|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Mala pospala w chuscie do 15 po czwartej wiec poltorej godzinki!!
obudzila sie z glodem, zjadla z jednego UU zasnela pomeczyla sie odbila po 15 minutach i druga wsunela szybciutko., zjedlismy obiadek i szybko zapakowalam ja do wozka i oczywiscie na spacer z TZtem wiec usnela w sekundzie. Poklocilam sie z TZtem bo jak zwykle pytam- idziesz z nia juz? mam ja ubierac? tak. no to ubieram cieplo dziecku, wiec mowie mu no to ubieraj sie bo ona sie zapoci tu, a on ze juz zaraz. i siedzi w kompie to sie wydarlam na niego to on na to ze qrwa codziennie to samo, ze przeciez idzie, no zabic tylko! ubieram ja, szykuje nawet palcem nie musi kiwnac, bo pojecia nie ma jak ja ubrac i nie rozumie ze jak dziecko 15 minut bedzie siedzialo pod dwoma kocami i w bluzie bo u nas dzis tylko 13 stopni na dworze a w domu 25 to sie zapoci! i potem sie przeziebi! poryczalam sie tylko jak wyszedl... jak ja mam mu ja kiedys zostawic jak sama musze o wszystko zadbac bo on nie ma pojecia i jeszcze sie na mnie wydarl.zle mi ![]() caly dzien w domu dziala na mnie deprymujaco. ide sie zdrzemnac chyba. ale teraz z nerwow nie zasne ![]() Cytat:
![]() a marudka dzisiaj tez marudzila, nie wyla ale marudzila ![]() Cytat:
dzisiaj niestety byla marudka caly dzien i oddalabym wszystko zeby spala jak Igusia dzisiaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2882 |
|
Zadomowienie
|
martynka89 na pewno znajdziesz rozwiązanie z tej sytuacji
|
#2883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() MoniqacU mnie spokojnie, czasem brzuch zaboli jak na @ i tyle
|
|||
|
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet dwa spacery zaliczyłam a u nas jeden to mega wyczyn ![]() teraZ mi znowu spi i je cyca ![]() nie wiem co mu sie stało ale niech to trwa paradoksalnie jestem [przerazona co bedzoie w nocy bo bede sama... przyychodnie macie boska ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- ej czemu nie ma "pierwszej miłosci"????
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Może przerwa wakacyjna
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
![]() super zapomniałam ze dwa miesiace beda powtórki ,leciec na kazdym kanale
|
#2887 |
|
Rozeznanie
|
Jejku jak tak czytam ze te wasze dzieci po 5 godzin przesypiają, to az zazdroszczem. Moj sie budzi co dwie godziny, niewazne czy to dzien czy noc, pozniej godzinna przerwa na jedzonko i przewijanko i znowu sen.
Dzis w nocy udalo mu sie przespac 3 godzinki, ale pozniej usypialam go zamiast godziny to dwie. |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie dzisiaj dalam zrobic w konia.
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, Tymciowi porobiły się chyba potówki na buzi
Nie wiem dokładnie czy to potówki czy ten trądzik niemowlęcy
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Mateusz też miał potówki a w zasadzie wyskakują mu takie pojedyncze cały czas, ale pierwsza mu wyskoczyła na policzku i mi to wyglądało na trądzik, akurat była położna i powiedziała że to potówka, nie przemywałam niczym bo nie kazała, normalnie jak go myłam tylko to właśnie wodą przegotowaną i sama znikła po kilku dniach
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
jakos mi smutno i czuje sie samotna...
![]() boje sie nocy bo bede sama... a jakos nie czuje sie na siłach z całonocna walka z darciem sie małego... no i jutro cały dzien sama i znowu noc sama i dopieo po południu tz bedzie... buuu
|
#2892 | ||
|
Moderatoreska
|
Dzięki dziewczyny
![]() Rosną mi chłopcy rosną ![]() Cytat:
Nie kończyłam kursu, zawsze mnie fotografia interesowała i tak jakoś wychodzi ![]() Cytat:
A w ogóle to startuję w konkursie u Agabil makijazowym ![]() Możecie sobie luknąć jak ktoś zainteresowany :P http://www.youtube.com/watch?v=8ierk6Hjqy0 |
||
|
|
|
#2893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie mam tu nikogo mimo że bliżej do rodzinki mamy, ale powiem Ci że na dłuższą metę ja się z tego cieszę, bo wychowuje moje córki tak jak ja tego chcę, ale nie jak babcie chcą ![]() Cytat:
jesteś silna kobietka więc dasz radę, może Sebuś Ci trochę w tym pomoże i będzie grzeczniutki ![]() Cytat:
ja ledwo dom ogarniam i córy ... ty masz chyba jakąś dłuższą dobę
|
|||
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
jak szybko rozpuszcza sie czopek?
czy jak mały zrobił kupe 5 min po zaaplikowaniu to moge liczyc ze czopek zadziała?? ![]()
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czopek na temp - nie |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
na uspokojenie viburcol
dac jeszcze jeden w razie czego jak bedzie sie darł? chyba go zbyty pochwaliłam
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() nie chce mi spac... brrr ![]() ![]() ![]() oby nie było jak wczoraj na prawde juz sie boje
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Okąpałam sama Piotrusia
Do tej pory tylko z TŻ, ale z racji, że podniósł mi ciśnienie , a do tego nie wytłumaczę wrzeszczącemu dziecku, że tatuś będzie za godzinę.Więc wzięłam swoje sprawy w swoje ręce ![]() Nie wiem, czy ze mnie się taka zołza zrobiła , czy faceci mają jakieś cieżkie dni, ale normalnie wychodzę z siebie i staję obokWłaśnie odstresowuję się kołysankami, które serwuję Pepe na dobranoc A tak w ogóle to JESTEM KWIATEM LOTOSUPepe nie zrobił dzisiaj kupy , mam nadzieję, że do nocy się pojawi ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
Napiszę Wam jak moje dziecko dzis jadło:
15:30 16:00 16:20-16:45 17:07-17:20 17:30-17:37 17:50-18:08 18:15-18:22 19:10-19:27 19:35-19:45 19:55-20:07 Czuję się karmicielką i smoczkiem w jednym. Niech mnie ktoś pocieszy że też tak miał a teraz przerwy są dłuższe
|
#2902 | |
|
Rozeznanie
|
A czy ktoras z mamus karmiących, bierze albo brala zelazo??
Bo mi w wypisie ze szpitala napisali ze mam brac 3xdziennie, ale zrezygnowalam, bo moj maly mial problem z kupką. I teraz nie wiem czy brac i maly jakos sie przyzwyczai, czy nie brac, tylko zebym tym niebraniem malemu nie zaszkodzila. ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Edzik kupki robił ładne. Położnej spytaj może? Ale ja bym brała... Bo jak nie będziesz mieć sił, to jak się Igorem zajmiesz??
|
|
|
#2904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a przy Igorku tata pomoze Jak narazie jest troche ograniczony, ale w poniedzialek moze juz bedziemy miec nosidelko w ktorym bedzie mogl wozic synka.A w ogole to musimy niedlugo na jakis spacerek sie umowic
|
|
|
|
|
#2905 |
|
Wtajemniczenie
|
Dopiero teraz mogę coś napisac...ufff, mała śpi, mam dosłownie wrażenie, że moje dziecko ma w głowie zegarek, chocbysmy stawali na głowie przed 22 nie uśnie
Wizyta u pediatry szybciutka, ważenie - 4500g , osłuchowo czyściutko, potówek, wysypek nie ma - wszystko łącznie ok ![]() Grazin ale ty aplikujesz tych czopków Sebusiowi - podziwiam - ja czopki zostawiłam na czarną godzinę
|
|
#2906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiedzialam masz to co ja mialam i tez musialam nosic usztywniacze ale po porodzie naszczescie mi przeszlo ![]() u mnie nie zaciekawie mala wciaz ma kolki ostatnio nie mam nawet kiedy usiasc przed neta nie mma czasu na niczaraz musze zmykac bo juz oczka otwarte i kto wie co to bedzie ![]() [FONT="Arial Black"]mamaoptymistka/FONT]przesliczny niunius!!! |
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Mateuszka Cytat:
![]() Zdążyłaś w tych przerwach chociaż siku zrobić? Współczuję i życzę, żeby to minęło Dziewczonka gratuluję udanej wizyty ![]() Antoś też już ładnie śpi po kąpieli i całe szczęście, bo mąż już dzwonił do moich rodziców, że muszą kupić na niedzielę większego grilla, żeby się na niego zmieścił |
||
|
|
|
#2908 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się samo ruszy, to wtedy będziesz rodzić sn? Mam nadzieję, że synek postanowi w końcu opuścić brzuszek. Cytat:
Myślę, że dostanę skierowanie do szpitala na środę, a co dalej nie wiem. W czwartek Boże Ciało, także nie sądzę, by się bawili w wywoływanie. Mam nadzieję, że ruszy się coś samo. Cytat:
Dasz radę, Nadia się postara pewnie zadowolić mamę. Cytat:
Na pewno sobie poradzisz, jak się wie, że trzeba samemu na siebie liczyć, to jakoś sił więcej wstępuje. Cytat:
To jest najgorsze, myśli się, że już a tu przechodzi. Cytat:
Gratulacje, czekamy na wieści, gdzie i kiedy szukać twoich artykułów ![]() Cytat:
Buźka jak słonko okrągła i pyzata ![]() Cytat:
Nieciekawie widzę, ale nie martw się, na pewno się unormuje, może coś mu przeszkadzało? Za ciepło, albo brzuszek trochę dokuczał. Mój mały dziś tak szalał, chyba chciał wyjść bokiem. Mówię i tłumaczę, że dołem, a on swoje . Teraz chyba już poszedł spać, więc ja też się zbieram.Spokojnych nocy życzę mamusiom i dzieciakom |
||||||||
|
|
|
#2909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka muzyke pepe preferuje? ![]() ja sebkowi puszxczam kołysanki utulanki turnaua mi sie samej podobają:P ale musze coś sciagnąc nowego bo niedługo bede wymiotować na dzwięk tych kołysanek ![]() Cytat:
cały cas aktywnee ssanie ? u nas czasem co godz jest jas propionuje odstawiac jak tylko ciumka no i nie dawac czesciej niz cco godz bo fakt smoczek z Ciebie zrobi ![]() tylko sie nie podłam bo ja miałam chwile zwatpienia jak sebek tak wisiał na mnie ![]() Cytat:
![]() tak powaznie nie daje bez potrzeby ale momentami jesdtkoepsko wczoraj juz drugiego nie aplikowałam nie trzeba było noc jakos przetrwalismy ![]() o 3 była chwila zwątpienia ale potem spoko bo godz nie chcia spac w koncu usnał mi na kolanach a ja nim:Pzawsze jak go trzymam do odbicia to mi sie usypia z nim i sie to konczy tak zze zamiast go odłozyc i spac wygodnie to sie po 2 godz budze odkładam go a po pół godz on znowu chce jeść ale źle nie było dospaliśmy do 7 ![]() teraz kawusie pijemy ![]() zaraz wam wstawie zdjecie jak sie Sebek śmieje ![]() świadomie gadałam do niego a on sie aż rzucał tak sie śmiał ![]() kochany berbeć ![]() a jak u was noCKA??
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzis pustki
sebes sie smieje
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

i jeszcze sie na mnie wydarl.

, a do tego nie wytłumaczę wrzeszczącemu dziecku, że tatuś będzie za godzinę.
, mam nadzieję, że do nocy się pojawi 
Czekamy na Ciebie fasolko