|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
śpiochy - takie jakby spodnie ze skarpetami na szelkach na zatrzask najczęsciej http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Odz...-31795-big.jpg pajac - ubranie od stóp do głów, zapinane najszesciej na calej długosci nóg w kroku i od kroku do szyi http://www.agagu.pl/photos/5493_p.jpg body - koszulka zapinana aż w kroku http://www.waszekoszulki.pl/wp-conte...jestem-kul.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
A dziekuję, dziękuję ale ja już więcej nie wejdę do rossmana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oooo Shira będzie maluszka wyganiać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny bardzo dziękuję za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Mała waży w 36t2d uwaga, uwaga : 3336g ![]() Ja ważyłam przed ciążą 56kg/164cm - jak ja mam ją urodzić?! Nic nie wspominał o cc. Chyba myśli, że do terminu się rozsypię. Mało tego to niedługo idzie na urlop i wraca dopiero po moim terminie porodu. Leki mam całkowicie odstawić. "Mała" donoszona i mogę rodzić, ale się na to nie zapowiada. Szyjka zamknięta, długa ![]() ![]() Mam pozwolenie na wszystko, nie muszę się oszczędzać i lekarz nie ustalił mi następnej wizyty. Jak nie urodzę do terminu, to mam się pojawić. Niby ok, ale ta waga mnie przeraża i to, że z szyjką "za dobrze".
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witaj mała Agatko ![]() Dziewczyny, tak się wymęczyłam dzisiaj w nocy, strasznie mnie kości bolą-udowa i kulszowa. Spać nie mogłam, kręciłam się z jednej strony na drugą. Ta noc nie należy do udanych ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-06-17 o 16:26 Powód: ;) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=patik87;27572250] Shira Ja nie pomogę z tym wiesiołkiem, jak się spotkam położną to dopiero wypytam o te cuda. ![]() oo to napisz jak już zagwawoczysz położną o te sprawę ![]() [QUOTE=karolinee1983;27572 787] A to też przerabiałam ![]() ![]() ja to bym się dała pokąsać takiemu np Lestatovi z "królowej potepionych" ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Oliweczka1985;27573 554] Mi własnie dochodzi karkówka w piekarniku-do tego sosik, młode ziemniaczki i marchewka z jabłkiem. mniam jednak u mnie zwycięzyła ta zapiekanka z kurczaka brokóła groszku pieczarek serek i sos beszamelowy w cieście francuskim Cytat:
![]() [QUOTE=Bartessa;27574102] ![]() wrocilam od gina, i jakoś mi tak smutno po tej wizycie ![]() boję się porodu.. maly wazy juz 3800 a to dopiero 37 tc i 2 dni. Lekarz powiedzial ze szyjka jest miękka i mogę urodzic w kazdej chwili, i mam się starac zeby urodzic, duzo chodzic i wogole, a jak nie urodze bo tak tez moze byc to za 2 tygodnie mam isc, i dostane skierowanie na cc ![]() trzymajcie kciuki zebym jak najszybciej sie wypakowala, bo juz wiedząc ze jest duzy to wiem ze bedzie cięzej i sie boje... ja sama nie przytylam nic, waga o 0,1 kg spadla w porownaniu do poprzednich 2 tygodni. nie smutaj Bartesko będzie dobrze może też listki malinowe sobie zapodaj?? ![]() [QUOTE=CarmelaSoprano;2757 4423] herbatka z liści malin na sprowokowanie/szybsze skurcze, a wiesiolek na eleasyczność- znaczy sie zeby nie nacinali ![]() ooo to co mam se tym olejkiem nasmarować niewymowną czy jak ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Dzis moj dzien zlecial mi jak szalony.bylam na spacerku, a raczej na zakupach spozywki,posprzatalam chatke I zrobilam obiad( rybka z mlodymi ziemniaczkami ) no I jeszcze zrobilam rybke w occie , pierwszy raz , mam nadzieje ze wyjdzie. Pogoda do d....py. Ciocia I dobre rady, znam to z wlasnego doswiadczenia. Moim zdaniem na 8 osob to wystarczajaco jedzenia , ja mam jutro 6 , bede robic grila, salatke z feta, jajka faszerowane , I jeszcze cos wymysle napewno , ale napewno nie zrobie duzo, Bo pozniej to sie wywala , a ja nie lubie wyzucac jedzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem, nie martwcie się
![]()
#458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Rozeznanie
|
Ja chce napisac ze przesypiam caluska noc ,ale jak zawsze cos chwale to pozniej jest na odwrot, mam nadzieje ze dalej nocki beda przespane, jest tylko 2-4 ray siuku I dalej zasypiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
a u mnie dziś zupa szczawiowa z jajkiem. mniam mniam
![]() właśnie brak zmalowanej, margaret, dusi, neroli (ale ona wytłumaczona bo nie ma prądu). |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no ale widzę że po wizycie to tobie też zdała by się romantyczna kolacyjka na ta szyjkę ![]()
![]() |
#462 | ||||||
Zakorzenienie
|
Znowu spałam 3h w dzień
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
impreza jest po to żeby porozmawiać, spotkać się ze znajomymi a nie za przeproszeniem się nażreć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() to nie Alicja Brunetki, tylko Agatka Scio ![]()
![]() |
#463 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli nie jest ze mną źle, dobrze myślałam. Cytat:
to nie wiem czy mam gratulować? ![]() ![]() Idę na dwór bo zaraz zwariuję poleżałam godzinę i jeszcze gorzej się czuje, usnąć nie mogłam, a po deszczu jest duchota. Nawet obiadu nie zrobiłam dzisiaj. Witam Agatkę. Scio jeszcze raz gratki, zazdraszczam Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-17 o 16:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
Agatka
![]() ![]() Bartessa, Kmat- ja uważam,że dobrze jest urodzic SN,ale właśnie nie do końca SN jest takie kolorowe...ja się nawet nie zastanawiam,nie dam rady urodzic naturalnie,natura wybrała za mnie.żałuję tylko,że od początku tego nie wiedziałam...mój poród SN to istny koszmar.mąż wsiadał do windy żeby nie słyszec jak przeraźliwie krzyczę.niestety utrzymana szyjka musiała byc rozrywana,a i tak nie puściła więcej jak na 2 palce,po 8-godzinnych skurczach i masażach szyjki. jestem za SN,ale nie za wszelką cenę. co do dochodzenia do siebie,to chyba dochodziłam dużo lepiej niż Panie po SN, ja już na drugi dzień biegałam z dzieckiem na rękach ![]() serio chcecie po CC decydowac się na SN?tak pytam poprostu...bez aluzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
Heh, ale za mnie gapa, już poprawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
hehe każdemu zdarzają się pomyłki
![]() ![]() Dziewczyny co z wami ?????????? Czego tak mało piszecie ???????????????? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-06-17 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Mi ktoś odpisze na moje pytaniaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
Zaneta - super, że Ci endo zwiększył dawkę. Jedna mała rada - nie zwiększaj od raz o 50mg, zwiększ najpierw o 25 a jak przez 2-3 dni się będziesz dobrze czuła to o kolejne 25. Po co masz sobie fundować jakieś kołatania serca czy bóle głowy.
I jak po porodzie będziesz do niego szła to jeśli robi w gabinecie usg to się koniecznie o niego upomnij a jak nie robi, to zrób gdzieś wcześniej i idź z usg na wizytę. Usg pokaże czy się nie przyplątało poporodowe zapalenie tarczycy. Jeny zjadę zaraz - taka duchota, nie mam na nic siły ![]() Agatka śliczna! taki krasnal mały. |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jestem zadowolona że nie zmienił mi tabletek bo tego Eutoryxu 25 zostały mi jeszcze 2 listki ![]() ![]() Jak się objawia poporodowe zapalenie tarczycy? A ten mój czop, czy nie czop? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała ślicznotka ![]() Cytat:
![]() A co do czopa to nie pomogę niestety ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zielone to coś nie było wielkie, ale było ![]() moja kuzynka miała zielone upławy i okazało się że to białko w moczu ![]() ![]() Dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
zanetaa może zeby się nie bawić w te rozkruszanie tabletek- jeszcze pół jest ok, bo łatwo ją rozkroić, spróbuj od razu tak jak Ci endo, zwiększ dawkę od razu, a nóż widelec nie będzie skutków ubocznych i bóli głowy. Jak będą, to spróbujesz zabawy. Swoją drogą mógł Ci przepisać jedno opakowanie 50 mg a drugie 25 aby było łatwo dzielić czy dodawać. Namotałam Ci tylko.
![]() o CO to mi się wstawiło? Ale stapelka specjalistka lepsza od tarczycy, może jej słuchaj. A dokładnie to jaką dawkę masz teraz? wcześniej 25 tak? a teraz? bo nie skumałam. To zielone to raczej nie czop. Ja teraz jak mam kurację pimafucinem to bym nawet nie wiedziała co to czop- no chyba ze z krwią by był. Jestem taka rozdrażniona, szlak mnie zaraz trafi na wszystko! 9 miesiąc jest chyb agorszy od tych mdłości które miałam na początku, serio. - Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-06-17 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#475 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby to wewnętrzne rozwarcie się powiększało to mogła puścić szyjka z zewnątrz. Lekarz zastanawiał się nawet nad szwem na szyjkę ale powiedział, że jest długa to będziemy ją obserwować. Trochę skracały mi szyjkę skurcze, małą napierała główką. Nie miałam takiego rozwarcia jak Wy -tego od strony pochwy. Cytat:
![]() Ale waga małej mnie przeraża, nawet jak to jest pomyłka o kilkaset gram....
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-17 o 17:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Wtajemniczenie
|
Agatka sliczna!
![]() Cytat:
Babonik ja chce, jestem zdecydowana na sn, w zasadzie ja nie wspominam zle ani sn ani cc, i jedno ma plusy i minusy. Boje sie tylko teraz o blizne na macicy, ale mam nadzieje, ze bede pod obserwacja i w razie czego zareaguja. A tak najbardziej, to wolalabym, zeby to wlasnie "cos" za mnie zdecydowalo, wybor mnie troche przytlacza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
zaneta w aptece są takie specjalne nożyki gdzie wkładasz tabletkę i ładnie tną. Sama taki mam.
Linka wkleiłam ale go szyfruje ![]() Oliweczka, a kupiłam morele które kocham ![]() ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-17 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozpisałaś się a potem"Namotałam Ci tylko" dobra jesteś ? ![]() ![]() wiem wiem o co Ci chodzi, tylko Ja te Eutoryx25 - tak się nazywają tabletki mam brać 1,5 nie wiem czy te 25 przy nazwie wskazują mg ![]() WIADOMOŚĆ OD AGADUS "Czesc jak na razie wszystko ok, przetrzymują mnie do pon na razie tylko leze i nie dostaje lekow, czuje sie dobrze zobaczymy co lekarz zdecyduje w pon czy leki czy nie, na sali 4 dziewczyny sympatyczne ale poklikalabym z wami pozd wszystkie" |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zjadłam pół kg truskawek. Czekam do jutra na uczulenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Laski pilnowac swoich szopów i nie wypuszczac jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.