|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Ja to właśnie czasami mam dni kiedy to, nakręcanie się to moje drugie imię
![]() A tak serio to zwyczajnie spanikowałam. Mały jest raczej regularny a ani wczoraj przed snem - a zazwyczaj rozpychał się już na dwie strony. Ani rano kiedy to też czasami aż mnie budził. Dzisiaj nawet nie drgnął jak go zaczepiałam aż mu małe trzęsionko zrobiłam. Dopiero jak wstałam i tatuś zaczął badać sytuacje to łaskawie oddał 2 kopniaczki na jego policzek i już byłam spokojniejsza
|
|
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
a u mnie po odstawieniu luteiny znów skurcze
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne - witamy witamy
Konradek - uroczy on i mój Ci on opowiadaj, opowiadaj - ciesz się i chwal mądrym synusiem glukoza - kurcze wiesz normy są jednak chyba do 140 danika mi podpowiedziała co i jak i dam radę! Bo MUSI być dobrze!!zastaw Avent - chyba kupie wszystko od razu, kase i tak mam odłożoną, a jak dojdą koszty przesyłki to będzie jeszcze drożej... Po obronie biorę się za zamówienia a co do bieli - mocne???? i czemu musisz odstawić?? wczoraj mieliśmy hydraulika, jeszcze tylko poniedziałek i będzie można malować ścianę, rozkładać wykładzinę i pokój małej zacznie coś przypominać
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-18 o 12:52 |
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
ja nawet nie wiem jak to sie czuje
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka, Aguś - nie takie mocne jak kiedyś na szczęscie
![]() Aga ale zazdroszczę pokoiku Co do glukozy to na pewno dziewczyny się bardziej znają, ja nie miałam klopotów z tym więc sie mało interesowałam. Wiem za to na 10000% że masz się nie martwic |
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już wyczekuję poniedziałku żeby załatwić z wpisami i zacząć remont. Gdzieniegdzie uzupełnić gładź. Pomalować, wytrzeć wszystko dokładnie z kurzu i zamawiać łóżeczko
|
|
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka Małgosia nie ma czkawki w ogole
Dopiero teraz przed skonczeniem roczku go przestało tak nachodzić
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne - czyli co? znowu luteina?? a może to są już te skurcze Bra... coś tam - te przygotowujące?
moja mała też albo nie ma czkawki, albo ja wyrodna matka tego nie odróżniam od kopniaków i ruchów
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-06-18 o 13:07 |
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Takie regularne puknięcia delikatne. W jednym miejscu, ok. 5 minut. Wydaje mi się, że to czkawka ponieważ to już nie pierwszy raz a jest to za delikatne jak na kopniaczki i zbyt regularne. Poza tym przeważnie o tych samych porach. I tż to rzadko kiedy pod ręką czuje.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Tak? To się bidulek pomęczy chyba, bo coś często tą czkawę ma. |
|
|
|
|
#4661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale czasami mam nadzieję że to te skurcze Braxtona-Hicksa. Z K. ich nie miałam - pierwsze skurcze zaczęły się dopiero w 41 tyg. No ale kazda ciąza jest inna, prawda Więc to moze byc mozliwe, mam nadziejeAga nie wiem z ta luteiną, pewnie tak. Zadzwonię do gina bo nie chce na własna ręke odkladac, brac znowu itd. |
|
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy kolejna wizyta? |
|
|
|
|
#4663 |
|
Wtajemniczenie
|
na pocieszenie Ci powiem, ze chyba to dzieci nie męczy. Zawsze miałam wrazenie ze czkawka była K. totalnie obojętna, a jak już zaczął kontaktować to go to nawet smieszyło - zwłaszcza jak był usypiany. Co mu się czknęlo to mowił zaraz "oooooo" i się śmiał
Więc na szczęście nie jest to nic uciążliwego![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- w poniedziałek wreszcie |
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze. Ja swojego czasu miewałam codziennie i do szału mnie doprowadzała, ale skoro dzieciom nie przeszkadza to kamień z serca
|
|
|
|
|
#4665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym lekarz tez mowil ze tydzien to tak naprawde przepasc jesli chodzi o maluszki bo one szybko rosna, wiec jesli moje mialo nawet te 311 gram w 19 tyg to nie jest powiedziane ze w 20 przybralo jakies 30-40![]() Cytat:
![]() Cytat:
powaznie a moj nick na spontanie wzial sie z piosenki![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- No sie rozpisalam a poza tym dzien dobry
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
cotka - też gdzieś czytałam, że czkawki dla maluchów wcale nie są nieprzyjemne, więc nic się nie martw!
lau - do poniedziałku mało czasu i dobrze, bo bedziesz wiedziała co i jak |
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- idę na zakupki - tym razem dla mojego dużego mężczyzny teściowa dala nam na garnitur |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mi pani na ślub makijaż walnęła to dlugo nie mogłam się przyzwyczaić![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- moje dziecię też jej chyba nigdy nie miało
|
|
|
|
|
#4669 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki, ja dziś pobudkę miałam o 6tej jak mężuś wstawał do pracy, później nie mogłam zasnąć bo mały zaczął kopać
nawet go trochę na telefon nagrałam no i pospałam do 10tej musiałam do miasta jechać kupić coś tej koleżance na panieński, sprzątanie, robienie sałatki, obiadu i się zmęczyłam normalnie![]() Cytat:
a co kupiliscie za furę?![]() Cytat:
Cytat:
widzę intensywny czas życzę miłego weekendu![]() Cytat:
a do rodzinki Tż trzeba się przyzwyczaić i poznać w końcu teraz to też Twoja rodzina będzie fajnie zobaczysz![]() Cytat:
pozytywne nastawienie a synuś słodki rozczulają mnie takie małe dzieciaczki![]() Cytat:
dla teściowej
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
wrzuciłam 1 fotkę do klubu - co prawda brzuch słabo widać ale nie mogłam się powstrzymać przed zrobieniem tego zdjęcia
nissana primerę kombi z 2001r
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hi, hi.. widze ze zarty sie dooopeczki trzymaja? udanych zakupkow i pochwal sie jak wrocisz
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
ale tu cisza
zawsze jak ja jestem to nikogo nie ma ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- o zaczęło u nas grzmieć
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
spray - widzę Cię
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Spray ja tez Cie widze
dołaczam sie do pyt Agi-jak tam?---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- A w ogoloe to trzymac za mnie kciuki bo dzisiaj postanowilam zrobic swoja pierwsza babke w zyciu
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
jeju jak mnie brzuch i nerki bolą
|
|
|
|
#4676 |
|
KWC
|
Co u mnie? A nic ciekawego. Wczoraj robiłam test obciążenia glukozą i w poniedziałek będę wiedziała co i jak. W smaku tak glukoza była nawet znośna, coś jak przesłodzona herbata z cytryną (bo wycisnęłam połówkę), a obawiałam się, że to nie wiadomo jakie paskudztwo, tak tu niektóre pisały...
Jeśli chodzi o ciuszki dla dziecka to myślę, że jestem w czołówce, dzisiaj zrobiłam przegląd Erykowej wyprawki i wyszło, że mam już ponad setkę ubranek do rozmiaru 68 włącznie Ale co się dziwić skoro codziennie coś dokupuję. A co do stanika - ja zawsze śpię w biustonoszu - tak jak cotka boję się dwóch flaków |
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Rozeznanie
|
Jestem na chwilę, wróciłam nie dawno z rybek a zaraz muszę iść z tż znajomym domu pilnować bo u nich jest wesele i nikogo nie będzie a mają firmę transportową i ktoś z ich nieobecności mógł skorzystać
![]() Na rybkach fajnie było, trochę małych rybek złapałam ale mnie satysfakcjonuje takie łowienie - wolę ciągle małe i może (?) jedną średnią dzidziusiowi się chyba podobało (albo nie ) bo jak stałam z wędką to szalało w brzuszku tak że nie mogłam się skupić na spławiku ![]() Nie chce nam się iść pilnować, ale teściowa miała pilnować tylko ma występ i będzie później - zmieni nas. I mnie denerwowała z samego rana bo się bała że nie zdążymy z ryb wrócić i co chwile się pytała czy zdążymy wrócić i zaczęło po 13/14? padać to się zaczęliśmy zbierać (może teściowa deszcz zamówiła Ja zarz lecę, przeczytałam was ale nie mam czau skomentować, może będę miała tam neta to będę na bieżąco
|
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się nad kupnem takiej książki
"POŻEGNANIE Z PIELUSZKAMI, czyli jak łatwo i przyjemnie nauczyć dziecko korzystania z toalety" i po woli wybieram się połazić po księgarniach poszukać fajnego pamiętnika dzidzi
|
|
|
|
#4680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, zdałam i padam na pyszczek
Za chwilę jedziemy na "dorocznego grilla rodzinnego" Cytat:
Bądź tu mądry człowieku. Ja nie schudłam, waga nawet lekko podskoczyła Koktajlu nie piję bo bez cukru mi nie smakuje![]() Cytat:
Tylko nie za dużo chleba do tego.Cytat:
![]() Moim zdaniem najlepiej spróbować jak nasz organizm reaguje na dane rzeczy Zmykam dziewczynki |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

danika mi podpowiedziała co i jak i dam radę! Bo MUSI być dobrze!!
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

Dopiero teraz przed skonczeniem roczku go przestało tak nachodzić

Więc to moze byc mozliwe, mam nadzieje

dla teściowej
widze ze zarty sie dooopeczki trzymaja?