|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Nie wiem jak to będzie.Jedna wymysliła że mam zrobić baner bo to siara, żeby mi 3 dawała, a ja sama chcę. Ponieważ o stypendium się nie mam co starać, to nie chce mi się przepracowywać Jedna czy dwie trójki mnie nie bolą no ale ona nie wpisze, żebym baner robiła. I tak samo informatyka, jeszcze muszę robić robić. Jakby nie mogli się już dać pocieszyć wakacjami. Nie wykorzystywałam swojego stanu ( tzn tylko raz, na tym pokazie mody) a wszyscy mi mówili, żebym tak robiła- i może powinnam bo teraz bym już leżała do góry brzuchem i się słodko obijała ![]() |
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Nic nie bedzie, przez opcje "place z allegro" zawsze kasa przychodzi pozniej do sprzedajacego
|
|
|
#4473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
idę tą kapustę robić.... albo jeszcze odpocznę
|
|
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ha ha, w ogóle jak przeczytałam, Mucka że twój tż napisał, że po ciebie nie wyjdzie- że trzeba było nie robić takich zakupów to aż mi ciśnienie skoczyło ![]()
|
|
|
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie w ogóle sobei nie ustawiła tych wpłat wiec musi sobie to zrobić nie denerwujcie sie obie a ty jej podpowiedz , ja kiedys miałam tak z jednym gościem powiedziałam mu co i jak i sobie zrobił
|
|
|
|
|
#4476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W efekcie mam 70D a obecnie jak mi biust urósł to 70E
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-06-17 o 13:24 |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak ja mialam 75 A to moge miec np C? ale super
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
W bazarkowej rozmiarówce zawsze wypada się niżej. Ja byłam pewna całe życie że noszę B a okazuje się że C
Teraz to już nie wiem.Swoją drogą cycki mi zaczynają zwisać pod nagłym ciężarem, aż tż się śmieje i też muszę coś kombinować z dobrym stanikiem. I na noc też coś nosić- chociaż wkurzam się bo zawsze to taka ulga po całym dniu ściągnąć to dziadostwo |
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
A ja sobie dziś kupiłam stanik w mieście jak byłam w UP tylko bez przymierzania bo się spieszyłam na busa (jakbym nie zdążyła to następny prawie był za 2 godziny) zresztą już tam w sklepie jeden kupiłam i był dobry a ten ma chyba złą rozmiarówkę bo jest za mały
|
|
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
No pewnie, że możesz mieć C i nawet mniej pod biustem coś koło 70C
Jak mi za pierwszym razem dobierała...to tak się zdziwiłam, nie mogłam uwierzyć , że z A mam D!!! Wiec wszystko jest możliwe
Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-06-17 o 13:51 |
|
|
|
#4482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kumpel tż'towi strasznie zazdrości bo chciałby też jeszcze dzieciątko, ale ma dwójke i mieszkanie z jednym pokojem więc ciężko by im było się pomieścić.Hehhe, to wyprawka tylko, dopiero potem zrobi oczęta jak dziecko podrośnie i zacznie zachciewać zabawek, ubranek i innych bajerów ![]() Cytat:
i co wymyśliłaś dobrego na obiad? Cytat:
ja też zaraz bede robić koktajl truskawkowy bo od wczoraj za mną chodzi ![]() Cytat:
Wróciłam z miasta padnięta, nogi mnie strasznie bolą a człapałam żółwim tempem nie tak jak kiedyś eskpresem byłam w rossmanie i pomyślałam żeby sobie kupić szczoteczke co by do torby spakować, i paste do zębów taką mniejszą kupiłam też wkładkki laktacyjne bo coraz częściej cosik mi wycieka, a nie chciałabym mieć niemiłej niespodziani np. na weselu jak pójdziemy bo na tej mojej sukience takie plamy od razu byłoby widać, byłabym gwiazdą wesela A i weszłam do Pepco i kupiłam oczwiście bodziaki i bluzeczke nie umiałam się opanować ![]() no a jak wróciłam słysze stuk-puk i pan przywiózł Natalci pościel co do staników, to mi jest zdecydowanie wygodniej spać bez nawet już wieczorem jak pokładamy się z tż przed tv to ściągam mi jest wygodniej i mąż zadowolony
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-17 o 14:17 |
||||
|
|
|
#4484 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tego nigdy nie robiłam ale chyba musze bo mam biust wielki i już widzę że nie jest taki fajny jak był Cytat:
jaka jestem dumna i nawet taki sexi jest a nie jak te zwykłe, w moim rozmiarze to zwykle takie antysexy babciowe były. I nie zapłaciłam jakoś strasznie dużo
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
Dżastaw a Ty co teraz robisz? w sensie zawodowym? chodzisz co szkoły, studiujesz pracujesz?? mieszkacie razem z Tż?
|
|
#4486 |
|
Rozeznanie
|
Chyba tylko mi cycuszki nie urosły
Ja nadal mam udawane B i staniki sprzed ciąży
|
|
|
|
#4487 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
juz się nie mogę doczekać hehe, ale obiad dopiero na 17tą jak mąż wróci z pracyAcelinka ale z Ciebie zakupoholiczka ale jak już 30 tydzień to trzeba o wszystkim myśleć. Moja kuzynka urodziła 1 czerwca, niedługo pojadę ich odwiedzić, to mam nadzieję otrzymać różne ciekawe rady od świeżo upieczonej mamusi ![]() A widziałyście kiedyś dziewczyny takie wiaderko do kąpieli maluszka zamiast wanienki??http://www.urwis.pl/sklep/z4852_tumm...niemowlat.html właśnie ta kuzynka kupiła coś takiego, jestem ciekawa jak to się sprawdza, ja jakoś nie jestem przekonana, ale zobaczymy co ona powie
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mam paczkowy dzień, właśnie pani listonosz przyniosła mi moje koszulki
są śliczne zamówiłam oliwkową i szarą - ta oliwkowa wygląda prawie jak sukienka któraś się martwiła że to odcięte nie będzie pod biustem - ja zamwiałam S'ki i odcięcie jest tam gdzie ma być pesteczko a Ty zamówiłaś tą koszulke? nie martw się cycorki mogą jeszcze się powiększyć ![]() Cytat:
jedni sobie chwalą podobno bo dziecko nie może się zanużyć całe w wodzie itd. ale ja jednak wole tradycyjną wanienke no to podobny obiadek do mnie tylko ja robie kotleciki z piersi zamiast rybki. Oj ja grzesznca mięcho w piątek jeść ![]() no nie wiem czy zakupoholiczka, po prostu dużo rzeczy teraz trzeba kupić i koniec kropka
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-17 o 14:39 |
|
|
|
|
#4489 | |
|
Rozeznanie
|
wymienić powiedziała że wymieni, tylko ze ja tam będę może przed porodem albo później po porodzie, a jechać specjalnie wymienić to się nie opłaca
Cytat:
|
|
|
|
|
#4490 | |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam tylko na chwilkę i przeleciałam
wzrokiem co od rana naskrobałyście ![]() Cytat:
wieczorem próbowaliśmy Amelkę wyczuć ale jak zwykle miała focha i raz poraz lekkie muśnięcie było czuć no ale mężuś bez mojego mówienia wyczuwał - to pierwsze ruchy, które w tej ciąży czuł. Za wiele do brzuszka nie chce gadać Dzisiaj widział jak lekko brzuszek mi falował. Zrobił dziś obiadek - usmażył rybkę i nawet mi ją z ości obierał (prawie że mnie karmił ![]() No właśnie dziewczynki była u mnie dzisiaj położna na pierwszej wizycie, dużo papierkowych spraw było, mówiła, że wielkich nauk mi dawać nie będzie, bo jestem wieloródką że na wszystkie pytania zawsze mi odpowie, mogę dzwonić z pytaniami i w ogóle. Wiem na pewno, że takie położne uczą oddychania w 1 okresie porodu i w 2, ja jej się skarżyłam, że tak idealnie przeponą oddychać nie umiałam. Dużo rzeczy można się od takiej położnej dowiedzieć. Zmierzyła mi ciśnienie i co mnie najbardziej cieszy słuchałyśmy tętna Amelki a mężul do teraz przeżywa.
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Idę obiadek robić i kotajl truskawkowy
![]() pesteczko już robie specjalnie for You
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-17 o 14:48 |
|
|
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz kochana ta koszulka fajna na żywo, możesz polecić?No i jasne trzeba kupować póki ma się jeszcze siły ![]() Kasiuleczka jaki kochany mąż a na jak długo przyjechał?A ja dziś lenia mam, nic mi się nie chce:P
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-17 o 14:49 |
|
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Martuusia, z koszulek jestem bardzo zadowolona
mogłam tylko tą na okres przed porodem zamówić większą bo jak mi jeszcze brzusio urośnie to moze być przyciasna ale ogólnie koszulki są super i na pewno je wykorzystam ![]() przetestowałam też te otworki na cycochy i bez problemu się to odsuwa, odpina ramiączka ze stanika i wywala na wierzch dojareczke ![]() Idę w końcu robić ten obiad
|
|
|
|
#4496 |
|
Wtajemniczenie
|
Acelinka to super, że są oki
czyli jedna jest do karmienia a druga na teraz tak?
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
Do następnej niedzieli, zleci ten czas znów szybko
![]() Aaaaa... i wczoraj z synkiem był na rowerku, ja z nim nie chodzę, bo pedałować nie umie a drążek do pchania jest megaaa krótki no i synek nauczył się pedałować |
|
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a w szpitalu to w jednej pewnie będe tyrać przed porodem i w jego trakcie a w drugiej już bez brzuszka po porodzie ale może na sam poród to wezme taką typową workową koszule, miałam gdzieś kiedyś taką z czasów jeszcze licealnych Cytat:
cieszcie się wspólnym czasem co do tje położnej co pisałaś to musze zadzwonić do mojej przychodni i się dowiedzieć co i jak
|
||
|
|
|
#4499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Tez sobie dwie zamowie...brałas s/m?
|
|
|
|
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama to mnie długo samą oliwką myła tak się bała tego Poza tym dziwnie to wygląda i mnie zupełnie nie przekonuje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Ja pierwsze co słyszę o czymś takim. Może to zmiast szkoły rodzenia, albo coś? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

Nie wiem jak to będzie.
Jedna czy dwie trójki mnie nie bolą 
przez Ciebie mam straszliwa ochote na kokosanke
idę tą kapustę robić.... albo jeszcze odpocznę 
nie denerwujcie sie obie a ty jej podpowiedz , ja kiedys miałam tak z jednym gościem powiedziałam mu co i jak i sobie zrobił

, że z A mam D!!! Wiec wszystko jest możliwe 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ja nadal mam udawane B i staniki sprzed ciąży