i wrzucilam wlasnie pierwsza partie prania dzidzusiowych ciuszkow No i dowiedzialam sie ze moja szwagierka jest w ciazy w sumie troche za wczesnie zaciazyli, bo to bedzie tylko 6mcy roznicy, a jakby bylo wiecej to mogliby sporo rzeczy dostac po naszym malenstwie, a tak to w sumie chyba tylko te mniejsze ciuszki.
|
|
#4151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() klask i:pestka śliczne te buty Caltea ale masz zajęć! Udanego dnia
|
|
|
|
|
#4152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co gorsze w większość swoich butów nie wchodzę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na szczescie wchodze w moje buty i ostatnio nawet ubrałam szpilki do kina w niedzielę , bo sklepy były pozamykane i wiedziałam ze duzo chodzic nie bede..... Ale nie martw się, po urodzeniu wejdziesz Latem zawsze nogi mi puchną a w ciąży to pewnie zaczną bardziej.....I nie marudz, bo ty juz prawie wszystko masz!!!! Ja to nie mam nic jeszcze, ale myślę, że w lipcu się zacznie kupowanie
|
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
W poprzednim poście miałam napisać, że tż widzi jak szybko się męczę i jak zaczyna ciążyć brzuszek
![]() Też czujecie się czasami takie babcie? Żaluję, że sobie przed ciążą pofolgowałam bo ani nie ćwiczyłam, ani diety nie trzymałam i teraz mam wrażenie, że wszystko się na mnie odbija. Już nawet rozstępy mam w każdym możliwym miejscu.
|
|
|
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ty nie marudaj mi tutaj, bo po 30 zobaczysz co to znaczy zmieniające się ciało....
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
cotynato Ja żałuje tego że nie zadbałam o Siebie =/ a rozstępów jeszcze nie mam, przynajmiej ich nie widzę
|
|
|
|
#4157 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdolniacha![]() Cytat:
ale wózkiem to sie akurat nie martwie bardziej mnie martwi ze jak mu mowie co potrzeba kupic dla dziecka to mnie pyta a co co ci to wszystko![]() a jak sama sie uprze i juz cos kupie to marudzi ze on tez chce wybierac i cieszyc sie z dziecka i kupiowania rzeczy razem ze mna ![]() i badz tu babo madra jednak faceci sa z innej planety ![]() Cytat:
chciałam dzis napisac nawet do ciebie ale jak macie sie dobrze to luzik
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
nie mam dosłownie nic na śniadanie =/// w domu tylko parodniowy chleb, stare mleko i maślanka =/// wczoraj byli goście i mama zabrała całe zapasy =/
|
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie mam ale pewnie niedługo sie pojawia ale za miast na brzuchu to na pupie ![]() ostatnio chrzesnica meża powiedziała mi "ciociu ale ty masz duża pupe"
|
|
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
U Mnie z tymi rozstępami to chyba genetyczne bo mama w ciąży nie miała, ale za to przytyła prawie 40 kilogramów. Ja się obawiam że też tyle przytyje
|
|
|
|
#4162 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ostatnio rozczuliłam mojego tż jak zwrócił mi uwagę na temat tego jak chodzę. powiedziałam mu, ze mam w brzuszku maluszka to chodzę jak kaczuszka i się cieszył jak głupiutki ![]() co do rozstępów to też jeszcze nie mam... zaznaczam jeszcze... bo czuję jak mi się skóra naciąga tu i ówdzie...
|
|
#4163 |
|
Rozeznanie
|
Lulla, Aa2, Ancia strajkujecie dzis???
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak przytyła 40kg? w ciąży tyle? czy ogólnie ciąża i czas po?
|
|
#4165 |
|
Zadomowienie
|
thelilah przytyła tyle w ciąży. Od samego początku tyła, chociaż bardzo mało jadła. Ja się obawiam że będę miała tak samo (już z 10 kg na plusie, ale więcej jem niż zawsze)
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- I niestety ze szczupłej sylwetki zmieniła się w kuleczkę. Może przytyła tyle aż bo to była Jej 4 lub 5 ciąża (poprzednie poroniła) |
|
|
|
#4166 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawi mnie czy genetyczne, moja mama nie miała rozstępów po ciążach, a mi już na piersiach się zrobiły. Moja ciocia po ciąży brzuch miała jak posiekany i piersi, a jej córka tylko na piersiach miała
![]() Chyba w sobotę z tż i znajomymi wybierzemy się nad rybki, i znów powód do cieszenia taką wdzięczność rozumiem, a nie wszyscy znajomi jak chcą tż podziękować to kupują alkohol którego on nie może pić i oddaje swojej mamie, ona ma najwięcej z tż pomocy korzyści
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie też tylko przybywa i przybywa kg a wcale dużo nie jem i nie wiem skąd to się bierze mało ruchu i pewnie przez to, wszystko się odkłada
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Czy tylko ja nie znam jeszcze płci mojego maleństwa? Mam usg 30 czerwca, ale to państwowe (za darmo! jestem w szoku! :O), poza tym nie wiadomo czy dzidziuś pokaże co tam ma... Chciałam iść prywatnie na takie usg, ale jeśli lekarz wpisze mi te pomiary z usg do karty ciąży (a w rozmowie z nim zrozumiałam, że tak ma obowiązek zrobić) to nie mam się co pokazywać u mnie na rejonie (a tam dostaję zwolnienia... ), bo tamtejsi lekarze nie lubią się z tym do którego chciałabym pójść prywatnie (byłam u niego raz na wizycie, co mam wpisane w karcie ciąży i to wywołało u "mojego" lekarza takie oburzenie, że aż się zszokowałam, jak dziecko się obraził... )... TŻ i mój tatuś kladą już panele, ale będę mieć ładny pokoik... I znalazłam fajny sklepik, w którym było mnóstwo spodni na gumie (bo te typowo ciążowe są dla mnie jakieś niewygodne), ale miałam za mało euraczy, żeby kupić wszystko co mi siępodobało...
|
|
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
mojego chrzestnego żona w pierwszej ciąży przytyła 35kg (przed ciążą była troszkę okrągła) a po ciąży tak schudła! szczypiorek (chudsza niż przed ciążą) już była w ciągu 5 mies po porodzie! Nie wiem ile dokładnie czasu ale była na mojej komunii chudziutka a dziecko jeszcze wtedy nie umiało siedzieć- takie małe. Takim to pozazdrościć że dobrze wyglądały dopiero po ciąży (ja nawet nie wiedziałam ze ona taki mały pulpecik była przed ciążą- ze zdjęć to wiem)
|
|
|
|
#4170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

i ze mozemy najpierw po sklepach poogladac to moze gdzies taniej znajdziemy niz na all a na moje pytanie kiedy pojedziemy sie poogladac za tym to stwierdzil ze jest jeszcze duzo czasu

. Przybyło mi już 9 kg od początku ciąży i niestety gin wyraził swoje niezadowolenie z mojej wagi
. Dostałam wreszcie skierowanie na glukozę i powtórną toxo.
...
dlatego sama oglądam i przymierzam się do zakupów (jedyną rzeczą jaką uważa że musimy mieć to termometr - po obejrzeniu reklamy z termometrem z Lidla 
klask i:

Latem zawsze nogi mi puchną a w ciąży to pewnie zaczną bardziej.....