Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 11:24   #3181
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

witajcie,
ja wczoraj miałąm zaganiany dzien w zwiazku z tym ze pojechalismy do CH, i wrocilismy ok 22, i musielimsmy jeszze odebrac Tyma od tesciow. gerneralnie mały zaskoczyl mnie dziś w nocy, bo ostatniposilek zjadł wczoraj o 18, spał od 19 do 23, potem go obudzilam bo musialam przebrac i umyc, i o 24 dostal flache dosypalam tak jak pediatra mowila, niepelną plaską łyżeczkę keliku ryżowego , i Tymo wstał o godzinie 7!!! no obłęd jakiś!
dziś czeka nas podroz 100km bo jedziemy na tydzien do moich rodzicow, nie bedzie karuzeli bo nie ma jej do czego przyczepic, ani maty, bo poprzednio jak wzielam to lezala, wezme tylko pare jego zabawek.
a teraz od godziny lezy na macie i ffenomenalnie gada i piszczy i trąca co jakis czas grzechote z misiami od wozka ktora mu zaczeapilam.

IZabela , jak bym czytała o nas my tez stosujemy karmienie - aktywnosc- sen. i tak wychodzi ze Tymo łapie różne drzemi po 15 minut i po godzinie, ale łąpie po kazdym jedzonku tzn po zabawie, widze jak zaczyna marudzic to znaczy ze jest spiacy, dostaje wtedy smoka, odkladam mu zabawki zeby nie mial bodzcow, gładze czółko i wkoncu zamyka oczka. my sie z tż smiejemy ze musimy mu czasem pomoc oczka zamknac jak jest marudny to wtedy zasypia od razu.

bosti nie martw się kochana, mój Tymo dopiero kilka dni temu podniosl główke, i tez czekam na momenty kiedy ma humor bo inaczej nie ma szans zeby lezal na brzuchu.

aja1 wspolczuje ci tego bólu

Harods
byłam wczoraj w manufakturze, i w H&M dzeiciecym powiedziala bym ze dla chlopcow nędza. kupilam tylko 2 body na dlugi rekaw i 3 pak na ramiaczka, i skarpetki.
w kaphalu kupilismy super bodziaka za 30 zł ale jest jakby przeroczysty takze idealny na upaly bedzie
widzielismy wiele osob z dziecmi zmałymi w dodatku , nawet niektore 2 tyg nie mialy. i powiedzialam do tż, że to był ostatni raz bez małego, wiadomo że nie zgotuje mu zakupow na 10 godzin, ale tak jak wczoraj wyskoczylismy na 3 godz, i osob wcale nie wiele bylo.takze szoku nie powienien wielkiego doznac.

a wkurzyla mnie tesciowa, dala mi wczoraj wyklad ze jestem głupia ze odwazyalm sie sama z Tymkiem jechac samochodem i to 100km. ize ona sobie nie zyczy zebym to powtorzyla. ja jej na to, ze i tak bede jezdzic a ona do mnie - nie!!!!!! i takim oto sposobem dzis musze sama z nim jechac, ale jej nie mowilam, bo sie boje ze jeszcze przyleci do mnie i mnie bedzie chciala zatrzymac albo cos:hahah a:
widac poczula sie za pewnie, bo ostatnio sielanka, i znowu zaczyna umoralniac, wiec nastal czas ukrocic tą fanabraie pouczania poraz koeljny!!!

zapytalam dr o piąstki Tymka i powiedizala zeby zwrocic uwage, czy jak dziecko spi to ten uscisk rozluznia, czy ma nadal mocno scisniete. no i patrze ze Tymo ma luzne i mi ulżyło,bo jego uscisk za dnia jest mocny czasem az mnie zaboli palec taką ma siłę skubaniec!

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-06-17 o 11:31
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:29   #3182
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
a wkurzyla mnie tesciowa, dala mi wczoraj wyklad ze jestem głupia ze odwazyalm sie sama z Tymkiem jechac samochodem i to 100km. ize ona sobie nie zyczy zebym to powtorzyla. ja jej na to, ze i tak bede jezdzic a ona do mnie - nie!!!!!! i takim oto sposobem dzis musze sama z nim jechac, ale jej nie mowilam, bo sie boje ze jeszcze przyleci do mnie i mnie bedzie chciala zatrzymac albo cos:hahah a:
widac poczula sie za pewnie, bo ostatnio sielanka, i znowu zaczyna umoralniac, wiec nastal czas ukrocic tą fanabraie pouczania poraz koeljny!!!

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:39   #3183
bosti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Twoja lada moment zacznie tak podnosic, zobaczysz!!!

a gdzie bylas? bo w Silesii są takie pseudo pokoje mamy z dzieckiem :/
jeździmy do Bielska ostatnio zazwyczaj do Gemini, czasami do Sfery, tam więcej sklepów, ale zawsze koszmar z parkowaniem. do Silesii rzadko, bo trochę za daleko

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
słońce ja wierzę, że po porostu Anika potrzebuje trochę więcej czasu
ale muszę ci napisać,
o tym porodzie,
bo akurta siostra tż miała taką sytuację, że zauważyła bardzo wcześnie, że jej synek, nie rozwija się tak jak jej córka, tzn. ona już zainterweniowała kiedy mały nie kręcił główka na boki w czasie w którym wg schematu powinien,
i zgłosiła się do neurologa,
i faktycznie okazało się
że ma wzmożone napięcie mięśniowe,

i powiedział jej że to najczęściej powstaje w skutek drobnego niedotlenienia podczas porodu

ale rehabilitacja szybko wszystko poprawiła
mam nadzieję, że u nas też będzie ok. Anika ładnie obraca głowę, wszystko inne jest w normie oprócz tego podnoszenia. chyba dostaniemy jakąś rehabilitację. a jak twój siostrzeniec znosił rehabilitację??

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:43   #3184
traicionera
Zakorzenienie

diatoma- ale masz tesciowke
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:46   #3185
Montii
Zakorzenienie

ale pogoda...raz słonce raz chmury i jak tu sie ubrać;/

[LEFT]
Stary 2011-06-17, 11:51   #3186
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czarna87 gartki

Tra ale laska z ciebie nie wiem czy to zasluga pana w uniformie w paski?

diatoma eh tesciowa to nieoceniona pomoc

Cytat:
żartujesz

moja podczas snu nawet nie drgnie
serio - nie codziennie ale czesto

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
kasiapruszków Chyba niedoczytałam,ale jak maleństwu oczka ropieją to własnie sól,rumianek lub czarna herbata.Jak nie pomaga to trzeba zapytać np.położną bo moze być kanalik ,,łzowy''zatkany i trzeba rozmasować
Mój mały miał taki okres,ze 2 tyg oczka mu ropiały.przeszło
dzieki dziewczyny przemywalm czoraj caly dizne sola i ajkso chyba - odpukac- przeszlo

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kasiapruszkow, ja się nie znam ale o Baby Bjorn czytam od lat i jest to firma znana na rynku z drogich i porządnych nosidełek. Więc myślę że zrobiłaś jednak dobry zakup, a chyba nie zamierzasz nosić w nim małego po ileś godzin dziennie
no nie w nosidleku tyle to i jak bym nie wyrobila

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
przyszedł do mnie pałąk do wózka super i truskawa ale ona fajna na razie ja mam ubaw oli jakoś się nie zainteresował... kiedy wasze dzieci zaczęły się zabawkami interesować??? np brac do rączki albo uderzać...?
dasz linka jaki zamowilas? tez sie czaje

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
my dziś kończymy dwa m-ce i czekamy właśnie na panią doktor
mały ostatnio nie chce mi spać jak jedziemy np na zakupy, w samochodzie zasypia, nawet nie budzi go jak wkładam na stelaż, a jak tylko wchodzę do sklepu, to otwiera oczy i po 10 minutach ryk, chciałam dziś w empiku kupić jakąś książkę o pierwszym roczku, ale przecież nie dał mi obejrzeć
gratki 2 miesiaczkow

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
witajcie kochane
ja tylko na chwilkę, gdyż wciąż mam problemy komputerowe. niestety chyba nie ma szans, żebym zdążyła więcej poczytać, bo zaraz mi się pewnie wyłączy komp
najpierw dobre wiad. - po piątkowej kontroli okazało się, że Anice naprawiły się bioderka ortopeda nas pochwalił, jest duża poprawa, obydwa są już w normie (IB). strasznie się ucieszyłam
a teraz gorsze - na dzisiejszym szczepieniu zapytałam pediatrę, czy to normalne, że Anika wciąż nie chce podnosić główki jak leży na brzuszku i okazało się, że to nie jest normalne. dostałyśmy skierowanie do Punktu Wczesnej Interwencji, od razu zadzwoniłam i za dwa tyg. mamy wizytę tam u lekarza i prawdopodobnie będziemy chodzić na rehabilitację. zapewne sie domyślacie, jak się zdenerwowałam - popłakałam się w aucie jak wracałyśmy od pediatry TŻ mnie pociesza, że może mała trochę inaczej się rozwija, że to pewnie nic poważnego, ale ja się bardzo martwię. nawet nie mogę za bardzo poczytać na necie coś na ten temat, bo przeklęty komp odwala wciąż numery
poza tym brakuje mi bardzo wizażu
mała marudzi, idę ją ponosić. może uda mi się potem zajrzeć choć na chwilkę
nic si enie martw kazde dziecko w swoim czasieopanowuje rozne rzezczy

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
tra ale ładnie wyglądasz Mojego tż też nie ma poszedł na wieczór kawalerski Ja miałam iść na panieński ale nie miałam dzisiaj z kim małego zostawić Chociaż jedno z nas się pobawi. W sobotę idziemy na wesele to sobię odbije chociaż za specjalnie to nie mam ochoty tam iść ale nie mam wyjścia. Nie wiem jaką fryzurę sobie zrobić. Podobają mi się takie co o nich sądzicie? Która lepsza
ja na wesela z zasady staram sie upinac wysoko wlosy bo ja zywiol jestem i z rzpuszczonyhc to ic by nie zostao po tancach wiec nie wiem jak ty ale ja bym wybrala 2

Cytat:
zamazałam siebie bo wyglądałam tam jak kopia robocza
Fabian to uroczy maluszek a z ta kopia robocza to dobre ja stalam sie kopia robocza od porodu

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
chciałam sie pochwalic ze dziś kończymy 3 miesiące
gratki

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Co do h&m z tych sensowniejszych rzeczy u nas kupiłam to co widac rozm. (68-74)
wow ja tez chce
a powiedzcie czy taki zestaw czapka+body +spodnie w kolorze czerwono-niebieskim intensywnym jest moze przecenione? albo kapelusiki? kaszkiety? kr spodenki?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:52   #3187
Montii
Zakorzenienie

kasiu wiem o jak izestaw Ci chodzi, są u mnie przecenione ale 62 to największy rozmiar:/

[LEFT]
Stary 2011-06-17, 11:53   #3188
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny albo mi się zdaje albo Fabian udaje ,że kaszle
zawsze kiedy zakaszlał była jakaś moja reakcja ' ojej co to za kaszelek ? '' itp itd i teraz jak zakaszle na prawde to zaraz potem jest seria udawaczy
to widac i sie smieje, ciekawe...

moja kaszle jak ma nosek zatkany
wtedy biegnę z Frida i zawsze coś wyciągniemy

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że u nas też będzie ok. Anika ładnie obraca głowę, wszystko inne jest w normie oprócz tego podnoszenia. chyba dostaniemy jakąś rehabilitację. a jak twój siostrzeniec znosił rehabilitację??
siostra tż mówiła, że mały akurat polubił ćwiczenia,
śmiał się do pani rehabilitantki
Stary 2011-06-17, 11:55   #3189
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
czarna87 gartki

Tra ale laska z ciebie nie wiem czy to zasluga pana w uniformie w paski?

diatoma eh tesciowa to nieoceniona pomoc

serio - nie codziennie ale czesto

dzieki dziewczyny przemywalm czoraj caly dizne sola i ajkso chyba - odpukac- przeszlo

no nie w nosidleku tyle to i jak bym nie wyrobila

dasz linka jaki zamowilas? tez sie czaje

gratki 2 miesiaczkow

nic si enie martw kazde dziecko w swoim czasieopanowuje rozne rzezczy

ja na wesela z zasady staram sie upinac wysoko wlosy bo ja zywiol jestem i z rzpuszczonyhc to ic by nie zostao po tancach wiec nie wiem jak ty ale ja bym wybrala 2

Fabian to uroczy maluszek a z ta kopia robocza to dobre ja stalam sie kopia robocza od porodu

gratki

wow ja tez chce
a powiedzcie czy taki zestaw czapka+body +spodnie w kolorze czerwono-niebieskim intensywnym jest moze przecenione? albo kapelusiki? kaszkiety? kr spodenki?
Myślę, ze pan dużo pomógł
dobry ten tekst z kopia od czasu porodu- tez się tak czuje Jakby ktoś zrobił nieudana podróbę mnie z czasów przedciazowych.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 12:02   #3190
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
moja kaszle jak ma nosek zatkany
wtedy biegnę z Frida i zawsze coś wyciągniemy
u nas tż jest od czarnej roboty ,on robi przegląd noska rano

[LEFT]
Stary 2011-06-17, 12:08   #3191
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tż jest od czarnej roboty ,on robi przegląd noska rano

u nas też przeważnie tż to robi
Stary 2011-06-17, 12:13   #3192
ptysza
Zadomowienie

czesc dziewczyny staram sie was czytac, ale czasem ciezko nadrobic

ode mnie slow kilka o rehabilitacji:
jak wiecie ja mam wczesniaka, i my rehabilitujemy sie od okolo 3 tygodni (u nas jest to metoda bobath) jesli macie mozliwosc wyboru to polecam serdecznie ta metode bo to jest zabawa. jak zaczynalismy 3 tygodnie temu to Emilka bardzo malo podnosila glowke, w trakcji w ogole jej nie podnosila, nie kontrolowala jej, trezba bylo ja podtrzymywac caly czas, nie umiala zlapac pozycji prostej, tzn jak kladlam ja na pleckach to wygladalo jakby spadala gdzies w dol, nie umiala rownowagi zlapac, na plecach zwmozone napiecie, na brzuchu zanizone, nie podpierala sie na raczkach w ogole, wyginala sie w rogala, asymetria tez byla

hmm po 3 tygodniach cwiczen (2 razy w tygodniu z rehabilitantka) i co dzien z nami w domu Emilka przestala sie wyginac, obraca sie sama z plecow na brzuszek, glowe trzyma rewelacyjnie, nawet jak ja trzymam na rekach, na brzuchu podpiera sie super, wyciaga lapki po zabawki, jest OGROMNA POPRAWA

czasem dzieciaczkowi trzeba pomóc opanowac jedna czynnosc zeby sam mogl pojsc dalej

dla mnie rehabilitacja jest super sprawa, bo nauczylam sie jak w rozny sposob bawic sie z mala i zajmowac jej tak czas zeby sie nie nudzila a rozwijala

a i nie wiem czy temat byl poruszany, ale czy probowalyscie podchodzic z maluchami do lustra? ja to zrobilam przypadkowo kilka dni temu, mialam ja na ramieniu do odbicia i poszlam zerknac do lustra czy jej cos wycieka z buzi jakie bylo moje i jej zdziwienie jak zobaczyla sie w lustrze i zaczela sie glosno rechotaćubaw byl niezly, bo smiech trwal dobre 10 min, co nawet zdarzylismy uwietrznic na filmie
ptysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:19   #3193
ego_ego
Wtajemniczenie

nie wiem co się dzzieje, nie ładuja się moje posty, juz dwa razy odpowiadalam na dużo wiadomości i d.upa
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:20   #3194
Montii
Zakorzenienie

tak, obserwuje siebie w lustrze i mnie

ide robic pranie i chyba gdzies wyjdziemy

[LEFT]
Stary 2011-06-17, 12:21   #3195
traicionera
Zakorzenienie

Pochwale się, co właśnie ustrzeliłam na alle

http://allegro.pl/mothercare-sliczna...655860487.html
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 12:25   #3196
diatoma
Zadomowienie

mam pytanie z zupełnie innej beczki może juest wśród nas jakiś prawinik wiem, ze jestem ujęta w testamencie dziadkow, ale w miedzy czasie zmienilam dowod i nazwisko, czy ktos sie orientuje czy musi byc jakas adnotacja w zwiazku tym w tym testamencie???

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:28   #3197
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
kasiu wiem o jak izestaw Ci chodzi, są u mnie przecenione ale 62 to największy rozmiar:/
tak 62 największy - bo to seria newborn

ale Ci się poszczęściło z tą aukcją i ta cena - nie no następna u mnie będzie dziewczynka tylko piszcie kiedy zaczynacie działac

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

wystarczy akt małżeństwa - trzeba udowodnic, że Ty to Ty więc akt małżeństwa wystarczy

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:30   #3198
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze u nas to roznie jest..:/
czasem pospi,czasem bawi zero regularnosci...
czasem spacer o 11 a wczoraj po 17
ale chyba zima bedzie latwiej o jakis schemat
u nas to samo kazdy dzien jest inny

dzis to w ogole sie rozregulowalo, bo usnela wczoraj o 18, obudzilam na kąpiel i karmienie i natychmiast usnela dalej
i dzis aktywna od 4 do 7
wstala o 10.

przyszedl nam pająk z Lamaze, superowy. Uzywany za 12,50 zl kupiłam, jest super. Przyczepiłam do pałąka na macie. My dostałysmy matę w prezencie i taka beznadziejna, że szok- jakaś myszka tam tylko wisi i 2 piłeczki
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:31   #3199
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witajcie
Mogłabym się do Was przyłączyć? Jestem mamusią kwietniową, byłam z Wami chwile na odchowalni w październiku, a potem trafiłam na pare dni do szpitala i po powrocie nie dałabym rady nadrobić, więc jakos tak wyszło, że zrezygnowałam
Teraz Was czytam od porodu i już kilka razy miałam ochote napisać, ale mi głupio było tak się Wam wbijać w rozmowę. Przyjmiecie mnie?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:41   #3200
ego_ego
Wtajemniczenie

trzecie podejscie w odpisywaniu

Cytat:
ego ego mam nadzieję,że w drugiej turze wyprzedaży będą. w ogóle jakaś lipa, mniej ciuszków niz 2-3 dni temu pojadę jeszcze do innego h&m ale to już w poniedziałek.
ja tez mam taka nadzieje

Cytat:
w tym cocco http://www.coccodrillo.pl/ nie wiedziałam, że jest drugi podobny.

Co do h&m z tych sensowniejszych rzeczy u nas kupiłam to co widac rozm. (68-74)

do tego rajstopki i skarpetki. Dla dziewczynek było duzzzzo więcej a za 10 zł to juz bez porównania
u mnie byly tylko rzeczy z 1 i 2 zdjecia
a ja mam takie ciuszki crocodillo i myslalam, ze to tez jakas firma

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kolejna "fajna"tesciowa

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
c
gratki 2 miesiaczkow

wow ja tez chce
dziekujemy
u mnie tych kompletow nie bylo a kapelusiki i kaszkiety nie byly przecenione
Stary 2011-06-17, 12:42   #3201
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
tak 62 największy - bo to seria newborn

ale Ci się poszczęściło z tą aukcją i ta cena - nie no następna u mnie będzie dziewczynka tylko piszcie kiedy zaczynacie działac

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

wystarczy akt małżeństwa - trzeba udowodnic, że Ty to Ty więc akt małżeństwa wystarczy
dobrze jest polować na kończące się aukcje Sporo fajnych rzeczy jest tez dla chłopców, aż czasem coś kupie i liczę, ze nikt się nie kapnie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Witajcie
Mogłabym się do Was przyłączyć? Jestem mamusią kwietniową, byłam z Wami chwile na odchowalni w październiku, a potem trafiłam na pare dni do szpitala i po powrocie nie dałabym rady nadrobić, więc jakos tak wyszło, że zrezygnowałam
Teraz Was czytam od porodu i już kilka razy miałam ochote napisać, ale mi głupio było tak się Wam wbijać w rozmowę. Przyjmiecie mnie?
Witam na pokładzie w październiku to raczej w poczekalni
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 12:45   #3202
ego_ego
Wtajemniczenie

diatoma pytalam wczoraj mojej lekarki o jedzenie, bo moj potrafi po 1,5h od butli wolac jesc ale ja mu daje wtedy cyca, ale pytalam co by bylo gdybym cyca nie miala i kazala wode mu dawac miedzy posilkami i powiedziala ze jak dziecko ma 3 walki na udach i tzw zegarek czyli faldke tam gdzie zegarek na raczce to dopiero mozna mowic o grubasku ale wtedy powiedziala, zeby sie nie martwic bo wyrosnie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

)
Cytat:
Witajcie
witaj
Stary 2011-06-17, 12:55   #3203
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
diatoma pytalam wczoraj mojej lekarki o jedzenie, bo moj potrafi po 1,5h od butli wolac jesc ale ja mu daje wtedy cyca, ale pytalam co by bylo gdybym cyca nie miala i kazala wode mu dawac miedzy posilkami i powiedziala ze jak dziecko ma 3 walki na udach i tzw zegarek czyli faldke tam gdzie zegarek na raczce to dopiero mozna mowic o grubasku ale wtedy powiedziala, zeby sie nie martwic bo wyrosnie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

)

witaj
moja ma na jednym udku jedna fałdkę, na drugim dwa i zegarki na każdej rączce
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 12:57   #3204
Krusiak
BAN stały

hej babeczki ale dzis wieje ;-/ my jeszcze u rodzicow wiec malo aktywni do niedzieli ;-) wklejam zdjecia Janka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TEL.jpg (36,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (87,8 KB, 36 załadowań)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:57   #3205
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Witam na pokładzie w październiku to raczej w poczekalni
no raczej chyba mnie ktoś tu z boku rozprasza

Mel B 14/14 +
Stary 2011-06-17, 13:09   #3206
patrycja_22
Rozeznanie

Monti ale Fabianek ma fryzurkę fajową

diatoma jak słysze te historie o teściowych to mi się nóż w kieszeni otwiera A co w tym takiego złego, że jechałaś sama z dzieckiem bo nie rozumiem Ja jak nie mam wyjścia to też jadę z małym sama i nic złego się nie dzieje. Moja teściowa też wczoraj mnie wkur.... Przyszłam po nią żeby poszła z nami na spacer bo jutro jedzie na 2 tygodnie nad morze więc sobie myślę " a niech stracę połazi z nami godzinę i się odczepi a przynajmniej nie pomyśli sobie, że ma wyrodną synową". Gdzie tam łaziła za mną 4h i nie obyło się bez komentarza "zarzuć mu kocyk bo wieje" a grzało słońce jak nie wiem

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:11   #3207
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
hej babeczki ale dzis wieje ;-/ my jeszcze u rodzicow wiec malo aktywni do niedzieli ;-) wklejam zdjecia Janka
Jaki on duży jest

Cytat:
no raczej chyba mnie ktoś tu z boku rozprasza
ciekawe kto

Moja młoda dziś rekord pobiła w leżeniu na brzuszku, puszczałam jej muzyczki z panelu grającego od maty, obok położyłam lusterko tez z maty i się tak zagapiła, ze przynajmniej te 5 minut wytrzymała i nie dziobała mi tak kocyka.

dziewczyny, jak dobrze, ze moja teściowa mieszka 160 km ode mnie
choć w sumie nie jest taka zła
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 13:18   #3208
Mirabilka
Zakorzenienie

moja się interesuje jak coś potrzebuje od TŻ i małym tak samo jak jest ciekawska to przyjedzie - więc mam ją w głęboki poważaniu i nie mam zamiaru do nich jeździc i małego tam ciągnąc - babcia od święta to nie babcia więc niech siedzi i się zanudza

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:23   #3209
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ciekawe kto
Jasna sprawa, że mój kawaler, Dawid Jutro kończy 2 miesiące. Własnie powoli zasypia

Ja mam teściową 100km od siebie, ale niestety bardzo blisko moich rodziców, więc jak jesteśmy u nich to i u niej No cóż nie za bardzo nam się układa, udajemy że się lubimy, ale jej sposób bycia mnie wnerwia

Mel B 14/14 +
Stary 2011-06-17, 13:36   #3210
wanilia83
Zadomowienie

no i mnie choróbsko zaatakowało zatoki zawalone tak że mówię jak kaczka i do tego ból głowy okropny, pół nocy nie spałam buu pewnie skończy się na antybiotyku, szlak by to trafił

Cytat:

Właśnie zjadłam słoik nutelli łyżką, a kyyysz

.

i z nikim się nie podzieliłaś

gosik ja też opanowałam wjeżdżanie po schodach wózkiem, a że mój wózek sporo waży to na początku wcale nie było łatwe, teraz tylko zawsze zastanawiam się czy mi rączka nie pęknie przez takie wciąganie

aja życzę szybkiego powrotu na nogi

czarna super że wszystko w porządku no i gratuluje zakupu

bosti
trzymam kciuki żeby mała sama z siebie przez te dwa tyg zaczęła podnosić główkę, może Anika leniuszkiem jest i nie ma się czym martwić

patrycja ja też jutro na wesele idę i mam taki sam dylemat, obie fryzury fajne są, tylko nie wiem jak wyglądasz i która by ci pasowała

izabela
współczuje, takie marudzenie może nieźle dać w kośc

castia ja mam aparat panasonica i jesteśmy bardzo zadowoleni, mały prosty w obsłudze i fajne zdjęcia robi

http://www.ceneo. pl/showPicture.aspx?productI D=3054764

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Eirene,Castia słodkie te wkładanie piąstek,nie?? Maja też to uwielbia,a najlepiej jak próbuje włozyc obie na raz,hahahaha
słodkie ta i jeszcze smoka do tego albo teterkę

eirene słodziak z Oliego i to zmarszczone czółko - miodzio, nie martw się u nas tak jak u Izy stało się to z dnia na dzień i teraz już podnosi wysoko

kurcze Nadia w ogóle się nie przewraca na boki

Iza Idalka słodziak ślicznie trzyma główkę

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość

Mateusz trzyma główkę jak leży na brzuszki. Jak go biorę na ręce też ładnie już główkę trzyma. Ale jak go biorę za rączki i staram się podciągnąć do siedzenia, to nie ciągnie główki go góry. Zupełnie nie kuma o co mi chodzi.
u nas to samo

ewelqa a co było ze stópką Emilki

traicionera
ja na samolocik trzymam dwoma rękami, jedną sobie nei wyobrażam :P

miamore
oby dziś było lepiej ,

mirabilka ja brałam nospe przez jakiś czas, ale jakby miała wpływ to chyba by nie trzymała główki nawet na brzuchu, super ciuszki kupiłaś

bosti co ty piszesz na pewno to nie twoja wina, nawet tak nie myśl po prostu Anika potrzebuje czasu na pewne rzeczy

montii
Fabianek przystojniak ślicznie trzyma główkę ale ma czuprynkę

iweczka gratulacje

Cytat:

i kazdy kto podchodzil to mowil '' takie male to najlepsze nie? potem sie zaczyna''

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------
to cie pocieszyli

co do silesi to ja tylko raz weszłam do pokoju matki z dzieckiem po czym wyszłam bo mi się niedobrze zrobiło jak zobaczyłam brudne pieluszki i chusteczki walące się po podłodze, wolałam nakarmić w aucie, ale ww ikei zdarzyło mi się karmić i przewijać i tam czyściutko i schludnie było

Iza Diatoma u nas też jest według T. Hogg, czyli karmienie-aktywność-sen u nas skutkuje oczywiście z małymi wyjątkami jak mam przegapi że dziecku chce się spać i wtedy to jest armagedon

Diatoma
teściowa ostro przesadziła, przecież to niej jej dziecko to co ci dyryguje co masz robić

Krusiak słodki synek

kasiuni_a
witaj

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-06-18 o 11:23
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości