|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez wypelnialam i nic jeszcze nie dostalam a cos jeszcze wypelnialas czy tylko w szpitalu ?
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
traiconera bardo ładna jesteś i chyba chudłaś co?
Właśnie zjadłam słoik nutelli łyżką, a kyyysz ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Ja nie ubieram czapy tylko kapelusik na słońce.
|
#3033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Schudnąć to z kg nie schudłam, ale przez ćwiczenia trochę się mięśnie wyrobiły. Ale i tak w zadne przedciazowe portki nie wchodze przez szerokie biodra Przy takiej pogodzie to młoda pod czapka miałaby zupełnie mokre hery ![]() dziś przez cały dzień praktycznie śpi, odsypia wczorajsze marudzenie
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
ja już na kg nie patrzę bo niby mam wagę sprzed ciąży ale ciało pozostawia wiele do życzenia..
a samo się nie ujędrni .. ![]() dobra lece na spacerek z moimi mężczyznami, zerknę do h&m czy jest tygrysek bo jak nie to lipa! a ego zapewne już była w h&m
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tajka, to nosidło jest super, my w tamtym roku wypożyczyliśmy takie na wycieczki w góry i młody był zachwycony. Nawet nie kwęknął, w wózku wiecznie marudził a w nosidle siedział ![]() Aja, podziwiam Cię za te pieluchy, mój Aleks będzie chodził w pamperze do 18 Kilka miesięcy przed drugimi urodzinami zaczął siadać na nocnik i czasem nawet ładnie sikał ale odkąd urodziła się Anika nie chce. Teraz jest małym Ajkiem sikającym w pieluszki jak mała Ika...Super że Kasia zmienia klasę Diatoma, sporo Tymo waży ale ja bym się nie przejmowała, zacznie chodzić to wysmukleje. A w końcu to chłopak, może będzie z niego kiedyś duży facet. Mój Aleks zawsze był drobiną ale to rodzinne, wszyscy jesteśmy niscy więc i on pewnie taki będzie. Kasiapruszkow, ja się nie znam ale o Baby Bjorn czytam od lat i jest to firma znana na rynku z drogich i porządnych nosidełek. Więc myślę że zrobiłaś jednak dobry zakup, a chyba nie zamierzasz nosić w nim małego po ileś godzin dziennie. Krusiak, ale trafiłas okazję, super ![]() Czarna, ja bym wybrała x-landera ale bez względu na to co wybierzesz, wózkiem bardzo dobrze wjeżdża się i zjeżdża po schodach Ja to już opanowałam i do tego wcale nie trzeba wiele siły, w życiu nie dźwignęłabym wózka z dzieckiem a wjeżdżam spokojnie. Kwestia wprawy Traicionera, |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja, aż głupio się przyznać, ledwo daje rade podjechać pod takie bardziej stromy podjazd starego typu.Aleks pewnie trochę zazdrosny i przezywa drugą młodość ![]() dzięki Nadia właśnie zjadła i znowu śpi ale to dobrze, bo muszę na jutro wywiad przetłumaczyć
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() wczoraj bylismy na pierwszym szczepieniu. Maja przespała cały dzień a wieczorem zrobiła sie marudna. Noc na szczescie tez spała. Tylko dzisiaj na buzi wyskoczyły jej małe czerwone krosteczki. Myślicie, ze to od szczepionki? No i pytanie do dziewczyn, które dostały już pierwszy @ - jaki miał kolor? bo u mnie od wczoraj coś leci takiego ciemnego, prawie brązowe (sorki za dokadnośc) i nie wiem czy to już czy nie bo we wtorek minęło 6 tygodni od porodu.
|
#3038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ty urodziłaś grubo po mnie więc myślę że dostaniesz tylko w późniejszym okresie. moją ankietę w rzeczy samej dostali dużo wcześniej bo ja urodziłam na początku marca więc cierpliwości na pewno się doczekacie wszystkie moja też własnie ucięła komara, ja zrobiłam sobie pyszną herbatkę i relax ![]() no i zaczął kropić deszczyk i zrobiło się chłodniej... |
|
|
|
|
#3039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my też ubieramy kapelusik, z "hello kity" hahaCytat:
a moja Lenka żali sie rybkom z hustawki
|
|||
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem fajnie jest popracować trochę, tęskno mi za tym a na co się zali?
|
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas jest strasznie duszno przydał by się deszczyk
|
|
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Bylismy dzis z mala w baby clinic, nasza kluseczka wazy 5285 kg A jak to u was jest, mierza wam maluchy na zyczenie? Mi powiedziano, ze nie mierza zeby rodzice nie swirowali
|
#3043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
montii sloik nutelli ![]() iza ja cie dobrze rozumiem...pomimo tego ze karmie piersia,nadal uwazam tak jak w ciazy ze karmienie w miejscu publicznym jest nie na miejscu, w uk sa miejsca gdzie mozna karmic maluchy Ja sama czulam sie niesmacznie gdy podczas jednej z rodzinnych imprez szwagierka wywalila cycora na wierzch i zaczela karmic nawet nie zapytala czy nikomu to nie bedzie przeszkadzac,polowa goscvi nie wiedziala gdzie oczy podziac wlacznie ze mna![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- tracionara laska z ciebie Ja chce MARSUPI ![]() ![]() ![]()
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie o takie ostentacyjne karmienie mi chodziło ja jak byłam mała to spotkałam się z identyczną sytuacja jak ty, moja ciocia karmiła swoje dziecko przy stole pełnym ludzi, choć w domu było jeszcze kilka pokoi, a to dziecko się kręciło, tzn. dużo kręciło główką, possało po czym puszczało i obracało się na gadających gości, więc po prostu co jakiś czas cyc ciotki w ukazywał się w pełnej krasie ![]() jak 12 latka byłam w szoku wtedy pamiętam ![]() ja co prawda nie karmię, ale mi karmienie piersią kojarzy się z taką intymną sytuacją między mamą a dzieckiem
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomozcie,te co maja MARSUPIII... ja nadal w kropce kurde mozna gdzies jeszcze je kupic???? zachustowani maja przerwe a na nosidla.com maja tylko kremowe i to jeszcze L....masakra
![]() ![]() ![]() ![]()
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jutro do baby clinic, ale tydzien temu mala wazyla 5720g. Twoja to laska :Pszczupla a moja puszysta;p
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wjeżdżanie wózkiem po schodach naprawdę nie jest trudne, oczywiście pod warunkiem dużych kół. Moja mama to opatentowała a ja się nauczyłam, wjeżdżam spokojnie po schodku, bardziej boję się zjeżdżania. To znacznie lepsze niż wnoszenie, krzyż by mi pękł pod ciężarem wózka z dzieckiem. A z podjazdami starego typu też mam problem ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- A ja w końcu zrezygnowałam z podwójnego, dwupoziomowego łóżka o którym pisałam i zamówiłam dziś to http://www.sklep.meble.pl/p83846,pol...uper-cena.html Teraz kupujemy jedno, dla Aleksa a Anika dostanie drugie za 3 lata. Mebel po złożeniu ma tylko 42cm głębokości a to ważne bo pokoik ma zaledwie 2,5m szerokości. Mam nadzieję że będziemy zadowoleni Do tego zrobimy na zamówienie dwie szafki z otwieranymi blatami, które potem będą służyć jako biurka
|
|
|
|
|
#3048 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
łoo w końcu doczytałam
![]() mój mały zasnął sobie sam na łóżku ssąc pięść strasznie piąstkę wkłada do buzi normalnie cały czas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super zdjęcia ![]() mój tez cały czas w jedną stronę głowę przekręca w lewo ale prawą stronę ma spłaszczoną więc dobrze że tak przekręca Cytat:
mój nawet nawet cały dzien gaduła ![]() Cytat:
ja nie zakłądam chyba że wiatr wieje a nie jest w wózku to wtedy naciągam taką siatkową ale jak jest gorąco to nie zresztą on się drze w czapce nie dziwię się 30stopni to na pewno mu się czapka nie uśmiecha ![]() ale fajnie powiedz mi to zdjęcie co miałaś wcześniej w awatarku to ty byłaś?co do karmienia ja nie pokarmiłabym w miejscu publicznym bo się wstydzę. poza tym wiem że innych to zawstydza. tak jak mówicie o ile dyskretne karmienie jest to wywalenie cyca na wierzch już nie bardzo i zdania nie zmienię. ja w domu to tylko przy rodzinie i mężu karmię rodzice, brat i siostra nawet przy jej chlopaku się zakrywam, wiem ze to krępuje innych i się nie dziwię cycek jest bardzo intymną częśćią ciała nawet jak się karmi. Cytat:
i gada cały dzień spał może ze 2 godziny ![]() Cytat:
ale fajnie ![]() przyszedł do mnie pałąk do wózka super i truskawa ale ona fajna ![]() ![]() na razie ja mam ubaw oli jakoś się nie zainteresował... kiedy wasze dzieci zaczęły się zabawkami interesować??? np brac do rączki albo uderzać...?
|
|
#3049 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
no w końcu mogę cos napisać, chociaż mały i tak marudzi
my dziś kończymy dwa m-ce i czekamy właśnie na panią doktor ![]() mały ostatnio nie chce mi spać jak jedziemy np na zakupy, w samochodzie zasypia, nawet nie budzi go jak wkładam na stelaż, a jak tylko wchodzę do sklepu, to otwiera oczy i po 10 minutach ryk, chciałam dziś w empiku kupić jakąś książkę o pierwszym roczku, ale przecież nie dał mi obejrzeć Cytat:
a Ty jak tam na zakupach? miałam coś jeszcze poodpisywać, ale na raty czytałam i nie pamiętam co
|
|
|
|
|
#3051 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
kampasiula, super dzieciaki
![]() aja, super, że Kasia zmieni klasę traicionera, ślicznie wyglądacie! Ty miałaś dzisiaj wodę? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sto latCytat:
![]() Krzyś ma wysypkę w dalszym ciągu i nie wiem od czego, już się boję jeść cokolwiek! Cytat:
Cytat:
http://www.best-baby-carrier.com/31-marsupi popatrz może będzie Ci pasowało Cytat:
bo macha przy tym kończynami jak zwariowany![]() faworytką jest fioletowa żyrafa z maty
|
||||||
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale kusicie z tym marsupi a po domu to się przydaje? bo Oli lubi dużo być noszony i tak sobie myślę czy jak bym go tak po domu nosiła i coś robiła z nim>? ale latem to chyab gorąco...
|
#3053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym marsupi to szkoda, ze na alle nie można złapać Cytat:
Zjeżdżanie to byłby hardcore w ogóle ![]() Cytat:
![]() Jaka truskawa? moja jakoś tak po 9 tygodniu. Cytat:
wodę w sensie w kranie?- taka żółtą jakąś miałam ![]() Ja się dawno spisałam, ale mój mąż się dzisiaj obudził i musiałam mu wysyłać różne dane Tak piszesz o tej macie i się nie mogę doczekać, a mąż ciągle zapomina zabrać z pracy. Moja młoda po raz pierwszy w życiu nie marudziła na spacerze ani o jedzenie, ani o picie, jestem w szoku ![]() Po drodze zaczepiła nas taka babka i się pytała, czy mała na mm jest, bo wg niej do mm coś dosypują, ze dzieci takie wesołe eirene- mi się przydaje, jak np młodą nie może usnąć i nic innego nie działa. kilka minut i odpływa.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-06-16 o 20:09 |
||||
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na twarz,
dzisiaj moja znowu odstawiła scenę jak wczoraj, ok 18 zaczyna się robić nie znośna ![]() płakała, musiałam ją nosić, to już drugi dzień z rzędu kiedy ją noszę, bo nigdy tego nie robiłam, płacz przed kąpielą, płacz po kąpieli ![]() i znowu jadła mleko przez pół godziny !!! i zjadła tylko 100 ml
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
tak w lepszych sklepach idzie dostac w necie znalazłam sklep co ma - nie przepuszczają w ogóle promieniu UV więc nadają się nawet na ekstremalne warunki - są kapelusze i czapki - na plaże sobie nie wyobrażam chyba innej. Ja mam moją z Deutschlandu
![]() właśnie ja najwięcej po domu - bo mały ciekawski a jak na raczkach to nie dosc, że nic zrobic nie umiem to jeszcze plecy bolą - a tak to wkladam do marsupi - jem śniadanie, sprzątam itd a mały w między czasie zawsze uśnie i mam spokój
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-06-16 o 20:21 |
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś wieszałam pranie w marsupi i do rzepa przyczepiły mi się majtki, których nie zauważyłam. Akurat wtedy mąż przyprowadził znajomych, wiec było zabawnie
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam niedawno z Rybnika z nowym nabytkiem Mai -casualplay
Dziewczyny,jest boski i wygląda jak nówka! Super lekki i świetny wizualnie Przy okazji wtargnęłam do H&M i kupiłam małej getry i tunikę ![]() Byłyśmy też na badaniu bioderek i wszystko w porządu...pielucha precz!
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja po lekarzu ![]() Poproszę o wymianę wszystkich stawów. Mam wysięk mazisty w kolanie czy cóś takiego. Leków nie mogę brać, bo karmię. Powinnam to mieć ściągnięte i antybiotyk, ale dupa. Jakbym karmiła z pół roku to może bym się pokusiła, ale jutro Basia będzie miała dopiero 2 miesiące. Na razie mam przykładać liście kapusty jak przy zapaleniu piersi i przykładać coś zimnego i bandażować, mało chodzić (hahaha) i leżeć z nogami do góry (hahaha) We wtorek znów mam iść |
|
|
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
witajcie kochane
ja tylko na chwilkę, gdyż wciąż mam problemy komputerowe. niestety chyba nie ma szans, żebym zdążyła więcej poczytać, bo zaraz mi się pewnie wyłączy komp ![]() najpierw dobre wiad. - po piątkowej kontroli okazało się, że Anice naprawiły się bioderka a teraz gorsze - na dzisiejszym szczepieniu zapytałam pediatrę, czy to normalne, że Anika wciąż nie chce podnosić główki jak leży na brzuszku i okazało się, że to nie jest normalne. dostałyśmy skierowanie do Punktu Wczesnej Interwencji, od razu zadzwoniłam i za dwa tyg. mamy wizytę tam u lekarza i prawdopodobnie będziemy chodzić na rehabilitację. zapewne sie domyślacie, jak się zdenerwowałam - popłakałam się w aucie jak wracałyśmy od pediatry TŻ mnie pociesza, że może mała trochę inaczej się rozwija, że to pewnie nic poważnego, ale ja się bardzo martwię. nawet nie mogę za bardzo poczytać na necie coś na ten temat, bo przeklęty komp odwala wciąż numery poza tym brakuje mi bardzo wizażu ![]() mała marudzi, idę ją ponosić. może uda mi się potem zajrzeć choć na chwilkę
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam wystawiać takiego małego dziecka na słońce i tego się boję, podoba mi się Marsupi, ale boję się że mała się przyzwyczai i będę musiała z nią nawet śniadanie jeść ![]() sama nie wiem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

Kilka miesięcy przed drugimi urodzinami zaczął siadać na nocnik i czasem nawet ładnie sikał ale odkąd urodziła się Anika nie chce. Teraz jest małym Ajkiem sikającym w pieluszki jak mała Ika...Super że Kasia zmienia klasę 
ale to dobrze, bo muszę na jutro wywiad przetłumaczyć

przydał by się deszczyk 

TŻ mnie pociesza, że może mała trochę inaczej się rozwija, że to pewnie nic poważnego, ale ja się bardzo martwię. nawet nie mogę za bardzo poczytać na necie coś na ten temat, bo przeklęty komp odwala wciąż numery