Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 14:25   #2851
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a to mój przystojniaczek
Rośnie chłopak śliczny
Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!
Ciekawe czy dzieciaczki będą do siebie podobne w przyszłości. Ja się nad moimi zastanawiam też trochę.
Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Hej
Jaka poważna minka
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Pierwsza fota boska
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
witajcie
Nie wiem kiedy znajdę czas żeby coś napisać ale na szybciutko wstawiam fotkę mojego synusia Franusia.
Śliczniasty

Wszystkie dzieciaczki są takie kochane, całuśne, mniami...
ale jak się tak wydzierają jak mój właśnie to wrr...
żartuję oczywiście.

Tak, mój się właśnie żali sąsiadom, że go matka do łóżeczka włożyła.
Niech sobie popłacze bo ja już się zgrzałam noszeniem, bujaniem.
Nic mu nie jest, bąk bąka pogania, jadł godzinę temu (cyca daje to nawet nie chce chwycić), pamp przebrany...taka maruda straszna.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:40   #2852
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dziękuję
Byle w czerwcu

Grazin Współczuję wczorajszych przeżyć. Przesyłam fluidy aby Sebuś był grzeczniutki pod nieobecność Tż
Sebus słyszysz?? słuchaj cioci Gusi:P

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Grazin; zleci do niedzielie
Sebuś skutecznie zagospodaruje Ci czas
Ale sie musiałas strachu najeść z tą kąpielą !! Boziu, wspołczuje.
I rozumiem, że sama wówczas byłas ??

Napisałam seska do Lolki, co tam u niej
Czuje się coraz lepiej. Antoś to okaz zdrowia i najprawdopodobniej jutro rano wychodzą do domku !

Tak więc pewnie wkrótce tu do nas zawita

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Dziewczynki ponawiam moje pytanie..

Ile ml powinien podać TŻ Malutkiej gdy będzie ją karmił butlą moim mleczkiem?
nie mam bladego pojęcia a chciałabym wyjść kiedyś z domu na dłużej niz 30min!

i jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa...
Taka krostka wielkości łebka od szpilki z białą końcówką - chyba ropną - to potówka?
Co mam z tym począć? Smarowałam octeniseptem
tak byłam sama bo od poniedziałku tż ma popołudniówki więc kąpie małego sama... mam nadzieje ze sie nie zraził do kąpieli przez to. licze ze szybko zapomni
a strachu sie najadłam jak diabli, takie miałam wyrzuty sumienia ze szok. aż mi sie płakac chciało bo taki byl biedaczek wystraszony
co do ilości Twojego mleka to ja nie wiem... bo mój sebek nie nauczony pic z butli i wypije nawet litr jak sie mu da po czy wszystko później koncertowo zwymiotuje
ale proponuje zebyś zrobiła test. odciągnij sobie mleko jak bedziesz w domu i daj gabrysi i zobaczyszsz ile jej potrzeba.
chyba takie białe czesto z czerowną plamką to potówka. u nas pediatra kazała przemyać spiryutusem do pępuszka wiec chyba dobrze robisz eszcze słyszałam ze kąpie się dziecko w fiolecie czy cos. ale nie wiem co to dokładnie. moze ktos sie wypowie\
moj ma duzo na pleckach potówek i musiałabym go w tym wykąpać.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

siasiu wiem co czzujesz bo u nas generalnie tak samo to wygląda jak u Ciebie rączki i rączki a czasem nawet na rączkach źle za duzo w dupce maja te nasze dzieci i same nie wiedza co chca.
pozostaje nam przełknąć to i działać dalej.
badź silna jesteś kwiatem lotosu!!:P

sebek pięnie śpi czuje ze to oznacza noc pełną niespodzianek.

jak bedzie niedobry to go wystawie za bramke i niech sie ktos nim zajmie

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

a w ogole sebus ma dzisiaj 4 tygodnie i przestaje być noworodkiem
Stary 2011-06-17, 14:42   #2853
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Ja byłam ze sobą u chirurga.
To nie cieśń nadgarstka.. to zapalenie ścięgna odwodziciela długiego kciuka w obu dłoniach, potocznie zwane Zespół De Quervaina
Mam kupić usztywniacze na obie ręcę. Będę miała kciuki w takich jakby szynach ale mój stan jest dość zaawansowany bo momentami dochodzi do zablokowania kciuków (To co Wam pisałam, że czasem muszę sobie drugą ręką nastawić kciukia) i chyba zabieg chirurgiczny mnie nie minie..
Można to próbować leczyć sterydami, ale ze wzgl na karmienie odpada.. Co najwyżej spróbują mi dać leczenie magnesem i laserem ale marne szanse, że w moim stanie zaawansowania pomoże.
Super... a z takim bólem funkcjonować nie mogę
Póki co mam skierowanie na USG ścięgien
Ddaaiissyy bardzo współczuję tych bóli nadgarstków i to jeszcze teraz, jak trzeba się maleństwem zajmować. Trzymam , żeby laser i magnes pomógł. A jak nie, to może przejdziesz na mm i spróbujesz kuracji sterydami?
Jeśli chodzi o pleśniawki, to nam na SR mówili, że przy karmieniu piersią powinno się raz dziennie przetrzeć dziecku buzie w środku, języczek i dziąsła jałowym gazikiem namoczonym w przegotowanej wodzie, a przy karmieniu sztucznym minimum 3 razy na dzień, żeby się pleśniawki nie robiły.

Eweska pięknie ci chłopcy rosną

Mango trzymam , żeby się coś jednak rozkręciło.

Moniqac za wyniki Szymonka.

Nam się ostatnio synek też troszkę popsuł. Już wcześniej nie spał nam praktycznie wcale w dzień, ale nie ryczał, a od paru dni ryczy strasznie. Dzisiaj nawet w nocy dał nam popalić. Ale jakoś dajemy rade. W końcu to tylko dziecko i też ma prawo mieć trudniejsze momenty Chociaż wczoraj mąż kazał mi go rozbierać i na rosół szykować, a dzisiaj stwierdził, że poczekamy jeszcze do niedzieli, bo wtedy jedziemy do domku letniskowego moich rodziców i najwyżej go na grilla wrzucimy

Grazin, Siasiek

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:43   #2854
martynka89
Zakorzenienie

Ja dzisiejszej nocy myslalam, ze to juz to, ale nic z tego nie wyszlo.
Od 23 bolal mnie brzuch jak na okres ale nie jednostajnie tylko chwile bolal a pozniej przechodzilo na kilka minut i znowu... Wiec to chyba jakies skurcze. Po 12 w nocy poszlam do wanny bo nie moglam zasnac, myslalam, ze pomoze, ale nie przeszlo. Co chwile budzilam sie w nocy przez te bole. O 7 rano przeszlo i do tej pory cisza.

Z jednej strony chcialabym byc juz po wszystkim a z drugiej nie wiem co mam robic jak zaczne rodzic. Z TZtem nie rozmawiam od trzech dni i szczerze nie mam na to ochoty a juz dawno umowilismy sie, ze on bedzie przy porodzie. Tylko skoro z nim nie rozmawiam to co mam zrobic jak zaczne rodzic? Jak bedzie w pracy to mam do niego zadzwonic i powiedziec zeby przyjechal sobie popatrzec? Bo na zadne wsparcie z jego strony liczyc nie moge. Naprawde nie wiem jak sie zachowac.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:45   #2855
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

dziewczyny bo gdzioes wyczytałam ze maść neomycyna ktos stosuje na potówki. my to dostalismy do stosowania do ropiejacego oka. to ta sama maść? moge mu te potówki tym posmarowac? andziotku?
Stary 2011-06-17, 14:46   #2856
andziot
Zakorzenienie

siasiek ja też wrzeszczę czasem a sama nie wiem na co
mężula zresztą też nosi bardziej niż kiedyś, myślę że to nowa sytuacja dla rodziny, nie zawsze umiemy nad wszystkim zapanować i okiełznać dwójkę no i pojawia się dół
ja zaraz jak się wydrę to mam wyrzuty sumienia ale powstrzymać się nie umiem
mam nadzieję że z czasem jakoś odzyskam spokój i będę znów KWIATEM LOTOSU

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 14:48   #2857
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy bardzo współczuję tych bóli nadgarstków i to jeszcze teraz, jak trzeba się maleństwem zajmować. Trzymam , żeby laser i magnes pomógł. A jak nie, to może przejdziesz na mm i spróbujesz kuracji sterydami?
Jeśli chodzi o pleśniawki, to nam na SR mówili, że przy karmieniu piersią powinno się raz dziennie przetrzeć dziecku buzie w środku, języczek i dziąsła jałowym gazikiem namoczonym w przegotowanej wodzie, a przy karmieniu sztucznym minimum 3 razy na dzień, żeby się pleśniawki nie robiły.

Eweska pięknie ci chłopcy rosną

Mango trzymam , żeby się coś jednak rozkręciło.

Moniqac za wyniki Szymonka.

Nam się ostatnio synek też troszkę popsuł. Już wcześniej nie spał nam praktycznie wcale w dzień, ale nie ryczał, a od paru dni ryczy strasznie. Dzisiaj nawet w nocy dał nam popalić. Ale jakoś dajemy rade. W końcu to tylko dziecko i też ma prawo mieć trudniejsze momenty Chociaż wczoraj mąż kazał mi go rozbierać i na rosół szykować, a dzisiaj stwierdził, że poczekamy jeszcze do niedzieli, bo wtedy jedziemy do domku letniskowego moich rodziców i najwyżej go na grilla wrzucimy

Grazin, Siasiek
moze jeszcze go przed tym grillem troche podtuczcie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ja dzisiejszej nocy myslalam, ze to juz to, ale nic z tego nie wyszlo.
Od 23 bolal mnie brzuch jak na okres ale nie jednostajnie tylko chwile bolal a pozniej przechodzilo na kilka minut i znowu... Wiec to chyba jakies skurcze. Po 12 w nocy poszlam do wanny bo nie moglam zasnac, myslalam, ze pomoze, ale nie przeszlo. Co chwile budzilam sie w nocy przez te bole. O 7 rano przeszlo i do tej pory cisza.

Z jednej strony chcialabym byc juz po wszystkim a z drugiej nie wiem co mam robic jak zaczne rodzic. Z TZtem nie rozmawiam od trzech dni i szczerze nie mam na to ochoty a juz dawno umowilismy sie, ze on bedzie przy porodzie. Tylko skoro z nim nie rozmawiam to co mam zrobic jak zaczne rodzic? Jak bedzie w pracy to mam do niego zadzwonic i powiedziec zeby przyjechal sobie popatrzec? Bo na zadne wsparcie z jego strony liczyc nie moge. Naprawde nie wiem jak sie zachowac.
kurde nieciekawie z tż, może jak zaczniesz rodzić to napisz mu karteczke hihi no zartuje.
odpręz sie i korzystaj z ostatnich dni przed porodem i wysypiaj sie mi teraz tego bardzo brakuje..
Stary 2011-06-17, 14:48   #2858
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny bo gdzioes wyczytałam ze maść neomycyna ktos stosuje na potówki. my to dostalismy do stosowania do ropiejacego oka. to ta sama maść? moge mu te potówki tym posmarowac? andziotku?
nie ma sensu,
maść z antybiotykiem to jak coś się babrać zaczyna, nie na zwykłe potówki

Stary 2011-06-17, 14:52   #2859
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
kurde nieciekawie z tż, może jak zaczniesz rodzić to napisz mu karteczke hihi no zartuje.
odpręz sie i korzystaj z ostatnich dni przed porodem i wysypiaj sie mi teraz tego bardzo brakuje..
Na brak snu akurat nie narzekam bo wiekszosc dnia sprzesypiam odkad zrobila sie niemila atmosfera. Wole sie polozyc i spac niz ogladac trutnia i jego fochy.
Stary 2011-06-17, 14:53   #2860
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nie ma sensu,
maść z antybiotykiem to jak coś się babrać zaczyna, nie na zwykłe potówki
senkju
jak na razie widze u niego poprawe bynajmniej na buzi a przemywac tylko wacikiem zamoczonym w przegortowanej wodzie.

powiedzcie mi taką rzecz

po jakim czasie od zjedzenia czegos nowego można zaobserwować u maluszka jakiej objawy ze mu to cos nie podeszło?
Stary 2011-06-17, 15:00   #2861
asiak1981
Rozeznanie

andziot-ja mam tak samo, a potem wyrzuty sumienia że nakrzyczałam na Kasię,ale to co czasem wyczynia to ponad moje siły.. Ciagle robi na złość, np.jak mówię że ma nie dotykać kabli.
Ostatnio się wierciła w wannie i mówie żeby siedziała spokojnie i że ma mnie słuchać bo jestem starsza i mądrzejsza,a ona spojrzała na mnie,chwilę się zastanowiła nad tym co powiedziałam í mówi ''nie jesteś mądrzejsza''. Myślałam że się posikam ze śmiechu.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

zapomniałam- nie smarujcie niczym potówek! Same znikną.
A spirytusem w życiu bym buzi dziecka nie dotknęła,a też słyszałam że niektóre położne tak radzą.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:10   #2862
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

siasiu wiem co czzujesz bo u nas generalnie tak samo to wygląda jak u Ciebie rączki i rączki a czasem nawet na rączkach źle za duzo w dupce maja te nasze dzieci i same nie wiedza co chca.
pozostaje nam przełknąć to i działać dalej.
badź silna jesteś kwiatem lotosu!!:P
Ja się jeszcze nie przyzwyczaiłam do takich jego akcji bo dopiero od pewnego czasu tak się młodzieniec mój "dre" ciagle.
Cytat:
siasiek ja też wrzeszczę czasem a sama nie wiem na co
mężula zresztą też nosi bardziej niż kiedyś, myślę że to nowa sytuacja dla rodziny, nie zawsze umiemy nad wszystkim zapanować i okiełznać dwójkę no i pojawia się dół
ja zaraz jak się wydrę to mam wyrzuty sumienia ale powstrzymać się nie umiem
Dobija mnie jeszcze to, że nie mam czasu dla starszego. On potrafi się zająć sobą, ładnie się bawi ale szkoda mi go trochę, bo jak by nie było jest trochę odsunięty bo nie jestem na każde jego zawołanie.

Cytat:

po jakim czasie od zjedzenia czegos nowego można zaobserwować u maluszka jakiej objawy ze mu to cos nie podeszło?
U nas następnego dnia
Zjadłam ostatnio (drugi raz zresztą) PIZZE
Ja tak grzeszę ale co tam
I mały miał gazy na drugi dzień, takie mega gazy. Trochę marudzenia było więcej ale bez bóli brzuszka.

Grazin jak ma strasznie dużo tych potówek to możesz zrobić kleik z mąki ziemniaczanej i przemywać. Tzn taki rzadki jak kisiel, u nas pomagał.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-06-17 o 15:14
Stary 2011-06-17, 15:23   #2863
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Siasiek pizze? ja myslałam ze zaszaleje i zjem pół banana hiih
choc w sumie u nas od kiedy sie urodził nie było jeszcze spokojnego dnia wiec nawet bym nie wiedziała czy to co zjadłam mu zaszkodziło czy nie...

nie ma tych potówej jakos strasznie buźka juz się goi. gorzej plecki. robiłam mu juz kiedys do kąpieli ten krochmal. jak się nic nie poprawi to znowu zrobię.

stosuje któraś gripe water? nam przepisała lekarka dodatkowo do infacolu. nie wiem jak to stosować mam podawać po łyżeczce trzy razy dziennie i nie wiem czy zamiast infacolu to trzy razy tą wode podac czy co?
Stary 2011-06-17, 15:24   #2864
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Ile ml powinien podać TŻ Malutkiej gdy będzie ją karmił butlą moim mleczkiem?
nie mam bladego pojęcia a chciałabym wyjść kiedyś z domu na dłużej niz 30min!
Zależy od dzieciątka.
Mogę Ci napisać, że też nie wiem ile zjada mój mały bo na cycu ale chyba trzy razy mi się zdarzyło dać butle i nigdy nie zjadł więcej niż 30-40 ml.
Ostatnio zjadł 30 i po trzydziestu minutach musiał dojeść jakieś 20 ml bo wcześniej zasnął

Ale moje dzieciątko to chyba ewenement jakiś bo z tego co tu czytam to mało zjada.

It's not about anger
Stary 2011-06-17, 15:25   #2865
anula_81
Zakorzenienie

no a moje dziecie pospalo godzinke w wozku- wiadomo lozeczko beee w dzien bo przeciez mama lata po spacerach i sklepach calymi dniami to dziecko chce byc wozone w wozku na dlugiej drzemce. ehh
zamiast sie wtedy zdrzemnac to ja poprasowalam powiesilam pranie, wytarlam kurze i z mama na skypie sie zdzwonilam no i mala sie obudzila na papu, potem kupka i nie ma spania, wszysko bleee, pierdki szly odbilo sie tez kilka razy oczy juz leca ale spac nie, to ja w deperacji w chuste wsadzilam i zasnela w 2 minutki, ale cos steka wiec pewnie idzie kupai szukamy cyca znowu, ehh zarlok wlacza sie jej popoludniowy.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wy to robicie, że na wszystko macie czas?
Macie po 4 ręce?

Mały śpi na spacerach więc najlepiej cały dzień spędzić na świeżym powietrzu. W domu łóżeczko bee, huśtawka prawie bee, chusta na 5 minut pasuje ale na taki czas nie chce mi się wiązać.
Ręce, ręce, ręce jedynie.
A czasem wyje tak, że robi się siny.

Nie lubię narzekać ale już na serio nie mam z kim się tym wszystkim podzielić.
kochana nie mamy czasu, ja nei wiem w co rece wlozyc, ciagle gdzies jestem poza domem, bo mala lubi spac w wozku na spacerze, w domu to samo co u ciebie, lozko bee, hustawka beee, wozek na godzinke dzisiaj na rekach spac nie lubi, ale lubi byc noszona w pionie bo wtedy widzi swiat i teraz juz 15 minut w chuscie spi)
kochana narzekaj narzekaj,
ja dzisiaj wyrodna matka nie mialam sily wstac do dziecka rano i zaczelo tak wyc ze ja wylam razem z nia i tez jak caly dzien dzisiaj jestem w domu to mam jej dosyc troche przyznam szczerze;(
na razie odpukac spi w chuscie.

Cytat:
anula przytulam i Zosieńko proszę mamusi nie marudzić
przytulam rowniez
Zosienka marudzila, ale nie jakos strasznie, albo ja mam takie wrazenie, ona marudzi i wyje dopiero jak ja oleje totalnie, ale spac nie chce, spala pol godzinki potem 40 minut i godzinke w wozku, dlatego marudna jest. ale co zrobic jak w lozeczku nie chce spac, albo kupa ja budzi? musze TZ jak wroci wyslac z nia na spacer....

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Hej,

Ja tylko cichutko melduję, że nadal jestem w dwupaku
Ogólnie humor mam do d..., więc nie chcę tu marudzić.
Jeśli nic się nie ruszy to we wt. cc, bo mały wyszedł 4300 na usg, do tego czasu mam spokojnie czekać i liczyć ruchy, jeśli ich ilość zmniejszyłaby się to natychmiast do szpitala.
kochana trzymamy kciuki za szybkie rozwiazanie a tymczasem korzystaj z ostatnich dni wolnosci

OBUDZILO SIE DZIECIE....szuka cyca.......ehhh

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj w nocy "powtórka z rozrywki" - pobudka ok. 2, 1u, spanie, odbijanie, odłożenie do łożeczka, krzyk, 2u, spanie, odbijanie, do łóżeczka, krzyk, mm 10ml, spanie, odbicie, i dopiero sen - było już po 3 , kolejna pobudka przed 5 i zero snu do 8 - pózniej i mamusia i córusia odleciały na 3 godz. Teraz po godzinie usypiania niuńka spi znowu . Kurcze przestraszyłam się, bo kładąc ją na brzuszek poleciała mi jej głowa - boję się, że jej coś zrobiłam - potem nie chciała mi zasnac....
mnie dwa dni temu tez malej poleciala glowka, nie jakos strasznie ale tak sie wygiela, ze tez sie wystraszylam, na szczescie nie plakala, ale strach tez mialam w oczach
Cytat:
ja tez chce!!!
Cytat:

Anulko, jak jeden dzień spędzicie z Zosienką w domku to nic sie nie stanie. Nie miej wyrzutów sumienia, a dzięki temu też więcej bedziesz z nami
Jak pogoda taka sobie, to nic sie nie martw, wiele nie stracisz

Znow brak weny na obiad.. co robicie ?
no widzisz Daisuniu dzien w domu to maruda w domu, chyba kara za to, ze nie chcialo mi sie isc z nia na spacer. normalnie na spacerze to spi 3- 3,5 godziny albo wiecej a tak max godzina dzisiaj, teraz dalej jednak spi jupi!!!! nei chwalac, na szczescie u mnie obiad jest bo TZ caly tydzien gotowal, wiec mamy bezcebulowe spagetti

ale ja w sumie jem wszystko i malej nic specjalnie nie jest, wiec sie nie przejmuje. troche sluzu w kupce bylo rano w takim pierdku-kupce, ale skoro potem poszly normalne dwie kupy to chyba nic takiego co?

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Mangoo wierzę, że humor Ci nie dopisuje. trzymam
Bardzo nie chciałabym się przeterminować

A u mnie wszystko super Humor dobry, umilamy sobie z Tż oczekiwanie na Malutką Jutro zaczynam 40 tydzień, więc teoretycznie mam od jutra tydzień do TP Ewentualnie 3 dni dłużej, bo miałam długie cykle. Coś mi tak ginka tłumaczyła, że TP liczony jest z cyklem 28 dni ja miałam 30/31 dni, więc może się przesunąć.
najwazniejsze, ze humor dopisuje! cieszcie sie tymi ostatnimi dniami i trzymamy kciuki, aby Malutka wyszla na swiat jeszcze w czerwcu

moja mala dalej spi w chuscie, boje sie ze jej tam troche za cieplo, ale nie mam serca jej budzic, spi juz pol godziny! yeaaahhh

chyba sie poloze z nia na piersi i poczytam gazetke albo cus

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:29   #2866
moniqac
Zadomowienie

gusiu jak u Ciebie Kochana? może się cos zacznie rozkręcać wkrótce? .

eweska - widzisz, wyleciało mi z głowy, a widziałam że pisałaś. jak masz jakiś park kolo siebie możemy z Niuńkiem podjechać - nam logistycznie zdecydowanie łatwiej . w jakiś ciepły dzień.

tu już nie ma co pisac. po prostu musiałam to z siebie wyrzcić, najłatiwej mi mimo wszystko tu. Niuniu nie może czuć moje zdenerwowanie, a nie mam komu to "zrzucić".

anulko, 82anusia dziękuje .

mango .

daisulka - niestety nie będa juz dzisiaj. położna mówiła żeby dzwonić we wtorek / środę. ale w środę to ja do pediatry ide i mam zamiar wyżyć się na nim za wszystko. albo się Niuńkiem zajmie jak trzeba, albo mnie w poczekalni usłyszą.

TZ nie jeździ już. pracuje. i po pracy jest zmęczony. a ja po całym dniu nie jestem... nieeee... a nieważne. pamiętam Twoje problemy. na szczęście (odpukać) przeszły ... a teście niech sie bujają.

ja nie robie nic na obiad. mam zupke z wczoraj. nie chce mi sie. a TZ wczoraj nie chciał zjeść co ugotowałam, więc niech się też buja.

wydaje mi się że powinna 60ml wystarczyć, ale nie wiem jaki apetyt Gabi ma.

mamaoptymistka dziękuję i gratuluję wyczekiwanego słodkiego synusia niech się zdrowo chowa.

Grazin . może sebulek wystraszył się tak bardzo i trzymało go całą noc. biedni jesteście obydwoje, tzn byliście .

Siasiek - witaj w klubie z brakiem osoby do wyżalenia się i z kłótniami z TZ. ooo... my się już nie kłócimy... bo nie rozmawiamy ze sobą wcale .

z tego co ja widzę, mój Niuniek mały przybiera w porównaniu z Waszymi bobaskami. ostatnio 250g/tydzień. i to na karmieniu mieszanym. rodził się z wagą 3500 a teraz ma 4810 a ma 7 tygodni. gdyby nie te kilka pierwszych tygodni z chorobą to byłoby pewnie lepiej.

a to poranne prężenie się, stękanie i podwijanie nóżek było wielką kupą. wieeeeelkąąąą zrobioną na przewiajku .

ale zrobił.

a mleczko AR będe podawał - bo przynajmniej nie ulewa mu się, a już nawet moje mleko ulewał.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-06-17 o 15:31
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:31   #2867
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek pizze? ja myslałam ze zaszaleje i zjem pół banana hiih
choc w sumie u nas od kiedy sie urodził nie było jeszcze spokojnego dnia wiec nawet bym nie wiedziała czy to co zjadłam mu zaszkodziło czy nie...

nie ma tych potówej jakos strasznie buźka juz się goi. gorzej plecki. robiłam mu juz kiedys do kąpieli ten krochmal. jak się nic nie poprawi to znowu zrobię.

stosuje któraś gripe water? nam przepisała lekarka dodatkowo do infacolu. nie wiem jak to stosować mam podawać po łyżeczce trzy razy dziennie i nie wiem czy zamiast infacolu to trzy razy tą wode podac czy co?
Ano pizze, krokiety z kapustą i grzybami, zupę ogórkową- kwaśną, kalafior, brokuł. Wszystko wpierniczam już, no prócz mleka nadal.
Z nabiału to tylko mleko do kawy

A przypomniałaś mi, że Andziotek pytała o Esputicon. My używaliśmy przy starszym, z tego co pamiętam to był ok, nic innego nie dawaliśmy ale kolki miał i to w nocy.

It's not about anger
Stary 2011-06-17, 15:35   #2868
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
-bo jakby to mialo byc kryterium w czym mam chodzic po plazy to musialabym smigac w stroju dla pletwonurkow (rozstepy mam wszedzie)

Cytat:
Wyciągnęłam z wora moje przedciążowe ciuchy i właściwie poza jednym spodniami (które były i tak za szerokie) w NIC sie nie mieszczę
A na dodatek 99% miałam dopasowanych ciuchów to teraz nie mam co na d..pe wkładać..
Nie wiem czy jechać już po zakupy w rozmiarze albo dwa większym czy jeszcze poczekać.. ale marnie to widze.
Milka wychodzi mi bokiem
Ja jeszcze nie weszlam na wage, brzuch mi wisi, cycki mi wisza, jestem wisielcem mam dwie pary spodni ciazowych, w ktorych wygladam jako tako, reszty staram sie nie zauwazac w szafie, zeby sie nie zaplakac na smierc. Ciuchow wiekszych nie kupuje, bo mi szkoda kasy, jak sie wszystko pobrudzi to bede skakac w worku.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Ale ja jestem załamana i jeszcze nie mam do kogo sie zwrócić.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

ja tez kupilam sobie piekny przeceniony i sciagajacy ciaklo i flaczek jednoczesciowy triumpha i nawet chowa rozstepy na boczkach!! wyciety tylko na plecach i dekolcie czyli tam gdzie mozna
Jakas lineczke wkleisz swojej wielorybiej kolezance?

Cytat:

Dziewczyny, jeśli odciągnęłabym mleko z UU dla Gabi to jaką ilość mąż musi Małej podać jednorazowo z butli? Bo pojęcia nie mam a marzy mi się wybyć z domu na dlużej aniżeli niż 30 min...
Póki co 2 x byłam gdzies sama... w markecie na zakupach i za kazdym razem kiedy byłam w sklepie mąż dzwonił, że mała płacze.

Znow brak weny na obiad.. co robicie ?
Powinno byc ok.120 ml MM na jedno karmienie w 2 mies, wiec z UU tez chyba kolo tego? Sciagnij w domu i testuj, a z domu wyjdz tuz po karmieniu - jest szansa ze i dziecko i TZ wytrzymaja.
Na obiad mam tortille, TZ gotuje

Cytat:
anulinko, mojej Gabi tez wczoraj pani pediatra dopatrzyła sie plesniawek. Własciwie to nie trudno było ich nie zauwazyc. Cały języczek obłożony a ja pusta matka myslalam, że to mleczko Skąd mam te wszystkie rzeczy wiedziec
nystatynę tez mielismy dostac ale ostatecznie staneło na dactarin.
A jak smarujesz? Próbowałam patyczkiem do uszu ale ostatecznie robię to palcem
tez myslalam, ze to mleczko, mamy nystatyne, daje na patyczku kosmetycznym, mala tak fajnie to lize, ze sie z niej ciagle smieje przy tym.

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość

Franio spał od 11 do 13 tej i próbowałam zasnąć i się nie udało. Boli mnie głowa, nie mogę się wypróżnić, boli mnie krocze bardzo i cycki i łapie mnie mała załamka.
nie jestem klubowiczką ale jak znajdę chwilkę to napiszę parę słów z porodu.

Saniu lub moria wpiszcie mnie proszę na listę Franciszek ur. 13.06.2011, waga 3770, wysoki 59 cm, sn.
1. Na problemy kibelkowe polecam niezastapione czopki glicerynowe.
2. Upraszam o zaproszenie mamyoptymistki do klubu, czemu jej tam nie ma jeszcze, heloł???? Agus87 dzialaj!
Cytat:
Nie lubię narzekać ale już na serio nie mam z kim się tym wszystkim podzielić.
Gadaj Siasiek, gadaj nam tu! U nas w wiekszosci wszystko wyglada podobnie jak u Ciebie, no moze za wyjatkiem lodowki
Ja Wam juz nie pisze, co mam z tym moim TZ, bo bym chyba w glowe dostala. Staram sie ignorowac temat, ale nie ma tak letko.

Cytat:
Taka krostka wielkości łebka od szpilki z białą końcówką - chyba ropną - to potówka?
Co mam z tym począć? Smarowałam octeniseptem
Z potowkami nic ine robilam,same zeszly po dwoch dniach.

Nouwaga- kilka njusow:
1) wystawilam w koncu Polo na allegro. Pier*dyknelam opis niczym Orzeszkowa w Nad Niemnem, jak sie kto nie skusi to znaczy ze sie na dobrej literaturze nie zna.
2) A propos literatury - pewna cudna gazeta dla rodzicow wyrazila chec wspolpracy ze mna, wiec jak wszystko dobrze pojdzie, to bedziecie mnie czytac na papierze.
3)Smoczki TT sa wykonane z pancernego silikonu. Musielismy zmienic smoczki ze wzgledu na geste mleko AR, wiec kupilam 3 miesiace +. Okazalo sie, ze tam nie jest wieksza dziurka, tylko dwie male i dziecko dalej zielenialo od ssania. TZ wiec wsadzil w smoczek wykalaczke i zostawil na noc. Rano po wyjeciu wykalaczki, dziurka wrocila na swoje miejsce i nie powiekszyla sie ani o mikrometr (decy, centy, mili, mikro, nano, piko - pamietam z fizy w liceum), co znaczy ze chyba dzielnie przeciwstawia sie delikatnym, subtelnym niemowlecym dziaselkom.
Dopiero naciecie smoczka nozem z pilka przynioslo oczekiwany efekt. Teraz 90ml AR schodzi nie w 60, ale w 45 minut.
4) Dzisiaj UU przez cala noc i do 11 rano. Jak tak dalej pojdzie to juz do jej osiemnastki bede miala tyle mleka, ze bede mogla odstawic MM
5) W srode jedziemy na wioske wypasac dziecko na tarasie, wiec trzymajcie kciuki, zeby wioter zawioł w dobra strone i zeby zasieg mobilny w laptopie byl.
6) W Tesco za 15 zl do kupienia prostownica do wlosow. Taka mniejsza, na wyjazdy, pewnie tyle warta, ile kosztuje i taka Violetta Villas (de domo Czesława Cześniak) wlosow sobie nie wyprostuje, ale moja grzywka sie nada idealnie. Jak juz nie mam w co sie ubrac, to niech mam chociaz czym se wyprostowac tych piec wlosow na krzyz.
Odmeldowuje sie.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:42   #2869
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Ano pizze, krokiety z kapustą i grzybami, zupę ogórkową- kwaśną, kalafior, brokuł. Wszystko wpierniczam już, no prócz mleka nadal.
Z nabiału to tylko mleko do kawy

.
ja tez jem wszystko prawie, tu zreszta kaza wszystko jesc wlasnie jadlam fryty i na obiad bedzie spagetti

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

a to poranne prężenie się, stękanie i podwijanie nóżek było wielką kupą. wieeeeelkąąąą zrobioną na przewiajku .

ale zrobił.

a mleczko AR będe podawał - bo przynajmniej nie ulewa mu się, a już nawet moje mleko ulewał.
kochana moja, przytulam jeszcze raz mocno
moja zawsze rano ok 6-7 mej tak steka, potrafi z pol godziny tak stekac przez sen a potem ja to budzi i placze i najczesciej jest kupa, albo kupny pierdek

moj TZ pojechal do Audi bo chyba bedziemy odbierac dzis albo w przyszlym tygodniu nowy samochod.bleeee jakos mnie to nie cieszy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 15:55   #2870
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Dobija mnie jeszcze to, że nie mam czasu dla starszego. On potrafi się zająć sobą, ładnie się bawi ale szkoda mi go trochę, bo jak by nie było jest trochę odsunięty bo nie jestem na każde jego zawołanie.
się ciesz że umie się sobą zająć
Zosia niby się stara ale nie zawsze umie się pogodzić z tym że Gabrysia wisi mi na cycku,
muszę czytać bajki karmiąc i kulać ciastolinę

Cytat:
oj to może być różnie

Siasiek też jadłam pizze
nie jem wzdymaczy, ale tak to wszystko pożeram
no i nie zauważyłam żeby Gabulek jakoś mniej albo więcej się prężył,
swoje musi odwywijać i już

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

mężul mi przysłał :

http://www.joemonster.org/art/17307/...st_byc_facetem

Stary 2011-06-17, 16:10   #2871
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
moze jeszcze go przed tym grillem troche podtuczcie
patrz na niego ... myślisz, że go jeszcze trzeba tuczyć? (p.s. więcej w albumie)

Anula jak mała śpi, to pewnie nie jest jej za ciepło. Tak by już zastrajkowała. Ciesz się chwilą

Mimbi a może kupicie te smoczki wieloprzepływowe? One taki krzyżyk mają, mąż je kupił przez przypadek i w sumie są fajne. Tu masz link http://www.tommeetippee.pl/viewprodu...t/4/pageid/92/

Cytat:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 375.jpg (38,8 KB, 57 załadowań)

Stary 2011-06-17, 16:15   #2872
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aga m. no faktycznie anoreksji to on nie ma hihi
Stary 2011-06-17, 16:20   #2873
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
aga m. no faktycznie anoreksji to on nie ma hihi
No on dąży do kształtu idealnego, czyli ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kula01.jpg (13,9 KB, 2 załadowań)

Stary 2011-06-17, 16:26   #2874
andziot
Zakorzenienie

aga.m prawdziwy superman z niego

Stary 2011-06-17, 16:33   #2875
Klaterina
Zadomowienie

Siasiek takie doły maja to do siebie, że mijają

Grazin i tak Cię podziwiam za opanowanie w trakcie kąpieli i sama na pewno dasz sobie z Sebusiem radę, a do pokarmu to co my jemy ponoć do około 12 godzin przenika

Mango08 każda mamuśka dochodzi po CC we własnym trybie, może nic miłego ale na serio da się znieść

ddaaiissyy no właśnie nie płacze we wtorek dam znać co z tym będziemy robić, jak już będziemy po wizycie u pediatry

martynka89 ja bym jednak dzwoniła, ciche dni cichymi dniami, ale to jest wielkie wydarzenie i skoro byliście umówieni na wspólny poród to bym tej okazji nie przepuściła

anula_81 fryty i spaghetti a ja pierś z kurczaka uparowana, bez przypraw i ryż ugotowany bez soli
Stary 2011-06-17, 16:41   #2876
zosiaaa
Zadomowienie

witam

od rana próbuje dzisiaj nadrobić wątek i teraz mi się udało dobrnąć do końca

no i znowu przerwa, bo syrena wyje
wróciłam
mam dzisiaj momenty, że obiecuję małemu że wystawię go przez okno, a póżniej mam wyrzuty sumienia ale momentami mi nerwy puszczają i widzę że nie jestem sama, trochę to pocieszające bo myślałam że jakaś depresja mnie łapie

ddaaiissyy my też walczymy z pleśniawkami i jesteśmy chyba na końcówce z tym że to już drugi tydzień, podaje nystatyne, na początku był kożuch na języku, teraz język jest czysty i pojawiają się na policzkach, i zastanawiało mnie od czego bo ja za każdym razem butelki wyparzam przed jedzeniem nawet jeśli jest tylko po wodzie, w tej chwili to smoczek nawet kilkanaście razy dziennie wyparzam smaruję palcem, na początku używałam do tego gazików jałowych ale strasznie wyłaziły z nich nitki i bałam się że to połknie, teraz używam do tego wypranej i wyprasowanej pieluchy, aaaa i ja najpierw wycieram te pleśniawki na sucho a później smaruje to nystatyną

mango i gusia trzymam kciuki, i jeśli to będzie pocieszające to u mnie tez cykle trwały po 30-31 dni a mały urodził się dwa dni przed terminem, tak więc głowa do góry to już nie długo

ktoś tu pytał morie o to jak podaję debridat, ja nie jestem moria ale debridatu też używamy i u nas to z łyżeczki idzie

AgnieszkaM wypraktykowałam ten manewr z butelką żeby mu nie ciekło po brodzie i działa , tzn z butelką z lovi idzie super a ta z aventu oporniej ale też się da tyle że musimy się więcej namęczyć tak więc dziękuję za podpowiedź, mamy dzisiaj dużo mniej brudnych bodziaków

moniqac ściskam mocno i nadal myślę że jeszcze może da się to naprawić, że będzie dobrze

to tyle co zapamiętałam jak mi się coś przypomni to jeszcze dopisze

a my dzisiaj święto małe mamy
Mateusz dzisiaj ma miesiąc

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:55   #2877
moria44
Wtajemniczenie

Hello! Odmeldowuję się

Dziewczynki, moja Iga dziś ŚPI! Ja nie wiem o co chodzi, w nocy nie spała tak ładnie jak zawsze bo jakieś 2-3h krócej no ale żeby to przez cały dzień odsypiać
Od 10 rano śpi, zje i śpi, zje i śpi. I do tego to nie jest taki płytki sen jak zazwyczaj bo na tyle głęboki, że dwa razy wyjęłam ją z huśtawki i położyłam na brzuszki i tak śpi! No szok! Do tej pory mimo wielu prób nigdy się nie udało, zawsze nerwy były.
Może to dlatego, że kupy ruszyły? Daję jej więcej herbatki od rana, nawet 100-120 wypija. Po herbatce co prawda zwymiotowała ale później zrobiła takie kuuuupsko, dojadła mleczka i śpi.
Próbowałam ją rozbudzać bo boją się co będzie w nocy no ale skoro potrzebuje snu to nie wiem budzić na siłę?

Mamy wynik krwi i moczu. Rejonowa doktorowa twierdzi, że Iga ma anemię:

Hemoglobina 10,6 (9,0-14,0)
Hematokryt 32,7% (28,0-44,0)
Leukocyty 7,6 (6,0-17,5)
Erytrocyty 3,46 (3,04-5,26)
Płytki krwi 419 (130-400)
LYM% 75% (38-60)
NEU% 18,7% (27-51)

Pogrubione są poza normą. Kazała suplementować ale recepty nam nie dała tylko kazał iść do "naszego" (czyt. prywatnie) lekarza. Dziwne to nie uważacie?

W moczu bakterii nie ma ale odczyn ph jest poza normą bo 7,0 (5,0-6,5) i ciężar właściwy 1,004 (1,005-1,030).

Dziewczynki badające jedno lub drugie. Jak u Was to wygląda? Muszę chyba umówić z tą moją pediatrą no bo mam wyniki ale co z tego.

Achaaa, TŻ nie mógł dostać oryginały tych badań tylko ksero, za które musiał zapłacić 60gr! Paranoja....

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 17:14   #2878
martynka89
Zakorzenienie

Klaterina ja wiem, ze porod rodzinny, to cos pieknego, ale jak wezme go tam ze soba, to pewnie sie okaze, ze nie bedziemy mogli na siebie patrzec. Jemu to pewnie by zwisalo byle wziasc udzial w "przedstawieniu" bo koledzy byli przy porodach. Jak go czasem slucham to wydaje mi sie, ze tylko dlatego on chce tam isc- bo nie moze byc gorszy od kolegow. A ja nie wiem czy to jest na moje nerwy bo oczekiwalabym od partnera wsparcia w takiej chwili a on mi go niestety nie da.

Mam metlik w glowie, bo z jednej strony mielismy isc razem do porodu i wiem, ze jak po niego nie zadzwonie/ nie zabiore go ze soba, to wyniknie z tego awantura ale z drugiej strony ten zwiazek i tak sie rozpadnie w niedlugim czasie wiec...
Stary 2011-06-17, 17:15   #2879
matallewar
Zakorzenienie

Masakra z tym marudexem dziś
Wystawiam za okno i sprzedaję na allegro
Żartuję. Kocham go, ale daje mi dziś popalić jak nie wiem...

Dobrze, że mama przyjechała ze wsparciem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 17:40   #2880
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Próbowałam ją rozbudzać bo boją się co będzie w nocy no ale skoro potrzebuje snu to nie wiem budzić na siłę?

Mamy wynik krwi i moczu. Rejonowa doktorowa twierdzi, że Iga ma anemię:

Hemoglobina 10,6 (9,0-14,0)
Hematokryt 32,7% (28,0-44,0)
Leukocyty 7,6 (6,0-17,5)
Erytrocyty 3,46 (3,04-5,26)
Płytki krwi 419 (130-400)
LYM% 75% (38-60)
NEU% 18,7% (27-51)

Pogrubione są poza normą. Kazała suplementować ale recepty nam nie dała tylko kazał iść do "naszego" (czyt. prywatnie) lekarza. Dziwne to nie uważacie?
nie budzić !
wyniki morfologii nie są takie złe ale mogłyby być lepsze,
tymi pogrubionymi się nie przejmuj - one są ok,
ciekawi mnie czy te normy w nawiasach masz podane zgodnie z wiekiem Igi, bo u dzieci normy się zmieniaja w zależności od wieku, (często podają normy dla dorosłych tylko)
bo np hemoglobina rzeczywiście dość niska jest jak na Igi wiek - a tu niby norma

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości