Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 12:43   #4651
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Ja to właśnie czasami mam dni kiedy to, nakręcanie się to moje drugie imię
A tak serio to zwyczajnie spanikowałam. Mały jest raczej regularny a ani wczoraj przed snem - a zazwyczaj rozpychał się już na dwie strony. Ani rano kiedy to też czasami aż mnie budził. Dzisiaj nawet nie drgnął jak go zaczepiałam aż mu małe trzęsionko zrobiłam. Dopiero jak wstałam i tatuś zaczął badać sytuacje to łaskawie oddał 2 kopniaczki na jego policzek i już byłam spokojniejsza

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:43   #4652
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

a u mnie po odstawieniu luteiny znów skurcze
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:45   #4653
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a u mnie po odstawieniu luteiny znów skurcze
Mocne?

Wymianka.
Stary 2011-06-18, 12:50   #4654
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lausanne - witamy witamy
Konradek - uroczy on i mój Ci on opowiadaj, opowiadaj - ciesz się i chwal mądrym synusiem
glukoza - kurcze wiesz normy są jednak chyba do 140 ale mam mniej niż 200 więc to nie cukrzyca szczęście w nieszczęściu danika mi podpowiedziała co i jak i dam radę! Bo MUSI być dobrze!!
zastaw Avent - chyba kupie wszystko od razu, kase i tak mam odłożoną, a jak dojdą koszty przesyłki to będzie jeszcze drożej... Po obronie biorę się za zamówienia

a co do bieli - mocne???? i czemu musisz odstawić??

wczoraj mieliśmy hydraulika, jeszcze tylko poniedziałek i będzie można malować ścianę, rozkładać wykładzinę i pokój małej zacznie coś przypominać tylko największy problem mamy z M z zamówieniem żyrandola. Ni jak nie podoba nam się to samo

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-18 o 12:52
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 12:58   #4655
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wasze dzieciaczki też tak często mają czkawkę?
ja nawet nie wiem jak to sie czuje
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 13:00   #4656
lausanne
Wtajemniczenie

Cotka, Aguś - nie takie mocne jak kiedyś na szczęscie ale gin mowil ze jak ich juz w ogole nie będzie to mozemy juz rezygnować z luteiny. No i nie bylo jakies dwa-trzy tygodnie i odstawiłam. A wygląda jednak na to ze bez podtrzymywaczy z tą ciąża będzie ciężko

Aga ale zazdroszczę pokoiku Co do glukozy to na pewno dziewczyny się bardziej znają, ja nie miałam klopotów z tym więc sie mało interesowałam. Wiem za to na 10000% że masz się nie martwic
Stary 2011-06-18, 13:01   #4657
cotynato
Zakorzenienie

Ja też już wyczekuję poniedziałku żeby załatwić z wpisami i zacząć remont. Gdzieniegdzie uzupełnić gładź. Pomalować, wytrzeć wszystko dokładnie z kurzu i zamawiać łóżeczko

Wymianka.
Stary 2011-06-18, 13:04   #4658
lausanne
Wtajemniczenie

Cotka Małgosia nie ma czkawki w ogole Za to K. miał baaardzo często i musze Ci powiedzieć, ze po porodzie mu to zostało Dopiero teraz przed skonczeniem roczku go przestało tak nachodzić
Stary 2011-06-18, 13:06   #4659
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lausanne - czyli co? znowu luteina?? a może to są już te skurcze Bra... coś tam - te przygotowujące?

moja mała też albo nie ma czkawki, albo ja wyrodna matka tego nie odróżniam od kopniaków i ruchów

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-06-18 o 13:07
Stary 2011-06-18, 13:11   #4660
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Takie regularne puknięcia delikatne. W jednym miejscu, ok. 5 minut. Wydaje mi się, że to czkawka ponieważ to już nie pierwszy raz a jest to za delikatne jak na kopniaczki i zbyt regularne. Poza tym przeważnie o tych samych porach. I tż to rzadko kiedy pod ręką czuje.

Cytat:
Cotka, Aguś - nie takie mocne jak kiedyś na szczęscie ale gin mowil ze jak ich juz w ogole nie będzie to mozemy juz rezygnować z luteiny. No i nie bylo jakies dwa-trzy tygodnie i odstawiłam. A wygląda jednak na to ze bez podtrzymywaczy z tą ciąża będzie ciężko

Aga ale zazdroszczę pokoiku Co do glukozy to na pewno dziewczyny się bardziej znają, ja nie miałam klopotów z tym więc sie mało interesowałam. Wiem za to na 10000% że masz się nie martwic
A może maciczka robi sobie ćwiczenia?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Cotka Małgosia nie ma czkawki w ogole Za to K. miał baaardzo często i musze Ci powiedzieć, ze po porodzie mu to zostało Dopiero teraz przed skonczeniem roczku go przestało tak nachodzić
Tak? To się bidulek pomęczy chyba, bo coś często tą czkawę ma.

Wymianka.
Stary 2011-06-18, 13:13   #4661
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
lausanne - czyli co? znowu luteina?? a może to są już te skurcze Bra... coś tam - te przygotowujące?
Cytat:
A może maciczka robi sobie ćwiczenia?
rozciąganie to na pewno nie jest, bo już znam i to i to więc odrózniam Ale czasami mam nadzieję że to te skurcze Braxtona-Hicksa. Z K. ich nie miałam - pierwsze skurcze zaczęły się dopiero w 41 tyg. No ale kazda ciąza jest inna, prawda Więc to moze byc mozliwe, mam nadzieje

Aga nie wiem z ta luteiną, pewnie tak. Zadzwonię do gina bo nie chce na własna ręke odkladac, brac znowu itd.
Stary 2011-06-18, 13:15   #4662
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
rozciąganie to na pewno nie jest, bo już znam i to i to więc odrózniam Ale czasami mam nadzieję że to te skurcze Braxtona-Hicksa. Z K. ich nie miałam - pierwsze skurcze zaczęły się dopiero w 41 tyg. No ale kazda ciąza jest inna, prawda Więc to moze byc mozliwe, mam nadzieje

Aga nie wiem z ta luteiną, pewnie tak. Zadzwonię do gina bo nie chce na własna ręke odkladac, brac znowu itd.
Prawda
a kiedy kolejna wizyta?

Stary 2011-06-18, 13:18   #4663
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak? To się bidulek pomęczy chyba, bo coś często tą czkawę ma.
na pocieszenie Ci powiem, ze chyba to dzieci nie męczy. Zawsze miałam wrazenie ze czkawka była K. totalnie obojętna, a jak już zaczął kontaktować to go to nawet smieszyło - zwłaszcza jak był usypiany. Co mu się czknęlo to mowił zaraz "oooooo" i się śmiał Więc na szczęście nie jest to nic uciążliwego

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Prawda
a kiedy kolejna wizyta?
w poniedziałek wreszcie
Stary 2011-06-18, 13:19   #4664
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
na pocieszenie Ci powiem, ze chyba to dzieci nie męczy. Zawsze miałam wrazenie ze czkawka była K. totalnie obojętna, a jak już zaczął kontaktować to go to nawet smieszyło - zwłaszcza jak był usypiany. Co mu się czknęlo to mowił zaraz "oooooo" i się śmiał Więc na szczęście nie jest to nic uciążliwego
A to dobrze. Ja swojego czasu miewałam codziennie i do szału mnie doprowadzała, ale skoro dzieciom nie przeszkadza to kamień z serca

Wymianka.
Stary 2011-06-18, 13:23   #4665
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ja w 20tc miała 360gram, to chyba jednak nie sierpień u Ciebie, bo u mnie wszystko w normie

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

moja koleżanka w zeszłym roku miała 30 sztuk tetry i faktycznie przez 6 miesięcy pampersów nie kupowała, tylko na dalsze wyjścia z domu

ja aż taka nie będę, ale mama ma przywieść tetrę z Chorwacji bo podpatrzyła, ze tam jest dobrej jakości.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

podobno do państwowego powinno się zapisać w dniu porodu
ciekawe co z przedszkolem i szkołą

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

a ja mam od początku jedną datę
owszem na USG podają, że to jest 2 dni bardziej czy mniej rozwinięte, ale nikt mi daty porodu nie zmienia.
Gosiu ale przeczytalas wszystko co napisalam w tym poscie? i dlaczego mysle ze moge byc sierpniowa? poza tym lekarz tez mowil ze tydzien to tak naprawde przepasc jesli chodzi o maluszki bo one szybko rosna, wiec jesli moje mialo nawet te 311 gram w 19 tyg to nie jest powiedziane ze w 20 przybralo jakies 30-40

Cytat:
a cóż to za pomysł?
jeszcze życie mi miłe i mój biust też - spanie w staniku to katusza, jak można się tak w nocy gnieść
Gosia..

Cytat:
wczoraj padłam po powrocie z Krakowa - teraz nadrabiam dalej bo sporo naskrobałyście

ja mam również nadal B ale obwód większy, bo stare były za ciasne
mim,o że jak mierze się centymetrem powinny być ok

chociaż w tych z większym obwodem miseczka o niebo większa to na metkach nadal B nie wiem jak oni to robią

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

koleżanka ma - na razie jest ok, ale mówi ze nikt nie umiał jej powiedzieć jak w tym kąpać i początki są ciężkie z maleństwem.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

ja toxo miałam tylko raz, a resztę badań co miesiąc, ale dopiero 3 raz będę szła, no i glukozę mam zrobić 75

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

też tak mam napisane na kartce od gina

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

bo ją sie robi jakoś w 24-26 tygodniu? gdzieś tak czytalam

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

ja jak myslę że to juz 6 miesiąc to tez mi sie wydaje ze mały, ale i ja jestem nie za wielka

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

śliczności

powiedz skąd się wziął twój nick bo wczoraj jak jechałam o 5 rano przez miasto to zauważyłam sklep który sie tak nazywa
http://www.lullaby.pl/ - strona niestety jeszcze w budowie
Pierwszy raz to widze powaznie a moj nick na spontanie wzial sie z piosenki

Cytat:
Acelinka, no fakt pełen makijaż w lesie to faktycznie nieciekawie.
Ja to muszę pójść na jakąś mocną hennę albo jakieś zagęszczanie rzęs to pewnie problemu nie będzie. Ale teraz po tylu latach malowania zrobiły mi się takie blade, oklapnięte więc lipa

Ale fajnie że się w końcu zeszliście. Uwielbiam takie historie które mają jakieś nietypowe początki.

Wasze dzieciaczki też tak często mają czkawkę?
Maja, maja aaaa i jeszcze co do ciuszkow-jasne ze cos kupie, zreszta pisalam wczesniej ze mam upatrzone i sie wybiore na wieksze zakupy

Cytat:

Dobrze ze nie sa jakies bardzo mocne a poza tym mnostwo kobiet bierze luteine czy duphaston do samego konca ciąży, takze spokojnie, tez sie tu nie martw bo będą smary na tyłek bliźniaczko

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

No sie rozpisalam a poza tym dzien dobry wlasnie ogarniamy domek, ponadto farbuje wloski i jeszcze kupilam taki fajny limonkowy lakier do pzanokcia, zaraz malne i zobaczymy
Stary 2011-06-18, 13:26   #4666
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cotka - też gdzieś czytałam, że czkawki dla maluchów wcale nie są nieprzyjemne, więc nic się nie martw!

lau - do poniedziałku mało czasu i dobrze, bo bedziesz wiedziała co i jak i zero martwienia się!

Stary 2011-06-18, 13:50   #4667
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobrze ze nie sa jakies bardzo mocne a poza tym mnostwo kobiet bierze luteine czy duphaston do samego konca ciąży, takze spokojnie, tez sie tu nie martw bo będą smary na tyłek bliźniaczko
bliźniaczko smary na tyłek od Ciebie to czysta przyjemność

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

idę na zakupki - tym razem dla mojego dużego mężczyzny teściowa dala nam na garnitur
Stary 2011-06-18, 13:55   #4668
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
co do makijażu to ja się wogóle nie maluję, tylko podkład. Od wielkiego dzwonu rzęsy, więc mój TZ jest w szoku jak wyskoczę w makijażu
widze, że mamy podobnie jak mi pani na ślub makijaż walnęła to dlugo nie mogłam się przyzwyczaić

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
moje dziecię też jej chyba nigdy nie miało

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:05   #4669
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej mamuśki, ja dziś pobudkę miałam o 6tej jak mężuś wstawał do pracy, później nie mogłam zasnąć bo mały zaczął kopać nawet go trochę na telefon nagrałam no i pospałam do 10tej musiałam do miasta jechać kupić coś tej koleżance na panieński, sprzątanie, robienie sałatki, obiadu i się zmęczyłam normalnie

Cytat:
pobudka o 5:00. W pewnym momencie mąż woła ze jest 6:05 a ja szok "jak to". Głowa mokra w ręczniku a o 6:15 autobus. Złapałam spinkę do włosów torbę i wylecieliśmy jak z procy. Na dworcu nie było czasu nic kupić na drogę i w pociągu (pośpiesznym) okazało się, że nie jedliśmy śniadania i mamy ze sobą tylko picie Na peronie był tłum bo to najtańszy pociąg i trochę się przeraziła, ale mąż stwierdził, że ktoś musi mi ustąpić miejsca. Jak wszedł do wagonu to szukał przynajmniej jednego dla mnie - szczęście się udało, a i on trafił dla siebie bo jeden pan z przedziału wysiadał na następnej stacji, a to było za 10 minut jeszcze w Warszawie. Do Krakowa dotarliśmy na 10:30 no i musiałam zjeść niezdrowe śniadanko Mc Donald ale lepsze to jak nic. Nasz samochód mieli przywieść za godzinę więc wyszliśmy tylko na powietrze przed galerię. Niestety czekaliśmy przeszło 3h - no normalnie nam nogi wrastały i już nie wiedzieliśmy co robić. Jak bym wiedziała ze tak długo to potrwa to byśmy poczłapali na rynek, a tu dupa. Trochę nam się spieszyło z powrotem. Mąż miał jakiś turniej karciany, a ja umówione spotkanie ze znajomymi. Weszłam z nudów do kilku sklepów ale nic nie było. Założyłam złe buty i mnie stopa gniotła, aż kuśtykałam, więc nie mogłam obejść całej Galerii Krakowskiej. Autko dotarło po przeszło 3h. Podobno po drodze był wypadek - 3 samochody i 2 burze, takie że nie dało się jechać. Na szczęście jego widok nas uspokoił - śliczne, zadbane, czyściutkie w środku, z różnymi bajerkami, które odkrywaliśmy w drodze do domu. W ogóle nie widać, że ma 10 lat. Mąż tylko przez całą drogę szukał włącznika tempomatu i nie znalazł a podobno jest. Bardzo wygodnie się jechało, tylko klima chyba nas trochę załatwiła musimy ją oddać do czyszczenia, bo nie wiem w jakim jest stanie i nauczyć używać, choć wcale zimno nie było w samochodzie.

super, że zakup się udał i samochód się Wam podoba a co kupiliscie za furę?
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Ale była wczoraj fajna imprezka uśmiałyśmy się straszliwie

Musze jechać na zakupy bo nie mam papieru do drukarki a musze sobie wydrukować te notatki na psychologie ... przyjaciółka miała mi przywieźć ale mnie olała brzydko a ja nie mam pewności że moja drukarka wydrukuje te 70 stron, no ale będe próbować. A potem będe próbować to przeczytać co graniczy z cudem. W ogóle coraz bardziej jestem poirytowana tym egzaminem bo okazało się ze są jednak osoby, które mają tak jak ja 2 obecności na wykładach i 5 z ćwiczeń i są zwolnione, a mi napisał że trzeba mieć 3 obecności ... Będziemy z nim jeszcze rozmawiać przed egzaminem, ale wątpie że coś to zmieni bo koleś jest po prostu patafian i tyle

Link do koszulek proszę bo już zapomniałam która chciała
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...621256877.html

np i obiecałam Wam kiedyś że zrobie sobie fotki przed wyjściem na panieńskie, wiec proszę
to fajnie, że panieński się udał i super wyglądałaś, wogóle do twarzy Ci z brzuszkiem
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Melduję się żywa i prawie sprawna
Wczoraj cały dzień zakręcony, najpierw na pikniku, potem szybki obiad, drzemka i wieczór u znajomych. Dziś podobnie, bo zaraz wyjeżdżam do rodziców i wrócę dopiero wieczorem. Jutro znowu pewnie zajrzę jednym okiem, bo jadę na spotkanie z koleżanką.
Domyślam się, że w ten weekend zacznie się nowy wątek, jak widzicie nie dam rady go założyć, bo będę bez dostępu do internetu, liczę że ktoś przejmie tę fuchę
Miłego weekendu
Hejka, dobrze, że się odezwałaświdzę intensywny czas życzę miłego weekendu
Cytat:

Ale się dzisiaj najadłam strachu. Naczytałam się o tym liczeniu ruchów i od 9 siedziałam i nasłuchiwałam i mały może łaskawie 2 razy kopnął i zaczełam się denerwować bo to już chyba ten czas kiedy powinien raczej regularnie dawać znać że jest. Do tego boli mnie brzuch bo pokach i na dole. Przy kichaniu to myślałam że zejdę tak bolało. Grrrr. < nie panikować , nie panikować>

I jeszcze dzisiaj do tż rodzny na grilla a tak mi się nie chce...
nie panikuj kochana, ważne że mały się rusza a do rodzinki Tż trzeba się przyzwyczaić i poznać w końcu teraz to też Twoja rodzinabędzie fajnie zobaczysz
Cytat:

I znów anegdotka o Konradku - pohamujcie mnie jak macie dosyć Nie umiem się powstrzymac - ześwirowana, zakochana mamuśka Mały zobaczył wczoraj chomiki za szybą w zoologicznym. Kucaliśmy sobie tak przy nich, podziwialiśy, mały patrzy na nie, patrzy i nagle odwraca sie do mnie, zabrał mi z ręki swoją butelkę z soczkiem, przyłozył ją do szyby i mowi do chomików "am am"
dzięki kochana, u mnie już oki pozytywne nastawienie a synuś słodki rozczulają mnie takie małe dzieciaczki

Cytat:

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

idę na zakupki - tym razem dla mojego dużego mężczyzny teściowa dala nam na garnitur
dla teściowej

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:18   #4670
81gosia
Zadomowienie

wrzuciłam 1 fotkę do klubu - co prawda brzuch słabo widać ale nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem tego zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
super, że zakup się udał i samochód się Wam podoba a co kupiliscie za furę?
nissana primerę kombi z 2001r
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-06-18, 14:40   #4671
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

hi, hi.. widze ze zarty sie dooopeczki trzymaja? udanych zakupkow i pochwal sie jak wrocisz
Stary 2011-06-18, 14:44   #4672
81gosia
Zadomowienie

ale tu cisza
zawsze jak ja jestem to nikogo nie ma

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

o zaczęło u nas grzmieć
Stary 2011-06-18, 15:08   #4673
agnieszka 0605
Zakorzenienie

spray - widzę Cię co u Ciebie?

Stary 2011-06-18, 15:13   #4674
lullaby_ml
Zakorzenienie

Spray ja tez Cie widze dołaczam sie do pyt Agi-jak tam?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

A w ogoloe to trzymac za mnie kciuki bo dzisiaj postanowilam zrobic swoja pierwsza babke w zyciu
Stary 2011-06-18, 15:23   #4675
cotynato
Zakorzenienie

jeju jak mnie brzuch i nerki bolą normalnie taka wnerwiona od tego jestem że szok. Ledwo chodzę. I jeszcze ten durny pies wchodzi do windy i sika, ubiję drania, serio

Wymianka.
Stary 2011-06-18, 15:23   #4676
spray
KWC

Co u mnie? A nic ciekawego. Wczoraj robiłam test obciążenia glukozą i w poniedziałek będę wiedziała co i jak. W smaku tak glukoza była nawet znośna, coś jak przesłodzona herbata z cytryną (bo wycisnęłam połówkę), a obawiałam się, że to nie wiadomo jakie paskudztwo, tak tu niektóre pisały...
Jeśli chodzi o ciuszki dla dziecka to myślę, że jestem w czołówce, dzisiaj zrobiłam przegląd Erykowej wyprawki i wyszło, że mam już ponad setkę ubranek do rozmiaru 68 włącznie Ale co się dziwić skoro codziennie coś dokupuję.
A co do stanika - ja zawsze śpię w biustonoszu - tak jak cotka boję się dwóch flaków i w ogóle mi to w spaniu nie przeszkadza.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:42   #4677
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml;27594884

[/COLOR
A w ogoloe to trzymac za mnie kciuki bo dzisiaj postanowilam zrobic swoja pierwsza babke w zyciu
ale mam ochotę na słodkie oby Ci wyszła! Ja jestem marny cukiernik, nic nie piecze

Stary 2011-06-18, 15:53   #4678
mucka21
Rozeznanie

Jestem na chwilę, wróciłam nie dawno z rybek a zaraz muszę iść z tż znajomym domu pilnować bo u nich jest wesele i nikogo nie będzie a mają firmę transportową i ktoś z ich nieobecności mógł skorzystać
Na rybkach fajnie było, trochę małych rybek złapałam ale mnie satysfakcjonuje takie łowienie - wolę ciągle małe i może (?) jedną średnią dzidziusiowi się chyba podobało (albo nie ) bo jak stałam z wędką to szalało w brzuszku tak że nie mogłam się skupić na spławiku
Nie chce nam się iść pilnować, ale teściowa miała pilnować tylko ma występ i będzie później - zmieni nas. I mnie denerwowała z samego rana bo się bała że nie zdążymy z ryb wrócić i co chwile się pytała czy zdążymy wrócić i zaczęło po 13/14? padać to się zaczęliśmy zbierać (może teściowa deszcz zamówiła żebyśmy wcześniej wrócili) a jak się spakowaliśmy to przestało, pojechaliśmy jeszcze na festyn, ale za wcześnie żeby coś ciekawego było.
Ja zarz lecę, przeczytałam was ale nie mam czau skomentować, może będę miała tam neta to będę na bieżąco
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:59   #4679
81gosia
Zadomowienie

Zastanawiam się nad kupnem takiej książki
"POŻEGNANIE Z PIELUSZKAMI,
czyli jak łatwo i przyjemnie nauczyć dziecko korzystania z toalety"

i po woli wybieram się połazić po księgarniach poszukać fajnego pamiętnika dzidzi
Stary 2011-06-18, 16:18   #4680
19natka88
Zakorzenienie

Wróciłam, zdałam i padam na pyszczek Za chwilę jedziemy na "dorocznego grilla rodzinnego"

Cytat:
miałam po śniadaniu 150, 140, 147 niestety, a po obiedzie raz miałam 131 to też mi zakreśliła i powiedziała, że już 2 przekroczenia w tyg powyżej 120 są wskazaniem do insuliny - no to wziełam ale tylko do sniadania zamierzam brać na razie a do pozostałych posiłków nie bo zwykle się mieszczę U mnie też wskazaniem jest to, ze za mało wg niej jadłam i schudłam kilo przez tydzien.
Tez mi sie wydaje, że oni trochę przesadzają. Podobno w Poznaniu pozwalają miec do 140 po godzinie i bardziej idą w obcinanie diety niz w podawanie insuliny - zależy od regionu.

A owoce też mogę jeść - tylko wiadomo, nie kilo truskawek na raz i nie powinno się podobno łączyć z nabiałem - czyli lepiej same truskawki niż koktajl.
Oj no to ja takich nie miewam wyników Mi znowu powiedziała, ze 3 powyżej 130 są wskazaniem do insuliny Bądź tu mądry człowieku. Ja nie schudłam, waga nawet lekko podskoczyła Koktajlu nie piję bo bez cukru mi nie smakuje

Cytat:
a co do grila - to ja też się jakaś nierodzinna zrobiłam może dlatego, że od długiego siedzenia wszystko mnie boli.... więc rozumiem Cię ale takie mięsko z grila zjadłabym mniam! Tylko ciekawe czy mi teraz wolno???? Danika, natka - help!
Moja diabetolożka powiedziała, ze wolno grillowe rzeczy jeść Ja po takich daniach mam idealny wynik Tylko nie za dużo chleba do tego.

Cytat:
możesz zjeść np filet z kurczaka z grila, albo polędwiczkę wieprzową, chudy schab, rybę, najlepiej pieczone w folii. Jeśli to ma być obiad to 1 pojedynczy filet z kuraka bedzie ok, do tego 2 małe ziemniaki i jakies warzywa albo sałatka.
Kiełbasek i innych takich skrzydełek czy karkówki nie powinnaś.
Gosia za chwilę zgłupieje bo każda diabetolożka coś innego mówi
Moim zdaniem najlepiej spróbować jak nasz organizm reaguje na dane rzeczy

Zmykam dziewczynki

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości