|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Witam mamuśki
U nasa nocka w miarę. Pepe jadł o północy i 4.30. Potem zrobił takie kupsko , że pampersa na plecach starczyło na milimetr![]() Niestety, potem miał chyba wzdęcia, bo trochę płakał i prężył się, ale dałam mu espumisan oraz czopek i szybko się uspokoił i zasnął. Teraz, po jedzeniu leży z TŻ, a ja mogę zjeść śniadanie ![]() Grazin, ja mam takie stare polskie kołysanki ( Iskiereczka, Husi husi, Kotki dwa itp. ). Też znam już je wszystkie na pamięć |
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekaj jak odeśpi poród i nabierze trochę sił, mam nadzieję że będzie lepiej Grazin nie było tak źle jednak ![]() piękne są te uśmiechy naszych dzieciaczków, ja to bym chciała żeby Gabrynia cały czas się do mnie tak zacieszała ![]() u nas nocka - rewelacja jedna pobudka ![]() wyspałam się ![]() dziś na zakupy jedziemy, pogoda chyba do cudownych należeć nie będzie
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku ale fajnjie ze jedna pobudka
![]() no usmieszki sa rewelacyjne zdecydowanie lepsze niz płacz![]() mAŁY zasnał i chyba sie wykapie:P
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Twój Sebuś nadal na brzuszku tylko śpi ???
Gabrysia w dzień na brzuszku zasypia, ale np dziś jej się nie podobało i SAMA zasnęła na pleckach, co się zdarza BARDZO rzadko
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz w nocy o tym myślałam![]() bo własnie sebusiowi też się odnmieniło. wczoraj jak go połozyłam na brzuchu to strzelił focha i tez zasnał dopiero na plecach ![]() no i ogolnie zasypia w innych pozycjach i zauwazyłam ze coraz mniej mu sie podoba zasypianie na mnie w pozycji zabki. widac nasze dzieciaczki wiedza co dla nich najlepsze ![]() ale sie wyprysznicowałam nawet maseczke strzeliłąm
|
|
#2916 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka jak zwykle :P Regularne pobudki jak co noc. Własnie okresu dostałam, spodziewałam się bo od dwóch dni bolały mnie cycusie, a od wczoraj czułam jajniki, no i dzisiaj @ przylazła, a dopiero 4 dni nie karmię, no spieszno @ było, że tak szybko się @ pojawił. A tak fajnie było bez :P |
|
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
grazin fiolet to nadmanganian potasu, można kupić w tabletkach w aptece ok. 6 zł i rzeczywiście pomaga u mojej małej pomogło pięknie, przemywałam jej delikatnym roztworem buzie, kark i szyjke wacikiem, tylko uwazaj bo farbuje materiał itp. (dziecka na szczęście nie )
Nawet nie jestem w stanie doczytac wieczoru waszego, karmię dziecko, ubieram i jedziemy: lakiernik, przychodnia z mężem, potem zakupy ![]() PAaaaaaaaaaa miłego dzionka życzę
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-06-18 o 10:12 |
|
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry mamusie i brzuchatki
![]() eweska no makijaż rewelacja, (myślałam, że potrafię się umalować, ale temat nadaje się do weryfikacji) Grazin miałam podobnie z witaminą K+D, zaaplikowałam a za chwilę Młody ulał i chyba tez nici z tego a jak nocka minęła ? usmiech Seby - bezcenny ![]() mamooptymistko chyba bym padła jakbym miała tak karmić ![]() andziot gratulacje za jedną pobudkę, my mieliśmy o 22 odlot, potem o 2 karmienie, o 4 karmienie z kupą, o 5:20 karmienie (było tak duszno, że ja padałam i Radkowi pewnie chciało sie pić, bo długo cyca nie ciągnął), spanie do 7:30 i od tamtej pory oczy jak 5 zł
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile Edzik akurat będzie miał fazę na "lubię mój wózek" zamiast "ryczę w moim wózku" ![]() Grazin Ale uśmiech U nas noc rewelacja! Co prawda marudził wieczorem, ale spał najpierw 3 h, karmienie, potem 3,5 h karmienie, potem 2 h i 2h. A przerwy po 15 minut na karmienie, nie marudził nawet poza pobudką o 5 (suszarka i w 5 minut spał) i tak leżeliśmy w łóżku do 10 A teraz strzelił 2 kupki i tak ślicznie się do mnie uśmiecha
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka rewelacja - mała spała od 22 do 5:30
. Potem wzięłam ją do łóżka i spałyśmy do 9;30 . A teraz od 10 maraton jedzeniowy - zjadła najpierw 90ml mm padła, odożyłam do łóżeczka na brzuszek, spała 10 min., potem 30ml mm, kupa, znowu 30 ml mm i krzyk bo nadal głodna, położyłam ją na brzuch, ale złosc i krzyk były nie z tej ziemi, przełozyłam na wznak, znowu stęki i teraz widzę, że sama zasypia ![]() Aaa i dowiedziałam się wczoraj od pediatry, że dziecko na brzuszku może sobie spac jak mu wygodnie
|
|
#2921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna będzie w poniedziałek to oceni i jakby co to idę z nim do pani dr Cytat:
Cytat:
Na początku miałam tak samo. Teraz jest trochę lepiej i staram się małego odzwyczajać od takiego wiszenia, jednak nie zawsze mi się udaje. Mattal, brawa za świetną noc ![]() U nas średnio. Malutki poszedł spać ok 21 i obudził się o 1.00 jednak później pobudki były co godzinę, półtorej więc takie spanie przerywane jest do d... ![]() Teraz leży spokojnie w bujaczku już od 15 minut więc jest nadzieja, że zaśnie
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin ale Sebuś się pięknie śmieje
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- A my dzisiaj świętujemy pierwszy miesiąc naszej królewny ![]() Odpicuję ją później w jakąś sukienkę i zrobimy zdjęcia na pamiątkę
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
noc nawert nie najgorsza pod wzgledem snu bo tylko o 3 był bunt na pokładzie. tylko smutno ze bez tz
![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- dziewczonka dokładnie
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Melduję tylko, że ja nadal w dwupaku. Mam nadzieję ![]() A jak u Ciebie? Ruszyło cosik? Jak słodko I że nie dał Mamusi w nocy za bardzo w kość
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() zaczęłam pisać post dużo wcześniej, ale najpierw światło na 30 min wyłączyli, a potem Hance przeszła na tryb Ryk+Marudzenie. Nie obyło się bez czopka glicerynowego, brzuch Ją męczył. A teraz zasnęła. Dzięki za miłe słowa o nosidełku. Powiem Wam, że jestem zadowolona, więc jeśli chcecie coś szybkozakładalnego , to polecam. Trzeba tylko pamiętać o zmienianiu stron noszenia, czyli raz dzieć z jednej, raz z drugiej strony, żeby nam się na stałe nie powykrzywiało Poza tym raczej za długo nie powinno się dzidziusia w tym trzymać, więc odpada noszenie w domu po kilka godzin dziennie. Ddaaiissyy, nosidło wyszukałam sama, ale kupił ktoś na prezent dla Hanexa ![]() Anula, u nas test maty dzień drugi - ekstra! Jakieś 20 min mam dla siebie w tym czasie Chciałam tylko powiedzieć, że WIELKI SZACUN dla podwójnych mamusiek, że o Ewesce nie wspomnę Hanka jest grzeczna a i tak czasem ledwo kuwetę ogarniam... Miałam piec ciasto cytrynowo-miętowe i.... nie mam cytryn ![]() Nie nadrabiam więcej, bo mnie woła... "yyyyyyyyy, łeeee, aaaaaa, łeeeeee" |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wierze, prawie zupelnie, calkowicie zignorowalyscie mojego posta, ktorego tworzylam z dwie godziny!!! Tylko jedna kochana mnie zacytowala
![]() Ale sie nie zrażam, moze jeszcze ktos w ogole mnie czyta ![]() Zaraz bedzie pierwsze chustowanie dzieciny i lecimy na kramberry http://kramberry.pl/ Jeszcze chcialam sie na szybko pochwalic takim cudem, ktore mamy dla malej: http://eliankowepoddasze.blogspot.co...ie-rozowy.html A w ogole to prosze sie ustosunkowac do mojego poprzedniego posta ze szczegolnym uwzglednieniem Violetty Villas ![]() Ewesko - mam jedno zastrzezenie do filmiku. Ja czytam megaszybko, ale niektore opisy czynnosci pojawiaja sie na tak krotko, ze jestem w stanie przeczytac dwa wyrazy tylko. Makijaz przepiekny!!! Edytowane przez mimbi Czas edycji: 2011-06-18 o 12:31 |
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
ej Mimbi ten album rewelacja!!!!! zakochałam sie bo uwielbiam takie bibelociki
![]() ja czytałam Twojego posta i bardzo się ciesze ze bedziesz pisac dla JAKIEJS gazety dzieciowej chętnie Cie poczytam tylko daj znac co to za gazeta:P
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
matallewar mój jak robi kupki to ma na końcu minę z uśmiechem typu - "to nie ja i o co w ogóle chodzi ?"
mimbi no bardzo ładny pamiętnik ![]() ja chcę KAWY PARZONEJJJJJJJJJJJJJJJJJJ JJJ
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chce CZEKOLADYYYYYYYYYYYYYY
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Witam
przez chwilę byłam bez kompa,ładowarka do lapka mi padła. Dopiero dziś odebrałam z serwisu. Ślicznie dziękujemy za komplementy. Chłopcy również zakochani w siostrze,gdyby mogli nie odstepowaliby jej na krok. Dzieciaczki wszystkie słodziutkie i śliczniutkie normalnie do schrupania. Mam trochę zaległosci więc pędze doczytać co naskrobałyście. Obiadek mam zrobiony,dziś na szybko makaron z białym serem, pędze bo Mania cyca chce
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
jezu ale nudy...
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Mamaoptymistka tak jak już dziewczyny pisały,ja bym nie pozwoliła na robienie z suta smoka a tak to wygląda u was.
Moja mała też tak próbowała,jak widziałam ze nie ssie tylko ciumka to wyciągałam sutka z buzi. Moja ma silny odruch ssania więc czasem daje jej smoka lub pozwalam na ciumkanie własnej piąstki. Grazin cudo chłopak,normalnie miodzio ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Oj ja też chcę kawy i czekolady a najlepeij to zjadłabym jakieś mega pyszne ciacho z kremem albo torta pysznego. Raz napiłam sie kawy rozpuszczalnej z mlekiem i d...a,mała była tak pobudzona,że szok. Została mi tylko kawa zbozowa,no cóż jak sie nie ma co sie lubi,to się lubi co się ma
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chce Keeebaba!!!!
Otworzyli u mnie nową knajpkę z kebabem, Tż od 3 dni nie je obiadu tylko się tam stołuje twierdzi, że pycha - a mi slina cieknie po pas
|
|
#2934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie chciałam robić smoka z piersi i zarzekałam się, że nie będę się dać terroryzować ale to się tak tylko mówi. Mimo że zawsze wyciągałam sutka z buzi jak widziałam, że już tylko ciumka to i tak za chwilę był ryk o jedzenie. Dzieci są różne i nie da rady chyba stosować do wszystkich jednego sposobu niestety ![]() Usiadłam na chwilę i już marudzi ![]() Mimbi, a co to za gazeta? Super że będziesz pisać artykuły dzieciowe!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-06-18 o 14:02 |
||
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
asiak, mała mądralina z Twojej Kasi.
Ja podobnie robiłam wszystko rodzicom na zlość i wówczas działało, że mowili np "no idz tam, dotknij" to ja nie szłam Siasiek; dziekuje za informacje odnośnie ml a jak w domku? Troszkę spokojniej juz u Was? zosiaaa; i jak u Was z pleśniawkami? Ja palcem smaruję a nie wiedziałam, że na sucho najpierw scierac??Jak Wam wczoraj minęło świetowanie 1 miesiaca? MoniaK; a jak sie te potówki objawiają? w sumie to ja tez nie wiem co Gabi jest... takie 2 krostki ma wielkości łebka od szpilki z białą ropką na czubku czytałam, ze potówki tak mogą wyglądac.. Grazin; no widzisz nie taka zla noc była ale cuudnie sie usmiecha Sebus On tylko tydzień od Gabi starszy a moja jeszcze na zawołanie sie nie usmiecha ![]() eweska; przepiekny makijaz !!!!!!!!! miałam na swoj slub b. podobny tylko o wiele delikatniejszy (ale tez smoky eyes) i dałabym sie pokroic aby ktoś mnie jeszcze tak kiedys pomalował Ejjj nie chcesz otworzyc swojego gabinetu?? Zostałabym Twoja klientka Czy zdolności makijazu tez wrodzone ![]() mamaoptymistka; ![]() ale czestotliwosc !! Czy dzis troszke spokojniej ? cucciola a ile po porodzie Ci przeszło? najgorzej u mnie w nocy.. prawie rąk nie czuje-boje sie brac malutka ja myslalam, ze to cieśn nadgarstka a tu jednak problem z kciukiem Dziewczonka; juz 1 msc ! a pamietam jak tyle co pisałysmy eski, gdy rodziałas i byłaś skrajnie wyczerpana... Najlepszego dla Alusi ![]() A jak nasze nierozpakowane Mamusie? Nocka przyniosła jakies zmiany ?
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry !!!
Ja znowu nie odzywałam się na forum, bo mam problemy z organizacją Nie umiem pogodzić ogarniania domu i dziecka jednocześnie ..Podziwiam mamusie dwójeczek !!!! Wczoraj mieliśmy ostatni dzień na zarejestrowanie Gabryni w urzędzie i jechaliśmy jak głupki żeby zdąrzyć, w dodatku nie mogliśmy znaleźć, TŻ zawiózł Nas tam gdzie się śluby bierze, a to w innym miejscu było ![]() Potem odwiedziliśmy moją przyjaciółkę i jej 3miesięcznego syna (był wcześniakiem 2300g waga urodzeniowa, dziś waży niecałe 7kg, jak go zobaczyłam oczy mi wylazły o tak o : ), no a na końcu zostałam wywieziona do mojej mamy na weekend, bo TŻ ma dziś ważny mecz, decydujący czy będzie awans czy nie, w dodatku robi pępkowe dla chłopaków z klubu i tak nie chciałam sama zostawać .. Bałam się jak Gabik zniesie podróż i pobyt w nowym miejscu, ale (odpukać!) bardzo grzeczna nadal Rano tylko się spłakała, bo nie mogła cycka zassać.. A jak już zassała to teraz tak bolą, że siedzę z gołymi i nasmarowaną grubą warstwą Maltanu .. ![]() Teraz jesteśmy po spacerze i Mała śpi jak zabita, więc mam chwilę żeby nadrobić forum Zabieram się za czytanie ..
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
u Gabi ta chyba potowka tak wyglada
wląsnie MIMBI GRATULUJE !!!!!!!!!!! zawsze w Twoj talent wierzyłam
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-06-18 o 14:20 |
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
daisunia on dopiero zaczał się uśmiechać
a dzisiaj dośc czesto mu sie to zdarza![]() mam dzis jakas depresje ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- daisy smarujesz czyms gabi oczko>?-sporo tej ropki. my mamy smarowac neomycyna bo tez sebkowi ropieje.
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki znowu mam zaleglosci:/
Wczoraj dostalam okres jak zwykle skapo i bezbolesnie. Jestem dzisiaj senna, malutka daje mi popalic ale kurde JAK JA JĄ KOCHAM! musze leciec, gosci mam pozdrawiam. Do później
|
|
#2940 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja "sprzedałam" Pepe TŻ o 12. Poszli na spacer, a potem do rodziców TŻ ( bo niedawno zaczęło padać ). TŻ przyszedł po ekwipunek ( pampersy, chusteczki, butelkę z moim mlekiem itp. ) i wrócą dopiero pod wieczór ( żeby się babcia wnukiem nacieszyła
).Czyli mam kilka godzin dla siebie Ale i tak już tęsknię
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

, że pampersa na plecach starczyło na milimetr

a jak nocka minęła ? usmiech Seby - bezcenny 
. Potem wzięłam ją do łóżka i spałyśmy do 9;30
Czekamy na Ciebie fasolko
Położna będzie w poniedziałek to oceni i jakby co to idę z nim do pani dr 

Ja też nie chciałam robić smoka z piersi i zarzekałam się, że nie będę się dać terroryzować ale to się tak tylko mówi. Mimo że zawsze wyciągałam sutka z buzi jak widziałam, że już tylko ciumka to i tak za chwilę był ryk o jedzenie. Dzieci są różne i nie da rady chyba stosować do wszystkich jednego sposobu niestety