Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 11:54   #2821
moniqac
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

saniuś - musze zadzwonić do pediatry, bo zmieniłam na wlasną rękę. ale już mu nie podam .

andziot - naprawde nieważne. łaczy nas? tak ... jedynie syn. i wielki żal do siebie nawzajem.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:54   #2822
anula_81
Zakorzenienie

No moze uda mi sie odpisac wam wreszcie choc nie wiem bo dzisiaj odpuszczam spacerek i maruda w lozeczku nie ma zamiaru spac juz jojczy i poplakuje.
nocka jak zwykle pobudka 2 ga i 5 ta i od razu od 7:30 stekanie kupne do 8-mej wiec juz nie spimy od dawna. ehhh
jadlysmy rano ponad godzine! 30 min z jednej U i 20 z drugiej, rekord pobity, odbijalo sie w miedzyczasie i zasnela na 40 minut!! zdarzylam sie wyprysznicowac, uczesac, zjesc porzadne sniadanie i zaczac prasowanie i stekanko-kupka, potem znowu kupka i cycus i teraz ziewanie na sto dwa, ale spac w lozeczku nie chcemy...
a ja nie chce isc na spacer dzisiaj w deszcz, choc mam wyrzuty sumienia, codziennie chodze nawet w ulewe....

nie wiem jak wam odpisze bo stekacz steka, nic nie pomaga...

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

anulka ale Ty aktywna Mamusia jesteś
Czytałam, że ostatnio szmizjerkę kupiłaś w rozmiarze 36 ! Gratuluję i zazdroszczę Czy w ciuchy sprzed ciąży już się wciskasz?
Sex po takiej przerwie to prawie jak "1" raz Ja też aż sobie tego nie wyobrażam, bo przecież mamy przerwę od wrzesnia 2010!!
Wiesz, moja Gabi też tylko na UU i postanowiłam, że spróbuję kiedyś odciągnąć i zostawić samego TŻ z malutką aby wyskoczyć gdzieś - rozerwać się bo głupawki można dostac 24/24 w domu z Malutką
Nie chcesz spróbować?
Też chcę na fitness ale ja muszę poczekać na wiztę u ginka... 6 tygodni mija dopiero za 3 tygodnie
kochana jestem aktywna, bo ja szalo dostaje w domu, taki juz ze mnie czlowiek, ale dzisiaj mi psycha i cialo odmowily posluszenstwa i nawet na spacer w ten deszcz nei chce mi sie isc, buntuje sie. maruder marudzi, moze zasnie ale juz jest eeee, eeee ehhhh. moze znowu kupa ja wybudza
ja chetnie bym odciagnela ale jak probuje odciagac to max 40 ml odciagnelam kiedys z dwoch piersi, wiec jestem na mala skazana i na cay dzien raczej jej nei zostawie niestety.
w ciuchy sprzed ciazy zaczynam sie wciskac aktualnie!! dwie pary spodni wchodza reszta ciasna ale mysle, ze jakos pojdzie mysle ze to kwestia czasu.
oczko malej obserwuj bo to wazne.

maruder w bujaczku tez marudzi a oczka w zapalke, ledwo patrzy, ale spac niet

co do plesniawek gto bardzo czeste nie przejmuj sie tym az tak
szkoda, ze bedziesz miala ten zabieg, ale moze to i lepiej co? przynajmniej juz wiesz na czym stoisz i o co chodzi z tymi nadgarstkami, szkoda mi cie kochana bardzo, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
a ja chce zdjecia Gabika z mamusia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja 3tyg po porodzie też tylko do połowy uda wciągałam spodnie, a teraz już zakładam na tyłek (ciasne są jeszcze ale i tak jestem dumna ) więc może u Ciebie też będzie z biegiem czasu lepiej

jeszcze czas na wycieranie włosków,
poczekajmy aż zaczną się więcej ruszać
ja tez sie wciskam powoli w spodnie choc ciasne cholewka ciagle sa
u nas wloski wypadaja na czubku glowki i mala wyglada jak swoj dziadek hihi lysa na przedzie a z tylu geste wloski

lezymy w lezaczku i zjadamy paluchy, mala juz umie wsadzac sobie kciuka czasem i niestety smoczek jest troche be
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Marudex marudzi nawet na rękach

W nocy jedna dłuższa (5h) przerwa, potem co 2,5h.
Do tego pada i ze spaceru nici.
Jest 10, a ja już przygotowuję opis małego marudexa na allegro - sprzedaję Nie wytrzymam dziś z nim...
kochana cierpliwosci zycze

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
heloł

ja stroju dwuczęściowego już nigdy nie założę. mam flak masakryczny 3tyg po cesarce no i te rozstępy..... spodnie sprzed ciąży wchodzą mi tylko do połowy uda i chodzę w ciuchach ciążowych... w ogóle taka obleśna się czuję

Anula u nas w szpitalu mówili, że nie mam się przejmować, bo ten ślad po szczepionce się babrze.

.
ja tez kupilam sobie piekny przeceniony i sciagajacy ciaklo i flaczek jednoczesciowy triumpha i nawet chowa rozstepy na boczkach!! wyciety tylko na plecach i dekolcie czyli tam gdzie mozna
dwuczesciowy moze za dwa lata najbatrdziej mnie doluje, ze we wrzesniu dwa wesela mam i jedno naj psiapsioly i bede swiadkowac, wiec juz mam stresa jak bede wygladac..ehh

dziekuje za info szczepionkowe

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
witajcie
Nie wiem kiedy znajdę czas żeby coś napisać ale na szybciutko wstawiam fotkę mojego synusia Franusia.
pieknizna!!

Cytat:
atiz ja w ogóle podziwiam że kupiłaś dwuczęściowy strój !!!!! ja się chyba nie odważę w tym roku ...
już chyba nigdy dwuczęściówki nie założę
ja chyba tez nie....flak to jedno, ale rozsteoy na flaczku to dwa....
Cytat:

skąd ty tyle siły bierzesz, że cały dzień poza domem spędzasz
szczepionka na gruźlicę może się babrać jeszcze dłuuugo - nic się z tym nie robi !
sile biore stad, ze jak juz rano niewyspana wezme prysznic to sily we mnie wstepuja jakies, ja jestem ranny ptaszek normalnie, wiec wykorzystuje sily poza tym widze sie z ludzmi i od razu mi lepiej a mala z reguly lubi spac na spacerkach wiec ok, a tak jak w domu mi nie chce spac to sie dusze. problem w tym ze jak wracam po takich wojazach o 17.stej to padam, reka noga nie mam sily ruszyc, a maruder sie wtedy malej wlacza TZ jest ale ja drzemki nei umiem uskutecznic wieczorkiem i konczy sie na tym ze wypluta padam na pysk o 23.ciej i tak w kolko

Cytat:
ja też tak niby mam, mała zjada i zasypia od razu,
ale mnie najbardziej wkurza nocne odbijanie
w łóżku mi niewygodnie i ona w nocy nie współpracuje bo śpi ...
a jak czasem nie odbije to się męczy później
oj mnie tez! w nocy mala nie odbija ale ostatnio jej sie nie ulewa, natomiast w dzien przerywamy karmienie nawet 6-7 razy na odbicie i wtedy ulewa jej sie stanowzo mniej na szczescie!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć!

Moria, zainspirowałaś mnie wczoraj do wyciągnięcia maty. Strzał w 10tke, nie wiedziałam, że już takie maluchy się zaczynają interesować. Nie jest to jakiś mega fokus, ale coś tam wydaje dźwięk, coś szeleści, zwisa. Na kilkanaście min Hanex miał zajęcie
u nas mata tez sie sprawdza, szczegolnie ze mzna regulowac dlugosc sznureczkow na ktorych wisza zabawki wiec mala zaczyna je widziec i smieje sie, dzisiaj zasmiala sie glosno!
ale moj ulubiony jest bujaczek, mimo, ze nie spi, tylko wcina dalej swoje wlasne paluchy , ciumka ze az milo, a glodna na bank nie jest bo zjadla po 20 minut z kazdej UU przed 40 minutkami!

Cytat:
uroczy sen mojej Gabrysi - prezentacja w albumie
sliczne zdjatka

no i co ja mam z nia zrobic, spac nei zasne jak ciumka te paluchy i siedzi w lezaczku, wiec chyba poprasuje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 11:56   #2823
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie
Dzień dobry Brzuchatki

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Dziś się zorientowałam, że jeszcze nie wrzuciłam wam zdjęcia Zuzanki, więc to czynię.
Śliczna córcia

Cytat:
Hejka
Melduje się jako rozpakowana mamusia Franusia.
Jesteśmy w domku.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i gratulacje.
Proszę na początku poprawić na liście wzrost z 57 na 59 cm.
Odezwę się jak będzie troszkę więcej czasu.
Cytat:
witajcie
Nie wiem kiedy znajdę czas żeby coś napisać ale na szybciutko wstawiam fotkę mojego synusia Franusia.
Witaj w domku Jeszcze raz gratuluję a Franuś jest śliczny i ma naprawdę piękne imię Jak się czujecie?

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Witam się i ja tak na szybko,bo moje dziecię szuka już cyca.....Wisi cały dzień na cycu a ja nic nie mogę w domu zrobić
W miarę możliwości będę się odzywać
Witaj Aniu Witaj Alicjo
Jak się czujecie Kobitki?
Czekam na parę słów od Ciebie dotyczących porodu w DE

moniqac Kochana
Duzy siły Ci życzę

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Ja padam na pysk,zmęczona jestem i zaraz kładę się do łóżka.
Wklejam kilka fotek Maniutki
Martynka przepiękna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Ja na dziś mam termin, a porodu nic nie wróży na razie. Niby wieczorem jakieś skurcze były, choć nie wiem, czy to nie prężenie małego. Nic dalej czekam!!!
A jak tam reszta brzuchatek??
może zaraz Cię znienacka weźmie
U mnie cisza Malutka w brzuszku rozrabia

Daisy biedne te nadgarstki Twoje

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-06-17 o 12:38
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:09   #2824
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dzien dobry.

dziewczyny podaje dzisiaj małemu mleko mm AR i nie wiem czy mogło mu zaszkodzic? ta sama firma. nie kumam. po godzinie od wypicia 50ml dostal problemów brzuzkowych i pokazywał, ze jest głodny. teraz wypił 60ml i znoeu sie prezy . chyba je odstawie, a tak sie cieszyłam, ze mu bedzie lepiej, bo nie ulewa .

daisy - wsółczuje tych problemów z dłońmi - masakra jakas. ja musze wrocic na rehabilitacje mojego karku, bo głowa mi praktycznie calymi dniami i nocami peka.

z Mama dluzsza historia. oby tylko ktos jej w koncu pomogl.

A z tz to juz przegrana sprawa. tylko nie wiem co ze soba zrobic. kryzys to nie jest bo on sie poglebia i wraca. musielibysmy obydwoje sie zmienic, a zadne nie wykazuje checi. to juz ... a szkoda gadac. tylko nie wiem co mam teraz robic. niewazne. naprawde niewazne.

jeszcze Niuniowi cos dolega. i nie moge sie dodzwonic czy sa wyniki.

jestem załamana.

Kochana z synkiem będzie lepiej zobaczysz, rośnie chłopak, coraz starszy i wszystko minie.
Co do tż-ta to nie wiem co napisać jedynie tyle

Juz raz pisałam jak masz ochotę tylko możemy się spotkać
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:46   #2825
MoniaK
Zakorzenienie

Mój malutki dzisiaj w ogóle nie chce spać, nie mogę go uśpić
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 12:51   #2826
anula_81
Zakorzenienie

Moja marudka wybujala sie w foteliku, zasnela na chwile, po czym przenioslam ja do lozeczka, pospala 15 minut i zaczela stekac, oczywiscie kupa i teraz juz marudze ale spac nie bede to ja polozylam na brzuszku, steka, steka ale przynajmniej pocwiczy glowke

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mój malutki dzisiaj w ogóle nie chce spać, nie mogę go uśpić
podajmy sobie rece jestem pewna, ze gdybym poszla na spacer to by spala a tak to nie. musi si nauczyc spac w swoim lozeczku w dzien no...

moniqac przytulam mocno, z Szymonkiem bedzie ok, zobaczysz, mam nadzieje, ze z mezulem tez sie mimo wszystko ulozy.

o mala juz wyje, brzuszek dzisiaj tez nie..
padne zaraz, dajcie mi cierpliwosci nooo!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:06   #2827
Dziewczonka
Wtajemniczenie

U nas dzisiaj w nocy "powtórka z rozrywki" - pobudka ok. 2, 1u, spanie, odbijanie, odłożenie do łożeczka, krzyk, 2u, spanie, odbijanie, do łóżeczka, krzyk, mm 10ml, spanie, odbicie, i dopiero sen - było już po 3 , kolejna pobudka przed 5 i zero snu do 8 - pózniej i mamusia i córusia odleciały na 3 godz. Teraz po godzinie usypiania niuńka spi znowu . Kurcze przestraszyłam się, bo kładąc ją na brzuszek poleciała mi jej głowa - boję się, że jej coś zrobiłam - potem nie chciała mi zasnac....

Cytat:
heloł

ej kiedy miałyście pierwszą wizytę u pediatry i ona była tak sama z siebie, czy mówili wam w szpitalu, że macie przyjść wtedy i wtedy? bo Marcel ma 3tyg i się zastanawiam, czy przybiera dobrze na wadze i czy wsio ok z nim.
.
Saniu mi w szpitalu kazali się zgłosic na pierwszą wizytę u pediatry przed ukończeniem 2 tyg., a kolejna wizyta już wyznaczona przez pediatre po ukończeniu 4 tyg. - i dzisiaj jedziemy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:07   #2828
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
ania82, a na kiedy masz kolejną wizytę u lekarza?

We wtorek mam się zgłosić do niego. Liczę jednak, że nie doczekam

Cytat:
dzien dobry.

dziewczyny podaje dzisiaj małemu mleko mm AR i nie wiem czy mogło mu zaszkodzic? ta sama firma. nie kumam. po godzinie od wypicia 50ml dostal problemów brzuzkowych i pokazywał, ze jest głodny. teraz wypił 60ml i znoeu sie prezy . chyba je odstawie, a tak sie cieszyłam, ze mu bedzie lepiej, bo nie ulewa .

A z tz to juz przegrana sprawa. tylko nie wiem co ze soba zrobic. kryzys to nie jest bo on sie poglebia i wraca. musielibysmy obydwoje sie zmienic, a zadne nie wykazuje checi. to juz ... a szkoda gadac. tylko nie wiem co mam teraz robic. niewazne. naprawde niewazne.

Ja nie jestem w temacie z Tż, ale trzymam za Ciebie kciuki, by było po Twojej myśli \
W sprawie zmiany mleka też nie pomogę, bo nie mam doświadczeń żadnych z MM.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Chłopów dziś ważyłam mniej więcej, czyli miałam ich na rękach i wchodziłam na zwykłą elektroniczną wagę, żeby mniej więcej zobaczyć ile przytyli od ostatniego ważenia 4 tygodnie temu.
Więc Bartuś waży 4900g, a ważył 2800g.
Wiktor waży 5400g a ważył 3800g wiec ładnie sobie przybierają, no i juz się robi mniejsza różnica między nimi bo jeszcze 4 tygodnie temu Bartuś był lżejszy o 1kg, a teraz juz tylko o 500g

Bartuś goni brata, ale chyba on ogólnie jest drobniejszej kostki??

Cytat:
dziewczyny czy kładzenie na brzuszku jest bardzo ważne? bo szczerze mówiąc mój synek praktycznie ciągle na boczku jednym albo drugim. w łóżeczku jak na wznak to główkę zawsze też ma na bok. na rękach nosimy go na żabkę. no i tak wy piszecie o tym kładzeniu na brzuszku, to zaczęłam się zastanawiac... mój tego nie cierpi

Myślę, że jest ważne, ćwiczy wtedy mięśnie, podnoszenie główki. Może próbuj go nosić więcej w pozycji buzią do dołu na ręce i się powoli będzie przyzwyczajał. Kładź go codziennie choć na chwilkę, po czasie pewnie przywyknie.

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
może zaraz Cię znienacka weźmie
U mnie cisza Malutka w brzuszku rozrabia

Wszystko możliwe. Najgorsze to czekanie, a jak już coś zaboli, to zaraz się zastanawiam, czy to już mój czas

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:15   #2829
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Ja jestem nadgorliwa mama i zanim Was doczytałam pojechałam do pediatry. Ale w sumie nie żałuję.
Osłuchała go bardzo dokładnie, obejrzała ze wszystkich stron, na szczęście nie ma żadnej infekcji. Mam mu podawać wit. C w kropelkach oraz robić inhalacje z soli fizjologicznej. I dalej przecierać wewnątrz ust nystatyną z wit. C, bo jeszcze dopatrzyła się jakichś pleśniawek
Co do ulewania, to powiedziała, że to normalka dla małych dzieci, tym bardziej, że Pepe ładnie przybrał na wadze - za te 3 tygodnie od ostatniej wizyty ( dzisiaj miał 4,56 kg w suchym pampersie i kaftaniku, więc ok, 4,5 ) przybrał 0,78 kg ) Zaproponowała, aby podawać mu w ciągu dnia mniejsze porcje ( 90-100 ml ), a częściej.
Uzgodniłam jeszcze kwestię szczepień. 12 lipca mam 5 w 1 plus żółtaczka i pierwszą dawkę rotawirusów. Pneumokoki będziemy szczepić od 7 m-ca.
Notabene, ile płaciłyście za rotarix?? Pytałam w swojej aptece: 325 zł
W ogóle w aptece zostawiłam dzisiaj 205 zł ( leki plus inhalator ).
Dobrze, że w pn mam dostać becikowe
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:15   #2830
Mango08
Rozeznanie

Hej,

Ja tylko cichutko melduję, że nadal jestem w dwupaku
Ogólnie humor mam do d..., więc nie chcę tu marudzić.
Jeśli nic się nie ruszy to we wt. cc, bo mały wyszedł 4300 na usg, do tego czasu mam spokojnie czekać i liczyć ruchy, jeśli ich ilość zmniejszyłaby się to natychmiast do szpitala.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:19   #2831
andziot
Zakorzenienie

anula przytulam i Zosieńko proszę mamusi nie marudzić

eweska pięknie Ci chłopcy rosną

przyszły klocki dla Zosi
jaka cisza w domu

już jej dawno takiej podjaranej nie widziałam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:24   #2832
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Noo, troszke sie zrelaksowałam... prasujac
Zawsze to jakas rozrywka

Ewesko, moja waga też utknęla... zleciałam ok 9kg i tyle...
A pas ciazowy nosisz?
Kapitalny opis wakacji i równie piekne zdjecia!
Ty kończyłaś jakis kurs fotograficzny czy takie wrodzone zdolnosci
Ale ładnie chłopcy Ci przybierają

Anulko, jak jeden dzień spędzicie z Zosienką w domku to nic sie nie stanie. Nie miej wyrzutów sumienia, a dzięki temu też więcej bedziesz z nami
Jak pogoda taka sobie, to nic sie nie martw, wiele nie stracisz

Moniqac, a czy te wyniki jest szansa, ze bedą jeszcze dziś ?
Wiesz, ja z mężem też miewałam okresy, że patrzyliśmy na siebie wilkiem i nawet jego obecnosc mnie do szału doprowadzała.
Odpukać ostatnimi czasy jakoś to mineło a również myslalam o rozstaniu.
Musicie odszukać i na nowo rozpalić to co Was łączyło chociaż wiem, że łatwo się mówi, jak nie ma się ochoty nawet na kogoś patrzeć.
Ja mam taki stosunek do teściow aktualnie i chociazby na uszach stawali to mam do nich wręcz wstręt.
A czy jezdzi nadal na szkolenia??
Wiem jak potrzebne jest wsparcie.. bo u mnie w ciąży tak było... mąż nie umiał się wczuć w moja sytuacje

Dziewczonko, pani doktor wczoraj mi mówiła, że głowka dziecka wcale nie jest taka delikatna jak mogłoby się wydawać.
Na pewno nic się Malutkiej nie stało.
Mnie też jeszcze w szpitalu kiedyś Gabi głowka poleciała i puknęła nią w moje ramię - nic się nie wydarzyło a podobnie jak Tobie spędzało to sen z oczu.

MoniaK, a w nocy jak Ci spał Tymus?

Saniu, najpierw muszę mieć USG zrobione aby potwierdzić na 100% Potem być może spróbują jakiejś rehabilitacji - a nóż widelec... no bo uziemienie mnie jeszcze teraz zabiegiem operacyjnym wyklucza mnie z normalnego funkcjonowania przynajmniej na kilka dni a przecież dzidzia..

82anusia i co sądzisz, że poznasz już datę na wywołanie w razie czego ??
Gusiu, co tam u Was dobrego?? Nic się nie dzieje ? Nie wiesz co u Mango?

Dziewczyny, jeśli odciągnęłabym mleko z UU dla Gabi to jaką ilość mąż musi Małej podać jednorazowo z butli? Bo pojęcia nie mam a marzy mi się wybyć z domu na dlużej aniżeli niż 30 min...
Póki co 2 x byłam gdzies sama... w markecie na zakupach i za kazdym razem kiedy byłam w sklepie mąż dzwonił, że mała płacze.

Znow brak weny na obiad.. co robicie ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:25   #2833
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Notabene, ile płaciłyście za rotarix?? Pytałam w swojej aptece: 325 zł
W ogóle w aptece zostawiłam dzisiaj 205 zł ( leki plus inhalator ).
Dobrze, że w pn mam dostać becikowe
u mnie też jakoś ponad 300zl kosztuje

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Hej,

Ja tylko cichutko melduję, że nadal jestem w dwupaku
Ogólnie humor mam do d..., więc nie chcę tu marudzić.
Jeśli nic się nie ruszy to we wt. cc, bo mały wyszedł 4300 na usg, do tego czasu mam spokojnie czekać i liczyć ruchy, jeśli ich ilość zmniejszyłaby się to natychmiast do szpitala.
taki duuuuży ???????
wow
dobrze mamusia karmi synusia

Stary 2011-06-17, 13:28   #2834
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

anulinko, mojej Gabi tez wczoraj pani pediatra dopatrzyła sie plesniawek. Własciwie to nie trudno było ich nie zauwazyc. Cały języczek obłożony a ja pusta matka myslalam, że to mleczko Skąd mam te wszystkie rzeczy wiedziec
nystatynę tez mielismy dostac ale ostatecznie staneło na dactarin.
A jak smarujesz? Próbowałam patyczkiem do uszu ale ostatecznie robię to palcem
Czy dostałaś jakieś zalecenia odnośnie pielęgnacji swoich piersi przed karmieniem?
Rotarix dopiero bede kupowała..

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-06-17, 13:36   #2835
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
taki duuuuży ???????
wow
dobrze mamusia karmi synusia
Nio chyba nad wyraz dobrze... Niby zawsze usg może przekłamywać w jedną i drugą stronę, ale podobnież marne szanse aby ważył mniej niż 4kg.

Filip 21/06/2011
Stary 2011-06-17, 13:38   #2836
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Mango, dobrze odzywiasz Maleństwo

anulinko, dzwoniłam do takiej taniej apteki w czestochowie za rotarix powiedzieli 290zł a za tą skojarzoną 6w1 180zł

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-06-17, 13:40   #2837
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
anulinko, mojej Gabi tez wczoraj pani pediatra dopatrzyła sie plesniawek. Własciwie to nie trudno było ich nie zauwazyc. Cały języczek obłożony a ja pusta matka myslalam, że to mleczko Skąd mam te wszystkie rzeczy wiedziec
nystatynę tez mielismy dostac ale ostatecznie staneło na dactarin.
A jak smarujesz? Próbowałam patyczkiem do uszu ale ostatecznie robię to palcem
Czy dostałaś jakieś zalecenia odnośnie pielęgnacji swoich piersi przed karmieniem?
Rotarix dopiero bede kupowała..
cały języczek ma biały, równomiernie czy tak miejscami ???

Stary 2011-06-17, 13:42   #2838
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
dziękuję za miłe słowa i komplementy cieszymy się

Franio spał od 11 do 13 tej i próbowałam zasnąć i się nie udało. Boli mnie głowa, nie mogę się wypróżnić, boli mnie krocze bardzo i cycki i łapie mnie mała załamka.

Z miłych wiadomości to to że ważę 66 kg, czyli od wagi z przed ciąży tylko 1,5 kg.
U nas przerwa między karmieniami jest max 2h ale rzadko aż tak długa. Najgorzej w nocy bo mały z cyca nie schodzi wcale.

ddaaiissyy nie jestem klubowiczką ale jak znajdę chwilkę to napiszę parę słów z porodu.

Saniu lub moria wpiszcie mnie proszę na listę Franciszek ur. 13.06.2011, waga 3770, wysoki 59 cm, sn.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-06-17 o 13:43
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:44   #2839
gusiagatko
Zakorzenienie

Mangoo wierzę, że humor Ci nie dopisuje. trzymam
Bardzo nie chciałabym się przeterminować

Cytat:
82anusia i co sądzisz, że poznasz już datę na wywołanie w razie czego ??
Gusiu, co tam u Was dobrego?? Nic się nie dzieje ? Nie wiesz co u Mango?
Daisy Mangoo pisała parę postów wyżej, że jeśli do wtorku nic nie ruszy samo to będzie miała CC, bo mały wyszedł 4300 na usg.

A u mnie wszystko super Humor dobry, umilamy sobie z Tż oczekiwanie na Malutką Jutro zaczynam 40 tydzień, więc teoretycznie mam od jutra tydzień do TP Ewentualnie 3 dni dłużej, bo miałam długie cykle. Coś mi tak ginka tłumaczyła, że TP liczony jest z cyklem 28 dni ja miałam 30/31 dni, więc może się przesunąć.

Ale Mamusie moje kochane uwierzcie mi, że chciałabym urodzić w czerwcu

06.07.2011
Stary 2011-06-17, 13:46   #2840
mamaoptymistka
Zadomowienie

Gusiagatko to może być moment i za chwilkę będziesz na IP u mnie tak było. Na pewno będziesz czerwcową mamusią
Moniqac kochana przytulam mocno mam nadzieję że niedługo wszystko będzie dobrze i z syneczkiem i z TZ
Stary 2011-06-17, 13:49   #2841
asiak1981
Rozeznanie

jeśli dobrze pamiętam to za rotarix dałam 268 zł a za 6w1 188 zł

mango- a może samo się ruszy i się okaże że usg zawyżyło wagę? Jakby co nie bój się, moja Kasia ważyła 4350g, Wojtek 4750g, tu i tu sn. Przy Kasi miałam tylko kilka szwów,a z Wojtkiem nic bo nie pękłam.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:50   #2842
Klaterina
Zadomowienie

the_sania mój też nie leży na żabkę w łóżeczku, tylko na rękach jak jest, raz spróbowaliśmy i po chwili był jeden wielki ryk

eweska to ślicznie chłopcy przybierają na wadze

ddaaiissyy za Twoje łapki

Mango08 wtorek już blisko, a USG z wagą czasem przekłamuje (u nas np. o 320 gramów za dużo)

andziot a na długo nowe zabawki u Zosi są interesujące i tak zajmujące ?

a pleśniawki to my też mamy ale położna kazała czekać z tym do wizyty u pediatry - czyli w przyszłym tygodniu coś z tym zadziałamy dopiero
Stary 2011-06-17, 13:51   #2843
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Mam wolną chwilkę ,poczytalam troszkę.
Z odbijaniem w nocy też mam czasami problem,mała zasypia przy cycu i ja także.W dzień jest super,odbija jej się jak dorosłemu

Pierwszą wizytę u pediatry mamy za sobą.Z Martynką wszystko super,przybrała 500 gram przez 10 dni,dr, powiedziała ze bardzo ładnie.
Moja księżniczka cosik się kręci,hmmm pewnie zaraz cyc pójdzie w ruch.

Ja padam na pysk,zmęczona jestem i zaraz kładę się do łóżka.
Wklejam kilka fotek Maniutki
ale rozkoszna gratuluje!

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci mialy szczepionke na gruzlice? bo moja miala, i teraz patrze ze slad po szczepionce jest taki zaczerwieniony bordowy taki... macie tak tez?

buziale, milych snow!
mojemu sebkowi tez sie taka sina srobiła. ponoc to normalne.
Cytat:

teraz leży na podłodze i kredką odkręca śrubki w Gabrysinym leżaczku
haha uwilbiam Twoja Zofie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja się nic nie odzywam...mam złote dziecko...noc przespana, pobudka 2 razy, obsługa i do spania...
ale przed snem, gdzies od 19-tej jest akcja"tarmoszenie" i nie pozwalamy mu zasnąć, potem kąpiel, karmienie i spi...

Grazin i inne używające fridy. Mocno ciągniecie? Bo ja sie boje...w nosie mu świszczy a ja nie umiem oczyścić Wlewacie fridowe kropelki czy sól fizjol?

mamaoptymistka
HELOOOŁŁ
ja zakraplam woda morska sterimar (jest okropna bo pod takim cisnieniem wystrzeliwuje ze masakra!) i ciagne ile sił w płucach
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
grazinku jak tam noc?
u nas srednio, tzn mlody nie plakal, ale wierzgal, sapal, mruczal i ogolnie wiem ze nie spal, 2x startowalam do niego z mlekiem, ale nic z tego, wypil dopiero o 7mej

NOC OKROPNA!!!!!!!!!!!!napisz e ponizej
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Agnieszka.M nad jeziorko w lubuskie Niesulice
Powiedziałam mężowi że poskarzyłam sie ostatnio na niego na wizażu a on że doczyta jutro w pracy bo ostatnio nie miał czasu.
WHAT A FUCK ???? ja do niego
a on ze czasem patrzy co ja tam wypisuje
UBEK jeden z niego !
no wiesz! ale wstredcciuch:P
dobrze ze moj nie czyta bo by sie czasem zdziwił
Cytat:
witajcie
ale czorny łebek!
rozkoszny! jeszcze nie gratulowałam wiec teraz składam najserdeczniejsze gratulacje!
Cytat:
heloł

ja stroju dwuczęściowego już nigdy nie założę. mam flak masakryczny 3tyg po cesarce no i te rozstępy..... spodnie sprzed ciąży wchodzą mi tylko do połowy uda i chodzę w ciuchach ciążowych... w ogóle taka obleśna się czuję
moje dziecię zasnęło to mam chwilkę dla siebie. zaraz zamówię jakiś leżaczek na allegro, bo bez tego nie da rady... dostałam od chrzestnej jeden ale jest... beznadziejny niby od urodzenia, a mały się w nim topi.... jakieś pasy ma nawet, które go całego przesłaniają...

ej kiedy miałyście pierwszą wizytę u pediatry i ona była tak sama z siebie, czy mówili wam w szpitalu, że macie przyjść wtedy i wtedy? bo Marcel ma 3tyg i się zastanawiam, czy przybiera dobrze na wadze i czy wsio ok z nim.

Pauliziu trzymam kciuki za dzień sam na sam z Antosiem ja też się bałam, ale nie było najgorzej.

Mary a to spryciula z Hanki chciałabym widzieć jej minę hihi

Anula u nas w szpitalu mówili, że nie mam się przejmować, bo ten ślad po szczepionce się babrze.

Mamaoptymistka śliczny

Agus dobry pomysł z tym prezentem dla mamy

Andziot powodzenia w prasowaniu chyba, że to wczoraj wieczorem post pisałaś ja nie prasuję Marcelkowi, bo nie nadążam. zakładam jakieś 3-4 body dziennie, bo leży na boczku i siuśki bokiem wylatują także prania mam sporo.
do mnie pediatraa przyszła po około 2 tygodniach. przyszła z połozna i połozna załatwiła ta wizyte
Cytat:
dzien dobry.

daisy - wsółczuje tych problemów z dłońmi - masakra jakas. ja musze wrocic na rehabilitacje mojego karku, bo głowa mi praktycznie calymi dniami i nocami peka.

z Mama dluzsza historia. oby tylko ktos jej w koncu pomogl.

jeszcze Niuniowi cos dolega. i nie moge sie dodzwonic czy sa wyniki.

jestem załamana.
moniu
przykro się takie cos czyta licze ze sie poprawi kurde wspólczuje
nie podejmujcie pochopnjych decyzji. teraz wszystko jest inne bo jest dziecko... z czasem sie to unormuje,... licze na to w duchu bo u nas tez zmieniło się sporo...

noc była prze tragiczna! PRZEEEEEEE TRAGICZNA...

cały dzien nie chciał spać to liczyłąm w duchu ze po wieczornej kąpieli jak zwykle się uspokoi i pójdzie spac ale gdziez by tam...
nie dość ze w kąpieli napił się wody jak go trzymałam na brzuchu i to moja wina. tak sie wystraszyłąm! bo aż sie zaksztusił wyciągnełam go szybko dałam do góry nogami zaczełam klapy dawać po tyłku i ogolnie spanikowąłam. potem dokończyłąm kąpiel iale juz był ryk.. wiem ze sie tez wystraszył bo potem przy cycu gdzie zawsze sie uspokaja i zasypia miał oczy jak 5 zł... penwie sie bał zamknąć zebym go znowu nie chciała przytopić
no i potem było tylko gorzej...
dałam mu mojego OSTATNIEGO czopka na uspokojenie... ktory nie zadziałał...
on cały czas darł piszczał sie jęczał na zmiane... zasnąl moze na 20 min na rękach. mnie do tego rozbolał żołądek tak ze go utrzymac nie mogłam! byłam zmeczona jak cholera! i zła jeszcze bardziej...
tz o 23 przyszedł. od razu mu dałam małego. bo juz zaczynałam na niego krzyczeć potem go nakarmiłam jeszcze dwa razy ale tż go lulał itd. a ja spałam. o 12 zasnał i spał do 5 30! szok...

dobrze ze tz mnie odciazył bo bym sciany gryzła...

dzis od rana ładnie spi. odsypia pewnie
teraz kupe cisnie i sie tak meczy ze mi go szkoda biedaczka

mo tz poszedł do pracy i wróci dopiero w niedziele o 15
bo jutro ma firmowa impreze i dzisiaj i jutro zostaje u mamy spac. i w niedziele m dniówke.
juz tesknie..
jak ja sobie poradze bez niego...
Stary 2011-06-17, 13:52   #2844
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość

andziot a na długo nowe zabawki u Zosi są interesujące i tak zajmujące ?
różnie,
ciastolinę chyba z parę ładnych tygodni kulałam co rano

Stary 2011-06-17, 13:56   #2845
Siasiek
Zadomowienie

Hej

Przyszłam do Was na chwilkę...

Dziewczyny jak Wy to robicie, że na wszystko macie czas?
Macie po 4 ręce?

Ja jak dzisiaj nie wyjdę to wyjdę z siebie...
ale jestem ostatnio zła, zła na wszystko
na Tż bo załatwił mi drzwi do lodówki tego samego dnia w którym ją kupiłam
na to, że waga nic nie spada
a najbardziej na siebie bo czuje, że puszczają mi nerwy
krzyczę czasem z błahych powodów
wiecznie kłócimy się z Tż

Mały śpi na spacerach więc najlepiej cały dzień spędzić na świeżym powietrzu. W domu łóżeczko bee, huśtawka prawie bee, chusta na 5 minut pasuje ale na taki czas nie chce mi się wiązać.
Ręce, ręce, ręce jedynie.
A czasem wyje tak, że robi się siny.

Nie lubię narzekać ale już na serio nie mam z kim się tym wszystkim podzielić.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:00   #2846
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Gusiagatko to może być moment i za chwilkę będziesz na IP u mnie tak było. Na pewno będziesz czerwcową mamusią
Dziękuję
Byle w czerwcu

Grazin Współczuję wczorajszych przeżyć. Przesyłam fluidy aby Sebuś był grzeczniutki pod nieobecność Tż

06.07.2011
Stary 2011-06-17, 14:01   #2847
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Mangoo wierzę, że humor Ci nie dopisuje. trzymam
Bardzo nie chciałabym się przeterminować
Daisy Mangoo pisała parę postów wyżej, że jeśli do wtorku nic nie ruszy samo to będzie miała CC, bo mały wyszedł 4300 na usg.
A u mnie wszystko super Humor dobry, umilamy sobie z Tż oczekiwanie na Malutką Jutro zaczynam 40 tydzień, więc teoretycznie mam od jutra tydzień do TP Ewentualnie 3 dni dłużej, bo miałam długie cykle. Coś mi tak ginka tłumaczyła, że TP liczony jest z cyklem 28 dni ja miałam 30/31 dni, więc może się przesunąć.
Ale Mamusie moje kochane uwierzcie mi, że chciałabym urodzić w czerwcu
Gusia mnie przytłacza to, że nie mam jeszcze Syneczka, zmiana sposobu porodu i zamieszanie z lekarzem prowadzącym. Do tego Lolcia urodziła w niedziele Antosia 4300 przez cc i z tego co pisała, dochodzenie do siebie fatalne...
Co do długości cykli to u mnie podobnie, ja zawsze miałam dłuższe a termin wyliczony był z 28.
Trzymam abyś się nie przeterminowała!

Klaterina wiem, że często przekłamuje, ale chyba już wszystko działa na mnie deprymująco. Kręgosłup już ma dość, bo mój brzuchol jest ogromny. Zarówno Synal duży, jak i poziom wód ponad normę, a do tego wody są gęste. Obrzęki już praktycznie nie schodzą, a jedynie się nasilają;/ Jak całą ciążę znosiłam super, non stop w ruchu, w pracy i w dobrym humorze, tak teraz mam dosyć.

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:07
Stary 2011-06-17, 14:04   #2848
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
cały języczek ma biały, równomiernie czy tak miejscami ???
obłożony takim jak gdyby serkiem.
Jedynie sama koncóweczke ma ok, byc moze zadział dactarin ? Bo wczoraj bardzo delikatnie smarowalismy, bałam sie głeboko wkładać patyczek.

mamaoptymistka, kurcze no to dlaczego nie jesteś klubowiczką agus... hallooo bo to Ty chyba rządzisz klubem

gusiu, no własnie doczytałam zaraz po tym jak napisałam posta

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-06-17, 14:05   #2849
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Gusia mnie przytłacza to, że nie mam jeszcze Syneczka, zmiana sposobu porodu i zamieszanie z lekarzem prowadzącym. Do tego Lolcia urodziła w niedziele Antosia 4300 przez cc i z tego co pisała, dochodzenie do siebie fatalne...
Co do długości cykli to u mnie podobnie, ja zawsze miałam dłuższe a termin wyliczony był z 28.
Trzymam abyś się nie ptrzeterminowała
dziękuję
Z tym CC to nie reguła.
Naprawdę wiele kobiet znosi je super i szybko dochodzą do siebie. Czego Ci życzę z całego serca w razie gdyby do wtorku nie ruszyło
Ale cały czas wierzę, że zacznie się samo i nie będziesz musiała czekać

06.07.2011
Stary 2011-06-17, 14:21   #2850
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Klaterina; a Twoje Maleństwo nie płacze z powodu pleśniawek?
Wprawdzie Gabi póki co nie marudzi ale czytałam, że czasem dzieciątka mogą aż gorączkować i płakać przy jedzenie, gdyż pleśniawki sprawiają im ból.
Kurcze a ja się tym tak zmartwilam.

Grazin; zleci do niedzielie
Sebuś skutecznie zagospodaruje Ci czas
Ale sie musiałas strachu najeść z tą kąpielą !! Boziu, wspołczuje.
I rozumiem, że sama wówczas byłas ??

Siasiu, oj przykro mi, że takie fatalne samopoczucie Cię dopadło.
Koniecznie musisz wyjść się oderwac i rozerwac bo tylko odbija się to na Tobie i reszcie Rodzinki
Moria mądrze nam tu rzecze.

Napisałam seska do Lolki, co tam u niej
Czuje się coraz lepiej. Antoś to okaz zdrowia i najprawdopodobniej jutro rano wychodzą do domku !

Tak więc pewnie wkrótce tu do nas zawita

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Dziewczynki ponawiam moje pytanie..

Ile ml powinien podać TŻ Malutkiej gdy będzie ją karmił butlą moim mleczkiem?
nie mam bladego pojęcia a chciałabym wyjść kiedyś z domu na dłużej niz 30min!

i jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa...
Taka krostka wielkości łebka od szpilki z białą końcówką - chyba ropną - to potówka?
Co mam z tym począć? Smarowałam octeniseptem

Twój pierwszy krzyk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości