|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
![]() Nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale oczywiście lubię pytania, nie DOBRE RADY! Tych nienawidzę ![]() Cytat:
![]() Carmelka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na SR mówili, że tak. Po max 6-10 godzin. Bo dziecko bez nich nie da rady długo...
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Carmelka trzymamy kciuki
![]() Już nie mogę normalnie mam brzuch twardy jak deska - idę się na chwilę położyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
BAN stały
|
Carmela
![]() bedzie ok, musi byc, trzymaj się. Idę spac, dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Cyknęłąm jednak po kąpieli.
Nie poznacie tego brzucholca ![]()
#725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
brumek - to termin masz chyba na styczen, tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
Carmela wielkie kciuki za was. Coś nam się te dziewczynki spieszą.
Brumek nie oszukiwałaś, TY NAPRAWDĘ JESTEŚ W CIĄŻY ![]() A my się nadal pakujemy...
![]() |
#728 | ||
Zadomowienie
|
wow!!!! ale różnica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Witam .ja juz po grilu I po malowaniu.kregoslop strasznie boli.to byla ostatnia impreza w ciazy ,nie bede sie katowac.byli znajomi z dzieckiem ,Dom sie przezwyczaja do dzieci. Dobrej nocy zycze
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Witam nocnie
![]() Wróciłam z wesela i musiałam zajrzeć czy któraś się rozpakowała ![]() Nadrabiać będę jutro, ale z tego co zdążyłam zauważyć: Carmela trzymam kciuki żeby było wszystko wporządku, troszkę za wcześnie ta Sarunia się pcha! ![]() Brumek teraz to brzuszek się powiększa z dnia na dzień ![]() ![]() A mi chyba jednak czop odchodzi ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ha, a nie mówiłam, że jestem! ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() A jak Ci egzamin poszedł?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi teraz z dnia na dzień rośnie coraz bardziej, chociaż dzisiaj też tylko się nasluchałam "aaaaale mały i to 9 miesiąc?! Może źle termin obliczyli..." Ale ja takim gadaniem się nie przejmuję, wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim ![]() A egzamin dzisiejszy zaliczony ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i jutro kciuki będą u mnie zajęte ![]() ![]()
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
ha, jestem pierwsza!...nikt nie pobije mojego dziecia - 6:15 a on na nogach i niestety ja tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Brumek ale maasz mega wielki brzuch... Ja miałam taki w 16 tygodniu...
#736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dogadałam się z córka i rodze 28-30 czerwca ![]() Nadal trzymam kciuki za Carmele
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Monia ale masz skowronka w domu...
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Carmela trzymamy za Was kciuki. Będzie dobrze.
#738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ty co zamierzasz? brumek ale brzucho ![]() Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-19 o 07:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
carmela
![]() a tak wogole czesc wszystkim ![]() dzis komunia a od rana leje :/ chyba daruje sobie kosciol. bo zmokne zmarzne i sie przeziebie...
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
witam i ja.mleko do kawy mi sie skończyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
witam się i ja
![]() mnie dzisiaj dziecko zaczęło kopniakami częstować już od 6 rano ale uparcie do 7 udawałam, że spię ![]() Brumku śliczny ten Twój brzuś ![]() ![]() ![]() Carmela trzymam ![]() zbieram się do kościoła właśnie, wracam za godzinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja słyszałam ze max 24 h po odejściu muszą wywołać, ale spotkałam się ostatnio ze dziewczyne trochę przetrzymali i wywołali po 36 chyba.. Nie wiem jak to jest. Moim zdaniem od razu powinno się wywołać. Przecież dziecko bez wód to jak ryba bez wody Nooo nie poznaję, teraz z tygodnia na tydzień będzie widać różnicę ![]() Cytat:
![]() Dusia to Ty mnie pobiłaś z ilością body. Ufff. ![]() Ja się nie denerwuje pytaniamI typu kiedy termin itp, to normalne jak pytaja, jakby nie pytali to by było coś nie tak. A co innego jak zadają zbyt uszczypliwie, lub udzielają głupich rad, albi zaczynają rozmowę od" a ja jak byłam w ciąży... bo moja siostra.. Wstałam, ale nadal w proszku. Jeszcze przez mgłę wizaż widzę, coś nie tak z moimi patrzałkami ![]() ![]() Carmela rodzi. Nadal nie ogarniam tego umysłem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
czy Wy dziewczyny na końcówce też wstajecie teraz takie obolałe? mnie normalnie wszystko boli cycki, ręce, nogi, caaały brzuch, fredka normalnie wszystko myślałam, że jak zasnę to wstanę wyspana, a tu przez 2 godziny w jakimś aucie alarm się włączał co chwilę i nie mogłam zasnąć ciężka noc...
#744 |
Rozeznanie
|
witam się prawie z rana
Młoda dała dziś pospać do 8 - dzień dziecka normalnie ![]() Brumek ale masz już śliczny brzusio i nawet na ciążowy już wygląda ![]() Carmela ![]() ![]() Aania widzę, że super sobie radzicie i jeszcze masz czas na wizaż ![]() Natkagratki za egzamin ![]() Zanka wieczorem marzę, żeby się położyć spać do łóżka, a potem jest mi niewygodnie, wszystko mnie wkurza, a przekręcenie z boku na bok to wielki ból. Dziś wstałam i się bardziej zmęczona czuję, niż przed spaniem. Kręgosłup mnie nawala, stopy spuchnięte.... chyba Cię rozumiem ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-06-19 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba zależy od tego jak te wody odchodzą jak chlusną całe to trzeba rodzić, jak sikają to można chwilę poczekać, jak się delikatnie sączą to mogą próbować przetrzymać jak najdłużej, podobno wody się odnawiają wtedy
![]() |
#746 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaaaaaaa, w końcu widać, gdzie mieścisz to dziecię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przekręcanie z boku na bok w nocy- katastrofa po dłuższym siedzeniu czy leżeniu jak wstanę to mam wrażenie, że zastały mi się wszystkie mięśnie zmęczenie oj tak, u mnie jeszcze niezdarność, wybitna wręcz ostatnio ![]()
![]() |
#747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boję się ![]() Carmela ![]() Właśnie widzę, mam do niej nr tel ![]() ![]() ![]() Nooo kochana ![]() ![]() Co do mówienia o brzuszku na początku świetna sprawa, każdy temat to ciąża, ale gdy spotykasz ludzi z którymi bardzoooo rzadko się widzisz akurat Cie zaczepiają i o co pytają o co ciaże... Nawet na facebooku odnajdywały mnie osoby z którymi nie mam kontaktu i chciały moje zaproszenie, bo myślały że mam zdjęcie brzuszka albo usg, a Ja nic nie mam ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak na weselu? Jak się dowiesz co to jest to daj znać, jestem sama ciekawa... Ja już jestem głupia z tego czopa ![]() Coś tam na wkładce mam białe, takie jakby jeszcze bardziej zmielona kaszka, ale nie wiem czy to nie po prostu gęsty śluz? ![]() Gratuluje zdanego egzaminu ![]() ![]() Zanka mnie boli biodro po prawej stronie, jest mi wygodnie ale po czasie tak jakby mnie ktoś w nie młotkiem walił ![]() Ja pospałam do 9, w nocy padało ![]() cieszę się, bo normalnie nie wyrabiałam z podlewaniem kwiatków na balkonie, wiecznie pić chciały. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
masz na mysli grudki?
#749 |
Zakorzenienie
|
Witam Was moje kochane dziewczynki!!!
Melduję się cała i zdrowa! I przepraszam, że nie pisałam, na forum nic, ale rozumiecie, wczoraj wyszlismy i tak jakos ot tego do tamtego i sama nie wiedziałam jak się nazywam! ![]() A w szpitalu mogłam pomarzyć o internecie tylko heh Jestem taaaaaka szczęśliwa... I GRATULUJE KAŻDEJ ROZPAKOWANEJ DZIEWCZYNCE!!! Przyznaję się, że nic jeszcze nie czytałam, tylko weszłam napisać. Myślę, że wezmę się za to niedługo. Opiszę Wam mój poród i wszystko inne, jak zwykle ![]() STRASZNIE WAM DZIĘKUJĘ ZE BYŁYŚCIE ZE MNĄ W TEN CAŁY CZAS I WSPIERAŁYŚCIE MNIE. JAK BYŁAM W SZPITALU I PODCZAS TYCH CAŁYCH 9 MIESIĘCY. I tak prędko się mnie nie pozbędziecie, o nie! ![]() Malutki spi na łóżku...Jest grzeczny, ale czasami dokazuje ![]() Karmię Nan... ale wczoraj polało mi się z cycków wieczorem, nie mogłam w to uwierzyć...Bardzo się cieszę, i dziś będzie próba przystawiania, musi się udać, chociaz Igorek nauczył się już pić z butli, ale trudno, będzie musiał się przestawić, bo mamusia się nie podda. Oj wzywa mnie ![]() Napwno odezwę sie potem. Dziękuję dziewczyny każdej z Was
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przyszłam zobaczyć czy wiadomo co z Carmelą, ale wieści brak. No i muszę się pochwalic kolejnym zdanym egzaminem ![]() Za kciuki jeszcze nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z tym czopem, jestem ciekawa czy lekarz jest w stanie sprawdzić czy odszedł? W 99% jestem przekonana, że to własnie to ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ucałuj od nas Igorka i niech ssie ładnie cycka ![]() Jak znajdziesz chwilkę to opisz koniecznie porod, bo jestem strasznie ciekawa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.