Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-17, 16:38   #2971
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VII

To moze zrob grzywke na bok? Ja wlasnie moja teraz tak ukladam bo latem nie moge wytrzymac z gruba grzywa na przodzie. Zawsze tez mozesz sobie spinac a grzywke miec na wyjscie. Ja bym nie scinala dlugich wlosow bo uwielbiam dlugie, moze fryzjerka rozwieje twoje watpliwosci..

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:42   #2972
Nusia7
Zakorzenienie

No właśnie fryzjerki na pewno się poradzę. Delikatną grzywkę na bok kiedyś miałam i mnie tylko wkurzała... Więc albo prostą, albo wcale. Ja tam lubię i długie i krótkie włosy Choć kilka osób mi powiedziało, że lepiej mi w krótkich. Więc mam wielki dylemat
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:49   #2973
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wczoraj promotorka zatwierdziła mi pracę mgr jeszcze parę poprawek i mogę oprawiać! Cieszę się, że mam to z głowy
Super, gratulacje!!
Zakupy fajne, sukienka ma trochę nie mój kolor, ale fason ładny.

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Zdałam matematykę
Gratulacje!!

Cytat:
Będę szła za niedługo do fryzjera i mam dylemat.
Ja bym spróbowała z tą grzywką. Gdyby coś było nie tak, to dasz ją na bok jak trochę podrośnie.

Widziałam się wczoraj z Koshatką i trzymałyśmy się ładnie odwyku. Zrobiłyśmy tylko jedną małą wymiankę, ale zakupów nie było.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Widzę, że się spóźniłam z pisaniem o grzywce.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 16:49   #2974
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

czy ja wiem, ja miałam ostatnio dłuższy czas prostą grubą grzywkę i też tłuści mi się czoło, ale nie zauważyłam, zeby wyskakiwały pryszcze przez nią. Poza tym przetłuszcza mi sie normalnie, tak jak reszta włosów kiedy nadaje sie do mycia. W końcu to nie jest przylizana do skóry tylko trochę odstaje. Ale mi sie już znudziła i teraz mam lekko na ukos obciętą.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 17:21   #2975
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość

Wczoraj promotorka zatwierdziła mi pracę mgr jeszcze parę poprawek i mogę oprawiać! Cieszę się, że mam to z głowy.

Z radości kupiłam sobie wczoraj spodnie w świetnym kolorze(trochę bardziej pastelowy niż na zdjęciu) i sukienkę, bo mam 2 wesela (jedno za tydzień). Zdjęcie nie oddaje jej uroku, ale te fałdy materiału pięknie opinają ciało, nie widać żadnego brzuszka ani nic i mam super biodra i wcięcie w talii w niej. Kiedyś wrzucę zdjęcie na mnie
Ogromne gratulacje za pracę. Pracuś z Ciebie, szybko się z tym uwinęłaś.
Ładna sukienka. Chociaż ja bym się źle czuła w takim kolorze. Ale sam fason bardzo mi się podoba.
Cytat:
Zdałam matematykę
Dużo jeszcze egzaminów i zaliczeń przed Tobą?
Umieram ze stresu przed moim wtorkowym egzaminem. Dzisiaj przeglądałam pytania z ubiegłych lat i serce kołatało mi jak szalone. Nie wiem, jak dostanę na sali kartkę to chyba przestanę oddychać.
Cytat:
Będę szła za niedługo do fryzjera i mam dylemat. Chciałam sobie zrobić prostą grzywkę (pierwszy raz w życiu), ale mam cerę mieszaną, czoło mi się przetłuszcza i nie wiem, czy jest sens. Boję się, że w połowie dnia grzywka będzie tłusta, poza tym naczytałam się, że ona tylko pogarsza sprawę - czoło przetłuszcza się jeszcze bardziej i wyskakują syfki. I już nie wiem Teraz mam włosy do łopatek i miałam zapuszczać, ale z drugiej strony znów chodzi mi po głowie bob... Miałam już kiedyś, byłam zadowolona i TŻ uwielbiał mnie w takiej fryzurze. Czemu dziewczyny muszą mieć takie problemy
Mam grzywkę od kilku lat, taką na bok. Teraz w te upały doprowadza mnie do szału i ją podpinam spinkami. Nigdy nie wyskakiwały mi pod nią pryszcze, ani nie była tłusta szybciej, niż reszta włosów. Spróbuj z grzywką, zawsze będziesz mogła ją podpiąć.

Poleciało moje zamówienie na DOZie. W porę się opanowałam się i wywaliłam z koszyka trochę niepotrzebnych kremów i preparatów, uf. Zostały same zdrowotne rzeczy.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-17, 18:13   #2976
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

aktogimko, brawa za opamiętanie
Fakt, kolor sukienki jest odważny, ale ja mam ciemną karnację, włosy, oczy i wydaje mi się, że mi dobrze w takich kolorach. Poza tym ostatnio postanowiłam nie być już taką nieśmiałą szarą myszką, zwłaszcza na takich imprezach jak wesele. Do szkoły czy do pracy wolę stonowane kolory, żeby się nie rzucać w oczy i nie denerwować otoczenia
Stary 2011-06-17, 23:07   #2977
Nusia7
Zakorzenienie

No to chyba jednak zrobię sobie grzywkę W sumie raz się żyje. A nuż mi się niesamowicie spodoba A jak nie, to zawsze mogę zapuścić albo właśnie podpinać. Szkoda mi teraz ścinać włosy, bo już trochę je zapuszczam i chcę mieć długie. We wtorek idę do fryzjera

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Dużo jeszcze egzaminów i zaliczeń przed Tobą?
Umieram ze stresu przed moim wtorkowym egzaminem. Dzisiaj przeglądałam pytania z ubiegłych lat i serce kołatało mi jak szalone. Nie wiem, jak dostanę na sali kartkę to chyba przestanę oddychać.
Jeszcze czekam na wynik jednego kolosa. Jak zdam, to od razu ocena jest mi też wpisana jako egzamin. A jeśli obleję, to będę pisać w przyszłym tygodniu jeszcze raz.
Nie nakręcaj się tak Lepiej uwierz w siebie i myśl pozytywnie. Bo i tak zdasz

Zużyłam szampon L’Oreala Volume Collagene.

Edit: Właśnie dostałam info, że oblałam...

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2011-06-17 o 23:09
Stary 2011-06-18, 00:10   #2978
aaaania1989
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny Luskap gratuluje pracy , ja licencjat bronię we wrześniu ,został mi jeszcze 1 rozdział,i czekam na wynik z jednego egzaminu a za tydzień,a dokładnie w czwartek jedziemy z TŻ do Zakopanego na 3-4 dni tylko nie mamy zaklepanego noclegu,mam nadzieję że na miejscu coś się znajdzie,jak myślicie?

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

A odwyk idzie dobrze ,kupuję tylko potrzebne rzeczy uważam się za zdrową ale lubię Was czytać i czasem coś napisać
a co tam u Zetafon , z mężem lepiej ?
Stary 2011-06-18, 00:30   #2979
Maliniarka
Zakorzenienie

bilans na dzisiaj +2 zwykłe lakiery, 1 pękacz, 2 cienie

wszystko niezbędne do życia jak woda zwłaszcza czerwony cień
(dziewczyny jak natraficie gdzieś na cienie miyo. to polecam maty )
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-06-18 o 00:31
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 08:17   #2980
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
No to chyba jednak zrobię sobie grzywkę W sumie raz się żyje. A nuż mi się niesamowicie spodoba A jak nie, to zawsze mogę zapuścić albo właśnie podpinać. Szkoda mi teraz ścinać włosy, bo już trochę je zapuszczam i chcę mieć długie. We wtorek idę do fryzjera

pewnie, że zrób grzywkę! Raz się żyje! Przykro mi z powodu kolosa! Następnym razem na pewno się uda
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość

wszystko niezbędne do życia jak woda zwłaszcza czerwony cień
(dziewczyny jak natraficie gdzieś na cienie miyo. to polecam maty )
szalejesz z tymi lakierami! Zobaczymy ile się uzbiera na koniec miesiąca, a póki co

ja mam już podgląd faktury z avon i wszystko mi przyjdzie, czyli dla mnie 4 rzeczy... no ale w tym 2 za 1zł.
Stary 2011-06-18, 12:20   #2981
Nusia7
Zakorzenienie

Przeglądałam wczoraj wątek na jakimś forum o szkołach wizażu w Krakowie, weszłam na strony kilku z nich i zostałam brutalnie uświadomiona, jak naprawdę wiele to kosztuje Także moje marzenia o zostaniu wizażystką oddaliły się w cholerę
Stary 2011-06-18, 12:37   #2982
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Poleciało moje zamówienie na DOZie. W porę się opanowałam się i wywaliłam z koszyka trochę niepotrzebnych kremów i preparatów, uf. Zostały same zdrowotne rzeczy.
Spokojnie, rób swoje, nie nakręcaj się tak, bo to nie pomaga. Na pewno zdasz, już niedługo będzie po wszystkim.
No i za dobre decyzje odwykowe.

Cytat:
Właśnie dostałam info, że oblałam...

Cytat:
Napisane przez aaaania1989 Pokaż wiadomość
a za tydzień,a dokładnie w czwartek jedziemy z TŻ do Zakopanego na 3-4 dni tylko nie mamy zaklepanego noclegu,mam nadzieję że na miejscu coś się znajdzie,jak myślicie?
Może się znajdzie, a może nie. Ja bym była za poszukaniem czegoś przed wyjazdem.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:23   #2983
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:

Zdasz w kolejnym podejściu. Trzymam kciuki.
Cytat:
a za tydzień,a dokładnie w czwartek jedziemy z TŻ do Zakopanego na 3-4 dni tylko nie mamy zaklepanego noclegu,mam nadzieję że na miejscu coś się znajdzie,jak myślicie
Może się znajdzie, a może nie. Ja bym nie ryzykowała, nie lubię aż takich spontanów. Poza tym to będzie Boże Ciało i długi weekend, więc turystów więcej. Na pewno na dworcu czy wjazdówce do Zakopanego będą stali ludzie z tabliczkami "wolne pokoje", ale ja się takich boję.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Znów lakiery?
Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Spokojnie, rób swoje, nie nakręcaj się tak, bo to nie pomaga. Na pewno zdasz, już niedługo będzie po wszystkim.
No i za dobre decyzje odwykowe.

Dostałam wczoraj od cioci korektor Visions z Oriflame. Nie używa go, a termin ważności jeszcze trochę jest, więc mi oddała. I ostatnio wyrzuciłam krem tonujący Synergen. Rok temu sprawował się świetnie, a teraz zrobiła się z niego żółta maź, ble i fuj. Dopiero później zobaczyłam, że ma ważność 6 m-cy od otwarcia.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:17   #2984
Nusia7
Zakorzenienie

Dałam TŻ-owi pół opakowania kremu do rąk Ziai. Poprzedni krem zużył, ale oczywiście sam sobie nie pójdzie kupić nowego, tylko informuje mnie o tym, że mu się skończył
Stary 2011-06-18, 14:20   #2985
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Przeglądałam wczoraj wątek na jakimś forum o szkołach wizażu w Krakowie, weszłam na strony kilku z nich i zostałam brutalnie uświadomiona, jak naprawdę wiele to kosztuje Także moje marzenia o zostaniu wizażystką oddaliły się w cholerę
Zetafon chodziła na zajęcia wizażu w Krakowie, może jak się tu pojawi to coś Ci doradzi

Luskap gratuluję pracy, też już jest w takim momencie życia, że chciałabym mieć już studia z głowy
Stary 2011-06-18, 14:21   #2986
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam TŻ-owi pół opakowania kremu do rąk Ziai. Poprzedni krem zużył, ale oczywiście sam sobie nie pójdzie kupić nowego, tylko informuje mnie o tym, że mu się skończył
Moj robi dokladnie tak samo ze wszystkimi kosmetykami: szamponem, pasta do zebow, dezodorantem...Zawsze to ja mu uzupelniam zapasy

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 22:17   #2987
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
a za tydzień,a dokładnie w czwartek jedziemy z TŻ do Zakopanego na 3-4 dni tylko nie mamy zaklepanego noclegu,mam nadzieję że na miejscu coś się znajdzie,jak myślicie?
Ja zawsze jeździłam w ciemno i nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem noclegu.

Cytat:
Aktogimko
Stary 2011-06-19, 12:15   #2988
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

dostałam od mamy ten krem -> http://www.declare.pl/products,1,4,2...wilzajacy.html

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 12:52   #2989
Nusia7
Zakorzenienie

Poszły mi dwie kolejne próbki - mleczko do ciała Vichy Nutriextra i krem do twarzy LRP Anthelios XL SPF 50+. Będę musiała kupić jakiś pełnowymiarowy krem 50+, bo nie mam już żadnych próbek, a muszę smarować tatuaż w lecie...
Stary 2011-06-19, 13:33   #2990
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

zuzylam krem do depilacji veet i nafte do włosów.
wreszcie coś się ruszyło :P
Stary 2011-06-19, 14:04   #2991
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Dawno mnie nie było, przepraszam że Was zaniedbałam
Sesja trwa, na razie jakoś leci do przodu, choć nie bez potknięć Za tydzień mam najtrudniejszy egzamin i to jeszcze taki pisemno-ustny i mega się boję
Ze zużyciami przestój, zakupowo ... ekhm ... może przemilczmy Jestem nienormalna, nie wyleczę się i chyba już nigdy mi nic nie pomoże.

Wczoraj miałam urodziny (nikt o tym z wątku nie pamiętał ) TŻ upiekł dla mnie tort, kupił kwiaty i scrabble Ja to mam szczęście z tym moim chłopem...
W pracy dostałam dwie kredki i dwie małe paletki cieni Very me z Oriflame (to moje pierwsze rzeczy z Ori ) i kosmetyczkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00898.jpg (49,5 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2011-06-19 o 14:06
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 14:49   #2992
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Księżniczko wszystkiego najlepszego!

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 16:00   #2993
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Księżniczko wszystkiego najlepszego!
dziekuję
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 20:21   #2994
Ł@siczk@
Zakorzenienie

ksiezniczko - jestes wielka szczesciara, mojego meza nawet nie moge zmusic, zeby mi kanapke zrobil, a co dopiero placek upiekl samodzielnie I oczywiscie WSZYSTKIEGO, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 20:36   #2995
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Ja właśnie wrócłam z TŻ od przyjaciół z Łodzi, świetnie tam spędziliśmy czas! Mają drugie dziecko- 3-miesięcznego synka i jest taki słodziutki, że aż mi szkoda, że tak wyszło z moją pracą i że muszę iść na podyplomowe, bo tak bym chciała mieć dzidziusia! A tak to się oddala w czasie. No ale trzeba myśleć realistycznie, najpierw chcę mieć pracę a potem dzidzia, żeby jakoś się wiodło... no i przynajmniej rok muszę popracować, a studia 3 semestry, więc jeszcze ze 2 lata musimy czekać... no ale zobaczymy jaki scenariusz napisze życie
Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Luskap gratuluję pracy, też już jest w takim momencie życia, że chciałabym mieć już studia z głowy
ja myślałam, ze mam z głowy, a tu jeszcze muszę iść na podyplomowe...
Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Moj robi dokladnie tak samo ze wszystkimi kosmetykami: szamponem, pasta do zebow, dezodorantem...Zawsze to ja mu uzupelniam zapasy
Mój też tak samo robi.
Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie było, przepraszam że Was zaniedbałam
Sesja trwa, na razie jakoś leci do przodu, choć nie bez potknięć Za tydzień mam najtrudniejszy egzamin i to jeszcze taki pisemno-ustny i mega się boję
Ze zużyciami przestój, zakupowo ... ekhm ... może przemilczmy Jestem nienormalna, nie wyleczę się i chyba już nigdy mi nic nie pomoże.

Wczoraj miałam urodziny (nikt o tym z wątku nie pamiętał ) TŻ upiekł dla mnie tort, kupił kwiaty i scrabble Ja to mam szczęście z tym moim chłopem...
W pracy dostałam dwie kredki i dwie małe paletki cieni Very me z Oriflame (to moje pierwsze rzeczy z Ori ) i kosmetyczkę.
Gratuluję, ze dobrze Ci idzie na studiach i trzymam kciuki za ten trudny egzamin
No i spóźnione deczko, ale szczere: wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia wszystkich marzeń i tych kosmetycznych też! samych pogodnych dni! A TŻta masz wspaniałego (i te kwiaty-cudo)

Ja w tym tygodniu muszę oprawić pracę i zrobić zdjęcie do dyplomu.
Stary 2011-06-19, 21:23   #2996
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

ksiezniczko Sto lat!!! Przepraszam ze z opoznieniem ale zwykle nie laduje glownej strony i nie sprawdzam kto ma urodziny...trzeba sie przypominac
Trzymam kciuki za egzamin, mnie tez czeka niezly tydzien...

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-19, 23:04   #2997
Nusia7
Zakorzenienie

księżniczko, sto lat i spełnienia marzeń

Zrobiłam bananowca na zimno - nieskromnie mówiąc, wyszedł bosko
Stary 2011-06-19, 23:42   #2998
aante_e
Miss Pudernica

Kssieżniczko wszystkiego najlepszego!

Na głównej można zobaczyć kto w danym dniu ma urodziny Nawet nie wiedziałam, bo zawsze wchodzę w ustawienia i tu mam tylko wątki, które czytam, a na główną czasami wejdę u TŻ, jak muszę się zalogować.
Stary 2011-06-20, 00:11   #2999
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Na głównej można zobaczyć kto w danym dniu ma urodziny
A gdzie dokładnie? Bo ja chyba ślepa jestem

Poszedł mi żel-krem antycellulitowy Lirene i płyn do demakijażu oczu Ziai (istny dramat ).
Stary 2011-06-20, 00:18   #3000
aante_e
Miss Pudernica

Nusia pisałam, bo:
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
ksiezniczko Sto lat!!! Przepraszam ze z opoznieniem ale zwykle nie laduje glownej strony i nie sprawdzam kto ma urodziny...trzeba sie przypominac

Zaczynam dziś maraton egzaminów, zaczynam historią filozofii Potem wtorek i środa.
Kocham swoje studia, kocham swoje studia, kocham swoje studia

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości