|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
bosti domyślam się co czujesz, ale wiedz,że każde dzieciątko rozwija się w swoim tempie. ja też długo czekałam żeby zaczął podnosić główkę, czytałam wszędzie ,że już powinno a mój synek nie chciał, ale wystartował z dnia na dzień i to pełną parą, Anika urodziła się drobniutka ,może ma mniej siły? tak mi mówiła pediatra ,że Fabian może mieć mniej siły niż inne dzieci i zrobi coś później ale to nie oznacza,że jest coś nie tak, nie stresuj się
|
#3153 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam mega wyspana
![]() ![]() Mały poszedł spać o 21 wstał o 4.30 potem o 8.40 ![]() ![]() Masakra dawno tak nie spałam ciągiem tyle godzin ![]() W ogóle pogoda u nas dziś deszczowa w nocy jakieś oberwanie chmury chyba było tak lalo że spać się nie dało ale to przez chwilę tylko Cytat:
Cytat:
tak samo mój tż jest skrępowany bo jak mówi cycusia może oglądać tylko on i Oli no i najbliższa rodzina ale też zauważyłam w domu że niby karmię przy tacie, dziadku, bracie ale oni nigdy nie patrzą zawsze odwracają wzrok. i ROZUMIEM ich doskonale. Cytat:
![]() Cytat:
tylko główką kręci w każdą stronę ![]() hehe dobrze że lubi panią doktor ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wolno ci tak myślećCytat:
Ewelqa doskonale cię rozumiem jestem jak najbardziej za karmieniem piersią w miejscach publicznych ale po prostu dyskretnie wystarczy pieluszka albo po prostu usiąść gdzieś i tyle a ja byłam świadkiem jak kobieta po krupówkach w zakopanem szła z cycem na wierzchu... szła sobie dziecko na rękach a ta idzie na spacer no... wiecie to razi.. co innego na ławeczce sobie siąść a co innego wywalać cyca na wierzch ale sa i takie
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie,
u Nas nocka w miarwe dobra 2 podudki: 3:50, 6 i Mała wstała 9:30 ale za to za nic nie chciała wczoraj usnąąć o 21 tak sie wściekała i smiała ze szok padła po 22chciałam sie pochwalic ze dziś kończymy 3 miesiące i zaraz lecimy na szczepienie także doczytam Was jak wróce Miłego przedpołudnia
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co ja nigdy nie karmiłam jeszcze publicznie, mały się uaktywnia albo kiedy jestem blisko rodziców, albo obok pokoju matki z dzieckiem w centrum.
no na tarasie u rodziców, ale to takie niezbyt miejsce publiczne tylko puszcza ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
gratulacje
|
|
#3156 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
U nas skok ciag dalszy, powoli opadam z sił. Ile to może trwać? bo już 5 dzień ![]() Wczoraj to już myslałam, że może jest chory, bo nawet suszarka nie pomagała, dopiero jak zrobiłam mu samolocik to sie uspokoił ![]() Zaraz lecimy na spacer, bo zaczyna sie juz robic upał. Jacek na 7 tygodni, pozyczyłam mate, ale wogóle go nie interesuje, tylko jego ukochana karuzela, myslicie, że jest za mały ma mate jeszcze? Dobrze, że nie kupowałam Montii ale Fabianek sliczny chłopczyk i jakie ma fajne wloski ![]() Tra widze,że laska z Ciebie kg nie widac wogóle Co do karmienia piersią w miejscach publicznych to mi się zdarzylo w parku pare razy, bo maly kawałek od domu, wiec jak maly głodny to nie ma wyjscie. Sąsiadka która ma coreczke o miesiąc starszą tez karmi na spacerach. Kiedyś nawet musialysmy razem na ławeczce, pewnie niezle to wyglądalo
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój zaczął interesować się matą po 2 miesiącu
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
co do tego h&m to ok 28 czerwca drugi set ma byc wyprzedaży podobno -więc możliwe, że jak nie wykupili to pochowali i znów wywieszą.
A był ktoś w croccodillo? ja poprostu po rozm. 68 nie mam nakupowanych praktycznie w ogóle -więc liczę na wyprzedaże a jak nie to all pójdzie w ruch
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
montii Fabianek super wygląda na tej macie, szkoda, że nie mam podwórka, żeby się tak z małym położyć i leżeć
muszę chyba do rodziców jeździćmój wczoraj nawet nie dał mi pochodzić po sklepach i też musiałam go nakarmić ale na szczęście pokój dla matki z dzieckiem był blisko i czysty więc dostał cyca ale i tak nie chciał spać a wtedy to nie ma z nim chodzenia po sklepach![]() Cytat:
idę bo mojemu nudzi się już lezenie samemu ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- croccodillo czy coccodrillo? bo to chyba różne firmy |
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
ego ego mam nadzieję,że w drugiej turze wyprzedaży będą. w ogóle jakaś lipa, mniej ciuszków niz 2-3 dni temu
pojadę jeszcze do innego h&m ale to już w poniedziałek.
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak tak kładłaś często to nie płakał ci? Ale bosko główkę trzyma i wlosinki ma takie śmieszne Cytat:
widać widać, zależy od perspektywy, wczoraj usłyszałam komentarz w parku, ze mam duza d... ![]() iweczka- gratulacje ![]() kampasiula- ja krwawię czwarty dzień po cerazette i końca nie widać. nieźle mam zakwasy po wczorajszym hulahoopie ![]() mamy nowy przebój, czyli piosenka od Muminków, a szczególnie fragment papapapamamamama http://www.youtube.com/watch?v=FNFXfR7P8_8
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
tra- płakał cały czas, ale w sumie jak miał się nauczyć skoro go nie kładłam na brzuszek, wiec dawałam go póki nie rozbeczał się, jak już było ciężko to obracałam. aż pewnego dnia zczaił telewizor i skumał chyba,że jak podniesie głowę to sobie poogląda
i od tego momentu lubi leżeć na brzuchu...
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wygladacie przeslodko...a Fabiano jaki powazny hihihihih
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyi -zafascynowany matą
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja młoda polubiła krzyczenie i teraz leży sobie, śmieje się i krzyczy, bębenki mi popękają normalnie
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Traicionera, ale chamy ![]() Czy bierzesz małą na swoja klatę , tak jak w Marsupi, mój tak sie nauczył podnosic główkę, jak był mniejszy to czesto tak usypiał.Tez byłam w H&M i kupiłam pare body i takie sliczne spodenki dresy w paski
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
w tym cocco http://www.coccodrillo.pl/
nie wiedziałam, że jest drugi podobny.Co do h&m z tych sensowniejszych rzeczy u nas kupiłam to co widac rozm. (68-74) do tego rajstopki i skarpetki. Dla dziewczynek było duzzzzo więcej a za 10 zł to juz bez porównania
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
a mały przesłodki ![]() Cytat:
gratulacje ![]() ![]()
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dwie babki były, siedziały na ławce i się śmiały.Kiedyś chętniej zasypiała na żabę, teraz już jej chyba niewygodnie, bo ja niewysoka jestem, ona duza, no i fakt, ze jak ja często brałam na klatę, to mnie zaczęło coś w mostku bolec. Cytat:
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole wczoraj bylam na placu zabaw wzielam malego na rece i jak patrzyl na dzieci nawet cos do nich mowil ![]() i kazdy kto podchodzil to mowil '' takie male to najlepsze nie? potem sie zaczyna'' ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- ![]() Cytat:
oprocz tygryska w RE sa wyprzedaze, na dziale dzieciecym chyba tez
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze raz wielkie dzięki wam za pocieszenie
![]() Montii jejciu jaki słodziutki Fabiuś mniam mniam chyba stał się jakiś cud, bo komp przestał nam od wczoraj wariować i mogę wreszcie oddać się wizażowaniu. jeszcze jakby tak laptop był już naprawiony, to byłoby normalnie super byliśmy w środę w CH pierwszy raz od urodzenia Aniki, bo to cała wyprawa i dłuższa jazda. no i tam niestety pokój matki z dzieckiem to tylko przewijak w toalecie dla niepełnosprawnych tak więc karmiłam małą na stojąco z pomocą Tżta, który mi ją podtrzymywał. brzydziłam się tam gdzieś siadać. a w sklepach taka bida z wyprzedażami, że szok - kilka średniofajnych rzeczy, a co lepsze, to w regularnych cenach
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie bylas? bo w Silesii są takie pseudo pokoje mamy z dzieckiem :/
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj sen do 5 a potem do 9, tzn. ja do 9 bo mała tak do 7-8 Cytat:
![]() pewnie nie, kurcze .. ciężko go będzie oduczyć ![]() Cytat:
a mnie nic do tego a porop tego usypiania, u mnie to się zaczęło od T. Hogg, i robię to z zasadą karmienie-aktywność-sen moje dziecko nigdy nie uśnie po karmieniu, tzn. zawsze przyśnie na 5 minut po czym otwiera oczy i ma siły na zabawę, więc karmię, potem z 1,5h zabawy czyli karuzela, bądź panel bądź maruderstwo ![]() i dopiero próbowałam ją uśpić, tak na 1h -1,5h przed kolejnym karmieniem Cytat:
no i trzeba chronić skórę takiego maleństwa, taka inwestycja w jego przyszłość, jeszcze w życiu będzie musiało dużo na słońcu przebywać wiem wiem, czytałam o tej teorii narazie moje dziecko się nie domagało wogóle noszenia, więc jakoś po prostu ten sprzęt wydawał mi się zbędny, ale tak zaczęłam myśleć odnośnie wakacji , ale kurcze ... potem jak się zrobi zimno to już będzie nie potrzebne, a na następny sezon wiosna lato to już za małe, no i nasze dzieci będą chodzić ![]() śliczny synek
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie by się ta teoria-karmienie-aktywność-sen nie sprawdziła, bo moja Nadia często właśnie po karmieniu zasypia na dobre, w nocy to zawsze gdy kończy butle, to już oczka odpływają.
Maz mnie dziś rano rozwalił swoja dedukcja-młoda skwierczy w łóżku, bo głodna, zaczęłam ja przewijać, bo zawsze tak robię przed porannym karmieniem, ona z jęku przeszła w płacz, a mąż- "głodna jest chyba"
|
#3175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tak jak iza wkładam do wózka i spacerujemy jak widzę że jest zmęczona, zazwyczaj usypia
![]() są dni że nie spi w ogóle oczywiście i nic jej nie usypia, na szczęście coraz rzadziej. ja myślę że takie niemowlę powinno mieć 3 drzemki w ciągu dnia. u nas jak są te 3 to jest super ![]() Cytat:
Cytat:
. i bezbolesnego szczepienia![]() montii masz pociechę z Fabianka, te jego włoski cudne ![]() u nas nocka super. pobudka o 5 na jedzonko , ja to wystawiłam tylko cycka i drzemałam i później dalszy sen do 7 ![]() wyspałam się no i za nami pierwsza drzemka ale króciutka 40 minutowa....
|
||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słońce ja wierzę, że po porostu Anika potrzebuje trochę więcej czasu ale muszę ci napisać, o tym porodzie, bo akurta siostra tż miała taką sytuację, że zauważyła bardzo wcześnie, że jej synek, nie rozwija się tak jak jej córka, tzn. ona już zainterweniowała kiedy mały nie kręcił główka na boki w czasie w którym wg schematu powinien, i zgłosiła się do neurologa, i faktycznie okazało się że ma wzmożone napięcie mięśniowe, i powiedział jej że to najczęściej powstaje w skutek drobnego niedotlenienia podczas porodu ale rehabilitacja szybko wszystko poprawiła
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę tego dopilnować, a już na pewno żeby ok 17 miała drzemkę
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze u nas to roznie jest..:/
czasem pospi,czasem bawi zero regularnosci... czasem spacer o 11 a wczoraj po 17 ale chyba zima bedzie latwiej o jakis schemat
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi się wydaję, że zimą łatwiej coś wypracować
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Castia on ma te włoski jakby go prąd poraził
sterczące igiełki ![]() dziewczyny albo mi się zdaje albo Fabian udaje ,że kaszle zawsze kiedy zakaszlał była jakaś moja reakcja ' ojej co to za kaszelek ? '' itp itd i teraz jak zakaszle na prawde to zaraz potem jest seria udawaczy to widac i sie smieje, ciekawe... ![]() a w ogóle wkłada sobie paluchy do buzi, nie kciuka a 2 paluszki i ssie myślicie,że powinnam mu zabierać łapkę? w sumie jak zabiore to nie płacze .. ale nie wiem czy to etap poznawania swojego ciała,czy zaczyna sie nawyk ssania paluchów bo on bez smoczka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

tylko główką kręci w każdą stronę 
od 3 tyg biorę cerazette i krwawię tydz.Po cholerę się zabezpieczać skoro mi cieknie i nie ma pozytku.. nie wiem czy iśc do lekarza czy czekać aż przejdzie.Naczytałam się,że to taki efekt uboczny
miałam problemy z parciem, robiłam to nieskutecznie, w końcu położna wypychała Anikę. nie pamietam tego za bardzo, ale potem na górze brzucha miałam niezłego sińca od tego wypychania. poza tym Anika była trzy razy owinięta pępowiną i sina, więc pewnie niedotleniona. może to miało jakiś wpływ na to niepodnoszenie teraz głowy
nie wolno ci tak myśleć
gratulacje