|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
witajcie,
ja wczoraj miałąm zaganiany dzien w zwiazku z tym ze pojechalismy do CH, i wrocilismy ok 22, i musielimsmy jeszze odebrac Tyma od tesciow. gerneralnie mały zaskoczyl mnie dziś w nocy, bo ostatniposilek zjadł wczoraj o 18, spał od 19 do 23, potem go obudzilam bo musialam przebrac i umyc, i o 24 dostal flache dosypalam tak jak pediatra mowila, niepelną plaską łyżeczkę keliku ryżowego , i Tymo wstał o godzinie 7!!! no obłęd jakiś! dziś czeka nas podroz 100km bo jedziemy na tydzien do moich rodzicow, nie bedzie karuzeli bo nie ma jej do czego przyczepic, ani maty, bo poprzednio jak wzielam to lezala, wezme tylko pare jego zabawek. a teraz od godziny lezy na macie i ffenomenalnie gada i piszczy i trąca co jakis czas grzechote z misiami od wozka ktora mu zaczeapilam. IZabela , jak bym czytała o nas my tez stosujemy karmienie - aktywnosc- sen. i tak wychodzi ze Tymo łapie różne drzemi po 15 minut i po godzinie, ale łąpie po kazdym jedzonku tzn po zabawie, widze jak zaczyna marudzic to znaczy ze jest spiacy, dostaje wtedy smoka, odkladam mu zabawki zeby nie mial bodzcow, gładze czółko i wkoncu zamyka oczka. my sie z tż smiejemy ze musimy mu czasem pomoc oczka zamknac jak jest marudny to wtedy zasypia od razu. bosti nie martw się kochana, mój Tymo dopiero kilka dni temu podniosl główke, i tez czekam na momenty kiedy ma humor bo inaczej nie ma szans zeby lezal na brzuchu. aja1 wspolczuje ci tego bólu ![]() Harods byłam wczoraj w manufakturze, i w H&M dzeiciecym powiedziala bym ze dla chlopcow nędza. kupilam tylko 2 body na dlugi rekaw i 3 pak na ramiaczka, i skarpetki. w kaphalu kupilismy super bodziaka za 30 zł widzielismy wiele osob z dziecmi zmałymi w dodatku , nawet niektore 2 tyg nie mialy. i powiedzialam do tż, że to był ostatni raz bez małego, wiadomo że nie zgotuje mu zakupow na 10 godzin, ale tak jak wczoraj wyskoczylismy na 3 godz, i osob wcale nie wiele bylo.takze szoku nie powienien wielkiego doznac. a wkurzyla mnie tesciowa, dala mi wczoraj wyklad ze jestem głupia ze odwazyalm sie sama z Tymkiem jechac samochodem i to 100km. ize ona sobie nie zyczy zebym to powtorzyla. ja jej na to, ze i tak bede jezdzic a ona do mnie - nie!!!!!! i takim oto sposobem dzis musze sama z nim jechac, ale jej nie mowilam, bo sie boje ze jeszcze przyleci do mnie i mnie bedzie chciala zatrzymac albo cos widac poczula sie za pewnie, bo ostatnio sielanka, i znowu zaczyna umoralniac, wiec nastal czas ukrocic tą fanabraie pouczania poraz koeljny!!! zapytalam dr o piąstki Tymka i powiedizala zeby zwrocic uwage, czy jak dziecko spi to ten uscisk rozluznia, czy ma nadal mocno scisniete. no i patrze ze Tymo ma luzne i mi ulżyło,bo jego uscisk za dnia jest mocny czasem az mnie zaboli palec taką ma siłę skubaniec!
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-06-17 o 11:31 |
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3183 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma- ale masz tesciowke
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
ale pogoda...raz słonce raz chmury i jak tu sie ubrać;/
|
#3186 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
czarna87 gartki
![]() Tra ale laska z ciebie nie wiem czy to zasluga pana w uniformie w paski? diatoma eh tesciowa to nieoceniona pomoc ![]() serio - nie codziennie ale czesto Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fabian to uroczy maluszek a z ta kopia robocza to dobre gratki ![]() Cytat:
a powiedzcie czy taki zestaw czapka+body +spodnie w kolorze czerwono-niebieskim intensywnym jest moze przecenione? albo kapelusiki? kaszkiety? kr spodenki? |
|||||||
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu wiem o jak izestaw Ci chodzi, są u mnie przecenione ale 62 to największy rozmiar:/
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja kaszle jak ma nosek zatkany ![]() wtedy biegnę z Frida i zawsze coś wyciągniemy Cytat:
śmiał się do pani rehabilitantki
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobry ten tekst z kopia od czasu porodu- tez się tak czuje Jakby ktoś zrobił nieudana podróbę mnie z czasów przedciazowych.
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też przeważnie tż to robi
|
#3192 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny
![]() ode mnie slow kilka o rehabilitacji: jak wiecie ja mam wczesniaka, i my rehabilitujemy sie od okolo 3 tygodni (u nas jest to metoda bobath) jesli macie mozliwosc wyboru to polecam serdecznie ta metode bo to jest zabawa. jak zaczynalismy 3 tygodnie temu to Emilka bardzo malo podnosila glowke, w trakcji w ogole jej nie podnosila, nie kontrolowala jej, trezba bylo ja podtrzymywac caly czas, nie umiala zlapac pozycji prostej, tzn jak kladlam ja na pleckach to wygladalo jakby spadala gdzies w dol, nie umiala rownowagi zlapac, na plecach zwmozone napiecie, na brzuchu zanizone, nie podpierala sie na raczkach w ogole, wyginala sie w rogala, asymetria tez byla hmm po 3 tygodniach cwiczen (2 razy w tygodniu z rehabilitantka) i co dzien z nami w domu Emilka przestala sie wyginac, obraca sie sama z plecow na brzuszek, glowe trzyma rewelacyjnie, nawet jak ja trzymam na rekach, na brzuchu podpiera sie super, wyciaga lapki po zabawki, jest OGROMNA POPRAWA czasem dzieciaczkowi trzeba pomóc opanowac jedna czynnosc zeby sam mogl pojsc dalej dla mnie rehabilitacja jest super sprawa, bo nauczylam sie jak w rozny sposob bawic sie z mala i zajmowac jej tak czas zeby sie nie nudzila a rozwijala a i nie wiem czy temat byl poruszany, ale czy probowalyscie podchodzic z maluchami do lustra? ja to zrobilam przypadkowo kilka dni temu, mialam ja na ramieniu do odbicia i poszlam zerknac do lustra czy jej cos wycieka z buzi jakie bylo moje i jej zdziwienie jak zobaczyla sie w lustrze i zaczela sie glosno rechotać
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem co się dzzieje, nie ładuja się moje posty, juz dwa razy odpowiadalam na dużo wiadomości i d.upa
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
tak, obserwuje siebie w lustrze i mnie
ide robic pranie i chyba gdzies wyjdziemy
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Pochwale się, co właśnie ustrzeliłam na alle
![]() http://allegro.pl/mothercare-sliczna...655860487.html
|
#3196 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanie z zupełnie innej beczki
może juest wśród nas jakiś prawinik wiem, ze jestem ujęta w testamencie dziadkow, ale w miedzy czasie zmienilam dowod i nazwisko, czy ktos sie orientuje czy musi byc jakas adnotacja w zwiazku tym w tym testamencie???
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ci się poszczęściło z tą aukcją i ta cena - nie no następna u mnie będzie dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- wystarczy akt małżeństwa - trzeba udowodnic, że Ty to Ty więc akt małżeństwa wystarczy
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy dzien jest innydzis to w ogole sie rozregulowalo, bo usnela wczoraj o 18, obudzilam na kąpiel i karmienie i natychmiast usnela dalej i dzis aktywna od 4 do 7 wstala o 10. przyszedl nam pająk z Lamaze, superowy. Uzywany za 12,50 zl kupiłam, jest super. Przyczepiłam do pałąka na macie. My dostałysmy matę w prezencie i taka beznadziejna, że szok- jakaś myszka tam tylko wisi i 2 piłeczki
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Mogłabym się do Was przyłączyć? Jestem mamusią kwietniową, byłam z Wami chwile na odchowalni w październiku, a potem trafiłam na pare dni do szpitala i po powrocie nie dałabym rady nadrobić, więc jakos tak wyszło, że zrezygnowałam ![]() Teraz Was czytam od porodu i już kilka razy miałam ochote napisać, ale mi głupio było tak się Wam wbijać w rozmowę. Przyjmiecie mnie?
|
|
|
|
#3200 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
trzecie podejscie w odpisywaniu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mam takie ciuszki crocodillo i myslalam, ze to tez jakas firma ![]() Cytat:
Cytat:
u mnie tych kompletow nie bylo a kapelusiki i kaszkiety nie byly przecenione |
||||
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w październiku to raczej w poczekalni
|
|
#3202 | |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma pytalam wczoraj mojej lekarki o jedzenie, bo moj potrafi po 1,5h od butli wolac jesc ale ja mu daje wtedy cyca, ale pytalam co by bylo gdybym cyca nie miala i kazala wode mu dawac miedzy posilkami i powiedziala ze jak dziecko ma 3 walki na udach i tzw zegarek czyli faldke tam gdzie zegarek na raczce to dopiero mozna mowic o grubasku ale wtedy powiedziala, zeby sie nie martwic bo wyrosnie
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- ) Cytat:
|
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3204 |
|
BAN stały
|
hej babeczki ale dzis wieje ;-/ my jeszcze u rodzicow wiec malo aktywni do niedzieli ;-) wklejam zdjecia Janka
|
|
|
|
#3205 |
|
Wtajemniczenie
|
no raczej
chyba mnie ktoś tu z boku rozprasza
|
|
|
|
#3206 |
|
Rozeznanie
|
Monti ale Fabianek ma fryzurkę fajową
![]() diatoma jak słysze te historie o teściowych to mi się nóż w kieszeni otwiera Ja jak nie mam wyjścia to też jadę z małym sama i nic złego się nie dzieje. Moja teściowa też wczoraj mnie wkur.... Przyszłam po nią żeby poszła z nami na spacer bo jutro jedzie na 2 tygodnie nad morze więc sobie myślę " a niech stracę połazi z nami godzinę i się odczepi a przynajmniej nie pomyśli sobie, że ma wyrodną synową". Gdzie tam łaziła za mną 4h
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe kto ![]() Moja młoda dziś rekord pobiła w leżeniu na brzuszku, puszczałam jej muzyczki z panelu grającego od maty, obok położyłam lusterko tez z maty i się tak zagapiła, ze przynajmniej te 5 minut wytrzymała i nie dziobała mi tak kocyka. dziewczyny, jak dobrze, ze moja teściowa mieszka 160 km ode mnie ![]() choć w sumie nie jest taka zła
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
moja się interesuje jak coś potrzebuje od TŻ i małym tak samo jak jest ciekawska to przyjedzie - więc mam ją w głęboki poważaniu i nie mam zamiaru do nich jeździc i małego tam ciągnąc - babcia od święta to nie babcia więc niech siedzi i się zanudza
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasna sprawa, że mój kawaler, Dawid
Jutro kończy 2 miesiące. Własnie powoli zasypia ![]() Ja mam teściową 100km od siebie, ale niestety bardzo blisko moich rodziców, więc jak jesteśmy u nich to i u niej No cóż nie za bardzo nam się układa, udajemy że się lubimy, ale jej sposób bycia mnie wnerwia
|
|
|
|
#3210 | |||
|
Zadomowienie
|
no i mnie choróbsko zaatakowało
buu pewnie skończy się na antybiotyku, szlak by to trafiłi z nikim się nie podzieliłaś gosik ja też opanowałam wjeżdżanie po schodach wózkiem, a że mój wózek sporo waży to na początku wcale nie było łatwe, teraz tylko zawsze zastanawiam się czy mi rączka nie pęknie przez takie wciąganie ![]() aja życzę szybkiego powrotu na nogi czarna super że wszystko w porządku ![]() bosti trzymam kciuki żeby mała sama z siebie przez te dwa tyg zaczęła podnosić główkę, może Anika leniuszkiem jest i nie ma się czym martwić patrycja ja też jutro na wesele idę i mam taki sam dylemat, obie fryzury fajne są, tylko nie wiem jak wyglądasz i która by ci pasowała izabela współczuje, takie marudzenie może nieźle dać w kośc castia ja mam aparat panasonica i jesteśmy bardzo zadowoleni, mały prosty w obsłudze i fajne zdjęcia robi http://www.ceneo. pl/showPicture.aspx?productI D=3054764 Cytat:
eirene słodziak z Oliego i to zmarszczone czółko - miodzio, nie martw się u nas tak jak u Izy stało się to z dnia na dzień i teraz już podnosi wysoko kurcze Nadia w ogóle się nie przewraca na boki Iza Idalka słodziak ślicznie trzyma główkę Cytat:
![]() ewelqa a co było ze stópką Emilki ![]() traicionera ja na samolocik trzymam dwoma rękami, jedną sobie nei wyobrażam :P miamore oby dziś było lepiej , mirabilka ja brałam nospe przez jakiś czas, ale jakby miała wpływ to chyba by nie trzymała główki nawet na brzuchu, super ciuszki kupiłaś bosti co ty piszesz na pewno to nie twoja wina, nawet tak nie myśl po prostu Anika potrzebuje czasu na pewne rzeczymontii Fabianek przystojniak ślicznie trzyma główkę iweczka gratulacje ![]() Cytat:
![]() co do silesi to ja tylko raz weszłam do pokoju matki z dzieckiem po czym wyszłam bo mi się niedobrze zrobiło jak zobaczyłam brudne pieluszki i chusteczki walące się po podłodze, wolałam nakarmić w aucie, ale ww ikei zdarzyło mi się karmić i przewijać i tam czyściutko i schludnie było Iza Diatoma u nas też jest według T. Hogg, czyli karmienie-aktywność-sen u nas skutkuje oczywiście z małymi wyjątkami jak mam przegapi że dziecku chce się spać i wtedy to jest armagedon ![]() Diatoma teściowa ostro przesadziła, przecież to niej jej dziecko to co ci dyryguje co masz robić ![]() Krusiak słodki synek kasiuni_a witaj
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-06-18 o 11:23 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

my tez stosujemy karmienie - aktywnosc- sen. i tak wychodzi ze Tymo łapie różne drzemi po 15 minut i po godzinie, ale łąpie po kazdym jedzonku tzn po zabawie, widze jak zaczyna marudzic to znaczy ze jest spiacy, dostaje wtedy smoka, odkladam mu zabawki zeby nie mial bodzcow, gładze czółko i wkoncu zamyka oczka. my sie z tż smiejemy ze musimy mu czasem pomoc oczka zamknac jak jest marudny to wtedy zasypia od razu. 

TŻ mnie pociesza, że może mała trochę inaczej się rozwija, że to pewnie nic poważnego, ale ja się bardzo martwię. nawet nie mogę za bardzo poczytać na necie coś na ten temat, bo przeklęty komp odwala wciąż numery 
Chociaż jedno z nas się pobawi. W sobotę idziemy na wesele to sobię odbije chociaż za specjalnie to nie mam ochoty tam iść ale nie mam wyjścia. Nie wiem jaką fryzurę sobie zrobić. Podobają mi się takie co o nich sądzicie? Która lepsza

Jakby ktoś zrobił nieudana podróbę mnie z czasów przedciazowych.

wiem, ze jestem ujęta w testamencie dziadkow, ale w miedzy czasie zmienilam dowod i nazwisko, czy ktos sie orientuje czy musi byc jakas adnotacja w zwiazku tym w tym testamencie???