Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 17:25   #2971
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Andziotku kochana Ty jadasz prawie wszystko,czy można zjeśc jakieć ciasto np wz-kę?
ja dziś zjadłam na obiad (w STP)- pulpeta ze szpinakiem i w sosie pieczarkowym do tego kluski śląskie, surówka z kapusty (mało) i popiłam colą
nie wiem czy małej nie zaszkodzi
ale nie mogłam się opanować

słodycze jem normalnie
mleczko smaczniejsze jest

ja mogę tylko napisać jakie jest moje podejście do jedzenia i karmienia ...
zresztą już wiele razy je pisałam ....
moim zdaniem należy jeść jak najbardziej różnorodnie,
żeby dostarczać odpowiednie składniki i sobie i dziecku,
a jeżeli po drodze pojawi się uczulenie lub brzydkie kupy, ewentualnie nasilenie objawów brzuszkowych
to wtedy wyeliminować przyczynę ...
nie pozbywać się z góry wszelkiego ryzyka ...
nie jedząc prawie nic

idę bańki dmuchać

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:37   #2972
bzyczka1
Zakorzenienie

Popieram Andziot w 100% co do jedzenia naszego
ja jak już pisałam, jem truskawki, czekoladę, ciasta, smażone i malutkiej nic nie jest

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:40   #2973
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Wrzuciłam kilka fotek do albumu z okazji miesiąca Aluśki
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:53   #2974
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
nie budzić !
wyniki morfologii nie są takie złe ale mogłyby być lepsze,
tymi pogrubionymi się nie przejmuj - one są ok
andziotka dzięki za odpowiedź Może w przyszłym tygodniu dodzwonię się do naszej lekarki i do nas przyjedzie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
co do badan nei mam pojecia, ale jak spi to nie budz! wszyscy mowia, zeby nie budzic tylko sie cieszyc ze dziecko spi, moja tez ma takie dni i paradoksalnie lepiej wtedy sypia w nocy.
anula miałaś rację W nocy też nam ładnie spała, ciurkiem 7h

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Własnie okresu dostałam, spodziewałam się bo od dwóch dni bolały mnie cycusie, a od wczoraj czułam jajniki, no i dzisiaj @ przylazła, a dopiero 4 dni nie karmię, no spieszno @ było, że tak szybko się @ pojawił. A tak fajnie było bez :P
Grrr to pewnie i mnie też niedługo dopadnie bo nie karmię od wczoraj

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

na prawde czuje sie samotna
praktycznie przy dziecku jestem cały czas sama
nie mam pomocy od nikogo
jak tz w pracy to moge liczyc tylko na siebie
troche to przytłaczajace
Grazinku nie smutkaj się Ja też jestem najczęściej sama z Igusią ale ja mam taki charakter, że mi to pasuje Jestem samolubną matką i lubię mieć dziecko tylko dla siebie Jak nawet ktoś do mnie wpadnie w odwiedziny to trochę się wkurzam bo gdy np. karmię Małą to nie mogę jej w 100% poświęcić tego czasu tylko z kimś muszę gadać. TŻ też pracuje a po pracy często ma coś do załatwienia, a to zakupy a to coś z autem, zawsze coś się znajdzie.
We wtorek wylatuje z kraju i nie będzie go aż do piątku. Ciekawe jak to będzie
No ale myślę tak jak andziotka i cieszę się każdym dniem z córcią. Ona się tak szybko zmienia i rośnie i jest każdego dnia trochę inna więc chcę jak najwięcej z tego okresu zapamiętać no i być przy niej, bo to co my przeżywamy to jedno a nasze maluszki... dla nich cały świat jest nowy, każdy odgłos, zapach, każde doznanie jest nowe i w sumie też muszą się same z tym uporać My mamuśki możemy im tylko pomagać, stwarzając jak najdogodniejsze warunki do poznawania świata.
No i najważniejsze - Sebuś przecudny A ten uśmiech

Cytat:
(...)wiem jedno mały sie tym krztusi mimo ze mu powolutku podaje ale to jest chyba za słodkie...
Może spróbuj strzykawką, ja tak podaję Debridat. Mam małą strzykawkę 2ml i tym podaję jej powolutku lek. Nie krztusi się ale często połyka powietrze więc to też nie jest do końca idealna metoda ale jak jej podawałam z kubeczka to się krztusiła więc wolę "mniejsze zło"

Cytat:
on sie zaachowuje jakby miał jeden zwój wiecej od kury!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Jak położyli mi moje maleństwo na brzuchu to płakałam ze szczęścia
mamaoptymistka No i najważniejsze, że Franuś jest z Tobą cały i zdrowy
Co do karmienia - moja Iga też na początku cały czas wisiała na cycu. Jak ją odłączyłam to był płacz albo drzemka 5-10 minut i znów wołanie UU. Do tego doszły bóle brzuszka więc koniec końców wylądowała na butli i teraz je regularnie, najczęściej co 3h. Wieczorem tylko częściej woła.
Ale ogólnie, to tak, dzieci regulują się z jedzeniem najczęściej po 4 tygodniach. Wtedy ssą efektywniej i laktacja też jest już w miarę wyregulowana

anulinka - ja to jestem jednak jedna z tych co to w domu lubi siedzieć Najchętniej to bym siedziała z Małą i ze 3 lata w domu a najlepiej 7 Koleżanki twierdzą, że mi się odmieni i będę chciała za chwilę pracować choćby na 1/2 etatu ale już w te odmiany tak bardzo nie wierzę bo też się nasłuchałam, że jak urodzę pierwsze dziecko to nie będę chciała następnego dłuuugo dłuugo, co się w moim przypadku nie sprawdziło. Mimo, że Igunia dała nam już trochę popalić to wcale nie ostudziła mojego instynktu macierzyńskiego i po każdych przytulankach zastanawiamy się z TŻ'tem "czy będzie z tego dziecko" i liczymy jaka różnica wiekowa by była

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Acha, po dzisiejszym shoppingu uprzejmie donoszę, iż:
WYPRZEDAŻĘ są w :

SMYKU - całkiem sporo fajnych rzeczy, legginsy po 15zł, zestawy sukienka leginsy po 45, bodziaki, buciki śliczne po 15zł, skarpetki. Jest na pewno w czym wybierać.
RESERVED - przecenione super sukienusie dla dziewczynek, takiej króciutki, z mięciutkiego a'la dżinsu z falbankami na pupie - cudne. Ceny nie pamiętam ale na pewno ładnie przecenione. Nie wiem czemu nie wzięłam I jest legginsy z sukienką bawełniane - też super. Dużo przecenionych bluzeczek/kaftaników - ja ich nie używam.
H&M - też całkiem sporo przecenionych rzeczy ale jakoś wyjątkowo na nic się nie zdecydowałam, mimo że bardzo lubię tą sieciówkę.

Nie kupiłam jednak dla dziecia nic, zaczekam chyba najpierw na MC, jakoś tak najbardziej mi pasują ich ciuchy jeśli chodzi o jakość i kolorystykę.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:55   #2975
Klaterina
Zadomowienie

zbieram sie do napisania posta godzinę, ale albo była kupa, albo płacz

pospaliśmy sobie z Radkiem, synuś i mamusia na łóżku obok siebie poprasowałam kilka kaftaników, ale tak niemrawo machałam żelazkiem, że dałam sobie spokój. Zaraz Młody zaśnie - mam nadzieję szybko - to znowu idę spać a na zakupy wygonię mężula

princi dużo sił i dla Ciebie i dla Flavia
Stary 2011-06-18, 17:59   #2976
moria44
Wtajemniczenie

P.S. Mała prywata do eweski :
Kochana, gdzie najlepiej kupić kosmetyki MAC, szukam tego podkładu:
MAC, Mineralize Skinfinish Natural Powder
którego recenzję masz na blogu
Na allegro go nie widzę I jaki masz kolorek?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:03   #2977
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
P.S. Mała prywata do eweski :
Kochana, gdzie najlepiej kupić kosmetyki MAC, szukam tego podkładu:
MAC, Mineralize Skinfinish Natural Powder
którego recenzję masz na blogu
Na allegro go nie widzę I jaki masz kolorek?
Kochana nie wiem gdzie najlepiej kupić kosmetyki MAC, chyba w sklepie ich, to jest puderek z konkursu który kiedyś wygrałam bo Mac-a jeszcze sama nigdy sobie nie kupiłam.
Kolorek mam Light.

Princi dużo siły, zdrówka dla synusia, wracajcie już do domku
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:15   #2978
moniqac
Zadomowienie

eweska sielecki mam rzut beretem. to czekamy na ładną pogodę .

daisulka tak sobie o Tobie dzisiaj myślałam jak sobie biedna poradzisz jak będziesz musiała miec tą operacje?! może do Mamy wyjedziecie z Gabi? bo teściowa pewnie nie będzie pozuwała się do obowiązku .

mnie napierni.cza tak masakrycznie kark, że jak wstaje do Małego w nocy to z takim bólem głowy że szok. prawie na okragło boli. ych. rehabilitacja dopiero 28.06 .

kurcze - dziewczyny obcinałam Małemu paznokietki i chyba mu za krótko jednego obcielam . nie leciała krew ani nic, ale nie mam nawet białej końcówki wściekła jestem na siebie. myślicie że jest prawdopodobieństwo że mu będzie wrastał (odpukać)? może po prostu odrośnie. zła jestem matka.

a tak w ogloe od 4.30 urządzil mi maraton jedzeniowy - wisiał na cycu po 10 minut co godzinę.

i mimo iż jest na mleku AR i nie ulewa to i tak co 3h musi jeść. a je sporo .

mamaoptymiska niezzły maraton, współczuję.

Aga.M - widzisz - ta folia to jednak na spacerówkę - do gondoli nie ma. i wieloprzepływowe smoki do mleka AR i butelek TT nie pomagają - mleko jest b. gęste - ja wlasnie w wieloprzepływowych powiększałam dziurkę.

mimbi jak tylko będziesz pisać dawaj namiary na gazetę - napędzimy im sprzedaż (ale tylko wtedy kiedy będzie Twoj artykuł ).

Niuniu dzisiaj prawie wcale nie śpi dobrze, że jest TZ.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-06-18 o 18:18
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:15   #2979
MoniaK
Zakorzenienie

Princi, dużo siły i zdrówka trzymamy kciuki abyście szybko wyszli ze szpitala

Moria, Ty jesteś dla mnie taka matka polka z prawdziwego zdarzenia Trochę Ci zazdroszczę, bo ja czuję się czasami jak wyrodna matka i marzę aby ktoś mnie przy dziecku odciążył.

Grazin, co ten Twój tż? Odebrał w końcu?

Mama do mnie przyszła i mogę choć trochę posprzątać sobie, bo sama z Tymkiem to ledwo obiad zdążyłam zjeść
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:24   #2980
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

moj tż zachował sie dziś skandalicznie
nie chce go na oczy widziec
od 2 godzin siedze i rycze!
jak można być takim kretynem!!!
czasem załuje ze z nim jestem
bardzo
ale jest sebek i bede musiała przełknąć kilka rzeczy bo nie chce dziecku rodziny rozbijać na starcie.
ale nie wiem jak to bedzie
pewnie kiedys zostane samotną matką...
mam dzisiaj straszny dzień

Stary 2011-06-18, 18:26   #2981
caffelate05
Rozeznanie

Mamusie, mam pytanie o butelki tommee tippee a dokładniej tę rurę w środku. Chyba moria kiedyś o to pytała a ja mogę teraz znaleźć tego wpisu i jestem zielona Tam w tej rurce w środku jest dziurka czy jej nie ma (ja nie widzę). I do czego jest ta mini szczoteczka. Help. Opakowanie TŻ wyrzucił a ja chciałabym używać tej butelki

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 18:38   #2982
Klaterina
Zadomowienie

mężu pojechał na zakupy, Młody śpi to ja lecę prasować, może zajrzę jeszcze wieczorkiem

Grazin
Stary 2011-06-18, 19:03   #2983
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Aga.M - widzisz - ta folia to jednak na spacerówkę - do gondoli nie ma. i wieloprzepływowe smoki do mleka AR i butelek TT nie pomagają - mleko jest b. gęste - ja wlasnie w wieloprzepływowych powiększałam dziurkę.

mimbi jak tylko będziesz pisać dawaj namiary na gazetę - napędzimy im sprzedaż (ale tylko wtedy kiedy będzie Twoj artykuł ).

Niuniu dzisiaj prawie wcale nie śpi dobrze, że jest TZ.
Czytam dziewczynki, że Wy zmieniacie smoczki w butelkach tt przy mleku AR - a ja nie może mecze tym dziecko?? Mała daje rade, fakt troche musi sie pomeczyc, ale ssanie z piersi też nie jest łatwe... my nadal korzystamy ze smoczka 1.

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Mamusie, mam pytanie o butelki tommee tippee a dokładniej tę rurę w środku. Chyba moria kiedyś o to pytała a ja mogę teraz znaleźć tego wpisu i jestem zielona Tam w tej rurce w środku jest dziurka czy jej nie ma (ja nie widzę). I do czego jest ta mini szczoteczka. Help. Opakowanie TŻ wyrzucił a ja chciałabym używać tej butelki
Nie wiem za berdzo o jaka dziurke chodzi, a ta mini szczoteczka jest do mycia rurki i tego gumowego kapturka
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:11   #2984
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Witam Mamuśki
Monia, Martynka, Siasiu będzie po pewnym czasie dobrze z TŻ`tami. U mnie też były spięcia. Nawet wyjechałam do Poznania z małym na jakiś czas, bo miałam go serdecznie dość. Nie chciałam oglądać jego mordy. A co gorsze zaczął pić. Na szczęściejuż przestał, bo nasza wspólna koleżanka wbiła mu coś do pustej czaszki. Byłam w tym Poznaniu. On nawet nie wiedział gdzie jestem. Pisał, dzwonił. Nie odpisywałam, nie odbierałam. Po pewnym momencie odebrałam i prosił żebyśmy wrócili, że tęskni za nami. Wróciłam, płakał, przepraszał i mówił, że nigdy nie pozwoli nam więcej odejść... Czas pokaże

Dziewczyny śliczne zdjęcia Waszych bobasków Grazin Twój Sebo to normalnie będzie taki super facet, że szok , a TŻ`tem się nie przejmuj. Zadzwoni i przeprosi jeszcze

Mój Adrian na szczęście potówek nie ma, ale zastanawia mnie jego bardzo sucha i łuszcząca się skóra na buzi. Smarowałam oliwką, oilatumem kąpałam i smarowałam emulsją do ciała i nic. Żadnych efektów.

Mój synuś robi jedną kupkę na dzień. Nie wiem czy to normalne. Do tego walczę z ciemieniuchą już długooo

Mamusie w dwupaku : ROZPAKOWUJCIE SIĘ W KOŃCU CZEKAMY NA WAS!!

Piszę tego posta już bardzo długo, bo Adrianek nie pozwala mi ani na chwilkę usiąść. Ostatnio strasznie marudny się zrobił. Już nie wiem sama o co mu chodzi. Niby najedzony, przebrany, noszę go, przytulam a on i tak swoje i tak. Wcześniej taki nie był

Cholerka, podczytuję Was, ale marudzenie mu się włączyło więc nie za dużo mam czasu dla siebie. Jak nadrobię to już nie napiszę a jak już odpisuję to pół dnia mi to zajmuje i w międzyczasie połowę zapomnę

A na koniec wklejam zdjęcie mojego synka z uśmiechem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17062011600.jpg (78,7 KB, 33 załadowań)
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 19:16   #2985
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

martulka dzięki w imieniu Sebka uśmiechy naszych dzieciaków są prze rozkosznetż jak na razie nie dzownił ja dzwoniłam kilkanaście razy (nie wiem czemu jestem tak głupia i dzwonie) ale nie odbiera.

pisałam do jego mamy bo ma tam spac , od niej telefonu tez nie odbiera...

mam złe przeczucia ze mnie zdradza

jak sie dodzwoniłam raz oderbał tel w kieszeni i słysząłm jak gada i śmieje sie z jakas laską. normlanie sie tak zagotowałam !!!!!!!!!
nie wiem jak on moze byc tak nie rozsądny!
jak mnie zdradzić to go wy.pie.r.dddddddddddddddd ddole na zbity pysk.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

tylko jak ja to sprawdze czy mnie zdradził
Stary 2011-06-18, 19:31   #2986
Martulka000
Raczkowanie

Grazin tego już nie sprawdzisz... Ale kolo się dziwnie zachowuje. I oni niby są wielce dorośli. Tylko tak myślą
A z Sebciem sama sobie poradzisz... Ja sama wszystko robię od początku do teraz i jakoś daję rade. Tyle co czasem weźmie go na chwilkę na ręce i to wszystko
Nie dzwoń, odpuść. Zatęskni i zadzwoni. Mi też było trudno nie odpisywać i nie odbierać, ale zacisnęłam zęby i zrobiłam swoje
Poza tym mi się śniło, że mój TŻ podczas naszej nieobecności był na jakiś baletach, ktoś mu zrobił dosypkę i bzykał panienki, a później mi się do tego przyznał i stwierdził, że Adrianek chyba będzie miał rodzeństwo... Kurde tak się tym przejęłam, że jęczę mu o tym już 3 dzień a on mnie uspokaja, że to tylko zły sen... Także się nie przejmuj kochana :pocieszacz:

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Ten mój piernik zawsze powtarza, że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal... Idiota... Myśli, że jest mądrzejszy od telewizora

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Nie wiem dlaczego oni się tak zmieniają jak dziecko się pojawi. Mój mnie nie rozumiał, że sama wszystko robię i mam prawo być zmęczona. Zwyczajnie mi się dziwił i jak wstawałam rano to on zawsze : A CO TY TAKA ZAJECHANA?? jakby debil nie wiedział
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-06-18, 19:36   #2987
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

buraki z tych facetów...
nie mysla głowa

mały się kręci idę go kąpciać
Stary 2011-06-18, 19:42   #2988
Martulka000
Raczkowanie

Święte słowa Grazin kochana
za odwagę pociśnięcia wszystkim świntuchom!!
Też zaraz będę się zbierać do kąpania, ale tak szkoda mi młodego budzić, bo śpi, aż miło

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Dziewczyny Wasze dzidzie też mają ciemieniuchę?? Czym im to robicie ?? Bo ja smaruję dyń oliwką, odczekuję 15-20 min i czeszę sztoczeczką. To jakoś słabo pomaga. Bo albo nie umiem mu tego cholerstwa wyczesać albo mu to powraca
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-06-18, 20:16   #2989
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

my nie mamy ciemieniuchy ale z tego co wiem trzeba robic tak jak Ty. jeszcze słyszałam zeby oliwa z oliwek smarowac i czapeczke załozyc i potem wyczesac.
kiedy sie ciemieniucha robi?
jest jakas reguła?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

moria zapomniałam Ci odpisac ja podaje pipetka ta gripe water. po mału a i tak wydaje mi sie ze sie sebek udusi.
Stary 2011-06-18, 20:24   #2990
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
tylko jak ja to sprawdze czy mnie zdradził
Jezeli by zdradzal, to sie wyda. A sprawdzic tez bardzo prosto

Martulka co do ciemieniuchy, to dzisiaj na art na ten temat trafilam. Podobno nalezy ciepla oliwka smarowac a nie taka chlodna prosto z butelki. Ale czy dziala, to nie wiem.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:26   #2991
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Acha, po dzisiejszym shoppingu uprzejmie donoszę, iż:
WYPRZEDAŻĘ są w :

SMYKU - całkiem sporo fajnych rzeczy, legginsy po 15zł, zestawy sukienka leginsy po 45, bodziaki, buciki śliczne po 15zł, skarpetki. Jest na pewno w czym wybierać.
RESERVED - przecenione super sukienusie dla dziewczynek, takiej króciutki, z mięciutkiego a'la dżinsu z falbankami na pupie - cudne. Ceny nie pamiętam ale na pewno ładnie przecenione. Nie wiem czemu nie wzięłam I jest legginsy z sukienką bawełniane - też super. Dużo przecenionych bluzeczek/kaftaników - ja ich nie używam.
H&M - też całkiem sporo przecenionych rzeczy ale jakoś wyjątkowo na nic się nie zdecydowałam, mimo że bardzo lubię tą sieciówkę.

Nie kupiłam jednak dla dziecia nic, zaczekam chyba najpierw na MC, jakoś tak najbardziej mi pasują ich ciuchy jeśli chodzi o jakość i kolorystykę.

dziękujemy za sprawozdanie promocyjne
kupiłaś coś Igusi ????????
powiem CI że jak dla niemowlaczków to rzeczywiście MC ma fajne ciuszki ale już dla takich jak Zosia to jakoś u nas baardzo mały wybór jest i takie jakieś nijakie te ciuszki

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
kurcze - dziewczyny obcinałam Małemu paznokietki i chyba mu za krótko jednego obcielam . nie leciała krew ani nic, ale nie mam nawet białej końcówki wściekła jestem na siebie. myślicie że jest prawdopodobieństwo że mu będzie wrastał (odpukać)? może po prostu odrośnie. zła jestem matka.
spoko, nic mu się nie stanie

Cytat:
moj tż zachował sie dziś skandalicznie
nie chce go na oczy widziec
od 2 godzin siedze i rycze!
jak można być takim kretynem!!!
czasem załuje ze z nim jestem
bardzo
ale jest sebek i bede musiała przełknąć kilka rzeczy bo nie chce dziecku rodziny rozbijać na starcie.
ale nie wiem jak to bedzie
pewnie kiedys zostane samotną matką...
mam dzisiaj straszny dzień

pewnie rzeczywiście tż nabroił, ale może da się mu wybaczyć ???
to, że rozmawiał z jakąś kobietą nie znaczy od razu że Cię zdradza !
trzeba mieć większe dowody

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość

te uśmiechy są boskie

położyłam już Gabrysię spać,
ale jej się obudziło
mężul podchodzi do łóżeczka a ona się zaciesza do niego jakby jakiś super prezent dostała
i jak tu się złościć na taką cudną córunie

no nic muszę do pełna zatankować Gabi może wtedy zaśnie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:36   #2992
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

/Lolka!!!!!!!!!!! czesc kochana jak sie czujesz??
jak malusze??
Serdeczne gratulacje!

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

andziotku masz racje musze miec wiecej dowodów
ale jak to zrobił to juz moze sie ze swoim przyrodzeniem pozegnac

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

martulka prostuje. oliwa z oliwek jest zla na ciemieniuche bo powoduje grzybice () . a mi to poleciła kolezanka matka dwójki dzieci
Stary 2011-06-18, 20:48   #2993
Martulka000
Raczkowanie

Kurcze to znaczy, że ciemieniucha powraca. Cholera jasna. Chyba niezależnie od wieku sie pojawia. Koleżanka mówiła ponoć, że do roku czasu może się pojawić.

ale jestem wkur*wiona !! Matoł zasrany. Wystarczyło, że weekend przyszedł i on znowu do tych meneli idzie. Co za palant. Niech go ch*uj ściśnie !! I niech się tam zesra na tym pigalu nieszczęsnym... E tam. Parówczak i nic więcej. I jeszcze sapy, że nie chce żeby szedł. Widać jak mu na nas zależy. Skoro imprezy najważniejsze to bedzie trzeba jednak kopnąć do w i będę samotną matką. A i tak robię sama wszystko od karmienia po kąpanie to dam sobie sama rade bez durnego pomocnika !!

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Tylko jak wyjadę to znowu będzie mi płakał, żebyśmy wracali, że jak to on wielce nie tęskni... że się zmieni... Stara śpiewka. Zobaczymy jak przyjdzie. Jeden krzywy ruch i w mordę dostanie
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-06-18, 20:50   #2994
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Martynka z braćmi,
Uroczy widok

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a w ogole sie tak wkurzylam
bo dzwonil do mnie moj dobry kolega w pracy bo maja kryzys i czy bym jutro nie przyjechala np do pracy bo w poniedzialek oddanie i nikt nie umie poprawic tych rysunkow co ja robilam a sa zmiany.
po pierwsze jutro niedziela, po drugie ja z 5 tyg dzieckiem mam do pracy przyjezdzac?? nie ma juz innych ludzi?
wkurzylam sie! jestem na macierzynskim, nikt mi nie zaplaci za godziny w pracy plus chyba im odbilo.
kocham swoja prace ale bez przegiec...
Rzeczywiście Szkoda słów!

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
a pisalaprinciwciaz sa w szpitalu bidulka pisze,ze juz nie ma mleka i prawie na zalamaniu nerwowym
dużo siły dla Princi i za poprawę

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
W nocy były skurcze mocne ale trochę ustały i zasnęłam. Jak się obudzilam to zauważyłam że odszedł czop, pożegnałam się z synem bo uznałam że to już dziś.
Od 8:30 zaczęłam liczyć skurcze były co 7 minut więc pomyślałam że do 10 tej liczę jak będą regularne to jadę na IP.
Były bardzo regularne, po 10 tej zaczeliśmy się szykować: golenie, prysznic itd.
Na IP trafiliśmy o 11:30 i czekaliśmy na położną. Okazało się że rodzinna porodówka jest zajęta i mąż nie może na normalną ze mną wejść. Pożegnałam meża i spanikowana pojechałam na porodówkę, położna zbadała mnie i okazało sie że jest 4cm rozwarcia, zrobiła lewatywę i położyłam się na łóżku na KTG.
Skurcze postępowały szybko i były coraz mocniejsze, po pół godziny było już 6cm rozwarcia, a za następne pół 8cm. Ból był okropny, skakałam na tym łóżku z bólu.
Potem miałam już przeć kazały mi pod kolanami złapać nogi i mocno ciągnąć do siebie. Ja nie miałam wcale czucia w nogach i w rękach zupełnie jakby ich nie miała. To było straszne.
Parcie było trudne za szybko wypuszczalam powietrze, udało się za 3 razem, wmiędzyczasie mnie nacięli. Jak położyli mi moje maleństwo na brzuchu to płakałam ze szczęścia
Franuś urodził się owinięty pępowiną gdyby akcja nie była tak szybka niewiadomo jakby się to skończyło.
dziękujemy za opis. Najważniejsze, że już jesteście w komplecie.

Grazin

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Mamusie w dwupaku : ROZPAKOWUJCIE SIĘ W KOŃCU CZEKAMY NA WAS!!
No w końcu się rozpakujemy Już bliżej jak dalej

Uśmiech rozbrajający

Uwielbiam jak wklejacie zdjęcia uradowanych dzieciaczków. Nie ma nic piękniejszego jak ich uśmiechy

Lolka
Jak się czujecie?

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 20:53   #2995
mamaoptymistka
Zadomowienie

Martulka i Grazin
Stary 2011-06-18, 20:59   #2996
Martulka000
Raczkowanie

mamaoptymistka u Ciebie na szczęscie szybko poszło Gratulacje !!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cholerka coś mały mi kwiczy... Zasnąć nie może. A ten pajac bawi się w najlepsze.
Ciumka siosia (czyt. smoczka).
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-06-18, 21:02   #2997
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny ktore uzywaja mleka AR - czy macie jakis patent jak to podawac dziecku, zeby lecialo przez dziurke? Przez dwie dziurki nie leci, sie zapycha. Przez naciety smoczek to samo, obojetnie jak jest naciety, czy pojedynczo, czy na krzyz, czy na trzy naciecia. O pojedynczej dziurce to juz nie wspominam, mleko jest geste i w ogole nie chce leciec. Moze je rozrabiac w jakis inny sposob? Jutro kupie te smoczki wieloprzeplywowe albo do kaszki, bo teraz wszyscy dostajemy w leb przez to mleko. Jak powiekszylam dziurke to leci z takim cisnieniem, ze zalewa dziecko i nas. A dziecko dalej glodne.

PS. Jak chcecie sie pozbyc TZ, to proponuje wyslac go na miasto z tym chusta/nosidlem z dzieckiem w srodku. Nie ma kobiety/dziewczyny, ktora by sie nie obejrzala, zachwycala i rozplywala. Po dwudziestej dziewczynie juz przestalam reagowac, bez kitu.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 21:05   #2998
Klaterina
Zadomowienie

sobota powoli mija, poprasowałam, trochę mieszkanie ogarnęłam, Młody się obudził, popił cyca 10 minut i śpi dalej, ma taki śpiący dzień jak mama

zmykam dziewczynki z tatkiem film obejrzeć, do jutra
Stary 2011-06-18, 21:26   #2999
Martulka000
Raczkowanie

Mimbi skarbie mój to nie jest zainteresowany wychodzeniem z synem, gdyż uważa, że nie umie nic przy nim zrobić. I to wózkiem nie chce mu sie iść, a nie mówiąc, że poszedłby z chustą... Byłoby mu zwyczajnie ciężko, bo to taka piz*da wołowa jest. On wychodzi rzadko z nami na spacery. Sam tym bardziej nie pójdzie

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Jakby ktoś był zainteresowany to mam nowe fotki Niuniusia w albumie

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Dziewczyny jak wykąpałam maluszka, a na dworku jest ciepło to mogę z nim wyjść?? Oczywiście sweterek bym ubrała, opatuliła kocykiem i ciach. Można tak ??
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-06-18, 21:33   #3000
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore uzywaja mleka AR - czy macie jakis patent jak to podawac dziecku, zeby lecialo przez dziurke? Przez dwie dziurki nie leci, sie zapycha. Przez naciety smoczek to samo, obojetnie jak jest naciety, czy pojedynczo, czy na krzyz, czy na trzy naciecia. O pojedynczej dziurce to juz nie wspominam, mleko jest geste i w ogole nie chce leciec. Moze je rozrabiac w jakis inny sposob? Jutro kupie te smoczki wieloprzeplywowe albo do kaszki, bo teraz wszyscy dostajemy w leb przez to mleko. Jak powiekszylam dziurke to leci z takim cisnieniem, ze zalewa dziecko i nas. A dziecko dalej glodne.

PS. Jak chcecie sie pozbyc TZ, to proponuje wyslac go na miasto z tym chusta/nosidlem z dzieckiem w srodku. Nie ma kobiety/dziewczyny, ktora by sie nie obejrzala, zachwycala i rozplywala. Po dwudziestej dziewczynie juz przestalam reagowac, bez kitu.
Kochana wieloprzepływowe nic nie dają . Ja je mam i czasem Szymonek je, a czasem tak powolutku, że prawie wcale. TZ zrobił dziurę w tym wieloprzepływowym - poprostu wyciął nozyczkami - troche za dużą bo teraz leci strasznie, ale ja mam w planach zakupić inne smoczki moze 6+, może do kaszki.
Dam znac jak znajdę patent i Ty tez daj znać .

Grazin - podaje łapkę z problemami z TZtem.
A jesli Cie zdradza to wyjdzie - nie ma bata. Nie pozwól żeby to do Ciebie przylgnęło, ale jakbym usłyszała to co Ty w tel to bym . Może po prostu byl z kimś z pracy. Spokojnie - najpierw spokojnie - potem do kopniesz w tyłek jesli trzeba będzie.

andziotku - oglądalam mu paznokcia pod lampką i zastanawiałam się kiedy się uodpornie - przecież życie dopiero przed nami. a ja o wszystko mam ścisk w żołądku.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości