Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-18, 14:32   #2941
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Martynka z braćmi,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0553.jpg (35,5 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0552.jpg (34,7 KB, 75 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:38   #2942
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin; ma antybiotyk w kroplach, tylko pierwszy pediatra kazał 1x dziennie kropić a drugi u ktorego bylismy co 4 godz wiec dopiero od 2 dni ma porządnie kropione.
Juz ma troszke lepsze
Czemu dół lapiesz..
(ale jak Cie pocieszy to ja tez... mam dość siedzenia tutaj )

To moze za tydzien tez juz bedzie sie usmiechała do mnie
a Twoj Sebus wczoraj 4 tyg skonczył, nie ?

anulinka juz praca ?????? odpocznij !

24kasia86 hellooo

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:38   #2943
kasia1361
Zadomowienie

MoniaK masz świętą rację,dzieci są rózne,a co zrobić jak smoka nie chce
a tego nie wiem.
Mimbi świetnie,że bedziesz pisać w dzieciowej gazecie daj cynk w jakiej
Zmykam poleżeć może drzemkę walnę,Mania nadal spi

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2011-06-18, 14:41   #2944
martynka89
Zakorzenienie

Czy, to moze byc zwiastun porodu czy moj organizm robi mnie w balona?

Wczoraj w nocy znowu dopadly mnie bole, ale raz bolal mnie brzuch a raz krzyze. Pozniej jak znowu zaczal mnie brzuch bolec, to chcialo mi sie wymiotowac (slyszalam, ze podobno przed porodem organizm moze tak reagowac). Na razie cisza, ale noc to byla tragedia i nie wiem czy cos sie rozkreca, czy po prostu organizm szaleje.

Aha i mam pytanie co do smoczkow- uspokajaczy. Czy to prawda, ze mozna je uzywac dopiero po pierwszym miesiacu czy mozna wczesniej?
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:43   #2945
eweska
Moderatoreska

Dziękuję dziewczyny
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

eweska; przepiekny makijaz !!!!!!!!! miałam na swoj slub b. podobny tylko o wiele delikatniejszy (ale tez smoky eyes) i dałabym sie pokroic aby ktoś mnie jeszcze tak kiedys pomalował
Ejjj nie chcesz otworzyc swojego gabinetu?? Zostałabym Twoja klientka
Czy zdolności makijazu tez wrodzone

wiesz co zawsze interesowałam się makijażem, odkąd pamiętam, nie zawsze dobrze mi to wychodziło, ćwiczyłam dużo na sobie później na koleżankach i zaczęło lepiej wychodzić, później skończyłam kursy i tyle
Gabinetu nie otworzę bo z samym makijazem się nie opłaca, na razie maluję na śluby itp. ale z dojazdem no teraz już bez dojazdu, jak ktos chce to do mnie przyjeżdża.
Dziś malowałam siostrzenice męża, można zobaczyć na blogu

Dziś brzydka pogoda, więc pewnie zostaniemy w domku.
A w ogóle to leje się ze mnie jak nie wiem :/ po co ten @ już przychodził :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:45   #2946
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość

Wczoraj w nocy znowu dopadly mnie bole, ale raz bolal mnie brzuch a raz krzyze. Pozniej jak znowu zaczal mnie brzuch bolec, to chcialo mi sie wymiotowac (slyszalam, ze podobno przed porodem organizm moze tak reagowac). Na razie cisza, ale noc to byla tragedia i nie wiem czy cos sie rozkreca, czy po prostu organizm szaleje.

Aha i mam pytanie co do smoczkow- uspokajaczy. Czy to prawda, ze mozna je uzywac dopiero po pierwszym miesiacu czy mozna wczesniej?
to mogą , ale nie muszą być zwiastuny porodu, każdy organizm inaczej reaguje, a fałszywe alarmy też się czasem zdarzają...

a co do smoczków uspokajaczy, chyba mogą być od początku stosowane, mój Gabik nie umie ssać smoka raz, dosłownie raz się zassała, ale wypadł jej po 30sekundach i dałam sobie spokój

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 14:52   #2947
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy!!!! Moj mial to samo... taki wyprysk z biala koncowka i wtym samym miejscu. Przeszlo po 2 dniach. Tzeta korcilo by wycisnac, ale nie pozwolilam. Podobno to nic takiego. Antosiowi ropieje to samo oczko, ale juz coraz mniej. My zakrapiamy 2 razy dziennie, bo nie zawsze sie udaje by zakropic 4 razy dziennie.
Biedulko :przytulam: z powodu tych kciukow

Grazin Sebus smieje sie przepieknie

Dziewczonko wszystkiego najlepszego dla Niemowlaczkowej Alusi czekamy na foty!!!

Aga_pe wierz mi ja napewno mam podobna ilosc kilogramow do zrzucenia jak Ty po pierwszej ciazy

Siasiek moze masz jakas wage do

Mimbi albumik pierwsza klasa!!! Misia ma super pamiatke!

Czy nasze ciezaroweczki rodza???

Moja kumpela dzis rodzi... tej co kiedys niby wody odeszly tak mi dogryzala, ze urodzi wczesniej ode mnie, a sama przenosila ciaze poprosze o dla niej, bo sie bidna boi

Dzien dobry tak w ogole
Wyspalismy sie
Antek spal od 10 do 10 oczywiscie z przerwami na cycusia, ale szedl dalej spac po jedzonku. Obudzil sie o 5 i gadal do siebie przez ponad godzine, a mama spala potem dospalismy do 10

Idziemy dzisiaj na urodziny do kuzynki i kuzyna Antosia
Antek ma byc przebrany za Kubusia Puchatka

Bylam wczoraj na zakupach i chcialam sobie dzisny kupic jak juz wielkie w dupsku to za krotkie jakas poracha nie... ciuchy dla szczuplych i wysokich albo dla niskich i grubych
Kupilam tylko bluzke i pojde w spodniach ciazowych...

Ide pakowac prezenty!

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

My smoka przestalismy uzywac. Jak dziecko nie chce to nie ma co go zmuszac. Ostatnio wciskalismy by bol ryk to jak wyplul to od sufitu sie odbil Od tamtej pory leza i nie mam serca mu dawac...
Dziecko potrzebuje bardziej mamy i taty, przytulenia by poczulo sie bezpiecznie, a nie smoka.
Stary 2011-06-18, 14:58   #2948
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin; ma antybiotyk w kroplach, tylko pierwszy pediatra kazał 1x dziennie kropić a drugi u ktorego bylismy co 4 godz wiec dopiero od 2 dni ma porządnie kropione.
Juz ma troszke lepsze
Czemu dół lapiesz..
(ale jak Cie pocieszy to ja tez... mam dość siedzenia tutaj )

To moze za tydzien tez juz bedzie sie usmiechała do mnie
a Twoj Sebus wczoraj 4 tyg skonczył, nie ?

24kasia86 hellooo
tak wczoraj skończył 4 tyg wiec juz nioe jest noworodkiem

doła... czuje sie samotna, pogoda jest brzydka wiec na spacer nie pójde
tz nie ma i nie bedzie, dodatkowo sie z nim pokłuciłam i wyłaczył telefon... zabije go za to jak wróci do domu... nienawidze takiegoi czegos. palant

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość

niby nie powinno sie podawac wczesniej, tak połozna mówiła my podawalismy ale sebek nie umie go ssac

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

na prawde czuje sie samotna
praktycznie przy dziecku jestem cały czas sama
nie mam pomocy od nikogo
jak tz w pracy to moge liczyc tylko na siebie
troche to przytłaczajace
Stary 2011-06-18, 15:04   #2949
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyy, potówki to podobno właśnie takie białe krostki z czerwoną obwódką. Mój Tymuś ma tego sporo na buzi

Grazin

Spał aż 15 minut
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:04   #2950
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin nie masz blisko jakiejs kolezanki mamusi bys mogla wyjsc na wspolny spacer, pogadac... ?
Stary 2011-06-18, 15:06   #2951
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Jak patrzę na ten brud wkoło to muszę posprzątać ( w zeszłą sobotę nie zdążyłam, bo byliśmy na grillu u moich rodziców, a po drugie korzystam z okazji, że nie ma Pepe - nie chcę przy nim odkurzać ).

A tak w ogóle, to muszę się przyznać, że ja od 4 tygodni chodzę do pracy ( na 2 godziny dziennie ). Wiem, jestem pracoholiczka ( nie linczujcie za to ). Ale w ramach usprawiedliwienia napiszę, że dzisiaj słyszałam, że udowodniono naukowo , że kobieta spełniona zawodowo ( społecznie ) jest lepszą matką, niż taka spędzająca z dzieckiem 24 godziny na dobę i przeżywająca z tego powodu frustracje.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:10   #2952
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Grazin nie masz blisko jakiejs kolezanki mamusi bys mogla wyjsc na wspolny spacer, pogadac... ?
mama w pracy a potem ida na jakas impreze. zreszta moja mama przewaznie jest w pracy
co do kolezanek to jakos nie mam ochoty zadnej widziec.
potrzebuje tz a jego nie ma
Stary 2011-06-18, 15:22   #2953
andziot
Zakorzenienie

Grazin buziaczki dla Ciebie ! nie smutasuj się masz nas
wiem jak ciężko jest samemu przy dziecku, można kręćka dostać, ale powiem Ci że później dopiero docenia się te dni z takim maleństwem, bo czas strasznie szybko mija i nim się obejrzysz Sebuś pójdzie do przedszkola i będzie wołał : "mamo ja sam !!!" i nie będzie miał czasu na przytulanie

Paulizia udanej imprezki życzymy

mimbi zazdroszczę zdolności ! kurcze, jak to jest że jedni mają takie umiejetności a inni nie no i oczywiście czekam na pierwszy Twój druk

my po zakupach,
Gabulek grzeczny był,
Zosia też

teraz jemy budyń o smaku toffi

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:28   #2954
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane moje.
u nas nocka ok, ale moje dziecko juz ktorys z rzedu dzien po porannym karmieniu o 6 rano nie bardzo chce spac. budzi ja kupka ok 7:30, najpozniej o 8-mej i potem kolejna i potem jesc i kupka i tak sie bujamy do 10 tej conajmniej Dzisiaj TZ mi ja wzial a ja pospalam jeszcze chwilke, na szczescie teraz spi juz 3 godzine, wiec moglam zrobic sobie paznokcie odpoczac, poczytac gazetke, pogadac przez tel i skype z kolezankami

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello

Anula, u nas test maty dzień drugi - ekstra! Jakieś 20 min mam dla siebie w tym czasie

no dokladnie, mozna sie w tym czasie umalowac, uczesac, sniadanie zjesc, kawke wypic
bujaczek tez spelnia swoje zadanie, szczegolnie jak biore prysznic albo gotuje obiad, to ja wszedzie w tym lezaczku nosze za soba

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a ja chce CZEKOLADYYYYYYYYYYYYYY
przeciez jak zjesz kilka kawalkow to sie nic nie stanie, juz nien przesadzajmy dziewczyny, ja wczoraj wsunelam 5 kawalkow ptasiego mleczka i mala dzisiaj 4 piekne kupki z rana juz zasunela.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
A ja "sprzedałam" Pepe TŻ o 12. Poszli na spacer, a potem do rodziców TŻ ( bo niedawno zaczęło padać ). TŻ przyszedł po ekwipunek ( pampersy, chusteczki, butelkę z moim mlekiem itp. ) i wrócą dopiero pod wieczór ( żeby się babcia wnukiem nacieszyła ).
Czyli mam kilka godzin dla siebie Na razie sprzątam, potem siądę do zaległych papierów.
Ale i tak już tęsknię
ale ci fajnie, ja nie mam jak tak zrobic bo niestety mleka nie moge tyle sciagac i przez to jestem uziemiona z mala noo kocham ja, ale milosc miloscia a wyjsc by sie chcialo.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki znowu mam zaleglosci:/
Wczoraj dostalam okres jak zwykle skapo i bezbolesnie.
Jestem dzisiaj senna, malutka daje mi popalic ale kurde JAK JA JĄ KOCHAM! musze leciec, gosci mam pozdrawiam. Do później
okres?? wow! nie wyobrazam sobie dostac okres kurcze znowu nooo..tak fajnie jest bez..

Cytat:

mam dzis jakas depresje
.
kochana przytulam

Cytat:
u Gabi ta chyba potowka tak wyglada
Daisuniu kochana moze to byc i potowka i tradzik, ale co ty sie martwisz to tylko jedna krosteczka, moja zosia miala cala twarz w takich czerwonych ropnie rozognionych i tez zeszlo
na oczko uwazaj i smaruj bo rzeczywiscie ropki sporo

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
A ja chce Keeebaba!!!!

Otworzyli u mnie nową knajpkę z kebabem, Tż od 3 dni nie je obiadu tylko się tam stołuje twierdzi, że pycha - a mi slina cieknie po pas
ja tez chce kebaba i bym zjadla bez skrupulow ale tu dobrych u nas nie ma;(

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Mamaoptymistka tak jak już dziewczyny pisały,ja bym nie pozwoliła na robienie z suta smoka a tak to wygląda u was.
Moja mała też tak próbowała,jak widziałam ze nie ssie tylko ciumka to wyciągałam sutka z buzi.
Moja ma silny odruch ssania więc czasem daje jej smoka lub pozwalam na ciumkanie własnej piąstki.
ja robie dokladnie tak samo, chociaz ostatnio woli ciumkac wlasne piastki niz smoka
a co do kawy ja pije jedna slaba dziennie, ciacha jem przeciez nic tam strasznego w ciescie nie ma chyba coby dziecku zaszkodzilo?

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Jeszcze chcialam sie na szybko pochwalic takim cudem, ktore mamy dla malej:
http://eliankowepoddasze.blogspot.co...ie-rozowy.html

!!!
Slicznosci! Elianka robi cudne rzeczy. Znalam ja z innego watku ale nasze drogi sie neistety rozeszly

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dziś na zakupy jedziemy,
pogoda chyba do cudownych należeć nie będzie
aaa jednak tez sie na zakupy skusilas co?
udanych lowow

a u nas nie uwierzycie..jest 13 stopni i deszczyk kropi..bosko..caly tydzien ma byc taka pogoda

a w ogole sie tak wkurzylam
bo dzwonil do mnie moj dobry kolega w pracy bo maja kryzys i czy bym jutro nie przyjechala np do pracy bo w poniedzialek oddanie i nikt nie umie poprawic tych rysunkow co ja robilam a sa zmiany.
po pierwsze jutro niedziela, po drugie ja z 5 tyg dzieckiem mam do pracy przyjezdzac?? nie ma juz innych ludzi?
wkurzylam sie! jestem na macierzynskim, nikt mi nie zaplaci za godziny w pracy plus chyba im odbilo.
kocham swoja prace ale bez przegiec...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:31   #2955
martynka89
Zakorzenienie

Grazin
No ja wlasnie tez slyszalam, ze smoczki dopiero jak dzidzia miesiac skonczy, ale widzialam, ze niektore mamy daja szybciej.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:38   #2956
MoniaK
Zakorzenienie

Mam w domu pyszne czereśnie i mówią do mnie zjedz mnie Zjadłam dwie na razie, ciekawe czy nic małemu nie będzie

Anulinka, ja pamiętam jak Twoja córcia miała na buzi te krostki. Byłaś z tym u lekarza, co na to poradzić? Bo ja nie wiem czy panikować i lecieć z tym do lekarza

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-06-18 o 15:41
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:38   #2957
Kiara76
Raczkowanie

Mam pytanie : czy po 17 dniach od porodu może pojawić się okres ????
Przez ostatnich kilka dni miałam już prawie czystą wkładkę, ewentualnie jakieś jasne smugi się zdarzały, a tu masz, dzisiaj rano mnie normalnie zalało i to czysta krew, ciemnego koloru jak na okres. Nic mnie nie boli, ale czy to normalne, że tak szybko??? Karmię nadal piersią, nie dopajam, więc miałam nadzieję na spokojnych kilka tygodni, chociaż z Wiki @ mi wrócił po 4 czy 5 tygodniach (też szybko), ale żeby po 17 dniach, szok??? Bo chyba nic innego nie powinno być? Położna mówiła, ze macicia ładnie się obkurczyła, nic nie bolało, więc skąd takie coś???

Aha i jeszcze jedno, od kiedy można podawać Gripe Water? Niby jest napisane, ze po skończeniu 1-ego miesiąca, ale może już mogłabym podawać? Mała wczoraj i dzisiaj wisi mi na rękach, a jak odkładam to podkurcza nóżki i płacze, niby nic innego nie jadłam, ale może jednak to brzuszek?

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-06-18 o 15:42
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:46   #2958
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
bo dzwonil do mnie moj dobry kolega w pracy bo maja kryzys i czy bym jutro nie przyjechala np do pracy bo w poniedzialek oddanie i nikt nie umie poprawic tych rysunkow co ja robilam a sa zmiany.
po pierwsze jutro niedziela, po drugie ja z 5 tyg dzieckiem mam do pracy przyjezdzac?? nie ma juz innych ludzi?
wkurzylam sie! jestem na macierzynskim, nikt mi nie zaplaci za godziny w pracy plus chyba im odbilo.
i co ? zgodziłaś się ???
pozostawię to bez komentarza !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Przez ostatnich kilka dni miałam już prawie czystą wkładkę, ewentualnie jakieś jasne smugi się zdarzały, a tu masz, dzisiaj rano mnie normalnie zalało i to czysta krew, ciemnego koloru jak na okres. Nic mnie nie boli, ale czy to normalne, że tak szybko??? Karmię nadal piersią, nie dopajam, więc miałam nadzieję na spokojnych kilka tygodni, chociaż z Wiki @ mi wrócił po 4 czy 5 tygodniach (też szybko), ale żeby po 17 dniach, szok??? Bo chyba nic innego nie powinno być? Położna mówiła, ze macicia ładnie się obkurczyła, nic nie bolało, więc skąd takie coś???
nie sądzę żeby to okres był,
kilka dziewczyn tu też tak miało, że niby czysto już a po paru dniach znów leciało ...

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 15:53   #2959
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Aha i jeszcze jedno, od kiedy można podawać Gripe Water? Niby jest napisane, ze po skończeniu 1-ego miesiąca, ale może już mogłabym podawać? Mała wczoraj i dzisiaj wisi mi na rękach, a jak odkładam to podkurcza nóżki i płacze, niby nic innego nie jadłam, ale może jednak to brzuszek?
na wszystkich tych preparatach na kolke pisze ze od pierwszego miesiaca. ja uzywałam od pierwszego tygodnia i chyba nic sebkowi sie nie stało.
griupe water stosuje od wczoraj
wiem jedno mały sie tym krztusi mimo ze mu powolutku podaje ale to jest chyba za słodkie...
Stary 2011-06-18, 15:56   #2960
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Miałam dokładnie tak samo, a to nie był okres. W czasie czyszczenia nagle pojawiła się żywa krew i to w dużej ilości. Trwało to tak 3-4 dni, a potem ciemniało i zmniejszyła się ilość. Na okres to za wcześnie, tym bardziej, że karmisz. Teraz plamię na rdzawo. Ale już znacznie mniej, z podpasek wróciłam do wkładek.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:12   #2961
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
sebes sie smieje

Piękny uśmiech i ile radości na pewno mamie przynosi.

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Melduję tylko, że ja nadal w dwupaku.

Mam nadzieję

A jak u Ciebie? Ruszyło cosik?

Nie, nadal nic. Mały dość aktywny, czasem jakiś skurcz w pachwinie, ale na tym się kończy.

Cytat:
A jak nasze nierozpakowane Mamusie?
Nocka przyniosła jakies zmiany ?

Jak widać nadal tu jestem Na razie humor w miarę ok, w sumie dopiero 1 dzień po terminie.

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Martynka z braćmi,

Uroczy widok

Cytat:
doła... czuje sie samotna, pogoda jest brzydka wiec na spacer nie pójde
tz nie ma i nie bedzie, dodatkowo sie z nim pokłuciłam i wyłaczył telefon... zabije go za to jak wróci do domu... nienawidze takiegoi czegos. palant

[/COLOR]na prawde czuje sie samotna
praktycznie przy dziecku jestem cały czas sama
nie mam pomocy od nikogo
jak tz w pracy to moge liczyc tylko na siebie
troche to przytłaczajace

Trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Niepoważni są!!!

Cytat:

Ja nie mam pojęcia, czy to okres. Chociaż ja okres dostałam dopiero po skończeniu karmienia piersią.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:30   #2962
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

zabije mojego tz,...

dalej ma wylaczony telefon!!!
on sie zaachowuje jakby miał jeden zwój wiecej od kury!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-06-18, 16:33   #2963
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
asiak, mała mądralina z Twojej Kasi.
Ja podobnie robiłam wszystko rodzicom na zlość i wówczas działało, że mowili np "no idz tam, dotknij" to ja nie szłam

Siasiek; dziekuje za informacje odnośnie ml
a jak w domku? Troszkę spokojniej juz u Was?

zosiaaa; i jak u Was z pleśniawkami?
Ja palcem smaruję a nie wiedziałam, że na sucho najpierw scierac??
Jak Wam wczoraj minęło świetowanie 1 miesiaca?

MoniaK; a jak sie te potówki objawiają?
w sumie to ja tez nie wiem co Gabi jest...
takie 2 krostki ma wielkości łebka od szpilki z białą ropką na czubku
czytałam, ze potówki tak mogą wyglądac..

Grazin; no widzisz nie taka zla noc była
ale cuudnie sie usmiecha Sebus
On tylko tydzień od Gabi starszy a moja jeszcze na zawołanie sie nie usmiecha

eweska; przepiekny makijaz !!!!!!!!! miałam na swoj slub b. podobny tylko o wiele delikatniejszy (ale tez smoky eyes) i dałabym sie pokroic aby ktoś mnie jeszcze tak kiedys pomalował
Ejjj nie chcesz otworzyc swojego gabinetu?? Zostałabym Twoja klientka
Czy zdolności makijazu tez wrodzone

mamaoptymistka;
ale czestotliwosc !!
Czy dzis troszke spokojniej ?

cucciola a ile po porodzie Ci przeszło?
najgorzej u mnie w nocy.. prawie rąk nie czuje-boje sie brac malutka
ja myslalam, ze to cieśn nadgarstka a tu jednak problem z kciukiem

Dziewczonka; juz 1 msc !
a pamietam jak tyle co pisałysmy eski, gdy rodziałas i byłaś skrajnie wyczerpana...
Najlepszego dla Alusi

A jak nasze nierozpakowane Mamusie?
Nocka przyniosła jakies zmiany ?
mi przeszlo zaraz po tygodniu ale co sie nameczylam w ciazy to juz mojea Ty od kiedy masz??ja wiem to tak jest ,ze rak nie czujesz trzeba uwazac zeby z rak czegos nie upuscic
ojj a co ma Twoja malutka z oczkami??
moja ma pelno krostek na buzce
w nocy pospalismy mala obudzila sie tylko 2 razy w dzien pomarudzila troszeczke po tych kropelkach co dal pediatra juz sie czuje troszke lepiej
Dziewczynki u mnie tak goraco ,ze nie idzie oddychac 30 stopni
a pisalaprinciwciaz sa w szpitalu bidulka pisze,ze juz nie ma mleka i prawie na zalamaniu nerwowym

Edytowane przez cucciola79
Czas edycji: 2011-06-18 o 16:35
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 16:41   #2964
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

bieedna princi
Stary 2011-06-18, 16:56   #2965
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Hej mamuski
dzien mam do bani...
w nocy sie nie wyspalam, bynajmniej nie tylko przez norberta

Pisalam wam ze wcz ide kupic cos z ciuchow,bylam, wrocilam wkurzona. Powod: moj rozmiar! Mieszcze sie w xl~spodnie~super nie? Bluzki mniejsze. Niewiem jak wroce do s,m.

Co wiecej, dostalam okres,to juz mnie wogole powalilo,dobrze ze bezbolesnie.

Kiara mialam tak samo jak ty
Stary 2011-06-18, 16:56   #2966
cucciola79
Wtajemniczenie

Cytat:
bieedna princi

spi w szpitalu malutki strasznie schudl
cucciola79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-18, 17:01   #2967
kasia1361
Zadomowienie

Cytat:

To napewno nie okres,po prostu nazbierało się w macicy i teraz zostaje wydalone.
Też tak miałam,nie krwawiłam nie plamiłam aż tu pewnego dnia mnie zalało.Jak byłam u gina na kontroli,to powiedział że to normalne.

Pogoda u mnie się psuje,zanosi się na deszcz ,do tego wiatr się zerwał.
Poszłabym na spacer ,nie jestem pewna czy nie złapie nas deszcz.

Co do ciasta z kremem to nie wiem czy dziecku nie zaszkodzi,na zdrowy rozum to nie powinno,nie ma w nim nic takiego przecież,chyba przejdę się do cukierni
Andziotku kochana Ty jadasz prawie wszystko,czy można zjeśc jakieć ciasto np wz-kę?

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Stary 2011-06-18, 17:01   #2968
mamaoptymistka
Zadomowienie

W nocy były skurcze mocne ale trochę ustały i zasnęłam. Jak się obudzilam to zauważyłam że odszedł czop, pożegnałam się z synem bo uznałam że to już dziś.
Od 8:30 zaczęłam liczyć skurcze były co 7 minut więc pomyślałam że do 10 tej liczę jak będą regularne to jadę na IP.
Były bardzo regularne, po 10 tej zaczeliśmy się szykować: golenie, prysznic itd.
Na IP trafiliśmy o 11:30 i czekaliśmy na położną. Okazało się że rodzinna porodówka jest zajęta i mąż nie może na normalną ze mną wejść. Pożegnałam meża i spanikowana pojechałam na porodówkę, położna zbadała mnie i okazało sie że jest 4cm rozwarcia, zrobiła lewatywę i położyłam się na łóżku na KTG.
Skurcze postępowały szybko i były coraz mocniejsze, po pół godziny było już 6cm rozwarcia, a za następne pół 8cm. Ból był okropny, skakałam na tym łóżku z bólu.
Potem miałam już przeć kazały mi pod kolanami złapać nogi i mocno ciągnąć do siebie. Ja nie miałam wcale czucia w nogach i w rękach zupełnie jakby ich nie miała. To było straszne.
Parcie było trudne za szybko wypuszczalam powietrze, udało się za 3 razem, wmiędzyczasie mnie nacięli. Jak położyli mi moje maleństwo na brzuchu to płakałam ze szczęścia
Franuś urodził się owinięty pępowiną gdyby akcja nie była tak szybka niewiadomo jakby się to skończyło.
Stary 2011-06-18, 17:17   #2969
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
W nocy były skurcze mocne ale trochę ustały i zasnęłam. Jak się obudzilam to zauważyłam że odszedł czop, pożegnałam się z synem bo uznałam że to już dziś.
Od 8:30 zaczęłam liczyć skurcze były co 7 minut więc pomyślałam że do 10 tej liczę jak będą regularne to jadę na IP.
Były bardzo regularne, po 10 tej zaczeliśmy się szykować: golenie, prysznic itd.
Na IP trafiliśmy o 11:30 i czekaliśmy na położną. Okazało się że rodzinna porodówka jest zajęta i mąż nie może na normalną ze mną wejść. Pożegnałam meża i spanikowana pojechałam na porodówkę, położna zbadała mnie i okazało sie że jest 4cm rozwarcia, zrobiła lewatywę i położyłam się na łóżku na KTG.
Skurcze postępowały szybko i były coraz mocniejsze, po pół godziny było już 6cm rozwarcia, a za następne pół 8cm. Ból był okropny, skakałam na tym łóżku z bólu.
Potem miałam już przeć kazały mi pod kolanami złapać nogi i mocno ciągnąć do siebie. Ja nie miałam wcale czucia w nogach i w rękach zupełnie jakby ich nie miała. To było straszne.
Parcie było trudne za szybko wypuszczalam powietrze, udało się za 3 razem, wmiędzyczasie mnie nacięli. Jak położyli mi moje maleństwo na brzuchu to płakałam ze szczęścia
Franuś urodził się owinięty pępowiną gdyby akcja nie była tak szybka niewiadomo jakby się to skończyło.
dzielna byłas! dobrze ze szybko poszlo
Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość

spi w szpitalu malutki strasznie schudl
ale poprawia sie? czemu schudł??
Stary 2011-06-18, 17:19   #2970
mamaoptymistka
Zadomowienie

Co do cyca dziś jest lepiej i tak jak MoniaK mówi smoczek jest blee, a poza tym on na prawdę pije jak go przystawiam więc może jest takim głodomorem.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości