|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 170
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Odp na niebiesko
Cytat:
A co do jad³a - bardzo.. hm.. jakby schematycznie. Ale smacznie no i zdrowo. Nie g³odzisz siê.. i dobrze. A widaæ R Ci s³u¿y! Jest du¿o warzyw a ja jestem fanem. Nie widzê tylko dobrego nnkt.. No niby len, ale to ma³o.. oliwa/s³onecznik/dynia/awokado. bardzo ³adnie, 4+
plecaczkiem: 7250 km Edytowane przez zjedzmniebejbe Czas edycji: 2011-06-18 o 21:55 |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 293
|
Cytat:
brzuch bardzoo ³adny !
|
|
#4323 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
uda masywne???????????????
marzê o takich nogach.......... |
|
|
|
#4324 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 192
|
Ech, muszê nad sob± popracowaæ, chyba faktycznie do emelie trochê mi brakuje..
Cytat:
![]() taka laska siê redukuje, wtf!? |
|
|
|
|
#4325 |
|
Raczkowanie
|
;d ogólnie nogi s± ok, ale porównuj±c je z reszt± cia³a to wydaj± siê "lepiej zbudowane"
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 339
|
karola11 ty masz po prostu widac wysportowane te nogi. super wygladasz !
moze biegaj? moja kolezanka która studiuje awf mówi³a mi ze najlepsze bieganie zeby wysmukliæ nogi sami oni tam tak robi±. nie wierm nie probowalam nie biegam bo nie chce chudn±c. jeja miedzy nami 2-3kg róznicy a ja do ciebie jak kij od miot³y... ![]() jak to moj kumpel mówi" laska petarda z Ciebie" ![]() chocolattemonster ile ty masz wzrostu ze chcesz wazyc 45 kg teraz zauwazylam w podpisie wtf????
Edytowane przez Agu¦87 Czas edycji: 2011-06-18 o 22:08 |
|
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
naci±gane 160 cm ;d
|
#4328 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
chocolattemonster: zdecydowanie za ostro oceni³a¶ tê redukcjê. Twoim zdaniem ca³y serek wiejski, to za du¿o na ¶niadanie, tym bardziej, ¿e owsianka na wodzie?
Banan w I czê¶ci dnia, jak najbardziej mo¿e zostaæ. Moim zdaniem karola11 ma bardzo dobry jad³ospis R, chocia¿ niekoniecznie jest jej potrzebny. Masz ¶wietn± figurê ( z tego, co zauwa¿y³am- gruszka-jak wiadomo dó³ nieco masywniejszy, co nie znaczy za gruby...) |
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
to tyle co ja i nie wiem jak mozesz dazyc do takiej wagi
ja mam teraz 47 i jestem CHUDA nie przesadzasz? nie martw Ciêtakie twoje myslenei o tak NISKIEJ wadze
|
|
#4330 |
|
Raczkowanie
|
mo¿e ja jestem osob±, która ma³o je. ale po zjedzeniu owsianki (która zapycha), dodawanie do tego ca³ego serka wiejskiego- pêk³abym.
banan ok, w pierwszej czê¶ci dnia, ale raczej da³abym go na ¶niadanie ni¿ na drugie ¶niadanie, zw³aszcza, ¿e trochê owoców w tym jad³ospisie jest- kiwi, banan, rodzynki. wiadomo, ¿e wszystko zale¿y jeszcze od indywidualnych potrzeb. co do niskiej wagi- wszystko zale¿y od budowy i indywidualnych potrzeb. ja jestem osob±, która przez kilka lat w ogóle nie uprawia³a sportu (sporadycznie jakie¶ rolki, snowboard czy minimalny ruch na wfie), wiêc o miê¶niach u mnie nie mo¿na mówiæ. a t³uszczyku jeszcze sporo mam na brzuchu ;/ moja mama ma ten sam problem- jest chudsza ode mnie, nogi, pupa ok, a na brzuchu siê zbiera. dlatego robiê du¿o aerobów, ¿eby ten t³uszczyk spaliæ
53>52>51>50>49>48>47>46>45 Edytowane przez chocolattemonster Czas edycji: 2011-06-18 o 22:17 |
|
|
|
#4331 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() I mi siê Twoja podoba.
|
|
#4333 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biodra 80cm uda(w najszerszym miejscu)51cm tuz nad kolanami 41cm a co do Twojej oceny to ja normalnie juz glupieje,jak obcinalam jadlospis to mi tu dziewczyny mowily,ze za malo,dawalam wczesniej 1/2 wiesniaka i oceniano negatywnie a teraz daje caly i tak samo ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
i dolozylam jeszcze basen. Widzisz,niby waga podobna,ale totalnie inne figury---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
i cos w tym wlasnie jest,ze ta moja figura jest na dole ciezsza i wlasnie dlatego sie redukuje,zeby cos z tym dolem zrobic. A tak przy okazji kiedys warzylam prawie 70kg....w pierwszej fazie odchudzania udalo mi sie bardzo szybko schudnac i to utrzymac a od poczatku marca walcze z waga od 55/54 zeby wygladac i czuc sie lepiej...
Edytowane przez karola11 Czas edycji: 2011-06-18 o 22:26 |
|||||
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cwicze przysiady mzoe cos da ![]() twoja mi siê bardzooooooooooooo podoba !
|
|
|
#4335 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Wczorajszy jad³ospis przeszed³ bez echa, wiêc ¿eby siê nie powtarzaæ, to dam dzisiejszy
. Moje U: 1. owsianka z serkiem wiejskim, ³y¿k± mas³a orzechowego, bananem i daktylami. 40 minut gimnastyki i du¿o ³a¿enia po sklepach 2. domowa muffina czekoladowa (znowu ).3. talerz sma¿onych na ma¶le pierogów ze szpinakiem, twarogiem i serem ¿ó³tym. 20 minut jogi 4. miska jarzynowej zupy-krem z miêsem i ¶mietan±. 5. puszka makreli w sosie pomidorowym, kromka ciê¿kiego chleba ¿ytniego z folii z mas³em. po: du¿a marchewka, herbata owocowa. zerknie kto¶?
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-06-18 o 22:46 |
|
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4337 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
je¿eli wpad³y w miêdzyczasie orzeszki to super ![]() to mas³o orzechowe w sumie te¿ siê liczy, bo przecie¿ domowe ![]() fajnie, ¿e zaczê³a¶ dodawaæ wiêcej warzyw tak trzymaæ ![]() Morphine - dziêki za ocenê Jaglanka wg Twojego przepisu, przyznajê siê bez bicia ![]() Pyszna by³a Sa³ata ze ¶mietan± i cukrem te¿ ¶wietna
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-06-18 o 22:57 |
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
orzeszków nie by³o, ale mas³o orzechowe domowe, poza tym w makreli te¿ s± nnkt, wiêc chyba nie da³am cia³a a co do kromki w kolacji - lubiê ten chleb grubo posmarowany mas³em, bez dodatków
|
|
#4339 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
to ja wstawiê jutrzejsze sesyjne U/R (wstajê wcze¶nie bo mam masê nauki, 6 am
)1. ¶niadanie: kawa z mlekiem 3,2% i ³y¿eczk± br±zowego cukru. 2 kromki razowego z mas³em, sa³at±, szynk±, po plastrze pomidora. do tego jajo na miêkko. æwiczenia: 1h 2. pod¿erka: napój izotoniczny, banan. 3. pod¿erka II: do pochrupania: orzechy laskowe, w³oskie, migda³y, rodzynki. kawa jak ze ¶niadania. pasek gorzkiej czeko. mo¿e kawa³ek arbuza ![]() 4. obiad: ryba jaka¶ (nie pamiêtam co tam mama kupi³a a ju¿ ¶pi), warzywka z parowaru. sok z marchwii (500 ml) 5. podwieczorek: fasolka po bretoñsku albo bób ![]() rower z kole¿ank± 6. kolacja: twaro¿ek ze szczypiorkiem i ze 3 rzodkiewki. herbatka zielona. i jak? jutro siê zwa¿ê ale siê zaniedba³am przez sesjê |
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Tadaam, ciocia od bialka powraca wczorajszym rozpustnm U
Sniadanie: 120 g wiesniaka 5-6 lyzek activii naturalnej 5 lyzek mix musli (domowej roboty, orzechy, wiorki, owsiane, amarantus etc.) 1 lyzka slonecznika 1 lyzka zurawin plaster papai 1/2 banana Kawaaa <tu podjedzone kilka lyzek twarogu podczas robienia sernika> Lunch 1 bialko i 1 jako + 50g tunczyka + pol prazonego kabaczka = jajecznica pol zielonej papryki pomidorek a la wasa kukurydziana - male opakowanie (70 kcal) po: maly banan (z tych takich malutkich, taki gatunek) Obiad piatkowy jak zwykle wypasiony: duzy kubek gotowanego ryzu (bialego) miska potrawki z krewetek i pomidorow i chilli ogromna ilosc guacamole, (awokado z pomodorek i cebula) z nachos niebieskimi <viva mehiko ponad pol butelki wina czerwonego ;-) duzy kawalek sernika na podwonjnie czekoladowym spodzie (i gorze) z jezynami (robilam sama, dosc slodki zrobilam, jak na mnie, ciasto ryzowo-owsiane) W ciagu dnia wpadlo tez : 2 garscie orzeszkow ziemnych solonych i ok 6 suszonych sliwek. Ocencie
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
w drodze do P chorobowe oskrzelowe
umeiram zjadlam chyba wiecej tabletek jak jedzenia ;/- 1,5bia³ej bulki z maslem serem szynka serkiem pomidorem, sznytka z mas³em i pomidorem i czosnkiem + woda z 2 ³yzeczkami miodu- pizza z tuñczykiem i serem ketchupem na grubym cie¶cie ![]() - pare ziemniaków mlodych ma³ych i pó³ kotleta z kuroka na oliwie, surówka z kapusty -miska truskawek z cukrem i ubit± ¶mietan± 30% + znów woda z miodem( miala pomoc na chorobe a w sumie zaskakowa³a i bede pic )- talerz p³atków kukurydzianych z cukrem, mleko 3,2 %, sznytka z pasztetem cud ze w oogole cos wcisnelam, nie lubie byc chora waga mi zaraz leci
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4343 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Witam po d³uugiej przerwie Dziewczyny
![]() U mnie wszystko ok,wszystko wróci³o do normy ![]() Dzisiejsze U : ¦niadanie-du¿a porcja jajecznicy z kie³bas±,serem ¿ó³tym,na ma¶le+1 kromka chleba ciemnego z szynk± drobiow± i keczupem po : baku¶ waniliowy 2 ¶niadanie : baku¶ jogurt waniliowy z ¿elkami morelowymi+kubek ciep³ego mleka ze spor± ilo¶ci± wiórków kokosowych+jab³ko Obiad-udko z kurczaka pieczone+ziemniaczki m³ode z koperkiem i mase³kiem+big micha kapuchy kiszonej z cukrem of course ![]() Podwieczorek : brak,bo nie daje rady wcisn±æ Kolacja : 2 kromki ciemnego chleba z szynk±,serem ¿ó³tym i pieczarkami (zapiekane)+herbata z cukrem Picie : 1,5 l wody+pewnie jakie¶ soczki typu multiwitamina |
|
|
|
#4344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4345 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ocenianiu jad³ospisów nie chodzi o to, by mówiæ komu¶, ¿e ma je¶æ mniej, bo ilo¶æ kcal jest kwesti± indywidualn±! Najlepiej prowadziæ redukcjê jak najmniejszym kosztem zmniejszenia kalorii. Cytat:
ocena czyjego¶ menu polega na czym¶ innym. Na pewno nie na pisaniu, ¿e kto¶ je za du¿o i mierzeniu go swoj± miar±. Cytat:
![]() Cytat:
choæ w ustach Wiza¿anki na dietetyce, która ocenia nogi szczup³ej osoby jako masywne, taki komentarz brzmi bardzo nierzetelnie i ja osobi¶cie dzielê to przez dwa. ![]() _____ mi³ego dnia,Wszystkim!
|
|
|
#4346 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() Ale teraz bêd± wakacje!! I siê zabiorê za przepisy Nigelli ![]() ![]() Æwiczy³am pompki, i takie tam 'na jogina' nie umiem tego wyja¶niæ. I od razu po æwiczeniach przewa¿nie bia³ko na s³odko ![]() ![]() Wed³ug mnie du¿o nie æwiczy³am, ma³o siê ogólnie ruszam, bo jestem uziemiona w domu, za bardzo nie mogê wychodziæ, bo kaaaaawa³ drogi do miasta czy do najbli¿szej kole¿anki.. ![]() Jedynie samotne spacery, nawet psa nie mam Dziadek siê nie godzi Ale komu siê chce samemu spacerowaæ?
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiad drugi o 19, ciezko to bylo upchn±æ ![]() dzisiaj znów taka choraaa
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Dziêkujê
przepis na muffiny jest na blogu - patrz podpis. ;-) mufinny nie s± t³uste, i tak da³am mniej mas³a ni¿ by³o w oryginale. S± wilgotne, ale jedz±c je mo¿na uznaæ, ¿e t³uste, ale to wra¿enie jest sprawione przez czekoladê ogólnie jak na muffiny to ma³o cukru i ma³o t³uszczu da³am, a s± idealne, zachwycaj± siê wszyscy domownicy - pocz±wszy ode mnie, która za du¿± ilo¶ci± s³odko¶ci nie przepada, przez babciê, która s³odkie wprost kocha, a skoñczywszy na dziadku, który w ogóle ma³o co je, a to wci±ga³ a¿ mu siê uszy trzês³y.
|
#4349 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
no to mo¿e i ja wklejê moja wczorajsz± R jak re-kompozycjê cia³a
( nei redukcjê )I¶: jajecznica z 3 jaj z chlustem mleka na boczku, kromka prawdziwego ¿ytniego , dodatki : szczypior, pomidor , celbula II¶: kromka jw z 2 plastrami indyka si³ownia, 20 min areo O: ry¿ br±zowy pó³ worka, 250 g indyka , trochê salaty z pomidorem i ogórkiem Podwieczorek : trochê czere¶ni, gar¶æ migda³ów, sa³atka z kir³baski, szynki wieprzowej ( prawdziwej ) z pomidorem, sa³at±, ogórkiem K: 1/2 kostki twarogu z warzywami jw w sumie B 135 T 80 W 135
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
a mzoe któras ma sprawdzony przepis na spagetti carbonare?
taki swój, ze napewno wyjdzie dobre ?![]() niby jedna potrawa a w necie znalaz³am milion sposob a dzisiaj chcia³abym zrobiæ tylko nie wiem czy jajo z serem do gara do maakronu gdzie indziej pisze ze makaron z tym na patelnie, sama juz nie wiem
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

teraz zauwazylam w podpisie

ja mam teraz 47 i jestem CHUDA 

).