![]() |
#2221 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Raczkowanie
|
wlasnie znalazlam cene tego preparatru..ech..a juz liczylam na jakas pomoc przy porodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Mój tż mnie wczoraj zdenerwował. Mieliśmy jechać na targi, malować łazienkę, ale nie! Bo jak mu przez ponad pół roku nie przeszkadzały zablokowane drzwi w samochodzie (tylne) to MUSI je dzisiaj zrobić ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
w pierwszej lepszej aptece internetowej to 390zl za ten zel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ten żel to jeszcze nie jest taki drogi ![]() ![]()
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-06-18 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie!!
Bardzo proszę o pomoc! Chcę koniecznie rodzić w Lublinie ze znieczuleniem zewnątrzoponowym, jestem w stanie nawet za nie zapłacić! W którym szpitalu jest taka możliwość???? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-03-30 o 12:53 Powód: Zmiana koloru i wielkości czcionki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 | |
Raczkowanie
|
NIE KRZYCZ KOBIETO UMIEMY CZYTAĆ!
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2229 |
Rozeznanie
|
Do wszystkich przyszlych mam!dzisiejsza medycyna daje mozliwośc rodzenia ze znieczuleniem, ale mówię wam ze bez znieczulenia tez da sie urodzic i wcale nie jest az tak zle jakby sie moglo wydawac.
Wiadomo ze jak jest taka mozliwosc to czemu nie skorzystac ale nie martwcie sie przyszle mamy, ktore nie stac na to znieczulenie, dacie rade i bez! Ja rodzilam naturalnie i bez znieczulenia -tzn dostałam w czopku taki co pomaga na chwilke- i dałam rade a tez myslalam co to bedzie i ze nie zniose bólu i jak bylo juz po wszystkim to zdiwiłam się ze jednak dałam rade a tak panikowałam.... Kilka godzin znosiłam skurcze-nie jest to nic przyjemnego ale da sie wytrzymac a potem juz macie swoje malenstwo w ramionach. To co zapamietuje sie z porodu to widok waszego maleństwa, tak wyczekiwanego,a o bolu sie zapomina i to szybko! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
Przyczajenie
|
a więc jak jest z tym znieczuleniem w Lublinie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki, a ja dalej w domu. Dzis też izba zaliczona - KTG ok, skurczy brak, ale ... rozwarcie na 2 palce i podczas badania dr wyciągnęła ze mnie taki kawał brązowego śluzu. To był czop. I sporo tego było. Tak, że teraz tylko czekam na jakąś akcję
![]() Powiem Wam, że rozwarcie na 2 palce nie boli, odejście czopa - też nie, choć ładnie to to nie wygląda i więcej tego niż myślałam. No ale dopóki nie odejdą wody czy nie zaczną się skurcze to mam czekać. I po raz kolejny byłam baaaaaaaaaardzo zaskoczona zachowaniem na izbie - normalnie zaczęłam się modlić żeby mi się skurcze zaczęły, bo z taką położną i taką dr. mogłabym normalnie pójść i rodzić, chocby w bólu. Z takim traktowaniem pacjentki nie spotkałam się nawet w prywatnych placówkach. Zbadały, wszystko wytłumaczyły, bez pośpiechu, nie było, że to sobota i co ty tu kobieto chcesz - mąż był przy mnie podczas KTG i badania (badanie jest za parawanem). Rewelacja, a dodam, ze nie byłam pacjentką tej dr. widziałam ją pierwszy raz.
![]() |
![]() |
#2233 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Cytat:
Co do dopochwowych metod - 6 tygodni przed porodem warto 2-3 razy dziennie masować ujście krocza olejkiem ze słodkich migdałów, który uelastycznia tamte okolice. Cytat:
![]() ![]() Nie ma znieczulenia w Lublinie.
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2011-06-18 o 15:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Z tego co mi wiadomo to w Lublinie nawet za pieniądze nie ma takiej opcji (może się mylę).
![]() |
![]() |
#2235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
hej. byłam na IP z tym moim bolącym brzuszkiem, trafiłam na bardzo niemiłą położną,
Sprawdziła tętno, i wydarła się ze takie bóle to normalne. ![]() Lekarz zbadał szyjka ok. i do domku. KTG nie miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w którym szpitalu byłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Raczkowanie
|
to nie fajnie...tylko skad ty mialas wiedziec ze akurat to jest normalne??
a mnie dzisiaj strasznie cos kluje w tam na dole... ![]() Edytowane przez linuska33 Czas edycji: 2011-06-18 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak uspokoiliśmy się z mężem i dlatego tylko pojechałam bo wiem ze tak to bym się stresowała siedziała. Byłam na Jaczewskiego. A skoro to moja pierwsza ciąża to chyba mam prawo się martwić i nie wiem co jest normalne a co niepokojące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2241 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2242 | ||
Raczkowanie
|
Nam w SR lekarz zrobił dokładny wykład na temat tego jak wygląda i jak działa ZZO- normalnie wszystko super tylko rodzić. Niestety środek, który na całym świecie jest stosowany jako coś oczywistego podczas porodu w Polsce stanowi wyjątek (no może przesadziłam bo pewnie w większych miastach w Polsce czy prywatnych klinikach też jest dostępny, ale w Lublinie na pewno nie) i to nie ze względu na sam koszt znieczulenia (ceny nie pamiętam, ale na pewno nie chodziło o cenę samego środka znieczulającego), ale ze względu na brak anestezjologów w szpitalach, którzy podczas porodu musieliby właściwie cały czas być przy rodzącej, której podaje się takie znieczulenie. Na koniec wykładu pan doktor dodał, że przykładowo w Szpitalu przy Staszica odbyło się do tej pory 3 porody ze ZZO- były to żony lekarzy pewnie lekarzy anestezjologów. Takie życie !
Ale ja zamierzam trzymać się tego co piszą dziewczyny, że nie taki diabeł straszny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Szymuś- 05.07.2011 godz. 20.15- 3600g., 55cm. ![]() Edytowane przez ew83 Czas edycji: 2011-06-19 o 06:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się trzymam pozytywnych myśli, jak mogę, tym bardziej że i Dziewczyny tutaj piszą, że jednak da się poród przeżyć. Co do traktowania na izbie - ja do tej pory byłam bardzo negatywnie nastawiona do lekarzy i pielęgniarek (biorąc pod uwagę moje doświadczenia z poprzedniej - straconej ciąży), spodziewałam się , że na izbie dostanę opiernicz i tyle, w razie czego mąż był ze mną (żeby się dopytywać), ale zostałam mile zaskoczona - stąd moje ochy i achy tutaj na forum ![]() A tak z innej beczki - u mnie nadal cisza ze skurczami. Odchodzi dalej czop (a wczoraj tyle tego było, że myślałam, że już koniec), jutro jedziemy na KTG - no chyba, że mnie w nocy chwyci.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle - jaka tu cisza dzisiaj ![]() Mam pytanko - była któraś z Was na tych targach "Brzuszek i Maluszek"? Było coś ciekawego? Mieliśmy się wybrać, z mężem ale trochę plany się nam zmieniły...
![]() |
![]() |
#2245 |
Rozeznanie
|
Ja byłam... Mnie bardzo nie zaciekawily te targi ale moze dlatego ze od 7 tyg juz jestem mamą rozpakowaną i wszystkie te rzeczy ( no prawie) ktore pokazywali typu łózeczka, wózki itd juz od dawna mamy wiec sie tym nie interesowalam, ale dla wszystkich "nierozpakowanych" mam mogly byc one ciekawe bo przeciez kompletujecie dopiero wyprawki dla waszych maluszków.
Kupilismy jedynie dla naszej małej taką masę zeby zrobic odcisk stópki czy rączki na pamiatkę ![]() Lecę bo juz moje malenstwo placze....hmmmm..5 min spokoju bylo,,, Lecę ją poprzytulac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam, ale nic ciekawego nie było, więc nie masz co żałować, stoisk mało, szkoda było 5 zł na wejście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
w żadnym
![]() |
![]() |
#2248 |
Zadomowienie
|
Witam w ten pochmurny dzień, a ja niestety muszę jechać na spokojną zapisać babcię do okulisty
![]() ![]() Zaczęliśmy dziś 38 tydzień heh kiedy to minęło ![]() Pewnie nie mam jeszcze mnóstwa rzeczy, ale wyjdzie potem wszystko. Przede mną pół fotela ciuszków do prasowania. I dzisiaj chyba kupię maluszkowi ciuszki na wyjście ze szpitala. Kaftanik i śpioszki plus czapeczkę , myślę że bez względu na pogodę się sprawdzi ewentualnie jak będzie chłodniej to kocyk TŻ przywiezie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2249 |
Rozeznanie
|
jak moja mała wychodzila za szpitala (4 maja- wtedy wlasnie spadl śnieg a ja nie mialam zadego cieplejszego kombinezonu w malym rozmiarze bo stwierdzilam ze na maj nie trzeba...., ale na szczescie po poludniu zrobilo sie cieplej i jak wychodzilismy to zaswiecilo słoneczko) to ubralam ją w kaftanik spiochy czapeczke i bluze z kapturkiem i wystarczylo, bo przeciez byla w nosidelku i tylko kilka krokow ze szpitala do samochodu, a lepiej zeby dziecku bylo troszke chłodniej niz zeby sie przegrzało- tak mi mówila połozna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CO Z TYM SPOTKANIEM??????? Bo coś ucichło ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Wczoraj rozmawiałam ze znajomą co rodziła na kraśnickiej. Była bardzo zadowolona. Leżała na 2 piętrze i powiedziała, ze piętro -1 jest piętrem patologii poporodowej. Zdrowe kobiety trafiają tam jedynie jak na górze nie ma miejsca. Nie trzeba miećkosmetyków dla dziecka, jedynie chusteczki do pupy. Trzeba mieć ubranka swoje. No i podobno jest tak ciepło na oddziale, że np. jej się szlafrok nie przydał wcale, a urodziła 18 października.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.