Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-16, 22:47   #4381
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

a lulla gdzie? zawsze taka gaduła a dzisiaj cisza...

laseczki ja zmykam
muszę jeszcze kuchnię ogarnąć a potem do kąpielki i spać...

miłych pogaduszek wieczornych
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:49   #4382
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Ja też już chyba sobie pójdę, po takim paskudnym dniu chcę jak najszybciej zasnąć.

Dobranoc mamuśki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:49   #4383
aa2
Zakorzenienie

Lula sie przytula he he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:53   #4384
kapka
Zadomowienie

ja też uciekam.Dobranoc brzuchatki ..coś mi niedobrze z żołądkiem..

Ja laktator zakupie, miałam wcześniej pożyczany, a w pierwszych miesiącach b. mi sie przydał, wiec kupie najtańszy.

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 22:59   #4385
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U mnie też więc 2 tysiące zaoszczędzone
ja upatrzyłam sobie ciut tańszy więc teściowa zaoszczędzi

a steryzlizator chyba jednak jest zbędny, na innych forach mamuśki tak przynajmniej pisały. I jeśli o laktatory - to pytanie jakiej firmy? Podobno te z aventu nie są takie za super...ale poczytam już o tym jutro, mykam spać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 23:22   #4386
pestka78
Rozeznanie

Jezzzdem a Wasnie ma???? Juz nadrabiam
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 23:43   #4387
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
a niedrapek nie kupię, mam nadzieję zastąpić je skarpetkami ciekawe czy się uda
koleżanka chwaliła że skarpetki lepsze, bo jej synek niedrapki zawsze zrzucał, a skarpetki miały ściągacz i się trzymały

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a sterylizator - kupujecie???
my nie
kupujemy za to laktator bo nigdy nic nie wiadomo. na TEN sie nastawiłam

Cytat:
co za tym idzie może wystarczy wrzątek do wysterylizowania? Kurcze ciężko wyczuć
moja mama twierdzi że tak - w końcu ja żyję
a ja uważam ze zbyt wychuchane dziecko i sterylne, to dziecko wiecznie chorujące, bo świat sterylny nie jest

znikam
jutro pobudka o 5 o 7 muszę być na dworcu, a dojazd komunikacją miejska zajmie mi godzinę
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-06-16 o 23:46
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-16, 23:59   #4388
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

To ja tu podsypiam w ciągu dnia a później siedzę i sama ze sobą mogę gadać
Oczywiście dopiero zabieram się za projekt a jutro trzeba być na uczelni o 9. Trzymajcie za mnie kciuki bo nie mam połowy prac i mam nadzieję że zlitują się i dadzą chociaż 3

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 00:25   #4389
BordAna
Zadomowienie

ja nie śpię, zasiedziałam się jak nigdy przed tv
cotynato: na pewno będzie git, muszą dać zaliczenie
ja dizisiaj kompletnie nic nie zrobiłam a w następny weekend mam 3 zaliczenia...
tydz czasu zmarnowałam, następny tydz będzie zasuwać...chyba jestem stworzona do pracy/nauki na ost chwilę bo nie potrafię się zmobilizować do pracy szybciej...ehhh...
mogłabym w lodówce nawet jedzenie alfabetycznie układać byle tylko się nie uczyć

co do zakupów to ja sterylizatora narazie nie mam w planie ale nad laktatorem myślę... nie wiem tylko jakiej firmy..
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 05:35   #4390
81gosia
Zadomowienie

cześć
jak ja nie lubię się zwlekać z wyrka o tak wczesnej porze
a tak dobrze było pod kołderką
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 06:17   #4391
MAGiALENA
Zakorzenienie

hello!
chciałam się Wam pochwalić: z sobotniego egzaminu dostałam 5!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 07:45   #4392
pestka78
Rozeznanie

Dzień dobry
Stary 2011-06-17, 07:48   #4393
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Podczytałam Was troszku, ale już 4strony mi się uzbierały... chłopaki właśnie się obudzili, więc uciekam, a Amela oczywiście śpi w najlepsze... nie czuję jej (też tylko w nocy ją przyłapałam jak się przebudziłam) Miłego dnia Wam

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 08:36   #4394
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
koleżanka chwaliła że skarpetki lepsze, bo jej synek niedrapki zawsze zrzucał, a skarpetki miały ściągacz i się trzymały

my nie

moja mama twierdzi że tak - w końcu ja żyję
a ja uważam ze zbyt wychuchane dziecko i sterylne, to dziecko wiecznie chorujące, bo świat sterylny nie jest

znikam
jutro pobudka o 5 o 7 muszę być na dworcu, a dojazd komunikacją miejska zajmie mi godzinę
ja tez mam ten laktator upatrzony
znajoma ma i sobie chwali wiec postanowiłam ze butelki i laktator własnie z tommee tippee kupie mam nadzieje ze u mnie tez sie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
hello!
gratuluje a ja zaliczyłam wtorkowy egzaminy na 3 a byłam pewna ze nie zdam bo durna baba tak powymyslała ze jak to zobaczyłam to miałam ochote wyjsc i oddac pusta kartke

jeszcze tylko 3 egzaminy mam nadzieje ze jednak poprawkiek nie bedzie we wrzesniu

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 08:52   #4395
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
karteczka o której pisałam wcześniej...
wiem, ze głupie ale mi się sprawdziło
mi się nie sprawdza a moze się i sprawdza w końcu moja mama uparcie twierdzi że mam brzuch "na chłopaka"

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wróciliśmy własnie ze szkoły rodzenia - mężul ćwiczył kąpanie lali super mu się udało, mam nadzieję ze przy prawdziwym dziecku też będzie taki spokojny
jak ajnie
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

Koszulka, super, też się nad nią zastanawiałam, bo nie wygląda jak do karmienia, tylko,że nie lubie bluzek/sukienek odcinanych pod biustem, mam duży cyc i czasami jest także szycie zamiast pod biustem mam w połowie biustua to mnie delikatnie wkurza(dlatego tego modelu nie zamawiałam).

Ja tak samo miałam z TŻ-.Do czasu, aż uświadomiłam go jak mało czasu zostało i sam ostatnio stwierdził,że lepiej kupić w lipcu wszystko -cytuje:"niech sobie leży gdzieś tam na strychu, jesli przez to będe spokojniesza"-chyba przeraziło go to,że sam potem musiałby latać po sklepach czego nie cierpi
no właśnie ja też często mam to odcięie na biuście ale chyba wole mieć je na biuście i łazić w worku pom szpitalu

najlepiej postraszyć tż zakupami

mój mnie wczoraj aż zadziwił, ale to na końcu napisze
Cytat:

..a to mój zestaw
ślicnzy
Cytat:
ta wersja tortu akurat mi sie nie podoba ob jest zbyt falbianiasta. Ale taki torcik na prezent na pewno by mnie ucieszył i jest lepszą opcją niż nietrafione ubranko albo coś innego ale zwykła paka pampersiaków tak samo by mnie ucieszyła
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość

I wygrałam aukcję http://allegro.pl/zestaw-74-ubranek-...660300338.html bez porównania z waszymi łupami ale biorąc pod uwagę moje możliwości finansowe
i ten snajper to super sprawa, zero stresu i ciągłego odświeżania strony
ej no super zestaw i jaka cena tylko jeden pajacyk mnie tam przeraził a reszta ciuszków jest na prawde okej
Cytat:
gratuluje wygranej aukcji
mi się te ciuszki straasznie widzą ale tyle kasy to za nie nie dam
http://allegro.pl/sliczna-wyprawka-c...663055553.html
Wiecie co, ja miałam taki z wyciąganął wkładką, więc taki polecam, bo można wypróbować i tak i tak.Moja córa ma prawie 6 lat i do tej pory mi służą-jako kocyk lub zamiast prześcieradła-hehe 100% wykorzystany
jejciu super te ciuszki ale cena też niezła.

ja jeszcze nie wiem jaki kupić mam ten "otulaczek" bo trafiłam go kiedyś za grosze na aukcji no ale rożek pewnie też się przyda, trzeba pomyśleć
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ja dziś po wizycie. Jeremi zdrowo się rozwija, widziałam serduszko, żołądek pęcherz itd. wszystko jest ok tylko lekarz powiedział żebym na siebie uważała i nie dźwigała nic bo mam nisko macice czy jakoś tak i dlatego mam tez pełny pęcherza więc bedziemy się z małym obijac hiihi
super

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-17 o 09:00
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 09:00   #4396
acelinka
Zakorzenienie

Miałam napisać jak mnie tż wczoraj zaskoczył no to zaczął sam od siebie mówić ze trzebaby powoli pokój przygotowywać, niepotrzebne rzeczy wynieść i że oglądał ostatnio komode w sklepie jak wracał z pracy i była bardzo fajna, pojemna no byłam w szoku mówie Wam

a jeszcze jaką ostatnio mi przyniósł ciekawostke przychodzi do domu z pracy i się pyta czy mamy już pieluchy tetrowe no to mówie że kilka sztuk .. a on że kumpel z pracy mu powiedział że na początek to minimum 20 potrzeba ... patrze się na niego jak głupia i sie pytam po co a on, że kumpel powiedział że przecież na początku dziecku pampersów nie zakładał ja rozumiem ze kumpel nie zakładał bo ostatnie dziecko mu się urodziło 9 lat temu, to mógł mieć wątpliwości co do jakośći pampersów, no ale bez przesady
Ale ten kumpel w ogóle ma dziwne poglądy, postatnio mnie pytał co mój lekarz na to ze pasy zapinam i sie pytał czemu wina nie pije, przecież zdrowe na krew

Kobity, dzisiaj 30 tydzień zaczynamy

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-06-17 o 09:02
Stary 2011-06-17, 09:00   #4397
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
mój mnie wczoraj aż zadziwił, ale to na końcu napisze
Gdzie ten koniec????

Ide myc głowe....pachnie deszczem u mnie, ale nie pada.... Nareszcie piątek i spotkanie z Tz.... Przyznam się Wam, ze pudła nadal puste.... hihihi...kto mnie spakuje?????

Lulla jak tam po nocy????
Aa2 co taka cisza???? Czytasz???
Kasiuleczka jak po tak długiej nieobecnosci mąż się spisuje? Jak zareagował na Twój brzuuuucho?
Stary 2011-06-17, 09:21   #4398
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Kobity, dzisiaj 30 tydzień zaczynamy
o ja cie!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 09:24   #4399
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
k
hmm muszę poczytać o tej firmie na spokojnie, bo coś trzeba wybrać dzięki za linka

Cytat:
hello!
kujon! a tak na serio gratki i brawa i dla Ciebie tusia również

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

acelinka - jak już 3 z przodu w tc to robi się gooorąąco

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 09:37   #4400
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
o ja cie!
Cytat:
acelinka - jak już 3 z przodu w tc to robi się gooorąąco
dziewczyny tak samo myśle
nie moge uwierzyć, że to już 30 tydzień, przez tą 3 z przodu mam wrażenie że jestem z wszystkimi przygotowaniami daleko w D. a czasu tak niewiele
Stary 2011-06-17, 09:50   #4401
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Gdzie ten koniec????

Ide myc głowe....pachnie deszczem u mnie, ale nie pada.... Nareszcie piątek i spotkanie z Tz.... Przyznam się Wam, ze pudła nadal puste.... hihihi...kto mnie spakuje?????

Lulla jak tam po nocy????
Aa2 co taka cisza???? Czytasz???
Kasiuleczka jak po tak długiej nieobecnosci mąż się spisuje? Jak zareagował na Twój brzuuuucho?

Dzien dobry mamusie wczoraj w nocy hormonow czesc dalsza wkrecilam sobie cos znowu i to byla bardzo niefajna rozmowa..Ale juz jest ok poza tym moje dzieciątko nie dalo mi znowu spac tym razem do 5:30 wiec jestem

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ej a w ogole to chcialam powiedziec cos, normalnie jestem tak teraz przyczajona ze koniec, wiec:
wczoraj szukalam namiaru na kogos w swoim archiwum na gg i natknelam sie na rozmowe z moja psiapsiola z dn 26 listopada i pisze do niej ze 25 mialam i zaczelam okres a 26 nie ma nic; dwa dni pozniej dostalam normalnie i wszystko bylo cacy i w ogole nie zwrocilam na to uwagi, zapomnialam o tym po prostu! a teraz kminie bo tak, gin pytala o ostatnia miesziaczke wiec podalam jej ostatnia a nie ta listopadowa-bo zapomnialam ze cos takiego mialo miejsce idac dalej tym tropem pisalam kiedys kiedys ze juz w 16 tyg czuje ruchy maluszka-gdybym byla w ciazy juz od grudnia to teoretycznie bylby to 20 tydz prawda? no i jeszcze to ze na usg polowkowym w 19 tyg maluszek wazyl 311 gram, to chyba tez troche duzo jak na ten tydz co? i tak sobie mysle czy ja przypadkiem nie jestem sierpniowa
Stary 2011-06-17, 09:54   #4402
acelinka
Zakorzenienie

Lulla dla mnie się to łączy w casłość więc może powiedz o tym ginkowi na wizycie

Idę się ogarniać i do pracy na godzinke, do potworków
Stary 2011-06-17, 10:01   #4403
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

u mnie nareszcie deszczowo

lulla a to numer a usg nie wykazało wcześniejszego terminu?

Kurcze to u nas już 30tc niektórym leci oj dziołchy czas się kończy żarcik, 10 tygodni to jeszcze jest mały kawałek

A ja dziś chyba pojadę kupić nowy stanik, bratowa mnie nastraszyła że jak nie zainwestuję teraz to potem tylko płacz i operacja plastyczna a ja dużobiuściasta jestem

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:13   #4404
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ej a w ogole to chcialam powiedziec cos, normalnie jestem tak teraz przyczajona ze koniec, wiec:
wczoraj szukalam namiaru na kogos w swoim archiwum na gg i natknelam sie na rozmowe z moja psiapsiola z dn 26 listopada i pisze do niej ze 25 mialam i zaczelam okres a 26 nie ma nic; dwa dni pozniej dostalam normalnie i wszystko bylo cacy i w ogole nie zwrocilam na to uwagi, zapomnialam o tym po prostu! a teraz kminie bo tak, gin pytala o ostatnia miesziaczke wiec podalam jej ostatnia a nie ta listopadowa-bo zapomnialam ze cos takiego mialo miejsce idac dalej tym tropem pisalam kiedys kiedys ze juz w 16 tyg czuje ruchy maluszka-gdybym byla w ciazy juz od grudnia to teoretycznie bylby to 20 tydz prawda? no i jeszcze to ze na usg polowkowym w 19 tyg maluszek wazyl 311 gram, to chyba tez troche duzo jak na ten tydz co? i tak sobie mysle czy ja przypadkiem nie jestem sierpniowa
Lulla mam nadzieje ze dzis lepiej bedzie:P

Nie wiem co z tym okresem, jak dowiedziałam sie o ciazy to pytałam gina czy to mozliwe aby byc w ciazy i miec okres..... Miałam duzego stresa bo w grudniu miałam straszne uczulenie i nabrałam się zastrzyków różnych.... Powiedział mi ze moze sie tak zdazyc, ale to wtedy nie okres a plamienie i kazda kobieta pozna ze cos nie halooo.... Wiec nie wiem jak u Ciebie kochana....
Stary 2011-06-17, 10:14   #4405
gerda
Zadomowienie

u mnie taki upał, więc pewnie jak wczoraj burza bedzie

Lulla ciekawe co Ci ginek powie i czy faktycznie będziesz pierwsza a kolejce?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:19   #4406
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

moja młoda też chyba wyląduje w żłobku, co do niani jestem na nie, wolę żeby była z innymi dziećmi w żłobku. Bedzie miałą 8 miesiecy jak wykorzystamy oboje z TZ wszystkie możliwe urlopy. Ale to sie jeszcze zobaczy.
No właśnie. Mnie się urlop skończy jak dziecko będzie mialo około 7-8 miesięcy. I co dalej? Może żłobek, ale to państwowego się nie dostaniemy, więc szykuje się prywatny, chyba z 1000 zł miesięcznie to kosztuje A jak dziecko będzie chore to co wtedy? Jak ciągle będę brać zwolnienia na dziecko to przeciez mnie z pracy wyrzucą. Boję się trochę tego

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, nie było mnie jeden dzień i 12 stron naskrobałyście
Zanim nadrobie to zdam relację z usg 3d. Więc mały zdrowiutki wszystko ma zgodne z normami, doktor wszystko dokładnie pomierzył, jest ładny nosek, wargi, prawidłowy rozstaw oczu, serduszko bije, 4 komory, móżdżek w normie także jesteśmy bardzo szczęśliwi mały albo ssał paluszka, albo podpierał sobie brodę słodko wyglądał mamy zdjęcia i płytkę Waży ponad 500gram, w normie jak na 22t. Wg usg mi wyszedł termin 15 październik czyli tylko 3 dni różnicy wg ostatniej miesiączki, także połowa października ogólnie
jesteśmy mega szcześliwi

27 sierpnia teście podpisują akt notarialny związany ze sprzedażą domu, także już niedługo wszystkie formalności będą pozałatwiane i będzie można się przeprowadzać

To dosyć o sobie idę Was nadrabiać
Gratulacje! Ja ostatnie usg miałam 2 miesiące temu. Albo nawet więcej. Ide w poniedziałek 27. 06 to sobie w końcu synka pooglądam

Cytat:
koleżanka z uczelni (też w ciąży - nota bene już urodziła) była w szpitalu i leżała na sali z kobietą, która w 1 ciąży przytyła 50 kg, a teraz była w ciąży z drugim dzieckiem i paliła 2 paczki fajek dziennie, żeby tyle nie przytyć... coś straszliwego, nie wiem jak tak można kosztem dziecka!
50??? Masakra. Ja przytyłm niecałe 5 a czuje się ociężąła i brzuch mi przeszkadza. Nie mogę doczekać się już czasu kiedy znowu będę szczupła, będę zakładać normalne ubrania i nie gimnastykować się tak jak potrzeba coś bardziej skomplikowanego zrobić

Cytat:

a my w ogóle zapomnieliśy o dodatkowym ubezpieczeniu teraz dopiero będziemy się ubezpieczać.
Ale oni niesetety tak mają - kombinują jak idzie byle nie dać tego co się należy
To fakt. Strasznie kombinują. Ja ubezpieczyłam się początkiem grudnia, czyli chwilę przed zajściem w ciążę. Zresztą Tż też. Więc fajnie się złożyło Oprócz becikowego (2000zł) dostaniemy podwójne ubezpieczenie. POwinno pokryć koszty wyprawki

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam czy jak będę chciała dodatkowe "becikowe" z MOPS-u to jak się liczą dochody, czy jak mieszkamy z teściową i wspólnie płacimy rachunki to czy ona też się liczy? i muszę poczytać jaki trzeba mieć dochód żeby dostać to drugie becikowe. U nas chyba gminnego nie ma
Posprawdzajcie wszystko dobrze. W końcu wydatki na dziecko są spore, a skoro należą się dodatkowe fundusze to trzeba je wziąć

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Ja mam na udach z tyłu, w środku... na boczkach, cyckach i teraz pojawiają sie na brzuchu
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Oj Ja też bym tak chciała schudnąć, by po ciąży być chudziutka =) narzeczonemu powiedziałam że ma Mnie pilnować gdy urodzę z jedzeniem i żebym ćwiczyła =) he he
Nie mam rozstępów, ale to chyba genetyczne. Smaruję się i masuję 2 raz dziennie, dodatkowo ćwiczę, ale moja mama też nie miała, ani babcia, więc może po prostu przez to mam łatwiej. Po ciązy w miarę od razu chciałąbym ważyć tyle co przed(czyli 54) pracować tylko nad mięśnimi i elastycznośćią brzucha. Ponoć podczas porodu ubywa z 7 kg

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
kurczaczki ja dzis widziałam 3-miesięcznego yorka

Rozważamy właśnie kupno yorka. Nasze mieszkanie jest niewielkie, więc większy pies by się męczył. Jak kupimy dom, wtedy zaszalejemy. Koniecznie chcę mieć 2 koty i labradora
Stary 2011-06-17, 10:22   #4407
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla dla mnie się to łączy w casłość więc może powiedz o tym ginkowi na wizycie

Idę się ogarniać i do pracy na godzinke, do potworków
Mowisz ze to jest to?

Cytat:
u mnie nareszcie deszczowo

lulla a to numer a usg nie wykazało wcześniejszego terminu?

Kurcze to u nas już 30tc niektórym leci oj dziołchy czas się kończy żarcik, 10 tygodni to jeszcze jest mały kawałek

A ja dziś chyba pojadę kupić nowy stanik, bratowa mnie nastraszyła że jak nie zainwestuję teraz to potem tylko płacz i operacja plastyczna a ja dużobiuściasta jestem
Na usg wlasnie brali pod uwage moja ostatnia @ moze dlatego

Cytat:
Lulla mam nadzieje ze dzis lepiej bedzie:P

Nie wiem co z tym okresem, jak dowiedziałam sie o ciazy to pytałam gina czy to mozliwe aby byc w ciazy i miec okres..... Miałam duzego stresa bo w grudniu miałam straszne uczulenie i nabrałam się zastrzyków różnych.... Powiedział mi ze moze sie tak zdazyc, ale to wtedy nie okres a plamienie i kazda kobieta pozna ze cos nie halooo.... Wiec nie wiem jak u Ciebie kochana....
A moja mama jak byla ze mna w ciąży miala okres przez 3 mc wiec kurcze..

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

u mnie taki upał, więc pewnie jak wczoraj burza bedzie

Lulla ciekawe co Ci ginek powie i czy faktycznie będziesz pierwsza a kolejce?
Ale masakra; moj TŻ powiedzial mi od razu ze dla niego to bedzie sierpien bo maluszek jest zbyt ruchliwy i zywy(do teraz od wczoraj rano sie rusza caly czas, no moze mial godz przerwy bo sie zmeczyl, ale caly czas poza tym sie wierci)
Stary 2011-06-17, 10:35   #4408
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Ta pogoda na mnie źle działa....uwaga...moje pierwsze zakupy przez internet:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1662568413 opłacało sie?
śliczny ten zestaw

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Ale masakra; moj TŻ powiedzial mi od razu ze dla niego to bedzie sierpien bo maluszek jest zbyt ruchliwy i zywy(do teraz od wczoraj rano sie rusza caly czas, no moze mial godz przerwy bo sie zmeczyl, ale caly czas poza tym sie wierci)
o to pewnie mamusia sierpniowa z Ciebie

kurcze, któraś z dziewczyn pisała, że mamy lipcowe zaczynają rodzić,a sierpień tuż tuż, pewnie jak będziesz miała to z głowy to będziemy ci zazdrościć mało czasu już zostało..

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

kurcze, któraś z dziewczyn pisała, że mamy lipcowe zaczynają rodzić,a sierpień tuż tuż, pewnie jak będziesz miała to z głowy to będziemy ci zazdrościć mało czasu już zostało..

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 10:39   #4409
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
śliczny ten zestaw

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ja chce rodzic z wami, ja nie chce byc osamotniona ja chce byc wrzesniiowa
Stary 2011-06-17, 10:43   #4410
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Mowisz ze to jest to?

Na usg wlasnie brali pod uwage moja ostatnia @ moze dlatego

A moja mama jak byla ze mna w ciąży miala okres przez 3 mc wiec kurcze..

A kiedy byłas na pierwszym usg? Wtedy najłatwiej stwierdzic ile fasolka ma....Ja byłam w dniu testu 21 stycznia i potwierdził lekarz ciąże i powiedział ze to początkowe tygodnie, bo był zalążek dopiero....

Ja sama nie wiem jak z tym okresem jest, na sobie nie mam doswiadczenia, przekazuje tylko co gin mi powiedział, ale nie wiem tez czy nie jest tak ze ile ginów tyle opinii Moj mi powiedział ze plamienia mogą byc, ale to nie okres....chyba ze Twoja mama miała włąsnie takie plamienia niby miesiączkowe???? Bo przeciez to złuszczanie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości