Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 13:39   #3211
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

wanilko biedna jestes, a Nadunia jak ładnie trzyma główke
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:46   #3212
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
no i mnie choróbsko zaatakowało zatoki zawalone tak że mówię jak kaczka i do tego ból głowy okropny, pół nocy nie spałam buu pewnie skończy się na antybiotyku, szlak by to trafił

i z nikim się nie podzieliłaś

gosik ja też opanowałam wjeżdżanie po schodach wózkiem, a że mój wózek sporo waży to na początku wcale nie było łatwe, teraz tylko zawsze zastanawiam się czy mi rączka nie pęknie przez takie wciąganie

aja życzę szybkiego powrotu na nogi

czarna super że wszystko w porządku no i gratuluje zakupu

bosti
trzymam kciuki żeby mała sama z siebie przez te dwa tyg zaczęła podnosić główkę, może Anika leniuszkiem jest i nie ma się czym martwić

patrycja ja też jutro na wesele idę i mam taki sam dylemat, obie fryzury fajne są, tylko nie wiem jak wyglądasz i która by ci pasowała

izabela
współczuje, takie marudzenie może nieźle dać w kośc

castia ja mam aparat panasonica i jesteśmy bardzo zadowoleni, mały prosty w obsłudze i fajne zdjęcia robi

http://www.ceneo. pl/showPicture.aspx?productI D=3054764

słodkie ta i jeszcze smoka do tego albo teterkę

eirene słodziak z Oliego i to zmarszczone czółko - miodzio, nie martw się u nas tak jak u Izy stało się to z dnia na dzień i teraz już podnosi wysoko

kurcze Nadia w ogóle się nie przewraca na boki

Iza Idalka słodziak ślicznie trzyma główkę

u nas to samo

ewelqa a co było ze stópką Emilki

traicionera
ja na samolocik trzymam dwoma rękami, jedną sobie nei wyobrażam :P

miamore
oby dziś było lepiej ,

mirabilka ja brałam nospe przez jakiś czas, ale jakby miała wpływ to chyba by nie trzymała główki nawet na brzuchu, super ciuszki kupiłaś

bosti co ty piszesz na pewno to nie twoja wina, nawet tak nie myśl po prostu Anika potrzebuje czasu na pewne rzeczy

montii
Fabianek przystojniak ślicznie trzyma główkę ale ma czuprynkę

iweczka gratulacje

to cie pocieszyli

co do silesi to ja tylko raz weszłam do pokoju matki z dzieckiem po czym wyszłam bo mi się niedobrze zrobiło jak zobaczyłam brudne pieluszki i chusteczki walące się po podłodze, wolałam nakarmić w aucie, ale ww ikei zdarzyło mi się karmić i przewijać i tam czyściutko i schludnie było

Iza Diatoma u nas też jest według T. Hogg, czyli karmienie-aktywność-sen u nas skutkuje oczywiście z małymi wyjątkami jak mam przegapi że dziecku chce się spać i wtedy to jest armagedon

Diatoma
teściowa ostro przesadziła, przecież to niej jej dziecko to co ci dyryguje co masz robić

Krusiak słodki synek

kasiuni_a
witaj
Co do pękania, to kiedyś na forum gazety o wózkach czytałam o wózku, któremu się raczka wypiela podczas wciągania po podjeździe dziecko wyleciało, dobrze,z e grubo było ubrane, to się nic nie stało.

Ponosiłam małą na samolocik trzymany dwoma rekami (musze męża do tego zatrudnić, bo ciężka już jest), położyłam znów na brzuszek i widać, ze coś załapała z tym trzymaniem główki na bok, choć po trzech minutach wrzask znowu, ale zawsze jakiś postęp.

Nadia pięknie trzyma główkę, jestem pod wrażeniem
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 13:47   #3213
diatoma
Zadomowienie

patrycja , tesciowej chodzi o to ze to niebezpieczne jezdzenie samemu z dzeickiem imozna wypadek spowodowac. i niedawno ona o takim wypadku slyszala i dziewczyna sie obejrzala w bok do dziecka i wjechala do rowu oto jest wytlumaczenie!!!

ahha nie wiem ktos pisala ze kladzie dziecie swoje na kolanach w poprzek, my tez tak robimy i Tymo przy okazji ćwiczy,np teraz!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:03   #3214
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Iza Diatoma u nas też jest według T. Hogg, czyli karmienie-aktywność-sen u nas skutkuje oczywiście z małymi wyjątkami jak mam przegapi że dziecku chce się spać i wtedy to jest armagedon [B]
U nas ten sam system od paru tygodni i fajnie się sprawdza, jakoś samo to tak wyszło, ale Dawid dużo łatwiej teraz zasypia w dzień.

Wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
patrycja , tesciowej chodzi o to ze to niebezpieczne jezdzenie samemu z dzeickiem imozna wypadek spowodowac. i niedawno ona o takim wypadku slyszala i dziewczyna sie obejrzala w bok do dziecka i wjechala do rowu oto jest wytlumaczenie!!!
Moja babcia też mi tę historię powtarza, tyle, że ja się jeszcze nie odważyłam sama z Małym jechać. Ale jak nie będę miała wyjścia to pojadę.

A to mój Bąbel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06.06 (2).jpg (111,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.05.jpg (104,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 07.06.jpg (84,7 KB, 52 załadowań)

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:05   #3215
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
U nas ten sam system od paru tygodni i fajnie się sprawdza, jakoś samo to tak wyszło, ale Dawid dużo łatwiej teraz zasypia w dzień.

Wracaj szybko do zdrowia

Moja babcia też mi tę historię powtarza, tyle, że ja się jeszcze nie odważyłam sama z Małym jechać. Ale jak nie będę miała wyjścia to pojadę.

A to mój Bąbel
Śliczny czarnulek, a jak główkę wysoko trzyma
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 14:12   #3216
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
hej babeczki ale dzis wieje ;-/ my jeszcze u rodzicow wiec malo aktywni do niedzieli ;-) wklejam zdjecia Janka
ale chłopisko

Cytat:

ahha nie wiem ktos pisala ze kladzie dziecie swoje na kolanach w poprzek, my tez tak robimy i Tymo przy okazji ćwiczy,np teraz!
jak ja bym na to patrzyła, to siedziałabym całymi dniami w domu, zaraz jedziemy na zakupy

Cytat:

A to mój Bąbel
jaki fajniutki

widzę, że wszyscy maja te leżaczki tylko nie ja
Stary 2011-06-17, 14:13   #3217
iweczka
Zakorzenienie

My juz po szczepieniu, mała całkiem grzeczna
waży 5600
pani doktor jakzwykle nie w sosie, nic od niej nie mozna sie dowiedziec- jak ja jej nie lubie wrrrr
ona nawet nic nie powiedziała na temat główki-także dobrze, że chodzimy prywatnie z Lenką

co do trzymania główki leżąc na brzuszku u nas kiepsko, ale przez przykurcz :/
także cwiczymy to i mam nadzieje, że sie poprawi

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
no to super.

ja to jakos nie potrafie zapanowac nad drzemkami mojej kazdego dnia wychodzi inaczej. fajnie by bylo to jakos uregulowac

od 4 jestesmy na nogach. takie są skutki drzemki po 18
olusiaa, od 4 ??? hoho
Moja Mała koło 5-6 jak sie budzi ma ochote na zabawy, ale ja Ją karmie, zmieniam pampka, kłade do lózeczka, ewentualnie do siebie nuce kołyskanki i zasypia w ciągu 5-10 minut
inaczej padłabym na twarz jakbym miała od 5 z Nią balować

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
A co do napięcia mięśniowego – te dziewczyny co dzieci mają problem z napięciem brałyście w ciąży nospe albo magneB6 albo co innego rozkurczowego? Bo mi położna mówiła, że to ma podobno wpływ – a ja nie brał w ogóle praktycznie nic i mały już w szpitalu lekarka powiedziała, że ma bardzo dobre napięcie mięśniowe. Może coś w tym jest

Mój spał dziś od 20-2, i od 2-5, 5-6 i teraz o 8 znowu sam padł w bujaczku przy wibracjach

był ktoś jeszcze w h&m - wywiesili coś nowego? bo nie chce mi się na darmo opuszczac mojej wsi
ja brałam nospe, ale nie słyszałam, że to mogłoby spowodować przykurcz.
rehabilitantka powiedziała, że zapewne Mała tak była ułożona w brzuszku

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Mirabilko ja jeszcze nie wiem, czy to chodzi o nieprawidłowe napięcie, czy to jakaś inna przyczyna. zobaczymy po wizycie w tym punkcie wczesnej interwencji za dwa tyg. nospy w ciąży wcale nie brałam, pod koniec łykałam magnez
wczoraj dużo myślałam i zastanawiałam się czy czasem podczas porodu nie uszkodził sie małej jakiś nerwy/nerwy miałam problemy z parciem, robiłam to nieskutecznie, w końcu położna wypychała Anikę. nie pamietam tego za bardzo, ale potem na górze brzucha miałam niezłego sińca od tego wypychania. poza tym Anika była trzy razy owinięta pępowiną i sina, więc pewnie niedotleniona. może to miało jakiś wpływ na to niepodnoszenie teraz głowy sama nie wiem, co myśleć. zadręczają mnie te myśli, że może z czasem jeszcze jakieś problemy wyjdą przez ten koszmarny poród. chyba coraz bardziej żałuję, że nie miałam cesarki, a tam gdzie rodziłam można było załatwić, jak się bardzo chciało
bosti, nie zamarwiaj sie!!!
zaczniecie ćwuczyc jak My i zapewne przejdzie.
ja tez na początku miałam czarne mysli, ze na pewno cos źle w którymś momencie zrobiłam. teraz ćwiczymy i rehabilitantka mówi, że powoli widac rezultaty.i narazie Mała ma zakaz leżenia na brzuszku, jak skończymy serie ćwiczeń to zaczniemy Ją znowu kłaść.

eirene, jak Oli zareagował na Panią Truskaweczkę????
Lenka wczoraj lizała Ją

a przed chwilą podczas karmienia Mała zaczęła robić mega wielką kupkę.....ja wstaje i co..........
czesc kupy jest na moich spodniach
nie zmieścilo sie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:38   #3218
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
my tak czasami robimy

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

a przed chwilą podczas karmienia Mała zaczęła robić mega wielką kupkę.....ja wstaje i co..........
nie zmieścilo sie
Stary 2011-06-17, 14:39   #3219
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
A to mój Bąbel
jaki słodki bąbel uroczy!!!

Cytat:
waży 5600

nie zmieścilo sie

ładna waga

ja też brałam dużo nospy w ciąży a magnez to od 7 miesiąca gdzieś codziennie bo miałam skurcze no i mała dzięki Bogu nie ma chyba żadnego napięcia - mam nadzieję przynajmniej

tylko zauważyłam że lewą stronę ma zwinniejszą, chwyta wszystko w lewą rączkę ja jej przekładam do prawej to ona do lewej znowu sobie przekłada, bardziej główkę trzyma na lewo. lewą nóżkę ma zwinniejszą. nie wiem czy mam się martwić czy nie. czy po prostu będzie leworęczna????

wanilko nie mogę coś otworzyć tego linka...
zdrówka dla ciebie i buziaczek dla Nadii

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:43
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:41   #3220
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
a

widzę, że wszyscy maja te leżaczki tylko nie ja
Ja tez nie mam

Kasiunia witaj, a mały to zasypia sam nw leżzczku czy jak ma włączone wibracje?
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:45   #3221
diatoma
Zadomowienie

egoego, tesciowa jest cwana! wytlumaczyla mi ze do niej na dzialke 10km dojechac sama moge, ale juz 100km do moich rodzicow juz nieee.
ale mam nerwa na nią, ego a jak zachowuje sie Twoj Olek w jakims centrum handlowym? bo ja mam corpawda obawy o klimatyzacje w tuych sklepach no i ze maly zglupieje i sie rozbeczy. ale skoro tyle osob chodzi z malymidziecmi to chyba nie jest tak zle. ja juz nie chce malego zostawiam bo mi serce wczoraj chcialo pęknąc

o matko, a mnie czeka zmiana dowodu, bo mam bład w adresie, co za cholerstwo i nie mam kiedy isc.
jej za 40 minut wyjezdzam!!!!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:49   #3222
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Bąbel dziękuje za komplementy

Nuna_77 Mały nienawidzi tych wibracji jak tylko je włącze to zaczyna się ryk. Zasypia sam, tzn. ze smokiem, a potem zaraz go wypluwa.

Castia Ty chyba z tego samego miasta jesteś, więc może możesz doradzić gdzie zrobić chrzciny na kilkanaście osób

Nie zebraliśmy się wcześniej na spacer, a teraz chmury takie ciemne i jak się Dawid obudzi to nie wiem czy sie nam wyjśc uda.

Mel B 14/14 +
Stary 2011-06-17, 14:53   #3223
iweczka
Zakorzenienie

matko juz chciałam z małą wychodzić na spacer bo jęczała jak nie wiem......i usnęła na kanapie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
co do tego h&m to ok 28 czerwca drugi set ma byc wyprzedaży podobno -więc możliwe, że jak nie wykupili to pochowali i znów wywieszą.

A był ktoś w croccodillo? ja poprostu po rozm. 68 nie mam nakupowanych praktycznie w ogóle -więc liczę na wyprzedaże a jak nie to all pójdzie w ruch
a do kiedy są wyprzedaże???
wie ktos???
ja chciałam jechac w tą sobote ale tż cały weekend ma znowu szkołe
w tygodniu wraca ok.20, a na nast.weekend nie mamy samochodu
ehhhhhh....wkurzyłam sie !!!
reserved mam u siebie i cocodrillo tez, to sie moze przejde

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

a w ogóle wkłada sobie paluchy do buzi, nie kciuka a 2 paluszki i ssie
myślicie,że powinnam mu zabierać łapkę?
w sumie jak zabiore to nie płacze .. ale nie wiem czy to etap poznawania swojego ciała,czy zaczyna sie nawyk ssania paluchów bo on bez smoczka
montii, moja mimo, że ssie namietnie smoka to piąstki są non stop w buzi
peditra powiedziałą, że to etap poznawania swojego ciała
wiec mam nadzieje, że z czasem to minie

Cytat:

a wkurzyla mnie tesciowa, dala mi wczoraj wyklad ze jestem głupia ze odwazyalm sie sama z Tymkiem jechac samochodem i to 100km. ize ona sobie nie zyczy zebym to powtorzyla. ja jej na to, ze i tak bede jezdzic a ona do mnie - nie!!!!!! i takim oto sposobem dzis musze sama z nim jechac, ale jej nie mowilam, bo sie boje ze jeszcze przyleci do mnie i mnie bedzie chciala zatrzymac albo cos:hahah a:
widac poczula sie za pewnie, bo ostatnio sielanka, i znowu zaczyna umoralniac, wiec nastal czas ukrocic tą fanabraie pouczania poraz koeljny!!!

zapytalam dr o piąstki Tymka i powiedizala zeby zwrocic uwage, czy jak dziecko spi to ten uscisk rozluznia, czy ma nadal mocno scisniete. no i patrze ze Tymo ma luzne i mi ulżyło,bo jego uscisk za dnia jest mocny czasem az mnie zaboli palec taką ma siłę skubaniec!
diatoma, no wariatka jakaś z Twojej teściowej

Cytat:
u nas tż jest od czarnej roboty ,on robi przegląd noska rano
to też miało byc zajęcie tż, ale on jest tak zaganiany, że to jest moje zajęcie (kolejne zajęcie)

Cytat:
mam pytanie z zupełnie innej beczki może juest wśród nas jakiś prawinik wiem, ze jestem ujęta w testamencie dziadkow, ale w miedzy czasie zmienilam dowod i nazwisko, czy ktos sie orientuje czy musi byc jakas adnotacja w zwiazku tym w tym testamencie???
wydaję mi się, że w razie co, będziesz musiała przedstawić swój akt ślubu

Cytat:
hej babeczki ale dzis wieje ;-/ my jeszcze u rodzicow wiec malo aktywni do niedzieli ;-) wklejam zdjecia Janka
słodziak

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Jaki on duży jest

ciekawe kto

Moja młoda dziś rekord pobiła w leżeniu na brzuszku, puszczałam jej muzyczki z panelu grającego od maty, obok położyłam lusterko tez z maty i się tak zagapiła, ze przynajmniej te 5 minut wytrzymała i nie dziobała mi tak kocyka.

dziewczyny, jak dobrze, ze moja teściowa mieszka 160 km ode mnie
choć w sumie nie jest taka zła
traici, jakby była bliżej, coś byś na Nią znalazła

Cytat:

Wracaj szybko do zdrowia

A to mój Bąbel
witaj, a ile juz ma ???????/

wanilka, zdrowiej kochana
Stary 2011-06-17, 14:55   #3224
tajka88
Zakorzenienie

Nadusiu Gratulujemy 11 tygodni;p

Cytat:

A to mój Bąbel
Witaj
Jak Twoj Maly sie fajnie wyleguje na lezaczku heh
Cytat:
Rosnie jak na drozdzach

Cytat:
dziewczyny, jak dobrze, ze moja teściowa mieszka 160 km ode mnie
choć w sumie nie jest taka zła
Moja Tesciowa mieszka jakies 2000km ode mnie ale nic do niej nie mam, jak byla w UK to jakos sie dogadywalysmy z moim lamanym hiszpanskim, czasami cos glupiego gadala, ale ja na to lewam. Zobaczymy jak bedzie jak zamieszkamy 50km od tesiowej
Cytat:

Diatoma[/B] teściowa ostro przesadziła, przecież to niej jej dziecko to co ci dyryguje co masz robić

Krusiak słodki synek
Cudna mala
Cytat:
a wkurzyla mnie tesciowa, dala mi wczoraj wyklad ze jestem głupia ze odwazyalm sie sama z Tymkiem jechac samochodem i to 100km. ize ona sobie nie zyczy zebym to powtorzyla. ja jej na to, ze i tak bede jezdzic a ona do mnie - nie!!!!!! i takim oto sposobem dzis musze sama z nim jechac, ale jej nie mowilam, bo sie boje ze jeszcze przyleci do mnie i mnie bedzie chciala zatrzymac albo cos:hahah a:
widac poczula sie za pewnie, bo ostatnio sielanka, i znowu zaczyna umoralniac, wiec nastal czas ukrocic tą fanabraie pouczania poraz koeljny!!!
Co ona sobie wyobraza? Ty decydujesz co chcesz robic i tyle... tez bym sie wkurzyla...
Cytat:
u mnie by się ta teoria-karmienie-aktywność-sen nie sprawdziła, bo moja Nadia często właśnie po karmieniu zasypia na dobre, w nocy to zawsze gdy kończy butle, to już oczka odpływają.

Maz mnie dziś rano rozwalił swoja dedukcja-młoda skwierczy w łóżku, bo głodna, zaczęłam ja przewijać, bo zawsze tak robię przed porannym karmieniem, ona z jęku przeszła w płacz, a mąż- "głodna jest chyba"
U mnie tez to sie nie sprawdza.... wlasnie chcialam nakarmic Lenke, a ona mi pryzsypiala. Zaczelam ja lekko wybudzac, gadac glosniej, spiewac zmieniac pozycje itd;p i nic jej nie obduzilo zjadla polowe jedoznka i wsadzialm ja do lozeczka ... spi

Ale masz bystrego meza hehehe

Cytat:
zamazałam siebie bo wyglądałam tam jak kopia robocza
Ale Twoj maly dorosle wyglada przesympatyczny jest;p

My bylismy dzis w baby clinic Lenka wazy 5940g a juz myslalam, ze dobila do 6;p. W klinice mala zabawiala wszystkie wieksze dzieci;p 10 minut tacy sliczni azjaci sie zegnali :P.

Moja zaba dalej ma katarek... w nocy sie przez to budzi o 1. Dzis podniesiemy troszke lozeczko. Stosujemy kropelki i wyciagamy glutki aspiratorem ale srendio pomaga. Jakies inne pomysly??

Moje dziecko chcialo sie dzis samo nakarmic hehe
Ma tez dzien przytulaska daje jej osla na nozki a ona przytula soobie go do buzki i tak co chwilke;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przytulak.jpg (22,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przytulasek.jpg (22,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jemy.jpg (23,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg miska.jpg (20,9 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-17 o 15:05
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:56   #3225
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

nie zmieścilo sie

dobrze, że jesteście juz po..

Cytat:
egoego, tesciowa jest cwana! wytlumaczyla mi ze do niej na dzialke 10km dojechac sama moge, ale juz 100km do moich rodzicow juz nieee.
ale mam nerwa na nią, ego a jak zachowuje sie Twoj Olek w jakims centrum handlowym? bo ja mam corpawda obawy o klimatyzacje w tuych sklepach no i ze maly zglupieje i sie rozbeczy. ale skoro tyle osob chodzi z malymidziecmi to chyba nie jest tak zle. ja juz nie chce malego zostawiam bo mi serce wczoraj chcialo pęknąc
no tak, to ma powód kobita
do tej pory zazwyczaj usypiał w samochodzie i spał całe zakupy, aby tylko na długo się nie zatrzymywać, ale ostatnio coś mi się szybko budzi i nie chce spać, ale troche lezy i się rozgląda, dopiero po jakimś czasie srzeczy, to go biorę na chwilę na rece i jest spokoj

no i nie pojechałam nigdzie, bo się zorientowalam, że wczoraj zgubiłam klucze od domu, i nawet wiem gdzie tylko nie mogę z domu wyjść
Stary 2011-06-17, 14:58   #3226
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jaki słodki bąbel uroczy!!!

ładna waga

ja też brałam dużo nospy w ciąży a magnez to od 7 miesiąca gdzieś codziennie bo miałam skurcze no i mała dzięki Bogu nie ma chyba żadnego napięcia - mam nadzieję przynajmniej

tylko zauważyłam że lewą stronę ma zwinniejszą, chwyta wszystko w lewą rączkę ja jej przekładam do prawej to ona do lewej znowu sobie przekłada, bardziej główkę trzyma na lewo. lewą nóżkę ma zwinniejszą. nie wiem czy mam się martwić czy nie. czy po prostu będzie leworęczna????

wanilko nie mogę coś otworzyć tego linka...
zdrówka dla ciebie i buziaczek dla Nadii
castia, a u nas prawa strona jest silniejsza i ćwiczymy to......
prawą rączką uderza w miski z karuzeli, prawa nożką bardziej macha i w prawą stronę częściej obraca głowę

a Malwinka ile waży ???

ego_ego, dobrze że wiesz gdzie zgubiłas!

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-06-17 o 15:00
Stary 2011-06-17, 15:01   #3227
ego_ego
Wtajemniczenie

o matko znalazłam klucze w domu, wisiały tam gdzie zawsze tylko na innym wieszaczku i ich nie zauważyłam, boszzzzze gdzie ja mam oczy?
Stary 2011-06-17, 15:10   #3228
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
o matko znalazłam klucze w domu, wisiały tam gdzie zawsze tylko na innym wieszaczku i ich nie zauważyłam, boszzzzze gdzie ja mam oczy?
dobrze, że jednak są
ja ostatnio jestem mega zakręcona.ostatnio wychodząc z domu z bratem zostawiłam w środku klucze, bo on zamykał drzwi, a potem ich szukałam! dobrze, że ze mną wrócił bo bym nie weszła
Stary 2011-06-17, 15:13   #3229
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
waży 5600

nie zmieścilo sie
Ładna waga
z ta kupa dobre

Cytat:

moja neurolog mówiła, żeby zwracać uwagę na te strony ciała, bo jak dzieci szybko rosną, to się czasem robi asymetria i jedna strona jest silniejsza właśnie.

Cytat:

o matko, a mnie czeka zmiana dowodu, bo mam bład w adresie, co za cholerstwo i nie mam kiedy isc.
jej za 40 minut wyjezdzam!!!!
jakie limity ci teściowa daje

Cytat:
matko juz chciałam z małą wychodzić na spacer bo jęczała jak nie wiem......i usnęła na kanapie

traici, jakby była bliżej, coś byś na Nią znalazła
Teściowa raczej ostrożna jest, bo jakby mi za bardzo się mądrzyła, to zaraz mąż by zwrócił uwagę
ale i tak dobrze, ze daleko

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Witaj
Jak Twoj Maly sie fajnie wyleguje na lezaczku heh
Rosnie jak na drozdzach

Moja Tesciowa mieszka jakies 2000km ode mnie ale nic do niej nie mam, jak byla w UK to jakos sie dogadywalysmy z moim lamanym hiszpanskim, czasami cos glupiego gadala, ale ja na to lewam. Zobaczymy jak bedzie jak zamieszkamy 50km od tesiowej

Cudna mala

Co ona sobie wyobraza? Ty decydujesz co chcesz robic i tyle... tez bym sie wkurzyla...

U mnie tez to sie nie sprawdza.... wlasnie chcialam nakarmic Lenke, a ona mi pryzsypiala. Zaczelam ja lekko wybudzac, gadac glosniej, spiewac zmieniac pozycje itd;p i nic jej nie obduzilo zjadla polowe jedoznka i wsadzialm ja do lozeczka ... spi

Ale masz bystrego meza hehehe

Ale Twoj maly dorosle wyglada przesympatyczny jest;p

My bylismy dzis w baby clinic Lenka wazy 5940g a juz myslalam, ze dobila do 6;p. W klinice mala zabawiala wszystkie wieksze dzieci;p 10 minut tacy sliczni azjaci sie zegnali :P.

Moja zaba dalej ma katarek... w nocy sie przez to budzi o 1. Dzis podniesiemy troszke lozeczko. Stosujemy kropelki i wyciagamy glutki aspiratorem ale srendio pomaga. Jakies inne pomysly??

Ma tez dzien przytulaska daje jej osla na nozki a ona przytula soobie go do buzki i tak co chwilke;p
Normalnie Sherlock Holmes i Watson w jednym. nie wiem, jak wydedukował, ze dziecko płaczące rano może być głodne I powiedział to tonem takiego odkrycia.

Biedna Lenka z katarkiem

widzę, ze tez zajada z butli sama, one są wygodne dla dzieciaczków do trzymania
Moja je panel muzyczny od maty.

Cytat:

dobrze, że jesteście juz po..

no tak, to ma powód kobita
do tej pory zazwyczaj usypiał w samochodzie i spał całe zakupy, aby tylko na długo się nie zatrzymywać, ale ostatnio coś mi się szybko budzi i nie chce spać, ale troche lezy i się rozgląda, dopiero po jakimś czasie srzeczy, to go biorę na chwilę na rece i jest spokoj

no i nie pojechałam nigdzie, bo się zorientowalam, że wczoraj zgubiłam klucze od domu, i nawet wiem gdzie tylko nie mogę z domu wyjść
Cytat:

dobra jesteś

Nadia od 8 rano nie chce już spać, tylko karmić ja, bawić, śpiewać, chciałam poćwiczyć, ale nie da się Mam nadzieje,z e w końcu się zdrzemnie, bo inaczej znowu wieczorem będzie marudna..
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 15:22   #3230
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
to też miało byc zajęcie tż, ale on jest tak zaganiany, że to jest moje zajęcie (kolejne zajęcie)

witaj, a ile juz ma ???????/
U nas tż też się tym na początku zajmował, ale potem stwierdził, że chyba za mocno ciągnie i mały się wkurza no i rzeczywiście jak ja to przejęłam to jest spokojniej.

A Mały urodził się 18 kwietnia, więc jutro będzie miał 2 miesiące. Ale podobno na więcej wygląda, bo sie spory urodził

Cytat:
Super ma Twoja córa włoski no i waga już też niczego sobie

Cytat:
najważniejsze, że się znalazły

Cytat:
dobrze, że jednak są
ja ostatnio jestem mega zakręcona.ostatnio wychodząc z domu z bratem zostawiłam w środku klucze, bo on zamykał drzwi, a potem ich szukałam! dobrze, że ze mną wrócił bo bym nie weszła
ja też jakaś zakręcona jestem - nie zamknęłam na noc mieszkania

Mel B 14/14 +
Stary 2011-06-17, 15:30   #3231
traicionera
Zakorzenienie

Tajka- dopiero doczytałam, ile Lenka wazy-bardzo ładnie
ciekawe, czy moja dobiła do 6 kg.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 15:31   #3232
prunelle
Wtajemniczenie

ech, chyba mi nie zacytowało wszystkiego, no nic...

o tych wyprzedażach w reserved też właśnie miałam pisać, może dziś pojedziemy i będzie coś więcej niż w tym h&m nieszczęsnym, na które się obraziłam

diatoma, odpocznij sobie u rodziców teściówkę masz że szkoda słów, jak ona śmie się odzywać w ten sposób do Ciebie...
inna sprawa że ja bym się z małym bała sama pojechać, ale Ty już jeździłaś przecież i masz to opanowane, no a ja go jeszcze samochodem nie woziłam sama

Cytat:
Witajcie
Mogłabym się do Was przyłączyć? Jestem mamusią kwietniową, byłam z Wami chwile na odchowalni w październiku, a potem trafiłam na pare dni do szpitala i po powrocie nie dałabym rady nadrobić, więc jakos tak wyszło, że zrezygnowałam
Teraz Was czytam od porodu i już kilka razy miałam ochote napisać, ale mi głupio było tak się Wam wbijać w rozmowę. Przyjmiecie mnie?
witaj

Cytat:
diatoma pytalam wczoraj mojej lekarki o jedzenie, bo moj potrafi po 1,5h od butli wolac jesc ale ja mu daje wtedy cyca, ale pytalam co by bylo gdybym cyca nie miala i kazala wode mu dawac miedzy posilkami i powiedziala ze jak dziecko ma 3 walki na udach i tzw zegarek czyli faldke tam gdzie zegarek na raczce to dopiero mozna mowic o grubasku ale wtedy powiedziala, zeby sie nie martwic bo wyrosnie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

)

witaj
sprawdziłam i mój ma fałdki na rękach, ale na udach chyba nie aż trzy, uff

Cytat:
hehe, na tym pierwszym wygląda, jakby się przestraszył aparatu
fajny!

[QUOTE=wanilia

[QUOTE=diatoma;27573303]patrycja , tesciowej chodzi o to ze to niebezpieczne jezdzenie samemu z dzeickiem imozna wypadek spowodowac. i niedawno ona o takim wypadku slyszala i dziewczyna sie obejrzala w bok do dziecka i wjechala do rowu oto jest wytlumaczenie!!!

wanilia, współczuję tego choróbska, zdrowiej!

Cytat:
A to mój Bąbel
dużo ma włosków! śliczny

Cytat:

nie zmieścilo sie

Cytat:
dobrze, że chociaż wiesz, gdzie zgubiłaś!

i ja też nie mam leżaczka

o, doczytałam, że znalazłaś, to dobrze

Edytowane przez prunelle
Czas edycji: 2011-06-17 o 15:33
prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:33   #3233
traicionera
Zakorzenienie

Sprawdziłam z pampkiem pełnym i w bodziaku-5800, czyli bez pewnie 5700, a myślałam, ze więcej.

Kurcze, coś za mało przybrała i spadła z centyla, 400 gram od 27 maja to nie jest fajny wynik

nie spadła, ja głupia kliknęłam chłopca zamiast dziewczynki
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-06-17 o 15:39
Stary 2011-06-17, 15:53   #3234
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
castia, a u nas prawa strona jest silniejsza i ćwiczymy to......
prawą rączką uderza w miski z karuzeli, prawa nożką bardziej macha i w prawą stronę częściej obraca głowę

a Malwinka ile waży ???
osz kurczę to mnie zmartwiłaś ja mówiłam ostatnio na szczepieniu że wydaje mi się że lewą stronę ma mocniejszą ale pediatra popatrzyła, poprzękrecała ją na rózne strony, trochę takich wygibasów porobiła i stwierdziła że jest ok
a skierowanie do neurologa dostałaś od pediatry?
poobesrwuje Malwinkę teraz uważniej.
ona prawą stronę też ma zwinną, ale zauważyłam właśnie że wszystko lewe ma sprytniejsze hmmm
dałaś mi teraz do myślenia

Malwik na drugiej szczepionce ważyła 5800 a teraz nie wiem, jutro będzie się z tatusiem ważyć

Cytat:
moja neurolog mówiła, żeby zwracać uwagę na te strony ciała, bo jak dzieci szybko rosną, to się czasem robi asymetria i jedna strona jest silniejsza właśnie.
dzieki. będę obserwować. w domu mówią że przesadzam no ale ja tam wiem lepiej i takich rzeczy jakby co nie można lekcewazyć

Kasiunia ooo ty z CK. chociaż jedna dusza mieszka w tych rejonach gdzie ja
hmm chrzciny na kilkanaście osób?może Monte Carlo na paderewskiego jak jeszcze istnieje
albo "Pod Złotą Różą". Leśny Dwór. no nie wiem trochę tych lokali jest. na zagórskiej też jest fajna kameralna knajpka tylko nie wiem jak się nazywa byłam tam raz na obiedzie po cywilnym. "Spiżarnia" chyba...
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:54   #3235
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam z pampkiem pełnym i w bodziaku-5800, czyli bez pewnie 5700, a myślałam, ze więcej.

Kurcze, coś za mało przybrała i spadła z centyla, 400 gram od 27 maja to nie jest fajny wynik

nie spadła, ja głupia kliknęłam chłopca zamiast dziewczynki
Mozemy o czyms nie wiemy:P????!!!

Juz w takim wieku jak sa nasze dizeciaki nie przybieraja tak duzo na tydzien

Wlasnie wypisalam kartke na dzien ojca dla mojego tZta bo 19 jest angielski dzien ojca i 23 polski . Wypisalam po angielsku, polsku i hiszpansku;p. Hiszpanski dzien ojca byl 19marca wiec napisalam ze Lenka przeprasza za spoznione zyczenia ale niestety nie zdazyla sie urodzic;p hehe
Z pudelka czekoladek wyciagnelam jedna(i schowalam) i napisalam ze Lenka przeprasza ze jednej brakuje ale byla bardzo glodna;p. Dlatego ze keidys sie TZ smial ze jak mala kupi jemu kiedys czekoladowego rogalika to bedzie bez czekolady bo Lena zje po drodze

Kurcze chcialabym porobic malej fajne zdjecia ale smutno jakos tu a w domu kazde zdjecie podobne... chcialabym wyjsc i zeby z mala mozna bylo posiedziec na dworze ale za zimno...

Stary 2011-06-17, 15:56   #3236
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
osz kurczę to mnie zmartwiłaś ja mówiłam ostatnio na szczepieniu że wydaje mi się że lewą stronę ma mocniejszą ale pediatra popatrzyła, poprzękrecała ją na rózne strony, trochę takich wygibasów porobiła i stwierdziła że jest ok
a skierowanie do neurologa dostałaś od pediatry?
poobesrwuje Malwinkę teraz uważniej.
ona prawą stronę też ma zwinną, ale zauważyłam właśnie że wszystko lewe ma sprytniejsze hmmm
dałaś mi teraz do myślenia

Malwik na drugiej szczepionce ważyła 5800 a teraz nie wiem, jutro będzie się z tatusiem ważyć

dzieki. będę obserwować. w domu mówią że przesadzam no ale ja tam wiem lepiej i takich rzeczy jakby co nie można lekcewazyć

Kasiunia ooo ty z CK. chociaż jedna dusza mieszka w tych rejonach gdzie ja
hmm chrzciny na kilkanaście osób?może Monte Carlo na paderewskiego jak jeszcze istnieje
albo "Pod Złotą Różą". Leśny Dwór. no nie wiem trochę tych lokali jest. na zagórskiej też jest fajna kameralna knajpka tylko nie wiem jak się nazywa byłam tam raz na obiedzie po cywilnym. "Spiżarnia" chyba...
O asymetrii powiedziała mi dopiero neurolog i potem jeszcze ortpoeda, ze trzeba monitorować i w razie czego starać się prowokować do działania słabszą stronę. Skierowanie do neurologa dostałam od pediatry.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-17, 15:56   #3237
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tajka- dopiero doczytałam, ile Lenka wazy-bardzo ładnie
ciekawe, czy moja dobiła do 6 kg.
Dziekowac
Mala ma 2 duze faldki na udach i zegarki to zle;p??

NUDZI MI SIE!! MOJE DZIECKO SPI OD 2 GODZIN(zasnela na butli wcisnelam jej 90ml i padla)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-17 o 16:22
Stary 2011-06-17, 16:33   #3238
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie
Mogłabym się do Was przyłączyć? Jestem mamusią kwietniową, byłam z Wami chwile na odchowalni w październiku, a potem trafiłam na pare dni do szpitala i po powrocie nie dałabym rady nadrobić, więc jakos tak wyszło, że zrezygnowałam
Teraz Was czytam od porodu i już kilka razy miałam ochote napisać, ale mi głupio było tak się Wam wbijać w rozmowę. Przyjmiecie mnie?
WITOJCIE moje okolice jak ck...
Stary 2011-06-17, 16:33   #3239
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekowac
Mala ma 2 duze faldki na udach i zegarki to zle;p??

NUDZI MI SIE!! MOJE DZIECKO SPI OD 2 GODZIN(zasnela na butli wcisnelam jej 90ml i padla)
jak nie ma trzeciej to ok

kurczę nie narzekaj, ja mojego usiłuję uśpić i nie idzie, tylko pod karuzelą jakoś leży i co chwila muszę podchodzić i nakręcać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:36   #3240
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
jak nie ma trzeciej to ok

kurczę nie narzekaj, ja mojego usiłuję uśpić i nie idzie, tylko pod karuzelą jakoś leży i co chwila muszę podchodzić i nakręcać
sprawdze dokladniej przy nastepnej zmianie pampersa hehe

Moja jak nie spi to trzeba sie nia zajmowac;p Przynajmniej sie chlopak zajmuje soba;p moja po 10 minutach jest znudzona;p. Pewnie wstanie jak Tz wroci z pracy;p.

Lepiej ide umyc naczynnia a nie tak siedze bezczynnie;p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości