Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 14:17   #2731
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Andziot, ja też dałam dwie krople więcej, bo Hanka trochę się krzywi na wszystko inne, niż mlesio. Także K i D też pewnie niecałą dawkę dostaje [bo teraz do dzioba prosto daje]

MoniaK, życzę Ci, aby Tymuś jednak szybciej, niż za pół roku dał Ci odetchnąć. A odciąganie nie wchodzi w grę? Albo chociaż małe oszustwo i podanie jednej porcji MM?

Kiara, ależ słodkie te Twoje dzieciaki

Ddaaiissyy, u nas wysypka też zaczęła się od jednej krostki. Hanex szybko sobie rozniósł po całej twarzy Ale masz grzecznego Gabulka

Aguś, zdrowiej szybko i masz zakaz chorowania!

Moria, jeśli chodzi o karmienie butlą, to u nas najczęściej stróżka mleka leci w stronę szyi albo ucha, ale łapiemy

Wyprzedaże w Mothercare od lipca!

Matall, w sprawie seksu, pozostają Wam tylko szybkie numery

Hanutka wzbogaciła się o nosidło Womar Zaffiro Banana! [mamy to w turkusowo-zielono-różowe pasy] Słuchajcie, rewelacja! Wygodne, dzieciak zbytnio się nie grzeje, nie ma zaplątywania się, jak w przypadku chusty. Jeszcze nie wiem, jak opinie, działanie na kręgosłup, ale myślę, że jakiś wypad do sklepu nie zaszkodzi dramatycznie? Postaram się o fotki Hanki w tym wynalazku i załączę

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nurtuje mnie to, że Pepe leży tylko na prawym lub lewym boku, a jak go położe na wznak, to odwraca głowę i tak jakby dalej leżał na boku. Jedynie, jak karmię, to leży na wznak na rogalu. Boję się, że jego główka będzie jajowata. W jaki sposób skłonić go do leżenia na wznak??

daisy, TŻ ściągnął polskie kołysanki ( spij kochanie, kotki dwa itp. ). Jak wróci z pracy mogę zapytać skąd to dokładnie wziął.
moja pediatra zalecila jakimis waleczkami przy glowce ukladac by sie nie odwracala
ja robilam je z pieluszek
jest lepiej
ale uszka jej sie nie pypraja juz, wiec nie robie waleczkow :P

mojej Oli luszczy sie glowka
natluscic oliwka po kapieli ??

moria chyba pytalas czy dzieci na mm tez tak ulewaja przy jedzeniu
tak moja nie dosc, ze cmoka strasnzie, co by mial ktos jej butle zaraz porwac to jeszcze zawsze jej z ktorejs strony cieknie
Stary 2011-06-16, 14:39   #2732
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

heloł

dziekuje za komplementy dla sebusia

nasza dzisiejsza nic na pewno do udanych nie nalezy
drugi raz pod rzad obudził sie koło 1:30 i po jedzeniu nie był spiacy
maaaało spałam i dzisiaj działam troche na auto pilocie.
moje dziecko w odole spac nie chce od 10 do 13 nie spal potem godzina dzemki jedzenie i nie spi. ale bujam go w lezaku moze zasnie bo powieki ma z ołowiu.

bylismy u pediatry z ta wysypka
podobno to potówki
zaleciła przemywanie spirytusem do pępka i nie jedzenie surowych warzyw bo moze od nich uczulenie...

mały wazy 4800!a jutro ma 4 tyg
Stary 2011-06-16, 14:49   #2733
mimbi
Zakorzenienie

Bede miala bardzo wazny powod zeby ze wsi wrocic dodom, jak sie okaze, ze w MC sa wyprzedaze (rym - jakby kto nie wiedzial, cala droge o nim myslalam, wracajac ze smierdzacej poczty). A jak NU KOLEKSZĄ to mi bedzie przykro, bo dziecko moje rosnie w takim tempie, ze niedlugo bedzie nosic moje ubrania.
Moje jak moje, ale jak zacznie nosic ubrania TŻ?

I chcialam powiedziec, ze my wcale nie mamy chusty, tylko wlasnie takie no, nosidlo, jak to piekna Mary ząbki cztery napisala, tyle ze firma inna - Bebelulu. A ja cale zycie pewna bylam, ze to chusta, nawet tak napisali w instrukcji , ze to chusta jest. Ale tez napisali, ze to od 8mego tygodnia albo po konsultacji z pediatra, a ja zapomnialam pediatry zapytac
http://babyclub.totu.pl/g/830/500/8300000632.jpg taka mamy tylko zielona-trawiasta (pod kolor kupy)

Ide soczewki wyjac i kime sobie ze dwie seki. Dziecko w wozku jeszcze niewyjete po spacerze, mam nadzieje, ze nie zapusci tam korzeni.

Wrzucam fotos-wzruszacz. Na fejsiku zrobil furore
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:57   #2734
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

/hej

ja miałam dzisija masakryczna noc...
i w ogóle zastanaiwm sie czy wszystko ok...

bo moj synek jak się budzi na karmienie to potrafi przez 3 godziny sie domagac jedzenia co chwilę...
szuka sysa a jak mu daje to ciumka chwile i dalej nie chce....
oczywiście jak budzi sie głodny to je normalnie, ale potem nie chce zasnąc....
no chyba, że odleci przy U i nie będzie odbicia...
bo jak sie go ruszy to sie przebudza i dalej szuka...
i tak potrafi po kilka godzin...
dzisiaj w nocy np. nie spał mi od 00.01 do 5 rano

dopiero jak wzięłam go do łózka to zasnął przy U i tak spaliśmy razem....
nawet nie pamietam, że go potem jeszcze ok 8.00 karmiłam...
na spiocha dałam mu drugiego U i bez odbijania oczywiście zasnał i spał do 13.00
ale odbijać musi przecież....bo kolki będą murowane...
potem pobudka i jeszcze nie spi....
Ciumkac chce ale jak mu dje U to na dwa pociągnięcia i plucie...

teraz leży sobie u tżta na brzuchu i ciągnie smoka...

a ja się zastanawiam co ja robię nie tak?
może on się nie najada?

ale z drugiej strony ulewa mi bardzo po takim kilkugodzinnym wiszenieu na UU...

co o tym myślicie ?
Stary 2011-06-16, 15:05   #2735
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
/hej

bo moj synek jak się budzi na karmienie to potrafi przez 3 godziny sie domagac jedzenia co chwilę...
szuka sysa a jak mu daje to ciumka chwile i dalej nie chce....
oczywiście jak budzi sie głodny to je normalnie, ale potem nie chce zasnąc....
no chyba, że odleci przy U i nie będzie odbicia...
bo jak sie go ruszy to sie przebudza i dalej szuka...
i tak potrafi po kilka godzin...
dzisiaj w nocy np. nie spał mi od 00.01 do 5 rano

dopiero jak wzięłam go do łózka to zasnął przy U i tak spaliśmy razem....
nawet nie pamietam, że go potem jeszcze ok 8.00 karmiłam...
na spiocha dałam mu drugiego U i bez odbijania oczywiście zasnał i spał do 13.00
ale odbijać musi przecież....bo kolki będą murowane...
potem pobudka i jeszcze nie spi....
Ciumkac chce ale jak mu dje U to na dwa pociągnięcia i plucie...

teraz leży sobie u tżta na brzuchu i ciągnie smoka...

a ja się zastanawiam co ja robię nie tak?
może on się nie najada?

ale z drugiej strony ulewa mi bardzo po takim kilkugodzinnym wiszenieu na UU...

co o tym myślicie ?
Antropia a może ulewa bo mu się nie odbija?? Moja Aluśka po szpitalu (w którym powiedzieli mi, że dziecko na piersi nie trzeba brac do odbicia) dużo bardziej ulewała - teraz tak 2-3 razy na dobę, ale odbijamy do znudzenia - niestety nawet w nocy, bo jak zaśnie z nami w łóżku przy U to po jakimś czasie zaczynają się wiercenia, stękania - coś jej przeszkadza, podniosę ją - odbije się i od razu dziecku lepiej ale znowu chce jesc
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:06   #2736
Agnieszka.M
Rozeznanie

Kiara śliczne te twoje dziewczyny i jaka Lenka wpatrzona w Wiki

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Achaaaa!! W LIDLU (przynajmniej tym u mnie) X’lander nie mieści się w kasach! Normalnie szok! Musiałam bocznym wejściem wychodzić, ktoś mi musiał bramkę otworzyć i dopiero wtedy mogłam podjechać do swojej kasy, gdzie już zakupy skasowane więc na prędce musiałam wszystko pakować bo już kobity wzdychały za mną. I jeszcze usłyszałam „Za szerokie wózki teraz robią”

I jeszcze takie pytanie do mam butelkowych: Czy Wasze maluchy też w czasie karmienia całe się ulewają? U nas często pół śliniaka mokre, leci jej kącikami ust, czasem tak strzela z buzi, jakby pluła ale jednocześnie ciągnie więc nie wiem skąd to. Może za szybko pije?
Ja już niestety doświadczyłam nie mieszczenia się w kasie w Lidlu i przepuścili mnie przez kasę dla niepełnosprawnych. Dobrze, że akurat była zamknięta i ludzi przy niej nie było, bo tylko mi bramkę otworzyli i luzzz, ale jakby się tak kolejka musiała wycofać, a przy drugiej kasie moje zakupy i bym pracę dwóch kas przyblokowała, to nie wiem, czy bym przeżyła Ja za to usłyszałam, że mam "niewymiarowy wózek". Swoją drogą trochę w tym prawdy, bo dosłownie z powodu 2 cm nie mieszczę się w drzwiach mojej klatki schodowej i żeby wyjść muszę drugie skrzydło otwierać, ale że mam 158 cm wzrostu, to albo muszę sobie brać na dół krzesełko, albo zakładać buty na wysokim koturnie i stojąc w nich na palcach jakoś mi się udaje odblokować skrzydło Możecie sobie wyobrazić jak to wygląda

Moria z tym chlapanie przy piciu mleka z butelki, to u nas też się to zdarza, ale wiem jaki jest na to patent, co nie znaczy, że zawsze się uda to zrobić Najważniejsze jest to, że dziecko musi mieć cały smoczek głęboko w buzi i obejmować go całymi ustami (takiego karpika musi zrobić), wtedy smoczek jest dobrze zaciągnięty i nie ma chlapania, ani łykania powietrza, co jest ważne w kwestiach brzuszkowych. To takie strzelanie wynika z tego, że jak smoczek nie jest mocno zassany, to on się w buzi wykrzywia w różne strony i przez to strzela. Mój sposób na porządne zassanie jest taki, że jak daje mu butelkę do buzi i mały już otwiera usta i chce zassać, to troszkę go unoszę do góry, tj. do pozycji półsiedzącej, wtedy on ten smoczek goni i szerzej otwiera ustka, dopycham wtedy butelkę, a że mleko jeszcze nie leci, to mocno zasysa i wtedy opuszczam go do normalnej pozycji i już porządnie przyssany ładnie pije. Jak w trakcie picia trochę popuści, to powtarzam całą akcję.
Mamy butelki tt, sama jestem ciekawa, czy przy innych też jest taki problem? Chociaż my już sobie w miarę radzimy.

Paulizia proszę bardzo
Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o pozycje do odbijania, to wklejam link do artykułu na ten temat http://www.boboclub.pl/site/odbijanie_po_karmieniu
U mnie jednak sprawdza się jeszcze inna pozycja, którą poleciła mi mama. Nie ma męża w domu, więc nie ma mi kto zrobić zdjęcia jak trzymam Antosia, ale znalazłam w internecie podobną http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=834 tylko ja tą rękę, którą facet ma luźno puszczoną trzymam maluchowi pod brzuszkiem i lekko masuję - zawsze się odbija a w innych pozycjach mi nie wychodzi

Asiak1981 waga twojego Wojtusia wymiata

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Byłam u gina i mam przyzwolenie na seks
Ja tylko się pytam... KIEDY?
Kasiu łódzka, jakim cudem Wy znajdujecie na to czas??
Pytanie wprawdzie nie do mnie skierowane, ale my też jesteśmy w tej kwestii aktywni. A na to czas się zawsze znajdzie Jak mały śpi chociaż 15 minut, albo leży sobie w leżaczku, to obojętnie, czy dzień, czy noc, wtedy rodzice zamiast spać lub sprzątać zajmują się sobą. Ostatnio jak wróciliśmy z zakupów, mały jeszcze drzemał w foteliku, a my zamiast wykładać zakupy, to hop do łóżka Albo jak mąż przyjdzie z nocki, obojętnie 2-ga, 4-ta w nocy, patrzy tylko, czy mały śpi, sprawdza o której go karmiłam, bo zapisuje w notesie i stwierdza "ooo, mamy godzinę do karmienia, nie opłaca się iść spać" i hop godzina przytulania Wychodzimy z założenia, że szczęśliwi i zrelaksowani rodzice, to szczęśliwe dziecko

Matatllewar wszystkiego dobrego dla Edzika z okazji 6 tygodni

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:10   #2737
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Antropia a może ulewa bo mu się nie odbija?? Moja Aluśka po szpitalu (w którym powiedzieli mi, że dziecko na piersi nie trzeba brac do odbicia) dużo bardziej ulewała - teraz tak 2-3 razy na dobę, ale odbijamy do znudzenia - niestety nawet w nocy, bo jak zaśnie z nami w łóżku przy U to po jakimś czasie zaczynają się wiercenia, stękania - coś jej przeszkadza, podniosę ją - odbije się i od razu dziecku lepiej ale znowu chce jesc
no własnie staram się go odbijać o każdym jedzeniu, a nawet w trakcie...tylko że jak odbije to mu się spać odechciewa...niby che dalej jeść, ale nie chce....bo jak mu daje to ciumknie dwa razy i koniec...
Stary 2011-06-16, 15:13   #2738
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Sanieczka <3 <3 <3

Na moje oko, wszystko z Marcelkiem dobrze, jak tak czytam, to każda z nas inne mleko stosuje, a dzieciaki ulewają, rozkład tygodniowy kup indywidualny.

No i cudny jest! Jaka karnacja!

MoniaK, ja MM podaję 3-4 razy na dobę a i tak podaję K i D. Przy jednym karmieniu, myślę, że na luziku, spoko, plaża, podawaj dalej

Pauliziu, o ile dobrze zrozumiałam, Antonio dobrze śpi, a Ty narzekasz!

Nosidło ekstra, przetestowane, Hanka jeszcze lekko się dziwi, ma TAKĄ minę, kiedy Ją noszę, ale jest ok. Jednak przy dłuższym noszeniu dzieciakowi może być za gorąco

Moria, bo w sumie wszędzie są od czerwca, więc nie wiem sama

Asiak1981, piękna waga masz jakieś magiczne mleczko Hanka o 2 kg mniej ważyła ostatnio

Aha! Co Ty na to, żeby naszym dzieciakom wspólną osiemnastkę zrobić?

Mimbi, super to bebelulu! No może i to co mamy, to chusta, ale mnie to w ogóle jak torba na ziemniaki wyglądało Z tymi ciuchami to ja się zastanawiam, bo w bodziaki od cioci Martusi moje dziecko jeszcze wchodzi, a przecież była dłuższa od Misi

Poszłam ci ja dziś kulturalnie do gin na przegląd podwozia. Patrzy mnie kobita w futro i mówi, co następuje:
-macica obkurczona [czyli nadzieja, że jeszcze mi się flak zmniejszy, PADŁA]
- blizna pięknie się goi
- to, co mogło być okresem w ostatnią sobotę, BYŁO OKRESEM
- mogę znowu mieć dzieci
- mogę znowu sobie iść rodzić, proszszsz, tylko trzeba dziecko zaprogramować, żeby urodziło się w Jej dyżur
Ponadto dostałam receptę na piguły i oficjalne pozwolenie na jogging, brzuszki i fitness od 1 lipca. Bzykanie a i owszem, o ile się wcześniej z gachem nie pozabijam

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:26   #2739
Agnieszka.M
Rozeznanie

Mary a wrzucisz jakieś zdjęcia Hanutki w tej torbie? Bo bardzo mi się to spodobało.

Moniqac zapomniałam napisać ... sprawdziłam i folia przeciwdeszczowa, którą wożę w aucie naiwnie myśląc, że jak będzie padać, to ją założę na gondole okazała się być folią na spacerówkę Byłam pewna, że skoro moskitierę mam na gondole, to folię też. Dziękuję, że mnie zmobilizowałaś, żeby to rozwinąć, bo inaczej mogłabym się mocno zdziwić w nieodpowiednim momencie

Stary 2011-06-16, 15:32   #2740
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
moja jak łapie suta i puszcza i tak w kółko to albo chce beknąć jak stary dziad
albo już jest obżarta ale chce się uspokoić (jest bezsmoczkowa)
spróbuj odbijać więcej

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość

Pytanie wprawdzie nie do mnie skierowane, ale my też jesteśmy w tej kwestii aktywni. A na to czas się zawsze znajdzie Jak mały śpi chociaż 15 minut, albo leży sobie w leżaczku, to obojętnie, czy dzień, czy noc, wtedy rodzice zamiast spać lub sprzątać zajmują się sobą. Ostatnio jak wróciliśmy z zakupów, mały jeszcze drzemał w foteliku, a my zamiast wykładać zakupy, to hop do łóżka Albo jak mąż przyjdzie z nocki, obojętnie 2-ga, 4-ta w nocy, patrzy tylko, czy mały śpi, sprawdza o której go karmiłam, bo zapisuje w notesie i stwierdza "ooo, mamy godzinę do karmienia, nie opłaca się iść spać" i hop godzina przytulania Wychodzimy z założenia, że szczęśliwi i zrelaksowani rodzice, to szczęśliwe dziecko
z tym zapisywaniem to dobre,
to jakby liścik miłosny zostawić,
zobacz - karmiłam niedawno, jestem gotowa i chętna

ja jakoś jeszcze nie mam odwagi

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Poszłam ci ja dziś kulturalnie do gin na przegląd podwozia.
za przegląd,
mój też się zbliża wielkimi krokami,
(po Zosi byłam na przeglądzie dopiero po 4 miesiącach )
teraz postaram się być wcześniej

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:33   #2741
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
moja jak łapie suta i puszcza i tak w kółko to albo chce beknąć jak stary dziad
albo już jest obżarta ale chce się uspokoić (jest bezsmoczkowa)
spróbuj odbijać więcej
własnie mały zasnął u tzta na brzuchu

staram sie jak mogę go odbijać ile się da...

może mu bliskości trzeba
Stary 2011-06-16, 15:37   #2742
andziot
Zakorzenienie

któraś mamusia stosuje Esputicon ???
bo czytam, że tam tylko 2krople dwa razy na dobę wystarczy ..
działa taka dawka ???
bo kończy mi się infacol i tak myślę co by kupić coś innego co mniej trzeba do buziuchny nalewać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 15:42   #2743
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
z tym zapisywaniem to dobre,
to jakby liścik miłosny zostawić,
zobacz - karmiłam niedawno, jestem gotowa i chętna

ja jakoś jeszcze nie mam odwagi

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

za przegląd,
mój też się zbliża wielkimi krokami,
(po Zosi byłam na przeglądzie dopiero po 4 miesiącach )
teraz postaram się być wcześniej
No, taki tajny szyfr
Ja chociaż nie pękłam, ani nie byłam nacinana i super się czułam, to mimo wszystko też nie miałam odwagi, ale dzień przed 6 tyg. od porodu byłam na kontroli u ginekologa, dostaliśmy zielone światło i skorzystaliśmy z niego od razu po powrocie do domu

Stary 2011-06-16, 15:47   #2744
agus87
Zakorzenienie

moja po jedzeniu zawsze odbija
raz na 2 dni zdarzy sie, ze moze w ciagu calej doby raz nie odbije
ale rzadkosc
nawet w nocy ja odbijamy

tak sie zastanawiam kiedy moge jej nie zakladac czapeczki na dwor
bo niby chroni tylko i wylacznie przed sloncem, ale mala jest przewaznie w cieniu
jakos i tak boje sie jej brac na dwor bez czapeczki

a ta chuste czy nosidelko tez bym kupila
ale w lecie troche za goraco na chuste
tz nie chce w niej chodzic
a w ciagu dnia malo czasu z nia spedzam niestety
Stary 2011-06-16, 16:38   #2745
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Moja Aluśka chyba odsypia noc a mamusia nie może, bo dziecko śpi na złożonym łóżku rodziców mam nadzieje, że to nie oznacza przestawienia się na niespanie w nocy
Stary 2011-06-16, 16:41   #2746
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

sebek strasznie furczy przesz nos
jak spi
az swiszczy. oczyszczam mu codziennie frida. najpierw psikam sola morska i wyciagamy po chwili. co jeszcze moge zrobic?
Stary 2011-06-16, 16:44   #2747
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
jak spi
az swiszczy. oczyszczam mu codziennie frida. najpierw psikam sola morska i wyciagamy po chwili. co jeszcze moge zrobic?
Grazin u nas to samo, mam nawet wrażenie, że odkąd pediatra kazał tak robic to jest gorzej niz było - czasami to mi się wydaje, że aż w płucach furczy . Jutro jedziemy na kontrole to zapytam

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

A w ogóle jak ciągniesz fridą to wychodzą jakieś smarki? Bo u nas prawie nic nie ma...
Stary 2011-06-16, 16:47   #2748
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Grazin u nas to samo, mam nawet wrażenie, że odkąd pediatra kazał tak robic to jest gorzej niz było - czasami to mi się wydaje, że aż w płucach furczy . Jutro jedziemy na kontrole to zapytam

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

A w ogóle jak ciągniesz fridą to wychodzą jakieś smarki? Bo u nas prawie nic nie ma...
mój był dzis osłuchiwany wiec płuca czyste.
tz ciagnie bo ja mam za słabe płuce
jakies tam gluty wychodza
bo gruszka nic nie wychodzi
Stary 2011-06-16, 16:49   #2749
eweska
Moderatoreska

Hej kochane
Przepraszam że tak malo sie odzywam ostatnio, ale podczytuję Was
Dziekuje za wszystkie komentarze do zdjęć

Jeśli chce Wam się poczytać o wakacjach i ocenić to zapraszam, dopiero dzis zaczęłam i szykuje kolejne posty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=537970
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 17:31   #2750
Paulizia
Wtajemniczenie

AgnieszkaM

Mary oczywiscie spiiiii w dzien to spiiii a jakze
tylko w nocy mu sie nie chce
Ja tez chce fote w nosidle!!!!

Cytat:
jak spi
Mi dzis polozna powiedziala zebym nie wyciagala nic z tego nosa, bo przez to malec produkuje jeszcze wiecej glutow wystarczy zakrapiac... od dzis testuje i dam znac czy dziala
Stary 2011-06-16, 17:40   #2751
Weredka
Zadomowienie

Hej, hej, pamięta mnie tu któraś?? Jestem codziennie, ale rzadko się odzywam. Dziś się zorientowałam, że jeszcze nie wrzuciłam wam zdjęcia Zuzanki, więc to czynię.

U nas przygotowania do chrzcin w sobotę, więc na razie aktywnie się tym zajmuję. Byłam dziś u fryzjera i mam krótsze włoski . Od razu lżej.
Zuzka jest grzeczna, je i śpi ładnie, choć już zaczyna mieć okresy czuwania. u mnie trochę gorzej, bo rana po cc mi dokucza - jakaś ropa się tam pokazała i się wkurzam. Ale mam super położną środowiskową, która zawsze chętnie poogląda, czy lepiej. Dziewczyny po cc, czy szybko znikły wam brzuszki?? Ja wróciłam już do wagi sprzed ciąży, karmię piersią, a brzuch mam jak w 5 miesiącu ciąży - niektórzy już się pytali czy się drugiego spodziewam i mieli niezłe miny jak się okazało, że drugie już na świecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7053.jpg (18,0 KB, 36 załadowań)
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 17:43   #2752
Klaterina
Zadomowienie

ja sie melduje tylko na chwilę - Młody coś nie śpi i siedzę przy nim na łóżku, dobrze że dał mi kompleksowo posprzątać wcześniej mieszkanie
Stary 2011-06-16, 17:48   #2753
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

chciałam nadmienić fakt iż mój syn od godziny 10 rano spał ŁĄCZNIE jakieś 3 h...
Stary 2011-06-16, 18:40   #2754
mamaoptymistka
Zadomowienie

Hejka
Melduje się jako rozpakowana mamusia Franusia.
Jesteśmy w domku.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i gratulacje.
Proszę na początku poprawić na liście wzrost z 57 na 59 cm.
Odezwę się jak będzie troszkę więcej czasu.
Stary 2011-06-16, 18:42   #2755
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Witajcie
podczytuję Was, ale zazwyczaj nie mam czasu napisać.
Mam pytanie do mamuś sporo po porodzie i które były nacinane lub pękły i były szyte.
Może to głupio zabrzmi, ale bronchilda chyba mi się zepsuła
Czy Wy już kochałyście się ze swoimi TŻ`ami?? Bo ja próbowałam teraz nie dawno, ale jak dochodzi co do czego to piecze mnie i boli na zewnątrz i wewnątrz. Czy to jest normalne? Do gina jeszcze nie idę bo @ mi się zaczęła

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Hejka
Melduje się jako rozpakowana mamusia Franusia.
Jesteśmy w domku.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i gratulacje.
Proszę na początku poprawić na liście wzrost z 57 na 59 cm.
Odezwę się jak będzie troszkę więcej czasu.
Gratulacje !!
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 19:04   #2756
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobra, wrzucam fotki z nosidełkiem. Jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia, ale jakiś pogląd będziecie mieć

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Weredko, no jachaaaa, że pamiętamy! Dzieciątko piękne! Jakie zamyślone oczęta

Mamooptymistko, witajcie!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 19:09   #2757
Klaterina
Zadomowienie

Ja Ci Martulko nie pomogę

mój Aniołek o 12 jadł i zasnął od razu, potem o 15 zjadł-zasnął, o 16 sie obudził, pociumkał 10 minut po czym co go odkładałam do łóżeczka to się dopominał, brałam na ręce, cyca nie chciał bo tylko trzymał w buzi, odkładałam - znowu się dopominał tak więc zwiedziliśmy mieszkanie, poopowiadałam mu co gdzie jest i zasnął jak trzymałam go na rękach, w zasadzie to na żabkę w pionie teraz grzecznie śpi w łóżeczku

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Weredko - dzidzia ma taki inteligentny wyraz twarzy
Stary 2011-06-16, 19:37   #2758
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
chciałam nadmienić fakt iż mój syn od godziny 10 rano spał ŁĄCZNIE jakieś 3 h...
U nas to samo!!!
jak spal 3h to max, ciekawe jaka noc bedzie..

Eve i mamaoptymistka

Witajcie i gratlacje dla was!!!
Stary 2011-06-16, 19:45   #2759
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
Ja Ci Martulko nie pomogę

mój Aniołek o 12 jadł i zasnął od razu, potem o 15 zjadł-zasnął, o 16 sie obudził, pociumkał 10 minut po czym co go odkładałam do łóżeczka to się dopominał, brałam na ręce, cyca nie chciał bo tylko trzymał w buzi, odkładałam - znowu się dopominał tak więc zwiedziliśmy mieszkanie, poopowiadałam mu co gdzie jest i zasnął jak trzymałam go na rękach, w zasadzie to na żabkę w pionie teraz grzecznie śpi w łóżeczku

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Weredko - dzidzia ma taki inteligentny wyraz twarzy
zazdroszczę ogromnie że Ci tak ładnie śpi

U nas Tymciu wystawiony na balkon w wózku śpi od 18 i dopiero teraz zaczyna się budzić Zdążyliśmy w tym czasie kupić lodówkę

Antropia, jakbym czytała o moim dziecku chociaż ostatnio jest ciut lepiej.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 19:46   #2760
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

U mnie ciąg dalszy skoku rozwojowego
O 18 Pepe zjadł, potem beknął i ulał centralnie między moje cyce, to co wydalił wlało się w całości do mojego cycnika
A potem zaczął ryczeć jak syrena strażacka i skończył gdzieś 10 minut temu. Oboje spociliśmy się do bielizny , tzn. Pepe do pampersa. Idę coś zjeść, póki cisza na pokładzie
Mam nadzieję, że jutro skok się skończy, skoro rozpoczął się w sobotę
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości