Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 13:57   #3751
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX

Matko, nie wiem kiedy 14 nastała.

Właśnie się dowiedziałam, że prawdopodobnie czeka nas nie mały wydatek (przed wakacjami ).
Sprzęgło w aucie nawala i to konkretnie. Nie wiadomo, czy nie do wymiany
Na początku lipca przegląd - trzeba będzie to do tego czasu zrobić, bo nad morze nie będzie czym jechać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-06-16 o 14:03
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:07   #3752
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
No ja myślę. Bo normalnie...
Jadaj wcześniej śniadania - to też dobrze, na figurę robi.
Postaram się Tyle, że ja wcześniej to nie bardzo głodna jestem

No i po ładnej pogodzie Właśnie przeszła burza i pada deszcz.
Po południu idę z córką do dentysty i trochę mam nerwa. Jeden ząb- górna dwójka, zaczął jej wychodzić jak jeszcze w tym miejscu miała mleczaka. Mleczak już wypadł, ale stały nie chce wejść na jego miejsce. Generalnie ząb rośnie krzywo i wyżej niż pozostałe. Chciałabym jej założyć aparat na noc, ale dentysta twierdzi, że jest za mała na aparat. Ja chcę, żeby miała ładny uśmiech
i coraz dłużej, i coraz więcej.
Lilo123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:16   #3753
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Irenko u mojej babci też obiad był już o 12 bo po prostu starsi ludzie wstają wcześniej np. o 5 czy 6 to 12 dla nich to już późna pora więc obiad musi być. Choć tutaj jedni znajomi mają obiad zawsze między 11 a 12 i w niedziele tż zawsze mi mówi że my tak późno jemy obiad no sory jak w niedzelę wstajemy nieraz o 10:30 to ciekawe jak ma być obiad o 11 z żadną babcią ani mamą nie mieszkamy żeby pod nos mieć podstawione a szkoda
Aaaa a mojej babci znowu się odwidziało bo teraz jak już jest bardzo stara ma 85 lat to teraz lubi spać do 10 nawet a po nocach siedzi. A jak mieszkałam u niej przez pewien czas i na wakacjach bywałam czyli jakieś 10-15 lat temu to oczywiście już o 6 mnie budziła a przed 19 szła spać. Jak to ludziom zmieniają się nawyki

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Nie mam weny do roboty a tyle tego
Tylko to nie ze babcia stara iz tego powodu nie nie on mi zawsze mowi ze we francji tak sie je i czytalam w wielu miejscach i to samo 12 a 1 to juz max . Pamietam jak bylam w niemczech to ta babcia co sie nia zajmowalam jadla o 12 obiad ... Pominmy ze o 9 miala sniadanie i zawsze bylo punkt 9 a obiad punkt 12 a jeszcze mowila ze jak byla mloda to jedli z mezem i rodzinka o 11 obiad ... Mdleje . Tz mi mowil ze tu obiad 12 a kolacja o 7 .. Masakra i pomiedzy czuje sie glodna wiec cos dojadam . No ale na snoadanie jakis rogal i kawa a ostatnio to prawie sniadan nie jem bo ten obiad o takiej porze jak sniadanie dla mnie .moze i oni tak przyzwyczajeni ale mi troche dziwnie . Prawie jak dieta . Dobrze ze codziennie jakas kawiarnia czy cos zaliczona bo bym nie wyrobila hehe moze chudsza wroce .
Cytat:
Napisane przez Lilo123 Pokaż wiadomość
czasem tak, zależy o której wstanę W weekend zawsze. W tygodniu zdarza mi się jeść wcześniej.
ja tez tak jem bo nawet jak wstane o 7 to niemoge nic zjesc tak wczesnie takze jak wstaje o 9 to czasem sniadanko okolo 10 30 czy nawet 11

a najlepsze jest to ze jak tz w irlandii to sie czasem niemoge doprosic zeby zjadl cos do 4

moja babcia ma jakies 87lat i tez widze ze jej sie zmienia ale juz schorowana kobitka dobrze ze tate ma kolo siebie na codzien ale wstaje teraz moze kolo 6 czy 7 zamiast 4-5 i nie da jej sie przemowic zeby odpoczela .. Zwierzeta musza byc i prawnuk do bawienia na miejscu .

Lilo ale jak za mala na aparat .. My z siostra 6 lat niemialysmy jak nam dal dentysta taki na noc fakt ze zdejmowalysmy albo mama nie dopilnowala ale dal dentysta . Ona chya ma miedzy 7-9lat prawda
pewnie inne aparaty ale moze taki na noc by wiele dal

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-16 o 14:25
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:25   #3754
Martita88
Rozeznanie

Cytat:
Matko, nie wiem kiedy 14 nastała.

Właśnie się dowiedziałam, że prawdopodobnie czeka nas nie mały wydatek (przed wakacjami ).
Sprzęgło w aucie nawala i to konkretnie. Nie wiadomo, czy nie do wymiany
Na początku lipca przegląd - trzeba będzie to do tego czasu zrobić, bo nad morze nie będzie czym jechać.

My na szczęście bezawaryjnie i bezkolizyjnie dotarliśmy w tamtym tygodniu nad Bałtyk

Czego i Wam życzę.
Niestety auto to skarbonka bez dna...
Nie dość, że benzyna cholernie droga to jeszcze te awarie, części i usterki.

Chyba się nie chwaliłam

Cudnie było, pogoda można powiedzieć, że dopisała.
Nie wypoczęłam jednak, bo musiałam się uczyć na egzamin...

Wyjechaliśmy we wtorek, a w sobotę od razu z Ustki jechaliśmy na egzamin

W te wakacje jeszcze dwa razy zaliczymy() Bałtyk - w lipcu (oby) i pod koniec września (to już pewne-wesele).
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:29   #3755
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Postaram się Tyle, że ja wcześniej to nie bardzo głodna jestem
Też tak miałam. Za czasów liceum potrafiłam pierwszy posiłek zjeść po powrocie ze szkoły.
Wszystko to kwestia przyzwyczajenia organizmu. Teraz nie wyobrażam sobie inaczej.

Bardzooooo wcześniej jedynie nie zjem - przed 6. Później nie ma problemu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:29   #3756
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
Lilo ale jak za mala na aparat .. My z siostra 6 lat niemialysmy jak nam dal dentysta taki na noc fakt ze zdejmowalysmy albo mama nie dopilnowala ale dal dentysta . Ona chya ma miedzy 7-9lat prawda
Ona ma 7 lat, ale dentysta mi wmawia, że nie zakłada się aparatu dziecku, które ma jeszcze mleczne zęby. No ja właśnie chcę taki na noc, nie chcę sobie później zarzucać, że nie dopilnowałam, żeby ładne ząbki miała.

Co do Twojej babci, to kochana jest, że chce pomagać. Napewno lepiej się czuje, jak wie, że jest jeszcze potrzebna.
Stary 2011-06-16, 14:33   #3757
nurek119
Zakorzenienie

pw
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 14:36   #3758
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ona ma 7 lat, ale dentysta mi wmawia, że nie zakłada się aparatu dziecku, które ma jeszcze mleczne zęby. No ja właśnie chcę taki na noc, nie chcę sobie później zarzucać, że nie dopilnowałam, żeby ładne ząbki miała.

Co do Twojej babci, to kochana jest, że chce pomagać. Napewno lepiej się czuje, jak wie, że jest jeszcze potrzebna.
kuzynki synek u niej jest na codzien bo jak byl maly to kuzynka co troche do szpitala jezdzila bo klopoty z sercem , zreszta maly lubo tam byc teraz do szkoly juz chodzi i za nic nie chce sie wyprowadzac bo on tak kocha babcie i wogole slodziak maly . I moj tata sie nia i malym zajmuje prowadzi go do szkoly bo babcia z biodrem ma problem . A kuzynka tez dosc czesto u malego. Nie chca go tak babco zabierac a mlody w tej szkole na wsi super sie czuje , ma przyjaciol itd
Stary 2011-06-16, 14:44   #3759
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
My na szczęście bezawaryjnie i bezkolizyjnie dotarliśmy w tamtym tygodniu nad Bałtyk

Czego i Wam życzę.

Chyba się nie chwaliłam

W te wakacje jeszcze dwa razy zaliczymy() Bałtyk - w lipcu (oby) i pod koniec września (to już pewne-wesele).
Ale super, że udał się wyjad Ja kocham polskie morze, mimo, że z pogoda tam różnie bywa. W tym roku nie pojadę, bo remont mieszkania zjada nam całą kasę. Także zazdroszczę A na kolejne dwa wyjazdy, życzę cudnej pogody

Co do jazdy samochodem nad morze, to ja miałam jedną nie miłą przygodę. Dwa lata temu wracaliśmy z Mielna i w Łodzi samochód zaczął nam dymić. Była 1 w nocy jak latałam po jakiejś kamienicy pukając do drzwi z prośbą o nalanie mi do butelki wody. Nie mieliśmy wody w chłodnicy, bo pękła. Dalej nie dało się jechać niestety. Zostawiliśmy, więc w Łodzi auto i do Tarnowa wróciliśmy autobusem+ pociągiem+ taksówką
TŻ dwa dni później pojechał z tatą i nową chłodnicą po autko. Przygoda była i jest się z czego pośmiać teraz

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
kuzynki synek u niej jest na codzien bo jak byl maly to kuzynka co troche do szpitala jezdzila bo klopoty z sercem , zreszta maly lubo tam byc teraz do szkoly juz chodzi i za nic nie chce sie wyprowadzac bo on tak kocha babcie i wogole slodziak maly . I moj tata sie nia i malym zajmuje prowadzi go do szkoly bo babcia z biodrem ma problem . A kuzynka tez dosc czesto u malego. Nie chca go tak babco zabierac a mlody w tej szkole na wsi super sie czuje , ma przyjaciol itd
Bo babcie inaczej wychowują wnuków> bardziej rozpieszczają i mają więcej cierpliwości najważniejsze, że małemu tam dobrze.
Stary 2011-06-16, 15:06   #3760
irenkaaa
Zakorzenienie

lilo - pewnie ze tak szczegolnie ze to jedyny prawnuk ktorego wnuczka daje na dluzej do niej wszyscy inni nawet jak mieszkaja blisko to nawet z wizyta sie do babci noe spiesza a ten mial kawal bo ze slaska ale jego mama i wujek sie u babci w sumie wychowali i druga prababcie tez ma jakies 10km stamtad
zle tam niema
Ja to sie dziwie mojej siostrze ze wszystkie swoje dzieci trzyma na sile tak przy sobie i nawet niewiedza co to wies i prababcia a maja ja niedaleko
Stary 2011-06-16, 15:22   #3761
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

do domuuuuu

dziś sobie zrobiłam wolniejsze popołudnie w pracy żeby odsapnąć ale za to jutro będzie ale to nic może trochę sił odzyskam.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 16:07   #3762
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Proszę uprzejmie..
Dziękuję!!

Cytat:
z żadną babcią ani mamą nie mieszkamy żeby pod nos mieć podstawione a szkoda
Nie wierze w to co napisałaś

Cytat:
Generalnie ząb rośnie krzywo i wyżej niż pozostałe. Chciałabym jej założyć aparat na noc, ale dentysta twierdzi, że jest za mała na aparat. Ja chcę, żeby miała ładny uśmiech
Jeśli nie ma stałych zębów to noszenie aparatu nie ma sensu, bo stałe i tak urosną jak będą chciały Poczekasz i na stałe założysz

Hej

Jestem po drugiej jeździe. Stres jak zwykle ogromny Ale chyba dałam radę Matko jaka ulga, że mi coś wychodzi ! Parkowałam i zatoczkę i pod ukosem, zawracanie na trzy i ruszanie z ręcznego Nawet mi szło. Kilka razy zgasł, ale nie było źle. Chcę więcej !

Zaraz zmykam do lumpka z tż obkupić się, a potem do rodziców odebrać wody do testowania i zawieźć jej zakupce.

W ogóle. Dziś podjechała po mnie Lka i tam podeszłam, gadałam z jednym instruktorem, witałam się z innym i tak byłam zaaferowana, że mam zaraz jechać, że ani nie widziałam ani nie słyszałam mamci

Edytowane przez dodaja
Czas edycji: 2011-06-16 o 16:18
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 17:02   #3763
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

dodaja To jest przyzwyczajenie Jak w 1 klasie szkoły średniej mieszkałam z babcią to się przyzwyczaiłam do podstawiania pod nos obiadków I jaka wygoda a babcia miała zajęcie i była szczęśliwa bo poza tym nie miała nic do roboty i na dzień dzisiejszy jest hipohondryczką, lekomanką. Ja poza tym, że mieszkam z tż od roku wcześniej też mieszkałam ale wtedy razem z przyszłymi teściami. Więc obiadki były codziennie w dodatku co innego i jak o 15:30 tż kończył pracę to wchodził do domu i obiad był podawany na talerzu. Tż mama za bardzo do kuchni mnie nie dopuszczała więc ja siedziałam w pokoju na kompie i jak nie miałam pracy na zlecenie to się nudziłam bo ile można sprzątać 1 pokój, i codziennie 15:35 słyszałam "S. obiad". No nie powiem i nie będę zaprzeczać, że to był wręcz luksus Nie mówię, też że byłam dumna z tego, że mi dorosłej osobie ktoś jedzenie pod nos podaje i nie pozwala samej gotować to nie będę się kłócić. Na dzień dzisiejszy sami sobie gotujemy, ale powracając myślami do tamtych czasów to bym się nie obraziła jakby ktoś mi przez tydzień znowu podawał obiadki
Moja mama np. do końca szkoły średniej każdemu dziecku robiła kanapki do szkoły nie wspominając o obiedzie. Nawet jak jechałam na zajęcia na studiach to mi kanapki robiła choć mówiłam, że sobie zrobię a ona twierdziła, że ja rano nie mam czasu i jak ja się ubierałam to ona zawsze się niezauważalnie przemykała do kuchni i robiła.
Dobrze, że mój tż gotuje bo ja to bym jadła ciągle chleb z masłem lub pierogi ruskie

Nawet teraz ja mieszkamy oddzielnie z tż rodzicami to jak idziemy do pracy to nieraz się pytam tż mamy jak nie będę mogła podskoczyć do domu czy by mi rozwiesiła pranie albo o 15 włączyła ziemniaki jak zdarzę obrać rano. Oczywiście staram się tego nie robić często ale nie raz jest tyle roboty, że ją proszę o małą przysługę.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

A teraz idę prasować mimo bolącego łokcia i barku ktoś to musi zrobić

Na obiad była zupka fasolowa ugotowana wczoraj.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2011-06-16 o 17:00
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 17:04   #3764
marcia45
Zadomowienie

Wróciłam z egzaminu, większa masakra niż się spodziewałąm. Będzie poprawa, albo i więcej. Tego się nie da w tak małej ilości czasu policzyć

A teraz sprzątam i może spłodzę pizze dudiny bo znajomi mają wpaść. Popijemy, pogadamy i powinno być miło.

Nadia
bardzo fajnie ta naklejka wygląda, a co do stolika jestem za tym samym co ijaa zaproponowała. Oj też bym juz mogła mieszkanko urządzać

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 17:18   #3765
teacherka
Zakorzenienie

Załamana jestem,... U TŻa w pracy ktos popełnił błąd i każą im teraz płacic... (mimo że nie maja w umowie odpowiedzialności materialnej). 300 zł.... ja za 2 miesiące będę bez pracy a tu jeszcze to.... Ma wybór - odejść z pracy juz dziś.................... Dlaczego.... ;((((
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 17:22   #3766
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Załamana jestem,... U TŻa w pracy ktos popełnił błąd i każą im teraz płacic... (mimo że nie maja w umowie odpowiedzialności materialnej). 300 zł.... ja za 2 miesiące będę bez pracy a tu jeszcze to.... Ma wybór - odejść z pracy juz dziś.................... Dlaczego.... ;((((

Mam nadzieję ze ta sprawa się wyjaśni i jednak nie będzie musiał płacić

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dziękuję!!

Nie wierze w to co napisałaś

Jeśli nie ma stałych zębów to noszenie aparatu nie ma sensu, bo stałe i tak urosną jak będą chciały Poczekasz i na stałe założysz

Hej

Jestem po drugiej jeździe. Stres jak zwykle ogromny Ale chyba dałam radę Matko jaka ulga, że mi coś wychodzi ! Parkowałam i zatoczkę i pod ukosem, zawracanie na trzy i ruszanie z ręcznego Nawet mi szło. Kilka razy zgasł, ale nie było źle. Chcę więcej !

Zaraz zmykam do lumpka z tż obkupić się, a potem do rodziców odebrać wody do testowania i zawieźć jej zakupce.

W ogóle. Dziś podjechała po mnie Lka i tam podeszłam, gadałam z jednym instruktorem, witałam się z innym i tak byłam zaaferowana, że mam zaraz jechać, że ani nie widziałam ani nie słyszałam mamci

Za udaną jazdę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 17:36   #3767
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
No niestety nie mam wyboru Dentysta jednak przekonał mnie, że ten ząb może jeszcze wejść na właściwe miejsce.

Gratuluje drugiej udanej jazdy

Cytat:
Może sytuacja się jeszcze wyjaśni na wasza korzyść
Stary 2011-06-16, 18:15   #3768
irenkaaa
Zakorzenienie

teacherka mam nadzieje ze sie wyjasni u tz-a w pracy

Edytowane przez irenkaaa
Czas edycji: 2011-06-16 o 18:18
Stary 2011-06-16, 18:28   #3769
Julka27
Raczkowanie

Cześć
Przez ten upał to strasznie z sił opadłam. Co Was nadrobię, to napisać już postu nie mam siły, albo jest coś do zrobienia w domu.

Haniula gratuluję dzidzi
Lilo, nie martw się na zapas ząbkami małej, moja mama mówiła, że jak byłam mała to z przodu mi strasznie krzywo zęby rosły, mówiła że w poprzek ale same się jakoś nastawiły a aparatu nie nosiłam.

Dziś na obiad jakże zdrowe frytki i jajko sadzone, bo zamrażarka pusta i trzeba by jakieś mięsko dokupić.
Julka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 18:33   #3770
marta1986222
Zakorzenienie

Haniulko kochana gratuluję z całego serca
Nawet nie wiesz jak się cieszę i mam nadzieję że szybko się zarażę

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Pierwszy raz sypialnia pomalowana,jeszcze raz trzeba będzie pomalować w sobotę i jedziemy po panele

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2011-06-16, 18:34   #3771
irenkaaa
Zakorzenienie

dopiero doczytalam czyja do ta akcja ,, nie biegam '' z koszulkami dobre ... No to jak tak to ja nie biegam napewno .
niezle sobie to wymyslili
a koszulka spoko
Stary 2011-06-16, 19:14   #3772
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Haniulko kochana gratuluję z całego serca
Nawet nie wiesz jak się cieszę i mam nadzieję że szybko się zarażę

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Pierwszy raz sypialnia pomalowana,jeszcze raz trzeba będzie pomalować w sobotę i jedziemy po panele
U mnie 2 warstwy farby to za mało
Poprawsowałam firanki, powiesiłam. Padam! Tż dzielnie pomagał wieszać
Zakupy zrobiłam. Mam nadzieję że starczy do końca miesiąca
Dorwałam szparagi - będę testowała na dniach

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 19:33   #3773
Anastazja86
Zakorzenienie

kurcze ale miałam dzień pełen wrażeń

byli u nas tacy państwo co ich córka po wypadku leży w podobnym stanie co mama, ile nam uświadomili spraw to szok, tyle że ich córka jest już u nich w domu od grudnia a w śpiączce już 10 miesięcy
podali nam co mamy dawać mamie jeść żeby przytyła, co na odleżyny, jak myć, ćwiczyć no ogólnie wszystko i jeszcze nam dali 12 kartonów takiego odżywczego wysokoenergetycznego mleka aptecznego z usa

jutro idę złożyć wniosek o to by być mamy opiekunem, liczy się to normalnie do lat pracy i dostaje się miesięcznie 520 zł, oczywiście wszystko pójdzie dla mamy ale dobre i to

ogólnie jest bardzo ciężko, sama rehabilitacja to koszt 2000zł miesięcznie, plus środki higieniczne, leki, jedzenie i te jedzonko apteczne, jeden taki nutridrink kosztuje 8 zł a dwie zupy 25 zł ale zupy są nie dobre w smaku więc ich juz nie kupujemy

jestem wykończona, 12 h muszę siedzieć u taty, niestety chyba będę musiała zrezygnować z mojej pracy bo nie da rady sobie sam tata, byłam na urlopie, teraz ciągnę L4 ale ile można, niby w pracy nic nie mówią ale zwolnienia też w nieskończoność lekarz mi nie będzie wypisywał, no trudno, mam jeszcze dodatkową pracę którą wyrabiam jak wracam do domu i pracuję do 24 więc jakoś dam radę, może jeszcze jakieś dodatkowe zlecenia trafię
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 19:45   #3774
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość

byli u nas tacy państwo co ich córka po wypadku leży w podobnym stanie co mama, ile nam uświadomili spraw to szok, tyle że ich córka jest już u nich w domu od grudnia a w śpiączce już 10 miesięcy
podali nam co mamy dawać mamie jeść żeby przytyła, co na odleżyny, jak myć, ćwiczyć no ogólnie wszystko i jeszcze nam dali 12 kartonów takiego odżywczego wysokoenergetycznego mleka aptecznego z usa

jutro idę złożyć wniosek o to by być mamy opiekunem, liczy się to normalnie do lat pracy i dostaje się miesięcznie 520 zł, oczywiście wszystko pójdzie dla mamy ale dobre i to

ogólnie jest bardzo ciężko, sama rehabilitacja to koszt 2000zł miesięcznie, plus środki higieniczne, leki, jedzenie i te jedzonko apteczne, jeden taki nutridrink kosztuje 8 zł a dwie zupy 25 zł ale zupy są nie dobre w smaku więc ich juz nie kupujemy

jestem wykończona, 12 h muszę siedzieć u taty, niestety chyba będę musiała zrezygnować z mojej pracy bo nie da rady sobie sam tata, byłam na urlopie, teraz ciągnę L4 ale ile można, niby w pracy nic nie mówią ale zwolnienia też w nieskończoność lekarz mi nie będzie wypisywał, no trudno, mam jeszcze dodatkową pracę którą wyrabiam jak wracam do domu i pracuję do 24 więc jakoś dam radę, może jeszcze jakieś dodatkowe zlecenia trafię

Podziwiam Cię i nie przestanę tego powtarzać.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2011-06-16, 19:52   #3775
irenkaaa
Zakorzenienie

anastazja podziwiam

a co z ta operacja co kiedys pisalas ze ten lekarz co byla ostatnia konsultacja chce mame operowac
podejrzewam ze troche pewnie trzeba czekac
dobrze ze ci panstwo byli bo zawsze to jakies doswiadczenia moga z wami podzielic
latwo napewno nie jest
Stary 2011-06-16, 19:53   #3776
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

A teraz idę prasować mimo bolącego łokcia i barku ktoś to musi zrobić
Ja Ci dam prasować
Ja ostatnio miałam zakaz, to Ty też

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 20:04   #3777
irenkaaa
Zakorzenienie

zakaz prasowania dla spd ... Niech chlopaki sie tez wkaza

aaby a Ty juz lepiej z tym barkiem ?
Stary 2011-06-16, 20:17   #3778
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
anastazja podziwiam

a co z ta operacja co kiedys pisalas ze ten lekarz co byla ostatnia konsultacja chce mame operowac
podejrzewam ze troche pewnie trzeba czekac
dobrze ze ci panstwo byli bo zawsze to jakies doswiadczenia moga z wami podzielic
latwo napewno nie jest
jeszcze nie ma terminu tej operacji, cały czas czekamy bo to od razu na NFZ będzie plastyka czaszki, na razie i tak nam się nie spieszy
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 20:18   #3779
wiznatalka
Rozeznanie

Bry Piękne

dziś cały dzień w pracy..

Cytat:
Jeszcze też wpadł na genialny pomysł i wczoraj go zrealizował Więc jak wróciłam do domu to po obiedzie oczywiście musiałam odkurzać bo stwierdził, że od strychu mamy tak gorąco, że zamówił klimatyzację do salonu i jak byłam w pracy panowie przyjechali zamontować teraz marznę. A Tż przeszczęśliwy, że nie musi caly czas w gatkach siedzieć i zdychać z gorąca. Oczywiście fajnie, że był 10 Dobrze, że jakieś oszczędności mamy bo nasza wypłata poszła na klimę wcale nie powiem, żeby mi się to uśmiechało i była z tego powodu szczęśliwa ja myślałam, że tż żartuje z tą klimą. No więc byle do 10 lipca
ja bym chyba mojego małżonka o głowę skróciła gdyby mi wyciął taki numer , w ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, no chyba że mielibyśmy oddzielne finanse

Cytat:
Przed moją pracą wstąpiłam jeszcze do pracy mojego męża, bo prosił i przywitał mnie piękną różyczką. Różową, taka z ogródka, ślicznie pachnie Strasznie go kocham za takie małe gesty, które dużo mi dają.
jak miło

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość

Czego i Wam życzę.

Chyba się nie chwaliłam

zazdraszczam

Cytat:
Co do jazdy samochodem nad morze, to ja miałam jedną nie miłą przygodę. Dwa lata temu wracaliśmy z Mielna i w Łodzi samochód zaczął nam dymić. Była 1 w nocy jak latałam po jakiejś kamienicy pukając do drzwi z prośbą o nalanie mi do butelki wody. Nie mieliśmy wody w chłodnicy, bo pękła. Dalej nie dało się jechać niestety. Zostawiliśmy, więc w Łodzi auto i do Tarnowa wróciliśmy autobusem+ pociągiem+ taksówką
TŻ dwa dni później pojechał z tatą i nową chłodnicą po autko. Przygoda była i jest się z czego pośmiać teraz [COLOR="Silver"]
dobrze się takie rzeczy wspomina, ale ja chyba jednak nie chciałabym takiej przygody przeżyć

Cytat:
idziesz jak burza

Cytat:
trzymam kciuki żeby się to wyjaśniło..

Cytat:
No niestety nie mam wyboru Dentysta jednak przekonał mnie, że ten ząb może jeszcze wejść na właściwe miejsce.
możesz zmienić dentystę albo pójść prosto do ortodonty

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość

fajnie, że spotkaliście kogoś kto Wam pomógł i doradził
dużo sił zyczę
wiznatalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 20:43   #3780
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Ale dzisiaj za***prz miałam w pracy. Zaczynają nas remontować i musieliśmy się wynieść ze starego oddziału. Wszystkie graty i książki. Masakra.
Padam na twarz.

Dzisiaj przyszła zamówiona torebka. Jest cudna. jutro zrobie zdjęcia.

Ijaa tryskający z Ciebie optymizm jest zaraźliwy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości