|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
niby nie raz mnie już widział ale jednak wolę jak mnie ma taką wyszykowaną ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Swoją drogą... tak patrzę na naszą listę i zastanawiam się kto będzie pierwszy Kto ruszy machinę ![]() Ja jestem niby 15/16 na liście, czyli idę prawie w pierwszej turze. Już mnie powoli zaczyna oblatywać strach |
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Chyba się od was zaraziłam problemami ze spaniem
Całą noc się kręciłamPoza tym dowiedziałam się, ze koleżanka, która ode mnie ściągała na tym egzaminie zdała go Cytat:
Szaleć z pączkami nie zamierzam ale najbardziej owoców mi brakowało i teraz sobie nie odmówię![]() Cytat:
To Lulla![]() A co do tego, która ruszy pierwsza na porodówkę to pewnie będzie ta dziewczyna, która się najmniej spodziewa Zazwyczaj tak jest![]() Pędzę do szkoły Miłego dnia babeczki |
||
|
|
|
#4623 | |||||||
|
Zadomowienie
|
wczoraj padłam po powrocie z Krakowa - teraz nadrabiam dalej bo sporo naskrobałyście
Cytat:
mim,o że jak mierze się centymetrem powinny być ok chociaż w tych z większym obwodem miseczka o niebo większa to na metkach nadal B nie wiem jak oni to robią ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() powiedz skąd się wziął twój nick bo wczoraj jak jechałam o 5 rano przez miasto to zauważyłam sklep który sie tak nazywa ![]() http://www.lullaby.pl/ - strona niestety jeszcze w budowie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|||||||
|
|
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() na razie u nas piękna pogoda, ale chyba zaraz lunie to wieje i czarne chmury wiszą od zachodu... nastawiłam praniem najwyżej powieszę w domu ![]() Cytat:
ale tylko do sniadania zamierzam brać na razie a do pozostałych posiłków nie bo zwykle się mieszczę U mnie też wskazaniem jest to, ze za mało wg niej jadłam i schudłam kilo przez tydzien. Tez mi sie wydaje, że oni trochę przesadzają. Podobno w Poznaniu pozwalają miec do 140 po godzinie i bardziej idą w obcinanie diety niz w podawanie insuliny - zależy od regionu. A owoce też mogę jeść - tylko wiadomo, nie kilo truskawek na raz i nie powinno się podobno łączyć z nabiałem - czyli lepiej same truskawki niż koktajl.Cytat:
ja kupuje albo 65f albo 70e i miska jest taka sama - w 80 e np. miska jest dla mnie ogromna, a w 60 e o wiele za mała niestety mój obwód nie chce ulec na razie zwiększeniu, więc nie wiem skąd wytrzasnę staniki do karmienia bo widzę, że w moim rozmiarze to tylko takie po 150 zł są
|
||
|
|
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja od lipca zaczynam kupować rzeczy, na których ona nie będzie się znać i takie które stwierdzę, że mi pasują: laktator, butelki, dekoracje do pokoju, grzechotki itp. Maskotek w domu dużo po mnie i sporo takich jak nówka sztuka (z czasów szkoły i studiów) więc nie potrzeba. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- cotko ale mnie nie było i dopiero nadrabiałam, to nie łatwe jak się zasypia. Wy tyle napisałyście, a ja miałam męczący dzień. pobudka o 5:00. W pewnym momencie mąż woła ze jest 6:05 a ja szok "jak to". Głowa mokra w ręczniku a o 6:15 autobus. Złapałam spinkę do włosów torbę i wylecieliśmy jak z procy. Na dworcu nie było czasu nic kupić na drogę i w pociągu (pośpiesznym) okazało się, że nie jedliśmy śniadania i mamy ze sobą tylko picie ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- o nadrobiłam lecę po jakieś śniadanko i z powrotem pod kołderkę dziś się lenię ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- zrobiłam ten wasz chiński test i na razie sie zgodził, tylko nie wiem dlaczego mi wypisuje "Chinka mająca 27 lat, zapłodniona w 12 miesiącu księżycowym powinna urodzić dziewczynki" skoro w czasie zapłodnienia miałam skończone 29 lat, ale może te lata księżycowe jakieś inne
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja utro mam też egzamin z pschologi i też ustny ani zdana jeszcze z tego nie przeczytałam.Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz rację, ciesz się ze teściowa kupuje i się interesuje dzidzią, moja nawet nie dzowni spytać jak się czuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój też tak mówi Cytat:
ale podoba mi się to bo mam swoją ukochaną niunie w tej kulce ![]() wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-18 o 09:06 |
||||||
|
|
|
#4627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bawełna bardzo fajna, jak wypiore to już w ogóle będzie miluksia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale była wczoraj fajna imprezka uśmiałyśmy się straszliwie ![]() Musze jechać na zakupy bo nie mam papieru do drukarki a musze sobie wydrukować te notatki na psychologie ... przyjaciółka miała mi przywieźć ale mnie olała brzydko a ja nie mam pewności że moja drukarka wydrukuje te 70 stron, no ale będe próbować. A potem będe próbować to przeczytać co graniczy z cudem. W ogóle coraz bardziej jestem poirytowana tym egzaminem bo okazało się ze są jednak osoby, które mają tak jak ja 2 obecności na wykładach i 5 z ćwiczeń i są zwolnione, a mi napisał że trzeba mieć 3 obecności ... Będziemy z nim jeszcze rozmawiać przed egzaminem, ale wątpie że coś to zmieni bo koleś jest po prostu patafian i tyle ![]() Link do koszulek proszę bo już zapomniałam która chciała ![]() http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...621256877.html np i obiecałam Wam kiedyś że zrobie sobie fotki przed wyjściem na panieńskie, wiec proszę
|
|||
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
ona wrzucała codziennie wieczorem stertę do pralki, a w dzień jak zbierała, to trzymała w zamykanym wiaderku w wodzie, żeby nie było czuć zapachów. I co dzień prasowała
ślicznie wyglądasz ![]() mój brzusio przy tobie to maluszek
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-06-18 o 09:19 |
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przynajmnie zaoszczędziła sporo ![]() dziękuję ![]() zapomniałam jeszcze napisać ze rozmawiałam wczoraj z koleżanką która będzie nam sesje brzuszkową robić i wymyśliła żeby ją zrobić na placu zabaw |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
no własnie do tego nie jestem, aż tak przekonana - prąd i proszek, czas poświęcony na wieszanie, prasowanie. Pralka zawsze był niepełna - bo 10-20 pieluch to w pralce niewiele. Wiem ze teraz wiele pralek dostosowuje ilość wody ale prąd zawsze ten sam.
trafiłam na taki artykuł: Pielucha tetrowa kontra "pampersy" Trochę tetry będę miała, ale jeśli maleństwa nie będą uczulać pieluszki jednorazowe, to pewnie tetra zostanie do ulewania, wycierania lub przykrywania. Wystarczy, że planuję gotować domowe zupki zamiast Gerberów. To mi zajmie czas i będzie na pewno oszczędniejsze.
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Melduję się żywa i prawie sprawna ![]() Wczoraj cały dzień zakręcony, najpierw na pikniku, potem szybki obiad, drzemka i wieczór u znajomych. Dziś podobnie, bo zaraz wyjeżdżam do rodziców i wrócę dopiero wieczorem. Jutro znowu pewnie zajrzę jednym okiem, bo jadę na spotkanie z koleżanką. Domyślam się, że w ten weekend zacznie się nowy wątek, jak widzicie nie dam rady go założyć, bo będę bez dostępu do internetu, liczę że ktoś przejmie tę fuchę Miłego weekendu
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech po prostu każdy robi jak uważa i będzie dobrze ![]() co do zupek to widzę że mamy takie same plany a z pieluszkami z tego co zauważyłam to zazwyczaj jest tak ze nawet jeśli jedne uczulają albo odparzaja to inne pasują, więc pewnie obejdzie się bez tetry na pupie ale pieluche tetrowe też oczywiście mam jade w końcu na te zakupy bo w życiu tego nie wydrukuje a gdzie tam przeczytanie tego popołudniu idziemy na stadion na Noc Świętojańską, wiec niedużo czasu mam, chyba kupie też od razu coś szybkiego na obiad bo nie mam nawet choty gotoać przez tego starego patafiana i ten egzamin
|
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
ale ci fajnie
w Warszawie wianki dopiero 25.06 - a nas akurat nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- w swoich notatkach trafiłam na coś takiego - to chyba skądś z nfz'u ściągnęłam może się przyda Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się dzisiaj najadłam strachu. Naczytałam się o tym liczeniu ruchów i od 9 siedziałam i nasłuchiwałam i mały może łaskawie 2 razy kopnął i zaczełam się denerwować bo to już chyba ten czas kiedy powinien raczej regularnie dawać znać że jest. Do tego boli mnie brzuch bo pokach i na dole. Przy kichaniu to myślałam że zejdę tak bolało. Grrrr. < nie panikować , nie panikować> ![]() ![]() I jeszcze dzisiaj do tż rodzny na grilla a tak mi się nie chce... |
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
melduję się dziś i ja
acelinka - dzięki za linka do koszulek cotka - ja jakoś od początku nie stroiłam się dla męża jak u mnie zamieszkał może dlatego, że znamy się prawie od dzieciaka... albo jakaś dziwna jestem haha lausanne - wychodź z tej piaskownicy! I wracaj do nas agnyska - jakieś znaki życia i b.dobrze ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
mała rusza się co jakiś czas, ma swoje "pory" dla mamusi i na sen poza tym jak chodzę to zazwyczaj cisza, a jak się kłade, albo coś zjem to kopnie i wiem, że jest oka co do grila - to ja też się jakaś nierodzinna zrobiłam może dlatego, że od długiego siedzenia wszystko mnie boli.... więc rozumiem Cię ale takie mięsko z grila zjadłabym mniam! Tylko ciekawe czy mi teraz wolno???? Danika, natka - help!
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-18 o 11:48 |
|
|
|
|
#4636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadowolona z siebie byłam że mi się chciało tak wyszykować ja dla męża też sie nie stroje, nawet jak gdzieś wychodzimy to się pyta po co sie maluję Cytat:
kochana ty weź się nie stresuj tymi ruchami Natalka ma takie godzinki że rusza się non stop a czasami raz na jakis czas każde dziecko am swoje pory na ruchy może Filipek woli popołudniowe harce? ![]() grill zjadłabym kiełbache taką pyyyyyyszną
|
||
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie już jest ten etap kiedy podobno w ciągu godziny powinno odczuwać się 10 ruchów, kopnięć itp. Dlatego nasłuchuję. Chociaż teraz jak usiadłam to czuję że mnie kopie ale mam wrażenie że kopie mi w krocze bo takie dziwne uczucie...
A co do grilla to ja rodzinę tż dalej poznaję i strasznie się krępuję. Oni są w swoim gronie, tacy swobodni a ja się tam jeszcze czuję tak niepewnie ![]() A co do strojenia dla męża to mi się wydaje że ja bez makijażu wyglądam strasznie. Sama się czasami boję siebie i tak jakoś ciężko mi się przestawić na to żeby sobie po domu chociażby bez maskary pochodzić |
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
wcinam truskawki i Was nadrabiam ![]() na tapecie były badania, na następna wizytę mam zrobić morfologię i mocz, glukoza juz za mną ciekawe czy jak nie przechodziłam tokso czy bede musiała powtórzyć badanie
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidzia przecież też śpi wtedy się nie rusza albo rusza się bardzo mało ![]() przywykniesz to rodzinki a co do makijażu to ja też wyglądam przestrasznie ale co tam w sumie tż mnie taką poznał bo poznaliśmy się na obozie a ktoby się malował w srodku lasu pod namiotem
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() weźcie bo ja pewnie bym się malowała |
||
|
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiełbasek i innych takich skrzydełek czy karkówki nie powinnaś. Cytat:
też tego nie lubiłam na początku. co do makijażu to ja się wogóle nie maluję, tylko podkład. Od wielkiego dzwonu rzęsy, więc mój TZ jest w szoku jak wyskoczę w makijażu
|
||
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
acelinka - to Wy taka leśna miłość
a długo się znacie? Długo jesteście razem?---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
2. Witaj w klubie u mnie to samo
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Aga smażony w sensie w panierce na patelni na oleju to niestety nie, bo smażone podnosi cukier. Ale smażony bez tłuszczu na patelni grilowej, samo mięsko, możesz.
|
|
|
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam były jakieś spacerki, pogadanki nad jeziorkiem w nocy jak już dzieciaki spały no ale w sumie wtedy oboje byliśmy zajęci więc nic nie było, dopiero później w grudniu jakoś się zgadaliśmy, stany w związkach nam obojgu sie zmieniły na wolne w między czasie i tak jakoś wyszło ale podobno już na tym obozie go kręciłam ![]() Cytat:
![]() troche jakbyś sie malowała to okej ja też czasami użyłam podkładu czy tuszu, ale laski na prawde robił sobie taki pełny make up ja nawet na imprezy się tak nie maluje jak one w tym lesie ![]() miałam się uczyć |
||
|
|
|
#4647 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), bo jakoś drogo ogólnie chyba wychodzi jak na jednorazowy zakup tzn jakbys to chciala kupic oddzielnie to bys miala pewnie troszke drożej ale rozłożone w czasie... Więc sobie decyduj Ogolnie laktator chyba podobny do mojego, a ja z mojego jestem bardzo zadowolona![]() Cytat:
Cytat:
ja w każdym razie bez nich przeżyłam do tego laktatota tommee teppee w zestawie były dokładane 4 pojemniczki male do mrożenia, mnie wystarczyły. Ale ja karmiłam wylącznie piersią przez 6 miesięcy i nie wrociłam do pracy (bo mnie wyrzucono ) więc rzadko kiedy mi się przydawały takie rzeczy... a ściągnięty pokarm możesz trzymać chociazby w buteleczce (o ile w lodówce a nie w zamrażalniku)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze normy 140 są dla glukozy 50g - przynajmniej z tego co ja wiem. Ja mam własnie około 130 po godzinie po 50g i lekarz nic nie mówił. Więc poczekaj faktycznie co powie ginbyłam wczoraj z małym u szwagierki na noc - dośc nagle musialam znikac z forum więc nawet się nie pożegnałam. Ale dzis juz jesteśmy u siebie I znów anegdotka o Konradku - pohamujcie mnie jak macie dosyć Nie umiem się powstrzymac - ześwirowana, zakochana mamuśka![]() :brzyda l:
|
||||||
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka, no fakt pełen makijaż w lesie to faktycznie nieciekawie.
Ja to muszę pójść na jakąś mocną hennę albo jakieś zagęszczanie rzęs to pewnie problemu nie będzie. Ale teraz po tylu latach malowania zrobiły mi się takie blade, oklapnięte więc lipa ![]() Ale fajnie że się w końcu zeszliście. Uwielbiam takie historie które mają jakieś nietypowe początki. Wasze dzieciaczki też tak często mają czkawkę? |
|
|
|
#4649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NIE NAKRĘCAJ SIĘ Jak juz dziewczyny pisały każde dziecko ma swój rytm - moje raz kopie po 10 serii dziennie, a czasem prawie wcale. Wczoraj się śmiałam ze mamusie rozumie, bo w pociągu prosiłam żeby nie kopał,o bo nie mam jak siusiu biegać, a tak się jakoś ułożyło, że pewnie biegła bym co chwila i posłuchało. Odezwało się dopiero wieczorem w domku. Cytat:
zawsze powtarzał "moja piękna" - mimo iż nic, albo niewiele robiłam i akurat jemu to nie przeszkadza ... albo mi ktoś wlazł do mamy na dół albo mąż wrócił
|
||
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

super móc zasypiać i budzić się obok ukochanej osoby
niby nie raz mnie już widział ale jednak wolę jak mnie ma taką wyszykowaną 
Całą noc się kręciłam
za zakup wózka, też się nad nim w sklepie zastanawialiśmy. Super, że to nie cukrzyca i możesz coś więcej jeść
Szaleć z pączkami nie zamierzam ale najbardziej owoców mi brakowało i teraz sobie nie odmówię
To Lulla
Ja nadal mam udawane B i staniki sprzed ciąży
a tokso mialam tez tylko raz
i mam po 6 i 7 szt ale na jednej są ponoć większe
nie byłam zadowolona z tego a tż mówi tak: krzywda od nich Ci się dzieje? boli cie? nie?! to co się przejmujesz i tak jesteś piękna i Cię kocham

zjadłabym kiełbache taką pyyyyyyszną 
weźcie bo ja pewnie bym się malowała
) więc rzadko kiedy mi się przydawały takie rzeczy... a ściągnięty pokarm możesz trzymać chociazby w buteleczce (o ile w lodówce a nie w zamrażalniku)
Po pierwsze normy 140 są dla glukozy 50g - przynajmniej z tego co ja wiem. Ja mam własnie około 130 po godzinie po 50g i lekarz nic nie mówił. Więc poczekaj faktycznie co powie gin