|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezłe z nas gagatki, lipcowo-sierpniowe dwulatki cz.XIII
Cytat:
![]() więcej wydzieliny czyli wosku? W każdym razie postaram się zwrócić na to uwagę... dzięki
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
tak - to wyglądało jak bym mu nigdy nie myła uszka i ta woskowina wychodziła z kanału na zewnątrz
|
|
#1173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, hehe ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze *** Kolorowych snów Iwonko, cudna moja Synowa w avku
|
|
|
#1174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wierzę,że się martwisz i różne pytania przechodzą Ci przez głowę ,dzieci chorują bez względu na to,czy chodzą do żłobka,siedzą z nianią,czy zajmuje się nimi sama mama może w tych dwóch ostatnich przypadkach mniej-choć niekoniecznie.Tymczasem,trzymam za Tomeczka,żeby żadnych komplikacji z tego nie było.Spokojnej nocy |
||
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od jakiegoś czasu, też zauwazyłam, że Przemko bardzo często ma woskowinę w uszkach... Taką widoczną... muszę to dokładnie przyobserwować i co? do pediatry? Co powinnam zrobić ![]() cholera, cholera, cholera jasna... no to zaczęłam się bać... Dzięki raz jeszcze, że o tym napisałaś w życiu bym się nie domyśliła, że coś takiego może oznaczać groźną dolegliwość
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
nie napisalam wam ze bylam dzisiaj u mojej przyjaciolki i jej 4 letnia corka tez ma zapalenie ucha-zaczelo sie od kataru i goraczki , malej nic nie bolalo a jednak
a katar ma taki gesty, ropny mam tylko nadzieje ze Werka nie zalapala bo razem sie w piaskownicy bawilydobranoc
|
#1177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeee a ja jestem i zachciewajek nie mam. A ja jeszcze nie podwyższyła,ale też dzisiaj ani nie miała kiedy zasiąść na rower. Extra av Cytat:
Teraz to już musztarda po obiedzie.Dbaj o wylizanie ze stanu obecnego jak najlepiej potrafisz.Zobaczysz że wszystko dobrze się skończy. Cytat:
otóż to Cytat:
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Laura zawsze ma dużo(jak to się mówi) miodu jak ją mąż kąpie to zwykle uszu nie myje i rano pszczółki można by wpuścić ![]() Siostrzenica od zawsze nawija makaron na uszy-to nasze powiedzonko.Tzn dużo bawi się uszami, kręci,zwija,ciągnie Myślisz że nasze dziewczyny też coś mają nie tak Przyznawać się szybciutko czyje dzieci puszczają bańki mydlane i czy nie macie brudnych ciuchów od nich? Laurka załatwiła spodnie i bluzke i nie chce zejść ani po domestosie co to za syf
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-06-16 o 23:34 |
||||
|
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartosz puszcza nawet Vanish nie pomógł.Dzień dobry |
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pyłki powiadasz... U nas pewnie to samo. Zosia ma takie czerwonawe obwódki pod oczami, daliśmy wczoraj Clemastinum na noc, rano było lepiej. I cały czas lekki, wodnisty katar. Cytat:
Wszystko będzie dobrze A powiedz mi jeszcze-czy temu wzmożonemu wydzielaniu woskowiny towarzyszy gorączka? *** Wczoraj zaśnięcie bez smoczka przebiegło zupełnie bezproblemowo, że tak powiem w ciszy ![]() Lece do klubu. Edit. Smutno mi po tym, co przeczytałam o Maciulku ![]() Czemu ciągle coś??
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-06-17 o 07:50 |
||
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pogoda butelkowa ![]() angy dla Zosi za spokojne odsmoczkowanie
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też
![]() Strasznie ciemno się zrobiło.
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wszystkim
![]() My uciekamy na dwót, póki jeszcze jako tako pogoda jest, bo też już bardzo pochmurno. Oby tylko jakaś burza nie przyszła bo dziś sami z Alanem jesteśmy a ja potwornie boję się burzxzy. Pocytuję później, gdy Mały pójdzie spać-jeśli pójdzie, bo wczoraj protestował ![]() Miłego poranka
|
#1184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() No to przepraszam ![]() wydawało mi się że witałam ![]() ale już nie jestem tego pewna ![]() Cześć ![]() widziałam na filmiku ![]() ale gdzie kupiłaś? W ogóle to na co trzeba zwracać uwagę jeśli się wybiera kask dla dziecka ? Foteliki mają mieć dobrą notę w przypadku crash testów, a kaski ![]() żeby się taki nie rozwalił przy upadku na beton ![]() ![]() Cytat:
Widziałam ostatnio w Pani Gadżet był namiot który się sam rozkładał w kilka sekund, kobieta tylko nim troszkę "potrzepała" w powietrzu i gotowe. Nie widziałyście takiego gdzieś ? W sensie że do kupienia ![]() Szkoda, że kobieta nie mówiła, czy druty są metalowe ![]() Cytat:
I jak Kuba ? Cieszy się? Jak się czujesz ?
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
angy, u nas nie było żadnych innych dolegliwości
ale przy ostrzejszym stanie, albo jak jest wydzielina ropna to moze być gorączka, wymioty... katarzynko, u dzieci oddychających chronicznie przez usta dochodzi do zwężeń szczęki, bo powietrze nie przechodzi przez nos - przechodzenie powietrza przez nos (oprócz ma tego ma milion innych funkcji, których nie wykonuje, więc powikłania są dość szerokie), ale w tym konkretnym przypadku nie masuje szczęki, która się nie rozwija przez to i przez ten niedorozwój rysy twarzy mogą być zmienione i zęby się nie mieszczą -pojawiają się charakterystyczne długie w leczeniu wady zgryzu
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wychodzi na to, że jak pojawia się katar powinna zapalić się czerwona lampka
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/namiot-dla-dzieci-...653854822.html nie widzialam tego programu, ale te namioty mają druty. jest płaski, i żeby go rozłozyć, to nawet specjalnie "trzepać" nie trzeba, wystarczy puścić, i druty się "naprężają". A żeby złożyć, trzeba się specyficznie zabrać do niego, bo te druty się skręca w ósemkę i składa na płasko. Trudno to opisać słowami... |
|
|
|
|
#1188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spytałam Sprzedawcę czy ma w innych kolorach ![]() Może młody na urodziny dostanie ![]() Nocki już troszkę lepsze niż dawniej. Ale tylko troszkę ![]() Młody dostał nowe łóżko, taki fotel rosnący razem z dzieckiem stoi zaraz obok naszego łóżka, no i młody sobie przechodzi w nocy na śpiąco do mnie ![]() Zasypia ze mną w naszym łóżku, potem muszę go przenieść do jego łóżka ![]() a nad ranem znowu go przenoszę do jego łóżka i to nieraz nawet kilka razy, a nieraz śpi u siebie do rana Teraz np. śpi na moim miejscu ![]() A cóż to za zachcianki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej Cytat:
Właśnie miałam spytać jak wizyta u lekarza. Moje dziecko też ma ostatnio oczka czerwone ![]() Ojciec też alergik Myślałam jeszcze że może zatarł je sobie Ludwikiem, bo puszczał bańki mydlane, przemywałam je rumiankiem i przeszło, ale teraz ma znów czerwone ![]() Ale kataru nie mamy
|
|
|
#1189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaję mi się że wczoraj nie raz natknęłam się na takie szukająć ratunku dla L rzeczy Cytat:
![]() Miało nam być raźniej a u nas odbywa się to bezszelestnie ;D Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zdarzyć się każdemu Lekarze specjaliści się mylą Cytat:
Będzie dobrze, zobaczysz Kiedy będziesz wiedzieć coś więcej ? Cytat:
![]() ale dwóch lekarzy orzekło że do 3 - 4 roku może oddychać i nic się z tym nie robi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- no i zjadło mi posta ![]() Cytat:
nie miał wąskiego wejścia tylko cały jeden bok był wejściem Ja taki namiocik chciałam zabrać nad morze, miałabym gdzie przebrać młodego (żeby nikt nie podglądał )i cały prowiant by był w cieniu Przypomniało mi się jeszcze, że pokazywała jeszcze taka "łapę" jak dinozaura, zakładało się ją na rękę dziecka i dziecko mogło kopać w piasku bez obawy że wykopie jakieś szkło, czy puszkę i się porani.
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
eleeri, a dlaczego oddycha przez usta? ma nosek drożny i tylko nawykowo?
ja nie wiem, ale mi się wydaje, że powinien oddychać przez nos ![]() tylko nie pytaj jak to zrobić ![]() ale jak 2 orzekło to pewnie mają rację
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2011-06-17 o 09:46 |
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze
|
|
#1193 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/namiot-beach-tent-...649519940.html
takie znalazłam, ale to się samo nie rozkłada. Sądze że ten samo rozkładany kilka razy więcej kosztuje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam fotki ostatecznie skończonej kuchni - zapraszam
tylko nie chowałam niczego z blatu, więc wybaczcie
|
|
#1195 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh a myślałam ze uda mi się tanio kupić rowerka...ale dupa, bo ma przedział 36-41 cm ![]() Cytat:
![]() W biedronce widziałam TAKIE klocki za 49 zł i właśnie się zastanawiałam czy nie wziąć "na próbę"...zobaczę czy mniejsze ją zainteresują...My mamy TE...są wielkie i w ogóle nie interesują jej...mamy jeszcze 2 komplety drewnianych, ale też szału nie robią ![]() Cytat:
ehhh poszukam, ale i tak dziękuję za cenną radę![]() Cytat:
![]() Cytat:
od 27 przez 4 dni...będę sama z Zu i będę miała w tygodniu auto to może podjadę i wpadnęeee nie jest tak źle...ale warto spojrzeć, fajni ludzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Najważniejsze że macie leki...i trzymam mocno kciuki żeby nie było żadnych powikłań
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-06-17 o 10:20 |
|||||||||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
noo jestem w domu to Wam napiszę co dostaliśmy
przez 7 dni Dicortineff - 3 x 1 kropla do obu oczu po 7 dniach Polcrom 2% - 2 x 1 kropla do 2-3 tygodni no i na przepłukiwanie oczek kilka razy w ciagu dnia Hyabak 0,15 % - to żeby te pyłki wylatywały i nie robiły stanu zapalnego... Na samą myśl o aplikacji tych kropelek robi mi się słabo
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez przesady... Kat jeśli chodzi o bańki to Zuza miała już kilka różnych sztuk i nigdy nie miałam problemów z praniem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przydatny link...Jak wybrać kask a jeszcze co do oddychania przez usta, to Przyjaciółki Synek też tak oddychał i okazało się że miał powiększone migdały i to przez to...miał duże problemy z nimi, w końcu wycięli Cytat:
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się trochę pożalę... Wzięliśmy sie wczoraj za montowanie szyby przy stole i co? I Wzięliśmy zwykłą, ale grubą, bo lacobel jest tylko mleczny (w sensie że to szkło malowane, a ja chciałam bezbarwne), a hartowana to już jakaś grubsza kasa, z wywierconymi otworkami na śrubki takie ozdobne. I przy wkręcaniu śruby (nie była jeszcze w ogóle dokręcona) pękła w drobny mak w narożniku Dobrze, że małż wywiercił tylko dwa otwory, których nie widać teraz, bo zasłania je stół.Teraz nie będzie żadnej szyby ![]() Dzisiaj tylko montują się półki na stołem i koniec. Jakby co, to wymiana dwóch pasków tapety to żadna robota.
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak sobie myślę, ze teraz jest tyle fajnych rozwiązań, ze kafelki to jest zbędna rzecz i chyba w moim przyszłym domu nie będę chciała mieć kafelkow... ew gdzieś miejscowo co sądzicie? potem ew wymiana czy coś to masakryczny remont jest - u mnie np. mimo że pilnowałam uszkodzili kafelki w kuchni, ale ich wymiana a jak byłyby panele na podłodze to wymiana wcale nie byłaby taka przerażająca
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

A chłopaki śpią od 20. Na grillu był 3 letni chłopiec i fajnie się bawili do momentu aż Michał wziął Tomka rowerek. Skończyło się kłótnią i mega płaczem obu....
, hehe 
ja od jakiegoś czasu, też zauwazyłam, że Przemko bardzo często ma woskowinę w uszkach... Taką widoczną... muszę to dokładnie przyobserwować i co? do pediatry? Co powinnam zrobić 
a katar ma taki gesty, ropny mam tylko nadzieje ze Werka nie zalapala bo razem sie w piaskownicy bawily
nic mi w brzuszku nie rośnie
jak ją mąż kąpie to zwykle uszu nie myje i rano pszczółki można by wpuścić
co to za syf ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nawet Vanish nie pomógł.
dla Zosi za spokojne odsmoczkowanie