|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
a lulla gdzie? zawsze taka gaduła a dzisiaj cisza...
laseczki ja zmykam muszę jeszcze kuchnię ogarnąć a potem do kąpielki i spać... miłych pogaduszek wieczornych
|
#4382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Ja też już chyba sobie pójdę, po takim paskudnym dniu chcę jak najszybciej zasnąć.
Dobranoc mamuśki
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Lula sie przytula he he he
|
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
ja też uciekam.Dobranoc brzuchatki ..coś mi niedobrze z żołądkiem..
Ja laktator zakupie, miałam wcześniej pożyczany, a w pierwszych miesiącach b. mi sie przydał, wiec kupie najtańszy.
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
ja upatrzyłam sobie ciut tańszy więc teściowa zaoszczędzi
![]() a steryzlizator chyba jednak jest zbędny, na innych forach mamuśki tak przynajmniej pisały. I jeśli o laktatory - to pytanie jakiej firmy? Podobno te z aventu nie są takie za super...ale poczytam już o tym jutro, mykam spać |
|
|
|
#4386 |
|
Rozeznanie
|
Jezzzdem a Wasnie ma???? Juz nadrabiam
|
|
|
|
#4387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my nie kupujemy za to laktator bo nigdy nic nie wiadomo. na TEN sie nastawiłam Cytat:
![]() a ja uważam ze zbyt wychuchane dziecko i sterylne, to dziecko wiecznie chorujące, bo świat sterylny nie jest znikam jutro pobudka o 5
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-06-16 o 23:46 |
||
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
To ja tu podsypiam w ciągu dnia a później siedzę i sama ze sobą mogę gadać
![]() Oczywiście dopiero zabieram się za projekt a jutro trzeba być na uczelni o 9. Trzymajcie za mnie kciuki bo nie mam połowy prac i mam nadzieję że zlitują się i dadzą chociaż 3 |
|
|
|
#4389 |
|
Zadomowienie
|
ja nie śpię, zasiedziałam się jak nigdy przed tv
![]() cotynato: na pewno będzie git, muszą dać zaliczenie ![]() ja dizisiaj kompletnie nic nie zrobiłam a w następny weekend mam 3 zaliczenia... tydz czasu zmarnowałam, następny tydz będzie zasuwać...chyba jestem stworzona do pracy/nauki na ost chwilę bo nie potrafię się zmobilizować do pracy szybciej...ehhh... mogłabym w lodówce nawet jedzenie alfabetycznie układać byle tylko się nie uczyć co do zakupów to ja sterylizatora narazie nie mam w planie ale nad laktatorem myślę... nie wiem tylko jakiej firmy..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
cześć
jak ja nie lubię się zwlekać z wyrka o tak wczesnej porze a tak dobrze było pod kołderką
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
chciałam się Wam pochwalić: z sobotniego egzaminu dostałam 5! |
|
|
|
#4392 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#4393 |
|
Rozeznanie
|
Podczytałam Was troszku, ale już 4strony mi się uzbierały...
chłopaki właśnie się obudzili, więc uciekam, a Amela oczywiście śpi w najlepsze... nie czuję jej (też tylko w nocy ją przyłapałam jak się przebudziłam) Miłego dnia Wam |
|
|
|
#4394 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() znajoma ma i sobie chwali wiec postanowiłam ze butelki i laktator własnie z tommee tippee kupie mam nadzieje ze u mnie tez sie sprawdzi ![]() Cytat:
a ja zaliczyłam wtorkowy egzaminy na 3![]() jeszcze tylko 3 egzaminy
|
|
|
#4395 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze się i sprawdza w końcu moja mama uparcie twierdzi że mam brzuch "na chłopaka"Cytat:
![]() Cytat:
ale chyba wole mieć je na biuście i łazić w worku pom szpitalu ![]() najlepiej postraszyć tż zakupami ![]() mój mnie wczoraj aż zadziwił, ale to na końcu napisze ![]() ślicnzy ![]() Cytat:
ale zwykła paka pampersiaków tak samo by mnie ucieszyła ![]() Cytat:
tylko jeden pajacyk mnie tam przeraził a reszta ciuszków jest na prawde okej Cytat:
ja jeszcze nie wiem jaki kupić mam ten "otulaczek" bo trafiłam go kiedyś za grosze na aukcji no ale rożek pewnie też się przyda, trzeba pomyśleć ![]() Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-17 o 09:00 |
|||||||
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam napisać jak mnie tż wczoraj zaskoczył
no to zaczął sam od siebie mówić ze trzebaby powoli pokój przygotowywać, niepotrzebne rzeczy wynieść i że oglądał ostatnio komode w sklepie jak wracał z pracy i była bardzo fajna, pojemna no byłam w szoku mówie Wam ![]() a jeszcze jaką ostatnio mi przyniósł ciekawostke ja rozumiem ze kumpel nie zakładał bo ostatnie dziecko mu się urodziło 9 lat temu, to mógł mieć wątpliwości co do jakośći pampersów, no ale bez przesady Ale ten kumpel w ogóle ma dziwne poglądy, postatnio mnie pytał co mój lekarz na to ze pasy zapinam i sie pytał czemu wina nie pije, przecież zdrowe na krew Kobity, dzisiaj 30 tydzień zaczynamy
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-17 o 09:02 |
|
|
|
#4397 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie ten koniec????
![]() Ide myc głowe....pachnie deszczem u mnie, ale nie pada.... Nareszcie piątek i spotkanie z Tz.... Przyznam się Wam, ze pudła nadal puste.... hihihi...kto mnie spakuje????? Lulla jak tam po nocy???? ![]() Aa2 co taka cisza???? Czytasz??? ![]() Kasiuleczka jak po tak długiej nieobecnosci mąż się spisuje? Jak zareagował na Twój brzuuuucho?
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za linkaCytat:
i dla Ciebie tusia również---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- acelinka - jak już 3 z przodu w tc to robi się gooorąąco
|
||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak samo myśle
nie moge uwierzyć, że to już 30 tydzień, przez tą 3 z przodu mam wrażenie że jestem z wszystkimi przygotowaniami daleko w D. a czasu tak niewiele
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry mamusie poza tym moje dzieciątko nie dalo mi znowu spac tym razem do 5:30 wiec jestem![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Ej a w ogole to chcialam powiedziec cos, normalnie jestem tak teraz przyczajona ze koniec, wiec: wczoraj szukalam namiaru na kogos w swoim archiwum na gg i natknelam sie na rozmowe z moja psiapsiola z dn 26 listopada i pisze do niej ze 25 mialam i zaczelam okres a 26 nie ma nic; dwa dni pozniej dostalam normalnie i wszystko bylo cacy i w ogole nie zwrocilam na to uwagi, zapomnialam o tym po prostu! a teraz kminie bo tak, gin pytala o ostatnia miesziaczke wiec podalam jej ostatnia a nie ta listopadowa-bo zapomnialam ze cos takiego mialo miejsce idac dalej tym tropem pisalam kiedys kiedys ze juz w 16 tyg czuje ruchy maluszka-gdybym byla w ciazy juz od grudnia to teoretycznie bylby to 20 tydz prawda? no i jeszcze to ze na usg polowkowym w 19 tyg maluszek wazyl 311 gram, to chyba tez troche duzo jak na ten tydz co? i tak sobie mysle czy ja przypadkiem nie jestem sierpniowa
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla dla mnie się to łączy w casłość
więc może powiedz o tym ginkowi na wizycie Idę się ogarniać i do pracy na godzinke, do potworków
|
|
|
|
#4403 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() lulla a to numer a usg nie wykazało wcześniejszego terminu? ![]() Kurcze to u nas już 30tc niektórym leci oj dziołchy czas się kończy żarcik, 10 tygodni to jeszcze jest mały kawałek ![]() A ja dziś chyba pojadę kupić nowy stanik, bratowa mnie nastraszyła że jak nie zainwestuję teraz to potem tylko płacz i operacja plastyczna a ja dużobiuściasta jestem
|
#4404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem co z tym okresem, jak dowiedziałam sie o ciazy to pytałam gina czy to mozliwe aby byc w ciazy i miec okres..... Miałam duzego stresa bo w grudniu miałam straszne uczulenie i nabrałam się zastrzyków różnych.... Powiedział mi ze moze sie tak zdazyc, ale to wtedy nie okres a plamienie i kazda kobieta pozna ze cos nie halooo.... Wiec nie wiem jak u Ciebie kochana.... |
|
|
|
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
u mnie taki upał, więc pewnie jak wczoraj burza bedzie ![]() Lulla ciekawe co Ci ginek powie i czy faktycznie będziesz pierwsza a kolejce?
|
|
|
|
#4406 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oprócz becikowego (2000zł) dostaniemy podwójne ubezpieczenie. POwinno pokryć koszty wyprawki![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rozważamy właśnie kupno yorka. Nasze mieszkanie jest niewielkie, więc większy pies by się męczył. Jak kupimy dom, wtedy zaszalejemy. Koniecznie chcę mieć 2 koty i labradora
|
|
#4407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
|
#4408 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() kurcze, któraś z dziewczyn pisała, że mamy lipcowe zaczynają rodzić,a sierpień tuż tuż, pewnie jak będziesz miała to z głowy to będziemy ci zazdrościć mało czasu już zostało..![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() kurcze, któraś z dziewczyn pisała, że mamy lipcowe zaczynają rodzić,a sierpień tuż tuż, pewnie jak będziesz miała to z głowy to będziemy ci zazdrościć mało czasu już zostało..
|
|||
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4410 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sama nie wiem jak z tym okresem jest, na sobie nie mam doswiadczenia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciekawe czy się uda 

nie czuję jej (też tylko w nocy ją przyłapałam jak się przebudziłam) Miłego dnia Wam 

a ja zaliczyłam wtorkowy egzaminy na 3
ja rozumiem ze kumpel nie zakładał bo ostatnie dziecko mu się urodziło 9 lat temu, to mógł mieć wątpliwości co do jakośći pampersów, no ale bez przesady